Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Spiriva Respimat 2.5 Mcg/püskürtme İnhalasyon Çöz... Kullanma Talimatı

Solunum Sistemi » Solunum Sisteminde Tıkanma - Astım İlaçları » Diğer İnhalanlar (solukla içeri çekilen ilaçlar) » Antikolinerjik İlaçlar » Tiotropium Bromür

KULLANMA TALİMATI
SPIRIVA® RESPIMAT® 2.5 mikrogram püskürtme inhalasyon çözeltisi
Bu ilaç ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.
Etkin madde: Tiotropium bromür monohidrat.
Her bir püskürtmede (puf), 2.5 mikrogram tiotropiuma eşdeğer, 3.124 mikrogram tiotropium bromür monohidrat salıverilmektedir.
Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, disodyum edetat, saf su, pH ayarı için hidroklorik asit.
Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1. SPIRIVA RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?


2. SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SPIRIVA RESPIMA T nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SPIRIVA RESPIMAT'ın saklanması


Başlıkları yer almaktadır.
1.SPIRIVA RESPIMAT nedir ve ne için kullanılır?
SPIRIVA RESPIMAT, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan kişilerin daha kolay nefes alıp vermesine yardımcı olur. KOAH, nefes darlığı ve öksürüğe neden olan uzun süreli bir akciğer hastalığıdır. KOAH süreci, kronik bronşit (uzun süreli bronş iltihabı) ve amfizem (akciğerde aşırı hava birikmesi) ile ilişkilidir. KOAH uzun süreli bir hastalık olduğu için, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece nefes darlığı veya diğer KOAH belirtileri ortaya çıktığında değil, her gün kullanmalısınız.
SPIRIVA RESPIMAT uzun etkili bir bronş genileticisidir ve solunum yollarını açarak nefes alıp vermenizi kolaylaştırır. SPIRIVA RESPIMAT, düzenli kullanıldığında, hastalığınıza bağlı mevcut nefes darlığınıza iyi gelir ve hastalığınızın günlük yaşamınızdaki etkilerini en aza indirmede size yardımcı olur. SPIRIVA RESPIMAT'ın her gün kullanılması, hastalığınızın, birkaç gün sürebilecek, ani ve kısa süreli kötüleşme ataklarını önlemek için de yardımcı olacaktır.
SPIRIVA RESPIMAT'ın doğru dozda kullanılması konusunda lütfen “3. SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır?” bölümüne ve “kullanım talimatları” kısmına bakınız.
2.SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız ilacınızı kullanmadan önce doktorunuzla görüşünüz.
Eğer;
• Tiotropium, atropin veya ipratropium ya da oksitropium gibi benzerlerine karşı alerjik (aşırıduyarlı) iseniz;
• İpratropium veya oksitropium içeren başka bir ilaç kullanıyorsanız
• Hamileyseniz, hamile kalmayı düşünüyorsanız veya emziriyorsanız
• Görmede bulanık, gözünüzde ağrı ve/veya kızarma şikayetleriniz, prostat problemleriniz varsa veya idrar yapmakta güçlük çekiyorsanız
• Böbrek problemleriniz varsa
SPIRIVA RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
• Tiotropiuma veya bu ilacın bileşenlerinden herhangi birisine karşı alerjik (aşırıduyarlı) iseniz(Bakınız:

etkin maddeyardımcı maddeler)


