Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Spesicor 25 mg Kapsül Kullanma Talimatı

Sinir Sistemi » Antiepileptik İlaçlar » Antiepileptikler » Diğer Antiepileptikler » Pregabalin

KULLANMA TALİMATI

SPESİCOR 25 mg kapsül Ağızdan alınır.

•Etkin madde:

Her bir kapsül 25 mg pregabalin içerir.

•Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin selüloz (tip 102), mısır nişastası, talk, magnezyıım stearat.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. ilaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


L SPESİCOR nedir ve ne için kullanılır?


2. SPESİCOR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SPESİCOR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SPESİCOR*un saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1.SPESİCORnedir ve ne için kullanılır ?

SPESİCOR etkin madde olarak 25 mg pregabalin içeren, 14 ve 56 kapsüllük blister ambalajda sunulan beyaz renkli kapsüldür.
SPESİCOR, ağızdan alman ve kısmi sara (epilepsi) nöbetlerinin tedavisinde diğer nöbet ilaçlan ile birlikte ek tedavi olarak; merkezden uzak (periferik) sinir hasanna bağlı ağrmın (nöropatik ağn) tedavisinde, yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunun tedavisinde ve fıbromiyalji (esas olarak kaslan ve kasların kemiğe yapıştığı bölgeleri etkileyen ve yaygm ağnya neden olan bir çeşit yumuşak doku romatizması) tedavisinde kullamlan bir ilaçtır.
SPESİCOR, 18 yaş ve üstü olan yetişkinlerde kullanılır, 18 yaşın eıltındakilerde yeterli güvenlilik ve etkinlik bilgisi bulunmadığı için, kullanımı önerilmez.
Nöropatik Ağn
SPESİCOR yetişkinlerde, merkezden uzak (periferik) sinirlerin hasar görmesinden kaynaklanan uzun süreli ağrılarda kullamlır. Şeker hastalığı ve zona gibi bir çok hastalık sinirlerinize zarar vererek sinir hasanna bağlı ağnya sebep olabilir. Bu ağn hissi, sıcaklık, yanma, batma, vurma, zonklama, sızlama, ujoışma, karıncalanma şeklinde ya da elektrik çarpması, iğne batması gibi, delici, keskin veya kramp tarzında bir ağn şeklinde tammlanabilir.
Nöropatik ağn, duygudurumunuzda değişikliklere, uyuma sorunlanna ve yorgunluğa neden olup fiziksel ve sosyal yaşamııuzı ve genel yaşam kalitenizi etkileyebilir.
Epilepsi
SPESİCOR yetişkinlerde, sara nöbetlerinin bir çeşidini tedavi etmek için kullamlır (sekonder jeneralize konvülsiyonlann eşlik ettiği ya da etmediği parsiyel konvülsiyonlar). Doktorunuz, almakta olduğunuz ilaçlarla durumunuzu kontrol altmda tutamadığı zaman, SPESİCOR'u tedavinize ekleyebilir. SPESİCOR sara nöbetlerinin tedavisinde tek başma kullanım için değildir ve her zaman sara nöbetlerim kontrol altmda tutmak için kullamlan diğer ilaçlarla birlikte kullanılır.
Yaygın Anksiyete Bozukluğu
SPESİCOR yetişkinlerde, yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunu tedavi etmek için kullamlır. Yaygm anksiyete (kaygı) bozukluğunun belirtileri kontrol etmesi zor olan, uzun süreli aşın kaygı ve endişedir. Yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğu aynı zamanda huzursuzluk, ani ve şiddetli heyecan, köşeye sıkıştınimışlık hissi, kolaylıkla bitkin düşme, konsantrasyon güçlüğü, ani unutkanlık, alınganlık hissi, kas sertliği veya uyku sorunları gibi durumlara yol açabilir. Bu günlük yaşamm sıkıntılarından ve stresinden farklıdır.
Fibromiyalji
SPESİCOR yetişkinlerde fibromiyalji tedavisinde kullanılır. Fibromiyalji esas olarak kaslan ve kaslann kemiğe yapıştığı bölgeleri etkileyen ve yaygm ağnya neden olan bir çeşit yumuşak doku romatizması olup daha çok erişkinlerin hastalığıdır.

2. SPESİCOR'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

SPESİCOR'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer SPESİCOR'un etkin maddesi olan pregabaline veya ilacın içeriğinde bulunan diğer maddelerden herhangi birine karşı aleıjiniz (aşın hassasiyetiniz) varsa SPESİCOR kullanmayımz.

