Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Micator Plus 80/12.5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

Kalp Damar Sistemi » Renin - Anjiyotensin Sistemi » Anjiyotesin II Antagonistleri Kombinasyonları » Anjiyotensin II Antagonistleri ve Diüretik » Telmisartan ve Hidroklorotiyazid

KULLANMA TALİMATI

MİCATOR® PLUS 80/12.5 mg Tablet Ağız yolu ile alınır.

Etkin maddeler:


Her bir tablet, 80 mg telmisartan ve 12.5 mg hidroklorotiyazid içerir.
*

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu Hacıkullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1 MİCATOR PLUS nedir ve ne için kullanılır?


2MİCATOR PLUS kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3MİCATOR PLUS nasıl kullanılır?


4. Olası yun etkiler nelerdir?


5MİCA TOR PLUS 'tn saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. MİCATOR PLUS nedir ve ne için kullanılır?

MİCATOR PLUS, beyaz ve kırmızı renkli, çift katmanlı, oblong şeklinde, her iki yüzü çentiksiz tabletler şeklindedir.
MİCATOR PLUS 28, 84 ve 98 adet tablet içeren Alu-Alu ve Alüminyum folyo 25 pm blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
MİCATOR PLUS, telmisartan ve hidroklorotiyazid adı verilen iki etkin madde içerir. Her iki madde de yüksek kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.
Telmisartan, anjiyotensin-II reseptör antagon isti eri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Anjiyotensin II vücudunuz tarafından üretilen bir maddedir, kan damarlarınızı daraltarakkan basıncınızın yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin Il'nin bu etkisiniengelleyerek kan damarlarınızı gevşetir ve böylelikle kan basıncınızı düşürür.
Hidroklorotiyazid tiyazid grubu diüretikler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Hidroklorotiyazid çıkardığınız idrar miktarını artırarak kan basıncınızın azalmasını şağlar.
Kan basıncı yüksekliği tedavi edilmediği takdirde çeşitli organlarda kan damarlarının zarar görmesine neden olur, bu durum bazen kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, inmeveya körlüğe yol açabilir. Genellikle hasar oluşmadan Önce kan basıncı yüksekliği bir belirtivermez. Bu nedenle, kan basıncının normal sınırlarda olup olmadığının düzenli olarak kontroletmeniz çok önemlidir.
MİCATOR PLUS, telmisartan veya hidroklorotiyazidin tek başına kullanılması ile kan Basıncı yeterince kontrol altına alınamayan (esansiyel hipertansiyon) hastalarda, yüksek tansiyonuntedavisinde kullanılır.

2. MİCATOR PLUS kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerMİCATOR PLUS'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;
- Telmisartana veya MİCATOR PLUS formülündeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz (Bkz.

Yardımcı maddeler).


• Hidroklorotiyazid veya diğer sülfonamid türevi ilaçlardan herhangi birine karşı aljerjinizvarsa,
¦ 3 aylıktan daha büyük gebeliğiniz varsa (erken gebelik dönemlerinde de MİCATOR PLUS
kullanımından kaçınmanız önerilir. Bkz. "Hamilelik"),
• Kolestaz veya biliyer obstrüksiyon (safranın safra kesesinden boşalması ile ilgili sofunlar)gibi ağır karaciğer problemleriniz veya diğer şiddetli karaciğer hastalığınız varsa,
• Şiddetli böbrek hastalığınız varsa,
• Doktorunuz, kan potasyum düzeyinizde düşüklük veya kalsiyum düzeyinde yüksekliksaptamışsa ve bu durum tedavi ile daha iyiye gitmiyorsa.
Bu durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise MİCATOR PLUS almadan önce doktorunuz bildiriniz.

