Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Celebrex 100mg Kapsül Kullanma Talimatı

Kas İskelet Sistemi » Antienflamatuar ve Antiromatikler » Non-steroid » Koksibler » Selekoksib

KULLANMA TALİMATICELEBREX® 100 mg kapsül Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her kapsül 100 mg selekoksib içerir.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat, sodyum lauril sülfat, polividon-K30, kroskarmeloz sodyum, magnezyum stearat, titanyum dioksit, jelatin, mavi (SB-6018), shellac, dehidre alkol(E1034800), izopropil alkol, bütil alkol (E1013200), propilen glikol , kuvvetli amonyakçözeltisi, FD&C Blue. No: 2 Alüminyum Lake (E132)

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaçduyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. CELEBREX nedir ve ne için kullanılır?


2. CELEBREX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. CELEBREX nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. CELEBREX'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. CELEBREXnedir ve ne için kullanılır?

CELEBREX, selekoksib etkin maddesi içeren kapsül formunda bir ilaçtır. 20 kapsüllük blister ambalajlarda satılmaktadır.
CELEBREX, nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİI) olarak adlandırılan bir ilaç grubunun, COX-2 inhibitörleri olarak bilinen alt grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuz, ağrı ve inflamasyonun (iltihap) ortayaçıkmasında rol oynayan prostaglandin adı verilen bir grup kimyasal madde üretmektedir. Eklemlerdeağrı, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı (kronik) bir hastalık olan romatoid artrit veeklemlerin aşınması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında kireçlenme olarak da bilinen osteoartrit gibihastalıklarda, vücudunuz normalden daha fazla prostaglandin üretmektedir.
CELEBREX, prostaglandinlerin üretimini azaltarak ve bu şekilde ağrı ve iltihabın da azalmasını sağlayarak etki gösterir.
CELEBREX, eklemlerde ağrı, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı (kronik) bir hastalık olan

romatoid artritosteoartritankilozan spondilitin2. CELEBREX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Doktorunuz tarafından size CELEBREX reçete edilmiştir. Aşağıdaki bilgiler, CELEBREX ile mümkün olan en iyi sonuçlan almanıza yardımcı olacaktır. Başka sorunuz varsa lütfen doktorunuza veya eczacınızadanışınız.
CELEBREX ciddi kalp damar sistemi trombotik olay, miyokard enfarktüsü ve inme riskini arttırabilir ve bunlar ölümcül olabilir. Tüm iltihaba etkili ilaçlar (NSAİİ) için risk benzerdir. Bu risk doz,kullanım süresi ve başlangıçtaki kalp damar sistemi risk faktörleriyle birlikte artabilir. Bilinen kalpdamar sistemi hastalığı olan hastalar daha büyük risk altında olabilir.
CELEBREX koroner by-pass geçirmiş hastalarda perioperatif dönemde kontrendikedir (bkz. bölüm
CELEBREX dahil olmak üzere, ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar (NSAİİ) ile tedavi edilen hastalarda herhangi bir zamanda, uyarıcı belirtiler eşliğinde ya da böyle belirtiler olmaksızın, kanama,ülserleşme ve mide, ince ya da kalın barsakta delinme gibi ölümcül olabilen ciddi mide-barsakolayları görülebilir.

