Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Vigaroo 100 Mg Film Tablet Kt Kullanma Talimatı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları » Ürolojik İlaçlar » DİĞER ÜROLOJİK ÜRÜNLER » Erektil Disfonksiyonİktidarsızlık İlaçları » Sildenafil Sitrat

KULLANMA TALİMATIVİGAROO® 100 mg film tablet Ağızdan alınır.

•Etkin madde:

Her bir film tablet etkin madde olarak 100 mg sildenafile eşdeğer 140.48 mgsildenafil sitrat içerir.

•Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bı


ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. VİGAROO®nedir ve ne için kullanılır?


2. VİGAROO kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. VİGAROO® nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.VİGAROO®'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. VİGAROO® nedir ve ne için kullanılır?

. /«\

• VİGAROO film tabletler 100 mg sildenafil içeren, mavi renkli, her iki yüzü çentiksiz,baklava biçimli film kaplı tablet olarak 4 ve 8 tablet içeren ambalajlar halinde sunulmaktadır.
• VİGAROO fosfodiesteraz tip 5 inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Penistekikan damarlarının gevşemesine yardımcı olarak cinsel uyarı sırasında kanın penise akımınısağlamak suretiyle etki gösterir.
ksiyon) alısınız,meşininkullanımı

VİGAROO sadece cinsel yoldan uyarılmanız durumunda doğal yolla sertleşme (ere oluşmasına yardım eder. Sertleşme sorununuz yoksa VİGAROO® kullanmiSertleşme sorunu, bir erkekte cinsel aktivite için gerekli, penis sertlesağlanamaması veya sertliğin korunamamasıdır. VİGAROO® kadınlarıniçin değildir.

* ®2. VİGAROO 'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Sertleşme sorununu, buna yol açabilecek olası sebepleri ve uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuz tarafından kullandığınız bütün ilaçların ve hastalıklarınızın bilinmesi gereklidir.
Cinsel aktivite, kalp ile ilgili sorunlar için belirli bir derecede risk teşkil eder. Bu nedenle sertleşme sorununuza yönelik bir tedaviye başlamadan önce doktorunuzca kalp ve damarsisteminizin durumu değerlendirilmelidir.

VİGAROO® 'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;


VİGAROO®'nun etken maddesi olan sildenafil veya diğer bileşenlerine karşı alerjik bir reaksiyonunuz (hassasiyetiniz) varsa;
içeren eritritolyorsanızsteren biraçlardır,an birini

Amil nitrat veya butil nitrat gibi nitrik oksit açığa çıkaran veya nitrat (Nitrogliserin, isosorbid mononitrat, isosorbid nitrat, pentaeritritol tetranitrattetranitrat, isosorbid dinitrat / fenobarbital gibi) herhangi bir ilaç kullamVİGAROO® kullanmayınız. Bu ilaçlar, sıklıkla göğüs ağrısı ile kendini gökalp ve damar hastalığının (anjina pektoris) tedavisi için kullanılanVİGAROO® bu ilaçların etkilerinde ciddi bir artışa neden olabilir. Bu ilaçlardkullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınızadanışınız.
iskemik

Görme kaybına veya görme bozukluğuna neden olabilen Non-arteritik anterior optik nöropati (NAİON) hastalığınız varsa.
Kalbiniz ile ilgili bir sorununuz varsa; Doktorunuz kalbinizin seksüel aktivitenin getireceği ek yükü kaldırıp kaldıramayacağını dikkatle değerlendirmelidir.
Ağır bir karaciğer veya kalp sorununuz varsa;
İnme veya kalp krizi geçirdiyseniz veya tansiyonunuz (kan basıncınız) düşüksç Retinitis pigmentoza gibi az görülen belirli bir kalıtsal göz hastalığınız varsa

VİGAROO 'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

etkileri Ancakvücudunn nadirrunuzca

• VİGAROO®'nun geçici olarak tansiyonunuzu (kan basıncınızı) düşürücü
olabilir. Çoğu kimsede bu durumun ilgili sonuçları azdır ya da hiç yoktuı. özellikle tansiyon düşüşlerine hassas, kalp damarlarında tıkanma ile veyatansiyonu (kan basıncının) kontrolünde ciddi bozulma ile kendini gösterehastalıkları olan kişilerde cinsel aktiviteye eşlik edecek bu etkilerin doktodeğerlendirilmesi gerekir.
• Orak hücre anemisi (kırmızı kan hücrelerindeki bir anormallik), lösemi (kanhücrelerinin kanseri), multipl myelom (kemik iliği kanseri), veya peniste herhangi birhastalık veya biçim bozukluğunuz varsa, sertleşme sorununuz için ilaç kullanırken budurumlar özel dikkat gerektirebilir.
• Mide ülseriniz veya bir kanama bozukluğunuz (hemofili gibi) varsa.
• Görmenizde ani bir azalma veya görme kaybı yaşarsanız VİGAROO ku lanmayıdurdurun ve derhal doktorunuza bildiriniz.
• Duymanızda ani bir azalma veya sağırlık yaşarsanız VİGAROO® kullanmayı durdurunve derhal doktorunuza bildiriniz.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
VİGAROO ile birlikte sertleşme sorunu için kullanılan başka ilaçlar kullanmamalısınız.

