Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tazeracin 2,25g Iv Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATITAZERACİN 2.25 g IV enjeksiyon ve infüzyon için liyofilize toz Damar içine infüzyon (serum içine) yoluyla kullanılır.

Steril

•Etkin madde:

Her flakon 2 g piperasiline eşdeğer 2,084 g piperasilin sodyum ve 250mg tazobaktama eşdeğer 268 mg tazobaktam sodyum içerir.

•Yardımcı madde(ler):

Yardımcı madde içermemektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı


kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. TAZERACİN nedir ve ne için kullanılır?


2. TAZERACİN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. TAZERACİN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. TAZERACİN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TAZERACİN nedir ve ne için kullanılır?

• TAZERACİN piperasilin ve tazobaktam içerir. Piperasilin geniş spektrumlu penisilinantibiyotikleri olarak bilinen ve birçok bakteri türünü öldürebilen bir gruba dahildir.Tazobaktam, bazı bakterilerin piperasilinin etkilerine direnç geliştirmesini önler. Budemektir ki, piperasilin ve tazobaktam birlikte uygulandığında daha fazla bakteri türüöldürülebilir

• TAZERACİN, 2,25 g steril, beyaz ile beyazımsı arası renkte, liyofilize toz içerenflakonda sunulan bir antibiyotiktir.

• TAZERACİN yetişkinlerde ve ergenlerde, alt solunum yolları (akciğerler), idraryolları (böbrekler ve idrar kesesi), karın içi, deri veya kan gibi vücut bölgelerinietkileyen bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. TAZERACİN, akyuvarsayısı düşük olan hastalarda (enfeksiyonlara karşı azalmış direnç) bakteriyelenfeksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir.

1/9

• TAZERACİN 2-12 yaş arası çocuklarda apandisit, peritonit (karın içi organlarının sıvıve zarlarının enfeksiyonu) ve safra kesesi (biliyer) enfeksiyonları gibi karın içinenfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. TAZERACİN akyuvar sayısı düşük olanhastalarda (enfeksiyonlara karşı azalmış direnç) bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmekiçin kullanılabilir.

Belirli ciddi enfeksiyonlarda, doktorunuz TAZERACİN'i diğer antibiyotiklerle bir arada kullanmaya karar verebilir.

2. TAZERACİN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerTAZERACİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

bir yardımcı diğer bazı

doktorunuza

• Eğer piperasilin veya tazobaktama veya TAZERACİN içindeki herhangimaddeye karşı alerjikseniz,

• Eğer beta-laktamlar (penisilinler ve sefalosporinler dahil) ya daantibiyotiklere (P-laktamaz inhibitörleri gibi) karşı duyarlı (alerjik) iseniz.

TAZERACİN'i aşağıdaki durumlarda DKKATLİ KULLANINIZ

• Alerjileriniz olması halinde TAZERACİN kullanmadan önce bu durumuveya eczacınıza söylediğinizden emin olunuz.

• TAZERACİN dahil penisilinler ile tedavide ciddi ve bazen ölümcül aşırı duyarlılıkreaksiyonları rapor edilmiştir. TAZERACİN tedavisi süresince alerjik bir reaksiyonmeydana gelirse, antibiyotik tedavisi kesilmelidir.

• Düşük potasyum düzeyiniz olması durumunda doktorunuz bu ilacı kullanmadan öncekaraciğerinizi kontrol etmek isteyebilir ve ayrıca düzenli kan testleri de uygulayabilir.

• Tedavinizden önce ishal durumunuz var ise veya tedavi sırasında ya da sonrasındaishal gelişti ise hemen doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz. Doktorunuzadanışmadan ishal için herhangi bir ilaç almayınız.

• Böbrek veya karaciğer probleminiz varsa veya hemodiyaliz (kanın temizlenmesiişlemi) alıyorsanız doktorunuz bu ilacı kullanmadan önce karaciğerinizi kontrol etmekisteyebilir ve ayrıca düzenli kan testleri de uygulayabilir.

• TAZERACİN ile birlikte vankomisin adı verilen başka bir antibiyotik kullanıyorsanız,böbrek hasarı riski artabilir.

