Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Funsocol 50 Mg İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIFUNSOCOL 50 mg infüzyonluk çözelti hazırlamak için tozSulandırıldıktan sonra intravenöz (damar içine) infüzyonla uygulanır.

Steril

•Etkin madde(ler):

Her bir flakon 50 mg kaspofungine eşdeğer 55,5 mg kaspofungin asetat içerir.Sulandırıldıktan sonra her bir mL 25 mg kaspofungine eşdeğer 27,75 mg kaspofungin asetat içerir.

•Yardımcı maddeler:

Sukroz, mannitol (E421), glasiyal asetik asit, sodyum hidroksit (pHayarlamak için).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.


Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. FUNSOCOL nedir ve ne için kullanıhr?


2. FUNSOCOL'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. FUNSOCOL nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. FUNSOCOL'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. FUNSOCOL nedir ve ne için kullanılır?

FUNSOCOL kaspofungin adı verilen bir etkin madde içerir. Bu etkin madde antifungaller olarak adlandırılan bir gruba mensuptur.

FUNSOCOL, yetişkinlerde ve çocuk hastalarda (3 aylıktan büyük) aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Şüpheli fungal (mantar) enfeksiyonlarda; eğer bir antibiyotik ile tedaviye cevap vermeyen ateşiniz ve düşük beyaz kan hücre sayınız varsa kullanılabilir. Çok yakın zamanda bir operasyon geçirmişveya bağışıklığı zayıflamış kişiler bir fungal enfeksiyona yakalanma riski altındadırlar.

1/10

• Dokularınızda veya organlarınızda bulunan ciddi fungal enfeksiyonlara “invazif kandidiyazis” adıverilir. Bu enfeksiyon

Candida

adı verilen mantar (maya) hücrelerinden kaynaklanır. Buenfeksiyona yakalanan kişiler çok kısa zaman önce bir operasyon geçirmiş veya bağışıklığızayıflamış kişileri içerir. Bir antibiyotiğe cevap vermeyen ateş ve üşüme bu tip enfeksiyonun enyaygın belirtileridir

• Özofagusta (ağzınızı midenize bağlayan yemek borusu) meydana gelen

Candida'nın

neden olduğubir tür mantar enfeksiyonu.

• Yetişkinlerde, burnunuz, nazal sinüsleriniz veya akciğerlerinizde bulunan fungal enfeksiyonlar(“invazif aspergilloz” adı verilir). Diğer antifungal tedaviler bu enfeksiyona karşı etkiliolmadığında veya yan etkilere yol açtığında kullanılabilir. Bu enfeksiyon

Aspergillus

adı verilenbir küften kaynaklanır. Bu enfeksiyona yakalanan kişiler kemoterapi almakta olan, organ nakliyapılan ve bağışıklığı zayıflamış kişileri içerir.

FUNSOCOL mantar hücrelerini dayanıksız hale getirir ve mantarın düzgün şekilde büyümesini durdurur. Böylelikle enfeksiyonun yayılmasını durdurur ve vücudun doğal savunmamekanizmalarına enfeksiyonu tamamen temizleme şansı verir.

1 adet FUNSOCOL bromobütil liyofilize tıpalı, yeşil renk alüminyum flip-off kapaklı, 10 mL, Tip I renksiz, şeffaf flakonlarda kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda sunulur.

2. FUNSOCOL'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

FUNSOCOL'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

• Kaspofungine veya bu ilacın içerdiği maddelerden herhangi birine karşı alerjikseniz.

Alerjik olup olmadığınızdan emin değilseniz, bu ilaç size verilmeden önce doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızla konuşunuz.

FUNSOCOL'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Aşağıdaki durumlar sizde mevcutsa size FUNSOCOL verilmeden önce mutlaka doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızla konuşunuz:

• Başka herhangi bir ilaca karşı alerjiniz varsa.

• Geçmişte karaciğer ile ilgili problemleriniz olduysa. Size bu ilacın farklı bir dozunun verilmesigerekebilir.

• Siklosporin kullanıyorsanız (organ nakli reddini önlemeye veya bağışıklık sisteminizi baskılamayayardımcı olmak amacıyla kullanılır). Doktorunuz tedaviniz boyunca ilave kan testleri isteyebilir.

• Geçmişte başka herhangi bir tıbbi sorun yaşadıysanız.

