Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Micator Plus 40/12.5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

Kalp Damar Sistemi » Renin - Anjiyotensin Sistemi » Anjiyotesin II Antagonistleri Kombinasyonları » Anjiyotensin II Antagonistleri ve Diüretik » Telmisartan ve Hidroklorotiyazid

KULLANMA TALİMATIMİCATOR® PLUS 40/12.5 mg Tablet Ağız yolu ile alınır.

•Etkin maddeler:

Telmisartan ve hidroklorotiyazid.
Her tablet 40 miligram telmisartan ve 12.5 miligram hidroklorotiyazid içerir.

•Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışıfdayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. MİCA TOR PL US nedir ve ne için kullandır?


2.MİCATOR PLUSrı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. MİCA TOR PL US nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.MİCA TOR PL USUn saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. MİCATOR PLUS nedir ve ne için kullanılır?

MİCATOR PLUS 40/12.5 mg tablet, beyaz ve kırmızı renkli, çift katmanlı, oblong şe dinde, her iki yüzü çentiksiz tabletler şeklindedir.
pm biister

MİCATOR PLUS tabletler, 28 ve 84 tablet içeren Alu-Alu ve Alüminyum folyo 25 ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
MİCATOR PLUS, telmisartan ve hidroklorotiyazid adı verilen iki etkin madde içerfr. Her iki madde de yüksek kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.
Telmisartan, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri adı verilen bir ilaç grubana aittir. Anjiyotensin II vücudunuz tarafından üretilen bir maddedir, kan damarlarınızı dan ltarak kanbasıncınızın yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin H'nin bu etkisini engelleyerekkan damarlarınızı gevşetir ve böylelikle kan basıncınızı düşürür.
Hidroklorotiyazid tiyazid grubu diüretikler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Hidroklorotiyazid çıkardığınız idrar miktarını arttırarak kan basıncınızın azalmasını] sağlar.
Kan basıncı yükseldiği tedavi edilmediği takdirde çeşitli organlarda kan damarlarının zarar görmesine neden olur, bu durum bazen kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, {inme veyakörlüğe yol açabilir. Genellikle hasar oluşmadan önce kan basıncı yüksekliği bir belirti \ ermez. Bunedenle, kan basıncının normal sınırlarda olup olmadığını düzenli olarak kontrol etfneniz çokönemlidir.
MİCATOR PLUS, telmisartan veya hidroklorotiyazidin tek başına kullanılması ile klan basıncı yeterince kontrol altına alınamayan (esansiyel hipertansiyon) hastalarda, yüksek pansiyonuntedavisinde kullanılır.

2. MİCATOR PLUS'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerMİCATOR PLUS'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;
• Telmisartana veya MİCATOR PLUS'ın formülündeki yardımcı maddelerden herhangi birinekarşı alerjik (aşm duyarlı) iseniz (Bkz. Yardımcı maddeler),
m ız varsa,

• Hidroklorotiyazid veya diğer sülfonamid türevi ilaçlardan herhangi birine karşı alerji
• 3 aylıktan daha büyük gebeliğiniz varsa (erken gebelik dönemlerinde de MİCATİOR PLUSkullanımından kaçınmanız önerilir. Bkz. "Hamilelik"),
• Kolestaz veya biliyer obstrüksiyon (safranın safra kesesinden boşalması ile ilgili soı|unlar) gibiağır karaciğer problemleriniz veya diğer şiddetli karaciğer hastalığınız varsa,
• Şiddetli böbrek hastalığınız varsa,
yükseklik

• Doktorunuz, kan potasyum düzeyinizde düşüklük veya kalsiyum düzeyindesaptamışsa ve bu durum tedavi ile daha iyiye gitmiyorsa.
Bu durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise MİCATOR PLUS almadan önce doktorunuza bildiriniz.