• Artan kan pıhtılaşmasını engellemek için bazı ilaçlar (antikoagülan adı verilen)kullanıyorsanız veya tedaviniz sırasında beklenmedik bir kanama görülürse hemendoktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

• Tedavi sırasında nöbet geçirirseniz bu durumu doktorunuza veya eczacınızasöyleyiniz.

• Sizde yeni bir enfeksiyon geliştiğinden veya enfeksiyonunuzun kötüye gittiğindenşüpheleniyorsanız doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Bağışıklık sisteminin, histiyositler ve lenfositler adı verilen normal beyaz kan hücrelerinden çok fazla ürettiği ve iltihaplanmaya (hemofagositik lenfohistiyositoz) nedenolduğu bir hastalık hakkında raporlar vardır. Bu durum erken teşhis edilip tedavi edilmezsehayatı tehdit edici olabilir. Ateş, bezlerde şişme, güçsüz hissetme, sersemlik hissi, nefesdarlığı, ciltte morarmalar veya deri döküntüsü gibi birden fazla semptom yaşarsanız derhaldoktorunuza başvurun.

2/9

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TAZERACİN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle kullanılması üzerine veri bulunmamaktadır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuza ya da diğer sağlık mesleğimensubunuza danışın. TAZERACİN tedavisinin sizin için uygun olup olmadığınadoktorunuz karar verecektir. '

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Piperasilin ve tazobaktam bebeğe anne karnında veya anne sütüyle geçebilir. Emziriyorsanız, TAZERACİN tedavisinin sizin için uygun olup olmadığına doktorunuzkarar verecektir.

Araç ve makine kullanımı

Araba ve diğer makine çeşitlerini kullanma yeteneğini etkilemesi beklenmez.

TAZERACİN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Tazeracin yardımcı madde içermemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar TAZERACİN ile etkileşime girebilir. Bunlar,

• Probenesid (gut hastalığı tedavisinde kullanılır). Bu ilaç piperasilin ve tazobaktamınvücudunuzdan atıldığı süreyi uzatabilir.

• Heparin, varfarin ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar

• Ameliyat sırasında kaslarınızın gevşemesi için kullanılan ilaçlar. Genel anestezikalacaksanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

• TAZERACİN metotreksat (kanser, artrit (iltihap) ve sedef hastalığı tedavisindekullanılır) içeren ilaçların vücuttan atılma süresini uzatabilir.

• Kanınızdaki potasyum seviyesini düşüren ilaçlar (örn. idrar sökücü tabletler veyakanser ilaçları)

• Tobramisin, gentamisin veya vankomisin içeren diğer antibiyotik ilaçlar. Böbrekprobleminiz var ise doktorunuza söyleyiniz. TAZERACİN ve vankomisinin birliktekullanımı böbrek probleminiz yoksa bile böbrek hasarı riskini artırabilir.

Kan veya idrar örneği vermeniz gerekiyorsa doktorunuza veya eczacınıza TAZERACİN kullandığınızı söyleyiniz.

3/9

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgiveriniz.3. TAZERACİN nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz, yaşınıza ve hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklarda kullanımı:

Genel doz her 6-8 saatte bir uygulanan ve toplardamarlarınızdan birine (doğrudan kan dolaşımına) verilen 4 g / 0,5 g piperasilin / tazobaktamdır.

Uygulama yolu ve metodu:

Doktorunuz, TAZERACİN'i damarınızın içine serum içinde (infüzyon yoluyla) en az 30 dakika boyunca uygulayacaktır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

2 yaşın altındaki çocuklarda TAZERACİN, yeterli veriler olmadığından önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı:

TAZERACİN, böbrek yetmezliği olan hastalar dışında,

yetişkinlerle aynı dozda uygulanabilir.

Özel kullanım durumları:2-12 yaş arası çocuklarda

Karın içi enfeksiyonları olan çocuk hastalarda genel dozaj her 8 saatte bir uygulanmak üzere kg başına 100 mg piperasilin/12,5 mg tazobaktam'dır.

Beyaz kan hücre sayısı düşük olan çocuk hastalarda genel dozaj her 6 saatte bir uygulanmak üzere kg başına 80 mg piperasilin/10 mg tazobaktam olarak ayarlanmalıdır.

Doktorunuz dozu çocuğunuzun kilosuna göre hesaplayacaktır; ancak her bir bireysel doz 4 g/0,5 g piperasilin/tazobaktamı geçmeyecektir.