CELEBREX'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Aşağıdaki durumlar sizin için geçerli ise CELEBREX kullanmamanız gerektiği için, bu durumu doktorunuza bildiriniz:
Eğer,
• Etkin madde olan selekoksibe veya CELEBREX'in diğer bileşenlerinden herhangi birine karşıalerjik (aşırı duyarlı) iseniz.
• “Sülfonamidler” olarak adlandırılan bir ilaç grubuna karşı daha önceden alerjik bir reaksiyongeçirdiyseniz.
• Midenizde veya barsaklarınızda aktif, ülser ya da kanama varsa.
• Asetilsalisilik asit (Aspirin) veya diğer antiinflamatuvar ve ağrı kesici ilaçları (NSAİİ) almanınbir sonucu olarak astım krizi, şiddetli burun tıkanıklığı ortaya çıktı ise veya kaşıntılı deridöküntüsü, yüz, dudaklar, dil veya boğazda şişme, nefes almada güçlük veya hırıltı gibi biralerjik reaksiyon geliştirdiyseniz
• Gebeyseniz ya da çocuk doğurma potansiyeliniz mevcut olmasına rağmen etkili bir doğumkontrol yöntemi kullanmıyorsanız ve tedavi devam ederken gebe kalma olasılığınız varsadoktorunuzla doğum kontrol yöntemlerini tartışmalısınız.
• Emziriyorsanız.
• Şiddetli karaciğer hastalığınız varsa.
• Şiddetli böbrek hastalığınız varsa.
• Ülseratif kolit veya Crohn hastalığı olarak adlandırılan inflamatuvar barsak hastalıklarından biri varsa.
• Kalp yetmezliği, teşhis konmuş iskemik kalp hastalığı (örn: enfarktüs) veya serebrovasküler(beyin damarlarını etkileyen) hastalığınız varsa; örneğin kalp krizi, inme veya geçici iskemikatak (beyne giden kan akışında geçici azalma; “mini inme” olarak da bilinir), göğüs ağrısıatakları veya kalbe ya da beyne giden kan damarlarında tıkanıklık tanısı konmuşsa.
• Mevcut ya da geçirilmiş kan dolaşımı problemleri varsa (periferal arteriyel hastalık) ya dabacaklarınızdaki atardamarlara cerrahi müdahale uygulandıysa.
• Açık kalp ameliyatı (by-pass) geçirdiyseniz, ameliyat öncesi ve sonrası yakın dönemdeCELEBREX kullanmamalısınız.

CELEBREX'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdakilerin sizin için geçerli olup olmadığını doktorunuzla birlikte kontrol

e

diniz.
Eğer,
• Midenizde veya barsaklarınızda

öncedenaktifCELEBREX almayınız

.)
• Asetilsalisilik asit (Aspirin) alıyorsanız (kalple ilgili problemlerden korunma amacıyla düşükdozda olsa bile)
• Kan pıhtılaşmasını azaltmak için ilaçlar (kan sulandırıcılar) kullanıyorsanız (örneğin, varfarin)
• CELEBREX'i ibuprofen veya diklofenak gibi diğer asetilsalisilik olmayan NSAİ ilaçlarlabirlikte alıyorsanız. (Bu ilaçları birlikte kullanmaktan kaçınınız.)
• Sigara içiyorsanız, şeker hastalığınız, yüksek kan basıncınız veya yüksek kolesterolünüz varsa.
• Kalbiniz, karaciğeriniz veya böbrekleriniz iyi çalışmıyorsa; Bu durumlarda doktorunuz sizidüzenli olarak kontrol etmek isteyebilir.
• Sıvı retansiyonu (vücutta normalden fazla su tutulumu) varsa (ayak bileklerinin ve ayaklarınşişmesi, ödem gibi).
• Çeşitli rahatsızlıklar, ishal veya diüretiklerin (idrar söktürücüler) kullanımı gibi nedenlerledehidrasyon (vücutta olması gerekenden daha az su bulunması) mevcutsa.
• Herhangi bir ilaca karşı ciddi bir alerjik reaksiyon veya ciddi bir cilt reaksiyonu (şiddetlikızarıklık, şişlik, kaşıntı gibi) geliştirdiyseniz.
• Enfeksiyon nedeni ile kendinizi hasta hissediyor ya da kendinizde enfeksiyon olduğunudüşünüyorsanız; CELEBREX, ateş ve enfeksiyon ve inflamasyonun (iltihabın) diğer bulgularınımaskeleyebilir.
• 65 yaşın üzerindeyseniz; doktorunuz sizi düzenli olarak kontrol etmek isteyebilir.
Diğer NSAİ ilaçlar (örn: ibuprofen veya diklofenak) gibi, bu ilaç kan basıncınızda (tansiyonunuzda) artışa yol açabilir, bu nedenle doktorunuz düzenli olarak tansiyon takibi yapmanızı isteyebilir.
CELEBREX kulanımı ile, şiddetli karaciğer iltihabı, karaciğer hasarı ve karaciğer yetmezliği (bazı durumlarda ölümcül sonuçları olabilir veya karaciğer nakli gerektirebilir) gibi bazı şiddetli karaciğerreaksiyonu vakaları rapor edilmiştir. Reaksiyonun başlangıcına kadar geçen sürenin rapor edildiğivakalarda, şiddetli karaciğer reaksiyonlarının büyük çoğunluğu tedavi başlangıcından sonraki bir ayiçinde ortaya çıkmıştır.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