Atropine veya türevlerine (örneğin: ipratropium ya da oksitropium gibi atropin benzeri maddeler) karşı alerjik (aşırıduyarlı) iseniz;
SPIRIVA RESPIMAT'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
SPIRIVA RESPIMAT kullanırken ilacın gözünüze kaçmamasına dikkat ediniz. Eğer kaçarsa gözünüzde ağrı veya rahatsızlık hissi, ışıkların etrafında halkalar görünmesi veya gözde kızarmaya (yani dar açılı glokom) bağlı olarak renkli görüntüler ortaya çıkabilir. Gözlerdeki bu belirtiler, ile birlikte baş ağrısı, bulantı veya kusma görülebilir. İlacın gözünüze kaçması halinde, gözlerinizi ılık suyla yıkayınız, tiotropium bromür kullanmayı kesiniz ve daha sonraki tedavi için derhal doktorunuza başvurunuz.
İnhalatörünüzü kullandıktan sonra, solunumunuz kötüleşir veya döküntü, şişme veya kaşıntı hissederseniz ilacı kullanmayı kesiniz ve hemen doktorunuzla temasa geçiniz.
Anti kolinerjik tedavi ile gözlenen ağız kuruluğu uzun dönemde diş çürüklerine neden olabilir. Bu nedenle ağız temizliğine çok dikkat ediniz.
SPIRIVA RESPIMAT KOAH hastalığının idame tedavisi içindir. Ani nefes darlığı ataklarında veya hırıltılı solunum ataklarında tedavi için kullanılmamalıdır.
Özellikle kalp ritmini etkileyen, herhangi bir kalp hastalığınız varsa, doktorunuzun bunu bilmesi gereklidir. Ritm bozukluğu, düzensiz kalp atımlarını, kalp hızının çok yavaşlamasını (bradikardi) veya çok hızlı kalp atışlarını (taşikardi) içerebilir. Bu husus, SPIRIVA RESPIMAT'ın doğru ilaç olup olmadığına karar vermede önem taşır.
SPIRIVA RESPIMAT'ı günde bir defadan daha sık kullanmayınız.
Eğer solunumunuzun kötüleştiğini hissederseniz doktorunuza başvurunuz..
Çocuklar ve adolesanlar
SPIRIVA RESPIMAT çocuklarda ve 18 yaşın altındaki adolesanlarda önerilmez.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
SPIRIVA RESPIMAT'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması
SPIRIVA RESPIMAT solunum yoluyla uygulanan bir ilaç olduğu için yiyecek ve içeceklerden etkilenmez. Ancak ilaç uygulanırken aynı anda herhangi bir şey yenilmemeli ya da içilmemelidir.
Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyorsanız doktorunuz özel olarak önermediği sürece, bu ilacı hamilelik sırasında kullanmamalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer emziriyorsanız doktorunuz özel olarak önermediği sürece, bu ilacı bebeğinizi emzirme döneminde kullanmamalısınız.
Araç ve makine kullanımı
Araç ve makine kullanma becerileri üzerindeki etkilerine yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Baş dönmesi ve görme bulanıklığının ortaya çıkması, araç ve makine kullanma becerilerini etkileyebilir.
SPIRIVA RESPIMAT'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
SPIRIVA RESPIMAT yardımcı maddeler arasında, önerilen doz başına 0.00221 mg benzalkonyum klorür içermektedir. Benzalkonyum klorür göz ve deride tahrişe neden olabilir. Ayrıca solunum yoluyla doz başına 10 mg alındığında bronşlarda spazma yol açabilir.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Özellikle antikolinerjik bir ilaç (örneğin ipratropium veya oksitraporium) kullanıyorsanız veya kullandıysanız mutlaka doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz.
SPIRIVA RESPIMAT, rahatlatıcı inhalatörler (örneğin: salbutamol, metilksantinler, teofilin ve/veya prednisolon gibi inhale edilen veya ağızdan alınan steroidler) gibi KOAH tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar ile birlikte kullanıldığında, herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3.SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar
İlacınızı ne zaman ve nasıl alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarınısıkı bir şekilde izleyiniz. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.
SPIRIVA RESPIMAT 24 saat süre ile etkildir. Bu nedenle, mümkün olduğunca her gün aynı saatte olmak üzere, GÜNDE SADECE BİR KEZ kullanılır. SPIRIVA RESPIMAT, her kullanıldığında, 2 PUF uygulanır.
KOAH uzun süreli bir hastalıktır. Bu nedenle, SPIRIVA RESPIMAT'ı sadece solunum sorunları yaşadığınızda değil, her gün düzenli olarak kullanmanız gerekir. Önerilen dozdan fazlasını kullanmayınız.
İnhalatörün kullanımını çok iyi anladığınızdan emin olunuz. SPIRIVA RESPIMAT lnhalatörünün kullanımı için Bakınız: “Kullanım talimatları”
Uygulama yolu ve metodu
SPIRIVA RESPIMAT sadece inhalasyon ile kullanılır.
Değişik yaş grupları
Çocuklarda kullanımı: SPIRIVA RESPIMAT, çocuklarda ve 18 yaşından küçük adolesanlarda önerilmez. Çünkü bu yaş grubunda etkililik ve güvenlilikle ilgili veri yoktur.
Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalar SPIRIVA RESPIMAT'ı önerilen dozlarda kullanabilirler.
Özel kullanım durumları:
Böbrek yetmezliği: Böbrek bozukluğu olan hastalar, SPIRIVA RESPIMAT'ı önerilen dozlarda kullanabilirler. Ancak, esas olarak böbrekler yoluyla atılan bütün ilaçlarda olduğu gibi, orta ile şiddetli böbrek bozukluğu olan hastalarda SPIRIVA RESPIMAT kullanımı yakından izlenmelidir.
Karaciğer yetmezliği: Karaciğer bozukluğu olan hastalar, SPIRIVA RESPIMAT'ı önerilen dozlarda kullanabilirler.

