Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Pantikor 400 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIPANTİKOR 400 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablet etkin madde olarak 400 mg İmatinib'e eşdeğer 478mg İmatinib mesilat içerir.

Yardımcı madde(ler):

Mikrokristalin selüloz Tip 101, mikrokristalin selüloz Tip 102,krospovidon, hidroksipropil metil selüloz, kolloidal silikon dioksit, magnezyum stearat,Opadry II Turuncu 85F230022 (polivinil alkol, polietilen glikol/makrogol, sarı demir oksit(E172), talk, titanyum dioksit (E171), kırmızı demir oksit (E172)

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacıkullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. PANTİKOR nedir ve ne için kullanıhr?


2. PANTİKOR'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. PANTİKOR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. PANTİKOR'un saklanması


Başlıkları yer almaktadır.1. PANTİKOR nedir ve ne için kullanılır?

PANTİKOR, 30 adet film kaplı tablet içeren ambalajlarda takdim edilmektedir. Her film kaplı tablet 400 mg İmatinib içerir.

PANTİKOR, erişkinlerde ve 3 yaşın üzerindeki çocuklarda aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

• Kronik miyeloid lösemi (KML): Kronik miyeloid lösemi, vücudun çok fazla beyaz kanhücresi (bunlara “miyeloid” hücreler adı verilir) üretmesine neden olan bir kan kanseridir.

• Philadelphia Kromozomu pozitif akut lenfoblastik lösemi (Ph+ ALL): ALL, vücudun çokfazla anormal beyaz kan hücresi (“lenfoblast” hücreler olarak adlandırılmaktadır)üretmesine neden olan bir kan kanseridir.

PANTİKOR ayrıca erişkinlerde aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

• Gastrointestinal stromal tümörler (GIST): GIST, mide ve bağırsaklarda görülen bir kansertürüdür. Bu kanser, organları destekleyen dokulardaki kontrolsüz hücre çoğalmasındankaynaklanır.

• Sistemik mastositoz (SM): SM, vücudun çok fazla kan hücresi (bunlara “mast” hücreleradı verilir) üretmesine neden olan kanserlerdir.

• Hipereozinofılik sendrom (HES): Bu, vücudun çok fazla kan hücresi (bunlara“eozinofiller” adı verilir) üretmesine neden olan kan hastalığıdır.

PANTİKOR yukarıda bahsedilen hastalıklarda anormal hücrelerin üretilmesini durdurarak etkisini gösterir. PANTİKOR'un etkisini nasıl gösterdiği ya da bu ilacın size neden verildiğikonusunda sorularınız varsa doktorunuza danışınız.

PANTİKOR tedavisi sırasında izleme

Doktorunuz PANTİKOR'un istenen etkiyi yapıp yapmadığını kontrol etmek için durumunuzu düzenli olarak izleyecektir. PANTİKOR'un tolere edilip edilmediğinin anlaşılması içindüzenli kan testleri ve kilo takibi yapılacaktır (örn. kan hücreleri, karaciğer fonksiyonu, tiroidfonksiyonu). PANTİKOR alırken düzenli olarak tartılacaksınız.

2. PANTİKOR'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

PANTİKOR, size yalnızca tedavinizde kullanılan ilaçlar konusunda deneyimli bir doktor tarafından reçete edilmelidir.

Bu kullanma talimatında yer alan genel bilgilerden farklı olsalar bile, doktorunuzun tüm talimatlarına dikkatlice uyunuz.

PANTİKOR'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• İmatinib'e ya da bu kullanma talimatının başında listelenmiş olan yardımcı maddelerdenherhangi birine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa.

PANTİKOR'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• Karaciğer, böbrek ya da kalple ilgili bir sorununuz varsa ya da daha önce oldu ise.

• Hamileyseniz ya da hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız (bkz. Hamilelik başlıklıbölüm).

• Emzirme dönemindeyseniz (bkz. Emzirme başlıklı bölüm).

• Tiroidinizin alınmış olması nedeniyle levotiroksin tedavisi görüyorsanız.