MİCATOR PLUS'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise veya daha önce herhjıngi birini geçirdiyşeniz, doktorunuza bu konuda bilgi veriniz:
• Düşük tansiyon. Eğer vücudunuzdan fazla miktarda su kaybı olmuşsa veya idrar söktürücütedavi nedeniyle vücudunuzda tuz yetersizliği ortaya çıkmışsa, az tuzlu diyet uygulıyorsanız,ishal ve/veya kusma şikayetiniz varsa veya hemodiyalize giriyorsanız, kan basıncınız(tansiyon) düşebilir,
Böbrek hastalığı veya böbrek nakli,
Böbrek arter stenozu (tek veya her iki böbreğin kan damarlarında daralma),
Karaciğer hastalığı,
Kalpte sorunlar,
Diyabet,
Gut,
Aldosteron düzeyindeki yükselme (kanda çeşitli minerallerin düzeylerindeki ^engesizlik nedeniyle vücutta su ve tuz tutulması),
• Sİstemik lupus eritematozus ("lupus" veya "SLE" olarak da adlandırılır). Lupus, vücudunkendi bağışıklık sisteminin vücuda saldırması ile seyreden bir hastalıktır.
Gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuzu bilgilendiriniz. MİCATOR PLUS erken gebelik döneminde önerilmez. 3 aylıktan daha büyükgebeliklerde ise kullanılmamalıdır. Bu ilaç eğer gebeliğin 3. ayından sonra kullanılırsa, bebeğeciddi şekilde zarar verebilir (Bkz. "Hamilelik").
Hidroklorotiyazidlerle yapılan tedavi vücudunuzda elektrolit dengesinin bozulmasına neden olabilir. Sıvı veya elektrolit dengesindeki bozulmanın en tipik belirtileri şunlardır: aği

2

kuruluğu,halsizlik, uyuşukluk, uyku hali, huzursuzluk, kas ağrıları veya krampları, bulantı, kusm i, kaslardayorgunluk ve kalp atım hızında anormal artış (dakikada 100 atımdan fazla). Bu belirtilerdenherhangi birini fark ederseniz doktorunuza bildiriniz.
Cildinizde güneşe duyarlılığın arttığım düşünüyorsanız, yani cildinizde normalden daha çabuk ortaya çıkan güneş yanığı (kızarıklık, kaşıntı, şişlik, kabarıklık) oluyorsa, dcktorunuzubilgilendiriniz.
andığınızı

Ameliyat veya anestezi gereken durumlarda doktorunuza MİCATOR PLUS kul söyleyiniz.
MİCATOR PLUS çocuklarda ve 18 yaşına kadar adolesanlarda Önerilmez.
Diğer tüm "anjiyotensin

II

reseptör antagonisti" grubu ilaçlarda olduğu gibi, teljmisartanın tansiyonu düşürücü etkisi, siyah ırktan hastalarda, daha az olabilir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

MİCATOR PLUS'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

MİCATOR PLUS aç karına ya da yiyeceklerle birlikte alınabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


mutlaka ya hamileMİCATORkesinliklei zararlar

cidd

Eğer gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız! doktorunuzu bilgilendiriniz. Doktorunuz, normal olarak, hamile kalmanızdan önce v|olduğunuzu öğrenir öğrenmez ilacınızı kesecek ve size başka bir ilaç önerecektir.PLUS erken gebelik döneminde önerilmez. 3 aylıktan büyük gebeliklerde isekullanılmamalıdır. Çünkü gebeliğin 3. ayından sonra kullanılması halinde bebekteoluşturabilir.

eczacınıza



Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


MİCATOR yeni doğan

Emziriyorsanız veya emzirmeye başlamak üzereyseniz doktorunuzu bilgilendiriniz. PLUS emziren kadınlarda önerilmez. Eğer emzirmek istiyorsanız, özellikle bebeğinizveya prematüre (erken doğum) ise, doktorunuz sizin için başka bir ilaç önerecektir.

Araç ve makine kullanımı

MİCATOR PLUS'ın araç ve makine kullanımı üzerine etkisi ile ilgili bilgi bulunmjamaktadır. Bununla birlikte, yüksek tansiyon nedeni ile tedavi edilen bazı kişiler sersemleme veya yorgunlukhissedebilir. Eğer kendinizi sersemlemiş veya yorgun hissediyorsanız araç vej|a makinekullanmayınız.

