Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Panthero Neohaler 50 Microgram İnhaler Kapsül Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIPANTHERO NEOHALER 50 mikrogram inhaler kapsül

Yutulmaz. Kutudan çıkan inhaler (NEOHALER) aracılığıyla ağızdan solunarak kullanılır.

Etkin madde:

Her kapsül 50 mikrogram glikopironyuma eşdeğer miktarda 63 mikrogram glikopironyum bromür içerir. Her inhalasyonda ağızlıktan 44 mikrogram glikopironyumdağılır.

Yardımcı maddeler:Kapsül dolumu:Boş kapsül kabuğu:Baskı mürekkebi:

Şellak (Lak böceği kaynaklı), susuz etilalkol, izopropil alkol, propilen glikol, N-Bütil alkol, amonyum hidroksit, potasyum hidroksit,siyah demir oksit (E 172)

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. PANTHERO NEOHALER nedir ve ne için kullanılır?


2. PANTHERO NEOHALER 'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. PANTHERO NEOHALER nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. PANTHERO NEOHALER 'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. PANTHERO NEOHALER nedir ve ne için kullanılır?

PANTHERO NEOHALER glikopironyum bromür olarak adlandırılan bir etkin madde içerir. Bu ilaç bronkodilatörler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Soluduğunuzda, dahakolay nefes almanıza yardımcı olur.

1

PANTHERO NEOHALER ambalajınızda, bir inhalasyon cihazı ve inhalasyon tozu halinde ilaç içeren kapsüller (blister folyolarda) bulacaksınız. PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazıkapsül içindeki ilacı solumanızı sağlar.

PANTHERO NEOHALER, 30 kapsüllük blister ambalajlarda bulunmaktadır.

Her kutunun içinde, ilacı içinize çekmenizi sağlayan cihaz (PANTHERO NEOHALER) ile blisterler içinde bu cihaza yerleştirerek kullanacağınız, ilacı toz olarak içeren kapsüllerbulunmaktadır.

Bu ilacı, sadece bu ambalajda bulunan PANTHERO NEOHALER isimli cihaz (inhaler) ile kullanınız.

PANTHERO NEOHALER kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) olarak adlandırılan bir akciğer hastalığından dolayı solunum zorluğu yaşayan hastaların daha kolay nefes almasınısağlamak için kullanılır.

KOAH'da solunum yolları çevresindeki kaslar daralıp, solunumu zorlaştırır. PANTHERO NEOHALER akciğerlerdeki bu kasların daralmasını engelleyerek, havanın akciğerlere girişçıkışını kolaylaştırır.

PANTHERO NEOHALER'ı günde bir kez kullanırsanız, KOAH'ın günlük yaşam üzerindeki etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır.

PANTHERO NEOHALER, orta ve ağır KOAH (kronik obstruktif akciğer hastalığı) hastalarında düzenli kullanıldığında atak sıklığını azaltmakta, hastalık belirtilerini ve yaşamkalitesini düzeltebilmektedir. Uzun dönemde akciğer fonksiyonlarındaki azalmayı isedeğiştirmemektedir.

PANTHERO NEOHALER'ın nasıl iş gördüğü ya da bu ilacın neden size reçete edildiği hakkında sorularınız varsa doktorunuzdan yanıtlamasını isteyiniz.

2. PANTHERO NEOHALER'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerPANTHERO NEOHALER'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Glikopironyum bromür veya içeriğindeki diğer maddelere alerjik iseniz.

PANTHERO NEOHALER'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdakilerden herhangi biri sizin durumunuza uyuyorsa, PANTHERO NEOHALER kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:

• Böbrek problemleriniz varsa,

• Dar açılı glokom (göz içi basıncının artması) olarak adlandırılan bir göz probleminizvarsa,

• İdrar yaparken zorlanıyorsanız.

• Dolaşım sistemi (kardiyovasküler) hastalığı öyküsü olan hastalar (bu hasta gruplarındaPANTHERO NEOHALER deneyimi kısıtlı olduğundan dikkatle kullanılmalıdır).

2

PANTHERO NEOHALER ile tedavi sırasında aşağıdakiler oluşursa derhal ilaç kullanmayı kesiniz ve doktorunuza söyleyiniz:

• PANTHERO NEOHALER kullandıktan hemen sonra göğüste daralma hissi, öksürme,hırıltı ya da nefes daralması (bronkospazm belirtileri) yaşıyorsanız derhal doktorunuzasöyleyiniz.