• Eğer hepatit B enfeksiyonu geçirdiyseniz ya da şimdi hepatit B olasılığınız varsa. Bununsebebi, PANTİKOR'un bazı vakalarda ölümcül olabilen yeniden aktive olan hepatit Benfeksiyonuna neden olabilmesidir. Tedavi başlamadan önce, hastalar bu enfeksiyonunişaretleri açısından itina ile kontrol edileceklerdir.

• PANTİKOR alırken morarma, kanama, ateş, yorgunluk ve konfüzyon (sersemlik, bilinçbulanıklığı) yaşarsanız, doktorunuza haber verin. Bunlar, trombotik mikroanjiyopati(TMA) olarak bilinen, kan damarlarındaki hasara işaret ediyor olabilir.

PANTİKOR alırken güneşe daha duyarlı hale gelebilirsiniz. Derinizin güneşe maruz kalan alanlarını kapatmanız ve yüksek güneş koruma faktörüne (SPF) sahip güneş kremlerikullanmanız önemlidir. Bu önlemler çocuklar için de geçerlidir.

Doktorunuz, böbreklerinizin ne kadar iyi çalıştığını kontrol etmek için kan ve/veya idrar testleri yapabilir. Bu, PANTİKOR tedavisine başlanmadan önce ve tedaviniz sırasındayapılacaktır.

PANTİKOR kullanırken doktorunuz düzenli aralıklarla ilacın işe yarayıp yaramadığını

kontrol edecektir. Ayrıca düzenli kan testi yaptırmanız ve tartılmanız gerekecektir.

PANTİKOR kullanmadan önce doktorunuz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşun.

PANTİKOR'la yapılan tedavi sırasında aşağıdakilerden herhangi birisini yaşarsanız acilen doktorunuza haber veriniz. Doktorunuz tedavinizi değiştirmeye ya da durdurmaya kararverebilir:

• Vücut ağırlığında hızlı artış, uzuvlarda şişkinlik (baldırlar, topuklar), yüzde şişme gibigenel şişkinlik (su tutulumu işaretleri).

• Güçsüzlük, spontan kanama ya da morarma, ateş, titreme, boğaz ağrısı ya da ağız ülserlerigibi işaretlerle birlikte sık enfeksiyon (düşük kan hücresi düzeyi işaretleri).

• Şiddetli karın ağrısı, kan kusma, dışkıda kan bulma ya da siyah dışkı (mide bağırsakhastalıklarının işaretleri)

• Mide bulantısı, nefes darlığı, düzensiz nabız, idrarda bulanıklaşma, anormal laboratuvardeğerleri ile bağlantılı yorgunluk ve/veya eklem rahatsızlığı (örn., kanda yüksekpotasyum, ürik asit ve kalsiyum düzeyleri ve düşük fosfor düzeyleri).

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

PANTİKOR'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

PANTİKOR tabletleri yemekle birlikte, büyük bir bardak suyla bütün olarak yutunuz. Tabletleri yutamıyorsanız, bunları bir bardak suyla ya da elma suyuyla karıştırarakiçebilirsiniz.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz ya da hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız bunu doktorunuza söyleyiniz. PANTİKOR bebeğinize zarar verebileceğinden kesinlikle gerekli olmadığı takdirde hamilelikdöneminde kullanılmamalıdır.

Doktorunuz hamilelik döneminde PANTİKOR kullanmanın potansiyel riskini size

anlatacaktır.

Hamile kalabilecek olan kadınlara tedavi sırasında ve tedavi sonlandıktan 15 gün boyunca oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları tavsiye edilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, bunu doktorunuza söyleyiniz. PANTİKOR ile tedavi görürken ve tedavi sonlandıktan 15 gün boyunca bebeğinize zarar verebileceğindenbebeğinizi emzirmeyiniz.

Araç ve makine kullanımı

PANTİKOR kullanırken sersemlik, baş dönmesi hissediyorsanız ya da bulanık görme söz konusuysa, kendinizi yeniden iyi hissedinceye kadar araç ya da makine kullanmaktankaçınmalısınız.

PANTİKOR'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Uyarı gerektiren yardımcı madde bulunmamaktadır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

PANTİKOR diğer ilaçlarla etkileşime girebilir.