Piperasilin/tazobaktam, enfeksiyon belirtisi tamamen geçene kadar (5 ila 14 gün) verilecektir.

Böbrek yetmezliği:

Doktorunuzun TAZERACİN dozunu ve kullanım süresini azaltması gerekebilir. Doktorunuz özellikle uzun süre kullanmanız gerekiyorsa tedavinizin sizin içinen doğru dozda yapıldığından emin olmak için kan testi yapmak isteyebilir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer bozukluğu olan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması önerilmemektedir.

Eğer TAZERACİN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


4/9

Kullanmanız gerekenden daha fazla TAZERACİN kullandıysanız:

TAZERACIN doktorunuz veya bir sağlık personeli tarafından uygulandığı için yanlış bir doz verilmesi olası değildir. Fakat havale gibi bir yan etki ile karşılaşırsanız ya da sizealmanız gerekenden fazla doz uygulandığına dair bir şüpheniz var ise hemen doktorunuzaveya eczacınıza söyleyiniz.

TAZERACİN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.TAZERACİN'i kullanmayı unutursanız:

TAZERACİN dozundan birinin size verilmediğini düşünüyorsanız hemen doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.TAZERACİN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

Bulunmamaktadır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi TAZERACİN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

TAZERACİN ile görülen diğer yan etkiler aşağıdaki gibi olup yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır.

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, TAZERACİN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

• Başlangıçta kırmızı noktalar veya genellikle merkezinde kabarcıklar olan yuvarlakyamalar ile kendini gösteren ciddi deri döküntüsü (ciltte ve göz çevresinde kanoturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (Stevens-Johnson sendromu), kılcaldamarlarda kan toplanması ve deride döküntü ile seyreden önemli bir hastalık(eksfoliyatif dermatit [sıklığı bilinmiyor]), içi su dolu kabarcıklar oluşturan ve bu sudolu kabarcıkların patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan, yüzeysel yaralar şeklindeseyreden önemli bir deri hastalığı (bullöz dermatit [sıklığı bilinmiyor]), deride içi sıvıdolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroz [seyrek])),ayrıca ağız, boğaz, burun, ekstremiteler, genital ülser ve konjonktivit (kırmızı veşişmiş gözler) gibi göstergeleri vardır. Döküntü ciltte kabarma ve soyulma olarakilerleyebilir ve hayatı tehdit edici boyutlara ulaşabilir.

• Deriyi ve en önemlisi derinin altında bulunan böbrek ve karaciğer gibi diğer organlarıtutabilen ciddi olası ölümcül alerjik durum (eozinofili ve sistemik semptomlarlabirlikte olan ilaç reaksiyonu [sıklığı bilinmiyor])

5/9

• Şişmiş ve kızarmış geniş deri alanlarında çok sayıda ince, sıvı dolu su toplamasındanoluşan ve ateşin eşlik ettiği bir deri hastalığı (akut jeneralize eksantamatöz püstülozis[sıklığı bilinmiyor])

• Yüzde, dudaklarda, dilde, veya vücudun diğer bölümlerinde şişme (sıklığı bilinmiyor)

• Nefes darlığı, hırıltılı soluk alma veya nefes almada güçlük (sıklığı bilinmiyor)

• Ciddi döküntü veya kurdeşen (yaygın olmayan), kaşıntı veya deride kabarıklık(yaygın)

• Gözlerde veya ciltte sararma (sıklığı bilinmiyor)

• Kan hücrelerinin zarar görmesi (belirtiler: beklenmedik zamanda nefessiz kalma,kırmızı-kahverengi idrar [sıklığı bilinmiyor], burun kanaması [seyrek], küçük lekelimorluklar [sıklığı bilinmiyor], beyaz kan hücrelerinin sayısının ciddi şekilde düşmesi[seyrek])

• Ateşin ve halsizliğin eşlik ettiği ciddi ve inatçı ishal (seyrek)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza

gerek olabilir.