• Eğer nefes alma veya yutmada güçlük, dilde, dudaklarda veya yüzde şişme, ciltdöküntüleri, kaşınma veya kurdeşen (alerjik reaksiyon belirtileri) yaşarsanızPANTHERO NEOHALER kullanmayı bırakınız ve derhal doktorunuza söyleyiniz.

• Göz ağrısı ya da rahatsızlığı, görüşte geçici bulanıklık, haleler görme veya kırmızı gözleilişkili renkli görüntüler durumunda PANTHERO NEOHALER kullanmayı bırakarakderhal doktorunuzu arayınız; bunlar akut dar açılı glokom (göz içi basıncının artması)krizinin belirtileri olabilir.

PANTHERO NEOHALER, KOAH'ınız için idame tedavisi olarak kullanılır. PANTHERO NEOHALER'ı ani nefes darlığı krizi veya hırıltı için kullanmayınız.

Doktorunuzun tüm talimatlarına uyunuz. Bunlar, bu kullanma talimatının içerdiği genel bilgilerden farklı olabilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

PANTHERO NEOHALER'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

PANTHERO NEOHALER'ı yiyecek ya da içecek tüketiminden önce veya sonra inhalasyon yoluyla kullanabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Gebe kadınlarda PANTHERO NEOHALER kullanımına dair bilgi yoktur.

Gebeyseniz ya da gebe olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz PANTHERO NEOHALER'ı kullanıpkullanamayacağınız konusunu sizinle konuşacaktır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız doktorunuza söyleyiniz. İçeriğindeki aktif maddenin süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Doktorunuz PANTHERO NEOHALER'ı kullanıp kullanamayacağınızkonusunu sizinle konuşacaktır.

Araç ve makine kullanımı

PANTHERO NEOHALER'ın araç ve makine kullanımını etkilemesi beklenmemektedir.

PANTHERO NEOHALER'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Uyarı gerektiren yardımcı madde içermemektedir.

3

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Akciğer hastalığı için kullanılan ipratropium, oksitropium veya tiotropium gibi (antikolinerjikler olarak da adlandırılır) PANTHERO NEOHALER'a benzer ilaçlarıkullanıyorsanız ya da son zamanlarda kullandınız ise doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.PANTHERO NEOHALER, KOAH tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar (kurtarıcı inhaler ilaçlar[ör. Salbutamol], metilksantinler adı verilen gruba ait ilaçlar [ör. Teofilin], ve/veya oral veinhale steroidler [ör. Prednizolon] gibi) ile birlikte kullanıldığında hiçbir özgül yan etkiraporlanmamıştır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. PANTHERO NEOHALER nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

PANTHERO NEOHALER'ı her zaman doktorunuzun ya da eczacınızın talimatları doğrultusunda kullanınız. Nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz doktorunuza ya daeczacınıza danışınız.

Normal doz her gün bir kapsül içeriğinin solunmasıdır. Doktorunuzun söylediğinden daha fazla ilaç kullanmayınız.

Kapsüller yiyecek ve içecek alımından önce veya sonra kullanılabilir.

PANTHERO NEOHALER'ın etkisi 24 saat kalıcı olduğundan, nefes almanıza yardımcı olması için günde sadece bir kez kullanmanız gerekmektedir. PANTHERO NEOHALER'ı her günaynı saatte almak, ilacı kullanmayı hatırlamanıza da yardımcı olacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

Bu kutuda, bir inhalasyon cihazı ve inhalasyon tozu formunda ilaç içeren kapsüller (blisterler içinde) bulacaksınız.

Bir kapsüldeki tozu solumak için sadece bu kutuda yer alan inhalasyon cihazını kullanınız (PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazı).

Kapsülleri yutmayınız.
Kapsüller daima blisterlerinin içinde saklanmalı ve kullanımdan hemen önce çıkarılmalıdır. Kapsülleri folyodan bastırarak çıkarmayınız.

Yeni bir kutuya başladığınızda, bu yeni kutuda temin edilen yeni PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazını kullanınız.

Her bir inhaleri 30 günlük kullanımdan sonra imha ediniz.

PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazınızı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için, bu kullanma talimatının sonunda yer alan talimatları mutlaka okuyunuz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

18 yaş altındaki çocuklarda ve ergenlerde PANTHERO NEOHALER kullanılmamalıdır.

4

Yaşlılarda kullanımı:

75 yaş ve üzerinde iseniz PANTHERO NEOHALER'ı diğer yetişkinler ile aynı dozda kullanabilirsiniz.

