Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Antipar 200 Mg/50 Mg/200 Mg Film Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIANTİPAR 200/50/200 mg film tablet Ağızdan alınır.

•Etkin maddeler:Her bir film kaplı tablet 200 mg levodopa, 50 mg karbidopa ve 200 mgeııtakapon içerir.

•Yardımcı maddeler:Hipromelloz 2910, sukroz, polisorbat 80, mannitol, kroskamıellozsodyum, polivinilpirolidon, magnezyum stearat, kırmızı demir oksit (E 172), sarı demir oksit(E 172), siyah demir oksit (E 172), titanyum dioksit (E 171), mısır nişastası, gliserol.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabil irsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. ANTİPAR nedir ve ne için kullanılır?


2. ANTİPAR't kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. ANTİPAR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. ANTİPAR 'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. ANTİPAR nedir ve ne için kullanılır?

Bir ANTİPAR film kaplı tablette üç etkin madde bulunmaktadır. Her bir film kaplı tablet, etkin madde olarak, Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan levodopa ve levodopanın Parkinsonhastalığını tedavi edici etkilerini artıran karbidopa ve entakapon içerir.

1/10

ANTİPAR. anti-Parkinson dopaıniııerjik ilaç olarak adlandırılan bir ilaç sınıfına dahildir. Doktomnuz ANTİPAR'ı size Parkinson hastalığınızı tedavi etmek amacıyla vermişbulunmaktadır.

Parkinson hastalığı, sinir sisteminde meydana gelen bir bozukluktur. Bu hastalık, beyinde üretilen doğal bir madde olan dopaminin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Dopamin, beynin kashareketlerini kontrol eden kısmında mesajları iletir. Dopamin çok az iiretiliyorsa. hareketlerleilgili sorunlar ortaya çıkar.

Levodopa, beyindeki dopamin düzeyini yükselterek etki gösterir.

ANTİPAR, Parkinson hastalığında normal günlük işlerin yerine getirilmesini zorlaştıran, el ve ayakların titremesi, vücut katılığı ve hareketlerdeki yavaşlama gibi belirtilerin hafıfletilmesineyardımcı olur.

Bu dunımun tedavisi için size başka ilaçlarda verilebilir.

Bu ilacın nasıl etki gösterdiği ya da size neden verildiği konusunda somlarınız varsa lütfen doktorunuza danışınız.

2. ANTİPAR'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerANTİPAR'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Levodopa, karbidopa ya da entakapon veya ANTİPAR'ın içindeki diğer maddelere karşıaşırı duyarlılığınız (alerjiniz) varsa.

• Şiddetli karaciğer bozukluğunuz varsa.

• Dar açılı glokomunuz (göz içindeki basıncın arttığı bir göz hastalığı) varsa.

• Böbreküstü bezi tümörünüz varsa (feokroınositoma olarak bilinir; şiddetli yüksek kan basıncıriskini artırabilir).

• Ruhsal çöküntü (depresyon) tedavisi için belirli ilaçlar kullanıyorsanız (seçici MAO-A veMAO-B enzimini inhibe edici ya da seçici olmayan M AO enzimi inhibe edici ilaçlar).

• Daha önce şiddetli ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlara karşı seyrek görülenbir tepki olan nöroleptik habis (maligıı) sendrom (NHS) geçirdiyseniz.

• Daha önce kas hücrelerinde hasarlanmayla seyreden bir hastalık (bir kas hastalığı olanrabdomiyoliz) geçirdiyseniz.

ANTİPAR'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer:

• Daha önce kalp krizi, nefes darlığı (astım) ya da başka herhangi bir kalp, damar ya da akciğerhastalığı geçirdiyseniz.

• Karaciğer yetmezliğiniz varsa.

• Şiddetli böbrek yetmezliğiniz varsa.

• Daha önce böbreklerle, karaciğerle ya da hormonlarla ilgili bir hastalık geçirdiyseniz.

2/10

• Daha önce iltihaplı bağırsak hastalığı geçirdiyseniz.

• Daha önce mide iilseıi geçirdiyseniz.

• Daha önce havale (konvülsiyon) geçirdiyseniz.