SFESİCOR'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Sara tedavisinde etkili (antiepileptik) ilaçlarla tedavi edilen bazı hastalarda intihar düşüncesi ve davramşı görülmüştür. Aklımzdan bu tİp düşünceler geçiyor veya bu tür davramşlar sergiliyorsanız doktorunuzdan yardım almalısınız.
• SPESİCOR ile tedavi, uyku hali ve baş dönmesine neden olabileceğinden, yaşlı hastalarda kaza sonucu yaralanmalann (düşme) oranını artırabilir. Dolayısıyla, 65 yaşın üzerindeyseniz, ilacın tüm yan etkileri konusunda yeterli deneyime sahip oluncaya kadar dikkatli olmalısınız.
• Diyabetiniz (şeker hastalığı) varsa ve pregabalin kullammı sırasında kilo aldıysanız, diyabet ilaçlanmzda bir değişiklik yapılmasına gerek duyabilirsiniz.
• Konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin smırlı bilgi olması nedeniyle bu durum ile ilgili bir geçmişiniz varsa pregabalin tedavisine başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.
• SPESİCOR kullanan bazı hastalarda böbrek yetmezliği bildirilmiştir. Eğer idrara çıkmamzda azalma fark ederseniz doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz bu durumu düzeltmek için ilaç kullammım kesebilir.
• Pazarlama sonrasmda aleiji sonucu yüz ve boğazda şişmeyi de içeren aşın duyarlılık durumu bildirilmiştir. Yüzde, ağız içinde veya üst solunum yolunda şişme gibi belirtiler ortaya çıkarsa SPESİCOR derhal kesilmelidir.
• Pazarlama sonrası deneyimde geçici olarak görmede bulanıklık ve görme netliğinde değişiklik bildirilmiştir. Bu belirtiler SPESİCOR'un kesilmesiyle iyileşebilir veya sona erebilir.
• Omurilik haşan sonrası gelişen nöropatik ağn tedavisi görüyorsamz, bu tedavi için kullandığımz aynı etkiyi gösteren diğer ilaçların da (ağn ve spastisite ilaçları gibi) etkisi nedeni ile uyku hali gibi bazı yan etkilerin şiddeti artabilir.
• Pazarlama sonrası deneyimlerde, SPESİCOR'un morfin ve benzeri ağn kesiciler (opioid analjezikler) gibi kabızlığa sebep olabilecek ilaçlarla birlikte alınması sonucu bağırsak fonksiyonlannda azalma (öm. bağırsak tıkanması, kabızlık) bildirilmiştir.
¦ Alkol veya ilaç bağımlılığı öykünüz var ise doktorunuza söyleyiniz. Eğer daha çok ilaç kullanmaya ihtiyacımz olduğunu düşünüyorsanız bu durumu doktorunuz ile paylaşımz.
¦ SPESİCOR ile tedavi sırasında veya tedavi sonlandınidıktan kısa bir süre sonra konvülsiyon (nöbet) bildirilmiştir. Eğer nöbet geçirirseniz derhal doktorunuz ile iletişime geçiniz.
¦ SPESİCOR kullanan bazı hastalarda, diğer koşulların da etkisi ile beyin fonksiyonlannda azahna (ensefalopati) bildirilmiştir. Ciddi bir karaciğer veya böbrek hastalığı öykünüz var ise, doktorunuzu bilgilendiriniz.
“Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza damşımz.”

SPESİCOR'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

SPESİCOR aç ya da tok olar^ kullamlabilir.
SPESİCOR kullamrken alkol almayımz. SPESİCOR ile birlikte alkol alınması uyku hali ve baş dönmesi gibi yan etkilerin görülme sıklığım artıracaktır. Bu tehlikeli olabilir.

Hamilelik

iiaci kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız,


SPESİCOR doktorunuz tarafından önerilmedikçe hamilelikte kullanılmamalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar gebelikten etkin bir doğum kontrol yöntemi ile korunmalıdır. Eğer tedavi sırasında hamile kaldıysamz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız derhal doktorunuza damşımz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediği için SPESİCOR kullamrken bebeğinizi emzirmemeniz önerilir.

Araç ve makine kullanımı

SPESİCOR baş dönmesi ve uyku hali yaratabilir ve dikkatinizi azaltabilir. SPESİCOR'un sizi nasıl etkilediğini anlayana kadar araba veya makine kullanmayımz ve tehlikeli olabilecek aktivitelerde bulunmayınız.

