Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Napro-pac Tedavi Paketi Kullanma Talimatı

Kas İskelet Sistemi » Antienflamatuar ve Antiromatikler » Non-steroid » Propiyonik asit türevleri » Naproksen

KULLANMA TALİMATI

NAPRO-PAC tedavi paketi Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Napro-PAC tedavi paketindeki her bir kapsül 15 mg lansoprazol ve her bir film tablet 500 mg naproksen içermektedir.

Yardımcı maddeler: NaproksenIILansoprazol

(Sukroz, mısır nişastası, sodyum lauril sülfat, meglümin, mannitol, hidroksipropil metil sel lüloz, makrogol 6000, talk, polisorbat 80, titanyum dioksit, eudragit L30-D55).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursalütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuzİlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1, NAPRO-PAC nedir ve ne için kullanılır?


2. NAPRO-PAC*i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler5.NAPRO-PAC nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.NAPRO-PAC'in saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1. NAPRO-PAC nedir ve ne için kullanılır?

N \PRO-PAC, etkin madde olarak 15 mg lansoprazol içeren kapsüller ile 500 mg naproksen
i. ^ren tabletlerden oluşan bir tedavi paketidir.
Tedavi paketinde yer alan etkin maddelerin birlikte kullanımları peptik ülser (mide-barsak sisteminde asit salımmının fazla ve/veya mide barsak koruyucu mekanizmalarının azaldığı durumlarda oluşan, doku harabiyetiyle giden, kanamayla da sonuçlanabilen hastalık) hikayesi olan romatizmal hastalıklara sahip hastaların ağn ve yangı şikayetlerini giderirken mide-barsak sistemini korumaya yöneliktir. Devamlı ağn kesici-anti enflamatuvar (yangı giderici) kullanması gerekebilecek bu hastalarda özellikle ağn kesicilerden kaynaklanabilecek mide-barsak sistemindeki peptik ülserlerin gelişiminin önlenmesi amaçlanmıştır.
Naproksen el ve ayak eklemlerinde gelişen ağrılı bir hastalık olan romatoid artrit, çocukluk çağında başlayan ve hastaların büyük kısmında birkaç eklemde birden gelişen eklem iltihabı (osteoartrit), özellikle omurgada gelişen romatoid artrit benzeri bir hastalık olan ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıkların tedavisinde iltihap giderici ve ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.
Lansoprazol, midedeki asit salımmından sorumlu olan hücrelerdeki proton pompasını seçici olarak baskılar. Asidik ortamda aktif formuna dönüşür ve midede asit üretiminin son aşamasının baskılanmasını sağlar. Lansoprazolun yaptığı mide asit baskılanması doza bağlı olup, bazal (24 saat boyunca gıda alımından bağımsız devam eden mide asit salınımı) ve uyarılmış (gıda alimim takiben mide asit salınımının artması) asit salgılanmasını etkiler.

2. NAPRO-PAC kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler.

NAPRO-PAC aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ.

¦ Eğer NAPRO-PAC'in bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarlılığınız (şiddetli alerji) varsa NAPRO-PAC'i kullanmayınız.
¦ Daha önce kullandığınız ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlardan biri sizde nefes almada güçlük, kurdeşen veya burun iltihabı ve tıkanıklığına yol açmışsa NAPRO-PAC'i kullanmayınız.
* Halen aktif veya tekrarlayan mide ve ince barsak ülseriniz varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
¦ Şiddetli böbrek, karaciğer ya da kalp yetmezliğiniz varsa kullanmayınız.
¦ Koroner arter (kalbi besleyen damar) bypass ameliyatından önce ve sonra kullanmayınız.
¦ Gebelikte, emziren annelerde ve pemisiyöz anemide (vitamin B^'nin barsaklardan emilimini sağlayan ve mide pariyetal hücrelerinden salgılanan maddenin eksikliğinde oluşan kansızlık) kullanılmamalıdır.
¦ Mide iç yüzeyinde tahrişe neden olabileceğinden alkolle alınmamalıdır.
¦ Bir bileşik olan Atazanavir (AIDS hastalığının tedavisinde) ile tedavi oluyorsanız NAPRO-PAC'i kullanmayınız.

NAPRO-PAC'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ.

