Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Floben 2 Mg/2 Ml Nebülizasyon Süspansiyonu Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIFLOBEN 2 mg/2 mL nebülizasyon süspansiyonu İnhalasyon yoluyla uygulanır.

Steril

Etkin maddeler:

Her doz 2 mg flutikazon propiyonat içerir.

Yardımcı maddeler:

Polisorbat 20, sorbitan monolaurat (Span 20), sodyum klorür, sodyumdihidrojen fosfat dihidrat, disodyum fosfat anhidrus, enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. FLOBEN nedir ve ne için kullanıhr?


2. FLOBEN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. FLOBEN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. FLOBEN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. FLOBEN nedir ve ne için kullanılır?

FLOBEN, flutikazon propiyonat içerir. Flutikazon propiyonat kortikosteroidler (steroidler olarak da adlandırılır) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve yangı (iltihap, enflamasyon)giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarmın duvarlarında oluşan şişme vehassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

FLOBEN düzenli tedavi gereken hastalarda astım ataklarının önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle “önleyici” olarak da adlandırılır. Düzenli olarak her gün kullanılması gerekir.

FLOBEN nefes darlığı hissettiğiniz ani astım ataklarının tedavisinde kullanılmaz.

• Ani atakları tedavi için farklı bir ilaç kullanılır (“kurtarıcı” adı verilir)

• Birden fazla ilaç kullanıyorsanız, ilaçlarınızı karıştırmamak için dikkat ediniz

FLOBEN nebülizasyon için süspansiyon, her uygulamada 2 mg flutikazon propiyonat sağlayan, plastik flakonlarda (nebül) sunulmaktadır. Süspansiyon, beyazımsı ve bulanık bir görünüşesahiptir. Her karton kutu toplam 10 nebül flakonu içerir.

FLOBEN, bazı sporcular tarafından suistimal edilen ve tablet veya enjeksiyon yoluyla alınan anabolik steroidler gibi steroidlerle karıştırılmamalıdır.

2. FLOBEN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerFLOBEN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Flutikazon propiyonata veya FLOBEN'in bileşimindeki yardımcı maddelerden herhangibirine karşı alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

FLOBEN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• Astım belirtilerini gidermek için kısa etkili bronkodilatör (bronş genişletici) kullanımınıartırdıysanız doktorunuza bildiriniz, bu durum astım kontrolünüzün kötüleştiğini gösterir.

• Astımınız ani ve ilerleyen şekilde kötüleştiyse doktorunuzu bilgilendiriniz.

• FLOBEN doz uygulaması ardından aniden hırıltılı solunumda artış ile kendini gösterenbronş spazmı ortaya çıkabilir. FLOBEN'i hemen kesip doktorunuzu arayınız.

• FLOBEN özellikle yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığında, içerdiği kortikosteroidnedeniyle Cushing sendromu (sırtta kambura benzer yağ birikimi, yüzde yuvarlaklaşma, aşırıkıllanma ve özellikle bel ve leğen kemiklerinde kemik erimesi), Cushingoid özellikler (Cushingsendromunda görülenlere benzer özellikler), adrenal süpresyon (böbrek üstü bezinden hormonsalınımının baskılanması) çocuk ve ergenlerde büyüme geriliği, kemik mineral yoğunluğundaazalma, göze perde inmesi (katarakt), göz içi basıncının artması (glokom) ve daha seyrek olarakpsikomotor hiperaktivite (aşırı ve yoğun etkinlik ya da hareketlilikte olma durumu), uykubozuklukları, anksiyete (endişe), depresyon (ruhsal çöküntü) ya da agresyonu (saldırganlık)(özellikle çocuklarda) içeren ruhsal ya da davranışsal etkiler gibi sistemik etkilere yol açabilir.

• Uzun süredir yüksek dozda inhale steroid kullanıyorsanız trafik kazası ya da ameliyat öncesigibi stresli durumlarda ilave steroidler kullanmanız gerekebilir. Doktorunuz bu dönemde sizeilave steroid vermeye karar verebilir.

• Uzun süredir FLOBEN de dahil olmak üzere yüksek doz steroid kullanıyorsanız,doktorunuza danışmadan ilacınızı aniden kesmeyiniz. Tedaviyi aniden durdurmanız kendiniziiyi hissetmemenize neden olabilir ve kusma, uyuşukluk, mide bulantısı, baş ağrısı, yorgunluk,iştahsızlık, düşük kan şekeri seviyesi, bilinç bulanıklığı ve nöbetler gibi semptomlara nedenolabilir.

