Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Requip Xl 4mg Uzaltılmış Salımlı Tablet Kullanma Talimatı

REQUIP XL 4 mg uzatılmış salimli tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her tablet, 4 mg ropinirole eşdeğer 4,56 mg ropinirol hidroklorür içerir.

Yardımcı maddeler:BU ILACı KULLANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE BU KULLANMA TALIMATINI DIKKATLICE OKUYUNUZ, ÇÜNKÜ SIZIN IÇIN ÖNEMLI BILGILER IÇERMEKTEDIR.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızıdoktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek


veya düşükdoz kullanmayınız._BU KULLANMA TALIMATıNDA:

1. REQUIPXL nedir ve ne için kullanıhr?


2. REQUIPXL'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. REQUIPXL nasıl kullanıhr?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. REQUIPXL'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. REQUIP XL nedir ve ne için kullanılır?

REQUIP XL; açık kahverengi olan, kapsül şeklinde, film kaplı tabletler halindedir. Tabletlerin bir yüzünde GS, diğer yüzünde WXG baskısı vardır. REQUIP XL, çocukemniyetli bastırılarak açılan blister ambalajlarda bulunmaktadır ve her kutuda 28 tablet vardır.

REQUIP XL, dopamin agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve etkin madde olarak ropinirol içerir. Dopamin agonistleri beyni, dopamin adı verilen doğal bir maddeyebenzer şekilde etkilemektedir.

REQUIP XL, Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılır. Parkinson hastalığı; titreme, esnek olmayan vücut duruşu, ağır hareketler, ayak sürüme ve dengesiz yürüyüş gibi belirtilerlekarakterize hareket kabiliyetini etkileyen bir beyin hastalığıdır. Parkinson hastalığında beyninbazı bölümlerinde dopamin düzeyi düşüktür. Ropinirol, beyni bazı yönlerden dopamin gibietkiler ve Parkinson hastalığı belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.

REQUIP XL, Parkinson hastalığının tedavisinde tek başına kullanılabileceği gibi başka ilaçlarla (levodopa) birlikte de kullanılabilir.

2. REQUIP XL'İ kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerREQUIP XL'İ aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

• Ropinirole veya REQUIP XL'in diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı alerjinizvarsa bu ilacı kullanmayınız (Kullanma Talimatının başındaki yardımcı maddelerlistesine ve “4. Olası yan etkiler nelerdir?” bölümüne bakınız).

• Ciddi böbrek hastalığınız varsa,

• Karaciğer hastalığınız varsa.

Bunlardan herhangi birinin sizin için geçerli olabileceğini düşünüyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

REQUIP XL'İ aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;

• 18 yaşından küçükseniz,

• Herhangi bir kalp ve damar hastalığınız varsa,

• Geçmişte var olan veya halen devam eden psikolojik sorunlarınız varsa,

• Hamileyseniz ya da hamile kaldığınızı düşünüyorsanız,

• Emziriyorsanız,

• Olağandışı dürtüler ve/veya davranışlar yaşıyorsanız veya yaşadıysanız (aşırı kumaroynama ya da aşırı cinsel davranış gibi, bkz. Bölüm 4),

• Bazı şekerlere intoleransınız varsa (örneğin, laktoz).

REQUIP XL tedavisini durdurduktan ya da azalttıktan sonra depresyon (ruhsal çöküntü), apati (kişinin çevrede gelişen olaylara ve durumlara karşı olan ilgisinde aşırı azalma veya tamilgisizlik durumu), anksiyete (endişe), yorgunluk, terleme veya ağrı gibi belirtiler yaşarsanızdoktorunuza haber veriniz. Bu durum, Dopamin Agonisti Geri Çekilme Sendromu olarakbilinmektedir. Eğer problemler birkaç haftadan daha uzun sürerse, doktorunuzun ilacınızındozunu ayarlaması gerekebilir.

Eğer siz ya da aileniz/bakıcınız, sizin için olağandışı sayılan bir şekilde davranmanıza neden olan dürtüler, istekler veya aşırı aktivite, sevinç ya da sinirlilik (mani belirtileri) belirtilerigeliştirdiğinizi fark ederse ya da kendinize veya başkalarına zarar verebilecek belirliaktiviteleri yapma dürtünüzü ve isteğinizi kontrol edemiyorsanız lütfen doktorunuzadanışınız. Bunlar dürtü kontrol bozuklukları olarak adlandırılmaktadır ve bağımlılık yaratankumar, aşırı yeme veya harcama, anormal derecede yüksek cinsel istek ya da cinseldüşünceler veya duygularda artışı kapsamaktadır. Doktorunuzun ilacınızın dozunu ayarlamasıya da ilacınızı kesmesi gerekebilir.

