Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Deltacortril 5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIDELTACORTRIL® 5mg tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her tablet 5 mg prednizolon içerir.

Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin selüloz, hidroksipropil selüloz, magnezyum stearat,

laktoz. Ürün, sığır kaynaklı laktoz hammaddesi içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaçduyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. DELTACORTRIL nedir ve ne için kullanıhr?


2. DELTACORTRİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. DELTACORTRIL nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. DELTACORTRiL'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. DELTACORTRİL nedir ve ne için kullanılır?

DELTACORTRİL 5 mg'lık beyaz, yuvarlak ve çentikli tabletler halinde 20 tabletlik blister ambalajlarda takdim edilmektedir. DELTACORTRİL alerjileri, iltihaplanmayı (enflamasyonu)ve romatizmal rahatsızlıkları önleyen ve baskılayan bir kortizon ürünüdür.

Bu ilaç, romatoid artritte (eklemlerde ağrı ve şişliğe neden olan uzun süreli bir hastalık) İnflamasyon reaksiyonu gibi, vücudun reaksiyonlarının baskılanmasını gerektiren durumlardakullanılır. Diğer örnekleri bağ doku hastalığı (sistemik lupus eritematozus), kan damarlarıçeperi iltihaplanması, bağ doku değişiklikleri, astım, ciddi bağırsak iltihaplanması (ülseratifkolit), bazı kan hastalıkları, ciddi alerjik durumlar ve tümörlerin tedavisidir.

DELTACORTRİL, lösemi (akut ve lenfatik), malign lenfoma ve multipl miyelom adı verilen kanser türlerini de içeren belirli kanserlerin genel tedavisinin bir parçası olarak kullanılır.

DELTACORTRİL; romatoid artrit, juvenil kronik artrit, ankilozan spondilit adı verilen romatizmal hastalıkların ve sistemik lupus eritematozus, sistemik dermatomyozit (polimiyozit),şiddetli karditli romatizmal ateş, dev hücreli arterit/ romatizmal polimiyalji adı verilen bağdokusu hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

DELTACORTRİL; birincil ve ikincil adrenal yetmezlik ve konjenital adrenal hiperplazi adı verilen endokrin bozuklukların tedavisinde kullanılır.

DELTACORTRİL; sarkoidoz ve D vitamini fazlalağını da içeren kandaki kalsiyum seviyesinin fazla olması olarak tanımlanan hiperkalsemi tedavisinde kullanılır.

2. DELTACORTRİL'! kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

DELTACORTRİL'! aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Prednizolona veya bu ilacın içerdiği diğer bileşenlerin herhangi birine karşı alerjik iseniz.

• Mantar enfeksiyonunuz varsa.

• Bağışıklık sistemini baskılayıcı dozlarda kortikosteroid kullanırken canlı bir aşı ileaşılanmamalısınız.

DELTACORTRİL'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlar varsa DELTACORTRİL'i kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız:

Bir enfeksiyonunuz varsa veya prednizolon tedavisi sırasında bir enfeksiyon geçirirseniz Normalin altında çalışan tiroid bezi (aynı zamanda hipotiroidizm olarak da bilinir)Karaciğer hastalığı veya böbrek yetmezliğiNöbet geçirdiyseniz

Miyastenia gravis (kas güçsüzlüğüne yol açan bir hastalık)

Tüberkülozunuz (verem) varsa veya daha önce tüberküloz tedavisi geçirdiyseniz Mide ülseriniz, oniki parmak bağırsağı ülseri veya iltihaplı bir bağırsak hastalığınız varsa(örn. ülseratif kolit veya divertikülit)

Şeker hastalığınız varsa

Kalp hastalığınız varsa, örn.; kalp yetmezliği veya yüksek kan basıncı Daha önce kan pıhtılaşma sorunu yaşadıysanız (venöz tromboz gibi) veya buna karşı bireğiliminiz varsa

Duygusal çalkantı yaşıyorsanız veya psikoz eğiliminiz varsa Herhangi bir ilaca karşı alerjiniz varsaKemik erimesi varsa (osteoporoz)

Böbrek üstü bezinde tümörünüz varsa (feokromasitoma)

