Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Vectibix 20mg/ml, 20 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti ... Kullanma Talimatı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar » Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) » Diğer Kanser İlaçları » Monoklonal Antikorlar

KULLANMA TALİMATI
VECTİBİX 20mg/mL, 20 mL IV İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon
İntravenöz (ven(toplardamar) içine) infüzyon için
Steril

• Etkin madde:

panitumumab

• Yardımcı maddeler:

sodyum klorür, sodyum asetat trihidrat, asetik asit (saf) ve enjeksiyonluk su
Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice
okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1. VECTİBİX nedir ve ne için kullanılır?


2. VECTİBİK'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. VECTİBİX nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. VECTİBİX'in saklanması

Başlıkları yer almaktadır.
1. VECTİBİX nedir ve ne için kullanılır?
VECTİBİX, gözle görünür partiküller içerebilen renksiz sıvıdır ve flakon içerisinde bulunur. Her bir ambalaj 20 ml konsantre içeren bir flakon içermektedir.
VECTİBİX, mutant olmayan (wild-type)

KRAS

tümörü olarak bilinen belli tümör çeşidinde yetişkin hastalar için metastatik kolorektal kanserin (bağırsak kanseri) tedavisinde kullanılır. VECTİBİX, diğer anti-kanser ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılabilir.
VECTİBİX, 18 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin kullanımına yöneliktir.
VECTİBİX, monoklonal antikorlar olarak adlandırılan ilaç grubuna ait panitumumab etkin maddesini içerir. Monoklonal antikorlar, özgül olarak vücuttaki diğer özgün proteinleri tanıyan ve onlara bağlanan (yapışan) proteinlerdir.
Panitumumab, bazı kanser hücrelerinin yüzeyinde bulunan epidermal büyüme faktörü reseptörü (EGFR) olarak bilinen proteini özgül olarak tanır ve bağlanır. Büyüme faktörleri (diğer vücut proteinleri) EGFR'ye bağlandığında, kanser hücrelerinin büyümesini ve bölünmesini uyarır. Panitumumab EGFR'ye bağlanarak, kanser hücrelerinin büyüme ve bölünmeleri için gerekli mesajları almalarını önler.
2. VECTİBİX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler VECTİBİX'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:
• Eğer panitumumaba veya bu ilacın bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı alerjiniz varsa,
• Geçmişte veya halen devam etmekte olan interstisyel pnömonitis (akciğerlerin şişmesine bağlı öksürük ve solunum güçlüğü) veya pulmoner fibrozis (akciğer dokusunda yara veya kalınlaşma olmasına bağlı nefes darlığı) ile ilgili bulgunuz varsa,
• Oksaliplatin içeren kemoterapide, eğer