MİCATOR PLUS'm içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

MİCATOR PLUS tabletler laktoz içerir. Daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzla temasa geç iniz.
MİCATOR PLUS her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder;j bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.
MİCATOR PLUS her dozunda 86.64 mg mannitol içerir. Bu dozda mannİtolden kaynaklı bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz ilaçlar dahil, herhangi bir başka ilaç kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, doktorunuzu bilgilendiriniz.
Doktorunuz, kullandığınız ilaçların dozunu değiştirebilir veya başka önlemler alabilir. Bazı durumlarda ilaçlardan birini bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Özellikle aşağıda listelefıen ilaçlarMİCATOR PLUS ile birlikte, aynı zamanda kullanılacaksa bu durum geçerlidir:
• Lityum içeren ilaçlar (bazı depresyon tiplerinin tedavisi için kullanılır),
• Kanda potasyum düzeyini düşüren (hipokalemi) ilaçlar: diğer idrar söktürücü ilaçlair, bağırsakyumuşatıcı ilaçlar (örn: hint yağı), kortikosteroidler (örn: prednizolon), ACTH (biı hormon),amfoterisin (bir mantar ilacı), karbenoksolon (ağızdaki yaraları tedavi etmek için kullanılır),penisilin G sodyum (antibiyotik) ve salisilik asit ve türevleri,
• Potasyum düzeyini yükseltebilen ilaçlar: potasyum tutan idrar söktürücüler, potasyumdestekleri, potasyum içeren tuzlar, ACE inhibitörleri (yüksek tansiyon tedavisinde kullanılır),siklosporin (organ naklinde kullanılan bir ilaç) ve heparin sodyum (kan sulandırıcı bi ¦ ilaç) gibiilaçlar,
• Kalp ilaçları (örn: digoksin) veya kalp ritminizi düzenleyen ilaçlar (Öm: kinidin,hidroksikinidin, disopiramid, amiodaron, sotalol, dofetilid, ibutilid, bepridil içeren ilaçlar),
• Mental bozuklukların tedavisi için kullanılan ilaçlar (öm: tiyoridazin, kloıpromazin,levopromazin, trifluoperazin, siyamemazin, sülpirid, sültoprid, amisülpirid, tiyapirid, pimozid,haloperidol, droperidol içeren ilaçlar),
• Yüksek tansiyon tedavisi için kullanılan diğer ilaçlar (betablokerler ve diazoksid gibi), ağrıkesiciler (aspirin gibi ilaçlar ve steroid olmayan ağrı kesiciler), kanser tedavisi için kullanılanilaçlar (siklofosfamid, metotreksat, amifostin gibi), gut tedavisi için kullanılan ilaçlar (probenesid,sülfınpirazon ve allopurinol gibi), artrit tedavisi için kullanılan ilaçlar (öm: steroidler, metotreksat,ağrı kesiciler), vitamin D ve kalsiyum destekleri, mide ve bağırsak hastalıklarında kullanılanilaçlar (Öm: sisaprid, biperidin, difemanil), bazı antibiyotikler (sparfloksazin, damaı yolundanverilen eritromisin gibi), sıtma tedavisinde kullanılan halofantrin, alerjiye karşı kullanılanmizolastin ve terfenadin, bazı parazitlere karşı kullanılan pentamidin, beyne kan akımım arttıran vedamardan verilen vinkamin,
• Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan insülin ve ağızdan alınan ilaçlar (öm: metfom|nn),Kolesterol düşürücü reçineler (kolestiramin ve kolestipol),
Damar daraltıcı noradrenalin,
Antiviral bir ilaç olan amantadin,
Kas spazmlarını gidermekte kullanılan baklofen,
Alkol, barbitürat, narkotikler ve antidepresanlar.
MİCATOR PLUS, diğer ilaçların kan basıncını düşürücü etkisini arttırabilir. MİCATDR PLUS kullanırken diğer ilacınızın dozunun ayarlanmasına gerek duyuyorsanız doktorunuza danışınız.
Kan basıncını düşüren diğer ilaçlarla olduğu gibi, MİCATOR PLUS'ın etkisi steroi|i olmayan antienflamatuvar ilaçların (örn: aspirin veya ibuprofen) alınması ile azalabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. MİCATOR PLUS nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

J

değilseniz,

Erişkinler

MİCATOR PLUS'ı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Eğer emin doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.

Uygulama yolu ve metodu:

z.

Bu ilacı ir içecekleıız gerekir

MİCATOR PLUS günde 1 tablet şeklinde kullanılır. Tabletleri her gün aym saatte alım aç kamına veya yemekle birlikte alabilirsiniz. Tableti, su veya alkol içermeyen başka balınız. Doktorunuz size aksini soy ley İnceye kadar ilacınızı her gün düzenli olarak almaıve bu çok önemlidir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

adolesanlarda güvenliliği vj; etkililiği

MİCATOR PLUS'ın çocuklarda ve 18 yaşın altındaki bilinmemektedir. Bu yaş grubunda kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

Doz ayarlaması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları düzenli olarak izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği: i

Eğer karaciğeriniz normal çalışmıyorsa, günde 40 mg telmisartan ile 12.5 mg hidrokloi otiyazidin kombine dozu aşılmamalıdır. Ciddi karaciğer hastalığınız varsa MİCATOjR PLUSkullanılmamalıdır.!

dair bir izlenimimiz var ise



Eğer MİCATOR PLUS'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla MİCATOR PLUS kullandıysanız

ve hemen

eczacı ile



Eğer kaza ile gereğinden daha fazla tablet aldıysanız hemen doktorunuzu bilgilendiriniz en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz.i

MİCATOR PLUS'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya konuşunuz.


