Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Micator 80 Mg Tablet Kullanma Talimatı

Kalp Damar Sistemi » Renin - Anjiyotensin Sistemi » Anjiyotensin II Antagonistleri » Anjiyotensin II Antagonistleri » Telmisartan

KULLANMA TALİMATIMİCATOR® 80 mg Tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Telmisartan.
Her bir MİCATOR 80 miligram Tablet, 80 miligram telmisartan içerir.

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya banlamadan Önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsin z.


•Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


•Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu


ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. MİCATOR nedir ve ne için kullanılır?


2. MİCA TOR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. MİCA TOR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.

MİCATOR'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.L MİCATOR nedir ve ne için kullanılır?

MİCATOR tablet formunda üretilmektedir. Tabletler beyaz veya beyazımsı, oval şeklinde, her iki yüzü çentiksizdir. MİCATOR, 28 ve 84 tablet içeren blister ambalajlarda piyasayasunulmaktadır.
MİCATOR "anjiyotensin

IIII,II

maddesinin tu etkisiniengeller, böylece kan damarları genişler ve kan basıncı düşer.
MİCATOR, esansiyel hipertansiyonun (yüksek kan basıncının) tedavisi için kullanılır. "Esansiyel" ifadesi, yüksek kan basıncının başka bir nedenle ortaya çıkmadığını gösterir.
Yüksek kan basıncı, tedavi edilmediği takdirde, çeşitli organlardaki kan damarlarında harabiyete yol açabilir. Böylelikle, bazı durumlarda kalp krizleri, kalp veya böbrek yetmezliği,felç veya körlük ile sonuçlanabilir. Yüksek kan basıncı genellikle, bu tür bir harabjyet ortayaçıkmadan önce belirti vermez. Bu nedenle, tansiyonunuzu düzenli olarak ölçtür ip normalsınırlar içinde olup olmadığını kontrol etmeniz çok önemlidir.
MİCATOR aym zamanda, aşağıdaki durumlar nedeniyle risk altında bulunan erişkinlerde kalp-damar sistemiyle ilgili olayların (örn. kalp krizi ya da inme) önlenmesi için dekullanılmaktadır:
- Kalbe ya da bacaklara giden kan miktarının azalması veya bloke olması,
- İnme geçirmiş olma,
- Organ hasarı bulunan şeker (diyabet) hastalığı.
Doktorunuz bu gibi olaylar yönüyle yüksek risk altında olup olmadığınızı size söyleyecektir.

2. MİCATOR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerMİCATOR'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;
- Telmisartana veya yukarıda "yardımcı maddeler" bölümünde belirtilen MİCATOR içindekiyardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz;
- Hamileliğin 3. ayını tamamladıysanız (erken gebelik dönemlerinde de MjCATORkullanımından kaçınmanız önerilir, ökz. "Hamilelik"),
Kolestaz veya biliyer obstrüksiyon (safranın karaciğerden ve safra kesesinden boşilması ile ilgili sorunlar) gibi ağır karaciğer sorunlarınız veya diğer şiddetli karaciğer hastalığınız varsa
Yukarıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, MİCATOR almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

MİCATOR'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;
• Böbrek hastalığınız varsa veya size böbrek nakli yapıldıysa
• Böbreklerinizden birinin veya her ikisinin kan damarlarında darlık bulunuyorsa
• Karaciğer hastalığınız varsa
• Kalbinizde sorun varsa
• Aldosteron düzeyleriniz yüksek ise (kandaki çeşitli minerallerin dengesizliği i|e birliktevücutta su ve tuz tutulması)
• Tansiyonunuz düşükse (vücudunuzun aşırı su kaybına veya idrar söktürürdü tedavinedeniyle tuz kaybına, düşük tuzlu diyete, ishale veya kusmaya bağlı olabilir)
• Kanınızda potasyum düzeyleri yükselmiş ise
• Şeker hastası iseniz.
Gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka do dorunuzu bilgilendiriniz. MİCATOR, erken gebelik döneminde önerilmez. 3 aylıktan daha büyükgebeliklerde ise kullanılmamalıdır. Bu ilaç eğer gebeliğin 3. ayından sonra kullanırsa, be >eğe ciddişekilde zarar verebilir (bkz. "Hamilelik").
Ameliyat veya anestezi gereken durumlarda doktorunuza MİCATOR kullandığınızı söy|eyiniz. MİCATOR kan basıncını düşürmede, siyah ırkta diğer ırklara göre daha az etkilidir.
Çocuklar ve ergenler:
MİCATOR kullanımı, çocuklarda ve 18 yaşından küçük ergenlerde önerilmez.
Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

