Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Flebogamma %5 Dif 5 G/100 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIFLEBOGAMMA % 5 DIF 5 g/100 mİ IV infüzyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır.

Steril, Apirojen

Etkin madde:

1 ml çözelti, 50 mg insan normal immün globulini (IVIg) içerir. Her 100 ml çözelti, 5 g insan normal immün globulini (IVIg) içerir.

Yardımcı maddeler:

D-sorbitol, enjeksiyonluk su

Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcıolabilirsiniz. Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonunabakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç durabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçetelendirilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında;

1. FLEBOGAMMA %o 5 DIF nedir ve ne için kullanıhr?


2. FLEBOGAMMA % 5 DIF kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. FLEBOGAMMA % 5 DIF nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. FLEBOGAMMA % 5 DIF'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. FLEBOGAMMA % 5 DIF nedir ve ne için kullanılır?

FLEBOGAMMA 5% DIF; insan plazmasından (donörlerin kanının bir bölümünden) elde edilen yüksek saflıkta protein olan insan normal immün globulini içerir. Bu ilaç, intravenözimmün globulinler olarak isimlendirilen ilaç grubundandır. Vücudu savunma sistemininhastalığa karşı gereği gibi çalışmadığı durumların tedavisi için kullanılır.

FLEBOGAMMA % 5 DIF, damar içine uygulanan renksiz bir çözeltidir. FLEBOGAMMA % 5 DIF, 5 g çözelti içeren cam bir flakon içinde ambalajlanmıştır. Her bir flakon tek bir doziçerir.

Yeterli antikoru olmayan yetişkin, çocuk ve ergen (2-18 yaş) hastaların tedavisinde

(Flebogamma % 5 DIF yerine koyma tedavisi olarak kullanılır) 2 grup vardır:

- Doğuştan antikor eksikliği olan Birincil İmmün Yetmezlik Sendromlu (PID) hastalar (grup1)

- Şiddetli veya tekrarlayan enfeksiyonlar gelişen, antimikrobiyal tedavinin yetersiz kaldığıve, ya

kanıtlanmış spesifik antikor yetmezliği (SAE

)* olan ya da serum IgG düzeyi <4g/l olan hastalarda sekonder (ikincil) immün yetmezliklerde (SİY) kullanılır (grup 2).

* Kanıtlanmış SAE: IgG antikor titresinde pnömokokal polisakkarit ve polipeptit antijen aşılarına en az 2 kat artış sağlanamaması

Belirli otoimmün bozukluğu (immünomodülasyon) olan yetişkin, çocuk ve ergen (2-18 yaş)

hastaların tedavisinde 6 grup vardır:

- Kan dolaşımındaki trombosit sayısının büyük oranda düşmesi durumu olan İmmünTrombositopeni (ITP): Trombositler pıhtılaşma sürecinin önemli bir parçasını oluşturur vesayılarının azalması istenmeyen kanamalara ve morarmalara neden olabilir. Ürün aynızamanda, kanama riski yüksek hastalarda veya trombosit sayısının düzeltilmesi için cerrahiişlemlerden önce kullanılır.

- Guillain Barre sendromu: Bağışıklık sisteminin sinirlere zarar verdiği ve düzgünçalışmalarını engellediği hastalık.

- Kawasaki hastalığı: (bu durumda asetilsalisilik asit tedavisi ile birlikte) Çocuklardavücuttaki kan damarlarının (arterlerin) genişlediği hastalık.

- Multifokal motor nöropati (MMN): Duyu kaybı olmaksızın yavaş ilerleyen, asimetrik kolve bacak güçsüzlüğüne neden olan nadir bir hastalık.

- Kronik Enflamatuar Demiyenilizan Poliradikülonöropati (KIDP): Kol ve bacaklardagüçsüzlük, uyuşma, ağrı ve yorgunluğa neden olan nadir ve ilerleyen bir hastalık.

- Bulber tutulumu olan Myastenia Gravis: Vücut kaslarının (özellikle göz kasları, ancakyutkunma, konuşma ve nefes almayı da içerebilir) güçsüz olmasıyla karakterize durum.