MİCATOR PLUS'ı kullanmayı unutursanız j

Bir dozu almayı unutursanız endişelenmeyiniz. Hatırlar hatırlamaz ilacınızı alıp ertesi gün normal şekilde almaya devam ediniz. Eğer ilacınızı almayı bir gün boyunca unutursanız ertesi gün normaldozunuzu alarak devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.MİCATOR PLUS ile tedavi son Kandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Veri mevcut değildir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi MİCATOR PLUS'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kimilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıda belirtilen yan etkilerin sıklık tanımları şöyledir:
• Çok yaygın (10 kullanıcıdan 1 'den fazla kişi etkilenir)
• Yaygın (100 kullanıcıdan 1-10 kişi etkilenir)
• Yaygın olmayan (1000 kullanıcıdan 1-10 kişi etkilenir)
• Seyrek (10000 kullanıcıdan 1-10 kişi etkilenir)
• Çok seyrek (10000 kullanıcıdan 1 'den az kişi etkilenir)
• Bilinmiyor (mevcut verilerden hareketle sıklık tahmin edilemiyor).

Aşağıdakilerden biri olursa, MİCATOR PLUS'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: j

Sepsis**: ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasyon (iltihap) şeklinde ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu) cilt ve mukozada ani şişme (anjiyoödem).
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir ve oldukça seyrek görülür. Bu durumda ilacı k allanmayı derhal kesiniz ve derhal doktorunuza başvurunuz. Bu etkiler tedavi edilmez ise ölümlesonuçlanabilir.

MİCATOR PLUS'ın olası yan etkileri:

Yaygın yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Baş dönmesi.
Yaygın olmayan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Kan potasyum düzeylerinde düşme,
• Endişe (anksiyete),
• Baygınlık,
• Karıncalanma ve iğnelenme hissi (parestezi),
• Baş dönmesi hissi (vertigo),
• Kalp hızının artması (taşikardi),
• Kalpte ritim bozuklukları,
• Kan basıncının (tansiyonun) düşmesi,
• Ayağa kalkınca kan basıncının ani düşmesi,
• Nefes darlığı,
• İshal,
• Ağız kuruluğu,
• Gaz,
• Sırt ağrısı,
• Kaslarda spazm,
• Kas ağrıları,
• Ereksiyon sağlayamama veya sürdürememe,
• Göğüste ağrı,
• Kanda ürik asit düzeylerinde artma.
Seyrek yan etkiler arasında şunlar bulunur:
Akciğerlerde iltihaplanma (bronşit),
Lupus hastalığının tetiklenmesi veya kötüleşmesi (vücudun bağışıklık sistemjnin kendi dokularına saldırması sonucu eklemlerde ağrı, deri döküntüleri ve ateş olması),
Boğaz ağrısı,
Sinüslerde iltihaplanma,
Depresyon,
Uykuya dalmada güçlük,
Görmede bozulma,
Nefes almakta güçlük,
Karın ağrısı,
Kabızlık,
Yemekten sonra şişkinlik (dispepsi),
Kendini hasta hissetme,
Midede iltihaplanma (gastrit),
Karaciğer fonksiyonlarında anormallik*,
Ölüme de yol açabilen cilt ve mukozalarda ani şişme (ölümle son uçlanabilen anjioifdem), Ciltte kızarıklık (eritem),
Kaşıntı veya döküntü gibi aleıjik reaksiyonlar,
Terlemede artış,
Kurdeşen (ürtiker),
Eklem ağrıları (artralji),
Kol ve bacaklarda ağrılar,
Kas krampları,
Grip benzeri belirtiler,
Ağrı,
Kanda ürik asit düzeyinde yükselme,
Kanda sodyum düzeyinde düşme,
Kanda kreatinin düzeyinde yükselme,
Karaciğer enzimleri veya kreatinin fosfokinaz düzeylerinde artış.
(*Telmisartan ile elde edilen pazarlama sonrası deneyimlere göre, karaciğer fonksiyonlarında anormallik ve karaciğerde bozukluk görülen hastaların çoğunluğu Japon hastalardijr. Bu yanetkilerin Japon hastalarda ortaya çıkması daha olasıdır)
Telmisartan:
Tek başına telmisartan kullanan hastalarda ek olarak şu yan etkiler bildirilmiştir:
Yaygın olmayan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Üst solunum yolu enfeksiyonu (örn: boğaz ağrısı, sinüslerde iltihaplanma, soğuk algınlığı),
• İdrar yolu enfeksiyonları,
• Kırmızı kan hücrelerinin eksikliği (anemi),
• Potasyum düzeylerinde yükselme,
• Kalp hızının yavaşlaması (bradikardi),
• Akut böbrek yetmezliği dahil böbrek bozuklukları,
• Halsizlik.
Seyrek yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Sepsis** ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasycjn (iltihap)şeklinde ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu),
• Platelet (trombosit) sayısında azalma (trombositopeni),
• Belirli beyaz kan hücrelerinin sayısında artma (eozinofıli),
• Ciddi aleıjik reaksiyonlar (örn: hipersensitivite, anafilaktik reaksiyon, ilaç döküntüâ
ü),