Çok yaygın

• İshal

Yaygın

• Mantar enfeksiyonu

• Plateletlerde (trombosit olarak da adlandırılan vücutta kanamayı durdurmak için pıhtıoluşumuna yardımcı olan küçük renksiz kan hücreleri) azalma, alyuvarlarda veya kanpigmenti/hemoglobinde azalma, anormal laboruatuvar testi (pozitif direkt Coombs),kan pıhtılaşma zamanında uzama (aktive parsiyel tromboplastin zamanında uzama)

• Kan proteininde azalma

• Baş ağrısı, uykusuzluk

• Karın ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, mide bozukluğu

• Kan karaciğer enzimlerinde artış

• Deride döküntü, kaşıntı

• Anormal böbrek kan testleri

• Ateş, enjeksiyon bölgesi reaksiyonu

Yaygın olmayan

• Akyuvarlarda azalma (lökopeni), kan pıhtılaşma zamanının uzaması (protrombinzamanının uzaması)

• Kan potasyumunun azalması, kan şekerinin azalması

• Yüksek doz alan veya böbrek problemi olan hastalarda gözüken nöbet geçirme

• Düşük tansiyon, toplardamar iltihabı, toplardamarların iltihabına (etkilenen bölgedegerilme veya kızarıklık) bağlı kan pıhtısı oluşumu

• Kan pigmenti yıkım ürününde (bilirubin) artış

• Kızarıklık ile birlikte olan deri reaksiyonları, deri lezyonlarının oluşması, kurdeşen

• Eklem ve kas ağrısı

• Ürperme

Seyrek

• Akyuvarlarda şiddetli azalma (agranülositoz), burun kanaması

6/9

• Ciddi kolon enfeksiyonu, ağız mukozasının inflamasyonu

• Derinin üst tabakasının vücuttan tamamen ayrılması ile seyreden zehirleyici deridokusu ölümü (toksik epidermal nekroliz)

Bilinmiyor

• Alyuvarlarda, akyuvarlarda ve plateletlerde şiddetli azalma (pansitopeni),akyuvarlarda azalma (nötropeni), erken yıkıma veya degradasyona bağlı olarakakyuvarlarda azalma, küçük nokta şeklinde morarma, kanama zamanında uzama,plateletlerde artış, akyuvarların özel bir tipinde artış (eozinofili)

• Alerjik reaksiyon ve şiddetli alerjik reaksiyon

• Karaciğer iltihaplanması (sarılık), derinin veya göz akının sararması

• Deri ve mukozada döküntülerle birlikte tüm vücutta ciddi alerjik reaksiyon, sutoplanması ve çeşitli deri döküntüleri (Stevens-Johnson Sendromu), deriyi ve böbrekve karaciğer gibi diğer organları tutan şiddetli alerjik durum (eozinofili ve sistemiksemptomlarla birlikte olan ilaç reaksiyonu), şişmiş ve kızarmış geniş deri alanlarındaçok sayıda ince, sıvı dolu su toplamasından oluşan ve ateşin eşlik ettiği bir derihastalığı (akut jeneralize eksantamatöz püstülozis), su toplanmasıyla birlikte olan derireaksiyonları (büllöz dermatit)

• Böbrek fonksiyonlarında bozulma ve böbrek sorunları

• Eozinofillerin (akyuvarların bir formu) akciğerde artmış sayılarda göründüğü birakciğer hastalığı formu.

• Deliryum (akut oryantasyon bozukluğu ve konfüzyon)

Piperasilin tedavisi kistik fibrozlu hastalarda ateş ve döküntü görülme sıklığında artış ile ilişkilendirilmiştir.

Piperasilin tazobaktam dahil olmak üzere beta-laktam antibiyotikleri, beyin işlevinde değişikliklere işaret eden belirtilere (ensefalopati) ve nöbetlere (konvülsiyon) yol açabilir.

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. TAZERACİN'in saklanması

TAZERACİN

'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


Liyofilize Toz: Steril liyofilize TAZERACİN tozunu içeren flakonlar 25°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdırlar.

7/9

Çözeltiler: Ürün, %5 dekstroz, enjeksiyonluk su veya %0,9 enjeksiyonluk sodyum klorür ile seyreltildiğinde buzdolabında 2-8oC'de 48 saat, oda sıcaklığında (25oC'de) 24 saatdayanıklıdır.