• Daha önce herhangi bir türde şiddetli bir ruhsal bozukluk geçirdiyseniz.

• Kendinizi ruhsal olarak çöküntü içinde (depreşil) hissediyorsanız, intihar düşünceleriniz varsaya da duygu ve davranışlarınızda olağan dışı değişiklikler fark ettiyseniz.

• Süreğen (kronik) geniş açılı glokomunuz varsa. Dozunuzun ayarlanması ve gözlerinizdekibasıncın takip edilmesi gerekebilir.

• Kan basıncım düşürebilecek başka ilaçlar kullanıyorsanız. ANTİPAR'ın bu etkiyiarttırabileceğinin bilincinde olmalısınız.

• ANTİPAR almaya başladıktan sonra kontrolünüz dışında bazı hareketler başlarsa ya da varolanlar kötüleşirse. Bu durumda doktorunuzun Parkinson hastalığı ilaçlarınızın dozunudeğiştinnesi gerekebilir.

• Doktorunuz tarafından bazı şekerleri bünyenizin kaldıramadığı söylendiyse. Bu durumda builacı almadan önce doktorunuza danışınız.

• Aileniz/bakıcınız, sizin için normal olmayan şekilde davranmanıza yol açan dürtüler veyaisteklerin ortaya çıktığını fark ederse veya kendinize ya da başkalarına zarar verebilecek belliaktiviteleri gerçekleştirmek için dürtü, itki veya isteğe karşı koyamıyorsanız doktorunuzasöyleyiniz. Bu davranışlar dürtü kontrolü bozuklukları olarak adlandırılır ve bağımlılık yapankumar oynama, aşırı yeme veya para harcama, anormal derecede yüksek seks dürtüsü veyazihnin artmış cinsel düşünceler ya da İtişlerde meşgul olmasını içerebilir. Doktorunuzuntedavilerinizi gözden geçilmesi gerekebilir.

• Aniden uyuyakalıyorsanız ya da kendinizi çok uykulu hissediyorsanız (ayrıca Bkz. Araç vemakine kullanımı).

• Kaslarınız çok sertleşirse ya da şiddetli kasılmalar gösterirse veya titreme, huzursuzluk,şaşkınlık hali, ateş, nabız artışı ya da kan basıncınızda geniş dalgalanmalar varsa.

• İshaliniz varsa. Bu durumda aşırı kilo kaybı olasılığını önlemek amacıyla doktorunuz kilotakibi yapmak isteyebilir.

• Eğer kısa zaman içerisinde ilerleyici anoreksia (iştahsızlık), asteni (kuvvetsizlik, bitkinlik) vekilo kaybı yaşarsanız bu durumu doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz karaciğer fonksiyonlarıda dahil olmak üzere genel bir sağlık değerlendirmesi yapmak isteyebilir.

• Genel anesteziyle uyutularak ameliyat olacaksanız. Bu durumda doktora ANTİPARaldığınızı bildiriniz.

• ANTİPAR kullanmayı durdurmanız gerektiğini hissediyorsanız önce doktorunuza danışınız.Yan etkileri ve Parkinson belirtilerinizin kötüleşmesini önlemek için ANTİPAR dozununkademeli olarak azaltılması ve diğer Parkinson ilaçlarınızda değişiklikler yapılmasıgerekebilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza

danışınız.

3/10ANTİPAR'ııı yiyecek ve içecek ile kullanılması

ANTİPAR'ı yiyeceklerle birlikte veya ayrı olarak alabilirsiniz.

Bazı hastalarda, ANTİPAR bol protein içeren gıdalarla (örneğin et, balık, siit ürünleri, tohumlar ve kuruyemiş) birlikte ya da onlardan kısa bir süre sonra alındığı takdirde iyi emilemeyebilir. Budununun sizin için geçerli olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışınız.

ANTİPAR ve demir içeren preparatları ağız yoluyla aynı anda almayınız. Birini yuttuktan sonra diğerini almak için en az 2-3 saat bekleyiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz ya da hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, doktorunuza danışmadan ANTİPAR kullanmayınız. ANTİPAR kesinlikle gerekli olmadığı takdirde hamilelik dönemindekullanılmamalıdır. Doktorunuz hamilelik döneminde ANTİPAR kullanmanın olası risklerinisizinle paylaşacaktır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, bunu doktorunuza söyleyiniz. ANTİPAR tedavisi görürken bebeğinizi emzinnemelisiniz.