MİCATOR'un yiyecek ve içecek İle kullanılması:

MİCATOR aç karına ya da yiyeceklerle birlikte alınabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Doktorunuz, normal olarak, hamile kalmanızdan önce veolduğunuzu öğrenir Öğrenmez ilacınızı kesecek ve size MİCATOR'dan başka bir ilaç öMİCATOR, erken gebelik döneminde önerilmez. 3 aylıktan büyük gebeliklerde isekullanılmamalıdır. Çünkü gebeliğin 3. ayından sonra kullanılması halinde bebekte cidc|ioluşturabilir.

mutlaka hamilerecektir,kesinliklezararlar

)a

n;


Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya Eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.



Emziriyorsanız veya emzirmeye başlamak üzereyseniz doktorunuzu bilgilendiriniz. M emziren kadınlarda önerilmez. Eğer emzirmek istiyorsanız, özellikle bebeğiniz yeni dcprematüre (erken doğum) ise, doktorunuz sizin için başka bir ilaç önerecektir

CATOR, ğan veya

Araç ve makine kullanımı

MİCATOR kullanan bazı kişilerde zaman zaman baş dönmesi ve yorgunluk ortaya çıkabilir. Baş dönmesi ve yorgunluk hissediyorsanız, araç veya makine kullanmayınız.

MİCATOR'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgile

MİCATOR her dozunda 1 mmol (23 mg)7dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sody li herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

ima bağlı

MİCATOR her dozunda 208.28 mg mannitol içerir. Bu dozda mannitolden kaynaklı bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Herhangi bir başka ilaç kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise

veyahut baş alma ihtimaliniz varsa,

doktorunuzu bilgilendiriniz. Doktorunuz, kullandığınız ilaçlardeğiştirebilir veya başka önlemler alabilir. Bazı durumlarda ilaçlardan birini bırakmakalabilirsiniz. Özellikle aşağıda listelenen ilaçlar MİCATOR ile birlikte, aynıkullanılacaksa bu durum geçerlidir:
• Lityum içeren ilaçlar (bazı depresyon tiplerinin tedavisi için kullanılır)
• Kan potasyum düzeyinizi yükseltebilen ilaçlar: potasyum tutan idrar söpotasyum destekleri, potasyum içeren tuz destekleri, ACE inhibitorleri, anjireseptör antagonistleri, steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar (örneğin:ibuprofen), heparin, immün sistemi baskılayıcı ilaçlar (örneğin: siklospf)takrolimus) ve enfeksiyonlara karşı kullanılan bir ilaç olan trimetoprim gibi tıbb
• İdrar söktürücü ilaçlar:Özellikle MİCATOR ile birlikte yüksek
kullanıldıklarında, vücuttaki suyun aşırı derecede kaybına ve böylece tansiyj düşmesine neden olurlar.

(fcabir ilaç

n dozunut zorundazamanda

1 türücüler, >(otensin IIrin veyarin veyaürünler,dozlardaonunuzun

aspı

MİCATOR diğer yüksek tansiyon ilaçlarının kan basıncını düşürücü etkilerini artırabil!

MİCATOR ile birlikte steroid olmayan antiinflamatuar grubu ilaçlar (aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesici ve iltihap giderici etkisi olan ilaçlar) ya da kortikösteroid türü ilaçlar kullandığınızda,MİCATOR'un kan basıncını düşürücü etkisi azalabilir.