Yeni oluşan kan damarları veya bağırsak anastomozları

• Eğer otoimmün bir hastalık olan sistemik sklerozlu (skleroderma) bir hasta iseniz,DELTACORTRİL kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Skleroderma içingünde 15 mg ve daha yüksek dozda prednisolon (ve eşdeğeri) ilaç kullanımı halinde,Skleroderma Renal Kriz adıyla bilinen ciddi sorunun oluşum riski artabilir. SklerodermaRenal Kriz belirtileri tansiyon artışı ve idrar miktarı azalmasıdır. Doktorunuz tansiyon veidrar miktarı kontrolleri önerebilir

Eğer tedaviniz sırasında aşağıdakilerden biri gerçekleşirse doktorunuzla iletişime geçiniz:

• Ciddi psikiyatrik yan etkiler yaşıyorsanız, örn.; depresyon ve intihar düşüncesi. Bunlarprednizolon kullanmayı bıraktığınızda da gerçekleşebilir.

• Bulanık görüyorsanız veya başka görme bozukluklarınız varsa.

• Prednizolon ile tedavi olduğunuz dönemde alışılmışın dışında fiziksel veya zihinsel stresemaruz kalırsanız (örn. enfeksiyon, ameliyat, travma). Doz artırımına gereksinimduyulabilir.

Prednizolon tedavisi enfeksiyonlara karşı direncinizi düşürebilir, bu da tedavi esnasında enfeksiyonlardan daha kolay etkilenebilmeniz anlamına gelir. Bir kortizon ürünü kullanırkensu çiçeği ve kızamık daha ciddi olabilir. Eğer daha önce bu hastalıkları geçirmediyseniz, tedavisırasında su çiçeği veya kızamığa maruziyetten kaçınmalısınız ancak yine de bu durumgerçekleşirse doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Eğer prednizolon tedavisi sırasında aşı olduysanız, aşı olmadan önce tedaviniz hakkında doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Kanser tedavisi sırasında kortikosteroidler kullanıldığında tümör lizis sendromu ortaya çıkabilir. Kanser hastasıysanız ve kas krampları, kas güçsüzlüğü, bilinç bulanıklığı, düzensizkalp atışı, görme kaybı veya görme bozuklukları ve nefes darlığı gibi tümör lizis sendromubelirtileriniz varsa doktorunuza söylemelisiniz.

Kortikosteroidler bebekler, çocuklar ve adolesanlarda büyüme geriliğine yol açabilmektedir ve bu yüzden uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. Eğer uzun süreli tedavi gerekirse, bebekve çocukların büyüme ve gelişimi doktorunuz tarafından yakından takip edilmelidir.

Tedavinin aniden kesilmesi aşağıdaki durumlara neden olabilir (bkz. Bölüm 3 DELTACORTRİL ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler):

• Böbrek üstü bezi yetmezliği adı verilen; ciddi halsizlik, tansiyon düşüklüğü, bulantı,kusma, karın ağrısı, bilinç bulanıklığı, sıvı elektrolit (iletkenlik özelliği taşıyan mineral)kaybı ile seyreden ve ölümcül olabilen bir tablo ortaya çıkabilir (ilacı anidenkesmeyiniz, ilacı bırakırken doktorunuz kademeli doz azaltması yapacaktır).

• İştahsızlık, mide bulantısı, kusma, halsizlik, baş ağrısı, ateş, eklem ağrısı, deridöküntüsü, kas ağrısı, kilo kaybı ve/veya tansiyon düşüklüğü gibi semptomlarla kendinigösteren steroid yoksunluk sendromu meydana gelebilir. Bu etkilerin düşük

kortikosteroid seviyelerinden ziyade glukokortikoid konsantrasyonundaki ani değişimden kaynaklandığı düşünülmektedir.

DELTACORTRİL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

DELTACORTRİL su ile birlikte bütün halde yutulmalıdır. Yiyecek ve diğer içecekler ile kullanıma ilişkin özel bir öneri bulunmamaktadır.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Fetüse zarar verme riski bulunmaktadır.

Doğum kontrol yöntemi kullanımı konusunda doktorunuza danışınız.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar kortikosteroidlerin doğurganlıkta bozukluğa yol açtığını göstermiştir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


DELTACORTRİL insan sütüne geçer ancak muhtemelen emzirilen bebeği etkilemeyecektir. Araç ve makine kullanımı

DELTRACORTİL kullanımı sırasında baş dönmesi, görme bozuklukları ve yorgunluk hissedilebilir. Eğer bu tip etkiler hissedilirse, hasta araç veya makine kullanmamalıdır.