VİGAROO 'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

VİGAROO yiyecek ve içeceklerle birlikle alındığında etki göstermesi biraz daha uzun sürebilir.
Fazla alkol alınması, sertleşme yeteneğini geçici olarak azaltabilir. İlacınızdan maksimum fayda sağlamak için, cinsel aktiviteden önce fazla miktarda alkol tüketmeyiniz.

Hamilelik

VİGAROO® kadınların kullanımı için değildir.

Emzirme

VİGAROO® kadınların kullanımı için değildir

Araç ve makine kullanımı

VİGAROO baş dönmesine neden olabilir ve görmeyi geçici olarak etkileyebilir. Bı|| nedenle araç ve makine kullanırken dikkatli olunuz.

* ®

VİGAROO 'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her tablette 1 mmol (23 mg)'dan az sodyum ihtiva eder; bu durumda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

taeritritol ;ya amilbiçimdekalp veilaçları
orsanız, (25 mg)

• VİGAROO , nitrogliserin, isosorbid mononitrat, isosorbid nitrat, pemtetranitrat, eritritol tetranitrat, isosorbid dinitrat / fenobarbital gibi nitratların vnitrat veya butil nitrat gibi nitrik oksit açığa çıkaran ilaçların etkilerinin ciddiartmasına neden olabilir. Bu ilaçlar, sıklıkla göğüs ağrısı ile kendini gösteren birdamar hastalığının (anjina pektoris) tedavisi için kullanılan ilaçlardır. Bukullanıyorsanız VİGAROO® KULLANMAMALISINIZ
• AIDS (HIV) gibi durumların tedavisi için proteaz inhibitörleri kullanıpdoktorunuz başlangıç dozu olarak size VİGAROO® 'nun en düşük dozunuönerebilir.
tedavisi rülebilir.düşmesibirlikte;enellikleBu gibiamadanektedir,bilir,şlemdenvücuttanik olanvisinden bir ilaçİAROO®

• Yüksek tansiyon (kan basıncı) veya prostat problemleri nedeniyle alfa-blokeralmakta olan hastalarda ayağa kalkarken baş dönmesi veya hafifleme hissi göBunlar otururken veya hızla ayağa kalkarken görülen tansiyon (kan basıncı)olarak tanımlanan postural hipotansiyonun belirtileridir. Sildenafıl ilealfa-bloker kullanan bazı hastalarda bu belirtiler görülmüştür. Bu eVİGAROO ahırımdan sonra, 4 saat içerisinde, ortaya çıkmaktadır,semptomların görülme ihtimalini azaltmak için VİGAROO® tedavisine başönce alfa bloker dozunuzu her gün düzenli olarak alıyor olmanız gerekmıDoktorunuz tedavinize VİGAROO® 'nun 25 mg'lık dozu ile başlamanızı önere
da

• VİGAROO başlıca karaciğerde bu organa özel enzimler tarafındangeçirilerek vücuttan uzaklaştırılabilir hale getirilir. Bu sebeple aynı yollauzaklaştırılabilir hale getirilen diğer bazı ilaçlar (Bir makrolid antibiyoeritromisin, mide ülseri tedavisinde kullanılan bir ilaç olan simetidin, verem t&kullanılan bir antibiyotik olan rifampisin, özel akciğer hastalıklarında kullanılaolan bosentan) ve greyfurt suyu VİGAROO® ile birlikte kullanıldığında VİG'nun vücuttan uzaklaştırılmasını geciktirebilir.

Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. VIGAROO nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• VIGAROO 'yu her zaman doktorunuzun size önerdiği şekliyle kullanın. Eminolmadığınız takdirde eczacınıza veya doktorunuza danışınız. Olağan doz 50 mg'dır.
• VIGAROO günde bir defadan fazla kullanılmamalıdır.