• FLOBEN çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir, bu nedenle uzun süre kullanançocukların boyu düzenli olarak izlenmelidir. Büyüme yavaşlar ise, dozun azaltılması amacıyladoktorunuz tedaviyi gözden geçirecek ve astım kontrolünü etkili biçimde sağlayan en düşükdoza düşürecektir.

• FLOBEN tedavisi yavaş yavaş azaltılmalı ve doktor gözetimi olmadan anidenkesilmemelidir.

• FLOBEN kan şekeri seviyesini artırabilir bu nedenle şeker hastalığınız varsa doktorunuzubilgilendiriniz, tedavinizde değişiklik yapmak isteyebilir.

• Verem (akciğer tüberkülozu) hastalığınız varsa veya daha önce geçirdiyseniz doktorunuzubilgilendiriniz, tedavinizde değişiklik yapmak isteyebilir.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığınız (KOAH) varsa ve KOAH tedavisi için onaylı bir formülasyonda flutikazon propiyonat kullamyorsamz,pnömoni olarak bilinen akciğerenfeksiyonu geliştirme riskiniz artabilir. Bu rahatsızlığın belirtileri için “4. Olası yan etkilernelerdir?” bölümüne bakınız. Bu belirtilerden herhangi biri sizde geliştiyse derhal doktorunuzubilgilendiriniz.

FLOBEN 2 mg/2 ml Nebülizasyon İçin Süspansiyon KOAH tedavisi için endike değildir.

• Kısa etkili kurtarıcı bronkodilatör (hava yolu genişletici) tedavisinin etkisinin azaldığınıhissettiğinizde veya normalden daha fazla inhalasyona ihtiyaç duyduğunuzda doktorunuzadanışınız.

• Şiddetli astım düzenli tıbbi tedavi gerektirir. Belirtileriniz aniden kötüleşirse hemendoktorunuza danışınız. FLOBEN'i acil durumlarda enjeksiyonla verilen veya ağızdan alınansteroidlerin yerine kullanmayınız.

• Klinik durumunuz kötüleşirse dozu veya uygulama sıklığını artırmayınız, ne yapmanızgerektiğini doktorunuza danışınız.

• FLOBEN'i steroid tabletler ile birlikte kullanıyorsanız veya yakın zamanda steroid tabletkullanımını bıraktıysanız FLOBEN kullanmadan önce doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızile konuşunuz. Her iki durumda da doktorunuz aksini söyleyene kadar yanınızda steroid uyarıkartı taşımanız gerekmektedir.

• Sistemik kortikosteroid tedavisinden inhale FLOBEN tedavisine geçirildikten sonra,yanınızda astım ataklarının kötüleşmesi, göğüs enfeksiyonu, majör hastalık, cerrahi ve travmagibi stres dönemlerinde ek tedaviye ihtiyaç duyabileceğinizi gösteren bir uyarı kartı taşıyınız.

• Sistemik kortikosteroid tedavisinden, inhale tedaviye geçirildiğinizde saman nezlesi (alerjikrinit) veya egzama gibi alerjiler ortaya çıkabilir. Doktorunuz bu alerjileri tedavi etmek için bazıilaçlar kullanmanızı isteyebilir.

• Bulanık görme veya diğer görme bozuklukları yaşarsanız doktorunuzla iletişime geçiniz.

• FLOBEN'in, bir yüz maskesi ile uzun süreli kullanımda meydana gelebilecek yüz derisindedoku kaybı nedeniyle oluşan değişiklik olasılığını önlemek için bir ağızlık aracılığıylauygulanması tavsiye edilmektedir.

• Eğer yüz maskesi kullanıyorsanız cildin korunması için bariyer krem sürünüz veya kullanımsonrası yüzünüzü iyice yıkayınız.

Bazı durumlarda, inhale flutikazon propiyonatın diğer ilaçlarla birlikte kullanımı uygun olmayabilir (örneğin; bazı İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV) ilaçları veya oralantifungal (mantar önleyici) ilaçlar). Eğer “ritonavir” olarak adlandırılan bir ilacıkullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan inhale flutikazon propiyonat kullanmamalısınız.Kendi satın aldıklarınız da dahil olmak üzere, doktorunuzu hangi ilaçları kullandığınızkonusunda bilgilendirmeniz gerekir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

FLOBEN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Uygulama yolu nedeniyle herhangi bir etkileşim beklenmemektedir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Gebelik döneminde FLOBEN kullanımı ile ilgili deneyim yetersiz olduğundan gebeliksırasında sadece doktorunuz gerekli olduğuna karar verirse kullanınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Araç ve makine kullanımı

FLOBEN'in araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etki oluşturması beklenmez.