2. FLEBOGAMMA % 5 DIF'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerFLEBOGAMMA % 5 DIF'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

- Normal insan immün globulinine veya bu ilacın bileşiminde bulunan maddelerdenherhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız varsa,

- Kanınızda yeterince tip IgA immün globulini bulunmuyorsa veya IgA'ya karşı antikorgelişim gösteriyorsa,

Fruktozun parçalanması için gerekli enzimin üretilemediği oldukça nadir bir genetik durum olan fruktoz intoleransınız varsa bu ilacı kullanmayınız. Bebeklerde ve küçük çocuklarda(0-2 yaşlarında) kalıtsal fruktoz intoleransı teşhis edilemeyebilir ve ölümcül olabilir; bunedenle, bebekler ve küçük çocuklar bu ilacı kullanmamalıdır (Bu bölümün sonundakiyardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler kısmına bakınız)

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Belirli yan etki reaksiyonları daha fazla sıklıkla oluşabilir:

• İnfüzyon hızının yüksek olması durumunda,

• İlk defa FLEBOGAMMA % 5 DIF kullanıyorsanız veya başka bir immün globulintedavisinden geçiş yapılmışsa veya sizin son infüzyonunuzdan sonra uzun bir aralık(örneğin, birkaç hafta) olduğu zaman, potansiyel yan etkilerin belirlenebilmesi için,infüzyondan sonraki ilk bir saat içerisinde dikkatle gözlenmelisiniz.

Alerjik reaksiyonlar seyrektir. Bunlar, özellikle kanınızda tip IgA immün globulinlerin yeterli düzeyde olmaması ya da IgA'ya karşı antikorların gelişmesi halinde oluşabilir.

Önceden var olan risk faktörlerine sahip hastalar:


Trombotik olaylar için (kan pıhtısı oluşumu) önceden var olan risk faktörüne sahip hastalarda kontrol gerektirdiği için, eğer herhangi farklı bir durumunuz ve/veya hastalığınız varsa lütfendoktorunuza söyleyiniz.

• şeker hastalığı

• yüksek kan basıncı

• damar hastalığı ya da tromboz (kanın damarda pıhtılaşması) öyküsü

• aşırı kilo

• kan hacminde azalma

• kan yoğunluğunu arttıran hastalıklar

• 65 üzeri yaş

Böbrek problemi olan hastalar:


Eğer böbrek hastalığınız varsa ve FLEBOGAMMA % 5 DIF'i ilk kez kullanıyorsanız, böbreklerinizde problem yaşayabilirsiniz.

Doktorunuz risk faktörlerini dikkate alacak ve infüzyon oranını düşürmek veya tedaviyi durdurmak gibi önlemler alacaktır.

Kan testlerine etkisi


Flebogamma % 5 DIF kullandıktan sonra, bazı kan testlerinin (serolojik testlerin) sonuçları belirli bir süre engellenebilir. FLEBOGAMMA % 5 DIF kullandıktan sonra kan testiyaptırırsanız, kan testinizi yapan kişiye ya da doktorunuza bunu bildiriniz.

Özel güvenlik uyarısı

İnsan kanından veya plazmasından bir ilaç yapıldığı zaman hastalara enfeksiyonların geçmemesi için bazı önlemler alınır. Bu önlemler aşağıdakileri içerir:

- Kan veya plazma bağışlayan kişilerin enfeksiyon taşımadıklarını garanti etmek üzere,bağış yapanların dikkatle seçilmesi

- Her bir bağışın ve plazma havuzlarının, virüsler/enfeksiyonlar açısından kontroledilmesi

- Kan veya plazmanın işlenmesi sırasında virüsleri inaktive edecek veya uzaklaştıracakbasamakların kullanılması.

Bütün bu önlemlere rağmen, insan kanı veya plazmasından hazırlanan ürünlerin kullanılması halinde enfeksiyonların bulaşma olasılığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Bu, aynı zamanda,bilinmeyen veya yeni ortaya çıkan virüsler ve diğer patojenler için de geçerlidir.

Alınan önlemlerin insan immün yetmezlik virüsü (HIV), Hepatit B virüsü ve Hepatit C virüsü gibi zarflı virüsler için ve HAV ve parvovirüs B19 gibi zarfsız virüsler için etkili olduğukabul edilir.

İmmünglobulinlerle hepatit A veya parvovirüs B19 bulaşımının olmadığı ile ilgili güven verici klinik deneyimler mevcuttur ve antikor içeriğinin de viral güvenliliğe önemli bir katkısağladığı öngörülmektedir.