Eğer reçeteii ya da reçetesiz herhangi bir ilacı anda kullanıyorsanız veya son zat tanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. MİCATOR nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

MİCATOR'u her zaman için tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde alınız. E|er emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sormalısınız.
mümkün

MİCATOR'un günde bir kez bir tablet şeklinde kullanılması önerilmektedir. Tableti olduğunca günün aynı saatinde almaya dikkat ediniz.
Doktorunuz başka türlü söylemedikçe, MİCATOR'u her gün almaya devam etmeniz çok önemlidir. MİCATOR'un etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız,doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Yüksek tansiyon tedavisi:


Yüksek tansiyonu 24 saat süreyle kontrol altında tutabilmek için normal MİCATOR dozu, hastaların çoğunda günde bir kez 40 mg'dır. Ancak doktorunuz bazen daha düşük bir doz ı (20 mg)veya daha yüksek bir dozu (80 mg) almanızı tavsiye edebilir.
Karaciğer sorununuz varsa, günde 40 mg'dan fazla kullanmayınız.
ilave bir

Telmisartan, alternatif olarak, telmisartan ile birlikte kullanıldığında kan basıncında düşürücü etki yaptığı gösterilen hidroklorotiyazid ile kombine olarak da kullanılabilir.

Kalp-damar sistemiyle ilgili olayların önlenmesi:


Önerilen doz günde bir kez 80 mg'lık bir tablettir.

ı


80 mg telmisartandan daha düşük dozların kalp-damar hastalıklarına bağlı olayların önlenmesinde etkili olup olmadığı bilinmemektedir.
nmelidir.

le birlikte

MİCATOR 80 mg ile koruyucu tedavinin başlarında, kan basıncı sık aralıklar ile izi Gerekirse diğer kan basıncı düşürücü ilaç dozlarının ayarlanması önerilir.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletler bir miktar su ile birlikte yutulmalıdır. MİCATOR'u aç kamına veya yemekle alabilirsiniz. İlacınızı her gün, günün aynı saatinde almaya özen gösteriniz.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanım:

MİCATOR kullanımı, çocuklarda ve 18 yaşından küçük ergenlerde Önerilmez.

Yaşlılarda kullanım:

MİCATOR yaşlı kişilerde doz ayarlaması yapmadan kullanılabilir.

Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Hafif-orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur, Şiddetli böbrek yetmezliği olanlarda ve hemodiyalize giren hastalarda başlangıç olarak daha dişük dozönerilir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif veya orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük doz 40 mg'ı geçmemelidir. Şiddetli karaciğer hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Eğer MİCATOR 'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise di klorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla MİCATOR kullandıysanız:

MİCATOR'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya czacı ile konuşunuz.


Eğer kazaen daha fazla tablet alırsanız, gecikmeden doktorunuza ne yapacağınızı sorunuz veya en yakın hastanenin acil servisine müracaat ediniz.

MİCATOR kullanmayı unutursanız:

Eğer ilacınızı almayı unutursanız, bu dozu aynı gün içerisinde hatırlar hatırlamaz al|mız. Eğer tabletinizi aynı gün almaz iseniz, bir sonraki gün normal dozunuzu alınız. Aynı gün içeı isinde ikidoz almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.MİCATOR ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler

MİCATOR kullanmayı bıraktığınızda kan basıncınız, ani yükselmeler olmaksızın, bfrkaç gün içerisinde basamaklı olarak tedavi öncesi düzeylerine dönecektir.
Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız olursa, doktorunuza sorunuz.

MİCATOR ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:

MİCATOR kullanmayı bıraktığınızda kan basıncınız, ani yükselmeler olmaksızın, fcfrkaç gün içerisinde basamaklı olarak tedavi öncesi düzeylerine dönecektir.
Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız olursa, doktorunuza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, MİCATOR'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağtdakilerden biri olursa MİCATOR kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Sepsis*: ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasyon (iltihap) şeklinde ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu), cilt ve mukozada ani şişme (anjiyoödem).
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir ve oldukça seyrek (1000 kullanıcıdan Tine kadaıj görülür. Bu durumda İlacı kullanmayı derhal kesiniz ve derhal doktorunuza başvurunuz,tedavi edilmez ise ölümle sonuçlanabilir.
Bu

sıklıkta)
etkiler

MİCATOR'un olası yan etkileri:

