Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Race Plus 5 mg/25 mg Tablet Kullanma Talimatı

Kalp Damar Sistemi » Renin - Anjiyotensin Sistemi » ACE İnhibitörleri Kombinasyonları » ACE İnhibitörleri ve Diüretik » Ramipril ve Hidroklorotiyazid

RACE PLUS 5 mg/25 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin maddeler:

Her tablet; 5 mg Ramipril ve 25 mg Hidroklorotiyazid içerir.

Yardımcı maddeler:

Hidroksi Propil Metil Seluloz (3cps), Mikrokristalin Seluloz, Pregelatinize Nişasta, Sodyum Stearil Fumarat.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa lütfen, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük dozkullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında;

1. RACE PLUS nedir ve ne için kullanılır?


2. RACE PLUS'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. RACE PLUS nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. RACE PLUS'ın saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1. RACE PLUS nedir ve ne için kullanılır?

RACE PLUS, oblong, bir yüzü çentikli ve “+ 25” baskılı beyaz, beyaza yakın tablettir ve anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri ve diüretikler grubuna dahildir.
RACE PLUS; 28 tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.
RACE PLUS aşağıdaki durumlarda kullanılır:
-Birden fazla ilaçla tedavi edilmesi gereken tansiyon yüksekliğinin (hipertansiyon) tedavisinde

2. RACE PLUS'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

RACE PLUS'ı aşağıdaki durumda KULLANMAYINIZ

Eğer;
• Ramiprile, hidroklorotiyazide, diğer tiyazid diüretiklerine, sülfonamidlere veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık gösteriyorsanız,
• Geçmişte anjiyonörotik ödem meydana gelmi şse,
• Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa (hidroklorotiyazid etkisiz),
• Diyaliz hastasıysanız (hidroklorotiyazid etkisiz),
• Renal arterin hemodinamik etkili daralması, iki taraflı böbrek arter daralması veya tek bir böbrekte arter darlığında,
• Sol kalp karıncığı kan akımında önemli derecede güçlük varsa (örn. aort veya mitral kapak darlığı)
• Tedaviyi takiben kötüleşebilecek belirgin elektrolit bozukluğunuz varsa (Ör; hipokalemi, hiponatremi veya hiperkalsemide),
• Şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu durumunda (sıvı ve tuz dengesizliği riski),
• Gebelik sırasında,
• Emzirme döneminde,