Nötropeni/Lökopeni:


Damardan verilen bağışıklık proteini (IVIg) tedavisinden sonra, bir tip beyaz kan hücresi olan nötrofil sayısında geçici bir azalma ve/veya bazen ciddi olan nötropeni (normalden düşüknötrofil sayısı) atakları bildirilmiştir. Bu durum tipik olarak IVIg uygulamasından saatler veyagünler sonra meydana gelir ve 7 ila 14 gün içinde kendiliğinden düzelir.

Bir hastaya her FLEBOGAMMA % 5 DIF uygulandığında, hasta ve ilacın serisi arasında ilişki kurulabilmesi için ilacın isminin ve seri numarasının (etiket ve kutuda lot'dan sonrabelirtilen) kaydedilmesi önemle önerilir.

Çocuklar ve ergenler

FLEBOGAMMA % 5 DIF'in infüzyonu sırasında vital bulgular (vücut sıcaklığı, kan basıncı, kalp atış hızı ve solunum sayısı) gözlemlenmelidir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

- Eğer herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız, lütfendoktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

- Aşılar üzerinde etkisi: FLEBOGAMMA % 5 DIF, belirli tip aşıların (canlı virüs aşıları)etkilerini azaltabilir. Kızamıkçık, kabakulak ve su çiçeği durumunda, bu ilacı aldıktansonra ve bu aşıları olmadan önce 3 aylık bir periyodun geçmesi beklenmelidir. Kızamıkdurumunda, bu süre 1 yıl kadardır.

- FLEBOGAMMA% 5 DIF ile tedavi sırasında vücudunuzdan su atılımını artıran ilaçları (loop diüretikler) birlikte kullanmaktan kaçınmalısınız.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız ve aynı anda Flebogamma %5 DIF kullanıyorsanız ilacın içeriğindeki antikorlar (vücudun bağışıklık savunmasında görev alan) anne sütüne geçebilir. Emzirilenbebeklerde beklenen bir etkisi yoktur.

Araç ve makine kullanımı

Hastalar tedavi sırasında, araç ve makine kullanma yeteneğini etkileyebilecek reaksiyonlar (sersemlik hissi veya mide bulantısı gibi) yaşayabilirler.

FLEBOGAMMA % 5 DIF'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgilerFlebogamma % 5 DIF sorbitol içerir.

Bu tıbbi ürün 1 ml'de 50 mg sorbitol içerir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Fruktoz tolerans problemi yaşayan 2 yaşından büyük kişilerde, fruktoz-içeren gıdalara karşı kusma, mide-bağırsak hastalıkları, kayıtsızlık, boy ve kilo geriliği semptomları olan ani birreaksiyon gelişebilir. Bu nedenle, FLEBOGAMMA % 5 DIF almadan önce, her hastadankalıtsal fruktoz intoleransı bulguları açısından detaylı bir öykü alınmalıdır.

Flebogamma % 5 DIF sodyum içerir.

Bu tıbbi ürün her 10 ml, 50 ml, 100 ml ve 200 ml'lik flakon başına 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder, yani aslında “sodyum içermez”.

Bu tıbbi ürün, 400 ml'lik flakon başına 29,41 mg'dan daha az sodyum (yemek pişirmenin ana bileşeni / sofra tuzu) ihtiva eder. Bu, bir yetişkin için önerilen günlük maksimum diyetsodyum alımının % 1,5'ine eşdeğerdir. Ancak gerekli doza bağlı olarak hasta 1 flakondanfazla alabilir.

3. FLEBOGAMMA % 5 DIF nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

FLEBOGAMMA% 5 DIF damarlarınıza enjeksiyon yoluyla verilir (intravenöz uygulama). Hastane personeli tarafından tam olarak eğitildiyseniz, kendi kendinize uygulayabilirsiniz.Mikropların içeri girmesini önlemek için infüzyonu tam olarak size gösterilen şekildehazırlamalısınız. Asla kendi başınıza uygulamamalısınız; sorumlu bir yetişkin her zamanyanınızda bulunmalıdır.

Doktorunuz hastalığınıza ve kilonuza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size


caktır.


uygulayacaktır.


Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebysUygulama yolu ve metodu:

Doktorunuz ürünü damar içi (intravenöz) yolla uygulayacaktır. İnfüzyonun başlangıcında FLEBOGAMMA % 5 DIF yavaş bir hızda (0,01-0,02 mL/kg/dk) verilecektir. Kendinizi rahathissediyorsanız, doktorunuz infüzyon hızını aşamalar halinde arttıracaktır (0,1 mL/kg/dk).

