Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Lafleks 1/3 Laudeks % 3,33 Dekstroz- % 0,3 Sodyum Klorür Çözeltisi Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ

Damar içine uygulanır.

Steril

Etkin maddeler:

Her bir litre çözelti 3 gram (3 mg/ml ) sodyum klorür ve 33,3 gram (33,3 mg/ml) glukoz (dekstroz monohidrat) içerir. Elektrolit konsantrasyonları; mEq/L (mmol/L);Sodyum 51(51), Klorür 51 (51)

Yardımcı maddeler:

Steril enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


•Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza 'veya eczacınıza danışınız.


•Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına 'vermeyiniz.


•Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


•Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİnedir ve ne için kullanılır?


2. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ'ni kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. LAFLEKS 1/3 LA UDEKS %3.33 DEKSTROZ -% 0.3 SOD YUM KLORÜR ÇÖZELTİSİnasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ'nin saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1/10

1. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜRÇÖZELTİSİ nedir ve ne için kullanılır?

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damar içi yoldankullanılan steril bir çözeltidir.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ , 100, 150, 250, 500 ve 1000 mİ hacminde PP (Polipropilen) torbalarda sunulmuştur. Bu esnektorbaların dışında koruyucu bir dış kılıf bulunur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar.

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Özellikle terleme, kusma ve ameliyat vb gibi durumlardamide sıvılarının dışarı çekilmesi gibi nedenlerle vücuttaki klorür adlı bir maddenin kaybının,sodyum adlı maddenin kaybına eşit ya da daha fazla olduğu durumlarda, kan nakline ek olarakayrıca sıvı verilmesi istenen hastalarda, ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, böbrekfonksiyonlarını başlatabilecek bir ilaç olarak tercih edilir.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ , konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içineuygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.

2. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜRÇÖZELTİSİ 'ni kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ , birçok hastada emniyetli bir ilaçtır. Ancak kalbiniz, böbrekleriniz, karaciğeriniz veakciğerlerinizde sorunlar varsa, şeker hastasıysanız ya da vücudunuzda aşırı tuz birikiminebağlı şişlikler (ödem) varsa doktorunuz bu ilacı size uygulamamaya karar verebilir.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Daha önce LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR) ÇÖZELTİSİ 'nun içerdiği etkin maddeler ya da yardımcı maddeleri içeren ilaçları aldığınızdaalerjik bir tepki gösterdiyseniz, yani sizde aniden soluk kesilmesi, hırıltılı solunum, deridöküntüleri, kaşıntı ya da vücudunuzda şişme gibi belirtiler oluştuysa bu ilacıKULLANMAYINIZ.

Ayrıca aşağıdaki durumlar sizde varsa bu ilacı KULLANMAYINIZ:

- Vücudunuzda aşırı sıvı ve tuz birikmiş olması ve buna bağlı yaygın şişlikler (ödem)görülmesi.

- Ağır bir böbrek yetmezliğiniz olması (idrara hiç çıkamıyor olmanız ya da ancak çok azmiktarlarda idrar yapıyor olmanız).

- Ağır ve tedaviyle yanıt alınamayan bir kalp yetmezliğinizin olması.

2/10

- Kanınızdaki sodyum, klorür ve laktat düzeylerinin yükselmiş olması (hipernatremi,hiperkloremi ve hiperlaktatemi).

- Siroz (karında sıvı birikimi olan).

- Koma durumu (şeker hastalığı ya da kanınızın yoğunluğunun artmasına bağlı komalar).

- Kan şekerinin aşırı yüksek olduğu durumlar ve açlık ya da travma gibi durumlarda(metabolik stres durumları) şekere karşı tahammülsüzlük olması.

- Mısır kaynaklı ürünlere karşı bir alerjiniz olması durumu (alerjiniz olup olmadığındanemin değilseniz, doktorunuza danışınız).