SPESİCOR*uniçeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkmda önemii bilgiler

İçeriğinde bulunan yardımcı maddelerin hiçbiri için kullanım yolu veya dozu nedeniyle herhangi bir uyan gerekmemektedir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

SPESİCOR ve diğer bazı ilaçlar birbiriyle etkileşebilir.
SPESİCOR'un merkezi sinir sistemini etkileyen belli başlı bazı ilaçlarla birlikte kullammı sonucunda bu ilaçlar ile ortaya çıkabilen solunum yetmezliği ve koma gibi yan etkilerde artış görülebilir.
• SPESİCOR'un oksikodon gibi narkotik ağn kesicilerle, lorazepam gibi kaygı (anksiyete) tedavisinde kullanılan ilaçlarla veya sakinleştiricilerle ve alkol içeren ürünlerle birlikte kullamiması görülebilecek baş dönmesinin, uykusuzluğun ve dikkat azalmasmın şiddetini artırabilir.
• SPESİCOR ve şeker hastalığında (diyabet) etkili bir ilaç olan tiazolidindionun birlikte kullanıldığı durumlarda kol ve bacaklarda sıvı toplanmasına bağlı şişme (Ödem) ve kilo artışı daha sık meydana gelebilir.
• Pazarlama sonrası deneyimlerde, SPESİCOR'un morfin ve benzeri ağn kesiciler (opioid analjezikler) gibi kabızlığa sebep olabilecek ilaçlarla birlikte almması sonucu bağırsak fonksiyonlannda azalma (öm. bağırsak tıkanma.sı, kabızlık) bildirilmiştir.
• SPESİCOR ağız yoluyla alınan doğum kontrol ilaçlan ile birlikte kullamlabilir.

Eğer reçeteii ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. SPESİCOR nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar :

SPESİCOR'u her zaman doktorunuz tarafından size tarif edildiği şekliyle kullammz. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacımza danışınız.
• SPESİCOR'u ne zaman ve ne kadar almamz gerektiğini doktorunuz söyleyecektir.
• Doz genellikle günde 2 ayrı dozda alınmak üzere toplam 150 mg ile 600 mg arasmda değişmektedir. Doktorunuz tedavi sırasmda aldığınız dozu değiştirebilir. Doktorunuzla görüşmeden dozu kendiniz değiştirmeyiniz.
• SPESİCOR'u her gün aym saatte alımz.
• SPESİCOR'un etkisinin sizin için çok kuvvetli veya zayıf olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza veya eczacımza söyleyiniz.

Uygulama yolu ve metodu:

• SPESİCOR ağız yoluyla alımr
• SPESİCOR'u bir bardak su ile bütün olarak yutunuz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

SPESİCOR'un çocuklarda ve gençlerde (18 yaşından küçüklerde) kullanımına ilişkin yeterli güvenlilik ve etkinlik bilgisi bulunmadığı için bu yaş grubundaki hastalarda kullamlmamalıdır.

Yaşlılarda kuUammı:

Böbrek fonksiyonları

normal olan yaşlı (65 yaş üstü) hastalarda SPESİCOR normal dozlannda kullanılabilir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği

: Böbrekleriniz ile ilgili bir sorununuz varsa doktorunuz sizin için daha değişik bir doz planlaması ve/veya dozu reçeteleyebilir.

Karaciğer yetmezliğinde kullanım

: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Eğer SPESİCOR'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla SPESİCOR kullandıysanız

SPESİCOR u kullanmanız gerekenden daha fazla kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer aknamz gerekenden fazla SPESİCOR kullandıysamz, doktorunuzu arayımz ya da kullanmakta olduğunuz SPESİCOR kutusunu da yanımza alarak, derhal en yakın sağlık merkezine başvurunuz. Bu duruma bağlı olarak uykulu hissetme, kafa kanşıklığı, saldırganlık veya huzursuzluk hissedebilirsiniz.

SPESİCOR'u kullanmayı unutursanız

SPESİCOR'u her gün aym saatte düzenli olarak kulİanmaıuz önemlidir.
Almamz gereken dozu almayı unuttuğunuz taktirde:
• Hatırladığmızda bir sonraki doz zamamnız değilse, hatırlar hatırlamaz almız.
• Hatırladığımzda bir sonraki dozu alacağımz zaman gelmiş veya ona yakın ise unuttuğunuz dozu almayımz. Bir sonraki dozu reçetenizde belirtildiği şekilde zamanmda alarak normal doz takviminize devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


SPESİCOR ile tedavi sonlandınldıgında oluşabilecek etkiler:

- Doktorunuzla görüşmeden SPESİCOR'u aniden bırakmayımz. Tedaviniz en az 1 hafta süre ile kademeli olarak azaltılarak sonlandınlacaktır. Uzun ya da kısa süreli tedavi sonrasmda, tedaviniz sonlandınldıgında bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler, uyuma zorluğu, baş ağnsı, mide bulantısı, kaygı, ishal, nezle benzeri belirtiler, havale, sinirlilik, depresyon, ağn, terleme ve sersemliktir. Daha uzun süre SPESİCOR kullanmamz halinde, bu yan etkilerin sıklığının ve şiddetinin artıp artmayacağı konusunda yeterli bilgi yoktur.

4. Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi SPESİCOR'ım içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakm hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Yüzde şişme
• Dilde şişme
Aşağıda listelenen yan etkiler altta yatan bir hastalıktan veya birlikte kullanılan ilaçlardan da kaynaklanıyor olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:
10 hastamn en az birinde görülebilir.
Çok yaygın Yaygın
Yaygm olmayan Seyrek Çok seyrek Sıklığı bilirmıeyen

10 hastamn birinden az, fakat 100 hastamn birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
1.000 hastanın birinden az görülebilir.
10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygm:

• Baş dönmesi, uyku hali

Yaygın:

• İştah artışı
• Abartılı bir şekilde kendini olduğundan daha iyi hissetme, bilinç bulamklığı, cinsel istekte azahna, çevresel uyanlara karşı aşın hassasiyet, uykusuzluk, kişinin yer ve zaman kavranum yitirmesi
• İstemli kas hareketlerinde düzensizlik (ataksi)
• Koordinasyon bozukluğu, dikkat kaybı, hafıza bozukluğu, titreme (tremor), konuşma bozukluğu (dizartri), yanma, batma, kanncalanma hissi, denge bozukluğu, unutkanlık, sakinlik, aşın halsizlik, baş ağnsı
• Bulanık görme, çift görme
• Baş dönmesi (vertigo)
• Ağız kuruluğu, kabızlık, kusma, gaz, kann boşluğunda şişkinlik
• Peniste sertleşme bozukluğu
• Yorgunluk, sarhoşluk hissi, kol ve bacaklarda sıvı toplanmasına bağlı şişme (periferik ödem), ödem, yürüyüşte anormallik, anormallik hissi
• Kilo artışı

Ya)^gm olmayan:

• İştah kaybı
• Kendine yabancılaşma, kişisel kimlik duygusu kaybı (depersonalizasyon), orgazm olamama, huzursuzluk, depresyon, ajitasyon, ruh hali (duygudurum) değişiklikleri, depresif ruh hali (duygudurum), kelime bulmada zorluk, sanrı (halüsinasyon), anormal rüyalar, cinsel istekte artış, kısa süreli aşın huzursuzluk durumu (panik atak), çevresel uyanlara ilgisiz kalma (apati)
• Bilme ve kavramaya ilişkin zihinsel aktivitelerde bozukluk, duyularda uyaranlara karşı hassasiyet kaybı (hipoestezi), görme alanmda bozukluklar, göz titremesi (nistagmus), konuşma bozukluğu, kaslarda seyirme, reflekslerde zayıflama, istemli hareketlerin bozulması (diskinezi), düşünce uçuşması (psikomotor hiperaktivite), ayağa kalkarken görülen baş dönmesi, duyularda uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, tat alamama, yanma duygusu, amaçlı hareketlerde titreme (tremor), sersemlik/uyuşukluk, bayılma hali, unutkanlık
• Görme bozukluklan, görme alamnda bozukluklar, göz kuruluğu, gözlerde şişme, görsel keskinlikte azalma, gözlerde ağn, göz yorgunluğu (astenopi), göz yaşında artma
• Kalp atım hızında değişiklikler ve ritim bozukluklan
• Birinci derece AV blok
• Kalbin normalden hızlı atması (taşikardi)
Yüz kızarması, sıcak basması, düşük tansiyon (kan basıncı), el ve ayaklarda (periferik) soğukluk, yüksek tansiyon (kan basıncı)
Nefes darlığı, öksürük, burunda kuruluk
Tükürük salgısında artma, yemeklerin ve asidin mideden yemek borusuna geri kaçması (gastroözofageal reflü), ağızda hissizleşme Terleme, kırmızı renkli kabartılı (papüler) döküntüler
Kas seğirmesi, eklemlerde şişme, kas kramplan, kas ağrısı, eklem ağnsı, sırt ağnsı, kol veya bacaklarda ağn, kas sertliği Ağnlı ve güçlükle idrara çıkma, istem dışı idrar kaçırma Ejakülasyonda gecikme (geç boşalma), cinsel fonksiyon bozukluğu Olağan dışı halsizlik, düşme, susuzluk, göğüste sıkışma, yaygın ödem, ağn, üşüme Bazı karaciğer ve böbrek fonksiyon testlerinde (alanin aminotransferaz, kreatinin fosfokinaz ve aspartat aminotransferazda) yükselme, trombosit sayısında azalma Burun ve boğaz yollan iltihabı (nazofarenjit)
Sese hassasiyet (hiperakuzi)