Eğer siz ya da aileniz/bakıcınız, sizin aşırı aktivite, sevinç veya sinirlilik (mani belirtileri) geliştirdiğinizi fark ederse lütfen doktorunuza danışınız. Bunlar, dürtü kontrol bozukluklarınınsemptomları ile veya bunlar olmadan meydana gelebilir (yukarıya bakınız). Doktorunuzunilacınızın dozunu ayarlaması ya da ilacınızı kesmesi gerekebilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız. Doktorunuzun, ilacınızın dozunu ayarlaması ya da ilacınızı kesmesigerekebilir.

REQUIP XL'İN YIYECEK VE IÇECEK ILE KULLANıLMASı

REQUIP XL, aç veya tok karnına alınabilir.

Yağ içeriği yüksek besinler, vücudunuz tarafından emilen ropinirolün miktarını artırabilir. Bu nedenle, REQUIP XL'i fazla yağlı besinler ile birlikte almamanız önerilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Hamileyseniz,önermemelidir.

• Eğer hamileyseniz, hamile kalmış olabileceğinizi düşünüyorsanız ya da hamilekalmayı planlıyorsanız acilen

doktorunuza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Emzirme dönemindeyseniz,önerilmemektedir

.

• Eğer bebek emziriyorsanız ya da emzirmeyi planlıyorsanız yine doktorunuz sizetavsiyelerde bulunacaktır. Doktorunuz REQUIP XL'i bırakmanızı önerebilir.

Araç ve makine kullanımı

REQUIP XL; uyku haline ya da baş dönmesini de içeren sersemlik haline neden olabilir,

aşırı derecede uykulu hale gelmenize yol açabilirbir uyarı olmaksızın anidenuykuya dalmanızaaraçkullanmayınız, makine kullanmayınızbulunmayınız.

Artık etkilenmediğiniz zamana kadar bu aktivitelerden uzak durunuz.

REQUIP XL halüsinasyonlara (olmayan şeyleri görme, duyma ya da hissetme) neden olabilir. Eğer etkilenirseniz, araç ya da makine kullanmayınız.

REQUIP XL'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

REQUIP XL laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınızın olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü kullanmadan önce doktorunuzlatemasa geçiniz.

REQUIP XL, gün batımı sarısı FCF, alüminyum lak (E110) içerir. Bu nedenle, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

REQUIP XL'i kullanırken yeni bir ilaca başlayacaksanız bunu doktorunuza söylemeyi unutmayınız.

Bazı ilaçlar REQUIP XL etkisini bozabilir veya yan etki olasılığını artırabilir. Bu ilaçlar şunları içermektedir:

• Fluvoksamin antidepresanı

• Sülpirid gibi diğer ruhsal sorunlar için kullanılan ilaçlar

• Hormon replasman tedavisi (menopoz öncesinde vücutta üretilen dişilik hormonlarınıntakviye edildiği ya da yerine konduğu tedavi)

• Bulantı ve mide yanması için kullanılan metoklopramid

• Mide ülseri tedavisinde kullanılan simetidin

• Siprofloksasin veya enoksasin antibiyotikleri (enfeksiyon (iltihap oluşturan mikrobikhastalık) tedavisinde kullanılan ilaçlar)

• Parkinson hastalığına yönelik diğer tüm ilaçlar

Bunlardan herhangi birisini kullanıyorsanız ya da kısa süre önce kullandıysanız doktorunuza söyleyiniz.

REQUIP XL ile birlikte aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız, size ilave kan testleri yapılması gerekecektir:

• Varfarin (kumadin) gibi K vitamini antagonistleri (kan pıhtılaşmasını azaltmak için kullanılır.)

REQUIP XL kullandığınız sırada alkol almayınız.

REQUIP XL kullandığınız sırada sigara içmeye başlarsanız veya sigara içmeyi bırakırsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Bu durumda REQUIP XL dozunuzun ayarlanması gerekliolabilir.

Bunlardan herhangi birisini kullanıyorsanız ya da kısa süre önce kullandıysanız doktorunuza söyleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. REQUIP XL nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Bu ilacı daima tam olarak doktorunuzun size söylediği gibi kullanınız. Emin değilseniz doktorunuza danışınız.