Özel kullanım durumları:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği :

PANTHERO NEOHALER hafif ila orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda önerilen dozda kullanılabilir. Şiddetli böbrek yetmezliği veya diyaliz gerektiren son evre böbrekhastalığı olan hastalarda PANTHERO NEOHALER sadece beklenen faydalar olası riske ağırbastığında kullanılmalıdır.

Karaciğer bozukluğu olan hastalara özel çalışma yapılmamıştır. PANTHERO NEOHALER başlıca böbrekten atılarak temizlendiğinden, karaciğer yetmezliği olan hastalarda bir maruziyetartışı beklenmemektedir.

PANTHERO NEOHALER'ı doktorunuzun kullanmanızı söylediği süre boyunca kullanınız.

KOAH uzun vadeli bir hastalık olup, PANTHERO NEOHALER'ı sadece nefes alma problemleri veya diğer KOAH belirtileri görüldüğünde değil, her gün kullanmalısınız.

PANTHERO NEOHALER'ı ne kadar süre boyunca kullanmanız gerektiği ile ilgili sorularınız varsa doktorunuz ya da eczacınızla konuşunuz.

Eğer PANTHERO NEOHALER 'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla PANTHERO NEOHALER kullandıysanız:

Çok fazla PANTHERO NEOHALER kullandıysanız veya bir başkası kaza sonucu sizin ilacınızı kullandıysa, derhal tavsiye için bir doktoru veya hastaneyi arayınız. PANTHERONEOHALER ambalajını gösteriniz. Tıbbi yardım gerekli olabilir.

PANTHERO NEOHALER'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacınız ile konuşunuz.PANTHERO NEOHALER'ı kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, bu dozu mümkün olan en kısa sürede alınız, ancak aynı gün iki doz kullanmayınız. Bir sonraki dozu olağan saatinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.PANTHERO NEOHALER ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

PANTHERO NEOHALER ile tedavinizi durdurmak hastalığınızın kötüleşmesine neden olabilir. Doktorunuz size söylemedikçe ilacınızı almayı bırakmayın.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, PANTHERO NEOHALER'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın :10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

5

Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Seyrek :1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Çok seyrek :10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor :Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa PANTHERO NEOHALER'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:Yaygın olmayan:

• Düzensiz kalp atışı (atriyal fibrilasyonun (kalpte bir çeşit atım bozukluğu) olasıişaretleri),

• Yüksek kan şekeri düzeyi (hiperglisemi; tipik belirtiler aşırı susama veya açlık ve sıkidrara çıkmayı kapsamaktadır).

• Döküntü, kaşıntı, kurdeşen, nefes alma veya yutmada güçlük, baş dönmesi (olası alerjikreaksiyon işaretleri)

• Özellikle dilde, dudaklarda, yüzde ve boğazda şişlik (anjiyoödemin olası belirtileri).

Bilinmiyor:

• Hırıltı ve öksürükle birlikte nefes almada güçlük (paradoksal bronkospazm belirtileri)Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan herhangi birisini yaşarsanız, hemen doktorunuza bildiriniz. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yaygın:

• Ağız kuruluğu,

• İshal veya karın ağrısı

• Uyuma güçlüğü,

• Akan veya tıkanmış burun, aksırma, boğaz yangısı

• Kas-iskelet ağrısı.

Yaygın olmayan:

• Öğünlerden sonra mide rahatsızlığı,

• Diş çürükleri,

• Uzuvlarda ağrı (örneğin kollar ya da bacaklar),

• Göğüs kasları, kemikleri ya da eklemlerinde ağrı,

• Döküntü,

• Yorgunluk,

• Güçsüzlük,

• Yanaklar ve alında basınç veya ağrı hissetme

• Balgamlı öksürük,

• Boğaz tahrişi,

• Kaşıntı,

• Seste değişme (ses kısıklığı),

• Burun kanamaları,

6

• Ağrılı ve sık idrara çıkma,

• İdrar çıkışında güçlük ve ağrı,

• Çarpıntı,

• Uyuşma,

• Hiperglisemi (kanda şeker düzeyinin yükselmesi),

• Hipoestezi (his kaybı),

• Genelde çarpıntı hissi gibi belirtilerle seyreden atriyal fibrilasyon (kalp ritimbozukluğu),

• İdrar retansiyonu (idrara çıkmakta zorlanma, kesik kesik idrar yapma).

• Bulantı,

• Kusma.