RACE PLUS'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;
• Tedaviye başlanmadan önce su kaybı, hipovolemi veya tuz noksanlığı varsa giderilmelidir.
• İstenmeyen oranda bir kan basıncı düşmesinin belirgin bir risk teşkil edecekse dikkatli takip edilmeniz gerekir. İlk dozdan sonra ve daha sonra her doz yükseltilmesinde kan basıncında ani düşüş olmayana kadar kan basıncı ölçümünü tekrar ettirmelisiniz.
• Kan basıncınız arzu edilmeyecek derecede düşerse; sırtüstü ve ayaklar havada olacak şekilde yatar pozisyon almalısınız, diğer tedbirler ile birlikte eksilen sıvı veya hacim replasmanı yapmalısınız.
• RACE PLUS tedavisi sırasında serumdaki sodyum, potasyum, kalsiyum, ürik asit ve kan glukozunun düzenli olarak izlenmesi gereklidir.
• Böbrek fonksiyonunuzu tedavinin ilk haftalarında kontrol ettirmelisiniz.
• Renovasküler hastalığınız varsa, böbrek transplantasyonu yapıldıysa, kalp yetmezliğinin eşlik ettiği durumlarda, kan basıncında daha belirgin bir düşme yaşanıyor ise RACE PLUS tedavisi sırasında, böbrek fonksiyonunda bozulma olabilir.
• Ramipril serumdaki potasyum düzeyinde derişiminde bir artışa, buna karşılık hidroklorotiyazid potasyum düzeyinde bir düşmeye neden olur. Bu nedenle, RACE PLUS tedavisi sırasında serum potasyum düzeyinde hem bir azalma hem bir artma görülebilir. Serum potasyum derişimindeki artışa; özellikle böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda veya potasyum tutucu diüretikler ve potasyum tuzları birlikte verildiğinde rastlanır.
Sıvı atılımının artması halinde -bilhassa yaşlı hastalarda- hemokonsantrasyon veya özellikle şiddetli vakalarda tromboz görülebilir.
Eğer böbrek fonksiyonunuzda bozukluk meydana gelmiş ise serumdaki potasyum miktarını daha sık kontrol ettirmeniz gerekir.
Eğer potasyum tutucu diüretiklerle (örn. spironolakton) veya potasyum tuzlarıyla tedavi edilmişseniz, çok sık kontrol edilmelisiniz.
Kan tablosunda aşağıdaki değişiklikler gerçekleşebilir: eritrosit sayısı ve hemoglobin içeriğinde(aynı zamanda izole vakalarda hemolitik anemi), trombosit ve lökosit sayısında (hatta nötropeni gibi görünen) hafiften ağıra değişen bir azalma gibi, kan tablosunda değişiklikler
Agranülositoz, kemik iliği depresyonu ve pansitopeni oluşabilir.
Kan damarları iltihabı, miyalji, eklem ağrısı, ateş ve eozinofilide oluşabilir. Ayrıca diğer ADE inhibitörleriyle yüksek değerlerde antinükleer antikorlar görülmüştür. Hidroklorotiyazid uygulanmasıyla zaman içinde, lupus eritematozus gelişimi tarif edilmiştir.
RACE PLUS ile ürik asitin artan serum derişimi meydana gelebilir. Özellikle ürik asit düzeyleri yükselmiş olan hastalarda gut ataklarına neden olabilir.
Hidroklorotiyazid, glukoza toleransı azaltabilir. Diyabetli hastalarda metabolik kontrolün bozulmasına neden olabilir. İlerlememiş bir diyabet ilk defa kendini gösterebilir. Hidroklorotiyazid serumdaki kolesterol ve trigliseridde bir artışa sebep olabilir.
Lökopeni olup olmadığının gözlenmesi için, hekiminize lökosit sayılarını düzenli olarak takip ettirmelisiniz.
Lökopeni kaynaklı bağışıklık yetmezliği belirtileri ve trombositopeniye bağlı kanama eğilimi gözlenirse, hekiminiz tarafından kan tablonuz kontrol edilmelidir.
Yüz bölgenizde şişme, dilde kabarma veya yutma, nefes alma güçlüğünüz varsa anjiyonörotik ödem gelişmiş olabileceğinden ve hayatı tehdit edici olabileceğinden, hemen hekimize başvurmalı ve bir sonraki dozu almamalısınız.
Kan basıncında görülebilecek belirgin düşme ve olası böbrek fonksiyon bozukluğu ihtimali artmışsa, aşağıdaki hasta gruplarında tedavinin başlangıcında ve tedavi süresince izlenmelidir:
• Ağır ve özellikle malign kan basıncı yüksekliğiniz varsa,
• Kan basıncı yüksekliği ile birlikte ağır kalp yetmezliğiniz varsa,
• Eğer sıvı veya tuz eksikliğiniz veya ortaya çıkma ihtimali varsa,
• Eğer önceden diüretik ilaçlarla tedavi görmüşseniz,
• Eğer hemodinamikle ilişkili böbrek arter daralması meydana gelmişse,
• Karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa, dikkatle kullanmanız gerekir.
• Vasküler böbrek hastalığı meydana gelmişse, önceden mevcut böbrek fonksiyon bozukluğu varsa ve böbrek transplantasyonu yapılmışsa, dikkatli kontrol edilmeniz gerekir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

RACE PLUS'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

RACE PLUS 'ın yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
RACE PLUS ile tedavi görürken alkollü içkiler ile eş zamanlı kullanılmamalıdır.

Hamilelik:

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Tedavi sırasında hamilelik tespit edilirse, RACE PLUS tedavisini derhal kesmelisiniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer emziriyorsanız, bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

RACE PLUS kullanımı sırasında araç ya da makine kullanırken dikkatli olunması önerilir.
Kan basıncının düşmesi hastanın konsantrasyonunu, hareketini ve dolayısıyla şehir trafiğine aktif olarak katılmayı veya makinelerin kullanılmasını güçleştirebilir. Bu durum daha çok tedavinin başında veya alkolle alındığı zaman söz konusudur.