Yukarıdaki durumlardan herhangi biri sizde mevcutsa (veya emin değilseniz) FUNSOCOL almadan önce mutlaka doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızla konuşunuz.

FUNSOCOL Stevens-Johnson Sendromu (SJS) ve Toksik Epidermal Nekroliz (TEN) (döküntü, derinin soyulması, mukoza zarı yaraları, kurdeşen, geniş deri bölgelerinde soyulma) gibi ciddi deriile ilgili istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir (Bkz. Bölüm 4 Olası yan etkiler nelerdir?).

FUNSOCOL'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

İlaç damar içine uygulandığından, yiyecek ve içeceklerden etkilenmez.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyorsanız herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuzdan tavsiye isteyiniz.

• FUNSOCOL gebe kadınlarda incelenmemiştir. FUNSOCOL hamilelik döneminde ancakpotansiyel yararı anne karnındaki bebek üzerindeki potansiyel riskten fazlaysa kullanılmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


FUNSOCOL alan kadınlar emzirmemelidir.

Araç ve makine kullanımı

FUNSOCOL'un araç ve makine kullanma becerisini etkilediğini ortaya koyan hiçbir bilgi yoktur.

FUNSOCOL'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”. Ürün kullanım sırasında %0,9 NaCl ile sulandırıldığında 23 mg'ı aşmamaktadır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka herhangi bir ilacı şu anda alıyorsanız, yakın tarihte aldıysanız veya alma olasılığınız varsa lütfen doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza söyleyiniz. Bunlara bitkisel ilaçlar gibi reçetesizalınan ilaçlar da dahildir. FUNSOCOL diğer bazı ilaçların etki mekanizmasını etkileyebilir. Ayrıcabaşka ilaçlar FUNSOCOL'un etki mekanizmasını etkileyebilir.

Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza söyleyiniz:

• Siklosporin veya takrolimus (organ nakli reddini önlemeye veya bağışıklık sisteminizibaskılamaya yardımcı olmak amacıyla kullanılır); bu durumda doktorunuz tedaviniz sırasındailave kan testleri isteyebilir.

• Efavirenz veya nevirapin gibi bazı HIV ilaçları.

• Fenitoin veya karbamazepin (nöbetlerin tedavisinde kullanılır)

• Bir steroid olan deksametazon.

• Bir antibiyotik olan rifampisin.

Yukarıdaki ilaçlardan herhangi birinin kullanımı sizde mevcutsa (veya emin değilseniz) FUNSOCOL almadan önce mutlaka doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza bildiriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3.FUNSOCOL nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

FUNSOCOL her zaman doktorunuz veya bir sağlık personeli tarafından hazırlanacak ve size uygulanacaktır. Tedavi sürenizi ve her gün ne kadar FUNSOCOL alacağınızı doktorunuzbelirleyecektir. İlacın size ne derece faydalı olduğunu doktorunuz takip edecektir. Vücut ağırlığınız80 kg'ın üzerindeyse farklı bir doza ihtiyacınız olabilir.

Uygulama yolu ve metodu:

FUNSOCOL günde bir kez yaklaşık 1 saat süren, damar içine enjeksiyonla (intravenöz infüzyon) yavaş yavaş uygulanmalıdır.

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklara ve ergenlere uygulanacak doz yetişkin dozundan farklı olabilir.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda doz ayarlaması gerekmez; ancak bazı yaşlı kişilerde artmış duyarlılık göz ardı edilmemelidir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Hafif karaciğer yetmezliği olan erişkin hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Orta ve ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalar için uygun dozu doktorunuz belirleyecektir.

Eğer FUNSOCOL 'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FUNSOCOL kullandıysanız:

Her gün doktorunuz FUNSOCOL'a ne kadar süre ve hangi miktarda ihtiyacınız olduğuna karar verecektir. Eğer size çok fazla FUNSOCOL verildiğini düşünüyorsanız derhal doktorunuzla veyahemşirenizle temasa geçiniz.

Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız olursa doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize sorunuz.

FUNSOCOL 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.FUNSOCOL'u kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.FUNSOCOL ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

İlacın kesilmesiyle oluşabilecek belirtiler bilinmemektedir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi FUNSOCOL da yan etkilere neden olabilir; ancak bunlar herkeste görülmez.

Aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal doktorunuza veya hemşirenize söyleyiniz-size acil tıbbi tedavi uygulanması gerekebilir:

• Döküntü, kaşıntı, sıcaklık hissi, yüzde, dudaklarda veya boğazda şişlik veya nefes almada güçlükilaca karşı alerjik reaksiyon yaşıyor olabilirsiniz.

