Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Felden Flash 20 Mg Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIFELDEN FLASH 20 mg tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her tablet 20 mg piroksikam içerir,

Yardımcı maddeler:

Jelatin, mannitol, aspartam (E951) (bkz, Bölüm 2), sitrik asit(susuz), saf su, Ürün, sığır kaynaklı jelatin hammaddesi içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. FELDEN FLASH nedir ve ne için kullanılır?


2. FELDEN FLASH' ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. FELDEN FLASH nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. FELDEN FLASH'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. FELDEN FLASH nedir ve ne için kullanılır?

FELDEN FLASH beyaz veya kırık-beyaz, yuvarlak tabletlerdir.

Her tablet 20 mg piroksikam isminde etkin madde içerir, FELDEN FLASH 10 tabletlik aluminyum blister ambalajlarda sunulur.

FELDEN FLASH non-steroid antiinflamatuvar ilaç (NSAİİ) grubuna dahildir. Bu, ağrıyı azaltmaya yardım eder ve eklemlere etki ederek şişmeyi azaltır.

FELDEN FLASH, diğer steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlara yeterli yanıt vermeyen hastalarda,

• Eklemlerde ağrı, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı bir hastalığın(romatoid artrit)

• Eklemlerin aşınması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında kireçlenme olarak bilinenbir hastalığın (osteoartrit)

1

• Sıklıkla bel, sırt ve boyun bölgelerini etkileyen ve buralarda ağrı, hareket kısıtlılığıve şekil bozukluğuna (kamburluk) neden olabilen bir hastalığın (ankilozan spondilit)

belirti ve bulgularının tedavisinde,

Ayrıca;

• Akut kas-iskelet sistemi ağrıları

• Ameliyat sonrası ağrılar

• Akut gut artriti (bir tür eklem iltihabı)

• Adet sancısı

tedavisinde kullanılır.

Güvenlilik profilinden dolayı NSAİİ tedavisinde piroksikam birinci basamak tedavi seçeneği değildir. Piroksikam reçete etme kararı her bir hastanın toplam riskine göredoktorunuz tarafından değerlendirilmelidir.

2. FELDEN FLASH'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler FELDEN FLASH'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Eğer midenizde veya bağırsaklarınızda ülser, kanama, delinme (kanlı dışkılama,kan kusma) varsa veya geçmişte olduysa,

• Ûlseratif kolit (iltihabi bir bağırsak hastalığı), Crohn's hastalığı (kronik ve iltihabibir bağırsak hastalığı), mide-bağırsak kanseri veya divertiküliti (bağırsakduvarında kesecik oluşması) geçirdiyseniz,

• Eğer ibuprofen benzeri başka bir non-steroid antiinflamatuvar ilaç, selekoksib yada aspirin gibi ateş düşürücü ve ağrı kesici bir ilaç kullanıyorsanız,

• Varfarin gibi kanın pıhtılaşmasını önleyen bir ilaç alıyorsanız,

• Eğer geçmişte piroksikama (ya da bu ilaç içindeki herhangi bir maddeye) veyaherhangi bir non-steroid antiinflamatuvar ilaca karşı, özellikle eksfolyatif dermatit(deride kızarıklık ve pulpul dökülme ile seyreden hastalık), Stevens-Johnsonsendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyredeniltihap) veya toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyredenciddi bir hastalık) gibi ciddi olsun olmasın deri reaksiyonları ile gelişen alerjikreaksiyon gösterdiyseniz,

• Aspirin veya herhangi bir non-steroid antiinflamatuvar ilacı kullandığınızda astımsemptomları, nazal polipler, anjioödem veya ürtiker gibi hastalıklar geçirdiyseniz(Bu gibi hastalarda ciddi, nadiren ölümcül, ani aşırı duyarlılık benzeri tepkilerbildirilmiştir),

• Eğer ciddi kalp yetmezliğiniz varsa,

• Eğer hamileliğinizin son üç ayında iseniz,

• Kalbi besleyen damarlara (koroner) uygulanan bypass ameliyatının hemen öncesive hemen sonrasında ağrı tedavisi için FELDEN FLASH kullanmayınız.

