Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Jardiance 10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIJARDIANCE® 10 mg film kaplı tablet Ağız yolu ile alınır.

Etkin madde:


Her bir film kaplı tablet 10 mg empagliflozin içerir.

Yardımcı maddeler:


Tablet çekirdeği: Laktoz monohidrat (inek sütünden elde edilmiştir), mikrokristalin selüloz, hidroksipropil selüloz, kroskarmelloz sodyum, kolloidal anhidr silika, magnezyum stearat Filmkaplama: Hipromelloz, titanyum dioksid (E171), talk, makrogol (400), sarı demir oksit (E 172)

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularımız olursa, lütfen doktorumuza veya eczacımıza danışımız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığmızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında


yüksek veya düşük dozkullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. JARDIANCE nedir ve ne için kullamlır?


2. JARDIANCE'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. JARDIANCE nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. JARDIANCE'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. JARDIANCE nedir ve ne için kullanılır?

JARDIANCE 10 mg film kaplı tablet, yuvarlak, açık sarı renkte, iki yüzü dışbükey, eğimli kenarlı film kaplı tabletlerdir. Bir yüzeyinde “S10” ve diğer yüzeyinde Boehringer Ingelheimlogosu basılıdır. Tabletler, 9.1 mm çapındadır.

JARDIANCE tabletler, birim dozluk PVC/alüminyum blisterlerde ve 30 film tabletlik ambalaj büyüklükleri ile piyasaya sunulur.

JARDIANCE, etkin madde olarak, empagliflozin içerir ve sodyum-glikoz-ko-transporter 2 (SGLT-2) inhibitörleri olarak adlandırılan bir ilaç grubunun aittir.

Tip-2 diyabet


Empagliflozin, böbreklerde bulunan sodyum-glikoz-ko-transporter 2 (SGLT-2) adlı proteini bloke ederek etkisini gösterir. SGLT-2, kan böbreklerden süzülürken, kan şekerinin emilerek kandolaşımına geçmesini sağlar ve idrarla atılımını önler. Bu ilaç, bu proteini bloke ederek, kanşekerinin (glikoz), sodyumun (tuz) ve suyun idrarla atılmasına neden olur. Tip-2 diyabethastalığınız nedeniyle çok yüksek olan kan şekeri düzeyiniz böylece düşer.

• JARDIANCE, erişkin hastalarda (18 yaş ve üzeri), tek başına diyet ve egzersiz ile kontroledilemeyen tip-2 diyabet (şeker hastalığı) tedavisinde kullanılır.

• JARDIANCE, metformin (diğer bir şeker hastalığı ilacı) kullanamayan hastalarda tekbaşına, diğer ilaçlar olmadan kullanılabilir.

• JARDIANCE diğer ilaçlarla birlikte de diyabet tedavisinde kullanılabilir. Bu ilaçlar ağızdanalınabilir veya insülin gibi enjeksiyon ile uygulanabilir.

Empagliflozin, böbreklerde bulunan sodyum-glikoz-ko-transporter 2 (SGLT-2) adlı proteini bloke ederek etkisini gösterir. Bu kan şekerinin (glikoz), idrarla atılmasına neden olur. BöyleceJARDIANCE kanınızdaki şeker miktarını düşürür.

Bu ilaç, aynı zamanda tip-2 diyabet hastalarında kalp hastalığının önlenmesinde de yardımcı olabilir.

Doktorunuz, eczacınız veya hemşirenizin size anlattığı diyet ve egzersiz programına devam etmeniz son derece önemlidir.

Kalp yetersizliği


• JARDIANCE, erişkinlerde kalp yetersizliğinin uzun süreli tedavisinde kullanılır.

Kronik böbrek hastalığı


• JARDIANCE erişkinlerde kronik böbrek hastalığının tedavisinde kullanılır.

Tip-2 diyabet nedir?

Tip-2 diyabet, genlerinizden ve yaşam tarzınızdan kaynaklanan bir hastalıktır. Eğer tip-2 diyabetiniz varsa, pankreasınız kanınızdaki şeker düzeyini kontrol etmek için yeterli insüliniüretemiyor ve vücudunuz kendi insülinini etkili şekilde kullanamıyor demektir. Bu durum,kanınızda şeker düzeylerinin yüksek olması ile sonuçlanır, bu da kalp hastalığına, böbrekhastalığına, körlük ve kol ve bacaklarınızda kan dolaşımının bozuk olmasına yol açabilir.

Kalp yetersizliği nedir?