MİCATOR PLUS'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

birini

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise veya daha önce herhangi geçirdiyseniz, doktorunuza bu konuda bilgi veriniz:
• Düşük tansiyon. Eğer vücudunuzdan fazla miktarda su kaybı olmuşsa veya idrar söktürücütedavi nedeniyle vücudunuzda tuz yetersizliği ortaya çıkmışsa, az tuzlu diyet uyguluycrsanız,ishal ve/veya kusma şikayetiniz varsa veya hemodiyalize giriyorsanız, kan basımcınız(tansiyon) düşebilir.
• Böbrek hastalığı veya böbrek nakli,
• Böbrek arter stenozu (tek veya her iki böbreğin kan damarlarında daralma),
• Karaciğer hastalığı
• Kalpte sorunlar
• Diyabet
• Gut
• Aldosteron düzeyindeki yükselme (kanda çeşitli minerallerin düzeylerindekidengesizlik nedeniyle vücutta su ve tuz tutulması)
• Sistemik lupus eritematozus ("lupus" veya "SLE" olarak da adlandırılır). Lupus, vücudunkendi bağışıklık sisteminin vücuda saldırması ile seyreden bir hastalıktır.
Gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuzu bilgilendiriniz. MİCATOR PLUS erken gebelik döneminde önerilmez. 3 aylıktan daha büyükgebeliklerde ise kullanılmamalıdır. Bu ilaç eğer gebeliğin 3. ayından sonra kullanırsa, bebeğeciddi şekilde zarar verebilir (bkz. "Hamilelik").
Hidroklorotiyazidlerle yapılan tedavi vücudunuzda elektrolit dengesinin bozulmasına neden olabilir. Sıvı veya elektrolit dengesindeki bozulmanın en tipik belirtileri şunlardır: ağızkuruluğu, halsizlik, uyuşukluk, uyku hali, huzursuzluk, kas ağrıları veya krampları, bulantı,kusma, kaslarda yorgunluk ve kalp atım hızında anormal artış (dakikada 100 atımdan fazla). Bubelirtilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza bildiriniz.
Cildinizde güneşe duyarlılığın arttığını düşünüyorsanız, yani cildinizde normalden daha çabuk ortaya çıkan güneş yanığı (kızarıklık, kaşıntı, şişlik, kabarıklık) oluyorsa, doktorunuzubilgilendiriniz.
Ameliyat veya anestezi gereken durumlarda doktorunuza MİCATOR PLUS kullandığınızı söyleyiniz.
MİCATOR PLUS çocuklarda ve 18 yaşına kadar adolesanlarda önerilmez.
Diğer tüm "anjiyotensin II reseptör antagonisti" grubu ilaçlarda olduğu gibi, telmisartamn tansiyonu düşürücü etkisi, siyah ırktan hastalarda, daha az olabilir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

MİCATOR PLUS'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması:

MİCATOR PLUS aç karına ya da yiyeceklerle birlikte alınabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer gebe olduğunuzu veya gebe olma ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuzu bilgilendiriniz. Doktorunuz, normal olarak, hamile kalmanızdan önce veya hamileolduğunuzu öğrenir Öğrenmez ilacınızı kesecek ve size başka bir ilaç önerecektir. MİCATORPLUS erken gebelik döneminde Önerilmez. 3 aylıktan büyük gebeliklerde ise kesinliklekullanılmamalıdır. Çünkü gebeliğin 3. ayından sonra kullanılması halinde bebekte ciddizararlar oluşturabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız

.
nnız. ztellikleilaç

bir

Emziriyorsanız veya emzirmeye başlamak üzereyseniz doktorunuzu bilgileneli MİCATOR PLUS emziren kadınlarda önerilmez. Eğer emzirmek istiyorsanız, Öbebeğiniz yeni doğan veya prematüre (erken doğum) ise, doktorunuz sizin için başkaönerecektir.

Araç ve makine kullanımı

Telmisartan/hidroklorotiyazidin araç ve makine kullanımı üzerine etkisi ile İlgİl: bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yüksek tansiyon nedeni ile tedavi edilen bazı kişilersersemleme veya yorgunluk hissedebilir. Eğer kendinizi sersemlemiş veya yorgunhissediyorsanız araç veya makine kullanmayınız.

MİCATOR PLUS'm içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

MİCATOR PLUS, laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamalarıgerekir.
dozda

MİCATOR PLUS her dozunda 1 mmol (23 mg^dan daha az sodyum ihtiva eder; bu sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.
MİCATOR PLUS her dozunda 173.28 mg mannitol içerir. Bu dozda mannitolden kaynaklı bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz ilaçlar dahil, herhangi bir başka ilaç kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, doktorunuzu bilgilendiriniz.
Doktorunuz, kullandığınız ilaçların dozunu değiştirebilir veya başka önlemler alabilir. Bazı durumlarda ilaçlardan birini bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Özellikle aşağıda listelenenilaçlar MİCATOR PLUS ile birlikte, aynı zamanda kullanılacaksa bu durum geçerlidir:
ilaçlar.

