Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

VERDİTİN SR 600MG UZATILMIŞ SALIMLI FİLM TABLET Kullanma Talimatı

Kas İskelet Sistemi » Antienflamatuar ve Antiromatikler » Non-steroid » Asetik Asit Türevi İlaçlar » Etodolak

KULLANMA TALİMATI VERDİTİN SR 600 mg uzatılmış salimli film tablet

Ağızdan alınır.

• Etkin madde:

Her bir film tablette 600 mg etodolak.

• Yardıma maddeler:

Hidroksipropil metil selüloz (E-5), hidroksipropil metil selüloz (4000 SR), laktoz monohidrat, mannitol (E421), povidon (K-30), kolloidal silikon dioksit (200), talk, magnezyum stearat, hidroksipropil metil selüloz E5-LV, titanyum dioksit (El71), polietilen glikol 8000, FD&C Blue No 2 İndigo carmin (E 132).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. ilaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.


Bu Kullanma Talimatında:


1. VERDİTİN SR nedir ve niçin kullanılır?


2. VERDİTİN SR*t kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. VERDİTİN SR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5»VERDİTİN SR *ın saklanması


Başlıkları yer almaktadır.

1. VERDİTİN SR nedir ve niçin kullanılır?

VERDİTİN SR, etkin madde olarak 600 mg etodolak içeren uzatılmış salimli tablettir. Uzatılmış salimli tablet ağız yolundan alındıktan sonra, vücutta ağır ağır salınarak gün boyu etkisini gösterir. Böylece günde 1 tablet almak yeterli olur. VERDİTİN SR iltihapla oluşan karakterize durumlann tedavisinde kullanılan (steorid içermeyen antiinflamatuvar) ilaç grubundandır. VERDİTİN SR aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:
• Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi eklem hastalıklanmn belirtileri ve bulgulanmn tedavisinde
• Akut gut artriti (damla veya zengin hastalığı olarak ta bilinir), akut kas iskelet sistemi ağnları, post-operatif ağn (cerrahi girişimler sonrasındaki ağrı) ve dismenore (bayanlarda ağnh adet görme) tedavisinde

2. VERDİTİN SR'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler VERDİTİN'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;
• VERDİTİN SR'ın herhangi bir bileşenine karşı alerjiniz varsa,
• Ciddi bazen ölümcül kalp ve kan damar sorunlan (örn: kalp krizi, inme ) için yüksek riske neden olabilir. Kalp sorunlan yaşıyorsanız, kalp yetmezliği şikayetiniz varsa veya uzun süredir VERDİTİN SR alıyorsanız risk daha yüksek olabilir. Son zamanlarda baypas kalp ameliyatı geçirdiyseniz veya yakında geçirecekseniz,
• Mide ülseriniz varsa ya da geçmişte mide ülseri geçirmiş (diğer steroid içermeyen antiinflamatuvar ilaçlara bağlı olanlar dahil) iseniz.
• Aspirin veya VERDİTİN SR'ın dahil olduğu ilaç grubundan herhangi bir ilaca (örn: ibuprofen, selekoksib) karşı daha Önce şiddetli alerjik reaksiyon yaşadıysanız (örn: şiddetli deri döküntüsü, kurdeşen, nefes alma zorluğu, burun boşluğu içindeki dokuda saplı ve iyi huylu büyüme (nazal polip), baş dönmesi),
• Hamileliğinizin son 3 ayındaysanız,

VERDİTİN SR'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki hastalıklardan herhangi birinden şikayetçi iseniz, doktorunuza söyleyiniz. Eğer;
• Sindirim sisteminizde kanama, ülser veya delinme (perforasyon) belirtileri varsa (bu durumda ilacın kullanımını hemen kesiniz),
• Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız,
• Herhangi bir reçeteli veya reçetesiz ilaç, bitkisel ürün veya diyet tamamlayıcı ve idrar söktürücü başka bir ilaç alıyorsanız,
• İlaçlara, besinlere veya diğer maddelere karşı alerjiniz varsa,
• Böbrek veya karaciğer hastalığı, şeker hastalığı (diyabet) veya mide veya bağırsak sorunlan geçmişiniz varsa,
• Vücutta sıvı birikmesi, lupus adı verilen ve bumn/yanaklardakİ deri hastalığı, astım, burun boşluğu içindeki dokuda saplı ve iyi huylu büyüme (nazal polip) veya ağızda iltihaplanma varsa,
• Yüksek tansiyon, kan rahatsızhklan, kanama veya pıhtılaşma sorunları, kalp sorunlan (örn; kalp yetmezliği) veya kan damar hastalığı yaşıyorsanız veya bu hastalıklardan herhangi birinin riskini taşıyorsanız,
• Sağlığınız bozuksa, su kaybı (dehidratasyon) veya düşük sıvı hacmi veya düşük kan sodyum düzeyiniz varsa, alkol alıyorsanız veya alkol suistimal geçmişiniz varsa,
• Astım veya soluma güçlüğü gibi sorunlannız varsa.
Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

