Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Trelegy Ellipta 100/62.5/25 Mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATITRELEGY ELLIPTA 100 mcg + 62,5 mcg + 25 mcg kullanıma hazır inhalasyon tozu Ağız yolundan solunarak kullanılır.

•Etkin madde:Her kullanıma hazır doz 100 mikrogram flutikazon furoat, 62,5 mikrogramumeklidinyuma eşdeğer 74,2 mikrogram umeklidinyum bromür ve 25 mikrogramvilanterole eşdeğer 40 mikrogram vilanterol trifenatat içerir. Ağızlıktan verilen her doz92 mikrogram flutikazon furoat, 55 mikrogram umeklidinyum (65 mikrogramumeklidinyum bromüre eşdeğer) ve 22 mikrogram vilanterol (vilanterol trifenatat olarak)içerir.

•Yardımcı maddeler:Laktoz monohidrat (inek sütünden elde edilir), magnezyum stearat.

VBu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızıdoktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek


veya düşük doz kullanmayınız._Bu kullanma talimatında:

1.TRELEGY ELLIPTA nedir ve ne için kullanılır?


2.TRELEGY ELLIPTA 'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3.TRELEGY ELLIPTA nasıl kullanılır?


4.Olası yan etkiler nelerdir?


5.TRELEGY ELLIPTA 'nın saklanması


başlıkları yer almaktadır.1. TRELEGY ELLIPTA nedir ve ne için kullanılır?

• TRELEGY ELLIPTA; flutikazon furoat, umeklidinyum ve vilanterol adlı üç aktif maddeyiiçerir. Flutikazon furoat kortikosteroidler ya da basitçesteroidlerolarak adlandırılan bir ilaçgrubuna aittir. Umeklidinyum ve vilanterol isebronkodilatöradı verilen bir ilaç grubunaaittir.

• Etkin maddeler, cihazın içinde toz formunda ve ayrı blisterlerde bulunmaktadır. Her birşeritte 14 veya 30 blister bulunmaktadır. Dolayısıyla, her bir cihaz 14 veya 30 doziçermektedir. 90 (3 ambalaj x 30 doz) doz içeren çoklu ticari takdim şekli de mevcuttur. Tümticari takdim şekilleri satışa sunulmayabilir.

• TRELEGY ELLIPTA erişkinlerde astım vekronik obstrüktif akciğer hastalığı(KOAH)tedavisinde kullanılır. Astım, küçük hava yollarının çevresindeki kasların kasılması(bronkokonstriksiyon), şişmesi ve tahriş olmasıyla (inflamasyon) ortaya çıkmaktadır.Semptomlar gelip gitmektedir ve semptomlar arasında nefes darlığı, hırıltı, göğüs sıkışmasıve öksürük bulunmaktadır. KOAH hava yolları ve hava keseciklerinin giderek bloke olduğu

1

veya hasar gördüğü, yavaş yavaş kötüleşen solunum güçlüklerine yol açan uzun dönem devam eden bir hastalıktır. Astım ve KOAH'ta solunum yollarının etrafındaki kaslar gerilirve nefes almayı zorlaştırır. TRELEGY ELLIPTA akciğerlerdeki bu kasları genişletir, küçükhava yollarındaki şişmeyi ve tahrişi azaltır ve havanın akciğerlere girmesini ve çıkmasınıkolaylaştırır. Düzenli olarak kullanıldığında, nefes almadaki zorlukları kontrol altınaalmanıza yardımcı olmakla birlikte astım ve KOAH'ın günlük yaşamınız üzerindekietkilerini azaltabilir.

TRELEGY ELLIPTA, sadece solunum problemi veya astım ve KOAH'ın diğer belirtileri var olduğunda değil, her gün düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. TRELEGY ELLIPTAani bir nefessiz kalma ya da nefeste hırıltı atağını iyileştirmek için kullanılmamalıdır.

Böyle bir atak yaşarsanız, hızlı etkili bir inhaler (salbutamol gibi) kullanmanız gerekir.

2. TRELEGY ELLIPTA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerTRELEGY ELLIPTA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

- Flutikazon furoat, umeklidinyum, vilanterol veya kullanma talimatının başında belirtilenyardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa.

TRELEGY ELLIPTA 'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlarda TRELEGY ELLIPTA'yı kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz:

- Kalp problemleriniz veya yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon) probleminiz varsa,

- Karaciğer probleminiz varsa, bu durumda yan etkileri yaşamanız daha olasıdır. Orta veyaşiddetli karaciğer hastalığınız varsa, doktorunuz dozunuzu TRELEGY ELLIPTA'nın (gündebir kez 100/62,5/25 mikrogram) daha düşük dozuyla sınırlayacaktır.

