Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Seebri Breezhaler 50 Mcg Inhaler Kapsül Kullanma Talimatı

Solunum Sistemi » Solunum Sisteminde Tıkanma - Astım İlaçları » Diğer İnhalanlar (solukla içeri çekilen ilaçlar) » Antikolinerjik İlaçlar

KULLANMA TALİMATI
SEEBRİ BREEZHALER 50 mcg İnhaler kapsül
Yutulmaz. Kutudan çıkan inhaler (BREEZHALER) aracılığıyla ağızdan solunarak kullanılır.

Etkin madde:

Her kapsül 50 mikrogram glikopironyuma eşdeğer miktarda 63 mikrogram glikopironyum bromür içerir. Her inhalasyonda ağızlıktan 44 mikrogram glikopironyum dağılır.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, hipromelloz, saf su, karragenan, potasyum klorür, Sunset Yellow FCF(E110), şellak (E 904), susuz etil alkol, izopropil alkol, propilen glikol, N-Bütil alkol, amonyum hidroksit, potasyum hidroksit, siyah demir oksit (E 172)
Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı doktorunuza kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu kullanma talimatında:


1. SEEBRİ BREEZHALER nedir ve ne için kullanılır?


2. SEEBRİBREEZHALER'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SEEBRİ BREEZHALER nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SEEBRİBREEZHALER'in saklanması


Başlıkları yer almaktadır.
1. SEEBRİ BREEZHALER nedir ve ne için kullanılır?
SEEBRİ BREEZEHALER glikopironyum bromür olarak adlandırılan bir etkin madde içerir. Bu ilaç bronkodilatörler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Soluduğunuzda, daha kolay nefes almanıza yardımcı olur.
SEEBRİ BREEZEHALER ambalajınızda, bir inhalasyon cihazı ve inhalasyon tozu halinde ilaç içeren kapsüller (blister folyolarda) bulacaksınız. SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazı kapsül içindeki ilacı solumanızı sağlar.
SEEBRİ BREEZHALER, 30 kapsüllük blister ambalajlarda bulunmaktadır.
Her kutunun içinde, ilacı içinize çekmenizi sağlayan cihaz (Seebri Breezhaler) ile blisterler içinde bu cihaza yerleştirerek kullanacağınız, ilacı toz olarak içeren kapsüller bulunmaktadır.
Bu ilacı, sadece bu ambalajda bulunan SEEBRİ BREEZHALER isimli cihaz (inhaler) ile kullanınız.
SEEBRİ BREEZEHALER kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) olarak adlandırılan bir akciğer hastalığından dolayı solunum zorluğu yaşayan hastaların daha kolay nefes almasını sağlamak için kullanılır. Soluduğunuzda, daha kolay nefes almanıza yardımcı olur.
SEEBRİ BREEZEHALER'i günde bir kez kullanırsanız, KOAH'ın günlük yaşam üzerindeki etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır.
KOAH'da solunum yolları çevresindeki kaslar daralıp, solunumu zorlaştırır. SEEBRİ BREEZEHALER akciğerlerdeki bu kasların daralmasını engelleyerek, havanın akciğerlere giriş çıkışını kolaylaştırır.
SEEBRİ BREEZEHALER, orta ve ağır KOAH (kronik obstruktif akciğer hastalığı) hastalarında düzenli kullanıldığında atak sıklığını azaltmakta, hastalık belirtilerini ve yasam kalitesini düzeltebilmektedir. Uzun dönemdeki FEV1 düşüşünü ise değiştirmemektedir.
SEEBRİ BREEZEHALER'ın nasıl iş gördüğü ya da bu ilacın neden size reçete edildiği hakkında sorularınız varsa doktorunuzdan yanıtlamasını isteyiniz.
2. SEEBRİ BREEZHALER'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
SEEBRİ BREEZHALER'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:
Eğer:
• Glikopironyum brmür ve ya içeriğindeki diğer maddelere alerjik iseniz.
SEEBRİ BREEZHALER'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
Aşağıdakilerden herhangi biri sizin durumunuza uyuyorsa, SEEBRİ BREEZEHALER kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:
• Böbrek problemleriniz varsa,
• Dar açılı glokom (göz içi basıncının artması) olarak adlandırılan bir göz probleminiz varsa,
• İdrar yaparken zorlanıyorsanız.
SEEBRİ BREEZE