Kombine tedavi sırasında diğer ilaçların ürün bilgileri göz önüne alınmalıdır.
¦ Ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar grubundan herhangi biri ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.
¦ Tedavi sağlamak için gerekli en kısa sürede, etkili en düşük dozu kullanarak, istenmeyen etkileri en aza indirebilirsiniz.
¦ İltihaplı barsak hastalığınız (ülseratif kolit, Crohn hastalığı) varsa, rahatsızlıklarınızın şiddetini arttırabileceğinden, ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçları dikkatli kullanınız. Daha önce mide barsak zehirlenmesi geçirdiyseniz her türlü karın rahatsızlığı belirtisi halinde doktorunuza bildiriniz.
¦ Mide barsak kanaması veya ülserasyon halinde NAPRO-PAC'i kullanmaya devam etmeyiniz.
¦ Önceden bilinen mide barsak hastalığınız varsa NAPRO-PAC'i mutlaka doktor kontrolünde kullanınız.
¦ Tedaviniz esnasında kemik mineral kaybının azalmasına bağlı kalça, el bileği, omurga kırık riskiniz artabilir. Bu yüzden tedavinize doktorunuzun önerdiği sürece devam ediniz.
¦ Tedaviniz esnasında kasılmalar, kalp ritminde düzensizlik gözlenebilir.
¦ Ağızdan alman doğum kontrol hapları, varfarin gibi kan pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar, aspirin gibi ülserasyon veya kanama riskini arttırabilen ilaçlarla kullanmanız gerekirse dikkatli olunuz.
¦ Derinin pul pul olup dökülmesi, mukoza harabiyeti veya deride gözlenen aşın duyarlılık hallerinde NAPRO-PAC kullanmaya devam etmeyiniz.
¦ Aleıji sonucu yüz ve boğazda şişme, bronşların daralması (astım) ve nezle gibi aşın duyarlılık hallerinde dikkatli kullanınız. Astım veya alerjik hastalık ya da aspirin duyarlılığı olan hastalarda bronşlarda spazm oluşumu hızlanabilir.
¦ Diğer ağn, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu, NAPRO-PAC böbrek hastalığı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Kan hacminde veya böbrek kan akımında azalmaya yol açan bir rahatsızlığınız, kalp yetmezliğiniz, karaciğer fonksiyonlannızda bozukluk varsa dikkatli olunuz. Doktorunuz kullandığınız NAPRO-PAC tedavi paketi içersindeki naproksen dozunu azaltacaktır.
¦ Diğer ağn, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu gibi, NAPRO-PAC içeriğindeki naproksen, karaciğer fonksiyon testinde bazı değerlerinizde yükselmelere neden olabilir. Sanlık ve hepatit dahil olmak üzere şiddetli karaciğer rahatsızlıklanna karşı dikkatli olunmalıdır.
¦ Naproksen, kanınızda, pıhtılaşmada görev alan trombositlerin kümeleşmesini azaltarak kanama zamanını uzattığından pıhtılaşma rahatsızlığınız varsa, doktor kontrolü altında NAPRO-PAC tedavisine devam ediniz. NAPRO-PAC kullanırken, kanama riskiniz yüksekse veya kan pıhtılaşmasını önleyen bir ilaç kullanıyorsanız, kanama riskinde artış olabilir.
¦ NAPRO-PAC kullanırken görme bozukluğunuz gelişirse göz muayenesi yaptınnız.
¦ Ağn, ateş ve iltihaba etkili ilaçlann neden olduğu sıvı tutulması ve ödem oluşması riskine karşı yüksek tansiyon probleminiz veya kalp yetmezliğiniz varsa NAPRO-PAC kullanırken dikkatli olunuz.
¦ Kontrol edilemeyen yüksek tansiyonunuz varsa, kalp yetersizliğine bağlı olarak solunum yetmezliği, ödem, karaciğerde büyüme ile belirgin bir hastalığınız varsa, kalbin yeterince kanlanmamasına bağlı bir hastalığınız varsa doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz. Doktorunuz NAPRO-PAC ile tedaviniz sırasında bu rahatsızlıklannızı göz önünde bulunduracaktır.
¦ Kalp damar hastalığı riskinizin yüksek olduğu durumlarda (yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara kullanımı) doktorunuz, NAPRO-PAC ile uzun süreli tedaviniz için bu rahatsızlıklarınızı göz önünde bulunduracaktır.
¦ Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu, NAPRO-PAC hastanede yatılması veya ölümle sonııçlanabilen kalp krizi veya iııme gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. Ciddi kalp damar sistemini ilgilendiren olaylar herhangi bir uyarıcı belini vermeden ortaya çıkabilmekle birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, halsizlik, konuşmada zorluk gibi belirti ve bulgular gözlendiğinde, doktorunuza başvurunuz.
¦ Tedavi Paketi içeriğindeki Lansoprazol tedavisi malign (kötü huylu) ülser belirtilerini hafifleterek teşhisi geciktirebileceğinden, tedaviden önce gastrik ülserin malignitesi veya malign (kötü huylu) özofagus (yemek borusu) hastalığı olasılığı bertaraf edilmelidir.
¦ Üç yıldan uzun süreli lansoprazol tedavisi alıyorsanız B12 vitaminin barsaktan emiliminde bozukluklar oluşabilir.
''Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız. ' '