Parkinson hastalığınızın belirtilerini tedavi etmek için size tek başına REQUIP XL veya REQUIP XL ile birlikte ayrıca levodopa olarak da adlandırılan L-dopa adlı başka bir ilaçverilebilir. L-dopa kullanıyorsanız, REQUIP XL'i ilk defa kullanmaya başladığınızda kontroledilemeyen bazı hareketler (diskinezi) meydana gelebilir. Böyle bir durum meydana gelirsedoktorunuza söyleyiniz. Bu durumda doktorunuzun, aldığınız ilaçların dozunu ayarlamasıgerekebilir.

REQUIP XL aldığınız sırada, sizde herhangi bir alışılmadık davranış (alışılmadık kumar oynama dürtüsü ya da artmış cinsel istek ve/veya davranışlar) geliştiğini fark ettiyseniz ya daaileniz bu durumu fark ettiyse doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuzun dozunuzu ayarlamasıgerekebilir.

REQUIP XL, ilaç salımını 24 saat içinde yapmak üzere tasarlanmıştır. İlacınızın vücudunuzdan çok hızlı geçtiği bir rahatsızlığınız (örneğin, diyare) varsa, tablet(ler) tamamençözülmeyebilir ve düzgün şekilde çalışmayabilir ve dışkınızda tablet(ler) görebilirsiniz. Budurumda, doktorunuza mümkün olan en kısa sürede haber veriniz.

Sizin için en iyi olan REQUIP XL dozunu belirlemek biraz zaman alabilir.

REQUIP XL uzatılmış salımlı tabletin

önerilen başlangıçDOZU,

ilk hafta boyunca günde bir kere 2 mg'dır. Doktorunuz, tedavinizin ikinci haftasından itibaren dozunuzu günde bir kere 4mg REQUIP XL uzatılmış salımlı tablete çıkarabilir. Eğer çok yaşlıysanız, doktorunuzdozunuzu daha yavaş arttırabilir. Bundan sonra doktorunuz dozunuzu siz, sizin için en iyi olandozu alana kadar ayarlayabilir. Bazı kişiler her gün 24 mg'a kadar REQUIP XL uzatılmışsalımlı tablet alabilir.

Doktorunuzun önerdiğinden daha fazla REQUIP XL almayınız.Uygulama yolu ve metodu:

REQUIP XL günlük tek doz şeklinde, her gün aynı saatte alınmalıdır. Tabletler bütün olarak bir bardak su içilerek yutulmalı, çiğnenmemeli, kırılmamalı ya da bölünmemelidir. Bu durumilacın hızlı salınmasına neden olarak doz aşımına yol açabilir.


REQUIP XL yemeklerle birlikte veya tek başına alınabilir.

Eğer ropinirol film kaplı (çabuk salımlı) tabletten geçiş yapıyorsanız:

• Doktorunuz, REQUIP XL uzatılmış salımlı tablet dozunuzu belirlerken, almışolduğunuz ropinirol film kaplı (çabuk salımlı) tablet dozunu temel alacaktır.

• Geçişten önceki gün ropinirol film kaplı (çabuk salımlı) tabletleri normal şekildealınız. Ardından, bir sonraki sabah REQUIP XL uzatılmış salımlı tabletlerinizi alınızve daha fazla ropinirol film kaplı (çabuk salımlı) tablet almayınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

doktorunuz durumunuza göre

Yaş ile birlikte böbrek fonksiyonları da azalacağından, ilacınızın dozunu ayarlayacaktır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda REQUIP XL kullanılması tavsiye edilmez.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda REQUIP XL kullanılması tavsiye edilmez.

Eğer REQUIP XL 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla REQUIP XL kullandıysanız:

Acilen doktorunuzla iletişime geçiniz.

Eğer mümkünse, doktorunuza REQUIP XL'in ambalajını gösteriniz.

Eğer REQUIP XL'den kullanmanız gerekenden çok daha fazlasını kullanmışsanız sizde bulantı, kusma, baş dönmesi, uykulu hissetme, zihinsel veya fiziksel yorgunluk, bayılma,halüsinasyon görme gibi yan etkiler görülme olasılığı daha fazladır.

Eğer REQUIP XL 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.REQUIP XL'İ kullanmayı unutursanız:Unutulan dozu telafi etmek için fazladan uzatılmış salımlı tablet ya da çift doz almayınız.

Bir gün veya daha uzun süre REQUIP XL almayı unuttuysanız tekrar REQUIP XL'e başlamak için doktorunuza danışınız. Çünkü tedaviye tekrar başlanması için doz ayarlamasıyapılmalıdır.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.REQUIP XL ile tedavi sonlandığında oluşabilecek etkiler:

İlacınızı doktorunuz önerdiği sürece kullanınız. Doktorunuz tavsiye etmedikçe ilacınızı kesmeyiniz.