75 yaş üzerindeki bazı yaşlı hastalar aynı zamanda baş ağrısı (yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla) ve idrar yolu enfeksiyonu (yaygın : 10 hastanın birinden az,fakat 100 hastanın birinden fazla) yaşayabilir.

Bu durumlardan herhangi biri sizi şiddetli derecede etkiliyorsa, doktorunuza söyleyiniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz .


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. PANTHERO NEOHALER'ın Saklanması

PANTHERO NEOHALER'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Nemden koruyunuz.

Nemden korumak için orijinal ambalajında saklayınız ve yalnızca kullanımdan hemen önce açınız.

Her bir inhaler 30 günlük kullanımdan sonra imha edilmelidir.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra PANTHERO NEOHALER.'ı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz PANTHERO NEOHALER'ı kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

Farmanova Sağlık Hizmetleri

Suryapı & Akel İş Merkezi

7

Üretim Yeri:


Rüzgarlıbahçe Mah. Şehit Sinan Eroğlu Cad. No: 6 34805 Kavacık - Beykoz İSTANBUL

Novartis Pharma Stein AG Schaffhauserstrasse 4332, Stein/İsviçre

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


8

PANTHERO NEOHALER İNHALER KAPSÜLLERİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN TALİMATLAR

Kullanma talimatının bu bölümünde, PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazınızı nasıl kullanacağınız ve bakımını nasıl yapacağınız açıklanmaktadır. Lütfen dikkatlice okuyunuz vetalimatları takip ediniz.

Ayrıca, bu kullanma talimatındaki

3. PANTHERO NEOHALER nasıl kullanılır?

Bölümünü inceleyiniz.

Herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.

PANTHERO NEOHALER paketi:

Her bir PANTHERO NEOHALER paketi şunları içermektedir:

- bir PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazı

- inhalasyon cihazında kullanılacak PANTHERO NEOHALER kapsülleri içeren bir ya dadaha fazla blister

Ağızlık

Kapsül bölmesi

İnhalasyon cihazı tabanı




-Yalnızca bu kutu içinde bulunan PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazınıkullanınız.

PANTHERO NEOHALER kapsüllerini başka bir inhalasyon cihazı ile birliktekullanmayınız ya da PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazını başka bir kapsül ilacıalmak için kullanmayınız.

- Her 30 gün kullanımdan sonra inhalasyon cihazını atınız. Artık gerekmeyen ilaçları veinhalasyon cihazlarını nasıl imha edeceğinizi eczacınıza sorunuz.

-Kapsülleri yutmayınız.

Kapsüllerin içinde bulunan toz, soluyarak almanız içindir.

9

Kullanıma ilişkin talimatlar:Kapağı çıkarın.İnhalasyon cihazını açın:

İnhalasyon cihazının tabanını sıkıca tutun ve ağızlığı eğerek inhalasyon cihazını açın.


Kapsülü hazırlayın:

Blister kartındaki blisterlerden birini, kısımdan kopararak ayırın ve koruyucusoyarak kapsülü çıkarın.

Kapsülü folyodan basarak çıkarmayın.


tırtıklı

kağıdı


Bir PANTHERO NEOHALER inhaler kapsülü çıkarın:

Kapsüller daima blisterde saklanmalı ve sadece KULLANIMDAN HEMEN ÖNCE çıkarılmalıdır.

Kuru ellerle, kapsülü blisterden çıkarınız.

PANTHERO NEOHALER inhaler kapsülü yutmayınız.


10


Kapsülü yerleştirin:

Kapsülü kapsül haznesinin içerisine yerleştirin.

Kapsülü hiçbir zaman doğrudan ağızlığa yerleştirmeyin.İnhalasyon cihazını kapatın:

İnhalasyon cihazını bir “klik” sesi duyacak şekilde tamamen kapatın.


Kapsülün delinmesi:

• İnhalasyon cihazını ağızlık kısmı yukarıbakacak şekilde dik tutun.

• Her iki taraftaki düğmelere

aynı anda sıkıcabasın.

Bu şekilde kapsül delinmiş olacaktır.

• Kapsül delinirken bir “

klik.Delme düğmelerine bir kereden fazla basmayın.Delme düğmelerini tamamen serbest bırakın.Nefes verin:

Ağızlığı ağzınıza yerleştirmeden önce nefesinizi tam olarak verin.

Asla ağızlığın içine üflemeyin.


11



İlacı içinize çekin:

İçinize çekmeden önce;

• İnhalasyon cihazını şekilde görüldüğü gibitutun. Yandaki düğmeler sağa ve solabakmalıdır (yukarıya ve aşağıya değil).