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer sizde aşağıdaki hastalıklardan biri varsa:

• Şeker hastalığı ya da karbonhidratlara karşı tahammülsüzlük durumu,

• Kalp yetmezliği,

• Ciddi bir böbrek yetmezliği,

• İdrar yollarınızda tıkanıklık,

• Vücudunuzda veya kol ya da bacaklarınızda su toplanması (ödem)

ve özellikle de ameliyattan hemen sonraki dönemdeyseniz ya da yaşlı iseniz bu ilaç size dikkatle uygulanmalıdır.

Eğer,

• Bu ilaç size elektronik bir pompa aracılığıyla uygulanacaksa, şişenin tümüyleboşalmadan önce pompanın çalışmasının durmuş olduğuna dikkat edilmelidir.

Bu ilacın size uygulanırken kullanılan boruların (setlerin) 24 saatte bir değiştirilmesi önerilir.

Ayrıca yalnızca torba sağlam ve sızdırmıyorsa, içindeki çözelti berraksa kullanınız.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ damar yoluyla uygulanan bir ilaçtır; uygulama şekli açısından yiyecek ve içeceklerle herhangibir etkileşimi yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuzaya da eczacınıza danışınız.


Doktorunuz tarafından özellikle uygun görülmediği takdirde, gebelik döneminde LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nikullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza 'veya eczacınıza danışınız.


3/10

Bebeğinizi emziriyorsanız, bu durumu doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz tarafından özellikle uygun görülmediği takdirde, emzirme döneminde LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin araç ya da makine kullanımı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin içeriğinde uyarı gerektiren yardımcı madde içermemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz alınan ilaçlar, aşılar ve bitkisel ilaçlar da dahil olmak üzere başka herhangi bir ilaç almayı planlıyorsanız, alıyorsanız veya yakın zamanda aldıysanız lütfen doktorunuza bildiriniz.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ bazı ilaçlarla geçimsizdir. Geçimsiz olduğu bilinen bu ilaçlar çözeltiye eklenmemeli; builaçların seyreltilmesi için başka çözeltiler tercih edilmelidir: Aşağıdakiler geçimsiz olduğubilinen ilaçlardandır.

• Ampisilin sodyum

• Mitomisin

• Amfoterisin B

• Eritromisin laktobinat

Ayrıca çözeltiye eklenecek herhangi bir ilaçla olabilecek bir geçimsizlik riskini en aza indirmek için, karıştırma işleminden hemen sonra, uygulamadan önce ve uygulama sırasında belirliaralıklarla uygulaması yapılacak son karışımda herhangi bir bulanıklık veya çökelme olupolmadığı sağlık görevlisi tarafından kontrol edilecektir.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ , karbenoksolon (mide ülserinde mide yüzeyini koruyucu olarak kullanılır), kortikosteroid(çeşitli alerjik durumlarda damar içi yoldan, astım vb alerjik solunum yolu hastalıklarındasolunum yoluyla ve çeşitli alerjik durumlarda cilt üzerine sürülerek kullanılan bir ilaç) veyakortikotropin (beyinden salgılanan bir hormondur; eksikliğinde ilaç olarak kullanılır) kullananhastalarda dikkatli uygulanmalıdır.

Böbrek işlevleri iyi olan aç hastalara, özellikle hastanın digitalis türü kalp ilaçlarıyla tedavi altında olduğu durumlarda, LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUMKLORÜR ÇÖZELTİSİ yeterli potasyum eklenerek uygulanmalıdır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza 'veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi 'veriniz.


4/10

3. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜRÇÖZELTİSİ nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Sizin bu ilaca hangi miktarlarda ihtiyacınız olduğuna ve size ne zaman uygulanacağına doktorunuz karar verecektir. Buna yaşınız, vücut ağırlığınız ve bu ilacın size uygulanmanedenine göre karar verecektir. Doktorunuz size ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça bu talimatlarıtakip ediniz.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Doktorunuz LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyinizçünkü istenen sonucu alamazsınız.

Uygulama yolu ve metodu:

Toplardamarlarınıza uygun bir plastik boru (set) aracılığıyla kullanılır.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

Çocuklar için, doz ve uygulama setinin boyutuna uygulamayı öneren doktor tarafından karar verilir.