Eğer SPIRIVA RESPIMAT'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla SPIRIVA RESPIMAT kullandıysanız
Günde bir kez 2 puftan daha yüksek dozda SPIRIVA RESPIMAT kullandıysanız derhal doktorunuzla konuşunuz. Bu durumda, ağız kuruluğu, kabızlık, idrar yapmada güçlük, kalp hızında artış veya görmede bulanık ortaya çıkma riskiniz artmış olabilir.

SPIRIVA RESPIMAT'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


SPIRIVA RESPIMAT kullanmayı unutursanız
O güne ait dozu (GÜNDE BİR KEZ 2 PUF) almayı unutursanız endişelenmeyiniz. Hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Ancak aynı gün içerisinde iki doz almamaya dikkat ediniz. İlacınızı daha sonraki günlerde, her zamanki vaktinde kullanmaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.


SPIRIVA RESPIMAT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler
SPIRIVA RESPIMAT almayı kesmeden önce doktorunuz ile konuşunuz. Eğer SPIRIVA RESPIMAT almayı bırakırsanız KOAH belirtileriniz ağırlaşabilir.
Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktor veya eczacınıza sorunuz.
4.Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, SPIRIVA RESPIMAT'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar her hastada ortaya çıkmaz.
Aşağıda belirtilen yan etkiler şu sıklık derecelerine göre sınıflanmıştır:
Yaygın: 100 hastada 1-10 hastayı etkiler Yaygın olmayan: 1.000 hastada 1-10 hastayı etkiler Seyrek: 10.000 hastada 1-10 hastayı etkiler Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.
Aşağıda listelenen yan etkiler, bu ilacı kullanan hastalarda ortaya çıkmıştır ve sıklık derecelendirmesine göre sıralanmıştır.
Yaygın:
- Ağız kuruluğu. Genellikle hafif seyreder.
Yaygın olmayan:

-

Baş dönmesi

-

Baş ağrısı
- Kalp atışlarında düzensizlik (atriyal fibrilasyon, supraventriküler taşikardi)
- Kalp atışlarının hissedilmesi
- Kalp atışlarında hızlanma
- Öksürük
- Burun kanaması (epistaksis)
- Boğazda iltihaplanma (farenjit)
- Ses kısıklığı
- Kabızlık
- Ağız boşluğunda ve boğazda mantar enfeksiyonu
- Yutma güçlüğü
- Döküntü
- Kaşıntı
- İdrar yapmakta güçlük
- Ağrılı idrar yapma
Seyrek:
- Kızarık gözle (glokom) ilişkili olarak, ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntüler görme
- Göz içi basıncı ölçümünde artma
- Görmede bulanıklık
- İlacın ağızdan solunmasından hemen sonra ortaya çıkan öksürük, hırıltılı nefes alma veya nefes darlığı ile birlikte göğüste sıkışma hissi (bronkospazm)
- Larinkste iiltihaplanma (larenjit)
- Mide ekşimesi (gastroözefajiyal reflu hastalığı)
- Diş çürükleri
- Diş etlerinde iltihaplanma (jinjivit)
- Dilde iltihaplanma (glossit)
- Ağızda iltihaplanma (stomatit)
- Ağız, yüz veya boğazda şişme ile seyreden ciddi alerjik reaksiyon (anjiyonörotik ödem)
- Kurdeşen (ürtiker)
- Ciltte enfeksiyon ve yaralar -
- Cilt kuruluğu
- İdrar yolu enfeksiyonu
Bilinmiyor:
- Vücuttan su kaybı
- Uykusuzluk
- Sinüslerde iltihaplanma (sinüzit)
- Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin yokluğu (paralitik ileus dahil intestinal obstrüksiyon)
- Bulantı
- Ani ortaya çıkan reaksiyonlar dahil alerjik reaksiyonlar (hipersensitivite)
- Eklemelerde şişme
SPIRIVA RESPIMAT'ın kullanılmasından hemen sonra, döküntü, kurdeşen, ağızda ve yüzde şişme veya ani solunum güçlüğü veya diğer aşırı duyarlılık reaksiyonları ortaya çıkabilir. Bu durumların ortaya çıkması halinde lütfen derhal doktorunuza başvurunuz.
Ek olarak, solunum (inhalasyon) yolu ile kullanılan tüm ilaçlarda olduğu gibi, ilacı soluduktan hemen sonra, bazı hastalarda, beklenmedik şekilde göğüste sıkışıklık hissi, öksürük, hırıltılı solunum veya soluksuz kalma durumu ortaya çıkabilir.

Bu yan etkilerden birini veya bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5.SPIRIVA RESPIMAT'ın saklanması

SPIRIVA RESPIMAT'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25 oC'ın altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Dondurmayınız.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ayın son gününü gösterir.
Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SPIRIVA RESPIMAT'ı kullanmayınız.
SPIRIVA RESPIMAT ilk kullanımdan en geç 3 ay sonra atılmalıdır.
Dondurmayınız.
İlaçlar atık su veya evsel çöp yoluyla atılmamalıdır. Artık gerekli olmayan ilaçları nasıl elden çıkaracağınızı eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Ruhsat Sahibi:


Boehringer Ingelheim İlaç Ticaret A.Ş.
Büyükdere Cad., USO Center
No: 245, K: 13-14
34398 - Maslak, İSTANBUL
Tel: (0 212) 329 1100 Faks: (0 212) 329 1101

Üretici:


Boehringer Ingelheim Pharma GmbH &Co. KG
Binger Strasse 173
55216, Ingelheim am Rhein
Almanya

Bu kullanma talimatı/ /tarihinde onaylanmıştır.


Kullanım talimatları


Bu talimatta SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünüzü nasıl kullanacağınız ve inhalatörünüzün bakımını nasıl yapacağınız anlatılmaktadır. Lütfen aşağıdaki talimatları okuyunuz ve dikkatle uygulayınız. Lütfen “3. SPIRIVA RESPIMAT nasıl kullanılır?” kısmını da okuyunuz.
SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ilacın yavaşça ve yumuşak bir şekilde salıverilmesini sağlayarak akciğerlerinize solumanızı kolaylaştırır.
SPIRIVA RESPIMAT inhalatör, kartuş içindeki ilacısolumanızı sağlar. Dolu bir kartuş 60 puf (30 önerilen doz) içerir. İnhalatörü mümkün olduğunca her gün aynı saatte, sadece günde bir kez kullanmalısınız. ilacı kullandığınız her seferde iki puf uygulamalısınız. Kullanım talimatlarına uygun şekilde kullanıldığında ilacınız size 30 gün süre ile yeterlidir. Kutunun içinde SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ve SPIRIVA RESPIMAT kartuş bulunur. İnhalatörü ilk kez kullanmadan önce kutuda verilen kartuş içine yerleştirilmelidir.
SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ve kartuşu