NAPRO-PAC'in yiyecek ve içecekler ile kullanılması

Yemeklerle birlikte alınması etkinin azalmasına neden olabilir.
NAPRO-PAC tedavi paketi içerisinde yer alan lansoprazol kapsül ve naproksen tabletlerden bir tanesi sabah kahvaltısından önce bir bardak suyla alınır. İkinci naproksen tablet akşam yine bir bardak suyla yutulur. Lansoprazol'ün aç karnına kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Çok gerekmedikçe ilaç hamilelikte kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


İçeriğinde yer alan Naproksen, anne sütüne geçeceğinden emziren annelere verilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı

Naproksen kullanımı ile birlikte bazı hastalarda sersemlik, baş dönmesi, uykusuzluk ya da depresyon olabilir. Hastalarda bu ve benzeri istenmeyen etkiler görülür ise, dikkat gerektiren aktiviteleri yaparken dikkatli olmalıdırlar.

NAPRO-PAC'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında Önemli bilgiler

NAPRO-PAC mannitol içermektedir ancak kullanım yolu veya dozu nedeniyle herhangi bir uyan gerekmemektedir.
İçeriğinde bulunan sukroz nedeniyle eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Bu tıbbi ürün her 0.0075 mg sodyum lauril sülfat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Pakette ver alan naproksen için;


Antasid ilaçlar veya kolestiramin ile birlikte alırsanız naproksen'in etkisi gecikebilir.
Napsoksen, kanda, albümin olarak adlandın lan bir proteine bağlanır. Kumarin tipi kanda pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar, sülfonilüreler, hidantoinler, diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili (NSAİ) ilaçlar ve aspirin gibi albumine bağlanan diğer ilaçlarla etkileşebileceğinden doktorunuz naproksen dozunu ayarlayacaktır. Naproksen, trombosit olarak adlandırılan ve bir araya gelerek kanın pıhtılaşmasında rol alan hücrelerin aktivitesini azaltarak pıhtılaşmayı geciktirebilir.
Furosemid gibi idrar söktürücü ilaçlarla birlikte kullanıldığında, bu ilaçların etkisini azaltabilir.
Lityum ile birlikte kullanıldığında lityum kan seviyesinde yükselme ve buna bağlı yan etkiler görülebilir.
Varfarin (pıhtılaşmayı geciktiren bir ilaç) ile birlikte kullanıldığında sindirim sisteminde kanama yapma üzerindeki etkileri artar.
Bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç olan Siklosporin ve Takrolimus ile birlikte kullanıldığında böbrek hasarı riski artabilir.
Mide ve ince bağırsak ülseri tedavisinde kullanılan Mifepriston ile birlikte kullanıldığında, Mifepriston'un etkisini azaltabilir.
Naproksen'in içinde bulunduğu, ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar, kalbin kasılma gücünü arttıran glikozidlerle birlikte kullanıldıklarında, kalp yetmezliğini şiddetlendirebilir, böbrekten atılımlarını etkileyerek kan konsantrasyonlarım arttırabilir.
Naproksen'in içinde bulunduğu ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar, insan bağışıklık yetersizliği virüsünün (HIV) de dahil olduğu retrovirüslere etkili Zidavudin ile birlikte kullanıldığında kan hastalıkları riskini arttırabilir.
Naproksen'in içinde bulunduğu ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile depresyon tedavisinde kullanılan SSRFlar birlikte kullanıldıklarında sindirim sistemi kanama riski artmaktadır.
Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili İlaçlarda olduğu gibi steroidierle birlikte kullanıldığında sindirim sistemi ülserleri ve kanama riski artmaktadır.
Hayvan çalışmalarında ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile kinolon grubu antibiyotikler birlikte kullanıldıklarında istemli kasların tümü ya da bazılarında şiddetli ritmik kasılma (konvüisiyon) riski artabilir.
Probenesid ile birlikte kullanılması, naproksen'in daha kısa sürede daha yüksek etki göstermesine neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Naproksen, mifepriston un etkisini azaltacağından, mifepriston kullandıktan sonra 8-12 gün boyunca naproksen kullanmayınız.
Yüksek tansiyon tedavisi için kullanılan beta blokörlerin etkisini azaltabilir. Naproksen ve diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar, yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçların etkisini azaltabilir ve ADE inhibitürlerinin böbrek hasarı riskini arttırabilir.
Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlarda olduğu gibi doğum kontrol ilaçları ile birlikte uygulandığında, mide barsak sisteminde ülser ve kanama riskinden dolayı dikkatli olunmalıdır.
Bu ifadelerin belirli bir süre önce kullanılmış veya gelecekte bir zaman kullanılacak ürünlere de uygulanabileceğini lütfen not ediniz.