- Akciğer tüberkülozu veya başka bir uzun süreli veya tedavi edilmemiş enfeksiyonunuzvarsa,

- Dar açılı glokom denilen bir göz probleminiz varsa,

- Prostat (idrar torbası çıkışında bulunan bir salgı bezi) büyümesi, idrar yapmada zorluk veyamesane (idrar torbası) tıkanması sorununuz varsa,

- Epilepsi (sara) hastalığınız varsa,

- Tiroid bezi (vücudunuzdaki yapım-yıkım işlerini kontrol eden boynunuzdaki bir iç salgı bezi) ile ilgili problemleriniz varsa,

- Kanınızdaki potasyum düşükse,

- Diyabet (şeker hastalığı) öykünüz varsa,

- Görüşünüzde bulanıklık veya diğer görme bozuklukları yaşarsanız.

doktorunuzla kontrol ediniz.

TRELEGY ELLIPTA düzenli kullanıldığında astım ve KOAH durumunuzu kontrol etmeye yardımcı olur. Astım belirtileriniz (nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma, öksürük)veya KOAH belirtileriniz (soluksuz kalma, hırıltılı solunum, öksürük) düzelmezse veya dahakötüleşirse veya hızlı etkili inhalerinizi (salbutamol gibi) daha sık kullanıyorsanız,

derhaldoktorunuzla görüşünüz.Ani gelişen solunum zorlukları

TRELEGY ELLIPTA aldıktan hemen sonra göğüs kafesinizde sıkışıklık, öksürük, hırıltılı solunum veya soluksuzluk hissi yaşarsanız:

Bu ilacı kullanmayı bırakınız ve hemen tıbbi yardım alınız

çünkü paradoksal bronkospazm denilen ciddi bir durum gelişmiş olabilir.

2

TRELEGY ELLIPTA kullanırken gelişen göz problemleri

TRELEGY ELLIPTA kullanırken eğer göz ağrısı veya rahatsızlığına, geçici görme bulanıklığına, görsel haleler veya renkli görüntüler ile birlikte kırmızı gözlere sahipseniz:

Bu ilacı kullanmayı bırakınız ve hemen tıbbi yardım alınız.Akciğerlerde enfeksiyon

KOAH tedavisinde bu ilacı kullanıyorsanız akciğerlerde “pnömoni (zatürre)” denen bir hastalığı geliştirme riskiniz yükselebilir. Bu ilacı kullanırken araştıracağınız belirtiler hakkındabilgi için bkz. Bölüm 4 'Olası yan etkiler'.

Bu belirtilerden herhangi birisini yaşarsanız hemen doktorunuza bildiriniz.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TRELEGY ELLIPTA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

TRELEGY ELLIPTA'nın kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Doktorunuz kullanabileceğinizi belirtmediğisürece hamile iken bu ilacı kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


TRELEGY ELLIPTA bileşenlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bebeğinizi emziriyorsanız, TRELEGY ELLIPTA'yı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.Doktorunuz kullanabileceğinizi belirtmediği sürece emzirirken bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

Bu ilacın araç veya makine kullanma becerinizi etkilemesi beklenmemektedir.

TRELEGY ELLIPTA 'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TRELEGY ELLIPTA laktoz içerir. Doktorunuz, vücudunuzun bazı şeker türlerini tolere edemediği (sindiremediğini) söylediyse, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza başvurunuz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandıysanız ve kullanma olasılığınız varsa doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz. İlacınızın ne içerdiğinden emin değilsenizdoktoronuz veya eczacınızla görüşünüz.

Bazı ilaçlar bu ilacın çalışmasını etkileyebilir veya yan etkiler görmenize yol açabilir. Bunlar;

- Yüksek kan basıncını veya diğer kalp hastalıklarını tedavi etmekte kullanılan beta bloker (örneğin, propranolol) adı verilen ilaçlar

3

- Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ketokonazol veya itrakonazol

- Bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan klaritromisin veya telitromisin

- HIV enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ritonavir veya kobisistat

- Kanınızdaki potasyum seviyesini düşürücü ilaçlar, örneğin bazı diüretikler (idrar söktürücütabletler) ya da KOAH ve astım tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (metilksantin veyasteroidler gibi)

- Bu ilaca benzeyen ve nefes alma problemlerinin tedavisinde kullanılan diğer uzun etkiliilaçlar (örn. tiotropium, indakaterol). Bu ilaçları kullanıyorsanız TRELEGY ELLIPTA'yıkullanmayınız.