Yaygın yan etkiler

(10 kullanıcıdan 1 kişiye kadarını etkiler):
Kan basıncında düşme (kardiyovasküler olay azaltma İçin kullanan hastalarda)

Yaygın olmayan yan etkiler

(100 kullanıcıdan lkişiye kadarını etkiler): İdrar yolu enfekp üst solunum yolu enfeksiyonları (Örneğin: boğaz ağrısı, sinüslerde iltihap, soğukalyuvarlarda azalma (anemi), potasyum düzeyinde yükselme, uykuya dalmada güçlük,bayılma, baş dönmesi, kalp atımının yavaşlaması, düşük tansiyon, ayağa kalkarken baş(ortostatik hipotansiyon), nefes darlığı, öksürük, karın ağrısı, ishal, karın bölgesindehissi, şişkinlik, kusma, kaşıntı, terlemede artma, ilaç döküntüsü, sırt ağrısı, kasta kran|ağrısı, akut böbrek yetmezliği dahil böbrek işlevlerinde bozulma, göğüste ağrı, halsizlikkanda kreatinin (vücutta üretilen bir maddeden oluşan ve böbrek işlevlerini değerlendilaboratuar testlerinde aranan bir madde) düzeyinde artma.

iyonları, flgınlığı),presyon,dönmesihatsızlıkplar, kashissi veilmek için

d:

n


Seyrek yan etkiler

(1000 kullanıcıdan 1 kişiye kadarını etkiler):
Sepsis* ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasyon (iltihap ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu), bazı beyaz kan hücrelerinde artış (özonotil|)sayısında düşme (trombositopeni), şiddetli alerjik reaksiyon (anafılaktik reaksiyon), ale(örneğin, döküntü, kaşıntı, nefes almada zorluk, hırıltılı nefes alma, yüzde şişme vetansiyon), şeker hastalarında kan şekeri düzeyinde düşme, huzursuzluk hissi, süregelenhali, görmede bozulma, kalbin hızlı atması, ağız kuruluğu, mide bulantısı, karaciğer işbozulma (Japon hastalarda bu yan etkinin görülme olasılığı daha fazladır), deri ve nıaniden şişmesi (ölüme de neden olabilir), egzema (bir deri hastalığı), derinin kızarma: ışiddetli ilaç döküntüsü, eklem ağrısı, el ve ayaklarda ağrı, tendonda (kas kirişi) ağrı, grhastalık, hemoglobinde (bir kan proteini) azalma, ürik asit (hücrelerin yapımındanükleik asitlerin yıkımı ile vücutta oluşan madde) düzeyinde artma, kanda karaciğer en:veya kreatinin fosfokinaz düzeyinde yükselme.

şeklinde , plateletetkilerya düşükdalgınlıkevlerindeukozanınürtİker,p benzeriçullanılanz imlerinde

rik

Çok seyrek yan etkiler

(10.000 kullanıcıdan 1 kişiye kadarını etkiler):
Akciğer dokusunda ilerleyen nedbeleşme (bağ dokusu oluşumu) (interstisyel akciğer

ha;

talığı)** aya bağlı

*Bu olay şans eseri olarak ortaya çıkmış olabilir veya henüz bilinmeyen bir mekanizrş olarak görülebilir.
** Telmisartan kullanımı sırasında akciğer dokusunda ilerleyen nedbeleşme (bağ dokusu oluşumu) vakaları bildirilmiştir. Bununla birlikte, nedenin telmisartan olup olmadığı bilinmemektedir.
Herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5.MİCATOR'un saklanması


MİCATOR 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayııjf

25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında ve ambalajında saklayınız.

ız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MİCATOR 'u kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ayın son gününü gösterir.
z.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MİCATOR1 u kullanmayım

Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız MİCATOR'u şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Ruhsat sahibi

: Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Mahmutbey Mah. Dümenler Caddesi No: 19/3 Bağcılar-İstanbul

Üretim yeri :

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Atatürk Mah., Fatih Blv., No:32 ÇOSB - Çerkezköy/Tekirdağ

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Micator 80 Mg Tablet

Etken Maddesi: Telmisartan

Atc Kodu: C09CA07

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Micator 80 Mg 28 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.