Paket içeriğindeki Lansoprazol için;


Mantar hastalıklarında kullanılan ketokonazol, antibiyotik olan ampisilin esterleri (enfeksiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar) ve kansızlık tedavisinde kullanılan demir tuzlan ve kalp yetmezliğinde kullanılan digoksin gibi ilaçların emiliminde azalma meydana getirebilir.
Ketokonazol ve itrakonazol gastrointestinal sistemde gastrik asit artmasına sebep olacağından lansoprazol ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.
Yapılan çalışmalarda, AİDS tedavisi için kullanılan atazanavir ile birlikte kullanıldığında ciddi bir indirgenme söz konusu olduğundan atazanavir ile birlikte kullanılmaz.
Lansoprazol, akciğer rahatsızlıklarında kullanılan teofılinin plazma konsantrasyonlarında azalmalara yol açtığından dolayı birlikte kullanımlarında dikkatli olunmalıdır.
Lansoprazol, cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan takrolimusun plazma konsantrasyonlarında artışa yol açtığından dolayı birlikte kullanımlarında dikkatli olunmalıdır.
Lansoprazol antasitlerle birlikte kullanılabilir ancak biyoyararlanımında azalma gözlenmiştir.
Mide koruyucusu olan sukralfat ile birlikte alınırsa etkisi azalabileceğinden aralarında en az 30 dakika zaman bırakarak kullanınız.
Klopidogrel, varfarin'in (Kalp damar sistemi hastalıklarında kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar) ve dasatinib'in (kanser tedavisindekullanılan bir ilaç) etkisini azaltabilir.
Fenprokumon veya varfarin gibi kan pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.
Depresyon tedavisinde kullanılan flovoksamin, lansoprazolün plazma konsantrasyonlarını yükselteceğinden birlikte kulamm durumlarında doz azaltma durumu söz konusu olabilir.
St. John's worth veya diğer adıyla hypericum perforatum (san kantaron) (orta dereceli depresyon tedavisinde) kullanımında doktorunuzu bilgilendiriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. NAPRO-PAC nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Hekim tarafından aksi belirtilmedikçe aşağıdaki bilgiler göz önüne alınır. Belirtilen kurallara uyulmadığı takdirde istenen etki görülmeyebilir.
Yetişkinlerde, peptik ülser şikayetleri olan romatoid artrit, osteoartrit, ve ankilozan spondilit'te analjezik ve antiinflamatuvar etkinlik için:
Lansoprazol kapsül ve naproksen tabletlerden bir tanesi sabah kahvaltısından önce bir bardak suyla alınır. İkinci naproksen tablet akşam yine bir bardak suyla yutulur.
Romatoid artrit, osteoartrit, ve ankilozan spondilit'in başlangıç tedavisindeki naproksen dozları için hekiminize danışınız.

Uygulama yolu ve metodu:

Ağızdan alınır.
NAPRO-PAC içeriğindeki tablet ve kapsüller çiğnenmemeli veya kınlmamalıdır.

Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı:

NAPRO-PAC'in 16 yaşından küçük çocuklarda kullanımı ile ilgili etkinlik ve emniyeti henüz saptanmamıştır. Bu nedenle kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Tedavi Paketi içersindeki etken maddelerin 65 yaş ve üzeri hastalarda görülen yan etki ve laboratuvar anormalliklerinin sıklık oranlan ile güvenilirlik profili 65 yaşından daha genç hastalarda görülene benzer bulunmuştur.
Yaşlılarda ilacın vücuttan uzaklaştın İması azalabileceğinden dozda dikkatli olunmalı, etkili en düşük doz kullanılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer Yetmezliği:

Böbrek fonksiyon testlerinizde sonuçlanmz uygun değilse NAPRO-PAC'i kullanmayınız. Karaciğer fonksiyonlarınızda bozukluklar varsa NAPRO-PAC'i kullanırken dikkatli olunuz.