Kalp yetersizliği, kalp çok zayıf olduğunda veya sertleştiğinde ve düzgün çalışamadığında ortaya çıkar. Bu durum, ciddi tıbbi sorunlara ve hastane bakımı ihtiyacına yol açabilir. Kalpyetersizliğinin en sık görülen belirtileri nefes darlığı, yorgunluk, halsizlik ve ayak bileğindeşişliktir.

JARDIANCE kalbinizin zayıflamasını önlemeye yardımcı olur ve semptomlarınızı iyileştirir. Kronik böbrek hastalığı nedir?

Kronik böbrek hastalığı uzun süreli bir rahatsızlıktır. Diyabet ve hipertansiyon gibi diğer hastalıklardan veya kendi bağışıklık sisteminizin böbreklere saldırmasından kaynaklanabilir.Kronik böbrek hastalığınız varsa, böbrekleriniz kanı düzgün bir şekilde temizleme ve filtrelemeyeteneğini yavaş yavaş kaybedebilir. Bu durum şişmiş bacaklar, kalp yetersizliği veyahastanede tedavi olma gereksinimi gibi ciddi tıbbi sorunlara yol açabilir.

JARDIANCE böbreklerinizin işlevlerini kaybetmesini önlemeye yardımcı olur.

2. JARDIANCE'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerJARDIANCE'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Empagliflozine veya bu ilacın bileşiminde bulunan ve yukarıda

""yardımcı maddelerJARDIANCE'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumda doktorunuz veya en yakın hastane ile temasa geçiniz:

Ketoasidoz

• Eğer hızlı kilo kaybı, kusacakmış gibi hissetme ya da kusma, mide ağrısı, aşırı susama, hızlıve derin nefes alma, kafa karışıklığı, olağandışı uyku hali ya da yorgunluk, nefeste tatlımsıkoku, ağızda tatlı ya da metalik tat veya idrarınızda ya da terinizde farklı bir koku oluşumuyaşarsanız, acilen bir doktorla irtibata geçiniz ya da en yakın hastaneye gidiniz. Bubelirtiler, “ketoasidoz” işareti olabilir - testlerde görülen, idrarınızda ya da kanınızda“keton cisimlerin” düzeyindeki artış nedeniyle oluşabilen ciddi, kimi zaman yaşamı tehditeden bir problemdir. Ketoasidoz geliştirme riski, uzun süreli açlık, aşırı alkol tüketimi,dehidratasyon (susuz kalma), insülin dozunda ani azalmalar veya majör cerrahi veya ciddihastalık nedeniyle daha yüksek insülin gereksinimi dolayısıyla artış gösterebilir.

Bu ilacı almadan önce ve tedaviniz sırasında, aşağıdaki konularda ve durumlarda doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz:

• Tip-1 diyabet hastalığınız varsa. Bu tip şeker hastalığı genellikle küçük yaşta ortaya çıkar vevücudunuz hiç insülin üretmez. Tip-1 diyabet hastalığınız varsa JARDIANCEkullanmamalısınız.

• Ciddi böbrek problemleriniz varsa. Doktorunuz dozunuzu günde 10 mg ile sınırlayabilir veyafarklı bir ilaç kullanmanızı isteyebilir (ayrıca ''3. JARDIANCE nasıl kullanılır?'' bölümünebakınız).

• Ciddi karaciğer problemleriniz varsa doktorunuz farklı bir ilaç kullanmanızı isteyebilir.

• Aşağıdakiler sizin için geçerliyse, dehidratasyon (susuz kalma) riski altında olabilirsiniz;

• Kusuyorsanız, ishal veya ateşiniz varsa ya da yemek yiyemiyor veyaiçemiyorsanız,

• İdrar üretimini artıran (diüretikler) veya kan basıncını düşüren ilaçlar alıyorsanız

• 75 yaş veya üzerindeyseniz

• Olası belirtiler, Bölüm 4'te, “Vücudun susuz kalması (dehidratasyon)” başlığı altındalistelenmiştir. Doktorunuz, vücut sıvınızdan çok fazla kaybetmenizi engellemek için,iyileşinceye kadar JARDIANCE tedavisini kesmenizi isteyebilir. Vücudun susuz kalmasınıönlemenin yollarını sorunuz.

• Böbrek veya idrar yollarınızda ateşli, ciddi bir enfeksiyon varsa. Doktorunuz iyileşinceyekadar JARDIANCE kullanmayı kesmenizi isteyebilir.