Değişik yaş grupları:2 yaşından büyük çocuklarda kullanım:

Çocuklardaki doz, vücut ağırlığına ve erişkinlerinkinden farklı olarak düşünülmez.


hastalığa bağlı olarak verileceğinden,

Yaşlılarda kullanımı:

Klinik olarak garanti edilmedikçe doz ayarlaması yoktur ( bkz. Bölüm 2.)

Doz önerileri aşağıdaki tabloda özetlenmiştir:

Endikasyon

Doz

Enjeksiyon sıklığı

Replasman tedavisi:



Birincil immün yetmezlik sendromları

Başlangıç dozu: 0.4 - 0.8 g/kgDevam dozu:0.2 - 0.8 g/kg

Her 3-4 haftada bir

İkincil immün yetmezlikler (4.1'de açıklandığı gibi)
0.2-0.4 g/kg

Her 3-4 haftada bir

İmmünomodül asyon



Birincil immün trombositopeni

0.8-1 g/kg ya da

1. günde, muhtemelen 3 gün içinde bir kez tekrarlanır


0.4 g/kg/gün

2-5 gün için

Guillain Barre sendromu
0.4 g/kg/gün

5 gün için

Kawasaki hastalığı
2 g/kg

Asetilsalisilik asit ile birlikte 8-12 saat boyunca tek dozda

Multifokal motor nöropati (MMN)

Başlangıç dozu: 2 g/kg

Ardışık 2-5 gün boyunca bölünmüş dozlarda


Devam dozu:

1-2 g/kg (ayrıca yukarıya bakınız)

Her 2-6 haftada bir

Kronik inflamatuar demiyelinizan
poliradikülonöropati (KIDP)

Başlangıç dozu:

2 g/kg

Devam dozu:

0,4 -1g/kg (başlangıç tedavisine yanıt alınmışsa)

2 - 5 gün boyunca bölünmüş dozlarda

1-2 gün boyunca her 3 haftada bir

Miyastenia Gravis
Kritik aşama: 0,4 g/kg

5 gün için

Özel kullanım durumları:Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlaması gerektirecek hiçbir kanıt yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Klinik olarak garanti edilmedikçe doz ayarlaması yoktur ( bkz. Bölüm 2.)

Doktorunuz durumunuza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Eğer FLEBOGAMMA % 5 DIF'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FLEBOGAMMA % 5 DIF kullandıysanız

:

FLEBOGAMMA % 5 DIF'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla Flebogamma DIF aldıysanız, vücudunuz çok fazla sıvı tutabilir. Bu durum özellikle yaşlılık ya da kalp veya böbrek rahatsızlığı gibi riskli birdurumunuz varsa ortaya çıkabilir. Derhal doktorunuza bildiriniz.

FLEBOGAMMA % 5 DIF'i kullanmayı unutursanız

Derhal doktorunuza veya eczacınıza söyleyin ve onun talimatlarına uyun.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Bu ilacın kullanımına ilişkin başka sorularınız varsa, doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize sorun.

FLEBOGAMMA % 5 DIF ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Herhangi bir etki beklenmemektedir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi FLEBOGAMMA % 5 DIF herkeste olmasa bile yan etkilere neden olabilir. Seyrek ve izole durumlarda, immün globulin preparatları ile aşağıdaki yan etkiler raporedilmiştir.

Aşağıdakilerden biri olursa, FLEBOGAMMA % 5 DIF'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

• Kan basıncında ani düşme ve izole durumlarda, önceki uygulamada hiçbir aşırı duyarlılıkgözlenmeyen hastalarda bile (anafilaktik şok) (Diğerleri arasından başlıca belirtileri:döküntü, düşük tansiyon, çarpıntı, hırıltılı solunum, öksürme, aksırma ve nefes darlığı),

• Geçici bulaşıcı olmayan menenjit vakaları (başlıca belirtileri: baş ağrısı, ışığa karşıhassasiyet veya ışıktan ürkme, boyun tutulması),

• Kandaki kırmızı hücrelerin sayısında geçici düşüş vakaları (geri dönüşümlü hemolitikanemi/hemoliz),

• Geçici deri reaksiyon vakaları (ciltte yan etkiler),

• Serum kreatinin düzeyinde (böbrek fonksiyonunuzu ölçen bir test) artış ve/veya akutböbrek yetmezliği (başlıca belirtileri: Bel ağrısı, yorgunluk, idrar miktarında azalma),