• Hırıltılı solunum ile birlikte solunum güçlüğü veya kötüleşen döküntü-ilaca karşı alerjik bir reaksiyon yaşıyor olabilirsiniz.

• Öksürük, ciddi solunum güçlükleri-bir yetişkin iseniz ve invazif aspergillozunuz varsa, solunum yetmezliğiyle sonuçlanan ciddi bir solunum sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

• Döküntü, derinin soyulması, mukoza zarı yaraları, kurdeşen, geniş deri bölgelerinde soyulma(toksik epidermal nekroliz ve Stevens-Johnson sendromu)

Reçeteli tüm ilaçlarda olduğu gibi bazı yan etkiler ciddi olabilir. Daha fazla bilgi için doktorunuza başvurunuz.

Yetişkinlerdeki diğer yan etkiler şunlardır:

Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek:

Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla kişide görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla kişide görülebilir.
1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla kişidegörülebilir.

10.000 hastanın birinden az kişide görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın:

• Hemoglobinde azalma (kanda oksijen taşıyan maddenin azalması), beyaz kan hücrelerininsayısında azalma

• Kan albumininde (bir protein tipi) azalma, kan potasyumunda azalma veya düşük potasyumdüzeyleri

Baş ağrısı

Toplardamar iltihabı Nefes darlığı

Diyare, bulantı veya kusma

Bazı laboratuvar kan testlerinde değişiklikler (karaciğer testlerinin bazılarında değerlerin yükselmesi)

Kaşıntı, döküntü, deride kızarıklık veya normalden fazla terleme Eklem ağrısıÜşüme, ateş

Enjeksiyon yerinde kaşıntı

Yaygın olmayan:

Bazı laboratuvar kan testlerinde değişiklikler (kan pıhtılaşma hastalığı, trombositler, kırmızı kan hücreleri ve beyaz kan hücreleri)

İştah kaybı, vücuttaki sıvı miktarında artış, vücutta tuz dengesizliği, kanda yüksek şeker düzeyi, kanda düşük kalsiyum düzeyi, kanda yüksek kalsiyum düzeyi, kanda düşük magnezyum düzeyi,kanın asit düzeyinde artışOryantasyon bozukluğu, sinirlilik, uykusuzluk.

Baş dönmesi hissi, duyularda veya hassasiyette azalma (özellikle deride), titreme, uykululuk, tat duyumunda değişiklik, karıncalanma veya uyuşma

Bulanık görme, göz yaşı artışı, göz kapaklarında şişlik, gözlerin beyaz kısımlarında sararma Kalp atışının hızlandığı veya düzensizleştiği duyumu, hızlı kalp atışı, düzensiz kalp atışı, anormalkalp ritmi, kalp yetmezliği

Sıcak basması, kızarma, yüksek kan basıncı, düşük kan basıncı, bir damar boyunca kızarıklık ve dokunulduğunda aşırı derecede hassasiyet

Hava yollarının etrafındaki kas demetlerinde sıkışma ve buna bağlı hırıltılı solunum veya öksürük, solunum hızının artması, uykudan uyanmanıza neden olan nefes darlığı, kanda oksijen azalması,anormal solunum sesleri, akciğerlerde çıtırtı sesleri, hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, öksürük,boğaz ağrısı

• Karın ağrısı, karnın üst tarafında ağrı, karında şişkinlik, yutma güçlüğü, ağız kuruması,hazımsızlık, anüsten gaz çıkarma, mide rahatsızlığı, kabızlık, karın civarında sıvı toplanmasınabağlı şişlik

• Safra akışında azalma, karaciğer büyümesi, ciltte ve/veya gözün beyaz kısımlarında sararma, birilaç veya kimyasal maddeden kaynaklanan karaciğer hasarı, karaciğer bozukluğu

• Anormal cilt dokusu, yaygın kaşıntı, kurdeşen, değişken görünümde döküntüler, ciltte anormallik,kollarda, bacaklarda ve bazen de yüzde ve vücudun diğer bölgelerinde genellikle kaşıntılı kırmızılekeler

• Sırt ağrısı, kol veya bacak ağrısı, kemik ağrısı, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü

• Böbrek fonksiyonunun kaybı, aniden böbrek fonksiyonunun durması

• Kateter giriş yerinde ağrı, enjeksiyon yeri şikayetleri (kızarıklık, sert yumru, ağrı, şişlik, tahriş,döküntü, kurdeşen veya kateterden dokuya sıvı sızıntısı), enjeksiyon yerinde damar iltihabı

• Kan basıncında artış ve bazı laboratuvar kan değerlerinde değişiklikler (böbrek elektrolit vepıhtılaşma testleri), almakta olduğunuz bağışıklık sisteminizi zayıflatan ilaçların düzeylerinde artış

• Göğüste rahatsızlık, göğüs ağrısı, vücudun sıcaklığında değişiklik hissi, genel olarak kendini iyihissetmeme, genel ağrı, yüzde şişlik, ayak bileklerinde, ellerde veya ayaklarda şişlik, hassasiyet,yorgun hissetme.

Çocuklar ve ergenlerde görülen yan etkilerÇok yaygın:

• Ateş

Yaygın:

• Baş ağrısı

• Kalp atışlarında hızlanma

• Ciltte kızarma, düşük kan basıncı

• Bazı laboratuvar kan testlerinde değişiklikler (bazı karaciğer testlerinin değerlerinde artışlar)

• Kaşıntı, döküntü

• Kateter yerinde ağrı

• Üşüme

• Bazı laboratuvar kan testlerinde değişiklikler.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu, hemşirenizi veya eczacınızı bilgilendiriniz. Bu kullanma talimatında listelenmeyen diğer muhtemelyan etkileri de bildirmelisiniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz; eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 0008 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'nebildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkındadaha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5.FUNSOCOL'un Saklanması

FUNSOCOL 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Flakonlar


Liyofilize flakonlar buzdolabında 2°C- 8°C'de saklanmalıdır.

Hazırlanmış konsantre ilaç


Hazırlanan FUNSOCOL hasta infüzyon solüsyonu hazırlanmadan önce 25°C altındaki sıcaklıkta 1 saat saklanabilir.

Seyreltilmiş ilaç


IV torba veya şişedeki son hasta infüzyon solüsyonu 25°C altındaki sıcaklıkta 24 saat veya 2°C-8°C'de 48 saat saklanabilir.

Hazırlandıktan sonra FUNSOCOL derhal kullanılmalıdır; çünkü bakterilerin üremesini durduran herhangi bir madde içermemektedir. Yalnızca talimatların tamamını okumuş, uygun eğitimi almış birsağlık profesyoneli ilacı hazırlamalıdır (lütfen aşağıdaki “FUNSOCOL'u kullanıma hazırlama veseyreltme talimatları”na bakınız).

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalaj veya etiket üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra FUNSOCOL 'u kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Haver Trakya İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Ulaş OSB Mah. D100 Cad., No:28 Ergene/TEKİRDAĞ

Üretim Yeri:


Haver Trakya İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Ulaş OSB Mah. D100 Cad., No:28 Ergene/TEKİRDAĞ

Bu kullanma talimatı 08/11/2023 tarihinde onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER YALNIZCA TIP VEYA SAGLIK-BAKIM GÖREVLİLERİNE YÖNELİKTİR.

FUNSOCOL'u kullanıma hazırlama ve seyreltme talimatları:

FUNSOCOL'u kullanıma hazırlama

FUNSOCOL'un diğer intravenöz maddeler, aditifler veya ilaçlarla geçimliliği hakkında hiçbir veri bulunmadığından FUNSOCOL'u başka ilaçlarla karıştırmayınız veya aynı anda infüzyonlauygulamayınız. DEKSTROZ (a-D-GLUKOZ) İÇEREN SEYRELTİCİLERLE KULLANMAYIN;çünkü FUNSOCOL DEKSTROZLU SOLÜSYONLAR İÇERİSİNDE STABİLİTESİNİKORUMAZ.

FU^SOCOL'u infüzyon için hazırlama

1- Buzdolabından çıkardığınız FUNSOCOL flakonu oda ısısına getiriniz.

2- Aseptik olarak 10,8 mL %0,9 sodyum klorür enjeksiyonu, enjeksiyonluk steril su, enjeksiyonlukbakteriyostatik su (metilparaben ve propilparaben içeren) veya enjeksiyonluk bakteriyostatik su(%0,9 benzil alkol içeren) ekleyiniz.