Eğer NAPRO-PAC'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla NAPRO-PAC kullandıysanız:

Aşın doz alımına bağlı bazı belirtiler şunlar olabilir, bulantı, kusma, mide ağnsı ya da rahatsızlık hissi, şiddetli baş dönmesi ya da uyuşukluk, bilinç bulanıklığı, zayıf soluma, normalden daha az idrara çıkma olabilir ya da hiçbiri görülmeyebilir.
Fazla sayıda tabletin alınması durumunda mide boşaltılmalı ve bilinen destekleyici önlemler alınmalıdır. Kullanmanız gerekenden fazla NAPRO-PAC içeriğindeki naproksen'i aldıktan 1 saat sonra aktif kömür uygulaması yapılmalıdır. Yetişkinlerde midenin yıkanması da düşünülebilir. Sıkça idrara çıkmanız önerilir.

NAPRO-PAC'den kullanmanız gerekenden fazla kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


NAPRO-PAC'i kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


NAPRO-PAC ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Herhangi bir etki oluşmaz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi NAPRO-PAC'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, NAPRO-PAC'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Yüz, dudaklar, dil ve/veya boğazda şişmeye neden olan, yutma veya nefes alma zorlukları veya ciltte şiddetli kaşıntıya yol açabilen ciddi alerjik reaksiyon.
• Olasılıkla öksürük veya ateş ile birlikte ciddi nefes darlığı veya nefes darlığının aniden kötüleşmesi.
• Kalp krizi (göğüs ağrısı), inme (kaslarda güçsüzlük, his kaybı, görme bozuklukları) Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NAPRO-PAC içeriğindeki etken maddelerden birine karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.'
4Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.'

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Kanda lökosit(vücut savunmasında görevli hücreler) ve trombosit (kan pıhtılaşmasıda görevli hücreler) artışı veya azalışı,
• Deride kaşıntı, döküntü ve ödem, ağızda ve vücudun diğer alanlarında su toplaması şeklinde döküntü, ağır yanık görüntüsünde dermatoz, ışığa hassasiyet,
• Erkek hastalarda meme büyümesi,
• Artmış trigliserid, vücut ısısında artış, su kaybına bağlı elektrolit bozukluğu.
• Virüs kaynaklı menenjit (ateş, halsizlik, baş ve boyun ağrısı, ışığa dayanıksızlık )
• Kandaki potasyum düzeyinin artması
• Depresyon, uyku bozukluğu, uykusuzluk
• Havale, zihinsel fonsiyonların zayıflaması
• Görme sinirinin ödemli iltihabı, (görme bozukluğu, bulanık görme)
• Duyma bozukluğu, kulak çınlaması, baş dönmesi
• Yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı
• Mide barsak rahatsızlıkları (hazımsızlık, kabızlık, ishal, bulantı, kusma)
• Terleme, saç dökülmesi, cilt problemleri
• Kas ağrısı ve kas zayıflığı
• Hepatit, sanlık (iştahsızlık, halsizlik, Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler, Üşüme hissi, ateşlenme, keyifsizlik )
Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Kan şekerinde artış,
• Baş ağnsı, uykusuzluk, bulanık görme, baş dönmesi, rehavet hali, ışığa hassasiyet, dikkat bozukluğu
• Çarpıntı
• Göğüs ağnsı, nefes darlığı
• İshal, kabızlık, gaz, üst kann ağnsı, mide bulantısı ve kusma, ağızda kuruluk,
• Sırt ağnsı, kaslarda sertlik, boyun ağnsı, eklem ağrısı,
• Bronşit, nefes darlığı, grip sendromu, farenjit, burun akıntısı, sinüzit, üst solunum sistemi enfeksiyonu,
• İdrar yolları enfeksiyonu, (sık idrara çıkma, ağnlı idrar yapma)
• Ödem, susuzluk hissi
Bunlar NAPRO-PAC'in hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. NAPRO-PAC'in saklanması

NAPRO-PAC'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NAPRO-PAC içeriğindeki kapsül veya tabletleri kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:


Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cd. No:4 34467 Maslak/Sanyer/İstanbul

Üretim Yeri:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Tunç Cad. Hoşdere Mevkii No : 3 Hadımköy / İstanbul Tel: (0212) 622 66 00 Faks: (0212) 623 19 52

İlaç Bilgileri

Napro-pac Tedavi Paketi

Etken Maddesi: Lansoprazol,naproksen

Atc Kodu: M01AE02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Napro-pac Tedavi Paketi 28+56
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.