Yaşlılarda kullanımı:

Karaciğer, böbrek ya da kalp işlevlerinde azalma daha sık görüldüğünden ve birlikte başka hastalık görülme ya da başka ilaç kullanma olasılığı daha fazla olduğundan genel olarakyaşlılarda doz seçimi dikkatle ve genelde doz aralığının mümkün olan en alttaki sınırı alınarakyapılmalıdır.

Bu ilaç büyük oranda böbrekler yoluyla atıldığından, böbrek işlevlerinin bozuk olduğu durumlarda ilacın zararlı etkilerinin görülme riski artar. Yaşlılarda böbrek işlevlerinin azalmasıdaha fazla olduğundan doz seçiminde dikkatli olunmalı ve tedavi sırasında böbrek işlevleriizlenmelidir.

Özel kullanım durumları:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği durumunda doktorunuz hastalığınızın şiddetine bağlı olarak bu ilacı size uygulamayabilir; uygulamaya karar verdiği durumlarda ise sizi uygulama sırasındadikkatle izleyecektir.

5/10

Eğer LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUMKLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veyaeczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - %

0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ kullandıysanız:

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nin kullanmanız gerekendenfazlasını kullanmışsanız bir doktor 'veya eczacı ile konuşunuz.


LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Bulunmamaktadır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ'ni kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuzabildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz.

• İlacın uygulandığı bölgede kaşıntılı kızarıklık/kabarıklık, yanma hissi;

• Solunum sıkıntısı, hırıltılı solunum, göğüste ağrı;

• Vücutta aşırı sıcaklık ya da soğukluk hissi;

• Ellerde, ayaklarda, dudaklarda, yüzde veya tüm vücutta şişme;

• Baş dönmesi, bayılma hissi;

• Kalpte çarpıntı.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri mevcut ise, sizin LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ne karşı alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veyahastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Ayrıca uygulama devam ederken vücudunuzda ateş, titreme gibi belirtiler oluşursa (febril reaksiyon) DERHAL doktorunuza bildiriniz; bu durumda doktor uygulamaya son vererek aciltıbbi müdahalede bulunabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

6/10

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Çok yaygın görülenler:

• Kalp yetmezliği (kalp hastalarında)

• Vücudunuzda aşırı sıvı yüklenmesi (idrar miktarında artışla birlikte veya idrarmiktarında bir artış olmaksızın)

• Akciğerlerde sıvı birikimi (akciğer ödemi)

• Kanınızdaki iyon adı verilen maddelerin dengesinde herhangi bir belirtiye nedenolmayan (asemptomatik) bozukluklar

Yaygın olmayan sıklıkla görülenler:

• Kandaki sodyum adı verilen iyonun düzeylerinde azalma (hiponatremi)

Bilinmeyen sıklıkta görülenler (bu yan etkiler uygulama tekniğine bağlı olarak görülen ve görülme sıklıkları bilinmeyen yan etkilerdir):

• Uygulamanın yapıldığı bölgenin çevresinde ağrı, kızarıklık, şişme

• Uygulamanın yapıldığı bölgede iltihaplanma

• Uygulamanın yapıldığı damarlarda tahriş

• Uygulamanın yapıldığı damardan, damar dışına sızma

• Dolaşan kan hacminin artması (hipervolemi)

• Uygulamanın yapıldığı bölgeden başlayarak toplardamar boyunca yayılan iltihaplanma

• Uygulamanın yapıldığı bölgeden başlayarak toplardamarınızı tıkayan pıhtılarınoluşumu

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu 'veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'a bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜRÇÖZELTİSİ 'nin saklanması

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ -% 0.3 SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


7/10

25 °C' nin altındaki oda sıcaklığında, doğrudan ışık almayan bir yerde saklayınız.

Tek kullanımlıktır. Kısmen kullanılmış torbaları saklamayınız; uygulamanın yapıldığı sağlık kuruluşunun tıbbi atık prosedürlerine uygun olarak imha ediniz.