FLOBEN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

FLOBEN'in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı alerjiniz yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki oluşması beklenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer;

• FLOBEN'in etkisini artırabilecek “proteaz inhibitörü” olarak bilinen ve virüsenfeksiyonlarına karşı kullanılan bir ilaç (örn. ritonavir) veya kobisistat içeren ilaçlar (insanimmün yetmezlik virüsü (HIV) tedavisinde kullanılır) kullanıyorsanız (bu ilaçlarıkullanıyorsanız doktorunuz sizi yakından takip etmek isteyebilir),

• Mantar enfeksiyonlarının tedavisine yönelik bir ilaç (ketokonazol gibi) kullanıyorsanız,doktorunuzu bilgilendiriniz, tedavinizde değişiklik yapmak isteyebilir.

Bu ifadeler belirli bir süre önce kullanılmış veya gelecekte bir zaman kullanılacak ürünler için de geçerlidir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınızsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. FLOBEN nasıl kullanılır?•Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Yetişkinler ve 16 yaşın üzerindeki ergenlerde: Günde 2 kez 500 - 2000 mikrogram*.

•1 adet 0.5 mg/2 mL flakon: 500 mcg flutikazon propiyonat,


1 adet 2 mg/2mL flakon: 2000 mcg flutikazon propiyonat içerir.•Uygulama yolu ve metodu:

Bu ilacın etki etmesi birkaç gün sürebilir ve ilacınızı düzenli kullanmanız çok önemlidir.

İlacınızın etkisi 4-7 günde ortaya çıkmaya başlar, ancak daha önceden nefesle birlikte akciğerlere çekilen bir kortikosteroid kullanmamış olanlarda 24 saat içinde belirli bir düzelmegörülebilir.

FLOBEN'i bir jet nebülizatör ile aerosol şeklinde doktorunuzun talimatlarına uygun olarak kullanınız.

İlacın verilmesini etkileyen birçok faktör olduğundan nebülizatör cihazının üreticisi tarafından tavsiye edilen kullanma talimatlarına uyunuz.

İlaç nefesle birlikte ağızdan akciğerlere çekilir, bu nedenle bir ağızlık yardımıyla uygulanması tavsiye edilir.

Eğer yüz maskesi kullanmanız gerekiyorsa ilacı burnunuzdan da çekme ihtimali olduğundan dikkatli olunuz. Eğer yüz maskesi kullanılıyorsa cildin korunması için bariyer krem sürünüzveya tedavi sonrası yüzünüzü iyice yıkayınız.

Başlangıç dozu astımınızın ne kadar kötü olduğuna bağlıdır, ancak daha sonra durumunuz iyileştikçe doz değişebilir.

FLOBEN ağız veya enjeksiyon yoluyla uygulanmamalıdır.

Eğer az miktarda süspansiyon kullanmanız gerekiyorsa veya süspansiyonu uzun süreli bir zamanda almanız gerekiyorsa, FLOBEN, kullanılmadan hemen önce sodyum klorür enjeksiyonadlı çözelti ile seyreltilmelidir.

Flakonlar bir çizgi ile işaretlidir. Bu çizgi flakon baş aşağı tutulduğunda 1 mL'lik hacmi gösterir.

Sadece 1 mL kullanılacaksa, sıvı işaret çizgisine gelene kadar içeriğini boşaltınız.

Açılmış flakonlar 2-8°C'de saklanması koşulu ile 12 saat içinde kullanılmalı, kalan kısmın steril olmadığına dikkat edilmelidir.

FLOBEN'in kullanım talimatları

FLOBEN flakonları folyo paket içerisinde yer almaktadır. Kullanmaya hazır olana kadar folyo paketi açmayınız.

Nebülizatör cihazının kullanımı için cihaz üreticisinin kullanma talimatlarına bakınız.

Süspansiyon bulanık ve beyazımsı bir görünüşe sahiptir. Kullanmadan önce flakon içeriğinin iyice karışmış olduğundan emin olmanız önemlidir. Flakonu etiketli kısmından yatay olaraktutarken diğer ucuna birkaç kez hafifçe vurunuz ve çalkalayınız. Bu işlemi flakon içeriğitamamıyla karışıncaya kadar birkaç kez tekrar ediniz.

-Açmak için flakonun baş kısmını çevirerek koparınız.

-Flakonun açık ucunu nebülizatör cihazının haznesine yerleştiriniz; yavaşça sıkarak flakon içeriğini hazneye boşaltınız.