Seyrek:

Kandaki akyuvar sayısımn azalması (nötropeni)
Düşük kan şekeri seviyeleri (hipoglisemi)
Disinhibisyon, artmış ruh hali (duygudurum)
Hareketlerde yavaşlama, var olmayan bir kokuyu algılama (parosmi), yazı yazma yeteneğinde bozulma (disgrafi)
• Görme alamnda kıvılcım şeklinde ışık ve renk algısı (fotopsi), gözlerde iritasyon, göz bebeklerinde büyüme, gözle bakılan cisimlerin titreşiyor izlenimi vermesi (osilopsi), görsel derinlik algısında değişme, görme alamnda çevresel Q)eriferik) görme kaybı, şaşılık, görsel parlaklık
• Kalp atım hızmda değişiklikler ve ritim bozuklukları
• Sinüs taşikardisi
• Sinüs aritmisi
• Sinüs bradikardisi
• Burun tıkamklığı, burun kanaması, burun boşluğu dokusu iltihabı (rinit), horlama, boğaz kuruluğu
• Kann boşluğunda sıvı toplanması, yutma güçlüğü, pankreas iltihabı (pankreatit)
• Soğuk terleme, kurdeşen (ürtiker)
• Boyun bölgesinde kramp (servikal spazm), boyun ağnsı, kaslarda şiddetli zayıflık ve ağn (rabdomiyoliz)
• Normalden az idrar yapma, böbrek yetmezliği
• Aybaşı yokluğu; adet görememe (amenore), göğüs ağrısı, memede akıntı, ağnlı adet /
aybaşı dönemi (dismenore), memelerde büyüme
• Ateş; vücut ısısımn normalden yüksek olması
• Kan şekerinde (glukoz) yükselme, kan kreatininde artma, kan potasyumunda düşme, kilo kaybı, akyuvar (lökosit) sayısında azalma
Bilinmiyor:
QT uzaması adı verilen kalpte ani ritim bozukluklanna ve ani ölümlere yol açabilen bir durum
- Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, sislik ve kızanklıkla seyreden iltihap (Stevens-
Johnson sendromu)
Pazarlama sonrası gözlem sırasında ilave olarak
• Aleıji sonucu yüz ve boğazda şişme, alerjik reaksiyon, aşın duyarlılık
• Baş ağnsı, bilinç kaybı, zihinsel bozukluk
• Konj estif kalp yetmezliği
• Gözün saydam cisminin (kornea) iltihabı
• Halsizlik, kınklık
• Dil ödemi, ishal, mide bulantısı, yüzde şişme, kaşıntı
• İdrar yapamama nedeniyle mesanede aşın idrar toplanması
• Akciğerlerdeki hava yollannda sıvı toplanmasına bağlı şişme (pulmoner ödem)
• Erkeklerde meme büyümesi
Kalp ritim düzensizliği anlamına gelen kalpteki elektriksel faaliyetlerin kayıtlannda(EKG) değişiklik, gibi ek yan etkiler bildirilmiştir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. SPESİCOR'un saklanması

SPESİCOR 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

SPESİCOR'u 25^C'nin altındaki oda sıcaklığmda saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanmız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SPESİCOR 'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SPESİCOR'u kullanmayımz.
Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığımz SPESİCOR'u şehir suyuna veya çöpe atmayımz. Bu konuda eczacımza danışınız.

Ruhsat sahibi:


Abdi İbrahim İlaç Pazarlama A.Ş.
Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No: 4 34467 Maslak / Sanyer/İstanbul Tel: 0212 366 84 00 Faks: 0212 276 20 20

Üretim yeri:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Sanayi Mah. Tımç Cad. No:3 Esenyurt/İstanbul

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Spesicor 25 mg Kapsül

Etken Maddesi: Pregabalin

Atc Kodu: N03AX16

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Spesicor 25 Mg 56 Kapsül
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.