Her bir torbanın etiketinde son kullanma tarihi yazmaktadır. Bu tarih geçmişse size bu ilaç verilmeyecektir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Torbadaki son kullanma tarihinden sonra LAFLEKS 1/3 LAUDEKS %3.33 DEKSTROZ - %


0.3 SODYUMKLORÜR ÇÖZELTİSİ 'ni kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:Üretim yeri:

MS Pharma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Ulaş OSB Mah. D100 Cad. Ergene 2 OSB No:28/l/Ergene/Tekirdağ

Bu kullanma talimatı



tarihinde onaylanmıştır.



8/10

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Çözelti steril uygulama seti aracılığıyla aseptik teknik kullanılarak uygulanmalıdır. Sisteme hava girmemesi için uygulama setinden, kullanım öncesi sıvı geçirilmelidir.

Ek ilaçlar, aseptik koşullarda enjeksiyon ucundan bir iğne yardımı ile infüzyon öncesi ve sırasında katılabilir. Oluşan son ürünün izotonisitesi parental uygulama yapılmadan öncebelirlenmiş olmalıdır.

Hastaya uygulamadan önce eklenmiş ilacın çözeltiye tümüyle karışmış olması gerekir. Ek ilaç içeren çözeltiler, ilaç eklemesinden hemen sonra kullanılmalıdır; daha sonra kullanılmak üzeresaklanmamalıdır.

Çözeltiye ek ilaç katılması ya da yanlış uygulama tekniği, ürüne pirojen kontaminasyonuna bağlı ateş reaksiyonuna neden olabilir. Advers reaksiyon görülmesi durumunda infüzyonahemen son verilmelidir.

Tek kullanımlıktır.

Kısmen kullanılmış çözeltiler saklanmamalıdır.

Kısmen kullanılmış torbalar yeniden hastaya uygulanan sistemlere bağlanmamalıdır.

Açmak için:

1. Dış ambalajın sağlamlığını ve sızıntı olup olmadığını kontrol ediniz; ambalaj hasar gördüysekullanmayınız.

2. Koruyucu dış ambalajı yırtarak açınız.

3. Koruyucu ambalaj içindeki torbanın sağlam olup olmadığını sıkarak kontrol ediniz. Torbaiçindeki çözeltinin berraklığını ve içinde yabancı madde içermediğini kontrol ediniz.

Uygulama hazırlıkları:

1. Torbaylasınız.

2. Uygulama ucundaki koruyucu kapağı çıkarınız.

3. Uygulama setinin spaykım, uygulama ucuna sıkıca batırınız.

4. Çözeltinin hastaya uygulanması için setin kullanım talimatına uyulmalıdır.

Ek ilaç ekleme:

Dikkat:

Tüm parenteral çözeltilerde olduğu gibi, ürüne eklenecek tüm maddeler ürünle geçimli olmalıdır. Ürüne ekleme yapılacaksa, hastaya uygulamadan önce son karışımında geçimlilikkontrol edilmelidir.

Uygulama öncesi ilaç ekleme


1. İlaç uygulama ucu dezenfekte edilir.

2. Eklenecek ilaç 19-22 gauge kalınlığındaki bir iğnesi olan enjektörle torba içine eklenir.

3. Çözelti ve içine eklenen ilaç iyice karıştırılır.

Potasyum klorür gibi yoğun ilaçlardatorbanın uygulama çıkısına, yukarı pozisyondayken hafifçe vurularak karışmasısağlanır.


Dikkat:

İçine ek ilaç uygulanmış torbaları saklamayınız.

9/10

Uygulama sırasında Haç ekleme


1. Setin klempi kapatılır.

2. İlaç uygulama ucu dezenfekte edilir.

3. Eklenecek ilaç 19-22 gauge kalınlığındaki bir iğnesi olan enjektörle ilaç uygulamaucundan uygulanır.

4. Çözelti askısından çıkarılır ve ters çevrilir.

enjeksiyon girişine hafifçe vurularak uygulamaya devam edilir.

5. Bu pozisyondayken torbanın uygulama çıkışı veçözelti ve ek ilacın karışması sağlanır.

6. Torbayı eski konumuna getirerek klemp açılır ve

10/10

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.