HAL

ER ile tedavi sırasında:
• SEEBRİ BREEZEHALER kullandıktan hemen sonra göğüste daralma hissi, öksürme, hırıltı ya da nefes daralması (bronkospazm belirtileri) yaşıyorsanız derhal doktorunuza söyleyiniz.
• Göz ağrısı ya da rahatsızlığı, görüşte geçici bulanıklık, haleler görme veya kırmızı gözle ilişkili renkli görüntüler durumunda SEEBRİ BREEZEHALER kullanmayı bırakarak derhal doktorunuzu arayınız; bunlar akut dar açılı glokom (göz içi basıncının artması) krizinin belirtileri olabilir.
SEEBRİ BREEZEHALER, KOAH'ınız için idame tedavisi olarak kullanılır. SEEBRİ BREEZEHALER'i ani nefes darlığı krizi veya hırıltı için kullanmayınız.
Doktorunuzun tüm talimatlarına uyunuz. Bunlar, bu kullanma talimatının içerdiği genel bilgilerden farklı olabilir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahil olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
SEEBRİ BREEZHALER'in yiyecek ve içecek ile kullanılması:
SEEBRİ BREEZHALER'i yiyecek ya da içecek tüketiminden önce veya sonra inhalasyon yoluyla kullanabilirsiniz.
Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Gebeyseniz ya da gebe olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz SEEBRİ BREEZEHALER'i kullanıp kullanamayacağınız konusunu sizinle konuşacaktır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız doktorunuza söyleyiniz. İçeriğindeki aktif maddenin süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Doktorunuz SEEBRİ BREEZEHALER'i kullanıp kullanamayacağınız konusunu sizinle konuşacaktır.
Araç ve makine kullanımı
Klinik çalışmalarda, SEEBRİ BREEZHALER'in araç ve makine kullanımını etkilediğine ya da zihinsel yeteneği bozduğuna dair herhangi bir gösterge yoktur.
SEEBRİ BREEZ

HAL

ER'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
SEEBRİ BREEZHALER laktoz monohidrat içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlük olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Akciğer hastalığı için kullanılan ipratropium, oksitropium veya tiotropium gibi (antikolinerjikler olarak da adlandırılır) SEEBRİ BREEZHALER'e benzer ilaçları kullanıyorsanız ya da son zamanlarda kullandınız ise doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. SEEBRİ BREEZHALER nasıl kullanılır?
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
SEEBRİ BREEZHALER'i her zaman doktorunuzun ya da eczacınızın talimatları doğrultusunda kullanınız. Nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.
Normal doz her gün bir kapsül içeriğinin solunmasıdır. Doktorunuzun söylediğinden daha fazla ilaç kullanmayınız.
SEEBRİ BREEZHALER 24 saat kalıcı olduğundan, nefes almanıza yardımcı olması için günde sadece bir kez solumaya ihtiyacınız vardır. SEEBRİ BREEZEHALER'i her gün aynı saatte almak, ilacı kullanmayı hatırlamanıza da yardımcı olacaktır.
Uygulama yolu ve metodu:
Bu kutuda, bir inhalasyon cihazı ve inhalasyon tozu formunda ilaç içeren kapsüller (blisterler içinde) bulacaksınız.
Bir kapsüldeki tozu solumak için sadece bu kutuda yer alan inhalasyon cihazını kullanınız (SEEBRİ BREEZEHALER inhalasyon cihazı).
Kapsülleri yutmayınız.
Kapsüller daima blisterlerinin içinde saklanmalı ve kullanımdan hemen önce çıkarılmalıdır.
Yeni bir kutuya başladığınızda, bu yeni kutuda temin edilen yeni SEEBRİ BREEZEHALER inhalasyon cihazını kullanınız.
Her bir inhaleri 30 günlük kullanımdan sonra imha ediniz.
SEEBRİ BREEZEHALER inhalasyon cihazınızı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için, bu kullanma talimatının sonunda yer alan talimatları mutlaka okuyunuz.
Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanım:
18 yaş altındaki çocuklarda ve ergenlerde SEEBRİ BREEZHALER kullanılmamalıdır. Yaşlılarda kullanım:
75 yaş ve üzerinde iseniz SEEBRİ BREEZEHALER'i diğer yetişkinler ile aynı dozda kullanabilirsiniz.
Özel kullanım durumları:
Böbrek /Karaciğer yetmezliği :
SEEBRİ BREEZHALER hafif ila orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda önerilen dozda kullanılabilir. Şiddetli böbrek yetmezliği veya diyaliz gerektiren son evre böbrek hastalığı olan hastalarda SEEBRİ BREEZHALER sadece beklenen faydalar olası riske ağır bastığında kullanılmalıdır.
Karaciğer bozukluğu olan hastalara özel çalışma yapılmamıştır. SEEBRİ BREEZHALER başlıca böbrekten atılarak temizlendiğinden, karaciğer yetmezliği olan hastalarda bir maruziyet artışı beklenmemektedir.
SEEBRİ BREEZEHALER'i doktorunuzun kullanmanızı söylediği süre boyunca kullanınız.
KOAH uzun vadeli bir hastalık olup, SEEBRİ BREEZEHALER'i sadece nefes alma problemleri veya diğer KOAH belirtileri görülüğünde değil, her gün kullanmalısınız.
SEEBRİ BREEZHALER'i ne kadar süre boyunca kullanmanız gerektiği ile ilgili sorularınız varsa doktorunuz ya da eczacınızla konuşunuz.