-Nebülizatör cihazının kullanımı için cihaz üreticisinin kullanma talimatına bakınız. -Nebülizatör haznesindeki kullanılmayan süspansiyonu boşaltınız.

Ağızlık aracılığı ile uygulanması tavsiye edilir.

Eğer yüz maskesi kullanılıyorsa cildin korunması için bariyer krem sürünüz veya tedavi sonrası yüzünüzü iyice yıkayınız.

Sıvının veya nebülizatörden çıkan buharın gözünüze gelmesinden sakınınız.

Gözlerinizi korumak için gözlük takabilirsiniz.

FLOBEN Nebülizasyon Süspansiyonu'nun kullanımını takiben ağzın su ile çalkalanması ses kısıklığı ve pamukçuk oluşumunu gidermek için yararlı olabilir.

Seyreltilmesi;


Doktorunuz söylemeden flakon içeriğini seyreltmeyiniz.

• Doktorunuz FLOBEN'i seyreltmenizi söylediyse, flakon içeriğini nebülizatör haznesineboşaltınız.

• Doktorunuz belirttiği miktarda enjeksiyonluk sodyum klorür çözeltisini ekleyiniz

• Nebülizatör haznesinin kapağını kapatarak karışmasını sağlamak için hafifçe çalkalayınızSeyreltmenin gerektiği durumlarda yalnızca enjeksiyonluk sodyum klorür çözeltisikullanınız.

Kullanımdan sonra

• Nebülizatör haznesinde çözelti kalırsa bu çözeltiyi atınız

• Nebülizatör cihazınızı önerildiği şekilde temizleyiniz

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı:

4 - 16 yaş arası çocuklar ve ergenler: Günde 2 kez 1000 mikrogram*.

•1 adet 0.5 mg/2 mL flakon: 500 mcg flutikazon propiyonat,


1 adet 2 mg/2mL flakon: 2000 mcg flutikazon propiyonat içerir.Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer ve böbrek bozukluğunda doz ayarlaması gerekli değildir.

Eğer FLOBEN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FLOBEN kullandıysanız

FLOBEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer size reçete edilen dozdan yanlışlıkla daha yüksek bir doz aldıysanız mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu bilgilendiriniz.

FLOBEN'i kullanmayı unutursanız

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.FLOBEN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

FLOBEN tedavisi yavaş yavaş azaltılmalı ve doktor gözetimi olmadan aniden kesilmemelidir

.4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi FLOBEN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Eğer aşağıdakilerden biri olursa, FLOBEN'i kullanmayı durdurunuz ve

DERHAL

doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyonlar - belirtileri ciltte döküntü, kızarıklık, kaşıntı veya kurdeşen ya daürtiker benzeri kırmızı yaralardır.

• Ciddi alerjik reaksiyonlar - belirtileri yutma ve nefes alma zorluğuna neden olabilecekyüz, dudak, ağız dil veya boğazda şişme, kaşıntılı döküntü, halsizlik ve sersemlik ve anidolaşım yetmezliğidir (kollaps).

• Ani hırıltılı nefes alma ve göğüs ağrısı veya gerginliği

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin FLOBEN'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Nefes almanız veya hırıltılı solunumunuz kötüleşirse mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu bilgilendiriniz.

Nefes darlığınız ve hırıltılı solunumunuz, yeni ilacınızı kullanmanıza karşın, birkaç günde kötüleşirse veya diğer inhale ilacınızın kullanımını artırdığınızı fark ederseniz derhaldoktorunuzu bilgilendiriniz.

Bu ilacı alan çoğu insan bu ilacın hiçbir soruna yol açmadığını fark eder. Tüm ilaçlarda olduğu gibi, bazı insanlar bu ilacın yan etkilere neden olduğunu görebilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın

• Ağızda ve boğazda pamukçuk (kandidiyazis)*

Yaygın

• Ses kısıklığı*

• Dil veya boğaz ağrısı

• Ciltte çürük (kontüzyon)

• KOAH'lı hastalarda pnömoni (akciğerlerde enfeksiyon)

FLOBEN kullanırken aşağıdaki belirtilerden birisini yaşarsanız hekiminize bildiriniz. Bu belirtiler akciğer enfeksiyonu belirtileri olabilir:

• Ateş veya titreme

• Mukus üretiminde artış, mukus renginde değişiklik

• Artmış öksürük veya nefes alma güçlüğünde artış

Yaygın olmayan

• Ciltte alerji (aşırı duyarlılık reaksiyonları)