• Miyokard enfarktüsü (göğüste sıkışma ile kalbin çok hızlı atıyor gibi hissedilmesi), inme(yüzde, kolda ve bacakta kas gevşekliği, konuşmada ve konuşulanları anlamada zorluk),akciğer embolisi (nefes darlığı, göğüs ağrısı ve yorgunluk), derin ven trombozu(ekstremitede ağrı ve şişkinlik) gibi tromboembolik reaksiyonlar. Doktorunuz trombotikolaylar için risk faktörlerinizi dikkate alacak ve infüzyon hızını azaltmak veya tedaviyidurdurmak gibi önlemler alacaktır.

• Hipoksiye (oksijen eksikliği), dispne (nefes almada güçlük), taşipne (hızlı nefes alma),

siyanoz (kanda oksijen eksikliği), ateş ve hipotansiyona neden olan transfüzyona bağlı akut

akciğer hasarı (TRALI) vakaları.

Yaygın (10 hastanın en az 1'inde görülen):

• baş ağrısı

• ateş (vücut sıcaklığının artması)

• taşikardi (kalp aktivitesininhızlanması)

• tansiyon düşüklüğü

Yaygın olmayan (100 hastanın en az 1'inde görülen):

bronşit

nazofarenjit (soğuk algınlığı olarak burun pasajlarının ve boğazın arkasının şişmesi) baş dönmesi (taşıt tutması)yüksek tansiyon

sistolik kan basıncında yükselme

hırıltılı solunum

balgamlı öksürük

karın ağrısı (üst karın ağrısı dahil)

diyare

kusma

bulantı

baş dönmesi

vücut sıcaklığında artış

bulantı

ürtiker

kaşıntı (kaşıma) kızarıklık (ciltte döküntü)sırt ağrısı

Belge Do


miyalji (kas ağrısı) Bu belge

artralji (eklem ağrısı)

sertlik (soğuk titreme hissi) veya titreme

ağrı

enjeksiyon yerinde reaksiyon pozitif Coombs testisistolik kan basıncında düşme

Seyrek (1000 hastanın en az 1'inde görülen):

aşırı duyarlılık reaksiyonları anormal davranışmigren

kan basıncında dalgalanma

cilt kızarması

öksürük

astım

dispne (nefes almada güçlük) burun kanaması (burundan kanama)burun rahatsızlığıgırtlak ağrısı

kontakt dermatit (belirli bir madde ile temas ile tetiklenen egzama)

hiperhidroz (aşırı terleme)

döküntü

kas spazmı

boyun ağrısı

ekstremite ağrısı

idrar retansiyonu (mesanenizin tamamen boşalmaması durumu) asteni (yorgunluk)göğüs ağrısı)

infüzyon yerinde reaksiyon (ciltte kırmızılık, damar yoluyla verilen ilacın damar dışına sızması, iltihap, ağrı)enjeksiyon yerinde reaksiyonperiferal ödem

alanin aminotransferaz artışı (karaciğer fonksiyon bozukluğunun bir göstergesi olarak yükselmiş karaciğer enzimleri)cihaz dislokasyonu

Çocuklarda ve ergenlerde diğer yan etkiler

Çocuklarda baş ağrısı, ateş, kalp atım hızında artış ve kan basıncında düşüşün yetişkinlerden daha yüksek olduğu gözlenmiştir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczictrf^' Veya ®heteş^eHiz®?^^koffÖşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan

etkileri

www.titck.gov.tr5. FLEBOGAMMA % 5 DIF'in saklanması

FLEBOGAMMA % 5 DIF'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanımz.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra FLEBOGAMMA % 5 DIF'i kullanmayınız.


30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Ürünü dondurmayınız.

Çözelti berrak veya hafif opalesan ve renksiz veya hafif sarımsı renkte olmalıdır. Bulanık veya içerisinde partikül-tortu bulunan çözeltileri kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz FLEBOGAMMA % 5 DIF'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Dem İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Dem Plaza İnönü Mah. Kayışdağı Cad. No:172 34755 Ataşehir-İstanbulTel:0216 4284029

Faks: 0216 4284086

Üretim yeri:


Instituto Grifols, S.A.

Can Guasch, 2-Parets del Valles 08150 Barselona-İspanya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Flebogamma %5 Dif 5 G/100 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon

Etken Maddesi: İnsan Normal İmmün Globulini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.