Motorlu bir araç kullanma veya yoğun konsantrasyon gerektiren bir işi yürütme konusundaki kapasitenizi değerlendirmek sizin sorumluluğunuzdadır. Bu konudaki yeteneğinizi etkileyenfaktörlerden biri etkilerinden ve/veya yan etkilerinden dolayı ilaç kullanımıdır. İlacın etkilerive yan etkileri diğer bölümlerde açıklanmıştır. Kılavuz olması açısından bu talimatın tamamınıokuyunuz. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

DELTACORTRİL'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün laktoz ihtiva eder. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz satılan ilaçlar da dahil olmak üzere, başka herhangi bir ilaç alıyorsanız veya yakın zamanda aldıysanız doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

Eğer bu ilaç belli başlı ilaçlar ile aynı zamanda alındıysa tedavinin etkisini değiştirebilir. Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuzun bu durumu bilmesiözellikle önemlidir:

Rifampisin, isoniazid (tüberküloz tedavisinde kullanılır)

Kan inceltici ilaçlar (kanın pıhtılaşma kapasitesini etkileyen ilaçlar)

Karbamazapin, fenobarbital, fenitoin (epilepsi ilaçları)

Antikolinerjik ilaçlar (vücudun kendi oluşturduğu madde olan asetilkolin etkisini yok eden ilaçlar, örnek olarak Parkinson hastalığı ve astım tedavisinde kullanılır)Kolinesteraz inhibitörleri (bir tür kas güçsüzlüğü hastalığı olan miyastenia gravis veAlzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır)

Tablet formda insülin ve diyabet ilaçları. Kortizon ürünleri antidiyabetik ilaçların kan şekeri düşürme etkisini bozabilir.

Kobisistat (HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için kullanılan antiviral ilaç)

Östrojenler (örn.; doğum kontrol haplarında kullanılır)

Asetilsalisilik asit veya diğer steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİler) (ağrı kesici ve iltihap giderici olarak kullanılır) Kortizon ürünleri ile birlikte kullanımındamide ülseri riski artabilir.

Tiazidler, furosemid, etakrinik asit (potasyum tüketici diüretikler)

Ksantinler (örn.; teofilin, astım tedavisinde kullanılır)

Beta-2 uyarıcıları (örn.; salbutamol, terbutalin, salmeterol, formoterol, astım tedavisinde kullanılır)

• Amfeterisin B (mantar enfeksiyonu için antibiyotik)

Eğer aşılanmanız gerekiyorsa, doktorunuzu DELTACORTRİL kullandığınız konusunda bilgilendiriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. DELTACORTRİL nasıl kullanılır?• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Bu ilacı her zaman doktorunuzun size açıkladığı şekilde alınız. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Alacağınız doz, doktorunuz tarafından sizin için özel ayarlanarak belirlenecektir.

Tedavi genellikle yüksek dozda başlar ve daha sonra yeterli etkinin elde edildiğinden emin olunduğu sabit idame doza düşürülür. Tedaviyi sonlandırma zamanı geldiğinde doz yavaşça

Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Belge Do

azaltılmalı ve en sonunda tamamen kesilmelidir. Doktorunuza danışmadan tedaviyi sonlandırmayınız.

Ateş ve stres gibi gerilimler durumunda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz, doz ayarlaması gerekli olabilir.

• Uygulama yolu ve metodu:

Tabletler su ile tüm yutulmalıdır.

• Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

Steroid kullanımı bebekler, çocuklar ve ergenlerde büyüme geriliğine yol açabilmektedir ve bu yüzden uzun süreli uygulanmasından kaçınılmalıdır. Eğer uzun süreli tedavi gerekirse, bebekve çocukların büyüme ve gelişimi yakından takip edilmelidir.

Yaşlılarda kullanımı:

İleri yaştaki hastaların tedavisi sırasında, özellikle de uzun dönemli tedavi planlanırken, kortikosteroidlerin sık görülen yan etkilerinin yaşlılarda daha ciddi sonuçlara yol açacağı akıldatutulmadır.

• Özel kullanım durumları:Karaciğer/Böbrek yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek yetmezliğinde özel bir doz ayarlaması yapmaya gerek yoktur.