CELEBREX, gebe olan veya tedavi devam ederken gebe kalma olasılığı olan kadınlar (yani, uygun doğum kontrolünü kullanmayan, çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar) tarafındankullanılmamalıdır. CELEBREX tedavisi sırasında gebe kalırsanız tedaviyi bırakmalı ve alternatiftedavi için doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


CELEBREX emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı

Araç veya makine kullanmadan önce, CELEBREX'e nasıl reaksiyon gösterdiğinizin farkında olmalısınız. CELEBREX aldıktan sonra baş dönmesi, sersemlik veya uyuşukluk hissediyorsanız buetkiler geçene kadar araç veya makine kullanmayınız.

CELEBREX'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ilaç her kapsülde 0,875 mg sodyum içerir. İçerdiği sodyum miktarı göz önüne alındığında herhangi bir yan etki beklenmez.
Bu ilaç her kapsülde 149,7 mg laktoz ihtiva eder. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse ilacı kullanmadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar, CELEBREX'de dahil olmak üzere diğer ilaçların kan düzeylerini dolayısıyla etkilerini arttırabilir veya azaltabilir.
• Dekstrometorfan (öksürük tedavisi için kullanılır).
• ADE inhibitörleri veya anjiyotensin II antagonistleri (yüksek kan basıncı (tansiyon) ve kalpyetmezliği için kullanılırlar.
• Diüretikler (idrar söktürücüler) (vücuttaki fazla sıvının tedavisi için kullanılır)
• Flukonazol ve rifampisin (mantar ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisindekullanılır).
• Varfarin veya diğer oral antikoagülanlar (kan pıhtılaşmasını azaltan “kan inceltici/kansulandırıcı” ilaçlar)
• Lityum (bazı depresyon türleri ve mani tedavisinde kullanılır).
• Depresyon, uyku bozuklukları, yüksek kan basıncı (tansiyon) veya düzensiz kalp atışı (kalpritm bozukluğu) tedavisine yönelik diğer bazı ilaçlar.
• Nöroleptikler (bazı zihinsel bozuklukların tedavisinde kullanılır).
• Metotreksat (romatoid artrit (iltihaplı eklem romatizması), sedef hastalığı (psöriyazis) ve kankanseri (lösemi) tedavisinde kullanılır).
• Karbamazepin (Epilepsi (sara hastalığı) / nöbet ve bazı ağrı veya depresyon türlerinintedavisinde kullanılır).
• Barbitüratlar (Epilepsi (sara hastalığı) / nöbet ve bazı uyku bozukluklarının tedavisindekullanılır).
• Siklosporin ve takrolimus (bağışıklık sistemini baskılamak için; örneğin organ nakillerindensonra kullanılır).
Alkol ve SSRI'lar (depresyon tedavisinde kullanılır) (örneğin sitalopram, paroksetin fluoksetin, sertralin) ile beraber kullanıldığında mide barsak kanalında kanama riskini arttırabilir.
NSAİ ilaçlar kullanan hastalarda beraberinde oral kortikosteroid kullanımı mide-barsakta kanama riskini arttırır.
CELEBREX, düşük dozda (günlük 75 mg veya daha az) asetilsalisilik asitle (Aspirin) birlikte alınabilir. Ancak ülser riski artabilir. Bu ilaçları birlikte almadan önce doktorunuza danışınız. Birliktebitkisel ürün kullanıyorsanız doktorunuza bilgi veriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. CELEBREX nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

CELEBREX'i her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde alın. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Doktorunuz hangi dozu almanız gerektiğini açıklayacaktır. Kalp sorunlarıyla ilişkili yan etkilere yönelik risk, dozla ve kullanım süresiyle arttığı için, ağrınızı kontrol edebilen en düşük dozukullanmanız ve belirtilerin iyileşmesi için gerekenden daha uzun süre CELEBREX almamanızönemlidir.
Tedavi başlangıcından sonraki iki hafta içinde ilaçtan herhangi bir fayda görmezseniz doktorunuzla iletişime geçiniz.
CELEBREX'i, günde toplam 400 mg'dan fazla dozda kullanmamalısınız.

