Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Begolin Plus 75mg/1mg Film Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI

BEGOLİN PLUS 75 mg/1 mg film tablet Ağız yolu ile alınır.

Etkin madde:

Her bir film tablet 75 mg pregabalin ve 1 mg B12 vitamini (mekobalamin) içerir.

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. BEGOLİN PLUS nedir ve ne için kullanılır?


2. BEGOLİNPLUS'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. BEGOLİN PLUS nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. BEGOLİNPLUS'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. BEGOLİN PLUS nedir ve ne için kullanılır?

BEGOLİN PLUS 14 film tablet ambalajlarda sunulan pregabalin ve mekobalamin kombinasyonudur. Pembe renkli, oval, bikonveks film kaplı tabletlerdir.

BEGOLİN PLUS, B 12 vitamini eksikliği saptanan ve mide-bağırsak emilim sorunu olmayan hastalarda kısmi sara (epilepsi) nöbetlerinin tedavisinde diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedaviolarak; merkezden uzak (periferik) sinir hasarına bağlı ağrının (nöropatik ağrı)tedavisinde,yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğu ve fibromiyalji tedavisinde kullanılan veağızdan alınan bir ilaçtır.

BEGOLİN PLUS, 18 yas ve üstü olan yetişkinlerde kullanılır. 18 yaşın altındakilere yeterli güvenlik ve etkinlik bulunmadığı için kullanımı önerilmez.

Nöropatik ağrı:1

sıcaklık, yanma, batma, vurma, zonklama, sızlama, uyuşma, karıncalanma, şeklinde ya da elektrik çarpması, iğne batması gibi delici keskin veya kramp tarzında bir ağrı şeklinde tanımlanabilir.

Nöropatik ağrı duygu durumunuzdaki değişikliklere, uyuma sorunlarına ve yorgunluğa neden olup fiziksel ve sosyal yaşamınızı ve genel yaşam kalitenizi etkileyebilir.

Epilepsi (sara):

BEGOLİN PLUS yetişkinlerde sara nöbetlerinin bir çeşidini tedavi etmek için kullanılır. (sekonder jeneralize konvülsyonların eşlik ettiği ya da etmediği ) parsiyelkonvülsiyonlar). Doktorunuz almakta olduğunuz ilaçlarla durumunuzu kontrol altında tutamadığızaman BEGOLİN PLUS' ı tedavinize ekleyebilir. BEGOLİN PLUS sara nöbetlerinin tedavisindetek başına kullanım için değildir ve her zaman sara nöbetlerini kontrol altında tutmak içinkullanılan diğer ilaçlarla birlikte kullanılır.

Yaygın Anksiyete Bozukluğu:

BEGOLİN PLUS yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunu tedavi etmek için kullanılır. Yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğunun (YAB) belirtileri kontrol etmesi zorolan, uzun süreli aşırı kaygı ve endişedir. Yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğu aynı zamandahuzursuzluk, ani ve şiddetli heyecan, köşeye sıkıştırılmışlık hissi, kolaylıkla bitkin düşme,konsantrasyon güçlüğü, ani unutkanlık, alınganlık hissi, kas sertliği veya uyku sorunları gibidurumlara yol açabilir. Bu günlük yaşamın sıkıntılarından ve stresinden farklıdır.

Fibromiyalji:2. BEGOLİN PLUS'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerBEGOLİN PLUS'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ.

BEGOLİN PLUS'ı pregabalin, mekobalamin veya BEGOLİN PLUS içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığınız varsa kullanmayınız.

Kanda mekobalamin konsantrasyonunun yüksek olduğu görme siniri hastalıklarında (optik nöropatiler) (Leber hastalığı) kullanılması uygun değildir.

Ayrıca, BEGOLİN PLUS'ın 18 yaş altı kullanımında güvenlik ve etkinliği bilinmediği için bu yaş grubunda kullanılması önerilmemektedir.

BEGOLİN PLUS'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ.

BEGOLİN PLUS kullanan bazı hastalarda alerjik reaksiyon belirtileri bildirilmiştir. Bu belirtiler arasında yüzün, dudakların, dil ve boğazın şişmesi ve yaygın deri döküntüsü yer alır. Bu belirtilerortaya çıkarsa hemen doktorunuzla konuşunuz.