Eğer DELTACORTRİL 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla DELTACORTRİL kullandıysanız:

Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla ilaç aldıysanız ya da bir çocuk kazara ilacı aldıysa, risk ve tavsiye için bir doktor, hastane veya Ulusal Zehir Danışma merkezi (tel.114) ile iletişimegeçiniz.

DELTACORTRİL 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


DELTACORTRİL'i kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Eğer bu ürünle ilgili daha başka sorularınız varsa doktorunuz veya eczacınıza danışınız.

Eğer DELTACORTRİL'i 3 haftadan daha uzun süredir ve yaklaşık 7,5 mg ya da eşdeğeri bir dozun üzerinde kullamyorsanız, ilaç aniden kesilmemelidir. Tedavi doktorunuzun talimatlarıuyarınca aşamalı olarak azaltılmalıdır. Tedavinin aniden kesilmesi ciddi yan etkilere sebepolabilir.

Doktorunuz hastalık belirtilerinizin tekrar etme riskinin olmadığını düşünüyorsa, 3 haftaya kadar süren DELTACORTRİL tedavisinin aniden kesilmesi uygundur. Aşağıdaki durumlardanbirisi sizde mevcut ise tedaviniz 3 hafta veya daha az sürmüş olsa dahi, doktorunuz prednizolontedavisinin aşamalı olarak kesilmesini uygun görebilir:

• Tekrarlayan sistemik kortikosteroid (prednizolon veya eşdeğeri) tedavisi aldıysanız(özellikle de tedaviniz 3 haftadan uzun süreli ise),

• Uzun vadeli (aylar veya yıllar) bir tedavi kesildikten sonraki bir yıl içinde kısa sürelitedavi aldıysanız,

• Dış kaynaklı kortikosteroid tedavisi dışında başka bir sebeple adrenokortikal yetmezlik(böbrek üstü bezi yetmezliği) durumu ortaya çıkması riskiniz var ise,

• Günlük 40 mg'ın üzerinde sistemik kortikosteroid (prednizolon veya eşdeğeri) tedavisialdıysanız,

• Akşamları tekrar dozu aldıysanız.

DELTACORTRİL'in aniden kesilmesi sonucunda “Steroid yoksunluk sendromu” oluşabilir. Bu sendrom iştahsızlık, bulantı, kusma, yorgunluk, baş ağrısı, ateş, eklem ağrısı, soyma cildi,kas ağrısı, kilo kaybı ve/veya düşük kan basıncı gibi semptomları içerir. DELTACORTRİL'inkullanımını kestikten sonra bu semptomlardan herhangi birini deneyimlerseniz doktorunuz ileiletişime geçiniz.

Eğer bu ilacın kullanımı hakkında ilave sorularınız olursa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Her ne kadar herkeste görülmese de tüm ilaçlar gibi, bu ilacın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler çoğunlukla uzun süreli tedavi sırasında ortaya çıkar, ancak ayrıca doz yüksekliğine ve bireysel duyarlılığa göre de değişmektedir.

Aşağıdakilerden biri olursa, DELTACORTRİL'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Anjiyoödem (ciltte yaygın ödem oluşması ile kendini belli eden alerjik reaksiyon) dahil ciddi alerjik reaksiyonlar (bilinmeyen sayıda insanı etkileyebilir)

Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

• Yüzde, dilde veya boğazda şişkinlik

• Yutma zorluğu

Kurdeşen ve nefeslmd§nzÇrlukıik imza ile imzalanmıştır.

• Ateş

• Kan basıncında düşüş

• Feokromositoma (böbrek üstü bezi tümörü) kaynaklı kriz (bilinmeyen sayıda insanıetkileyebilir)

Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

• Baş ağrısı atakları

• Çarpıntı

• Terleme

• Ciltte soluklaşma

• Akut böbrek krizi (hali hazırda bir otoimmun hastalık olan sklerodermadan muzdariphastalarda, bkz. Bölüm 2 DELTACORTRİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesigerekenler) (bilinmeyen sayıda insanı etkileyebilir)

Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

• Yüksek kan basıncı ve idrar üretiminde azalma

• İntihar düşünceleri (bkz. Bölüm 2 DELTACORTRİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesigerekenler) (bilinmeyen sayıda insanı etkileyebilir)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin DELTACORTRİL'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

Yaşayabileceğiniz diğer yan etkiler ve sıklıkları:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan Seyrek

Çok seyrek Bilinmiyor

Yaygın:


10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birindenfazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilmiyor.