Bunlardan herhangi birisini kullanıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz. TRELEGY ELLIPTA'nın yan etkilerini artırabileceğinden bu ilaçları kullanıyorsanız doktorunuz siziyakından takip etmek isteyebilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. TRELEGY ELLIPTA nasıl kullanılır?

• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Astım

Astım tedavisi için önerilen doz, her gün aynı saatte günde bir kez bir inhalasyondur (100 mikrogram flutikazon furoat, 62,5 mikrogram umeklidinyum ve 25 mikrogram vilanterol).

KOAH

KOAH tedavisi için önerilen doz her gün günün aynı saatinde bir inhalasyondur (100 mikrogram flutikazon furoat, 62,5 mikrogram umeklidinyum ve 25 mikrogram vilanterol).

İlacın etkisi 24 saat sürdüğünden günde sadece bir kez uygulamanız gerekir.

TRELEGY ELLIPTA'yı doktorunuzun size söylediğinden fazla kullanmayınız.

Bu ilacı her zaman doktorunuzun size söylediği gibi alınız. Emin değilseniz doktorunuza ve eczacınıza danışınız.

• Uygulama yolu ve metodu:

TRELEGY ELLIPTA'yı her gün doktorunuzun talimatlarına uygun şekilde kullanmanız önemlidir. Bunu yapmanız, sizi hem gündüz hem de gece boyunca semptomlardan korumayayardımcı olacaktır.

TRELEGY ELLIPTA, nefessiz kalma ve hırıltının ani ataklarının giderilmesi için

kullanılmamalıdır

. Eğer bunun gibi bir ani atak yaşıyorsanız hızlı etki eden rahatlatıcı birinhaler (salbutamol gibi) kullanmalısınız.

Ayrıntılı bilgi için bu kullanma talimatındaki "Adım Adım Talimatlar" bölümüne bakınız. TRELEGY ELLIPTA ağız yolundan solunarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.

Tepsi açıldıktan sonra, TRELEGY ELLIPTA kullanıma hazırdır.

4

Hastalık belirtilerinizde iyileşme yoksa

KOAH belirtileriniz (nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürük) iyileşmiyorsa ya da kötüleşiyorsa veya kurtarıcı inhalerinizi daha sık kullanma ihtiyacınız oluyorsa,

derhal doktorunuzabildiriniz• Değişik yaş grupları:

• Çocuklarda kullanımı:

TRELEGY ELLIPTA'nın, 18 yaş altı çocuklar veya ergenlerdekullanılması uygun değildir.

• Yaşlılarda kullanımı:• Özel kullanım durumları:

• Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanması gereklideğildir.

• Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Eğer TRELEGY ELLIPTA'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla TRELEGY ELLIPTA kullandıysanız

lıkla daha yüksek bir TRELEGY ELLIPTA dozu almanız halinde ne yapmanız gerektiği konusunda

derhal doktorunuza veya eczacınıza danışınız

çünkü tıbbi takibe ihtiyacınızolabilir. Mümkünse, TRELEGY ELLIPTA inhaleri, ambalajı veya bu kullanma talimatınıyanınızda götürerek onlara gösteriniz. Kalbinizin her zamankinden daha hızlı attığını, titremehissettiğinizi, görme bozukluklarınız olduğunu, başınızın ağrıdığını veya ağız kuruluğuyaşadığınızı fark edebilirsiniz.

TRELEGY ELLIPTA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.TRELEGY ELLIPTA'yı kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için ilave doz almayınız.


Bir sonraki dozu normal saatinde alınız. Hırıltılı solunum hissederseniz veya nefessiz kalırsanız hızlı etkili inhalerinizi (salbutamol gibi) kullanınız ve daha sonra tıbbi yardım alınız.

TRELEGY ELLIPTA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan TRELEGY ELLIPTA kullanmayı kesmeyiniz. Bu ilaç uzun süreli kullanıma yöneliktir. Eğer tedaviyi kesmek isterseniz, önce doktorunuzla konuşunuz çünkübelirtileriniz kötüleşebilir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi TRELEGY ELLIPTA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Tüm ilaçlar gibi bu ilaç da yan etkilere neden olabilir, ama bu etkiler herkeste görülmeyebilir.