Kapak


Ağızlık ,[ Hava deliği ki — Doz serbestleme düğmesi (Di


Kartuş (Hi


Güvenlik

kilidi

Spiriva* Hes^f

-Doz göstergesi


Saydan

taban

n

(G)

Delici

iğne


: (D

Kartuşun yerleştirilmesi ve kullanıma hazırlama


İlk kullanımdan önce aşağıdaki 1'den 6'ya kadar olan basamakların uygulanması gereklidir:
Yeşil renkli kapak kapalı durumda iken, güvenlik kilidine (E) bastırınız ve saydam taban parçasını (G) çekerek çıkarınız.
Kartuşu (H) kutusundan çıkarınız. Kartuşun dar olan ucunu inhalatörün içine doğru itiniz ve bir “klik” sesi ile yerine oturmasını sağlayınız.
Güvenlik
kilidi
2a
2b
3

Kartuşun tam olarak yerleştiğinden emin olmak için, sağlam bir yüzeyin üzerine koyarak hafifçe ve dikkatli bir şekilde bastırınız (2b).
Kartuş inhalatörün tamamen içine girmez, kartuşun alt kısmındaki gümüş rengi halka görünecektir.
İnhalatöre yerleştirdikten sonra kartuşu yerinden çıkartmayınız.
Saydam taban parçasını yerine takınız (G).
Saydam tabanı bir daha yerinden çıkarmayınız.

SPIRIVA RESPIMAT inhalatörün ilk kullanım için hazırlanması


4. SPIRIVA RESPIMAT inhalatörü, yeşil kapak (A) kapalı halde iken, dik olarak tutunuz. Saydam taban parçasını (G) etiketin üzerindeki kırmızı ok işaretleri yönünde, bir “klik” sesi alıncaya kadar döndürünüz (yarım tur).
4

5. Yeşil kapağı (A), tamamen yana yatıncaya kadar açınız.
6. SPIRIVA RESPIMAT inhalatörü yere doğru tutunuz.
Doz serbestleme düğmesine (D) basınız. Yeşil kapağı (A) kapatınız.
6

4, 5 ve 6. basamakları küçük bir bulut görününceye kadar tekrarlayınız.
Daha sonra 4, 5 ve 6. basamakları, inhalatörün kullanıma hazır olduğundan emin olmak amacıyla üç kez daha tekrarlayınız.

SPIRIVA RESPIMAT inhalatör şimdi artık kullanıma

hazırdır.
Bu işlemler, inhalatördeki kullanılabilir doz sayısını etkilemeyecektir. SPIRIVA® RESPIMAT® inhalatör, kullanım için hazırlandıktan sonra, 30 doz (60 püskürtme / puf) verebilecek durumdadır. •

SPIRIVA RESPIMAT inhalatörün günlük kullanımı


Bu inhalatör SADECE GÜNDE BİR KEZ kullanılır. Her kullanımda 2 PUF uygulanır.
I. Kazaen bir doz serbestlenmesini önlemek amacıyla yeşil kapak (A) kapalı durumda iken, SPIRIVA® RESPIMAT® inhalatörü dik olarak tutunuz. Saydam tabanı (G) etiketteki kırmızı ok işaretleri yönünde, bir “klik” sesi alıncaya kadar döndürünüz (yarım tur).

I

II. Yeşil kapağı (A), tamamen yana yatıncaya kadar açınız. Nefesinizi yavaşça ve tamamen dışarı veriniz. Daha sonra dudaklarınızı, hava deliklerini (C) kapatmayacak şekilde, ağızlığın ucu çevresinde sıkıca kapayınız. SPIRIVA
II RESPIMAT inhalatörü boğazınızın arkasına doğru
yönlendiriniz.
Ağzınızdan yavaş ve derin bir nefes alırken, doz serbestleme düğmesine (D) basınız ve alabildiğiniz kadar, yavaş yavaş nefes almaya devam ediniz. Nefesinizi 10 saniye kadar, veya sizi zorlamayacak bir süre tutunuz.
III I. ve II. basamakları tekrarlayınız; böylelikle dozun tamamını almış olacaksınız.
Bu inhalatörü sadece GÜNDE BİR KEZ kullanmanız gerekmektedir.
SPIRIVA RESPIMAT inhalatörü tekrar kullanıncaya kadar yeşil kapağı kapalı durumda tutunuz.
Eğer SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünüz 7 günden uzun süredir kullanılmamış ise, yere doğru bir kez püskürtünüz. Eğer SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünüz 21 günden uzun süredir kullanılmamış ise, 4'ten 6'ya kadar olan basamakları küçük bir bulut görününceye kadar tekrarlayınız. Daha sonra 4'ten 6'ya kadar olan basamakları üç kez daha tekrarlayınız.