Eğer SEEBRİ BREEZHALER 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla SEEBRİ BREEZHALER kullandıysanız

SEEBRİ BREEZHALER dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Çok fazla SEEBRİ BREEZEHALER kullandıysanız veya bir başkası kaza sonucu sizin ilacınızı kullandıysa, derhal tavsiye için bir doktoru veya hastaneyi arayınız. SEEBRİ BREEZEHALER ambalajını gösteriniz. Tıbbi yardım gerekli olabilir.
SEEBRİ BREEZHALER'i kullanmayı unutursanız
Bir dozu almayı unutursanız, bu dozu mümkün olan en kısa sürede alınız, ancak aynı gün iki doz kullanmayınız. Bir sonraki dozu olağan saatinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


SEEBRİ BREEZHALER ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler
SEEBRİ BREEZHALER ile tedavinizi durdurmak hastalığınızın kötüleşmesine neden olabilir. Doktorunuz size söylemedikçe ilacınızı almayı bırakmayın.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, SEEBRİ BREEZHALER'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan

:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek :10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Sıklığı bilinmeyen :Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.
Bazı yan etkiler ciddi olabilir

Bu yan etkiler yaygın değildir (100 kişide en fazla 1 kişiyi etkiler):


Düzensiz kalp atışı (atriyal fibrilasyonun (kalpte bir çeşit atım bozukluğu) olası işaretleri),
• Yüksek kan şekeri düzeyi (hiperglisemi; tipik belirtiler aşırı susama veya açlık ve sık idrara çıkmayı kapsamaktadır).
Eğer bunlardan herhangi birisini yaşarsanız, hemen doktorunuza bildiriniz.
Yaygın:
• Ağız kuruluğu,
• Bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı (gastroenteritin (ishal ve kusma ile birlikte görülen mide ve bağırsak enfeksiyonu) olası belirtileri),
• Uyuma güçlüğü,
• Akan veya tıkanmış burun, aksırma (rinit (nezle) ),
• Boğaz ağrısı,
• Kas-iskelet ağrısı,
• Boyun ağrısı.
Yaygın olmayan:
• Öğünlerden sonra mide rahatsızlığı (dispepsinin (hazımsızlık) olası belirtileri),
• Diş çürükleri,
• Uzuvlarda ağrı (örneğin kollar ya da bacaklar),
• Göğüs kasları, kemikleri ya da eklemlerinde ağrı,
• Döküntü,
• Yorgunluk,
• Güçsüzlük,
• Yanaklar ve alında basınç veya ağrı hissetme (sinüs tıkanıklığının olası belirtileri),
• Balgamlı öksürük,
• Boğaz tahrişi,
• Burun kanamaları,
• Ağrılı ve sık idrara çıkma (sistitin (idrar kesesi (mesane) iltihabı) olası belirtileri),
• İdrar çıkışında güçlük ve ağrı (dizüri (ağrılı idrar yapma) olası belirtileri),
• Çarpıntı,
• Uyuşma.
75 yaş üzerindeki bazı yaşlı hastalar aynı zamanda baş ağrısı ve idrar yolu enfeksiyonu yaşayabilir.
Bu durumlardan herhangi biri sizi şiddetli derecede etkiliyorsa, doktorunuza söyleyiniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz .


Yan etkilerin raporlanması
Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirebileceğiniz gibi, 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.
Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.
5. SEEBRİ BREEZHALER'in saklanması

SEEBRİ BREEZHALER 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Nemden koruyunuz.
Nemden korumak için orijinal ambalajında saklayınız ve yalnızca kullanımdan hemen önce açınız.
Her bir inhaler 30 günlük kullanımdan sonra imha edilmelidir.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SEEBRİ BREEZHALER 'i kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SEEBRİ BREEZHALER'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

Novartis Ürünleri
34912 Kurtköy - İstanbul

Üretim yeri:

Novartis Pharma Stein AG
Stein - İsviçre

Bu kullanma talimatı 15.05.2014 tarihinde onaylanmıştır.


SEEBRİ BREEZHALER İNHALER KAPSÜLLERİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN TALİMATLAR
Kullanma talimatının bu bölümünde, SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazınızı nasıl kullanacağınız ve bakımını nasıl yapacağınız açıklanmaktadır. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve talimatları takip ediniz.
Ayrıca, bu kullanma talimatındaki 3. SEEBRİ BREEZ

HAL

ER nasıl kullanılır? Bölümünü inceleyiniz.
Herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.
SEEBRİ BREEZHALER paketi:
Her bir SEEBRİ BREEZHALER paketi şunları içermektedir:
- bir Seebri Breezhaler inhalasyon cihazı
- inhalasyon cihazında kullanılacak SEEBRİ BREEZHALER kapsülleri içeren bir ya da daha fazla blister

İnhalasyon cihazı tabanı



- Yalnızca bu kutu içinde bulunan Seebri Breezhaler inhalasyon cihazını kullanınız.
SEEBRİ BREEZHALER kapsüllerini başka bir inhalasyon cihazı ile birlikte kullanmayınız ya da Seebri Breezhaler inhalasyon cihazını başka bir kapsül ilacı almak için kullanmayınız.
- Her 30 gün kullanımdan sonra inhalasyon cihazını atınız. Artık gerekmeyen ilaçları ve inhalasyon cihazlarını nasıl imha edeceğinizi eczacınıza sorunuz.
- Kapsülleri yutmayınız. Kapsüllerin içinde bulunan toz, soluyarak almanız içindir.

Kullanıma ilişkin talimatlar:


Kapağı çıkarın.


İnhalasyon cihazını açın:
İnhalasyon cihazının tabanını sıkıca tutun ve ağızlığı eğerek inhalasyon cihazını açın.

Kapsülü hazırlayın:
Blister kartındaki blisterlerden birini, tırtıklı kısımdan kopararak ayırın ve koruyucu kağıdı soyarak kapsülü çıkarın.
Kapsülü folyodan basarak çıkarmayın.

Bir SEEBRİ BREEZHALER inhaler kapsülü çıkarın:
Kapsüller daima blisterde saklanmalı ve sadece KULLANIMDAN HEMEN ÖNCE çıkarılmalıdır.
Kuru ellerle, kapsülü blisterden çıkarınız.
SEEBRİ BREEZHALER inhaler kapsülü yutmayınız.
Kapsülü yerleştirin:
Kapsülü kapsül haznesinin içerisine yerleştirin.

Kapsülü hiçbir zaman doğrudan ağızlığa yerleştirmeyin.

İnhalasyon cihazını kapatın:
İnhalasyon cihazını bir “klik” sesi duyacak şekilde tamamen kapatın.
Kapsülün delinmesi:
• İnhalasyon cihazını ağızlık kısmı yukarı bakacak şekilde dik tutun.
• Her iki taraftaki düğmelere aynı anda sıkıca basın. Bu şekilde kapsül delinmiş olacaktır.
• Kapsül delinirken bir “klik” sesi duyacaksınız.
Delme düğmelerine bir kereden fazla basmayın.
Delme düğmelerini tamamen serbest bırakın.
Nefes verin:

Ağızlığı ağzınıza yerleştirmeden önce nefesinizi tam olarak verin.
Asla ağızlığın içine üflemeyin.

¦W;

ilacı içinize çekin:
İçinize çekmeden önce;
• İnhalasyon cihazını şekilde görüldüğü gibi tutun. Yandaki düğmeler sağa ve sola bakmalıdır (yukarıya ve aşağıya değil).
• Ağızlığı ağzınıza yerleştirin ve dudaklarınız ile ağızlığın çevresini sıkı bir şekilde kapatın.
• Hızlı, fakat kesintisiz ve olabildiğince derin bir nefes alın. Delme düğmelerine basmayın.