Alerjik reaksiyonlar

TRELEGY ELLIPTA'ya karşı alerjik reaksiyonlar seyrek (1.000 hastanın birinden az, fakat

10.000 hastanın birinden fazla) görülür. TRELEGY ELLIPTA kullandıktan sonra aşağıdaki

5

belirtilerden herhangi biri meydana gelirse TRELEGY ELLIPTA kullanmayı durdurunuz ve derhal doktorunuza haber veriniz:

• Ciltte döküntü, kızarıklık veya kaşıntı (ürtiker)

• Bazen yüzde veya ağızda şişlik (anjiyoödem)

• Hırıltılı solunum, öksürük veya nefes almada zorluk

• Ani güçsüzlük veya baş dönmesi hissetme (bayılmaya veya bilinç kaybına yol açabilir)Ani gelişen solunum güçlükleri

Bu ilacı kullandıktan hemen sonra nefes almanız veya hırıltılı solunum şikayetiniz kötüye giderse, bu ilacı kullanmayı durdurunuz ve derhal tıbbi desteğe başvurunuz.Akciğer enfeksiyonu (pnömoni) (yaygın görülen yan etki)

TRELEGY ELLIPTA kullanırken aşağıdakiler gelişirse doktorunuza bildiriniz - bunlar akciğer infeksiyonu belirtileri olabilir:

• Ateş veya titreme

• Artmış mukus yapımı, mukus renginde değişiklik

• Artmış öksürük veya artmış solunum güçlüğüDiğer yan etkiler

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:


Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek:

Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.Çok yaygın:

• Soğuk algınlığıYaygın:

• Ağızda veya boğazda bir mantar enfeksiyonunun (kandidiyaz) neden olduğu ağrılı, kabarıkbölgeler. TRELEGY ELLIPTA'yı kullandıktan hemen sonra ağzınızı su ile çalkalamak buyan etkinin gelişmesini önleyebilir.

• Burun, sinüs (yüz kemiklerinin içindeki hava boşlukları) veya boğaz enfeksiyonları

• Üst solunum yolu enfeksiyonları

• Kaşıntılı, akan veya tıkanık burun

• Ağzın arkasında ve boğazda ağrı

• Sinüslerde iltihap (sinüzit)

• Akciğerlerde iltihap (bronşit)

• Akciğer enfeksiyonu (pnömoni) (Bölüm 4'te üstteki kısma bakınız)

• Grip (influenza)

• Baş ağrısı

• Öksürük

• Ses kısıklığı

• Ağrılı veya sık idrara çıkma (idrar yolları ihtihabı belirtileri olabilir)

• Eklem ağrısı

• Sırt ağrısı

6

• Kabızlık

Yaygın olmayan:

• Düzensiz kalp atışı

• Hızlı kalp atışı

• Ses kısıklığı

• Kemiklerin güçsüzleşmesinin sonucu olarak kırıklar

• Ağız kuruluğu

• Tat alma bozukluğu

• Bulanık görme

• Göz basıncında yükselme

• Göz ağrısı

Seyrek:

• Alerjik reaksiyonlar (bu bölümün başına bakınız)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

www.titck.gov.tr5. TRELEGY ELLIPTA 'nın saklanması

TRELEGY ELLIPTA'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30 °C'nin altındaki oda sıcaklığında nemden koruyarak saklayınız.

İnhalasyon cihazını nemden korumak üzere kapalı tepsisi içinde saklayınız ve sadece ilk kullanım öncesinde çıkarınız. Tepsi bir kez açıldığında inhalasyon cihazı tepsinin açılmatarihinden itibaren 6 haftaya kadar kullanılabilir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalaj üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra TRELEGY ELLIPTA 'yı kullanmayınız.


İlk kez açıldıktan sonra altı hafta içerisinde kullanılmalıdır. İnhalerin üzerinde ayrılmış alana inhalerin imha edileceği tarihi yazınız. Bu tarih inhaler tepsiden çıkartılır çıkartılmazyazılmalıdır.

Eğer inhaleri buzdolabında saklıyorsanız, oda sıcaklığına gelmesi için kullanmadan en az 1 saat önce buzdolabından çıkartınız.

7

Hiçbir ilacı atık su yoluyla atmayınız. Artık kullanmadığınız ilaçları nasıl imha etmeniz gerektiğini eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:

GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

Büyükdere Cad. No:173, 1. Levent Plaza, B Blok 34394, 1. Levent/İSTANBUL

Üretim yeri:

Glaxo Operations UK Ltd, Ware/Hertfordshire/İngiltere

Bu kullanma talimatı .../.../... tarihinde onaylanmıştır.


8

Adım Adım Talimatlarİnhaler nedir?

TRELEGY ELLIPTA'yı ilk kullanmaya başladığınızda düzgün çalıştığını ve uygun şekilde ölçülmüş dozları içerip içermediğini kontrol etmeniz gerekmemektedir; ürün hemen kullanımahazırdır.