Eğer REQUIP XL kullanmayı aniden bırakırsanız, Parkinson hastalığı semptomlarınız hızlı bir şekilde kötüleşebilir. İlacın aniden bırakılması, önemli bir sağlık riskini temsil edebilen veNöroleptik Malign Sendrom olarak adlandırılan bir tıbbi durumun gelişmesine neden olabilir.

Semptomlar aşağıdakileri kapsamaktadır:

• Akinezi (kas hareketi kaybı), kaslarda katılık, ateş, stabil olmayan kan basıncı,taşikardi (kalp hızında artış), konfüzyon, bilinçte bozulma (örneğin, koma).

REQUIP XL'i bırakmanız gerekiyorsa, doktorunuz dozunuzu aşamalı olarak düşürecektir. Eğer bu ilaçla ilgili daha fazla sorunuz varsa, lütfen doktorunuza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, REQUIP XL'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa REQUIP XL'İ kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Uyku hali hissetmeksizin aniden uykuya dalma.

• Alerjik reaksiyonlar (deride kırmızı kaşıntılı şişlikler, nefes alma ve yutma güçlüğüne yol açan yüz, dudaklar, dil ya da boğazda şişlik, döküntü ya da aşırı kaşıntı)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin REQUIP XL'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdaheleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Diğer yan etkiler:

REQUIP XL'in çok yaygın yan etkilerinin, ilacın kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda veya ilaç dozunun yeni arttırıldığı zamanlarda görülmesi daha olasıdır. Genellikle bir müddetkullanıldıktan sonra daha az sıkıntı verir. Eğer yan etkiler konusunda endişeleniyorsanızdoktorunuzla konuşunuz.

REQUIP XL kullanan bazı kişilerde alışılmamış istek veya davranışlar gözlenmiştir.

aileniz bu durumu

Sizin için alışılmış olmayan bir davranış sergilerseniz, siz veya doktorunuza söylemelidir. Bunlar aşağıdaki durumları kapsayabilir:

• Aşırı kumar oynama isteği

• Cinsel istek veya davranışlarda aşırı artış

• Kontrol edilemeyen alışveriş yapma isteği

• Kontrol edilemeyen yemek yeme isteği

Eğer davranışlarınızda bu değişikliklerden herhangi birini fark ederseniz en kısa zamanda doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz ilacınızın dozunu ayarlamaya veya ilacınızı kesmeyeihtiyaç duyabilir.

Yan etkilerin sıklığı aşağıdaki gibidir.

Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

REQUIP XL'in tek başına kullanıldığı durumlarda görülen yan etkiler: Çok yaygın:

• Uyku hali

• Baygınlık

• Hasta hissetme (bulantı)

Yaygın:

• Önce uykulu hissetmeden çok ani bir şekilde uykuya dalma (ani uyku başlangıcıvakaları)

• Halüsinasyonlar (gerçekte var olmayan şeyleri görme)

• Hasta olma (kusma)

• Baş dönmesini de içeren sersemlik hali

• Kabızlık

• Ellerde, ayaklarda veya bacaklarda şişme

• Karın ağrısı

• Mide yanması

Yaygın olmayan:

• Özellikle aniden ayağa kalkıldığında görülen, kan basıncında düşüşün neden olduğu baş dönmesi veya baygınlık hissi

• Düşük kan basıncı (hipotansiyon)

• Deliryum (ciddi zihin karışıklığı), delüzyonlar (mantıksız düşünceler) veya paranoya (mantıksız şüpheler) gibi zihinsel sorunlar

• Gün içinde çok uykulu hissetme (aşırı somnolans)

• Hıçkırık

Bilinmiyor:

• Saldırganlık

• Deride kırmızı, kaşıntılı şişme (kurdeşen); yüz, dudaklar, ağız, dil veya boğazdayutmayı veya solumayı zorlaştırabilen şişme; döküntü veya yoğun kaşıntı gibi alerjikreaksiyonlar

• Karaciğer fonksiyonlarında kan testleri ile tespit edilebilen değişiklikler

• REQUIP XL'in aşırı kullanımı (Dopamin Disregülasyon Sendromu olarak bilinen,motor bulguları kontrol etmek için gerekenin çok üzerinde yüksek dopaminerjik ilaçdozlarının istenmesi)

• Aşağıdakileri de içerebilen, kişinin kendisine ya da başkalarına zarar verebilecek bireyleme yönelik dürtü, istek ya da arzuya karşı koyamama durumu:

- Ciddi kişisel veya ailevi sonuçlarına rağmen aşırı kumar oynama dürtüsü

- Kişinin kendisi ya da başkaları açısından önemli bir sorun teşkil edecek şekildedeğişmiş veya artmış cinsel ilgi ve davranış. Örneğin, aşırı cinsel istek.