2

Piroksikam kullanımıyla potansiyel olarak hayati tehlike oluşturan deri döküntülerinin (DRESS sendromu, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz) öncelikli olarakgenelde gövdede merkezi kabartıyla birlikte kırmızımsı noktalar ya da dairesel derialanlarıyla belirdiği bildirilmiştir. Potansiyel olarak hayati tehlike oluşturan bu deridöküntülerine genellikle gribe benzer belirtiler eşlik eder. Döküntüler deride yaygınkabarcıklanmaya ya da pullanmaya ilerleyebilir. Ciddi deri reaksiyonlarının meydanagelme riskinin en yüksek olduğu zaman tedavinin ilk haftalarıdır. Eğer piroksikamkullanımı ile Stevens-Johnson sendromu ya da toksik epidermal nekroliz geliştirdiyseniz,piroksikama herhangi bir zamanda tekrar başlatılmamalısınız. Eğer döküntü ya da bu derireaksiyonları gelişirse, derhal doktora danışınız ve bu ilacı aldığınızı belirtiniz.

FELDEN FLASH'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Kalp-damar hastalıkları ile ilgili risk

• NSAİİ'ler, ciddi kan pıhtılaşması olayları, kalp krizi ve inme risklerinde ölümcülolabilecek artışlara sebep olabilirler. Bu risk kullanım süresiyle birlikte artabilir.Kalp-damar hastalığı olan veya kalp-damar ile ilgili risk faktörü taşıyan hastalardabu risk en yüksek düzeydedir.

• FELDEN FLASH'ın, kalbi besleyen damarlara (koroner) uygulanan bypassameliyatının hemen öncesi ve hemen sonrasında ağrı tedavisi için kullanılmamasıgerekir.

Mide-bağırsak ile ilgili risk

• NSAİİ'ler, kanama, ülser, mide ya da bağırsak delinmesi gibi ciddi mide- bağırsakyan etkileriyle ilgili riskte ölümcül olabilecek artışlara sebep olabilir. Bu etkiler,kullanım sırasında her an, uyarıcı belirtiler göstermeden ortaya çıkabilir. Mide-bağırsak ile ilgili ciddi etkiler için yaşlılar en büyük risk grubunu oluşturur.


FELDEN FLASH'I REÇETELEMEDEN ÖNCE, DOKTORUNUZ OLUŞABILECEK YAN ETKILERE KARŞı RISK-YARAR DEĞERLENDIRMESI YAPMALıDıR. DOKTORUNUZ SIZE BAZı GENEL KONTROLLER ISTEYEBILIR VE BU KONTROLLERI NE SıKLıKLA TEKRARLAMANıZ GEREKTIĞINI BILDIRECEKTIR.

FELDEN FLASH gibi ilaçlar, kalp krizi ve inme riskinde ufak bir artışa sebebiyet vermekle ilişkili olabilirler. Bu risk sigara kullananlar ile yüksek doz ve uzun sürelitedavi gören hastalarda daha fazladır. Tedaviniz boyunca önerilen dozun üzerineçıkmayınız.

Eğer aşağıdaki durumların herhangi biri sizde mevcut ise veya geçmişte olduysa FELDEN FLASH kullanmadan önce doktorunuza danışınız:

• Karaciğer hastalığı,

• Böbrek hastalığı,

• Yüksek kan basıncı (hipertansiyon), kalp ile ilgili sorunlar, inme

• Yüksek kan yağı (kolesterol) ya da damarlarda sertlik

• Astım

• Şeker hastalığı (diyabet)

• Genetik bir hastalık olan fenilketonüri

• Kansızlık (anemi)

10

Eğer herhangi bir sağlık sorununuz veya alerjiniz var ise, FELDEN FLASH kullanıp kullanamayacağınızdan emin değilseniz bu ilacı kullanmadan doktorunuza danışınız.

Eğer deri döküntüsü, yüzde şişme, titreme veya nefes almada zorluk gibi herhangi bir alerjik reaksiyon görülürse derhal FELDEN FLASH kullanmayı kesmeli ve doktorunuzubilgilendirmelisiniz.

Eğer mide ağrısı veya mide-bağırsakta kanamaya dair herhangi bir belirti (kanlı dışkılama veya kan kusma gibi) görürseniz derhal FELDEN FLASH kullanmayı kesiniz vedoktorunuzu bilgilendiriniz.

Tüm NSAİİ'lerde olduğu gibi FELDEN FLASH alırken dikkatli olunuz. Çünkü FELDEN FLASH mide ve bağırsakta ağrı, kanama, yara (ülserasyon) ve perforasyona (delinme)neden olabilir.