Bu ilaçlara özellikle aşağıdakiler dahildir:

• Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ketokonazol, itrakonazol, eritromisin yada klaritromisin gibi bazı ilaçlar

• Epilepsi tedavisinde kullanılan karbamazepin, okskarbazepin, fenobarbital, fenitoin,fosfenitoin ya da primidon gibi bazı ilaçlar

• Yüksek kolesterol tedavisinde kullanılan simvastatin gibi bazı ilaçlar

• Ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan benzodiazepinler ya da pimozid gibi bazıilaçlar

• Yüksek kan basıncının ya da kalple ilgili bozuklukların tedavisinde kullanılan kalsiyumkanal blokörleri ya da metogroloLsibİkbazı iÜâelaSnzaianmıştır.

• Rifampisin, tüberküloz tedavisinde kullanılan bir ilaç

• Sarı kantaron (Binbir delik otu) - depresyonun ve başka durumların tedavisinde kullanılanbitkisel bir ürün

(Hypericum Perforatum

olarak da bilinir)

• Levotiroksin (tiroid bezinin alınma ameliyatı geçirmiş hastalarda kullanılan bir ilaç)

• Deksametazon, iltihabı önleyici bir ilaç

• Siklosporin, sirolimus, takrolimus gibi bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar

• Parasetamol, ağrı kesici ya da ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaç (yüksek dozdaPANTİKOR ve parasetamol eşzamanlı uygulanırken dikkatli olunmalıdır)

• Warfarin, kan pıhtılaşma bozukluklarının (kan pıhtıları ya da trombozlar) tedavisindekullanılan bir ilaç

• Ergotamin, diergotamin (migren tedavisinde kullanılan ilaçlar), fentanil, alfentanil (ağrıtedavisinde kullanılan ilaçlar), terfenadin (ürtiker tedavisinde kullanılan bir ilaç), kinidin(kalp ritmi düzenleyici bir ilaç), dosetaksel (meme kanseri tedavisinde kullanılan bir ilaç),indinavir (HIV teadvisinde kullanılan bir ilaç), pimozid (şizofreni tedavisinde kullanılanbir ilaç), bortezomib (multiple miyelom tedavisinde kullanılan bir ilaç) gibi CYP3A4(sitokromP3A4) enzimi substratları olan ilaçlar

PANTİKOR ile tedaviniz sırasında bu ilaçları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bunlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuz size başka alternatif ilaçlar yazabilir.

Bazı ilaçlar PANTİKOR ile birlikte alındığında PANTİKOR'un etkisiyle etkileşebilir. PANTİKOR'un etkisini arttırabilir ya da artmış yan etkilere neden olarak veya PANTİKOR'udaha az etkili yaparak PANTİKOR'un etkisini azaltabilir. Aynı şekilde PANTİKOR'un dabaşka ilaçlar üzerinde bu tür etkileri olabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. PANTİKOR nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:

PANTİKOR'u daima doktorunuzun size önerdiği şekilde kullanınız. Emin değilseniz doktorunuzla konuşunuz.

Yetişkinlerde:

•KML için tedavi görüyorsanız:

durumunuza bağlı olmakla birlikte normal başlangıçdozu:

• 400 mg, günde bir kez bir adet 400 mg tablet olarak alınır,

• ya da 600 mg, günde bir kez bir adet 400 mg ve 2 adet 100 mg tablet olarak alınır.Doktorunuz hastalığınızın evresine bağlı olarak dozu 800 mg'a kadar çıkarmaya kararverebilir.

KML için doktorunuz tedaviye yanıtınıza göre daha yüksek ya da daha düşük bir doz verebilir. Günlük dozunuz 800 mg ise, sabahları bir adet 400 mg tablet, akşamları da ikincibir 400 mg tablet almalısınız.

•GIST için tedavi görüyorsanız

: Başlangıç dozu 400 mg'dır. Günde bir kez bir adet 400mg tablet olarak alınır.

GIST için doktorunuz tedaviye yanıtınıza göre daha yüksek ya da daha düşük bir doz verebilir. Günlük dozunuz 800 mg ise, sabahları bir adet 400 mg tablet, akşamları da ikincibir 400 mg tablet almalısınız.

•Ph-pozitif ALL için tedavi görüyorsanız:

Başlangıç dozu günde hastalığın hafiflemesiniuyarıcı kemoterapi şemaları çerçevesinde belirlenir.