BEGOLİN PLUS baş dönmesi ve uyku haline neden olabilir, bu durum yaşlı hastalarda kazara yaralanma (düşme) olasılığını arttırabilir. Bu nedenle ilacın gösterdiği etkilere alışana kadardikkatli olmalısınız.

2

BEGOLİN PLUS bulanık görme veya görme kaybına ya da görmede diğer değişikliklere neden olabilir. Bunlar geçicidir. Görme duyunuzda herhangi bir değişim olursa hemen doktorunuzasöyleyiniz.

BEGOLİN PLUS tedavisi alırken kilo alan bazı şeker hastalarında şeker hastalığı tedavisinde değişiklik yapılması gerekebilir.

Omurilik hasarı olan hastalar ağrı veya spastisite için başka ilaç kullanıyor olabileceğinden ve bu ilaçların pregabalin ile benzer yan etkileri olduğundan bu ilaçlar birlikte kullanıldığında yanetkilerin şiddeti artabilir ve uykulu olma gibi bazı yan etkiler daha sık görülebilir.

BEGOLİN PLUS, kabızlığa (konstipasyon) sebep olabilecek ilaçlarla (bazı tip ağrı kesiciler gibi) birlikte alındığında sindirim sisteminde (gastrointestinal sistem) rahatsızlıklar oluşabilir (örneğin;kabızlık, bağırsak tıkanması veya bağırsak felci). Eğer kabızlık yaşarsanız, özellikle bu problemeyatkınlığınız varsa doktorunuza söyleyiniz.

Eğer, alkol veya ilaç bağımlılığı öykünüz varsa BEGOLİN PLUS'ı almadan önce bunu doktorunuza söyleyiniz. Reçetelenenden daha fazla miktarda ilaca ihtiyacınız olduğunudüşünüyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

BEGOLİN PLUS alırken veya bıraktıktan kısa bir süre sonra konvülsiyon (nöbet) ortaya çıktığına dair raporlar bulunmaktadır. Eğer nöbet geçirirseniz derhal doktorunuzla temasa geçiniz.

BEGOLİN PLUS alan ve diğer rahatsızlıkların eşlik ettiği bazı hastalarda beyin fonksiyonlarında azalma (ensefalopati) olduğuna dair raporlar bulunmaktadır. Eğer, karaciğer veya böbrekrahatsızlığını da içeren herhangi bir ciddi sağlık problemi öykünüz varsa doktorunuza söyleyiniz.

BEGOLİN PLUS, mekobalamin içerdiğinden, mekobalamin eksikliğine bağlı hastalıkların kesin bir teşhisi konmadan kullanılmamalıdır.

BEGOLİN PLUS uygulanması esnasında, kloramfenikol kullanılması mekobalamine karşı tedavi edici etkiyi azaltabilir.

BEGOLİN PLUS ile tedavi esnasında enfeksiyon, folik asit kullanımı, anemi (kansızlık), üremi (kanda üre miktarının fazla olması) gibi durumların ortaya çıkışı da tedavinin etkinliğini azaltabilir.Ağır anemi ve doku anoksisi (oksijensiz kalma) olan hastalarda ve yaşlılarda acil önlemlergerekebilir.

Hamilelikteki mekobalamin eksikliği olduğu kanıtlanmamışsa BEGOLİN PLUS kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve emziren annelerde tavsiye edilen günlük mekobalamin dozu 2,2ve 2,6 mcg'dır. Mekobalamin anne sütüne geçer.

Pregabalin kullanan bazı hastalarda kalp yetmezliği bildirilmiştir. Bu hastalar çoğunlukla kalp damar hastalıkları olan yaşlı kişilerdir. Bu ilacı almadan önce kalp hastalığı öykünüz varsa mutlakadoktorunuza bildiriniz.

3

Pregabalin kullanan bazı hastalarda böbrek yetmezliği bildirilmiştir. Eğer BEGOLİN PLUS kullanırken ürinasyonda (idrar yapma) azalma fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz çünkü ilacınbırakılması bu durumu düzeltebilir.