Özellikle 70 yaşın üzerinde iseniz, aşırı alkol tüketiyorsanız, kortikosteroidler adı verilen alerjik durumlar ve hormon bozukluklarında kullanılan bir grup ilaç alıyorsanız,serotonin geri alım inhibitörleri adında depresyon tedavisinde kullanılan bir grup ilaçveya kalp krizi ve inme riskini azaltmak için düşük doz aspirin kullanıyorsanızdoktorunuz midenizi korumak için FELDEN FLASH ile birlikte başka bir ilaç dareçeteleyebilir.

Yaşınız 80'den büyük ise bu ilacı kullanmamalısınız.

FELDEN FLASH hamile kalmayı zorlaştırabilir. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız veya hamile kalmakta zorlanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

FELDEN FLASH'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

Yemekle birlikte ya da yemekten sonra alınmalıdır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Hamileliğinizin son üç ayında FELDEN FLASH kullanmamalısınız. Genelliklehamileliğin diğer evrelerinde de kullanmanız önerilmez ancak doktorunuz sizin içingerekli görüp kullanmanızı söylemişse kullanabilirsiniz.

Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız ya da kısırlık kontrolü yaptırıyorsanız, FELDEN FLASH kullanmaya devam etmemelisiniz. FELDEN FLASH erken hamilelikte düşükriskini artırabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


10

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Araç ve makine kullanımı

FELDEN FLASH bazı hastalarda sersemlik, uyuşukluk, yorgunluk veya görmede sorunlara neden olabilir. Eğer bu etkiler görülürse araç ve makine kullanmayınız.

FELDEN FLASH'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

FELDEN FLASH aspartam içeriğinden dolayı fenilalanin içermektedir. Fenilketonürisi olan hastalar için zararlı olabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

• Eğer ağrı giderilmesinde başka bir non-steroidal antiinflamatuvar ilaç ya da aspirinkullanıyorsanız

• Varfarin gibi bir antikoagülan (kanın pıhtılaşmasını önleyen) ilaç kullanıyorsanızFELDEN FLASH kullanmayınız.

• Kalp krizi veya inmeyi önlemek için düşük doz (75 mg/gün) aspirinkullanıyorsanız

• Digoksin gibi kardiyak glikozidler adı verilen ve kalp hastalıklarında kullanılan ilaçlarkullanıyorsanız

• Depresyon için lityum veya serotonin geri alımını inhibe eden bir ilaçkullanıyorsanız.

• Yüksek kan basıncı için antihipertansif bir ilaç kullanıyorsanız

• Kanser, sedef hastalığı veya romatizmal eklem iltihabı (romatoid artrit) içinkullanılan metotreksat adı verilen bir ilaç kullanıyorsanız

• Siklosporin veya takrolimus adı verilen organ nakli sonrasında bağışıklık sisteminibaskılamak için bir ilaç kullanıyorsanız

• Kortikosteroid adı verilen alerji veya hormon düzensizliklerinin tedavisindekullanılan bir ilaç kullanıyorsanız

• Kinolon grubu bir antibiyotik (örn. siprofloksasin) kullanıyorsanız

• Mifepriston adı verilen gebelik sonlandırıcı bir ilaç kullanıyorsanız

• Diüretikler adı verilen yüksek kan basıncı veya böbrek için kullanılan ilaçlarıalıyorsanız

• Kolestiramin adı verilen lipid düşürücü bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza

bildiriniz. Bu ilaçlar FELDEN FLASH ile etkileşim gösterirler.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgiveriniz.


10

FELDEN FLASH nasıl kullanılır?

3.Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:

Önerilen başlangıç dozu günde tek doz halinde 20 mg'dır. Hastaların büyük çoğunluğunda 20 mg/gün idame dozudur.

Akut gut


Tedavi 40 mg'lık tek doz ile başlanmalı ve devam eden 4-6 günde tek doz veya bölünmüş dozlar halinde verilen günlük 40 mg ile devam edilmelidir. Piroksikamgutun idame tedavisinde endike değildir.

Akut kas iskelet sistemi ağrıları


Tedavi ilk 2 gün tek doz veya bölünmüş dozlar halinde 40 mg ile başlanmalı ve tedavi süresinin geri kalanı olan 7-14 günde doz günlük olarak 20 mg'a düşürülmelidir.