• Lityum içeren ilaçlar (bazı depresyon tiplerinin tedavisi için kullanılır)
• Kanda potasyum düzeyini düşüren (hipokalemi) İlaçlar: diğer İdrar söktürücübağırsak yumuşatıcı ilaçlar (ör: hint yağı), kortikosteroidler (ör: prednizolon), ACTH (birhormon), amfoterisin (bir mantar ilacı), karbenoksolon (ağızdaki yaraları tedavi etmek içinkullanılır), penisilin G sodyum (antibiyotik) ve salisilik asit ve türevleri.
• Potasyum düzeyini yükseltebilen ilaçlar: potasyum tutan idrar soktürücüler, potasyumdestekleri, potasyum içeren tuzlar, ACE inhibitörleri (yüksek tansiyon tedavisinde kul! anılır),siklosporin (organ naklinde kullanılan bir ilaç) ve heparin sodyum (kan sulandırıcı bir ilaç) gibiilaçlar.
• Kalp ilaçları (ör: digoksin) veya kalp ritminizi düzenleyen ilaçlar (ör: kinidin,hidroksikinidin, disopramid, amiodaron, sotalol, dofetilid, ibutilid, bepridil içeren ilaçlar)
• Mental bozuklukların tedavisi için kullanılan ilaçlar (ör: tiyoridazin, klorprt mazin,levopromazin, trifluoperazin, cyamemazin, sulpirid, sultoprid, amisulprid, tiyapirid, pımozid,haloperidol, droperidol içeren ilaçlar)
landan
ilaçlar

landan
landan

• Yüksek tansiyon tedavisi için kullanılan diğer ilaçlar (betablokerler ve diazoksid güjıi), ağrıkesiciler (aspirin gibi ilaçlar ve steroid olmayan ağrı kesiciler), kanser tedavisi için kuilaçlar (siklofosfamid, metotreksat, amifostin gibi), gut tedavisi için kullanılan(probenecid, sülfmpirazon ve allopurinol gibi), artrit tedavisi için kullanılan ilaçldr (öm:steroidler, metotreksat, ağrı kesiciler), Vitamin D ve kalsiyum destekleri, mide ve bağırsakhastalıklarında kullanılan ilaçlar (öm: sisaprid, biperidin, difemanil), bazı antibiyotikler(sparfloksazin, damar yolundan verilen eritromisin gibi), sıtma tedavisinde kuhalofantrin, alerjiye karşı kullanılan mizolastin ve terfenadin, bazı parazitlere karşı kuPentamidin, beyne kan akımını arttıran ve damardan verilen vinkamin.
• Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan insülin ve ağızdan alınan ilaçlar (öm: metforıjnin)
• Kolesterol düşürücü reçineler (kolestiramin ve kolestipol)
• Damar daraltıcı noradrenalin
• Antiviral bir ilaç olan amantadin
¦ Kas spazmlarını gidermekte kullanılan baklofen
¦ Alkol, barbitürat, narkotikler ve antidepresanlar.
MİCATOR PLUS, diğer ilaçların kan basıncını düşürücü etkisini arttırabilir.
MİCATOR PLUS kullanırken diğer ilacınızın dozunun ayarlanmasına gerek duyuyorsanız doktorunuza danışınız.
Kan basıncını düşüren diğer ilaçlarla olduğu gibi, MİCATOR PLUS'ın etkisi steroid okrayan antienflamatuvar ilaçların (ör: aspirin veya ibuprofen) alınması ile azalabilir.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

3. MİCATOR PLUS Nasıl Kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

emin

MİCATOR PLUS'ı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer değilseniz, doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.

Uygulama yolu ve metodu

MİCATOR PLUS günde 1 tablet şeklinde kullanılır. Tabletleri her gün aynı saatte alınız. Bu ilacı aç kamına veya yemekle birlikte alabilirsiniz. Tableti, su veya alkol içermeyen başka biriçecekle alınız. Doktorunuz size aksini söyleyinceye kadar ilacınızı her gün düzenli olarakalmanız gerekir ve bu çok önemlidir.

Değişik yaş grupları

altı

ndaki
dilmez.