Kullanılmayan çözelti atılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Kutu/flakon üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra TAZERACİN'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz TAZERACİN'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:

İ.E. Ulagay İlaç Sanayii Türk A.Ş. Maslak Mah. Sümer Sok. No: 4 Maslak Office Building Kat: 7-8 34485 Maslak, Sarıyer/İstanbul

Üretim yeri:

İ.E. Ulagay İlaç Sanayii Türk A.Ş. Davutpaşa Cad. No: 12 34010 Topkapı/İstanbul

Bu kullanma talimatı... tarihinde onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Not: Geniş spektrumlu beta-laktamaz (ESBL) üreten

E. coliK. pneumoniae

(seftriaksona duyarlı olmayan) kaynaklı bakteriyemi için kullanımı yetişkin hastalardaönerilmez.

Uygulama şekli

TAZERACİN intravenöz infüzyonla en az 30 dakikada uygulanmalıdır.

Sulandırma talimatları

Her bir TAZERACİN 2.25 g flakonu aşağıdaki seyrelticilerin birinin 10 ml'si ile sulandırılmalıdır.

Sulandırma için seyrelticiler: %0,9 enjeksiyonluk sodyum klorür, enjeksiyonluk su, %5 dekstroz.

Her bir flakon, seyreltildikten sonra eriyinceye kadar döndürerek çalkalanmalıdır.

Sürekli karıştırıldığında 5- 10 dakika içinde rekonstitüsyon oluşmalıdır.

TAZERACİN 2.25 g IV infüzyon için liyofilize toz için 0,8 mm'lik (21 Gauge) bir dış çapa sahip steril hipodermik iğnelerin kullanılmasını önerir.

Sulandırılmış çözelti daha sonra aşağıda verilen intravenöz seyrelticilerin bir tanesi ile istenilen hacme (örn. 50 ml ila 150 ml) seyreltilebilir:

8/9

1. %0,9 enjeksiyonluk sodyum klorür

2. Enjeksiyonluk su**

3. %5 dekstroz

Bu çözücüler dışında herhangi bir çözücü ile seyreltilmemelidir.

** Her bir doz için önerilen maksimum enjeksiyonluk su hacmi 50 ml'dir.

TAZERACİN, bir şırınga ya da infüzyon şişesi içinde başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır, çünkü böyle karışımların uyumluluğu belirlenmemiştir.

Kimyasal kararsızlıktan dolayı, TAZERACİN, sodyum bikarbonat içeren solüsyonlarla kullanılmamalıdır.

TAZERACİN LAKTATLI RİNGER ÇÖZELTİLERİ ile GEÇİMSİZDİR.
TAZERACİN, kan ürünlerine ya da albümin hidrolizatlarına katılmamalıdır.

Aminoglikozitlerle birlikte kullanım


Beta laktam antibiyotikler ile aminoglikozitlerin in vitro inaktivasyonundan dolayı, TAZERACİN ve aminoglikozitlerin ayrı ayrı uygulanması önerilir. Aminoglikozitlerleeşzamanlı tedavi endike olduğunda TAZERACİN ve aminoglikozit ayrı olaraksulandırılmalı ve seyreltilmelidir.

İntravenöz infüzyon için steril transfer iğnesinin bir ucu, liyofilize tozun bulunduğu flakona, diğer ucu ise yukarıda belirtilen seyrelticilerden (50-150 ml) herhangi birininbulunduğu ambalaja takılarak dilüe edilir ve berraklaşana kadar çalkalanır. Flakona takılıbulunan şişe askısı yardımı ile infüzyon şeklinde uygulanır. En az 30 dakikadauygulanmalıdır.

Çözeltiler: Ürün, %5 dekstroz, enjeksiyonluk su veya %0,9 enjeksiyonluk sodyum klorür ile seyreltildiğinde buzdolabında 2-8oC'de 48 saat, oda sıcaklığında (25oC'de) 24 saatdayanıklıdır.

Mikrobiyolojik açıdan, sulandırılmış ve seyreltilmiş solüsyonlar hemen kullanılmalıdır.

Sulandırma ve seyreltme aseptik koşullarda yapılmalıdır. Çözelti uygulama öncesinde parçacıklı madde ve renk değiştirme açısından görsel olarak incelenmelidir. Çözelti sadeceberraksa ve partikül içermiyorsa kullanılmalıdır.

Kullanılmayan çözelti atılmalıdır.

9/9

İlaç Bilgileri

Tazeracin 2,25g Iv Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: Piperasilin Sodyum+tazobaktam Sodyum

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.