•SM için tedavi görüyorsanız:

Başlangıç dozu 100 mg'dır. Günde bir kez bir adet 100 mgtablet olarak alınır. Doktorunuz tedaviye yanıtınıza bağlı olarak dozu 400 mg'a çıkarmayakarar verebilir.

•HES için tedavi görüyorsanız:

Başlangıç dozu 100 mg'dır. Günde bir kez bir adet100 mg tablet olarak alınır. Doktorunuz tedaviye yanıtınıza bağlı olarak dozu 400 mg'açıkarmaya karar verebilir.

Çocuklarda:

• KML için tedavi gören 3 yaş ve üzerindeki çocuklarda tedavi dozu doktorunuz tarafındanbelirlenecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

PANTİKOR'u yemekle birlikte alınız; bu uygulama midenizin korunmasına yardımcı olacaktır.

Tabletleri büyük bir bardak suyla birlikte bütün olarak yutunuz.

Tabletleri yutamıyorsanız, bunları bir bardak suyla ya da elma suyuyla karıştırarak

içebilirsiniz:

• Almanız gereken tableti/tabletleri yeterli miktarda (100 mg tablet için yaklaşık 50 ml,400 mg tablet için 200 ml) sıvı içine koyunuz.

• Bir kaşıkla tablet/tabletler tamamen dağılıncaya kadar karıştırınız.

• Bardaktaki sıvının tamamını hemen içiniz. Dağılmış olan tabletin/tabletlerin çok küçük birkısmı bardakta kalabilir.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

PANTİKOR KML hastası çocukların ve ergenlerin tedavisinde kullanılabilir. PANTİKOR'un KML endikasyonunda 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanımıyla ilgili herhangi bir deneyimbulunmamaktadır.

PANTİKOR, ALL'si olan çocuklar ve ergenlere uygulanan bir tedavidir. ALL endikasyonu için 1 yaş altındaki çocuklarda PANTİKOR kullanımına yönelik deneyim bulunmamaktadır.PANTİKOR kullanan bazı çocuklar ve ergenlerde normalden daha yavaş büyümegözlenebilir.

Doktorunuz büyümeyi düzenli olarak kontrol edecektir.

Yaşlılarda kullanımı:

PANTİKOR 65 yaş üzeri kişilerde diğer yetişkinlerle aynı dozda kullanılabilir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

PANTİKOR böbrekler aracılığı ile önemli miktarda atılmadığı için böbrek yetmezliği olan hastalarda böbrek fonksiyonlarında herhangi bir azalma beklenmemektedir. Bununla birlikte,ciddi böbrek yetmezliğinde dikkatli olunması önerilir.

PANTİKOR, temel olarak karaciğer yoluyla metabolize olur. Hafif, orta şiddette veya şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalara, önerilen en düşük doz olan günde 400 mgverilmelidir. Bu doz, kabul edilmesi olanaksız toksisite (zehirli olma durumu) geliştiğitakdirde azaltılabilir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Belge Do


Doktorunuz PANTİKOR ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken ünkü istenen sonucu alamayabilirsiniz.


Eğer PANTİKOR'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla PANTİKOR kullandıysanız:

PANTİKOR 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.PANTİKOR'u kullanmayı unutursanız:

Bir dozu atlarsanız veya kusarsanız, dozu tekrarlamayınız. Planlandığı şekilde bir sonraki dozunuzu alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.PANTİKOR ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

PANTİKOR tedavisini sonlandırmak hastalığınızın daha kötüye gitmesine neden olabilir. Doktorunuz tarafından belirtilmedikçe PANTİKOR kullanmayı bırakmayınız.PANTİKOR'un kullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa doktorunuz veya eczacınızadanışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, PANTİKOR'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, PANTİKOR'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Vücutta karıncalanma

- Sıcaklık basması ve beraberinde boğazda dolgunluk hissi

- Burun ve göz çevresinde şişlik, gözlerde sulanma

- Deride kızarıklık, kaşıntı ve şişlik

- Ses kısıklığı, boğazda tıkanma hissi, öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüstesıkışıklık

- Vücutta yaygın kızarıklık ile birlikte sıcaklık artışı hissi

- Ağız, burun kenarında morarma

B}i ^)elge^ g^yenli ^lektrpnik imza ile imzalanmıştır.

bı, bayılma, şok durum

u

- Tansiyon düşüklüğü


- Kalpte ritim bozukluğu, kalp durması

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan görülebilir.Seyrekgörülebilir.
Çok seyrek Bilinmiyor

:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla

:1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla

:10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Çok yaygın:

• Vücut ağırlığında hızlı artış. PANTİKOR, vücudunuzun su tutmasına sebep olabilir(şiddetli sıvı tutulumu).