Seyrek

• Yemek borusunda pamukçuk (Özofajiyal kandidiyaz)*

Çok seyrek

• Alerji sonucu yüz ve boğazda şişme (anjiyoödem), solunum belirtileri (nefes darlığı (dispne)ve/veya bronşların daralması (bronkospazm)) ve ani alerjik tepkiler (anafilaktik reaksiyonlar)

• Sırtta kambura benzer yağ birikimi, yüzde yuvarlaklaşma, aşırı kıllanma ve özellikle bel veleğen kemiklerinde kemik erimesi belirtileri ile görülen bir hastalık (Cushing sendromu),Cushing sendromunda görülenlere benzer özellikler (Cushingoid özellikler),

• Böbreküstü bezi baskılanması (adrenal supresyon),

• Uyku bozuklukları

• Kemik mineral yoğunluğunda azalma,

• Göze perde inmesi (katarakt),

• Göz içi basıncının artması (glokom)

• Kan şeker düzeylerinde artış (hiperglisemi)**

• Genelde çocuklarda:

-Büyümede gecikme -Endişe (anksiyete),

-Uyku bozuklukları,

-Aşırı ve yoğun etkinlik ya da hareketlilikte olma durumu (hiperaktivite)

-Uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu (irritabilite) dahil davranış değişiklikleri

• Tek bir akciğerde hava yollarının geçici olarak daralması (paradoksal bronkospazm)

• Hazımsızlık (dispepsi)

• Eklem ağrısı (artralji)

Bilinmiyor

• Ruhsal çöküntü (depresyon), saldırganlık (agresyon) (çoğunlukla çocuklarda)

• Burun kanaması

• Bulanık görme

• Bazı kişilerde ses kısıklığı, yutma güçlüğü veya ağızda veya boğazda ve nadiren yemekborusunda pamukçuk (kandidiyazis) gelişebilir. FLOBEN'in kullanımını takiben ağzın su ileçalkalanması ve her dozdan sonra tükürmek yardımcı olabilir. Bu durumu doktorunuzasöyleyiniz, ancak aksi söylenmedikçe tedaviyi bırakmayınız.

** Çok nadir durumlarda kan şekerinizin miktarında artış (hiperglisemi) olabilir. Eğer şeker hastalığınız varsa kan şekeri seviyenizin daha sık izlenmesi ve genel şeker hastalığı tedavisindeolası bir ayarlama yapılması gerekebilir.

Bazı hastalarda, özellikle bu tür ilaçları daha yüksek dozlarda alanlarda şu yan etkilere rastlanabilir: yuvarlak yüz, kemik yoğunluğu kaybı, göz sorunları ve çocuklarda büyümeninyavaşlaması. Bazı hastalarda artan morarma görülebilir.

Çok nadiren ilacı alan kişi endişeli hissedebilir, uyku bozukluğu yaşayabilir veya artan sinirlilik (özellikle çocuklarda) fark edebilir.

Aşağıdakilerden herhangi biri olursa hemen doktorunuzu bilgilendiriniz:

• FLOBEN'i 7 gün kullandıktan sonra nefes darlığınız veya hırıltılı solunumunuzdüzelmezse veya daha kötüleşirse,

• Siz veya çocuğunuz solunum yoluyla yüksek dozda steroid kullanıyorsanız ve karınağrısı, bulantı, ishal, baş ağrısı veya halsizlik gibi anlaşılmaz belirtileriniz varsa. Bunlarviral enfeksiyon veya mide bozulması durumlarında yaşanabilir. Steroid tedavinizinaniden kesilmemesi önemlidir çünkü aniden kesilmesi astımınızın kötüleşmesine ve

vücudunuzdaki hormonlarla ilgili sorunlara neden olabilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. FLOBEN'in saklanması

FLOBEN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ışıktan koruyarak saklayınız.

Donmaktan ve direkt gün ışığından koruyunuz.

Dondurmayınız.

Flakonlar, folyo saşe paketinden çıkarıldıktan sonra 28 gün ve flakon açıldıktan sonra 2-8°C'de saklanması koşulu ile 12 saat içinde kullanılmalıdır.

Dik konumda muhafaza edilmelidir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajındaki son kullanma tarihinden sonra FLOBEN'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. AŞ.

Beyoğlu-İSTANBUL

Üretim Yeri:


BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. AŞ.

Gebze-KOCAELİ

Bu kullanma talimatı..........tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Floben 2 Mg/2 Ml Nebülizasyon Süspansiyonu

Etken Maddesi: Flutikazon Propiyonat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Floben 2 Mg 2 Ml Flakon
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.