Dejeneratif eklem hastalığı (osteoartrit)

için genellikle önerilen günlük doz 200 mg'dır, doktorunuz gerekli gördüğü takdirde günlük dozu maksimum 400 mg'a çıkarabilir.
İlacın günlük dozu genellikle şu şekilde uygulanır:
• günde bir kez bir adet 200 mg kapsül veya
• günde iki kez bir adet 100 mg kapsül

iltihaplı eklem romatizması (romatoid artrit)

için genellikle önerilen günlük doz 200 mg'dır, doktorunuz gerekli gördüğü takdirde günlük dozu maksimum 400 mg'a çıkarabilir.
İlacın günlük dozu genellikle şu şekilde uygulanır:
• günde iki kez bir adet 100 mg kapsül

Ankilozan spondilit

için, genellikle önerilen günlük doz günde 200 mg'dır, doktorunuz gerekli gördüğü takdirde günlük dozu maksimum 400 mg'a çıkarabilir.
İlacın günlük dozu genellikle şu şekilde uygulanır:
• günde bir kez bir adet 200 mg kapsül veya
• günde iki kez bir adet 100 mg kapsül

Akut kas iskelet sistemi, ameliyat sonrası ağrılar ve adet sancısı için:Uygulama yolu ve metodu:

CELEBREX, ağızdan suyla birlikte alınmalıdır. Günün herhangi bir saatinde, yemeklerle veya tek başına alınabilir. Bununla birlikte, CELEBREX dozlarını her gün aynı saatte almaya çalışınız.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

CELEBREX yalnızca yetişkinler içindir, çocuklarda kullanıma yönelik değildir.

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaşın üzerindeyseniz ve özellikle de vücut ağırlığınız 50 kg'ın altındaysa doktorunuz sizi daha yakından izlemek isteyebilir.

Özel kullanım durumları:Böbrek veya karaciğer yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek sorunlarınız varsa daha düşük dozda ilaca ihtiyaç duyabileceğiniz için doktorunuzun bunu bildiğinden emin olunuz.

Eğer CELEBREX'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla CELEBREX kullandıysanız:

Doktorunuzun tavsiye ettiği miktardan daha fazla ilaç almamalısınız.

Almanız gerekenden (doktorunuzun önerdiği miktar) daha fazla CELEBREX aldıysanız bir doktor veya eczacıya danışınız. Görüşmeye giderken ilaç kutularını yanınıza alınızCELEBREX'i kullanmayı unutursanız:

CELEBREX'i almayı unutursanız, hatırladığınızda en kısa sürede alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.CELEBREX ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

CELEBREX tedavinizi aniden kesmeniz semptomlarınızın kötüleşmesine yol açabilir. Doktorunuz bu yönde bir tavsiyede bulunmadıkça CELEBREX almayı bırakmayınız. Doktorunuz, CELEBREX'itamamen bırakmadan önce dozu birkaç gün için azaltmanızı söyleyebilir.
Bu ilacın kullanımı konusunda başka sorularınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi, CELEBREX'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkilerin sıklığı aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmaktadır:
Çok yaygın Yaygın
gözlenen yan etkiler Yaygın olmayanGözlenen yan etkilerSeyrek
gözlenen yan etkiler Sıklığı bilinmeyen

Hastaların 10'da birinde ya da daha sık gözlenen yan etkiler
Hastaların 10'da birinden azında, ancak 100'de biri ya da daha fazlasında
Hastaların 100'de birinden azında, ancak 1000'de biri ya da daha fazlasında
Hastaların 1000'de birinden azında, ancak 10000'de biri ya da daha fazlasında
Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, CELEBREX'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Deri döküntüsü, yüzde şişme, hırıltı veya nefes almada güçlük gibi bir alerjik reaksiyon
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlar dan biri sizde mevcut ise, sizin CELEBREX' e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden biri görülürse almayı bırakınız ve DERHAL doktorunuza bilgi veriniz:

• Göğüs ağrısı gibi kalp sorunları
• Şiddetli mide ağrısı veya mide ya da barsaklarda kanamaya dair bir belirti, örneğin siyah veyakanlı dışkı veya kan kusma
• Döküntü, kabarcıklar oluşması veya derinin soyulması gibi bir deri reaksiyonu
• Karaciğer yetmezliği (semptomlar arasında bulantı, ishal, sarılık (cildinizin veya göz akınızınsarı renk olması) bulunabilir).
• Kan basıncında ortaya çıkan yükseklik ya da var olan kan basıncı yüksekliğinde kötüleşme