Ne zaman yeni bir SPIRIVA RESPIMAT inhalatörü alınmalıdır:


Dolu

SPIRIVA RESPIMAT inhalatör 30 doz (60 puf) içermektedir. Doz göstergesi, yaklaşık olarak ne kadar ilacın kaldığını gösterir. İşaret oku ölçeğin kırmızı bölümüne girdiğinde, yaklaşık 7 günlük ilaç (14 puf) kalmış demektir. Bu durumda yeni bir SPIRIVA RESPIMAT inhalatör reçetesi alma zamanınız gelmiştir.
Doz göstergesi kırmızı ölçeğin sonuna ulaştığında (yani 30 dozun tamamı kullanıldığında), SPIRIVA RESPIMAT inhalatör boşalmıştır ve otomatik olarak kilitlenir. Bu durumda iken, taban parçası artık daha fazla döndürülemez.
İçindeki ilacın tamamı kullanılmamış bile olsa, SPIRIVA RESPIMAT inhalatör ilk kez kullanıldıktan en geç üç ay sonra atılmalıdır.
Karşılaşabileceğiniz bazı sorunların çözümü aşağıda verilmiştir:
Sorun
Neden
Çözüm
Tabanı kolay çeviremiyorum
a) SPIRIVA RESPIMAT inhalatör
kullanım için hazırlanmış olabilir.
b) SPIRIVA RESPIMAT inhalatör 60 puftan sonra (30 tıbbi doz) kilitlenir.
a. SPIRIVA RESPIMAT inhalatör olduğu gibi kullanılabilir.
b. Yeni SPIRIVA RESPIMAT inhalatörünü hazırlayınız ve kullanınız.
Kapak inhalatörden tamamen ayrıldı
Kapak açılırken çok sert çekilmiştir
Kapak kolaylıkla tekrar takılabilir
Doz serbestleme
düğmesine
basamıyorum
Saydam taban çevrilememiş olabilir.
Klik sesi duyunla kadar saydam tabanı çeviriniz (yarım tur)
Saydam taban çevrildikten sonra
Saydam taban yeterince çevrilmemiş olabilir.
SPIRIVA RESPIMAT inhalatörü kullanıma
geri geliyor

hazırlamak için, saydam tabanı klik sesi duyulana kadar çeviriniz (yarım tur)
Saydam tabanı klik sesi duyulduktan sonra hala çevirebiliyorum
Ya doz serbestleme düğmesine basılmış veya saydam taban çok fazla çevrilmiş olabilir.
Yeşil kapak kapalı iken tabanı klik sesi duyana kadar çeviriniz (yarım tur)

İnhalatörünüzün bakımı


Ağızlık parçası ve içinde bulunan metal bölümünü, en az haftada bir kez, nemli bir bez veya ıslak kağıt mendil ile temizleyiniz.
Ağızlık parçasında herhangi bir hafif renk değişimi, SPIRIVA RESPIMAT inhalatörün performansını etkilemez.
Gerekli olduğunda, SPIRIVA RESPIMAT inhalatörün dış tarafını nemli bir bezle silebilirsiniz.
12

/

12

İlaç Bilgileri

Spiriva Respimat 2.5 Mcg/püskürtme İnhalasyon Çöz...

Etken Maddesi: Tiotropium Bromür Monohidrat

Atc Kodu: R03BB04

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.