• Ateş, şiddetli üşüme, boğaz ağrısı ve ağız ülserleri gibi enfeksiyon belirtileri.PANTİKOR, beyaz kan hücrelerinin sayısını azaltabilir (nötropeni), bu nedenleenfeksiyonlara daha kolay yakalanabilirsiniz.

• Beklenmeyen kanama veya morarma (yaralanmadığınızda) (trombositopeni belirtileri).

• Kansızlık.

• Baş ağrısı veya yorgunluk hissi.

• Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve hazımsızlık.

• Deri döküntüsü.

• PANTİKOR tedavisi sırasında veya PANTİKOR almayı bıraktıktan sonra kasspazmları, kas krampları veya eklem, kas veya kemik ağrısı da dahil olmak üzere kas-iskelet ağrıları,

• Vücut ağırlığında artış.

• Göz çevresinde su toplanması (periorbital ödem).

• Kaşınma, sulanma, kızarıklık gibi belirtilerle kendini belli eden deri hastalıkları(dermatit ve egzama gibi).


Yaygın:

İştahsızlık (anoreksi), vücut ağırlığında azalma ve tat alma duyusunda bozukluk.

Baş dönmesi, sersemlik ve güçsüz hissetme.

Uykusuzluk

Ciltte karıncalanma, uyuşma, yanma hissi (parestezi), dokunma duyusunda azalma (hipoestezi)

Göz kapağı ödemi, gözyaşı artışı, göz akını örten şeffaf doku ve göz kapaklarının içinde (konjonktiva) kanama, bulanık görme.

Kanama.

Nefes darlığı, öksürük.

Ödem, yüz ödemi.

Işığa duyarlılık.

Ateş.

Titreme nöbetleri.

Kaslarda sertlikler.

Burun kanaması.

Karında gerilme, aşırı miktarda gaz, reflü, mide iltihabı (gastrit) ve kabızlık.

Kaşıntı.

Saç dökülmesi.

Eklemlerde şişme.

Ağız kuruluğu, cilt kuruluğu veya göz kuruluğu.

Al basması, ciltte kızarma (eritem) ve gece terlemeleri.

Tüm kan hücre tiplerinde düşüş (pansitopeni), ateşle seyreden beyaz kan hücre tiplerinden birinde düşüş (febril nötropeni).

• Karaciğer enzimlerinde artış.

Yaygın olmayan:

• Göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı, hızlı kalp ritmi (kalp ile ilgili soruların belirtileri).

• Kalp yetmezliği, akciğer ödemi.

• Öksürük, nefes darlığı veya ağrılı solunum (pnömoni gibi akciğer ile ilgili sorunlarınbelirtileri).

• Baş dönmesi, sersemlik hissi veya bayılma (senkop gibi düşük tansiyon belirtileri).

• Uyku hali (somnolans)

İştah kaybı ile birlikte bulantı, koyu renkli idrar, sarı deri veya gözler (hiperbilirübinemi, hepatit, sarılık gibi karaciğer ile ilgili sorunların belirtileri).Döküntü, dudaklarda, gözlerde, deride veya ağızda kabarcıkların eşlik ettiği kızarıkderi, deri soyulması, ateş, deride kabarık kırmızı veya mor lekeler, kaşıntı, yanmahissi, kabarcıkların eşlik ettiği deri döküntüsü (püstüler erupsiyon adı verilen birtakımderi ile ilgili sorunların belirtileri).

Şiddetli karın ağrısı, kusmuğunuzda, dışkınızda veya idrarınıza kan, siyah dışkı (mide bağırsak ile ilgili sorunların belirtileri).