KRASKRASKRASKRAS

tümör durumunuzdan emin değilseniz lütfen doktorunuza danışınız.
VECTİBİX'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
Deri reaksiyonları veya şiddetli şişlik ve doku hasarı yaşayabilirsiniz, eğer bunlar kötüleşirse ya da dayanılmaz hale gelirse lütfen derhal doktorunuza veya hemşirenize söyleyiniz. Eğer şiddetli deri reaksiyonu yaşarsanız, doktorunuz VECTİBİX dozunda düzenleme önerebilir. Eğer şiddetli enfeksiyon (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) veya ateş gelişirse, VECTİBİX ile tedavinizi doktorunuz durdurabilir.
VECTİBİX kullanırken ve eğer deri reaksiyonları yaşıyorsanız güneş ışığı bunları kötüleştirebileceğinden, güneşe maruziyeti kısıtlamanız önerilir. Eğer güneşe maruz kalacaksanız, VECTİBİX kullanırken güneş kremi ve şapka kullanınız. Doktorunuz, VECTİBİX kullanımı ile ilişkili toksisitelerin kontrolüne yardımcı olacak nemlendirici, güneş kremi (SPF >15), topikal steroid ve/veya oral antibiyotikleri kullanmanızı isteyebilir.
VECTİBİX ile tedavi edilirken, derinizde sıcaklık veya hassaslık hissi veren şişkin, kırmızı bölge meydana gelirse derhal doktorunuza söyleyiniz.
VECTİBİX tedavisine başlamadan önce, doktorunuz magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi çeşitli maddelerin kanınızdaki düzeylerini kontrol edecektir. Ayrıca tedavi süresince ve tedavi tamamlandıktan sonraki 8 hafta boyunca doktorunuz magnezyumun ve kalsiyumun kanınızdaki düzeylerini düzenli olarak kontrol edecektir. Eğer bu düzeyler çok düşükse, doktorunuz uygun takviyeleri reçete edebilir.
Eğer kontakt lens kullanıyorsanız ve/veya şiddetli göz kuruluğu, gözün ön kısmında (kornea) iltihap veya gözün ön kısmı ile ilgili ülser gibi göz problemleri öykünüz varsa doktorunuza söyleyiniz.
Eğer gözünüzde akut veya kötüleşen kızarıklık ve ağrı, gözyaşı miktarınız artarsa, görme bulanıklığı ve/veya ışığa duyarlılık meydana gelirse acil tedaviye ihtiyacınız olabileceği için doktorunuza veya hemşirenize derhal söyleyiniz (Bakınız Olası Yan Etkiler).
Baş ağrısı, döküntü, kaşıntı veya kurdeşen, al basması, şişlik (yüz, dudaklar, ağız, göz çevresi ve boğaz bölgesi), çarpıntı, hızlı nabız, terleme, bulantı, kusma, baş dönmesi, nefes almada veya yutkunmada güçlük veya kan basıncında azalmayı da içeren belirtiler meydana gelirse doktorunuza söyleyiniz.
Eğer akciğer ile ilgili bir rahatsızlık veya nefes almada güçlük öykünüz varsa VECTİBİX'i dikkatle kullanınız.
Eğer VECTİBİX'i diğer Kemoterapi Rejimleri ile kombinasyon halinde kullanıyorsanız, VECTİBİX'i dikkatle kullanınız.
Eğer böbrek yetmezliği dahil olmak üzere böbrek hastalığı öykünüz varsa VECTİBİX'i dikkatle kullanınız.
Yaşınıza (65 yaş üzeri) veya genel sağlık durumunuza göre, doktorunuz kemoterapi tedavinizle birlikte VECTİBİX'i kullanmayı tolere etme gücünüzü sizinle görüşecektir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
VECTİBİX'in yiyecek ve içecek ile kullanılması:
Yiyecek ve içeceklerin VECTİBİX üzerindeki etkisi bilinmemektedir.
Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


VECTİBİX, hamile kadınlarda test edilmemiştir. Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamilelik planlıyorsanız doktorunuza söylemeniz önemlidir. VECTİBİX, hamile kalma yeteneğinizi etkileyebilir.
Eğer çocuk doğurma potansiyeli bulunan bir kadınsanız, VECTİBİX ile tedavi esnasında ve son dozu takiben 6 ay boyunca uygun doğum kontrol yöntemleri kullanmalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