TRELEGY ELLIPTA ambalajı aşağıdaki içeriklerden oluşur:

İnhalasyon cihazı bir tepsi içinde ambalajlanmıştır.

Dozunuzu almaya hazır olana kadar tepsinin kapağını açmayınız.nem çekici paketi açmayınız, yemeyiniz veyasolumayınız.

9

İnhaleri kapatılmış tepsiden çıkardığınızda, 'kapalı' pozisyonda olacaktır.

Bir doz ilaç inhale etmeye hazır olana kadar inhaleri açmayınız.Bu tarihten sonra inhalasyon cihazı kullanılmamalıdır.

Ambalaj açıldıktan sonra tepsi atılabilir.

Aşağıda verilen inhaler kullanma talimatları 30 dozluk (30 günlük tedarik) veya 14 dozluk (14 günlük tedarik) inhaler için kullanılabilir.

1) Başlamadan önce bu kullanma talimatlarını okuyunuz.

Eğer ilacı inhale etmeden kapağı açıp kapatırsanız bir doz harcanmış olur.

Harcanan doz inhalerin içerisinde güvenle tutulur fakat artık kullanılamaz. Bir inhalasyonda yanlışlıkla ilaveilaç veya çift doz almak mümkün değildir.

İnhaler kapağı

İnhaler kapağını her açtığınızda,ilacınızdan bir dozhazırlarsınız.

Doz sayacı

• Bu sayaç, inhaler içinde kaç doz ilaçkaldığını gösterir.

• İnhaler kullanılmaya başlanmadanönce, tam olarak 30 dozu gösterir.

• İnhalerin kapağını her açtığınızda 1 dozeksilir.

• 10 dozdan az kaldığında,

doz sayacınınyarısı kırmızı olarak görünür.

• Son dozu kullandıktan sonra, dozsayacının yarısı kırmızı olarak görünürve 0 sayısını gösterir.

İnhaleriniz artıkboştur.

Eğer bundan sonra inhaler kapağını açarsanız, doz sayacı yarı kırmızıdantamamen kırmızıya dönecektir.

14 dozlu inhalasyon cihazı için, 10'dan az doz kaldığında doz sayacı yarı kırmızı görünecek, son doz kullanıldıktan sonra ise 0 rakamıyla birlikte yarı kırmızı görünecektir. Kapak tekraraçılırsa, doz sayacı tamamen kırmızı görünecektir.

10

2)Dozun hazırlanması

Dozunuzu almaya hazır olana kadar inhaler kapağını açmayınız.

İnhaleri sallamayınız.

• “Klik” sesini duyana kadar inhaler kapağını tamamen aşağı doğru kaydırınız.

Artık ilacınız inhale edilmeye hazırdır.

Bunu teyit etmek için doz sayacından 1 doz azalır.

• Eğer “klik” sesini duyduğunuzda doz sayacı bir birim eksilmezse, inhaler dozuvermeyecektir. Herhangi bir sorunuz olduğu takdirde inhaleriniz ile birlikte eczacınızadanışınız.

• İnhaleri hiçbir zaman sallamayınız.

3)İlacınızın inhale edilmesi

• İnhaleri ağzınızdan uzakta tutarken mümkün olduğunca derin bir nefes veriniz.

İnhalerin içine doğru nefes vermeyiniz.

• Ağızlığı dudaklarınızın arasına yerleştirerek dudaklarınızı ağızlığın çevresindesıkıca kapayınız. Hava deliğini parmaklarınızla engellemeyiniz.

• Uzun, devamlı ve derin bir nefes alınız. Bu nefesi tutabildiğiniz kadar tutunuz (en az 3-4saniye).

• İnhaleri ağzınızdan uzaklaştırınız.

• Y avaş ve hafif bir nefes veriniz.

11

İnhaleri doğru kullanıyor olsanız dahi ilacın tadını alamayabilirsiniz veya hissedemeyebilirsiniz.

Ağızlığı temizlemek isterseniz, kapağı kapatmadan önce kuru bir bez kullanınız.

4) İnhalerin kapatılması ve ağzın çalkalanması

• İnhaler kapağını gidebildiği kadar yukarı doğru, ağızlığı kapayacak şekilde, kaydırınız.

• İnhaleri kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız, yutmayınız.

Bu, yan etki olarak ağız ya da boğazınızda yara gelişme ihtimalini azaltacaktır.

12

İlaç Bilgileri

Trelegy Ellipta 100/62.5/25 Mcg Kullanıma Hazır İnhalasyon Tozu

Etken Maddesi: Flutikazon Furoat Umeklidinyum Vilanterol Trifenatat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.