İdrar çıkışında şiddetli azalma, idrarda kan, akut böbrek yetmezliği, idrar sıklığında artış, kanda kreatinin yükselmesi (böbrekler ile ilgili sorunların belirtileri)

İshal ve kusmanın eşlik ettiği bulantı, karın ağrısı ve ateş (gastroenterit gibi bağırsaklar ile ilgili sorunların belirtileri).

Şiddetli baş ağrısı, güçsüzlük, kollar ve bacaklarda ve yüzde felç, konuşma güçlüğü, ani bilinç kaybı (kafatasında/beyinde kanama veya şişme gibi sinir sistemi ile ilgilisorunların belirtileri).

Soluk renkli deri, yorgun hissetme ve nefessiz darlığı ve idrarın koyu renkli olması (düşük kırmızı kan hücresi düzeylerinin belirtileri).

Göz tahrişi, göz ağrısı, göz çukuru (orbita) ödemi, gözün beyazında veya ağ tabakasında kanama, göz kapağı iltihabı (blefarit) veya görüşte bozulma (makülaödemi gibi sorunların belirtisi).

Kalçalarınızda ağrı veya yürüme güçlüğü (siyatik bulguları).

Ayak ve el parmaklarında uyuşma ve soğukluk (Raynaud sendromu belirtileri).

Deride ani şişlik ve kızarıklık (selülit adlı bir deri enfeksiyonu belirtileri).

Duyma güçlüğü, baş dönmesi (vertigo), kulak çınlaması, işitme kaybı.

Kas zayıflığı ve spazmlar, beraberinde anormal kalp ritmi (kanınızdaki potasyum miktarında değişiklikler olduğunun belirtileri).

Morarma.

Bulantının eşlik ettiği karın ağrısı.

Kas spazmları ve beraberinde ateş, kırmızı-kahverengi idrar, kaslarınızda ağrı veya güçsüzlük (kas ile ilgili sorunların belirtileri).

Bazen bulantı ve kusmanın eşlik ettiği, beklenmeyen vajinal kanamayla birlikte pelvis ağrısı, düşük tansiyon nedeniyle sersemlik hissi veya bayılma (yumurtalıklarınız veya


sorunların belirtileri).

Belge Do



• Bulantı, nefes darlığı, düzensiz nabız, bulanık idrar, yorgunluk ve/veya eklemrahatsızlığı ve beraberinde anormal test sonuçları (örn. Kanda yüksek ürik asit vekalsiyum düzeyleri ve düşük fosfor ve potasyum düzeyleri).

Herpes adlı virüse bağlı bazı viral hastalıklar (herpes zoster ve herpes simpleks gibi). Burun ve yutak iltihabı (nazofarenjit), yutak iltihabı (farenjit), sinüs iltihabı, grip(influenza enfeksiyonu), üst solunum yolu enfeksiyonu.

İdrar yolu enfeksiyonu,

Kan enfeksiyonu (sepsis), bazı kan hücre tiplerinde yükselme (eozinofili ve trombositemi), bazı kan hücre tiplerinde düşme (lenfopeni), kemik iliği işlevbaskılanması, lenf bezlerinde büyüme (lenfadenopati).

İştah artışı, iştah azalması.

Vücutta sıvı miktarında azalma, gut.

Kanda şeker düzeyinde artış (hiperglisemi), kan sodyum düzeyinde düşüş (hiponatremi).

Depresyon, cinsel istek azalması, kaygı (anksiyete).

Migren, uzuv sinirlerinde iltihabi hastalık (periferik nöropati), hafıza bozukluğu, huzursuz ayak sendromu, titreme (tremor), beyin kanaması.

Kan basıncında artış (hipertansiyon), kan basıncında düşüş (hipotansiyon), kan birikimi (hematom), kafatasında kan birikimi, uzuvlarda soğukluk.

Akciğer zarında sıvı birikimi (plevral efüzyon).

Yutak-gırtlak ağrısı.

Ağızda iltihap (stomatit), ağızda ülser, geğirme, yemek borusu iltihabı, karın boşluğunda sıvı toplanması (asit), mide ülseri, dudak iltihabı, yutma güçlüğü, pankreasiltihabı.