Eğer, üreme organlarınızda veya üreme organları ile makat arasındaki bölgede ağrı, hassasiyet, kızarıklık veya şişlik gibi belirtilerin bir arada ortaya çıkmasıyla birlikte ateşiniz de varsa veyagenel olarak kendinizi iyi hissetmiyorsanız derhal doktorunuzla görüşünüz. Bu belirtiler, seyrekgörülen, ancak ciddi ve hatta hayati tehlike yaratabilen, nekrotizan fasiit (Fournier gangreni)adı verilen bir durumu gösteriyor olabilir. Bu tıbbi durum, cilt altı dokunuzun tahrip olmasınayol açar. Fournier gangreni derhal tedavi edilmelidir.

Ayak bakımı

Tüm diyabetik hastalarda olduğu gibi ayaklarınızı düzenli olarak kontrol ediniz ve doktorunuzun ayak bakımı ile ilgili önerilerini dikkatle uygulayınız.

Böbrek fonksiyonu

Bu ilacı almaya başlamadan önce ve alırken böbreklerinizin kontrol edilmesi gerekmektedir. İdrar glikozu (idrarda şeker)

Bu ilacın etki mekanizması nedeniyle, bu ilacı kullanırken yapılacak idrar testlerinde idrarda şeker pozitif çıkacaktır.

1,5-anhidroglusitol (1,5-AG) testi ile etkileşim

Glisemik kontrolü izlemek için kullanılan 1,5-AG testi ile yapılacak ölçümler güvenilir olmayabilir. Bunun yerine alternatif testlerin kullanılması tavsiye edilir.

Çocuklar ve ergenler

Bu ilacın, 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılması önerilmez, çünkü bu hastalarda çalışılmamıştır.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

JARDIANCE'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

Tabletler yiyeceklerle birlikte veya yiyeceklerden ayrı olarak alınabilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


JARDIANCE tedavisi sırasında uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanılabilir. JARDIANCE'ın ağız yoluyla alınan doğum kontrol ilaçlarının farmakokinetiği üzerinde anlamlı bir klinik etkisiolmadığı düşünülmektedir.

Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz. Eğer hamileyseniz JARDIANCEkullanmayınız. JARDIANCE'ın doğmamış bebeğe zararlı olup olmadığı bilinmemektedir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer emziriyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz. Emziriyorsanız JARDIANCE kullanmayınız. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediğibilinmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

JARDIANCE'ın araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi düşüktür.

Bu ilacı “sülfonilüre” grubu bir ilaçla veya insülin ile birlikte kullanırsanız, kan şekeriniz çok fazla düşebilir (hipoglisemi). Bu durum, titreme, terleme ve görmede değişiklikler gibibulgulara yol açabilir ve araç ve makine kullanma yeteneklerinizi olumsuz yönde etkileyebilir.JARDIANCE kullanırken sersemleme veya baş dönmesi hissediyorsanız, araba veya herhangibir araç veya makine kullanmayınız.

JARDIANCE'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

JARDIANCE laktoz (süt şekeri) içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

JARDIANCE her “doz”unda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka ilaçlar alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alma ihtimaliniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Doktorunuza şunları söylemeniz önemlidir:

• Vücudunuzdan su atılması için bir ilaç kullanıyorsanız (idrar söktürücüler). DoktorunuzJARDIANCE kullanmanızı durdurabilir. Vücudunuzdan çok fazla sıvı kaybetmeniz halindeortaya çıkacak olası belirtiler, Bölüm 4'te, “Olası yan etkiler nelerdir” başlığı altındalistelenmiştir.

• Kan şekerinizi düşürmek amacıyla insülin veya sülfonilüre grubundan başka bir ilaçalıyorsanız. Doktorunuz kan şekeri seviyenizin çok fazla düşmesini (hipoglisemi)engellemek için kullandığınız bu diğer ilaçların dozunu düşürmek isteyebilir.

• JARDIANCE kanınızdaki lityum miktarını düşürebileceğinden lityum alıyorsanız.

• Epilepsi hastalığının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (fenitoin) veya bazı antibiyotiklerin(rifampisin) JARDIANCE ile aynı anda kullanılması JARDIANCE'ın etkisini azaltabilir.Doktorunuz bu durumunu değerlendirecektir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandınız ise veya kullanma ihtimaliniz varsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlarhakkında bilgi veriniz.3. JARDIANCE nasıl kullanılır?• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

İlacınızı her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin olmadığınız bir konu varsa doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.