Uygulama yolu ve metodu:

• VİGAROO®'yu cinsel aktiviteden yaklaşık bir saat önce almalısınız. Tableti bütünolarak bir bardak suyla yutunuz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım:

VIGAROO , 18 yaşın altındakilerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanım:

Yaşlı hastalara özel olarak dozun ayarlanması gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları Böbrek yetmezliği

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda 25 mg'lık VIGAROO® dozu önerilmektedir

Karaciğer yetmezliği

Karaciğer bozukluğu olan (örneğin siroz gibi kronik bir karaciğer hastalığı olan) hastalarda 25 mg'lık VIGAROO® dozu önerilmektedir.

Eğer VIGAROO 'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izlenimini$ var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla VIGAROO kullandıysanız:

VIGAROO 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eçzacı ile konuşunuz.


100 mg'ın üzerindeki dozlar ilacın etkinliğini artırmamaktadır. Ancak, yüksek dozlarda alındığında, ilacın istenmeyen etkileri (yan etki) ve bunların şiddeti artabilir.
Doktorunuzun size söylediğinden fazla sayıda tablet almamalısınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, VIGAROO 'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yap etkiler olabilir.Yan etkiler genelde geçici veya orta şiddette olmuştur. Tavsiye edilen dozlardaaşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:
Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

: 10 hastanın en az birinde görülebilir.
: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın :

• Baş ağrısı
• Yüz kızarması

Yaygın:

• İdrar yolu enfeksiyonu
• Sersemlik hissi
• Anormal görüş (hafif ve geçici, özellikle görmede renklerin soluklaşması, bununyanında ışığı algılamada artış ve bulanık görme)
• Burun tıkanıklığı
• Hazımsızlık

Yaygın olmayan:

• Kusma
• Göz hastalıkları, göz arkasında kanama, göz kızarması, göz ağrısı, çift görme, gözdeanormallik hissi, konjunktiva hastalıkları, gözyaşı hastalıkları
• Düzensiz veya hızlı kalp atışı
• Kas ağrısı
• Uyku hissi
• Dokunma hissinde azalma
• Baş dönmesi
• Ağız kuruluğu
• Göğüs ağrısı
• Yorgun hissetme
• Deri döküntüsü
• Nezle
• Baş dönmesi
• Kulak çınlaması
• Uykululuk hali
• Duyu azalması
• Bulantı

Seyrek:

• Yüksek kan basıncı
• Düşük kan basıncı
• Baygınlık hissi, bayılma
• İnme
• Burun kanaması
• Duymada ani azalma veya işitme kaybı
• Aşırı duyarlılık (deri döküntüsü dahil)
• Kalpte bir çeşit atım bozukluğu

Bilinmiyor

• Beyine giden damarların geçici tıkanması sonucu oluşan geri dönüşümlü bir tür felç(geçici iskemik atak)
• Havale, nöbet, tekrarlayan nöbet
• Göz ağrısı, gözde kanlanma, kızarma
• Damarsal olmayan göz siniri zedelenmesi (Non-artritik anterior iskemik optik nfiropati -NAİON)
Gözde retina damarlarının tıkanması (Retinal vasküler oklüzyon)
Kalpte yaşamı tehdit eden atım bozukluğu Stabil olmayan göğüs ağrısı (unstabl anjina)
Ani kardiyak ölüm
Erkeklerdeki uzun süreli ağrılı sertleşme Ereksiyon süresinde uzama
(Steven
mekroliz) *rısı, ani

Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap Johnson Sendromu)
• Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidemisi
Pazarlama sonrası deneyimde rapor edilmiş ek yan etkiler: şiddetli kalp atışı, göğüs a ölüm, kalp krizi veya beyin bölümlerine kan akışının geçici olarak yavaşlaması
meydana
mümkün

Hepsi olmamakla birlikte erkeklerin çoğunda bu ilacı aldıktan sonra kalp problemleri gelmiştir. Bu etkilerin direkt VİGAROO* ile ilişkili olup olmadığının belirlenmesideğildir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. VİGAROO®' nun saklanması

VİGAROO®'yu

çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra VİGAROO 'yu kullanmayınız.


Ruhsat sahibi:

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Mahmutbey Mah. Dümenler Caddesi No: 19/3 Bağcılar-İstanbul

Üretim yeri:

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Atatürk Mah., Fatih Blv., No:32 ÇOSB - Çerkezköy/Tekirdağ

Bu kullanma talimatı 29.08.2013 tarihinde onaylanmıştır.


6/6

İlaç Bilgileri

Vigaroo 100 Mg Film Tablet Kt

Etken Maddesi: Sildenafil

Atc Kodu: G04BE03

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Vigaroo 100 Mg 4 Film Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.