• Ağızlığı ağzınıza yerleştirin ve dudaklarınız ileağızlığın çevresini sıkı bir şekilde kapatın.

• Hızlı, fakat kesintisiz ve olabildiğince derin birnefes alın.

Delme düğmelerine basmayın.Not:

İnhalasyon cihazı aracılığıyla nefes alırken, kapsül hazne içinde dönecektir ve bu sırada bir'vızıldama'sesi duymanız gerekir. İlaç

akciğerlerinize doğru giderken ağzınızda şeker tadı hissedeceksiniz.

Eğer bir vızıldama sesi duymazsanız kapsül, kapsül bölmesinde sıkışmış olabilir. Böyle birdurumun meydana gelmesi durumunda:

• İnhalasyon cihazını açın ve cihazın tabanınahafifçe vurarak dikkatlice kapsülü gevşetin.

Kapsülü gevşetmek için delme düğmelerinebasmayın.

• Gerekli olduğunda 9. ve 10. adımları tekrar

edin.

_

Nefesinizi tutun:

İnhalasyon cihazını ağzınızdan çıkarırken, 5-10 saniye ya da mümkün olduğunca uzun süre

nefesinizi tutun

. Daha sonra nefesinizi verin.

Kapsül içinde toz kalıp kalmadığını kontrol etmek için inhalasyon cihazını açın. Eğer kapsülde tozkalmışsa inhalasyon cihazını kapatın ve 9., 10., 11.ve 12. adımları tekrarlayın. Hastaların büyük kısmıbir ya da iki inhalasyonda kapsülüboşaltabilmektedir.



Bazı kişiler ilacı inhalasyon yoluyla aldıktan sonra nadiren kısa süre öksürebilmektedir. Eğeröksürürseniz endişelenmeyin. Kapsül boş olduğu

sürece ilacınızı tam dozunda almış olacaksınız.Kapsülü çıkarın:


Günlük PANTHERO NEOHALER dozunu almayı bitirdikten sonra ağızlığı tekrar açın vekapsül bölmesini eğerek boş kapsülü çıkartın.İnhalasyon cihazını kapatın ve kapağı yerine takın.


Kapsülleri PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazı içinde saklamayın.


12

UNUTMAYIN:-PANTHERO NEOHALER kapsüllerini yutmayın.

-Yalnızca bu kutu içinde bulunan PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazınıkullanın.

- PANTHERO NEOHALER kapsülleri blister içinde saklanmalı ve yalnızca kullanımdanhemen önce çıkarılmalıdır.

- Bir PANTHERO NEOHALER kapsülünü kesinlikle doğrudan PANTHERO NEOHALERinhalasyon cihazının ağızlığına yerleştirmeyin.

- Yandaki düğmelere birden fazla defa basmayın.

- PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazının ağızlığının içine üflemeyin.

- İnhalasyondan önce yandaki düğmeleri serbest bırakın. İlacı içinize çektiğiniz sıradadüğmeler basılı olmamalıdır.

- PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazını asla su ile yıkamayın. Cihazı kuru tutun.Bkz. “İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?”.

- PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazını parçalara ayırmayın.

- Her yeni PANTHERO NEOHALER ilaç kutusundan çıkan yeni PANTHERONEOHALER inhalasyon cihazını kullanın.

- Kapsülleri PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazı içinde saklamayın.

- PANTHERO NEOHALER inhalasyon cihazını ve PANTHERO NEOHALER kapsülleriniher zaman kuru bir yerde saklayın.

İlave bilgiler:

Nadiren kapsülün küçük parçacıkları eleği geçerek ağzınıza gelebilir. Bu durumda parçacıkları

dilinizin üzerinde hissedebilirsiniz. Bu parçacıkların yutulması ya da solunması zararlı değildir.

Eğer kapsül birden çok kez delinirse (bkz. 7. Adım) kapsülün parçalanma şansı artacaktır.

İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?

İnhalasyon cihazınızı asla su ile yıkamayınız. İnhalasyon cihazınızı temizlemek istiyorsanız,

toz artıklarını uzaklaştırmak için, ağızlık kısmının içini ve dışını temiz, kuru, pamuksuz bir

bezle siliniz. İnhalasyon cihazını kuru tutunuz.

13

İlaç Bilgileri

Panthero Neohaler 50 Microgram İnhaler Kapsül

Etken Maddesi: Glikopironyum Bromür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.