Çocuklarda kullanımı:

Telmisartan/hidroklorotiyazidin çocuklarda ve 18 yaşın adolesanlarda güvenliliği ve etkililiği bilinmemektedir. Bu yaş grubunda kullanımı Öne

Yaşlılarda kullanımı:Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları düzenli olarak izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Eğer karaciğeriniz normal çalışmıyorsa, günde 40 mg telmisartan ile 12,5 mg hidroklorotiazidin kombine dozu aşılmamalıdır. Ciddi karaciğer hastalığınız varsaMİCATOR PLUS kullanılmamalıdır.

Eğer MİCATOR PLUS'ın etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla MİCATOR PLUS kullandıysanız

Eğer kaza ile gereğinden daha fazla tablet aldıysanız hemen doktorunuzu bilgilendireniz ve hemen en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz.

eczacı



MİCATOR PLUS'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya ile konuşunuz.MİCATOR PLUS kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız endişelenmeyiniz. Hatırlar hatırlamaz İlacınızı alıp ertesi gün normal şekilde almaya devam ediniz. Eğer ilacınızı almayı bir gün boyunca unutursanız ertesigün normal dozunuzu alarak devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, MİCATOR PLUS'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıda belirtilen yan etkilerin sıklık tanımları şöyledir:
• çok yaygın (10 kullanıcıdan Eden fazla kişi etkilenir)
• yaygın (100 kullanıcıdan 1-10 kişi etkilenir)
• yaygın olmayan (1000 kullanıcıdan 1-10 kişi etkilenir)
• seyrek (10.000 kullanıcıdan 1 -10 kişi etkilenir)
• çok seyrek (10.000 kullanıcıdan Eden az kişietkilenir)
• bilinmiyor (mevcut verilerden hareketle sıklık tahmin edilemiyor).

Aşağıdakilerden biri olursa MİCATOR PLUS'ı kullanmayı durdurunuz ve DElfiHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Sepsis**: ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasyon (iltihap) şeklinde ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu), cilt ve mukozada ani şişme(anjiyoödem).
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir ve oldukça seyrek görülür. Bu durumda ilacı kullanmayı derhal kesiniz ve derhal doktorunuza başvurunuz. Bu etkiler tedavi edilmez ise ölümlesonuçlanabilir.

MİCATOR PLUS'ın olası yan etkileri:

Yaygın yan etkile arasında şunlar bulunur:
• Baş dönmesi
Yaygın olmayan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Kan potasyum düzeylerinde düşme
• Endişe (anksiyete)
• Baygınlık
• Karıncalanma ve iğnelenme hissi (parestezi)
• Baş dönmesi hissi (vertigo)
• Kalp hızının artması (taşikardi)
• Kalpte ritm bozuklukları
• Kan basıncının (tansiyonun) düşmesi
• Ayağa kalkınca kan basıncının ani düşmesi
• Nefes darlığı
• İshal
• Ağız kuruluğu
• Gaz
• Sırt ağrısı
* Kaslarda spazm
* Kas ağrıları
* Ereksiyon sağlayamama veya sürdürememe
* Göğüste ağrı
* Kanda ürik asit düzeylerinde artma.
Seyrek yan etkiler arasında şunlar bulunur:
Akciğerlerde iltihaplanma (bronşit)
Lupus hastalığının tetiklenmesi veya kötüleşmesi (vücudun bağışıklık sisteminiıjı kendi dokularına saldırması sonucu eklemlerde ağrı, deri döküntüleri ve ateş olması)
Boğaz ağrısı Sinüslerde iltihaplanmaDepresyon
Uykuya dalmada güçlük Görmede bozulmaNefes almakta güçlükKarın ağrısıKabızlık
Yemekten sonra şişkinlik (dispepsi)
Kendini hasta hissetme Midede iltihaplanma (gastrit)
Karaciğer fonksiyonlarında anormallik*
Ölüme de yol açabilen cilt ve mukozalarda ani şişme (ölümle sonuçlanabilen anjioödem)
Ciltte kızarıklık (eritem)
Kaşıntı veya döküntü gibi alerjik reaksiyonlar Terlemede artışKurdeşen (ürtiker)
Eklem ağrıları (artralji)
Kol ve bacaklarda ağrılar Kas kramplarıGrip benzeri belirtilerAğrı
Kanda ürik asit düzeyinde yükselme Sodyum düzeyinde düşmeKreatinin düzeyinde yükselme
Karaciğer enzimleri veya kreatinin fosfokinaz düzeylerinde artış.