Diğer yan etkiler Çok yaygın yan etkiler:

• Yüksek kan basıncı (tansiyon)

Yaygın yan etkiler

olan sıvı birikimi boşluklarının tıkanma ve/veya

• Vücutta ayak bilekleri, bacaklar ve/veya ellerde şişliğe neden
• İdrar yolu enfeksiyonları
• Nefes darlığı, sinüzit (yüz kemiklerinin içindeki havaenfeksiyona bağlı iltihabı),burun tıkanıklığı veya akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, soğuk algınlığıbenzeri semptomlar
• Baş dönmesi, uyuma güçlüğü
• Kalp krizi
• Kusma, mide ağrısı, ishal, hazımsızlık, gaz çıkarma
• Döküntü, kaşıntı
• Kas sertliği
• Mevcut alerjilerde kötüleşme
• Yutma güçlüğü

Yaygın olmayan yan etkiler:

• İnme
• Kalp yetmezliği, çarpıntı, kalp atış hızında artış
• Tansiyonun kötüleşmesi
• Karaciğerle ilgili kan testlerinde anormallikler
• Böbrekle ilgili kan testlerinde anormallikler
• Anemi (kırmızı kan hücrelerinde yorgunluk hissi ve nefes darlığına yol açabilen azalma)
• Kaygı/endişe, depresyon, yorgunluk, uyku hali, karıncalanma hissi
• Yüksek kan potasyum düzeyleri (bulantı, bitkinlik, kas güçsüzlüğü veya çarpıntıya yol açabilir)
• Bozuk veya bulanık görme, kulak çınlaması, ağızda ağrı ve yaralar, duyma güçlüğü
• Kabızlık, geğirme, mide iltihabı (hazımsızlık, mide ağrısı veya kusma), mide veya barsak iltihabında kötüleşme
• Bacak krampları
• Kabarık, kaşıntılı döküntüler (kurdeşen)

Seyrek görülen yan etkiler:

• Mide, yemek borusu veya barsakta ülserler (kanama); veya barsakta yırtılma (mide ağrısı, ateş,bulantı, kusma, barsak tıkanıklığına yol açabilir), koyu renkte veya siyah dışkı, yemek borusuiltihabı (yutma güçlüğüne yol açabilir), pankreas iltihabı (mide ağrısına yol açabilir)
• Beyaz kan hücrelerinin (beyaz kan hücreleri, vücudun enfeksiyondan korunmasında rol oynar)ve trombositlerin sayısında azalma (kanama veya morarma ihtimalinde artış)
• Kas hareketlerinin koordinasyonunda güçlük
• Kafa karışıklığı hissi, objelerin tatlarında değişiklik
• Işığa karşı artan duyarlılık
• Saç dökülmesi
CELEBREX'in klinik pratikte kullanımı sonucunda (pazarlama sonrası deneyimde) ek yan etkiler rapor edilmiştir. Bu yan etkilerin sıklığı bilinmemekte, ancak genellikle çok seyrek (her 10 000 kişide1'den az kişiyi etkileyen) oldukları kabul edilmektedir:
• Ölüme neden olan beyin içi kanama
• Deri döküntüsü, yüz, dudaklar, ağız, dil veya boğazda şişme, hırıltılı nefes alma veya nefesalmada güçlük ve yutma güçlüğüne yol açabilen ciddi alerjik reaksiyonlar (potansiyel olarakölümcül anafilaktik şok dahil)
• Mide veya barsak kanaması (kanlı dışkı veya kusmaya yol açabilir), barsak veya kolon iltihabı, bulantı
• Stevens-Johnson sendromu (Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıklaseyreden iltihap), eksfoliyatif dermatit ve toksik epidermal nekroliz (ciltte döküntü, kabarcıklaroluşması soyulmaya yol açabilir) ve akut yaygın ekzantematöz püstüloz (çok sayıda küçükirinli deri kabarcığı içeren kırmızı, şişmiş alanlar) gibi ciddi deri rahatsızlıkları
• Karaciğer yetmezliği, karaciğer hasarı ve şiddetli karaciğer iltihabı (bazen ölümcül veyakaraciğer nakli gerektiren nitelikte). Semptomlar arasında bulantı, ishal, sarılık (cildin veya gözaklarının sarı olması), koyu renk idrar, açık renk dışkı, kolay kanama, kaşıntı veya ürperme
• Böbrek sorunları (böbrek yetmezliği, böbrek iltihabı)
• Akciğerlerdeki kan damarlarında kan pıhtısı oluşumu. Semptomlar ani nefes alma güçlüğü, nefes aldığınızda keskin ağrı hissetmeniz ya da bayılmayı içerebilir.
• Kalp atışı düzensizliği (ritm bozukluğu)
• Menenjit (beyin ve omurilik etrafındaki zarın iltihabı)
• Halüsinasyon (hayal görme)
• Sara hastalığının kötüleşmesi (daha sık ve/veya şiddetli nöbetler)
• Kan damarı iltihabı (ateş, ağrı ve deride mor lekelere yol açabilir)
• Gözdeki bir atardamar veya toplardamarda kısmi veya tam görme kaybına yol açantıkanıklık, göz içi iltihabı, göz için kanaması
• Kırmızı, beyaz kan hücrelerinin ve trombositlerin sayısında azalma (yorgunluk, kolay morarma,sık burun kanamaları ve enfeksiyon riskinde artışa yol açabilir)
• Göğüs ağrısı
• Koku duyusunda bozulma
• Deride renk değişikliği (morarma), kas ağrısı ve güçsüzlüğü, ağrılı eklemler
• Adet düzensizlikleri
• Baş ağrısı, yüz kızarması
• Düşük kan sodyum düzeyleri (iştah kaybı, baş ağrısı, bulantı, kas krampları ve kasgüçsüzlüğüne yol açabilir)
• Aseptik menenjit
• Genelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırıduyarlılık durumu (Eritema multiforme)
• Ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap (Stevens-Johnsonsendromu)
• Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroliz)