- JARDIANCE'ın önerilen dozu, günde bir kez 10 mg'dır. Eğer Tip-2 diyabetiniz varsa ve kanşekerinizin kontrolünde yardımcı olacaksa dozunuzun günde bir kez 25 mg dozunayükseltilip yükseltilmeyeceğine doktorunuz karar verecektir.

- Eğer bir böbrek sorununuz varsa doktorunuz, dozunuzu, günde bir kez 10 mg ile sınırlayabilir.

- Doktorunuz sizin için uygun olan ilaç birim dozunu seçecektir. Doktorunuz size söylemedikçe,ilacınızın dozunu değiştirmeyiniz.

• Uygulama yolu ve metodu:

- Tableti bütün olarak su ile birlikte yutunuz.

- İlacınızı yiyeceklerle birlikte veya ayrı olarak alabilirsiniz

- İlacınızı günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz. Ancak, her gün aynı saatte almaya dikkatediniz. Böylece ilacınızı almayı daha kolay hatırlayabilirsiniz.

Eğer Tip-2 diyabetiniz varsa doktorunuz, şeker hastalığınıza karşı JARDIANCE ile birlikte başka ilaçlar da verebilir. Sağlığınız için en iyi sonuçları elde etmek için, tüm ilaçlarınızıdoktorunuzun tarif ettiği şekilde almaya dikkat ediniz.

Diyet ve egzersiz, vücudunuzun kan şekerini daha iyi kullanmasına yardımcı olabilir. JARDIANCE kullanırken doktorunuzun size önerdiği diyet ve egzersiz programına uymanızçok önemlidir.

•Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

JARDIANCE'ın çocuklarda ve 18 yaşından küçük ergenlerde etkililiği ve güvenliliği bilinmemektedir, kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Eğer böbreklerinizle ilgili bir sorun varsa doktorunuz ilacınızın dozunu düzenleyecek ve durumunuzu izleyecektir. Böbrek işlevlerinizin durumuna göre doktorunuzilacın kesilmesine karar verebilir. Eğer son dönem böbrek yetmezliğiniz varsa veya diyalizegiriyorsanız JARDIANCE kullanmamalısınız.

Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli karaciğer yetmezliği olanlarda JARDIANCE ile deneyim sınırlı olduğundan, bu grup hastalarda kullanımı önerilmez.

Eğer JARDIANCE 'ın etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla JARDIANCE kullandıysanız

Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla JARDIANCE aldıysanız derhal doktorunuzla konuşunuz veya derhal bir hastaneye başvurunuz. Hastaneye giderken ilacınızı da birliktegötürünüz.

JARDIANCE'ı kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.JARDIANCE'ı kullanmayı unutursanız

İlacınızı almayı unutursanız ne yapacağınız, bir sonraki dozunuz için kalan süreye bağlıdır:

• Eğer bir sonraki ilaç dozunuzu almak için 12 saat veya daha uzun bir süre varsa, hatırlarhatırlamaz JARDIANCE tabletinizi alınız. Daha sonra bir sonraki dozunuzu normalzamanında alınız.

• Eğer bir sonraki ilaç dozunuzu almak için 12 saatten daha az bir süre kalmışsa, almayıunuttuğunuz dozu atlayınız. Daha sonra bir sonraki dozunuzu normal zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.JARDIANCE ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuzla görüşmeden ilacınızı almayı durdurmayınız. Eğer Tip-2 diyabetiniz varsa JARDIANCE'ı almayı bırakırsanız, kan şekeri düzeyiniz yükselebilir.

Eğer ilacınızın kullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, JARDIANCE'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlılığı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bu yan etkiler herkeste görülmeyebilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden daha az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa JARDIANCE'yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Alerjik reaksiyonlar - yaygın olmayan

Şiddetli alerjik reaksiyon (yüzde, dudaklarda, ağızda, dilde veya boğazda şişme içerebilir ve bu durumlar soluk alıp vermede ya da yutmada zorluğa sebep olabilir).