VECTİBİX ile tedavi esnasında ve son dozu takiben 2 ay boyunca bebeğinizi emzirmeniz önerilmemektedir.
Araç ve makine kullanımı
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkilere ilişkin çalışma yapılmamıştır. Bazı yan etkiler, güvenli şekilde araç ve makine kullanmanızı etkileyebileceğinden araç ve makine kullanımından önce doktorunuzla konuşmalısınız.
VECTİBİX'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu tıbbi ürün her 1 ml konsantrede 0.150 mmol sodyum (ya da 3.45 mg sodyum) içerir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
VECTİBİX, bevacizumab (bağırsak kanserinde kullanılan başka bir monoklonal antikor) ile birlikte kullanılmamalıdır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. VECTİBİX nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz VECTİBİX ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz.
Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Deri reaksiyonları veya şiddetli şişlik ve doku hasarı yaşayabilirsiniz, eğer bunlar kötüleşirse veya dayanılmaz hale gelirse hemen doktorunuza veya hemşirenize bildiriniz. Eğer şiddetli deri reaksiyonu yaşarsanız, doktorunuz VECTİBİX dozunda düzenleme önerebilir.
VECTİBİX kullanırken veya eğer deri reaksiyonları yaşıyorsanız güneş ışığı bunları kötüleştirebileceğinden, güneşe maruziyeti kısıtlamanız önerilir. Eğer güneşe maruz kalacaksanız, VECTİBİX kullanırken güneş kremi ve şapka kullanınız. Doktorunuz, VECTİBİX kullanımı ile ilişkili toksisitelerin kontrolüne yardımcı olacak nemlendirici, güneş kremi (SPF >15), topikal steroid ve/veya oral antibiyotikleri kullanmanızı isteyebilir.
Doktorunuz, tedaviniz esnasında ve tedavinizi tamamladıktan sonra 8 hafta boyunca hipomagnezemi (kanda düşük magnezyum düzeyleri) ve hipokalsemiyi (kanda düşük kalsiyum düzeyleri) izlemek üzere testler için sizden düzenli aralıklarla gelmenizi isteyebilir.
Eğer şiddetli ishal yaşarsanız, vücudunuz çok fazla su kaybedebileceğinden (dehidrate hale gelmek) ve bu durum böbreklerinize zarar verebileceği için lütfen doktorunuza veya hemşirenize bildiriniz.
Eğer gözde akut veya kötüleşen kızarıklık, artmış göz sulanması, ve/veya ışığa duyarlılık gelişmesi durumunda, lütfen hemen doktorunuza veya hemşirenize söyleyiniz; acil tıbbi müdahaleye ihtiyacınız olabilir. (Bakınız Olası Yan Etkiler).
Uygulama yolu ve metodu:
VECTİBİX, bir sağlık merkezinde, anti-kanser ilaçların kullanılmasında deneyimli bir doktor gözetiminde uygulanacaktır.
VECTİBİX, infüzyon pompası (yavaş enjeksiyon sağlayan bir cihaz) ile intravenöz (bir toplardamar içine) uygulanır.
VECTİBİX önerilen dozu iki haftada bir kez verilen 6 mg/kg'dır (1 kilogram vücut ağırlığı başına miligram). Tedavi, genellikle takriben 60 dakikadan uzun bir periyotta verilir.
Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı:
Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyim yoktur ve VECTİBİX 18 yaş altındaki hastalarda kullanılmamalıdır.
Yaşlılarda kullanımı:
Yaşlılarda doz ayarlamalarını destekleyen klinik veri yoktur.
Özel kullanım durumları: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda VECTİBİX'in güvenliliği ve etkililiği çalışılmamıştır.

Eğer VECTİBİX'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla VECTİBİX kullandıysanız:

VECTİBİX'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


VECTİBİX'i kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.


VECTİBİX ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:
Doktorunuz bildirmediği sürece VECTİBİX ile tedaviyi durdurmayınız.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi,