Adet sancısı


Adet sancısı tedavisine belirtilerin ilk hissedildiği anda tek doz veya bölünmüş dozlar halinde ilk 2 gün 40 mg ile başlanması önerilir. Gerekli durumlarda tedavi devam eden 13 gün boyunca günlük tek doz 20 mg ile devam edilebilir.

Uygulama yolu ve metodu:

FELDEN FLASH sadece ağızdan alınır.

FELDEN FLASH tablet su ile yutulabilir veya dil üzerinde erimesi için konur sonra tükürük veya su ile süspansiyon gibi yutulur. FELDEN FLASH ağızda su veya tükürükvarlığında hemen anında çözülür.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda güvenliliği ve etkililiği henüz saptanmamıştır. Bu yüzden çocuklarda kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı ve güçten düşmüş bünyeli hastalar yan etkileri daha az tolere edebilir. Yaşınız 70'den büyük ise doktorunuz tedavi sürenizi azaltarak bu sürede sizi daha sık görmekisteyebilir. Yaşınız 80'den büyük ise bu ilacı almayınız.

10

Özel kullanım durumları:Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Hastalar yakından takip edilmeli ve gerekli ise doz azaltılmalıdır.

Eğer FELDEN FLASH'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FELDEN FLASH kullandıysanız:

Eğer yanlışlıkla kullanmanız gerekenden daha fazla FELDEN FLASH yuttuysanız, derhal doktorunuza söyleyiniz ya da en yakın hastaneye ulaşınız. İçerisinde FELDEN FLASHürünü kalmasa da, kutuyu kullanma talimatıyla beraber yanınızda taşıyınız.

FELDEN FLASH'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.FELDEN FLASH'ı kullanmayı unutursanız:

FELDEN FLASH'ı kullanmayı unutursanız, hatırladığınızda eğer bir sonraki uygulama saatiniz gelmediyse, aklınıza gelir gelmez kullanınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.FELDEN FLASH ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

FELDEN FLASH kullanmayı bıraktığınızda, ağrılarınız tekrarlayabilir.

İlacın kullanımı ile ilgili başka sorunuz varsa, doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, FELDEN FLASH'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, FELDEN FLASH'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

• Kanlı dışkılama ya da kan kusma gibi mide veya bağırsakta kanama olduğunadair belirti

• Aniden güçlükle ve gürültülü bir şekilde solumak

• Nefes almada güçlük

• Ateş

• Göz kapaklarında, yüzde ya da dudaklarda şişme

• Tüm vücudu etkileyen deri döküntüsü ya da kaşıntı

• El, yüz ve ayakta ortası soluk, çevresi kızarık halkalar oluşması

• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihapdurumu

• Deride içi sıvı dolu kabarcıklar meydana gelmesi

10

• GÖZ

ve deri renginin sarıya dönmesi (sarılık) (hepatit ya da diğer karaciğer rahatsızlıklarının göstergesi olabilir)

Görülebilecek diğer yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek

Çok seyrek Bilinmiyor

10 hastanın en az birinde görülebilir.
10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.
1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın:

• Kırmızı kan hücreleri sayısında artış (Alışık olunmayan morarma ve kanamayayol açar)

• Beyaz kan hücreleri sayısında değişiklik (İnfeksiyon riskinde artışa neden olur)

• Kan pulcuğu (trombosit) sayısında azalma

• Kansızlık (anemi)

• İştahsızlık

• Kan şekeri seviyesinde artış

• Sersemlik

• Baş ağrısı

• Denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi

• Uyuşukluk, uykululuk hali

• Kulak çınlaması

• Karında rahatsızlık hissi

• Karın ağrısı

• Kabızlık

• İshal

• Gaz

• Bulantı

• Kusma

• Hazımsızlık

• Üst karında rahatsızlık hissi

• Kaşıntı

• Döküntü

• Ödem (ayaklarda, ellerde ya da vücudun diğer bölgelerinde şişlik)

• Kilo artışı

• Kanda bazı enzimlerin düzeylerinde değişiklik (serum transaminaz düzeyindeartış)

10

Yaygın olmayan:

• Bulanık görme

• Kalbin hızlı ve güçlü çarpması

• Ağız ve/veya dudakta yara

• Düşük kan şekeri seviyesi

Seyrek:

• Böbrek iltihabı

• Böbrek yetmezliği

• Böbrek hasarı

• İdrar miktarında ya da renginde değişiklik

• Böbrek ya da karnınızda ağrı

Çok seyrek:

• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden potansiyelolarak hayatı tehdit eden iltihap (Stevens-Johnson sendromu)

• Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi hastalık (toksik epidermalnekroliz)

Bilinmiyor:

• Kan değerlerinde anormallikler (örn. hemoglobinde azalma)

• Sıvı tutulumu

• Aniden güçlükle ve gürültülü bir şekilde soluma, nefes almada güçlük, ateş,göz kapaklarında, yüzde ya da dudaklarda şişme, tüm vücudu etkileyen deridöküntüsü ya da kaşıntı

• Serum hastalığı (bir tür aşırı duyarlılık reaksiyonu)

• Depresyon

• Rüya anormallikleri

• Hayal görme

• Uyku düzeninde değişiklik

• Zihin karışıklığı

• Mizaç değişiklikleri

• Sinirlilik

• İğne batma hissi, uyuşma, karıncalanma

• Gözde tahriş (irritasyon)

• Gözlerde şişkinlik

• Duyma bozuklukları

• Yüksek tansiyon

• Kan damarlarının iltihabı

• Nefes darlığı

• Akciğerde solunum yollarındaki kasların daralması (bronşların daralması)

• Burun kanaması

• Midede iltihap (gastrit)

• Kanlı kusma ve siyah, katran rengi dışkı görülen mide-bağırsak kanalıkanaması

• Pankreas iltihabı (üst karın veya sırtta şiddetli ağrı ile belirti verebilir)

• Midede ülser (peptik ülser)

10

• Mide delinmesi

• Mide bozulması

• Saç dökülmesi

• Alerji sonucu yüz ve boğazda şişme (anjiyoödem)

• Deride morluklar, eklem ağrısı, karın ağnsı ve böbrek fonksiyon bozukluğu ileseyreden alerjik reaksiyon (Henoch-Schönlein purpurası)

• Döküntü, kabarcık, soyulma, kaşıntı, kızarıklık, hassasiyet, deride kalınlaşmaya da pul pul dökülme (fiks ilaç erüpsiyonu, eritema multiforme, eksfolyatifdermatit, ürtiker, vezikülobülloz reaksiyonlar)

• Ateş, cilt döküntüsü ve çoklu sistemik tutulumla karakterize yaşamı tehditedebilen nadir ilaç reaksiyonu (DRESS sendromu)

• El tırnaklarında yarılma ya da dökülme

• Işığa karşı hassasiyet

• Üreme yeteneğinde azalma

• İyi hissetmeme, genel ağrı ve sızı

• Kilo kaybı

• Sarılık (göz akında ve deride sararma ile belirti verir)

• Karaciğer iltihabı

• Kalp yetmezliği

• Kalp krizi riskinde artış

• İnme riskinde artış

• Kan hücreleri sayısında ciddi azalma (aplastik anemi)

• Bir tür kansızlık (hemolitik anemi)

• Kalın bağırsak iltihabında şiddetlenme (kolitte şiddetlenme)

• Uzun süreli iltihabi bağırsak hastalığı (Crohn hastalığı)

• Böbreğin küçük yapılarında iltihap (glumerulonefrit)

Eğer yan etkilerden herhangi birinde kötüleşme hissederseniz ya da eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veyaeczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınızyan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonunatıklayarak ya da O 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak TürkiyeFarmakovijilans Merkezi'ne (TÜFAM) bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerekkullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesinekatkı sağlamış olacaksınız.

5. FELDEN FLASH'ın saklanması

FELDEN FLASH' ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30 °C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

10

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra FELDEN FLASH'ı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:

Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Muallim Naci Cad. No:55 34347

Ortaköy/ İstanbul

Üretim yeri:

Catalent U.K. Swindon Zydis Limited Frankland Road, Blagrove, Swindon Wiltshire, SN5 8RU İngiltere

Bu kullanma talimatı...................tarihinde onaylanmıştır.


10

İlaç Bilgileri

Felden Flash 20 Mg Tablet

Etken Maddesi: Piroksikam

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Felden Flash 20 Mg Tablet - KUB
  • Felden Flash 20 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Felden Flash 20 Mg 10 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.