BEGOLİN PLUS gibi antiepileptik ilaçlar kullanan az sayıda bazı hastalar kendilerine zarar verme veya öldürmeyi düşünmüşlerdir. Bu gibi düşünceleriniz olduğu zaman doktorunuzla temasageçiniz.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

BEGOLİN PLUS'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

BEGOLİN PLUS aç veya tok karnına alınabilir

BEGOLİN PLUS ile birlikte alkol alınması tavsiye edilmez. Alkol, BEGOLİN PLUS içeriğindeki mekobalamin emilimini azaltır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


BEGOLİN PLUS'ın hamilelikte kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların etkin doğum kontrol yöntemleri uygulamaları önerilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


BEGOLİN PLUS'ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı

BEGOLİN PLUS baş dönmesi, uykulu olma ve konsantrasyon azalmasına neden olabilir. Bu ilacın araç ve makine kullanım becerinizi etkileyip etkilemediğini bilene kadar araç ve makinekullanmayınız.

BEGOLİN PLUS'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Her bir film tablet 22,50 mg laktoz monohidrat (spray dried) içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünüalmadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

BEGOLİN PLUS ve diğer bazı ilaçlar birbirini etkileyebilir. Belirli bazı ilaçlarla birlikte alındığında BEGOLİN PLUS bu ilaçların yan etkilerini arttırabilir ve bu durum solunum durmasıve komaya kadar gidebilir. Baş dönmesi, uykulu olma hali ve konsantrasyon azalmasının derecesi

4

BEGOLİN PLUS ile birlikte aşağıdaki maddeleri içeren tıbbi ürünlerin kullanılmasıyla artabilir:

• Oksikodon (ağrı kesici)

• Lorazepam (anksiyete tedavisinde kullanılan bir ilaç )

• Alkol

BEGOLİN PLUS oral kontraseptiflerle birlikte kullanılabilir.

Antibiyotik ve vitamin içeren başka ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. BEGOLİN PLUS nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

BEGOLİN PLUS' ı her zaman doktorunuz tarafından size tarif edildiği şekliyle kullanınız.

Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

• BEGOLİN PLUS' ı ne zaman ve ne kadar almanız gerektiğini doktorunuz söyleyecektir.

• Doz genellikle günde 150 mg ile 600 mg arasında değişmektedir. Doktorunuz tedavisırasında aldığınız dozu değiştirebilir. Doktorunuzla görüşmeden dozu kendinizdeğiştirmeyiniz.

• Mekobalamin dozu 1 mg - 4 mg arasındadır.

• BEGOLİN PLUS' ın etkisinin sizin için çok kuvvetli veya zayıf olduğunu düşünüyorsanız,doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Uygulama yolu ve metodu:

BEGOLİN PLUS ağızdan kullanılır.

BEGOLİN PLUS'ı bir miktar su (örneğin bir bardak su) ile yutunuz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

18 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalarda böbrek fonksiyonlarındaki azalmaya göre doz ayarlaması yapılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği/karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz sınırlaması ve dikkatli kullanılması gerekmektedir. Karaciğer yetmezliği olanlarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Eğer BEGOLİN PLUS'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden fazla BEGOLİN PLUS kullandıysanız:

BEGOLİN PLUS'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.5

Eğer almanız gerekenden fazla BEGOLİN PLUS kullandıysanız, doktorunuzu arayınız ya da kullanmakta olduğunuz BEGOLİN PLUS kutusunu da yanınıza alarak, derhal en yakın sağlıkmerkezine başvurunuz. Bu duruma bağlı olarak uykulu hissetme, kafa karışıklığı, saldırganlık veyahuzursuzluk hissedebilirsiniz.

BEGOLİN PLUS'ı kullanmayı unutursanız:

BEGOLİN PLUS'ı düzenli olarak her gün aynı saatlerde almanız önemlidir. BEGOLİN PLUS'ı kullanmayı unutursanız, hatırladığınız zaman alınız (bir sonraki dozunuzun zamanı değilse). Birsonraki dozu olağan dozda ve zamanında alınız. Kaçırdığınız dozu tamamlamak için fazladan birtablet almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


BEGOLİN PLUS ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

Doktorunuz söylemediği takdirde BEGOLİN PLUS'ı almayı bırakmayınız. Tedavi sonlandırılacaksa en az bir hafta süreyle doz kademeli olarak azaltılarak yapılmalıdır.