Araç ve makine kullanımı

ANTİPAR kan basıncınızı düşürebilir, bu da baş dönmesine ya da sersemlik hissine yol açabilir. Bu nedenle, araba veya herhangi bir araç ya da makine kullanırken özellikle dikkatli olmanızgerekir.

Kendinizi çok sersemlemiş hissediyor ya da bazen aniden uyuyakalıyorsanız, araba kullanmamalı ya da dikkatli olmanızı gerektiren başka herhangi bir şey yapmamalısınız (araç ya da makinekullanmamalısınız). Bu konuda doktorunuzun tavsiyelerini alınız. Aksi takdirde, kendinizi vebaşkalarını ciddi şekilde yaralanma ya da ölüm riski altına sokabilirsiniz.

ANTİPAR'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ANTİPAR, sukroz adı verilen bir madde içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlerin sindirimi ile ilgili bir probleminiz olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Bu tıbbi ürün her tablette 1 nnnol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Bu tıbbi ürün 10 g'daıı az miktarda mannitol içermektedir, bu nedenle mannitole bağlı bir uyarı gerektirmez.

Bu tıbbi ürün 10 g'dan az miktarda gliserol içermektedir, bu nedenle gliserole bağlı bir uyarı gerektirmez.

4/10Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Şu anda başka herhangi bir ilaç alıyorsanız ya da yakın zamanda aldıysanız kan basıncınızı düşürmek için verilmiş olan ilaçlar, reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler de dahil olmak üzeredoktorunuza ya da eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

ANTİPAR, bazı depresyon ilaçlarının ve diğer bazı ilaçların etkilerini ve yan etkilerini artırabilir. Bıı ilaçlar arasında aşağıdakiler yer almaktadır:

• MAO-A enzimini inlıibe edenler (örneğin moklobemid)

• Trisiklik depresyon ilaçları (örn. amitriptilin)

• Noradrenalin geri alimim inlıibe edenler (önı. desipramin, maprotilin ve venlafaksin)

• Bunların yanı sıra paroksetin, rimiterol, izoprenalin, adrenalin, noradrenalin, dopamin,dobutamin, alfa-metildopa ve apomorfm.

ANTİPAR tedavisi görürken bu ilaçları aldığınız takdirde artan etkiler konusunda dikkatli olunuz.

Bazı ilaçlar ANTİPAR'ın etkilerini zayıflatabilir. Bu ilaçlar arasında- aşağıdakiler yer almaktadır:

• Ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlar (dopamin antagonistleri),

• Bulantı ve kusma tedavisinde kullanılan ilaçlar (dopamin antagonistleri),

• Havalelerin (konvülsiyonların) önlenmesinde kullanılan ilaçlar (fenitoin),

• Kasları gevşeten ilaçlar (papaveriıı).

Bu ilaçları kullanıyorsanız ya da bunları aldığınızda ANTİPAR'ın eskisi gibi etki gösterin ediğini fark ederseniz bu durumu doktorunuza söyleyiniz.

ANTİPAR, demiri sindilmenizi güçleştirebilir. Bu nedenle, ANTİPAR ve demir takviyelerini aynı anda almayınız. Birini aldıktan sonra diğerini almak için en az 2-3 saat bekleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. ANTİPAR nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

ANTİPAR'ı her zaman, doktorunuzun size verdiği talimatları uygulayarak kullanınız. Emin değilseniz mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz her gün tam olarak kaç ANTİPAR tablet alacağınızı size söyleyecektir. Tedaviye verdiğiniz yanıta bağlı olarak doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir.

ANTİPAR 50/12.5/200 mg, ANTİPAR 75/18.75/200 mg, ANTİPAR 100/25/200 mg, ANTİPAR 125/31.25/200 mg ve ANTİPAR 150/37.5/200 mg film kaplı tablet için: Bir günde 10 tablettenfazla almayınız.

ANTİPAR 200/50/200 mg film kaplı tablet için: Bir günde 7 tabletten fazla almayınız.