VERDİTİN SR'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

VERDİTİN SR'ı alkol ile birlikte almayınız, mide tahrişi (gastrik mukoza irritasyonu) ihtimali artabilir. VERDİTİN SR'ı besinlerle beraber veya besinlerden bağımsız olarak kullanabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


VERDİTIN SR fetusa zarar verebilir. Hamile iseniz, hamilelik planlıyorsanız ve hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız VERDİTİN SR*ı kullanmayınız, doktorunuzla temas kurunuz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.


Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız,


VERDİTİN SR'ın anne sütünde bulunup bulunmadığı bilinmemektedir. VERDİTİN SR alırken emzirmeyiniz.

Araç ve makine kullanımı

VERDİTİN SR baş dönmesi veya sersemlik haline neden olabilir. Alkol veya belli ilaçlarla beraber alındığında bu etkiler daha fazla belirginleşebilir. VERDİTİN SR'a karşı nasıl tepki göstereceğinizi öğrenene kadar araba kullanmayınız veya diğer muhtemel güvensiz işleri yapmayınız.

VERDİTIN SR'm içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Laktoz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz. Mannitol içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Herhangi bir ilaç alıyorsanız özellikle de aşağıdakilerden herhangi birini alıyorsanız, doktorunuza bildiriniz.
• Kan pıhtılaşmasını önleyen veya geciktiren ilaçlar (Antikoagül anlar [örnek, varfarin içeren ilaçlar]), aspirin, kortikosteroidler (Örnek, prednison içeren ilaçlar), fluoksetin içeren ilaçlar (heparin veya seçici serotonin geri alım (reuptake) inhibitörleri (SSRI'ler) (çünkü mide kanaması riski artabilir).
• Fenilbutazon veya probenesid içeren ilaçlar kullanıldığında VERDİTİN SR'ın yan etki riski artabilir.
• VERDİTİN SR ile birlikte kullanıldığında etkileri artabilecek ilaçlar ve gruplar şöyledir: Siklosporin, digoksin, lityum, metotreksat, kinolonlar (örnek, siprofloksasin içeren ilaçlar) veya sülfonilüreler (örnek, glipizid içeren ilaçlar),
• VERDİTİN SR'la kullamidığında etkileri azalabilecek grup ve ilaçlar: Anjiotensin-dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri (örnek, enalapril içeren İlaçlar) veya diüretikler (örnek, furosemid, hidroklorotiyazid içeren ilaçlar).
• VERDİTİN SR kullanırken doktorunuz söylemediği sürece aspirin almayınız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. VERDİTİN SR nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Erişkinler için önerilen doz günde l tablettir (600 mg).
Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilaç dozunu ayarlayacaktır. Gerekli gördüğü durumlarda VERDİTİN SR'ın diğer formlan ile tedaviye devam edilmesini önerebilir. Tavsiye edilen dozdan daha fazla ve daha uzun süre kullanmayın.

Uygulama yolu ve metodu:

VERDİTİN SR tamamen dolu bir bardak su ile birlikte, ağızdan alınır. ilacımzı daima doktorunuzun talimatlanna uygun şekilde alınız. Tabletleri çiğnemeyin veya ağzınızda parçalamayın.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

VERDİTİN SR'ın 18 yaşından küçüklerde kullanılmasının güvenliliği ve etkililiği doğrulanmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda genellikle başlangıç dozunun değiştirilmesi gerekmez. Ancak, gençlere göre yaşlı hastalar mide kanaması ve böbrek sorunlarına karşı daha duyarlı olabilecekleri için dikkatli kullanılmalıdır

Özel kullanım durumları:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Bu gruptaki diğer ilaçlarda olduğu gibi böbrek ya da karaciğer yetmezliğine karşı dikkatli kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanımlarda doz düşük olmalı, böbrek ve karaciğer fonksiyonlan düzenli olarak gözden geçirilmelidir.