(^Telmisartan ile elde edilen pazarlama sonrası deneyimlere göre, karaciğerfonksiyonlarında anormallik ve karaciğerde bozukluk görülen hastaların çoğunluğu Japon hastalardır. Bu yanetkilerin Japon hastalarda ortaya çıkması daha olasıdır)Telmisartan:

Tek başına telmisartan kullanan hastalarda ek olarak şu yan etkiler bildirilmiştir:
Yaygın olmayan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
• Üst solunum yolu enfeksiyonu (ör: boğaz ağrısı, sinüslerde iltihaplanma, soğukalgınlığı)
• İdrar yolu enfeksiyonları
• Kırmızı kan hücrelerinin eksikliği (anemi)
• Potasyum düzeylerinde yükselme
• Kalp hızının yavaşlaması (bradikardi)
• Akut böbrek yetmezliği dahil böbrek bozuklukları
• Halsizlik
Seyrek yan etkiler arasında şunlar bulunur:
* Sepsis** ("kan zehirlenmesi" olarak da adlandırılan, bütün vücutta enflamasyorı (iltihap) şeklinde ortaya çıkan şiddetli bir enfeksiyon durumu)
Platelet (trombosit) sayısında azalma (trombositopeni)
Belirli beyaz kan hücrelerinin sayısında artma (eozinofıli)
Ciddi alerjik reaksiyonlar (ör: hipersensitivite, anaflaktik reaksiyon, ilaç döküntjüsü) Kan şekerinde düşme (şeker hastalarında)
Midede rahatsızlık hissi Egzema (bir deri hastalığı)
Artroz (bir eklem hastalığı)
Tendon adı verilen bağlarda iltihaplanma Hemoglobin (bir kan proteini) düzeyinde azalma.

(**20.000'den fazla hasta ile yürütülen uzun dönemli bir çalışmada, telmisarian ile tedavi edilen hastalarda, telmisartan almayan hastalara göredaha fazla sepsis görülmüştür. Budurum tesadüfi olabilir veya henüz bilinmeyen bir mekanizmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir)Hidroklorotiyazid:

Tek başına hidroklorotiyazid kullanan hastalarda ek olarak şu yan etkiler bildirilmiştir: Bilinmeyen sıklıkta ortaya çıkan yan etkiler arasında şunlar bulunur:
Tükürük bezlerinde iltihaplanma
Kırmızı ve beyaz hücreler dahil kan hücrelerinin sayısında azalma Platelet sayısında azalma (trombositopeni)
Ciddi alerjik reaksiyonlar (ör: hipersensitivite, anaflaktik reaksiyon) iştah azalması veya kaybıHuzursuzluk
Baş dönmesi veya sersemleme Görme bulanıklığı veya sarımsı renkte görmeKan damarlarının iltihabı (nekrotizan vaskülit)
Pankreasta iltihaplanma Midede rahatsızlık hissiCiltte ve gözde sararma (sarılık)
Lupus benzeri sendrom (vücudun bağışıklık sisteminin kendine saldırması ile orfaya çıkan sistemik lupusu taklit eden bir hastalık)
Ciltte kan damarlarının iltihaplanması gibi cilt bozuklukları
Güneş ışığına duyarlılığın artması veya cildin üst tabakasının kabarması ve soyu ması (toksik epidermal nekroliz)
Güçsüzlük
Böbreklerde iltihaplanma veya böbrek fonksiyonlarının bozulması İdrarda glukoz bulunması (glukozüri)
Ateş
Elektrolit (vücuttaki sıvının dengelenmesinde rol oynayan bazı maddeler) dengecinin bozulması
Kan kolesterol düzeyinin yükselmesi
• Kan hacminin azalması
• Kanda glukoz veya yağ düzeyinin artması.
Eğer bu yan etkilerden herhangi birisi ciddileşirse veya bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

5. MİCATOR PLUS'm saklanması

MİCATOR PLUS'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MİCATOR PLUS'ı kullanmayınız.


PLUS'ı

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MİCATOR kullanmayınız.

Ruhsat sahibi :

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Mahmutbey Mah. Dümenler Caddesi No: 19/3 Bağcılar-istanbul

Üretim yeri

; Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Atatürk Mah., Fatih Blv., No:32 ÇOSB - Çerkezköy/Tekirdağ

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Micator Plus 80/12.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Telmisartan / Hidroklorotiyazid

Atc Kodu: C09DA07

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.