Celebrex'in günde 400 mg. dozda 3 yıl süre ile kullanıldığı klinik çalışmalarda, aşağıdaki ilave yan etkiler gözlenmiştir:Yaygın:

• Kalp sorunları: Anjina (göğüs ağrısı)
• Mide sorunları: İrritabl (huzursuz) barsak sendromu (mide ağrısı, ishal, hazımsızlık, gaz çıkarmagibi)
• Böbrek taşları (mide ya da sırt ağrısına, idrarda kan görülmesine yol açabilir), idrara çıkmadagüçlük
• Kilo alma

Yaygın olmayan:

• Derin toplardamar trombozu (genellikle bacak toplardamarlarında oluşan kan pıhtısı; baldırda ağrı,şişme ya da kızarıklığa ya da nefes alma sorunlarına yol açabilir)
• Mide sorunları: Mide enfeksiyonu (mide ve barsaklarda irritasyon ve ülserlere yol açabilir)
• Alt ekstremite (kalça-ayakucu arasındaki bölge) kırığı
• Zona, deri enfeksiyonu, egzama (kuru, kaşıntılı döküntü), pnömoni (zatürre; öksürük, ateş, nefesalmada güçlük)
• Gözde bulanık ya da bozuk görmeye yol açan yüzen noktalar, iç kulak sorunlarından kaynaklananvertigo (baş dönmesi), hassas, iltihaplı ya da kanamalı diş etleri, ağız yaraları
• Geceleri sık idrara çıkma, basur/hemoroid kanamaları, barsak hareketlerinde artış
• Deride ya da vücudun herhangi bir yerinde yağ bezeleri, gangliyon kisti (el ve ayaklarda eklem vetendonlar etrafında ya da üzerinde zararsız şişlikler), konuşma güçlüğü, anormal ya da çok ağır vajinalkanama, memede ağrı
• Yüksek kan sodyum seviyeleri

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. CELEBREX'in saklanması

CELEBREX'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanır.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CELEBREX'i kullanmayınız.


Ruhsat Sahibi: Pfizer İlaçları Ltd.Şti.
Muallim Naci Cad. No:55 34347 Ortaköy/İstanbul Tel: 0212 310 70 00Fax: 0212 310 70 58

Üretim yeri:

Pfizer Pharmaceuticals LLC Caguas -Porto Riko

Bu kullanma talimatı.....................tarihinde onaylanmıştır.


11

İlaç Bilgileri

Celebrex 100mg Kapsül

Etken Maddesi: Selekoksib

Atc Kodu: M01AH01

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Celebrex 100 Mg 20 Kapsül
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.