Eğer VERDİTİN SR 'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla VERDİTİN SR kullandıysanız:

VERDİTİN SR 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Aşırı doz kullanım belirtileri idrar çıkışında azalma, baş ağnsı, bulantı, kusma, kann ağrısı, mide barsak sisteminde kanama (koyu renkli veya kanlı dışkı veya kusmuk kanama belirtisi olabilir), seyrek olarak ishal, aşın uyarılabilirlik (eksitasyon), koma, baş dönmesi, sersemlik hali, kulak çınlaması, baygınlık hissi, çok nadiren havale ve nefes alma güçlüğü olabilir.

VERDİTİN SR'ı kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Bir VERDİTİN SR dozu kaçırdıysanız ve düzenli olarak alıyorsanız, mümkün olan en kısa zamanda kaçırdığınız dozu alın. Bir sonraki doz zamanı neredeyse gelmişse, kaçınlan dozu atlayın. Sonra düzenli almaya devam edin. Doktorunuz önermediği sürece günde 1 tabletten fazla almayın.

VERDİTİN SR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

VERDİTİN SR tedavisi sonlandınidığında herhangi bir yoksunluk belirtisi bildirilmemiştir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi VERDİTİN SR'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, VERDİTİN SR'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Şiddetli mide veya sırt ağrısı,
• Ciddi mide ülserleri veya kanaması (Yüksek dozlarda veya uzun süre almak, sigara içmek veya alkol almak bu yan etkilerin oluşum riskini arttırır. İlacı yemekle beraber almak bu etkilerin oluşum riskini azaltmaz.)
• Dışkı renginin siyahlaşması (melena), kan veya kahve tanecikleri gibi kusma (bu belirtiler mide barsak sisteminde bir kanama belirtisi olabilir),
• Olağandışı şekilde kilo alımı veya şişkinlik
• Şiddetli aleıjik reaksiyonlar (deri döküntüsü, kurdeşen, kaşınma, nefes zorluğu, göğüs darlığı, ağız, yüz, dudaklar veya dilde şişlik),

• İnme,

• Göğüs ağnsı,
• Hızlı veya düzensiz kalp atışı,
Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin VERDİTİN SR'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Bayılma,
• Akıl kanşıklığı, akılsal veya davranışsal değişiklikler,
• Depresyon,
• İdrar renginin koyulaşması, miktarında (azalma gibi) değişiklik
• Ateş, üşüme veya uzun süren boğaz ağrısı,
• Kol veya bacaklarda uyuşukluk,
• Tek taraflı güçsüzlük,
• Derinin kırmızı, şiş, kabank hale gelmesi veya soyulması,
• Kulaklarda çınlama,
• Şiddetli baş ağnsı veya baş dönmesi,
¦ Şiddetli veya uzun süreli kann ağrısı veya mide bulantısı, kusma

• Nefes darlığı,

• Eller, bacaklar veya ayaklann şişmesi,
• Olağandışı berelenme veya kanama,
• Olağandışı eklem veya kas ağnsı,
• Olağandışı yorgunluk veya güçsüzlük,
• Görme veya konuşma değişiklikleri,
• Derinin veya gözlerin sararması,
• Böbrek yetmezliği veya toksisite belirtisi olarak yüksek kan basıncı,
• İdrarda kan,
• Bazı aleıjik belirtiler.
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Baş dönmesi,
• Baş ağnsı,
• Kabızlık,
• İshal,
• Gaz,
• Mide yanması, bulantısı, rahatsızlığı,
• Burun tıkanıklığı,
• Güçsüzlük.
Bunlar VERDİTİN SR'm hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


5. VERDİTİN SR'ın Saklanması

VERDİTİN SR 'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25 °C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Etiketin veya ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra VERDİTİN SR'ı kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz VERDİTİN SR'ı kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:


Abdi İbrahim İlaç Pazarlama A.Ş.
Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi No:4 34467 Maslak/Sanyer/İstanbul Tel: (0212)366 84 00
Faks: (0212)276 20 20

Üretim Yeri:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Sanayi Mahallesi, Tunç Caddesi, No: 3 Esenyurt / İstanbul Tel: (0212) 622 66 00 Faks: (0212) 623 19 52

Bu kullanma tarihi 24.}2.20i2 tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

VERDİTİN SR 600MG UZATILMIŞ SALIMLI FİLM TABLET

Etken Maddesi: Etodolak

Atc Kodu: M01AB08

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.