• Kan şekerinde düşme (şeker hastalarında),

j


• Midede rahatsızlık hissi,I
• Egzema (bir deri hastalığı),

j


• Artroz (bir eklem hastalığı),
• Tendon adı verilen bağlarda iltihaplanma,
• Hemoglobin (bir kan proteini) düzeyinde azalma.

\


(**20000'den fazla hasta ile yürütülen uzun dönemli bir çalışmada, teİmisartan ile tetjlavi edilen hastalarda, teİmisartan almayan hastalara göre, daha fazla sepsis görülmüştür. Bu duru|m tesadüfiolabilir veya henüz bilinmeyen bir mekanizmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir)|
Hidroklorotiyazid:
Tek başına hidroklorotiyazid kullanan hastalarda ek olarak şu yan etkiler bildirilmiştir:
Bilinmeyen sıklıkta ortaya çıkan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
Tükürük bezlerinde iltihaplanma,
Kırmızı ve beyaz hücreler dahil kan hücrelerinin sayısında azalma,
Platelet sayısında azalma (trombositopeni),
Ciddi alerjik reaksiyonlar (Örn: hipersensitivite, anafilaktik reaksiyon),
İştah azalması veya kaybı,
Huzursuzluk,
Baş dönmesi veya sersemleme,
Görme bulanıklığı veya sarımsı renkte görme,
Kan damarlarının iltihabı (nekrotizan vaskülit),
Pankreasta iltihaplanma,
Midede rahatsızlık hissi,
Ciltte ve gözde sararma (sarılık),
Lupus benzeri sendrom (vücudun bağışıklık sisteminin kendine saldırması ile orjaya çıkan sistemik lupusu taklit eden bir hastalık),
Ciltte kan damarlarının iltihaplanması gibi cilt bozuklukları,
Güneş ışığına duyarlılığın artması veya cildin üst tabakasının kabarması ve soyulması (toksik epidermal nekroliz),
Güçsüzlük,
Böbreklerde iltihaplanma veya böbrek fonksiyonlarının bozulması,
İdrarda glukoz bulunması (glukozüri),
Ateş,
Elektrolit (vücuttaki sıvının dengelenmesinde rol oynayan bazı maddeler) |engesinin bozulması,
Kan kolesterol düzeyinin yükselmesi,
Kan hacminin azalması,
Kanda glukoz veya yağ düzeyinin artması.
i

geçmeyen



Eğer buyan etkilerden herhangi birisi ciddileşirse veya bu kullanma talimatında bahsi herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz5. MİCATOR PLUS'ın saklanması

MİCATOR PLUS'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MİCATOR PLUS'ı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MİCATOR PLUS'ı kullaritnayınız.

Ruhsat sahibi:

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Mahmutbey Mah. Dümenler Caddesi No: 19/3 Bağcılar-İstanbul

Üretim yeri :

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Atatürk Mah., Fatih Blv., No:32 ÇOSB - Çerkezköy/Tekirdağ

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Micator Plus 40/12.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Telmisartan / Hidroklorotiyazid

Atc Kodu: C09DA07

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.