Uzun veya kısa süreli pregabalin tedavisi sonlandırıldığında bazı yan etkiler görülebilir. Bunlar arasında uyumada zorluk, baş ağrısı, bulantı, ishal, grip benzeri belirtiler, sinirlilik, depresyon, ağrı,terleme ve baş dönmesi yer alır. Bu yan etkiler BEGOLİN PLUS'ı uzun süredir kullanıyor isenizdaha belirgin olabilir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi BEGOLİN PLUS'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, BEGOLİN PLUS'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Şiddetli alerjik reaksiyonlar (döküntü, kaşıntı, nefes almada güçlük, ağız, yüz, dudaklarveya dilde şişme)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Olası yan etkiler ne sıklıkla ortaya çıktıklarına göre aşağıda listelenmiştir. Bu liste bu yan etkilerin kaç hastada ortaya çıkabileceğini göstermektedir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor).

Çok yaygın:


• Baş dönmesi, uyku hali, baş ağrısı

6

Yaygın:


• Burun ve yutak iltihabı (nazofarenjit)

• İştah artışı

• Aşırı mutlu hissetme (öfori), zihin karışıklığı (konfüzyon), uyaranlara karşı aşırı duyarlı olmadurumu (irritabilite), cinsel istekte azalma, yer ve zaman kavramları ile ilgili zihin karışıklığı(dezoryantasyon), uykusuzluk

• Yürümede dengesizlik (ataksi), koordinasyon bozukluğu, titreme, kelimeleri söylemede güçlük(dizartri), bellek kaybı (amnezi), hafıza bozukluğu, dikkat kaybı, karıncalanma hissi (parestezi),uyuşma (hipoestezi), sakinlik (sedasyon), denge bozukluğu, bilinç uyuşukluğunun eşlik ettiğihareketsizlik hali (letarji)

• Bulanık görme, çift görme (diplopi)

• Denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi (vertigo)

• Kusma, bulantı, ağız kuruluğu, kabızlık, ishal, gaz, karında şişkinlik

• Kas krampları, eklemlerde ağrı (artralji), sırt ağrısı, uzuvlarda ağrı, boyun bölgesinde kramp(servikal spazm)

• Peniste sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon)

• Yürüyüşte anormallik, düşme, sarhoşluk hissi, anormal hissetme, yorgunluk, periferik ödem,ödem

• Kilo artışı

• Boğaz ağrısı

Yaygın olmayan:


• Kandaki hücrelerin sayısının azalması (nötropeni)

• Aşırı duyarlılık (hipersensitivite)

• İştah kaybı, düşük kan şekeri, yüksek kan şekeri

• Gerçekte olmayan şeyleri görmek veya duymak (halüsinasyon), panik atak, huzursuzluk,ajitasyon, depresyon, sıkıntı, artmış duygu durum, saldırganlık (agresyon), ruh hali değişikliği,benlik yitimi, kelime bulma zorluğu, anormal rüya, cinsel istekte artış (libido artışı), orgazmolamama (anorgazmi), duygu yoksunluğu (apati), düşünme güçlüğü, kötü hissetme

• Bayılma, sersemlik, bir kas ya da kas grubunda ani kısa süreli kasılmalar (miyoklonus), bilinçkaybı, düşüncelerde ve zihinsel aktivitelerde aşırı artış (psikomotor hiper aktivite), diskinezi(istemli hareketlerin bozulması), ayağa kalkarken görülen baş dönmesi, aşırı titreme, gözlerdehızlı ve kontrolsüz hareketler (nistagmus), bilişsel bozukluk, zihinsel bozukluk, konuşmabozukluğu, reflekslerde azalma, duyularda uyaranlara karşı aşırı hassasiyet (hiperestezi), yanmahissi, agüzi (tat alma duyusunu kaybetme), halsizlik

• Görme alanında çevresel (periferik) görme kaybı, görme bozuklukları, gözlerde şişme, görüşalanı bozukluğu, görsel keskinlikte azalma, gözlerde ağrı, görüş zafiyeti, görme alanındakıvılcım şeklinde ışık ve renk algısı (fotopsi), göz kuruluğu, göz yaşı salgısında artma, gözlerdeiritasyon, tat duyusu kaybı

7

• Sese hassasiyet (hiperakuzi)

• Kalbin normalden hızlı atması (taşikardi), kalp ritm bozuklukları (birinci derecedenatriyoventriküler blok), kalp atım hızında yavaşlama (sinüs bradikardisi), konjestif kalpyetmezliği

• Kızarma, sıcak basması, düşük kan basıncı, yüksek kan basıncı, el ve ayaklarda soğukluk