Not: Her FUNSOCOL flakonu özellikle etiketteki miktarından daha fazla ilaç içerecek şekilde doldurulur. Elde edilen solüsyonun ilaç konsantrasyonu aşağıdaki Tablo 1'de listelenmektedir.

Tablo 1

FUNSOCOL'U HAZIRLAMA BİLGİSİ

FUNSOCOL

flakon

Toplam İlaç Miktarı (dolum fazlası dahil)

Eklenmesi gereken Hazırlama Solüsyonu Hacmi

Hazırlandıktan

Sonraki

Konsantrasyon

50 mg

54,6 mg

10,8 mL

5 mg/mL

70 mg

75,6 mg

10,8 mL

7 mg/mL

Beyaz-beyazımsı renkte liyofilize toz ya da kek tamamen erimelidir. Berrak ve renksiz bir solüsyon elde edinceye kadar yavaşça çalkalayınız. Solüsyonu hazırlarken ve infüzyondan önce, solüsyonupartiküllü madde veya renk değişikliği bakımından gözle kontrol ediniz. Solüsyon bulanıksa veyaçökelme varsa kullanmayınız. Hazırlanan solüsyon 25°C ve altındaki oda sıcaklıklarında 1 saatekadar saklanabilir. FUNSOCOL flakonları tek kullanımlıktır; kullanılmayan solüsyon atılmalıdır.

3- Aseptik olarak hazırlanan uygun hacimdeki (mL) FU^SOCOL'u 250 mL %0,9, %0,45 veya%0,225 sodyum klorür enjeksiyonu veya laktatlı ringer enjeksiyonu içeren intravenöz torbaya(veya şişe) transfer ediniz. Alternatif olarak, hazırlanan FUNSOCOL hacmi (mL) daha düşükhacimde %0,9, %0,45 veya %0,225 sodyum klorür enjeksiyonu veya laktatlı ringer enjeksiyonunaeklenebilir; ancak 0,5 mg/mL son konsantrasyon aşılmamalıdır. Bu infüzyon solüsyonu 25°Caltındaki oda sıcaklıklarında saklandığında 24 saat içinde veya buzdolabında 2-8°C'desaklandığında 48 saat içinde kullanılmalıdır.

Pediyatrik hastalarda (3 ay-17 yaş arası) önerilen dozaj


Tüm endikasyonlarda 1. günde tekli 70 mg/m2 yükleme dozu ve ardından günde 50 mg/m2 uygulanmalıdır. Eğer günde 50 mg/m2 dozu iyi tolere edilir; fakat yeterli klinik yanıtı sağlamazsa,doz günde 70 mg/m2'ye çıkarılabilir (gerçek doz günde 70 mg'yi aşmamalıdır).

Hastanınhesaplanan dozu ne olursa olsun, maksimum yükleme dozu ve günlük idame dozu olan 70 mg'ıaşmamalıdır.

Pediyatrik hastalarda (3 ay -17 yaş arası) dozaj hastanın aşağıdaki formülle hesaplananVücut Yüzey Alanına (VYA) göre belirlenmelidir (Bkz. Mosteller Formula-Ref: Mosteller RD:Simplified Calculation of Body Surface Area. N Engl J Med 1987 Oct 22;317(17): 1098 (letter)).
VYA(m2) =

\


Boy (cm) x Kilo (kg)

3600

Hastanın VYA'sı hesaplandıktan sonra, miligram cinsinden yükleme dozu VYA (m2) x 70 mg/m2 çarpımıyla hesaplanmalıdır. Miligram cinsinden idame dozu VYA (m2) x 50 mg/m2 çarpımıylahesaplanmalıdır.

Tedavi süresi, erişkinlerde her bir endikasyon için tarif edilen şekilde, endikasyona göre belirlenmelidir (Bkz. Bölüm 4.2). Günde 50 mg/m2 dozu iyi tolere edilir; fakat yeterli klinik yanıtsağlamazsa, günlük doz günde 70 mg/m2'ye yükseltilebilir (70 mg aşılmamalıdır).

FUNSOCOL pediyatrik hastalara ilaç klirensinin indükleyicileriyle (rifampin, nevirapin, efavirenz, karbamazepin, deksametazon veya fenitoin) eş zamanlı olarak uygulanırken FUNSOCOL'un günde70 mg/m2 dozu düşünülmelidir (70 mg aşılmamalıdır).

İlaç Bilgileri

Funsocol 50 Mg İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz

Etken Maddesi: Kaspofungin Asetat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.