RACE PLUS'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

RACE PLUS'ın içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.
RACE PLUS her dozunda 0,070 mg sodyum içerir. Bu miktar eşik değerin (23 mg) altında olduğundan hiçbir yan etki gözlenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

RACE PLUS ile ilaç etkileşimi, özellikle şu ilaçlardan herhangi biri ile tedavi gördüğünüzde çok önemlidir: Antihipertansif ajanlar ve antihipertansif etkili diğer ilaçlar ( örn. nitratlar, trisiklik antidepresanlar, anestezikler ), tuz, ağrı ve enflamasyonun kontrolünde kullanılan belirli ilaçlar (steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar, asetilsalisilik asit ve indometazin gibi), kan basıncını yükselten maddeler (örn. epinefrin), kortikosteroidler, karbenoksolon (gastrik, duodenal ve peptik ülserlerin tedavisinde kullanılır), büyük miktarlarda meyan kökü (balgam ve spazm çözücü), laksatifler (uzun süreli kullanımda) ve diğer kaliüretik ajanlar, potasyum tuzları, potasyum tutucu diüretikler, heparin (kan sulandırıcı), digitalis preparatları (kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılır), lityum tuzları, allopurinol (kandaki ürik asitin miktarını
düşürmek için kullanılır.), immünsüpressif ilaçlar (azatioprin, siklofosfamid),,
kortikosteroidler (prednisolon), ACTH (böbrek üstü salgı bezinin yetmezliğinin kontrolü için kullanılır.), prokainamid (kalp ritim problemleri için kullanılır.), sitostatikler ve kan tablosunu değiştirebilen diğer maddeler, metildopa (tansiyonu, kan basıncını düşürür), antidiyabetik ajanlar (insülin ve sülfonilüre deriveleri gibi kan şekerini düşürücü ilaçlarla tedavi ), enteral uygulanmış iyon değiştiriciler, kolestiramin (kandaki kolestrol miktarını düzenler) gibi, Kürar tipi kas gevşeticiler, alkol, barbitüratlar ve narkotikler, paratiroid fonksiyon testleri.
Ayrıca

,

efedra, yohimbin, ginseng ve sarımsak preparatları ile birlikte kullanmayınız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. RACE PLUS nasıl kullanılır?

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Dozaj istenilen antihipertansif etkiye ve hastanın ilaca karşı olan cevabına bağlıdır. Ramipril tedavisi uzun süreli bir tedavidir, tedavi süresi doktor tarafından ayarlanır.
Aşağıda belirtilen özel durumlar dışında şu dozaj uygulanır:
İzin verilen maksimum günlük doz: 2 adet RACE PLUS 5 mg/25 mg Tablet'tir.
Günlük önerilen doz, sabahleyin uygulanacak tek dozdur.
Çoğu zaman günde 1 adet RACE PLUS 5 mg/25 mg Tablet sonrasında kan basıncı yeterli derecede düşecektir.
Gerektiğinde diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Uygulama yolu ve metodu:

RACE PLUS, oral kullanım içindir, kahvaltı öncesinde, sırasında ya da sonrasında yeterli miktarda su ile (yaklaşık ^ bardak su) çiğnenmeden yutulmalıdır.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

RACE PLUS'ın çocuklardaki kullanımına dair henüz yeterli bilgi mevcut değildir.

Yaşlılarda kullanımı:

Doktorunuz tedavi başlangıç dozunu azaltabilir ve tedavinizi kademeli olarak ayarlayabilir.

Özel kullanım durumları:

Diüretik kullanıyorsanız:

RACE PLUS tedavisine başlanmadan en az 2-3 gün önce veya (diüretik etkisinin sürmesine bağlı olarak) daha uzun bir süre diüretik ilacı kesmeli veya en azından diüretik dozu azaltmanız gerekir.
Doktorunuz, her bir vaka için, bu tip ilaç kesilmesinin veya doz azaltılmasının mümkün olup olmadığına ve bunun ne kadar sürebileceğine karar verecektir.
Diüretiğin kesilmesi mümkün değilse, tedaviye serbest bir kombinasyonda mümkün olan en az ramipril dozuyla başlatılması önerilir.

Böbrek yetmezliği

Tedaviye sadece günde 1.25 mg ramipril ile başlamanız gerekir. Derece derece ramipril dozu arttırıldıktan sonra, kombinasyon tedavisine mümkün olan en düşük doz ile başlanır.
İzin verilen maksimum günlük doz 1 adet RACE PLUS 5 mg/25 mg Tablet.