5/10

Doktorunuzun ANTİPAR'ın, diğer levodopa ilaçlarınızın ve diğer Parkinson ilaçlarınızın ne zaman ve nasıl kullanılacağıyla ilgili talimatlarına kesinlikle uyunuz. Bu talimatlarla ya daambalajın üzerindeki yazıyla ilgili emin olmadığınız noktalar varsa doktorunuza ya da eczacınızadanışınız.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletleri bir miktar su (örneğin 1 bardak) ile yutunuz. Her ANTİPAR tablet, bir tam doz levodopa, karbidopa ve entakapon içerir. Her seferinde yalnızca bir tablet alınız. Tabletlerbölımınemeli ya da kiiçiik parçalara ayrılmamalıdır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda ve 18 yaşın altındaki ergenlerde ANTİPAR'm kullanımı onaylanmış olmadığından, bu kişilerde kullanılması önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

Eğer 65 yaşın üzerindeyseniz, ANTİPAR'ı doz ayarlaması yapılmaksızın alabilirsiniz.

Özel kullanım durumları:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

ANTİPAR tedavisi, diyaliz uygulananlar dahil şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalara dikkatle uygulanmalıdır.

Hafif ile orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalara ANTİPAR uygulanırken dikkatli olunması önerilir. Doz azaltıını gerekebilir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Doktorunuz ANTİPAR ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz, çünkü ANTİPAR tedavisini durdunnak hastalığınızın daha kötüye gitmesine nedenolabilir.

Eğer ANTİPAR'm etkisinin çok giiçlii veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla ANTİPAR kullandıysanız:

ANTİPAR 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


ANTİPAR'ı kullanmayı unutursanız:

Bir sonraki dozunuza kadar bir saatten uzun bir süre varsa: hemen bir dozunuzu alınız, bir sonraki dozunuzu da normal zamanında alınız.

Bir sonraki dozunuza kadar bir saatten kısa bir süre varsa: hemen bir dozunuzu alınız, bir saat bekleyiniz, sonra bir doz daha alınız. Bunun ardından normal tedavi düzeninize geri dönünüz.

Olası yan etkileri önlemek için, ANTİPAR tabletleri her zaman en az bir saat arayla alınmalıdır.

Ne yapmanız gerektiğinden emin değilseniz doktorunuza danışınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


6/10ANTİPAR ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:

Doktorunuz bırakmanızı söylemediği takdirde ANTİPAR almayı bırakmayınız. Bu gibi durumlarda, doktorunuzun belirtilerinizin yeterli derecede kontrolünü sağlamak amacıyla diğerPaıkinson ilaçlarınızın (özellikle levodopa) dozunu yeniden ayarlaması gerekebilir. HemANTİPAR'ın, hem de diğer Parkinson ilaçlarınızın ani olarak kesilmesi, istenmeyen yan etkilere(örneğin şiddetli kas katılığı, yüksek ateş ve bilinç değişiklikleri) yol açabilir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi ANTİPAR'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa ANTİPAR'I kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyon belirtileri kurdeşen (ürtiker), kaşıntı, döküntü, yüz, dudaklar, dil ya daboğazda şişmeyi içerebilir. Bu durum nefes alma ya da yutmada güçlüğe neden olabilir.

• Kaslarınız aniden sertleşir veya çok şiddetli seğirme hareketleri yapar, titreme, ajitasyon, kafakarışıklığı, ateş, nabız yükselmesi veya kan basıncında büyük dalgalanmalar yaşarsanız.Bunlar Nöroleptik Malignan Sendrom (NMS, merkezi sinir sisteminde meydana gelenbozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlara seyrek olarak verilen bir reaksiyon,) veyarabdomiyoliz (seyrek görülen ciddi bir kas rahatsızlığı) semptomları olabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Bu yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, mümkün olan en kısa sürede doktorunuzla konuşunuz.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
ANTİPAR'm kullanılması sonucunda aşağıda belirtilen yan etkiler ortaya çıkabilir. Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın :10 hastanın en az 1 'inde görülebilir.

Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek:1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Sıklığı bilinmeyen :Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Çok yaygın:

Kontrol dışı hareketler (diskinezi)

Bulantı

Zararsız olarak idrar renginin kırmızımsı kahverengi olması Kas ağrısıİshal

7/10

Yaygın:

• Kalp krizi dışındaki kalp ya da arter hastalıkları (örn. göğüs ağrısı)

• Düzensiz kalp atışı veya ritmi

• Düşük kan basıncı nedeniyle baş dönmesi ya da baygınlık

• Yüksek kan bas inci

• Parkinson belirtilerinin aniden kötüleşmesi

• Baş dönmesi

• Sersemlik hali

• Kusma

¦ Karın ağrısı ve rahatsızlığı

• Mide yanması

• Ağız kuruluğu

• Kabızlık

• Uyuyamama

• Varsam lar (halüsinasyonlar)

• Şaşkınlık hali (konfuzyon)

• Kabuslar dahil olmak üzere anormal rüyalar

• Bellek veya düşünme sorunları dahil olmak üzere mental değişiklikler

• Anksiyete ve depresyon (muhtemelen intihar düşünceleriyle)

• Yorgunluk

• Göğüs ağrısı

• Düşme sıklığının artması

• Yürümede bozulma

• Güç ve enerji kaybı

• Nefes darlığı

• Artmış terleme

• Döküntüler

• Kas krampları

• İstemsiz kas kasılmaları

• Bacaklarda şişme

• Bulanık görme

• Kansızlık

• İştah azalması

• Kilo kaybı

• Baş ağrısı

• Eklem ağrısı

• İdrar yolları enfeksiyonu

Yaygın olmayan:

• Kalp krizi

• Bağırsak kanaması

• Anormal karaciğer fonksiyon testleri

• Psikotik belirtiler

• Kalın bağırsak iltihabı

• Deri, saç, sakal ve tırnaklarda renk bozuklukları

• Kan hücresi sayısında kanamaya neden olabilecek değişiklikler

• Yutkunma güçlükleri

• İdrara çıkamama

• Genellikle kendini kötü hissetme

Seyrek:

• Havaleler (konvülsiyonlar)

Sıklığı bilinmeyen:

• Cildin ya da göz aklarının sararması (sarılık)

• Kaşıntı

• Gündüzleri aşırı uykululuk hali

• Aniden uyuyakalma olaylarıAşağıdaki yan etkileri yaşayabilirsiniz:

• Zararlı olabilecek bir eylemi gerçekleştinnek için dürtüye direneıneme; bunlar aşağıdakileriiçerebilir:

- Ciddi ya da özel ailesel sonuçlara rağmen aşırı kumar oynamaya yönelik güçlü dürtü,

- Değişmiş ya da artmış cinsel ilgi ve sizin için ya da başkaları için endişe teşkil edendavranış, örneğin, artmış cinsel istek,

- Kontrol edilemeyen aşırı alışveriş veya para harcama,

- Aşırı yeme (kısa bir zaman periyodunda büyük miktarlarda yemek yeme) ya da kompulsifyeme (açlığınızı yatıştırmak için normalden ve gerektiğinden fazla yemek yemek)

Bu davranışlardan birini yaşarsanız doktorunuza söyleyiniz; doktorunuz semptomlarınızı kontrol etmek veya azaltmak üzere bazı yöntemleri size açıklayacaktır.

9/10

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması

Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

\vw\v.lilck.uov.lr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi”ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Fannakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirebileceğinizgibi, 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.

Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güveni il iği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. ANTİPAR'ın saklanması

ANTIPAR 'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerdeambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalaj üzerindeki son kullanma tarihinden sonra ANTİPARkullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz ANTİPAR'ı kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:


ilko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Veysel Karani Mah. Çolakoğlu Sok. No:10 34885 Sancaktepe / İstanbul

Üretim yeri:


İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

3.0rganize Sanayi Bölgesi Kuddusi Cad. 23. Sok. No:l Selçuklu / Konya

Bu kullanma talimatı 07.04.2017 tarihinde onaylanmıştır.10/10

İlaç Bilgileri

Antipar 200 Mg/50 Mg/200 Mg Film Tablet

Etken Maddesi: Levodopa, Karbidopa Monohidrat, Entakapon

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.