• Nefes darlığı (dispne), göğüs ağrısı, epistaksis (burun kanaması), öksürük, burun tıkanıklığı,burun akıntısı, burun boşluğu dokusu iltihabı (rinit), horlama, burunda kuruluk, yemeklerin veasidin mideden yemek borusuna geri kaçması (gastroözofageal reflü), aşırı tükürük salgısı,ağızda hissizleşme (oral hipoestezi)

• Kırmızı renkli kabartılı (papüler) döküntüler, kurdeşen, aşırı terleme, kaşıntı, ciltte hassasiyet

• Kas seğirmesi, eklemlerde şişme, kaslarda ağrı (miyalji), boyun ağrısı, kas katılığı

• İdrarını tutamama, ağrılı ve güçlükle idrara çıkma (dizüri)

• Ejakülasyonda gecikme (geç boşalma), cinsel fonksiyon bozukluğu, ağrılı adet dönemi(dismenore), göğüs ağrısı

• Yaygın ödem, yüzde ödem, göğüs sıkışması, ağrı, ateş (pireksi), güçsüzlük (asteni), susama,titreme

• Bazı kan testlerinde (alanin aminotransferaz, kreatinin fosfokinaz ve aspartataminotransferazda) yükselme, kan glukozunda yükselme, trombosit sayısında azalma, kankreatininde artma, kan potasyumunda düşme, kilo kaybı

Seyrek:


• Nefes alma güçlüğüne sebep olan yüz, dil ve boğazda şişme (anjiyoödem)

• Şartlı refleks yitimi (disinhibisyon)

• Nöbet (konvülsiyon), koku alma duyusunun bozulması (parozmi), anormal derecedehareketlilik düşüklüğü (hipokinezi), yazı yazma yeteneğinde bozulma (disgrafi)

• Görme kaybı, gözün saydam cisminin (kornea) iltihabı (keratit), gözle bakılan cisimlerintitreşiyor izlenimi vermesi (osilopsi), görsel derinlik algısında değişme, göz bebeğinin anormalbüyümesi, şaşılık, görsel parlaklık

• QT uzaması adı verilen kalpte ani ritim bozukluklarına ve ani ölümlere yol açabilen bir durum,kalp atım hızında artma ve ritim bozuklukları (sinüs taşikardisi ve sinüs aritmisi)

• Akciğerlerdeki hava yollarında sıvı toplanmasına bağlı şişme (pulmoner ödem), boğazda baskıhissi

• Karın zarı (periton) boşluğunda sıvı toplanması (assit), pankreas iltihabı (pankreatit), dildeşişme, yutma güçlüğü (disfaji)

• Cilt, ağız, gözler ve genital bölgede kabarcıkla seyreden ciddi bir hastalık (Stevens Johnsonsendromu), soğuk ter, iltihaplı akne oluşumu veya alevlenmesi, kıl köklerinde iltihaplanma(folikülit) oluşumu veya alevlenmesi

• Kaslarda şiddetli zayıflık ve ağrı (rabdomiyoliz)

• Böbrek yetmezliği, idrarın normalden az çıkması (oligüri), idrar tutulumu (retansiyonu),

8

• Adet görememe (amenore), meme akıntısı, memelerde büyüme (meme hipertrofisi), erkeklerdememe büyümesi (jinekomasti)

• Kandaki akyuvar (lökosit) sayısının azalması

Bilinmiyor:


• Kemik iliğinde kan hücrelerinin sayısında anormal derecede artış (Polisitemia vera),

• Kaygı (anksiyete), sinirlilik hali

• Çevresel kan damarlarında tıkanma (periferik vasküler tromboz)

• Hazımsızlık (dispepsi), dil iltihabı (glossit)

• Deride döküntü (geçici ekzantem)

• Eklem yerlerinde iltihaplanma (artrit)

• Koordinasyon bozukluğu

• Sırt ağrısı

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5.BEGOLİNPLUS'ın saklanması


BEGOLİNPLUS'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra BEGOLİN PLUS'ı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz, BEGOLİN PLUS'ı kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

Polpharma Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Dikilitaş Mah. Prof. Dr. Bülent Tarcan Cad.

No: 5 Pak İş Mrk. K:8 Beşiktaş/Gayrettepe/İstanbul Tel: 0212 266 68 70Faks: 0212 266 68 71

Üretim Yeri:

Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş.

Lüleburgaz / Kırklareli

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


9


İlaç Bilgileri

Begolin Plus 75mg/1mg Film Tablet

Etken Maddesi: Pregabalin, B12 Vitamini (mekobalamin)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.