Karaciğer yetmezliği

Hafif ile orta derecedeki karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda tedaviye, yakın medikal gözetim altında başlanmalıdır ve günlük maksimum doz 2,5 mg ramipril ve 12,5 mg hidroklorotiyazid'dir. RACE PLUS şiddetli karaciğer bozukluğunda kontrendikedir.

Eğer RACE'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla RACE PLUS kullandıysanız:

RACE PLUS 'tan gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer gerekenden daha fazla RACE PLUS kullandıysanız: ilacın istenmeyen etkileri ve şiddeti artabilir.

RACE PLUS 'i kullanmayı unutursanız:

Eğer RACE PLUS almayı unutursanız, hatırladığınız zaman eğer bir sonraki dozu almanız gereken zaman değil ise, unuttuğunuz dozu alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


RACE PLUS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

RACE PLUS'ı doktorunuz söylemediği sürece kullanmayı bırakmayınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, RACE PLUS'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkileri olabilir.
RACE PLUS ile genellikle hafif, geçici nitelikte ve tedavinin kesilmesini gerektirmeyen yan etkiler ortaya çıkabilir. Bunlar ramipril ve hidroklorotiyazid için zaten bilinen yan etkilerdir.
Yan etkilerin tahmin edilen görülme sıklıkları:
- Çok yaygın :10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
- Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
- Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.
- Seyrek : 1000 hastanın birinden az görülebilir.
- Çok Seyrek : 10000 hastanın birinden az görülebilir.
- Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilmiyor

Aşağıdakilerden biri olursa, RACE PLUS'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• RACE PLUS' a şiddetli alerjinizin olduğunu gösterir durumlar varsa:
Yüzde, boğazda, dudakta yutmayı ve nefes almayı zorlaştıracak derecede şişme bununla birlikte kurdeşen ve kızarıklık varsa,
• Döküntü, ağızda ülser, mevcut deri hastalıklarının kötüleşmesi, kızarma, kabarma ve deri dökülmesini kapsayan şiddetli ciddi deri reaksiyonları (Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz ya da eritema multiforme)
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin RACE PLUS'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Kalp atış hızınızın artması, düzensiz ya da şiddetli kalp atışı (palpitasyon), göğüs ağrısı veya kalp krizi ve inme gibi ciddi durumlar varsa
• Nefes darlığı, iki üç gün süren öksürük, tokluk hissi, iltihaplanmayı da kapsayan akciğer problemlerinin birer göstergesi olabilir.
• Kolay morarma ve normalden fazla kanama, dişeti kanaması gibi kanama belirtileri, deride morluk veya leke varsa, normalden çabuk enfeksiyon kapıyorsanız, boğazda iltihaplanma, ateş, yorgunluk, bitkinlik, sersemlik hissi varsa ya da deriniz solgunsa, bu belirtiler kemik iliği ve kanla ilgili problemlerinin birer göstergesi olabilir.
• Midenizde veya sırtınızda şiddetli ağrı varsa, bu durum pankreas iltihabının bir göstergesi olabilir.
• Yüksek ateş, üşüme, yorgunluk, iştah kaybı, karın ağrısı, mide bulantısı, deride ve gözlerde sararma (sarılık) gibi belirtiler hepatit (karaciğer iltihaplanması) gibi karaciğer problemlerinizin olabileceğinin bir göstergesi olabilir.
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz: Yaygın

• Baş ağrısı, halsizlik ya da yorgunluk hissi
• Sersemlik
• Kuru öksürük ya da bronşit
• Kanınızda normalden daha fazla şeker olduğunu gösteren kan testi sonuçları. Eğer diyabetseniz, diyabetiniz daha da kötüleşebilir
• Kanınızda yüksek miktarda ürik asit ya da normalden daha fazla yağ olduğunu gösteren kan testi sonuçları.
• Ağrıyan kızarmış ve şişmiş eklemler