¦u) 1

Not:
İnhalasyon cihazı aracılığıyla nefes alırken, kapsül hazne içinde dönecektir ve bu sırada bir 'vızıldama' sesi duymanız gerekir. İlaç akciğerlerinize doğru giderken ağzınızda şeker tadı hissedeceksiniz.
Eğer bir vızıldama sesi duymazsanız kapsül, kapsül bölmesinde sıkışmış olabilir. Böyle bir durumun meydana gelmesi durumunda:
• İnhalasyon cihazını açın ve cihazın tabanına hafifçe vurarak dikkatlice kapsülü gevşetin. Kapsülü gevşetmek için delme düğmelerine basmayın.
• Gerekli olduğunda 9. ve 10. adımları tekrar edin.

f.

(J '

^ /J



Nefesinizi tutun:
İnhalasyon cihazını ağzınızdan çıkarırken, 5-10 saniye ya da mümkün olduğunca uzun süre nefesinizi tutun. Daha sonra nefesinizi verin.
Kapsül içinde toz kalıp kalmadığını kontrol etmek için inhalasyon cihazını açın. Eğer kapsülde toz kalmışsa inhalasyon cihazını kapatın ve 9., 10., 11. ve 12. adımları tekrarlayın. Hastaların büyük kısmı bir ya da iki inhalasyonda kapsülü boşaltabilmektedir.
Bazı kişiler ilacı inhalasyon yoluyla aldıktan sonra nadiren kısa süre öksürebilmektedir. Eğer öksürürseniz endişelenmeyin. Kapsül boş olduğu sürece ilacınızı tam dozunda almış olacaksınız.

<->

Kapsülü çıkarın:
Günlük SEEBRİ BREEZHALER dozunu almayı bitirdikten sonra ağızlığı tekrar açın ve kapsül bölmesini eğerek boş kapsülü çıkartın. İnhalasyon cihazını kapatın ve kapağı yerine takın.
Kapsülleri SEEBRİ Breezhaler inhalasyon cihazı içinde saklamayın.
- SEEBRİ BREEZHALER kapsüllerini yutmayın.
- Yalnızca bu kutu içinde bulunan SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazını kullanın.
- SEEBRİ BREEZHALER kapsülleri blister içinde saklanmalı ve yalnızca kullanımdan hemen önce çıkarılmalıdır.
- Bir SEEBRİ BREEZHALER kapsülünü kesinlikle doğrudan SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazının ağızlığına yerleştirmeyin.
- Yandaki düğmelere birden fazla defa basmayın.
- SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazının ağızlığının içine üflemeyin.
- İnhalasyondan önce yandaki düğmeleri serbest bırakın. İlacı içinize çektiğiniz sırada düğmeler basılı olmamalıdır.
- SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazını asla su ile yıkamayın. Cihazı kuru tutun. Bkz. “İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?”.
- SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazını parçalara ayırmayın.
- Her yeni SEEBRİ BREEZHALER ilaç kutusundan çıkan yeni SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazını kullanın.
- Kapsülleri SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazı içinde saklamayın.
- SEEBRİ BREEZHALER inhalasyon cihazını ve SEEBRİ BREEZHALER kapsüllerini her zaman kuru bir yerde saklayın.
İlave bilgiler:
Nadiren kapsülün küçük parçacıkları eleği geçerek ağzınıza gelebilir. Bu durumda parçacıkları dilinizin üzerinde hissedebilirsiniz. Bu parçacıkların yutulması ya da solunması zararlı değildir. Eğer kapsül birden çok kez delinirse (bkz. 7. Adım) kapsülün parçalanma şansı artacaktır.
İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?
İnhalasyon cihazınızı asla su ile yıkamayınız. İnhalasyon cihazınızı temizlemek istiyorsanız, toz artıklarını uzaklaştırmak için, ağızlık kısmının içini ve dışını temiz, kuru, pamuksuz bir bezle siliniz. İnhalasyon cihazını kuru tutunuz.
13

İlaç Bilgileri

Seebri Breezhaler 50 Mcg Inhaler Kapsül

Etken Maddesi: Glikopironyum Bromür

Atc Kodu: R03BB06

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.