Ketoasidoz - yaygın olmayan

Aşağıdakiler ketoasidozun bulgularıdır (Bkz. Bölüm

2."JARDIANCE'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlef"):


İdrarınızda veya kanınızda “keton cisimcikleri” düzeyinin yükselmesi

Hızlı kilo kaybı

Bulantı veya kusma

Mide ağrısı

Aşırı susama

Hızlı ve derin nefes alıp verme Kafa karışıklığı

Olağan dışı uyku hali veya yorgunluk

Nefesinizde tatlı bir koku hissi, ağzınızda tatlı veya metalik bir tat veya idrar veya terinizin kokusunda farklılık

Bu durum, kan şekeri düzeyiniz ne olursa olsun ortaya çıkabilir. Doktorunuz JARDIANCE ile tedavinizi geçici veya kalıcı olarak durdurmaya karar verebilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde doktorunuza bildiriniz:Kan şekerinde düşme (hipoglisemi) - çok yaygın

JARDIANCE'ı, kan şekerinin düşmesine neden olabilecek başka bir ilaçla (bir sülfonilüre veya insülin gibi) birlikte alırsanız, kan şekeri düzeyinizin düşük olması riski daha yüksektir.

Kan şekeri düzeyi düşükse, görülebilecek belirtiler arasında şunlar bulunur:

• Titreme, terleme, çok endişeli olma veya kafa karışıklığı duygusu, kalp atışlarının hızlı olması

• Aşırı açlık hissi, baş ağrısı

Doktorunuz size düşük kan şekeri düzeylerini nasıl tedavi edeceğinizi ve yukarıdaki belirtilerden herhangi birini hissettiğinizde ne yapacağınızı anlatacaktır. Eğer kan şekerinizindüştüğünü gösteren bir belirtiniz varsa, bir parça şeker yiyiniz, şeker miktarı yüksek küçük birşey atıştırınız veya meyve suyu içiniz. Mümkünse kan şekerinizi ölçünüz ve dinleniniz.

İdrar yolu enfeksiyonu - yaygın

İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri şunlardır:

• İdrar yaparken yanma hissi

• Bulanık idrar

• Kalçada veya sırtın ortasında ağrı (böbreklerinizde enfeksiyon varsa)

Acil idrar yapma hissi veya daha sık idrara çıkma JARDIANCE'ın etkisini gösterme şekline bağlı olabilir. Ancak bu belirtiler idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri de olabilir. Bu nedenle,eğer bu belirtilerde artma olursa, doktorunuza başvurmalısınız.

Vücudun susuz kalması (dehidratasyon) - çok yaygın

Susuz kalma belirtileri spesifik değildir, ancak aşağıdaki belirtileri içine alabilir:

• Olağan dışı susuzluk hissi

• Ayakta dururken baş dönmesi veya sersemleme hissi

• Bayılma veya bilinç kaybı

JARDIANCE ile ortaya çıkan diğer yan etkiler Yaygın

• Genital mantar enfeksiyonları (pamukçuk)

• Alışılandan daha fazla idrar yapma veya daha sık idrara çıkmaya ihtiyaç duyma

• Kaşıntı

• Döküntü veya ciltte kızarıklık (bunlar kaşıntılı olabilir; deri kabarıklıkları, sıvı sızıntıları veyakabarcıklar eşlik edebilir)

• Susama

• Kan testlerinizde kan yağları (kolesterol) seviyelerinde yükselme

• Kabızlık

Yaygın olmayan

• Kurdeşen

• İdrar yaparken zorlanma veya ağrı

• Böbrek fonksiyonları ile ilgili kan testlerinde (kreatinin veya üre) değişiklikler (Kankreatinin düzeyinde yükselme/ Glomerüler filtrasyon hızında azalma)

• Kan testlerinde alyuvarların miktarında (hematokrit) yükselme

Seyrek

• Üreme organlarınızın veya üreme organları ile makat arasındaki bölgenin ciddi seyreden biryumuşak doku enfeksiyonu. Bu enfeksiyon, “nekrotizan fasiit” veya “Fournier gangreni”olarak adlandırılır.

Çok seyrek

• Böbreklerin iltihaplanması (tübülointerstisyel nefrit)

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr5. JARDIANCE'ın saklanması

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ambalajda bir hasar veya tahrifat varsa ilacı kullanmayınız.

JARDIANCE 'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra JARDIANCE 'ı kullanmayınız.


Ambalajda belirtilen son kullanma tarihi, o ayın son gününü ifade eder.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Boehringer Ingelheim İlaç Ticaret A.Ş.

Esentepe Mah. Harman 1 Sok. Nidakule Levent No: 7/9 Kat: 15 34394 Şişli / İstanbul

Tel: (0 212) 329 1100 Faks: (0 212) 329 1101

Üretim yeri:


Boehringer Ingelheim Hellas Single Member S.A.

5th km Paiania Markopoulo, Koropi Attiki, 19441 Yunanistan

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Jardiance 10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Empagliflozin

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.