VECTİBİX'in

içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, VECTİBİX'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: İnfüzyon reaksiyonları
Tedavi esnasında veya tedaviyi takiben infüzyon reaksiyonu yaşayabilirsiniz. Bunlar hafif veya orta şiddette (VECTİBİX kullanan 100 kişinin yaklaşık olarak 4'ünde meydana gelebilir) ya da şiddetli (VECTİBİX kullanan 100 kişinin 1'inden azında meydana gelebilir) olabilir. Semptomlar baş ağrısı, döküntü, kaşıntı veya kurdeşen, al basması, şişme (yüz, dudaklar, ağız, göz çevresi ve boğaz bölgesi), çarpıntı, hızlı nabız, terleme, bulantı, kusma, baş dönmesi, nefes almada veya yutmada güçlük, veya kan basıncında şiddetli ya da yaşamı tehdit edici ve çok nadiren de ölüme yol açan azalmayı içerebilir. Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz infüzyon hızınızı azaltmaya ya da VECTİBİX ile tedavinizi durdurmaya karar verebilir.
Alerjik reaksiyonlar
Çok nadir olarak, tedaviden 24 saat sonra infüzyon reaksiyonuna benzer semptomları içeren ciddi alerjik (aşırı duyarlılık) reaksiyonlar meydana gelmiş ve ölüme yol açmıştır. Eğer VECTİBİX'e karşı alerjik reaksiyon gösterirseniz, derhal doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz infüzyon hızınızı azaltmaya ya da VECTİBİX ile tedavinizi durdurmaya karar verebilir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin VECTİBİX'e ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Deri reaksiyonları
Deri ile ilişkili reaksiyonlar, VECTİBİX kullanan 100 kişinin yaklaşık 90'ında meydana gelebilir ve genellikle hafif ila orta şiddettedir. Deri döküntüsü yaygın olarak akneye benzer ve çoğunlukla yüzü, üst göğsü ve sırtı kapsar, ancak vücudun herhangi bir bölgesini etkileyebilir. Bazı döküntüler kızarıklık, kaşıntı ve deride pullanma ile birlikte görülmekte ve ağırlaşabilmektedir. Bazı durumlarda, tıbbi ve/veya cerrahi tedavi gerektiren enfeksiyonlu (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) yaralara neden olabilir veya nadir durumlarda ölümcül olabilecek şiddetli deri reaksiyonlarına yol açabilir. Güneşe uzun süreli maruziyet döküntüyü kötüleştirebilir. Ayrıca, cilt kuruluğu, el veya ayak parmaklarında fissürler (ciltte çatlaklar), el veya ayak tırnaklarının yataklarında enfeksiyon (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) (dolama) veya iltihap bildirilmiştir. Tedavi geri çekildiğinde veya bırakıldığında, deri reaksiyonları genellikle düzelir. Doktorunuz döküntüyü tedavi etmeye, dozu ayarlamaya veya VECTİBİX ile tedavinizi durdurmaya karar verebilir.
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir.
Bu ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla
görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Sıklık bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.
Çok yaygın yan etkiler
• Düşük kırmızı kan hücresi sayısı (anemi); kanda düşük potasyum düzeyi (hipokalemi); kanda düşük magnezyum düzeyi (hipomagnezemi);
• Bir çeşit göz iltihabı (konjonktivit);
• Bölgesel veya genel tümsekli (noktalı ya da noktasız), kaşıntılı, kırmızı veya pullanan döküntü;
• Saç dökülmesi (kellik); çatlamış dudaklar, ağız ülserleri ve uçuklar (stomatit); ağız iltihabı (mukozal enflamasyon);
• İshal; bulantı; kusma; karın ağrısı; kabızlık; iştahsızlık (uzun süreli iştah kaybı); kilo kaybı;
• Aşırı yorgunluk (bitkinlik); ateş veya yüksek vücut sıcaklığı (pireksi); kuvvetsizlik veya güçten düşme (asteni); uzuvlarda sıvı birikimi (periferik ödem);
• Sırt ağrısı;
• Uykusuzluk (insomnia);
• Öksürük; dispne (nefes almada güçlük).
Yaygın yan etkiler
• düşük beyaz kan hücresi sayıları (akyuvar sayısında azalma, lökopeni); kanda düşük kalsiyum düzeyi (hipokalsemi); kanda düşük fosfat (hipofosfatemi); kanda yüksek glukoz (kan şeker düzeylerinde artış, hiperglisemi);
• kirpiklerde uzama; aşırı gözyaşı (artmış lakrimasyon); gözlerde kızarıklık (oküler hiperemi); göz kuruluğu; gözlerde kaşıntı (gözde pruritus); göz iritasyonu; göz kapağı iltihabı (blefarit);
• deri ülseri; yara kabuğu; aşırı kıllanma (hipertrikoz);; avuçlar ve tabanlarda kızarıklık ve şişlik (el-ayak sendromu);
• enfeksiyonun derinin altına yayılması (selülit); saç kökünde iltihap (folikolit); lokalize enfeksiyon (iltihap oluşturan mikrobik hastalık); irin dolu kabarcıklarla deri döküntüsü (püstüler döküntü);
• tırnak bozukluğu; tırnaklarda kırılma (onikoklaz);
• dehidratasyon (su kaybı);
• ağız kuruluğu; hazımsızlık, sindirim bozukluğu (dispepsi); makattan kan gelmesi (rektal hemoraji); dudak iltihabı (şilit); mide ekşimesi (gastroözofajiyal reflü);
• göğüs ağrısı; ağrı; titreme; uzuvlarda ağrı; immün reaksiyon (aşırı duyarlılık); kalp atımının hızlanması (taşikardi);
• akciğerde kan pıhtısı (pulmoner embolizm); burun kanaması (epistaksis); derin toplardamarlarda kan pıhtısı (derin ven trombozu,); yüksek kan basıncı (hipertansiyon); al basması;
• Baş ağrısı; baş dönmesi; kaygı, endişe (anksiyete).
Yaygın olmayan yan etkiler
• deri ve mukoz membranlarda mavi renklenme (siyanoz);
• keratit (gözün saydam cisminin (kornea) iltihabı);
• göz kapağı tahrişi; çatlamış dudaklar; göz enfeksiyonu; göz kapağı enfeksiyonu; burun kuruması; tırnakların gevşemesi (onikoliz); ete doğru büyüyen tırnak; aşırı kıllanma (hirsuitizm);
Seyrek yan etkiler
• ülseratif keratit (gözün ön kısmında (kornea) acil tedavi gerektiren ciddi ülserasyon durumu).
• deri hücresi ölümü (cilt nekrozu).
Sıklık bilinmiyor
• akciğerlerin iltihaplanması (intersitisyel akciğer hastalığı)
Bunlar VECTİBİX'in hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız


doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. VECTİBİX'in saklanması

VECTİBİX'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


VECTİBİX, kullanılacağı sağlık merkezinde saklanacaktır.
Buzdolabında (2°C ila 8°C arasında) saklanmalıdır.
Sulandırıldıktan sonra ise buzdolabında saklanarak (2 ila 8°C arasında) 24 içinde kullanılmalıdır.
Çalkalamayınız.
Dondurmayınız.
Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Etiketteki ve ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra VECTİBİX'i kullanmayınız. VECTİBİX'i son kullanma tarihinden önce kullanınız.


Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız VECTİBİX'i şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Ruhsat sahibi:

Amgen İlaç Tic. Ltd. Şti. Ayazağa Mah., Meydan Sk., No:1 Beybi Giz Plaza, Kat: 26-27 Maslak, 34396 İstanbul

Üretici:

Amgen Manufacturing Limited State Road 31, Kilometer 24.6, Juncos,
Porto Riko 00777-4060, ABD

Bu kullanma talimatı 28.05.2013 onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR
VECTİBİX, sağlık profesyoneli tarafından aseptik teknik kullanılarak %0.9 sodyum klorür enjeksiyonunda seyreltilmelidir. Flakonu çalkalamayınız veya şiddetlice sallamayınız. Eğer renk değişikliği gözlenirse VECTİBİX'i uygulamayınız. 6 mg/kg'lık doz için gerekli miktarda VECTİBİX çekiniz. 100 ml toplam hacime seyreltiniz. 1000 mg'dan yüksek dozlar 150 ml %0.9 sodyum klorür enjeksiyonunda seyreltilmelidir. Son konsantrasyon 10 mg/ml'yi geçmemelidir. Seyreltilmiş çözelti hassas şekilde alt üst edilerek karıştırılmalıdır, çalkalanmamalıdır.
Diğer ilaçlar veya IV çözeltilerle karışmayı önlemek üzere VECTİBİX uygulamasından önce ve sonra damar yolu katateri sodyum klorür ile yıkanır.
VECTİBİX, periferik damar yolu veya kalıcı kateterden düşük-protein bağlamalı 0.2 veya 0.22 mikrometre düz eksenli filtre kullanılarak infüzyon pompası ile intravenöz infüzyon olarak uygulanmalıdır. Önerilen infüzyon süresi yaklaşık 60 dakikadır. 1000 mg'dan yüksek dozlar, yaklaşık 90 dakikalık süre üzerinde uygulanabilir.
Polivinil klorür torbalar veya poliolefin torbalardaki VECTİBİX ve %0.9 sodyum klorür enjeksiyonluk arasında geçimsizlik gözlenmemiştir.
10

İlaç Bilgileri

Vectibix 20mg/ml, 20 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti ...

Etken Maddesi: Panitumumab

Atc Kodu: L01XC

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.