• Ciltte çürük (kontüzyon), terlemede artış, kurdeşen (ürtiker), kan oturması (ekimoz),çürük eğiliminde artış, vücudun bir bölümünde kıl oluşumunda azalma (hipotrikoz),deride cilt renginde azalma veya artış, kıl kökü iltihabı (folikülit), sedef, tırnakkırılması ve deride döküntü ile seyreden pul pul ayrılmalar (eksfoliyatif dermatit), deriiçinde küçük kırmızı ya da mor nokta şeklinde kanamalar (peteşiler), derinin dışındamor, kahverengi ve kırmızı berelenme şeklinde görülen kanama (purpura), deridekabarcıkların eşlik ettiği döküntülü bir hastalık (büllöz erupsiyonlar) gibi bazı cilthastalıkları.

• Kas ve eklemlerde settPİk^' elektronik imza ile imzalanmıştır.

• İktidarsızlık (erektil disfonksiyon), adet düzeninde bozukluk (menoraji ve düzensizmenstrüasyon), cinsel fonksiyon bozukluğu, meme başında ağrı, memelerde büyüme,erkek yumurtalık bezinde sıvı toplanması (skrotum ödemi), erkeklerde memebüyümesi (jinekomasti).

• Keyifsizlik.

• Küçük kan damarlarındaki kan pıhtıları (trombotik mikroanjiyopati).

• Kanda bazı enzim düzeylerinin yükselmesi (kreatin fosfokinaz, laktat dehidrojenaz,alkalin fosfataz).

Seyrek:

• Mantar enfeksiyonu.

• Fazla miktarda kanser hücresinin yıkımı sonucu hücre içindeki maddelerin toksikmiktarda kana geçmesi ile oluşan bir metabolik bozukluk (tümör lizis sendromu).

• Kandaki kırmızı kan hücrelerinin bazı sebeplerle zamanından önce yaşam sürelerininkısalmasıyla ortaya çıkan kansızlık (hemolitik anemi), küçük kan damarlarındaki kanpıhtıları (trombotik mikroanjiyopati).

• Kanda yüksek potasyum (hiperkalemi), kanda düşük magnezyum (hipomagnezemi).

• Kafa karışıklığı (konfüzyon).

• Kafa-içi basıncının artması, havale (konvülziyon), göz siniri iltihabı (optik nörit).

• Göz içindeki lens isimli yapının saydamlığını kaybederek opak bir görünüm alması(katarakt), göz tansiyonu (glokom), görme diskinin iltihabı (papilödem).

• Kalpte ritim bozukluğu, kalbin kulakçıklarından kaynaklanan kalp ritim bozukluğu(atriyal fibrilasyon), kalp durması (kardiyak arest), kalp krizi (miyokart enfarktüsü),kalp kasına az kan gitmesi nedeniyle oluşan göğüste ağrı, sıkışma ve baskı hissi(angina pektoris), kalbin etrafında sıvı birikmesi (perikardiyal efüzyon).

• Akciğer zarı (plevra) ağrısı, akciğer dokusunda sertleşme (pulmoner fibroz), akciğerdeyüksek tansiyon (pulmoner hipertansiyon), akciğerde kanama (pulmoner kanama).

• Kalın bağırsak iltihabı (kolit), bağırsak tıkanması (ileus), iltihabi bağırsak hastalığıgibi bazı bağırsak rahatsızlıkları.

• Karaciğer yetmezliği, karaciğer hücrelerinde kayıp (hepatik nekroz) gibi bazıkaraciğer rahatsızlıkları.

• Ani başlayan ateş, bazı kan hücrelerinde artış ve deride değişiklikler ile seyreden birhastalık (akut febril^ötrsflffk'derm'atoz"-^ SWöet's”hâstalığı), tırnakta renk kaybı, sinir

Belge Do lZW56Q3NRQ3NRYnUyZlAxRG83ZlAxQ3NR Belge Takıp Adresı:htlŞs:7/www.turkıye.gov.tr/saglıic'-tıtck-ebys

sistemi ile ilişkili damarsal ödem (anjiyonörotik ödem), deriden kabarık ve 1 cm'den küçük içi sıvı ile dolu torbacıklarla seyreden döküntü (veziküler döküntü), geneldeallerjik olarak oluşan ve hedef tarzında lezyonların görülmesiyle karakterize bir derihastalığı (eritema multiforme), bir çeşit damar iltihabu (lökositoklastik vaskülit), ciltve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiğihastalık (Stevens-Johnson sendromu), ani başlayan, ateşle birlikte tüm vücutta yaygındöküntü ile seyreden nadir bir deri hastalığı (akut jeneralize ekzantematöz püstülozis -AGEP).