• Enfeksiyonlar, prednizolonun bağışıklık sistemi baskılayıcı etkisi bazı enfeksiyonlarınyeniden alevlenmesine (aktifleşmesine) sebep olabilir (örn. Tüberküloz)

• Bazı hormonlarda düşük konsantrasyon, Cushingoid yüz belirtileri, çocuklarda büyümegeriliği

• Düşük potasyum seviyeleri, vücutta sodyum tutulumu, kanda ve idrarda şeker içeriğindeartış, kemiklerde kırılganlık

• Sıvı tutulumu sebebiyle şişkinlik, yüksek kan basıncı

• Deride incelme, yara iyileşmesinde bozulma

• Kas kitlesi kaybı.


Yaygın olmayan:


• Psikolojik rahatsızlıkların aktifleşmesi (yüksek dozda)

• Katarakt, glokom

Seyrek:


• Depresyon

• Daha önce zihinsel rahatsızlık yaşamayan hastalarda taşkınlık nöbeti (mani)

• Kafatasında tehlikesiz basınç artışı

• Kemik dokusu harabiyeti, tendon bozukluğu

Bilinmiyor:


Beyaz kan hücresi sayısında artış (lökositoz)

İlaca aşırı duyarlılık

Tedavinin kesilmesi sırasında yoksunluk sendromu (bkz. Bölüm 3).

Kanın pH değerinde düşüş, kan potasyum değerinde azalma, kan lipitlerinde artış, glikoz toleransının bozulması, şeker hastalığının kötüleşmesi, vücudun izole bölgelerinde yağdokuları birikimi, iştah artışı (kilo artışına sebep olabilir)

Duygusal belirtiler (öfori, duygusal dengesizlik, ilaç bağımlılığı dahil), psikotik bozukluklar (sanrı, halüsinasyon ve şizofreni dahil), kişilik değişimi, kafa karışıklığı, kaygıbozukluğu, ruh halinde değişim, anormal davranışlar, uyku bozuklukları, asabiyetNöbet, hafıza sorunları, düşünsel bozukluklar, baş dönmesi, baş ağrısı, omurga çevresindeyağ artışı

Görme bozukluğu (merkezi seröz korioretinopati), pörtlek gözler, bulanık görme Kalp yetmezliği (duyarlı hastalarda), yavaş kalp hızıKan pıhtılarıHıçkırık

Mide ülseri, bağırsakta delik (perforasyon), pankreasın iltihaplanması, yutakta (özofagus) iltihaplanma ve ülser, karın şişliği, karın ağrısı, ishal, sindirim problemleri, mide bulantısıKadınlarda vücuttaki kıllarda artış, ciltte kanama, morarma, ciltte kızarıklık, terleme, deriçatlakları (göğüs ve karında mavi-kırmızı çizgiler), kaşıntı, kurdeşen, sivilceKas güçsüzlüğü, kas ağrısı, daha önce bir travma olmaksızın kemik kırılması, eklemparçalanması, eklem ağrısıDüzensiz reglYorgunluk, bitkinlik

İdrardaki kalsiyum seviyesinde artış, karaciğer değerlerinde artış (alanin aminotransferaz, aspartat aminotransferaz), kanda alkalin fosfatazda artış, kan üre seviyelerinde artış (kantesti sonuçlarında görülür), cilt testlerine reaksiyonda azalma.

Skleroderma hastalarında Skleroderma Renal Kriz. Skleroderma Renal Kriz belirtileri; tansiyon artışı ve idrar miktarı azalmasıdır.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileriwww.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0 800314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi' ne(TÜFAM) bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5.

DELTACORTRIL'in Saklanması

DELTACORTRİL 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30°C'nin altında nem ve ışıktan korunarak saklanması gerekmektedir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra DELTACORTRİL 'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi: Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Şişli / İstanbul

Üretim Yeri: Viatris İlaçları Ltd. Şti. Beşiktaş / İstanbul

Bu kullanma talimatı.........tarihinde onaylanmıştır.



İlaç Bilgileri

Deltacortril 5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Prednizolon

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Deltacortril 5 Mg Tablet - KUB
  • Deltacortril 5 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.