Yaygın olmayan

Kabarık oluşturmuş ya da oluşturmamış deri döküntüsü
Cilt kızarması, baygınlık, genellikle aniden oturunca ya da ayağa kalkınca oluşan düşük tansiyon (anormal düşük kan basıncı)
Denge problemleri (vertigo)
Kaşınma ve uyuşma, karıncalanma, batma, yanma gibi normal olmayan deri hassasiyeti
Tat duyusunda değişiklik/ kayıp Uyku problemleri
Depresyon hissi, heyecan, normalden daha fazla sinir ya da şüphe Burun tıkanıklığı, sinüslerinizin iltihaplanması (sinüzit), nefes darlığı Diş eti iltihabı, ağızda şişme Kırmızı, kaşınan şişmiş sulanmış gözler Kulak çınlaması Bulanık görüş Saç dökülmesi Göğüs ağrısı Kaslarınızda ağrı Kabızlık, mide ve bağırsak ağrısı Sindirim güçlüğü, mide bulantısı Günlük idrar miktarında artış Normalden daha fazla terleme ya da susama hissi İştah azalması ya da iştah kaybı (anoreksi), açlık hissinde azalma Artan düzensiz kalp atışı
Bacaklarda ve kollarda şişme, bu durum vücudunuzun normalden daha fazla su tuttuğunu gösterir.
Ateş
Erkeklerde cinsel iktidarsızlık
Kırmızı kan hücrelerinin ve beyaz kan hücrelerinin sayısında ya da trombositlerde ya da hemoglobin miktarında azalmayı gösteren kan testi sonucu
Karaciğerinizin, pankreasınızın ya da böbreklerinizin çalışmasında değişikliği gösteren kan testi sonucu
Kanınızda normalden daha az potasyum olduğunu gösteren kan testi sonucu

Çok Seyrek

• Kusma, ishal olma ya da mide ekşimesi
• Kırmızı şişmiş dil ya da ağız kuruluğu
• Kanınızda normalden daha fazla potasyum olduğunu gösteren kan testi sonucu

Diğer yan etkiler

• Konsantrasyonda güçlük, rahatsızlık ya da karışıklık hissetme
• Soğukta ayak ve el parmaklarında renk değişimi, ayrıca sıcakta ise ağrı ve karıncalanma gibi belirtiler, bu belirtiler Raynud fenomeni olmuş olabileceğinizi gösterir.
• Erkeklerde göğüste büyüme
• Kanda pıhtılaşma
• Duymada rahatsızlık
Gözlerde normalden daha az sulanma Nesneleri sarı olarak görme Vücutta su kaybı
Yanağınızda şişme, ağrı ve kızarıklık varsa (tükürük bezi iltihaplanması)
Karın ağrısı, kusma ve ishal gibi belirtiler intestinal anjiyoödem adı verilen bağırsağınızdaki şişmedir.
Normalden daha fazla güneşe karşı hassasiyet
Derinizde şiddetli pullanma, soyulma, kaşınma, kurdeşen döküntüsü ya da yüzünüzde veya alnınızda kırmızı döküntü gibi diğer deri reaksiyonları Deride döküntü ya da morarma Derinizde lekeler, eller ve ayaklarda soğukluk Tırnak problemleri (kopması ya da etten ayrılması)
Kas iskelet gerginliği ya da çene kilitlenmesi (tetani)
Kaslarınızda güçsüzlük ya da kramplar Erkekte veya kadında cinsel istek azalması
İdrarınızda kan görülmesi, bu durum böbrek probleminin bir belirtisi olabilir (intersitisyel nefrit)
İdrarınızda normalden daha fazla şeker görülmesi
Beyaz kan hücrelerinin (eozinofili) sayısında artışı gösteren kan testi sonucu Kanınızda çok az miktarda kan hücresi olduğunu gösteren kan testi sonucu (pansitopeni)
Kanınızda sodyum, kalsiyum, magnezyum ve klor gibi tuzların miktarındaki değişmeyi gösteren kan testi sonucu Yavaşlamış ya da bozulmuş reaksiyonlar Koku duyusunda değişiklik Nefes almada güçlük ya da astımın kötüleşmesi
Bunlar RACE PLUS'ın hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. RACE PLUS'ın saklaması

RACE PLUS'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RACE PLUS'ı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluk fark edersiniz RACE PLUS'ı kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

ALİ RAİF İLAÇ SAN. A Ş.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Haseyad II.Kısım No:228
34306 İkitelli - İstanbul

Üretici:

ALİ RAİF İLAÇ SAN. AŞ.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Haseyad II.Kısım No:228 34306 İkitelli - İstanbul

Bu kullanma talimatı 09.11.2009 tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Race Plus 5 mg/25 mg Tablet

Etken Maddesi: Ramipril + Hidroklorotiazid

Atc Kodu: C09BA05

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Race Plus 5 Mg/25 Mg 28 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.