• Kas zayıflığı, eklem iltihabı, kas yıkımı (rabdomiyoliz) ve kas hastalıkları (miyopati).

• Kanda amilaz düzeyinin yükselmesi.

Çok seyrek:

• Yumurtalık içinde kanamalı lezyonlar ile seyreden bazı hastalıklar (hemorajik korpusluteum, hemorajik over kisti)

Bilinmiyor:

• Yaygın ve şiddetli döküntü, bulantı, ateş, belirli beyaz kan hücrelerinin yüksekdüzeyde olması veya sarı deri ya da gözler (sarılık belirtileri) ile birlikte nefes darlığı,göğüs ağrısı/rahatsızlığı, aşırı derecede azalmış idrar çıkışı ve susuzluk hissi vb.(Anafilaktik şok gibi tedavi ile ilişkili alerjik reaksiyon belirtileri).

• Kronik böbrek yetmezliği

• Geçmişte hepatit B (bir karaciğer enfeksiyonu) geçirilmişse, hepatit B enfeksiyonununtekrarlaması (reaktivasyon).

• Avuç içi ve ayak tabanında uyuşma hissinin ve yanıcı ağrının eşlik edebileceğikızarıklık ve/veya şişlik.

• Çocuklar ve ergenlerde büyümenin yavaşlaması.

• Tümör kanaması/tümör dokusu ölümü.

• Beyinde sıvı birikimi.

• Göz içi kanama.

• Kalbi çevreleyen tabakada iltihap, kalbin yüksek oranda sıvı ile baskıya maruzkalması (kalp tamponadı).

• Kan damarının tıkanması/kan damarında pıhtı oluşması.

• Bağırsak tıkanmasıj^midıs/bağçrsafetdeMnmesii,%a#EFs&k duvarındaki çıkıntıların iltihabı

Belge Do lZW56Q3NRQ3NRYnÛyZlAxRG83ZlAxQ3NR Belge Tafeıp Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

(divertikülit), mide giriş damarlarında genişleme.

• Ağrılı ve/veya kabarcıklanmaya neden olan deri lezyonları.

• Akut solunum yetmezliği, akciğerde yapısal bozulmaya neden olan bir akciğerhastalığı (interstisyal akciğer hastalığı).

• El ve ayaklarda kızarıklık ile ödemin eşlik ettiği genelde ilaçlara bağlı gelişen bir derihastalığı (palmar-plantar eritrodisestezi sendromu (el-ayak sendromu)), genelde yüz veüst gövdede, belirti vermeyen tek pembe-kırmızı-kahverengi renginde plak ilekarakterize hastalık (likenoid keratoz), genellikle ağız ve genital bölgeyi etkileyen birderi hastalığıdır (liken planus), genellikle ilaç kullanımına bağlı ani oluşan, deri, göz,mukozalar ve birden çok organı etkileyebilen bir hastalık (toksik epidermal nekroliz),kan hücrelerinden birinin artışının eşlik ettiği vücutta belli belirtilerle birlikte olanilaca bağlı deri döküntüsü (DRESS sendromu), kan yapımında görevli bir enziminbozukluğu ve eksikliği sebebiyle oluşan ve deride ışığa hassasiyet gibi belirtilerin deeşlik ettiği rahatsızlığa benzeyen bir hastalık (psödoporfiri).

• Kan akışının bozulması sonucu kanlanamayan uyluk bölgesindeki dokunun zamanlaölmesi (avasküler nekroz / kalça osteonekrozu).

Bu etkilerden herhangi biri sizi etkilerse, doktorunuza haber veriniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. PANTİKOR'un saklanması

PANTİKOR 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonraPANTİKOR'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz PANTİKOR'u kullanmayınız. Nemden korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi :

World Medicine İlaç San ve Tic. A.Ş.

Bağcılar / İSTANBUL

Üretim Yeri :

World Medicine İlaç San ve Tic. A.Ş.

Bağcılar / İSTANBUL

Bu kullanma talimatı........tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Pantikor 400 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: İmatinib Mesilat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.