- Kontrol edilemeyen aşırı alışveriş yapma veya para harcama durumu

- Aşırı yeme (kısa bir süre içinde çok fazla besin tüketme) ya da kompülsif yeme(açlığı gidermek için gerekli olandan çok daha fazla besin tüketme)

• Aşırı aktivite, sevinç veya sinirlilik nöbetleri

• REQUIP XL tedavisinin durdurulmasından ya da dozunun azaltılmasından sonradepresyon (ruhsal çöküntü), apati (kişinin çevrede gelişen olaylara ve durumlara karşıolan ilgisinde aşırı azalma veya tam ilgisizlik durumu), anksiyete (endişe), enerjieksikliği, terleme veya ağrı meydana gelebilir (Bu durum, Dopamin Agonisti GeriÇekilme Sendromu olarak bilinmektedir).

• Spontan (kendiliğinden) penis ereksiyonu (sertleşmesi)

BUdavranışlardan herhangi birisini yaşıyorsanız doktorunuza danışınız. Doktorunuz, belirtileri kontrol etme ya da azaltma yöntemlerini sizinle paylaşacaktır.REQUIP XL'in levodopa ile kullanıldığı durumlarda görülen yan etkiler:

REQUIP XL'i levodopa ile birlikte kullanan hastalarda zamanla başka yan etkiler de

görülebilir.

Çok yaygın:

• Uyku hali

• Hasta hissetme (bulantı)

• Kontrol edilemeyen hareketler (diskinezi). Eğer levodopa kullanıyorsanız, REQUIPXL'i ilk kullanmaya başladığınızda kontrol edilemeyen bazı hareketler (diskinezi)görülebilir. Bu durum sizde görülürse doktorunuza danışınız. Doktorunuzun,kullandığınız ilaçların dozlarını ayarlaması gerekebilir.

Yaygın:

• Halüsinasyonlar (gerçekte var olmayan şeyleri görme)

• Mide yanması

• Zihin karışıklığı (konfüzyon)

• Ayak bilekleri, bacaklar ve nadiren kol ve ellerde şişkinlik (periferik ödem)

• Baş dönmesini de içeren sersemlik hali

• Önce uykulu hissetmeden çok ani bir şekilde uykuya dalma (ani uyku başlangıcı vakaları)

• Özellikle aniden ayağa kalkıldığında görülen, kan basıncında düşüşün neden olduğubaş dönmesi veya baygınlık hissi

• Düşük kan basıncı

• Kabızlık

Yaygın olmayan:

• Deliryum (ciddi zihin karışıklığı), delüzyonlar (mantıksız düşünceler) veya paranoya(mantıksız şüpheler) gibi zihinsel sorunlar

• Gün boyunca çok uykulu hissetme (aşırı somnolans)

Bilinmiyor:

• Karaciğer fonksiyonlarında kan testleri ile tespit edilebilen değişiklikler

• Deride kırmızı, kaşıntılı şişme (kurdeşen); yüz, dudaklar, ağız, dil veya boğazda yutmayı veya solumayı zorlaştırabilen şişme; döküntü veya yoğun kaşıntı gibi alerjikreaksiyonlar

• REQUIP XL tedavisinin durdurulmasından ya da dozunun azaltılmasından sonradepresyon (ruhsal çöküntü), apati (kişinin çevrede gelişen olaylara ve durumlara karşıolan ilgisinde aşırı azalma veya tam ilgisizlik durumu), anksiyete (endişe), enerjieksikliği, terleme veya ağrı meydana gelebilir (Bu durum, Dopamin Agonisti GeriÇekilme Sendromu olarak bilinmektedir).

• REQUIP XL'in aşırı kullanımı (Dopamin Disregülasyon Sendromu olarak bilinen, motor bulguları kontrol etmek için gerekenin çok üzerinde yüksek dopaminerjik ilaçdozlarının istenmesi)

• Aşağıdakileri de içerebilen, kişinin kendisine ya da başkalarına zarar verebilecek bireyleme yönelik dürtü, istek ya da arzuya karşı koyamama durumu:

- Ciddi kişisel veya ailevi sonuçlarına rağmen aşırı kumar oynama dürtüsü

- Kişinin kendisi ya da başkaları açısından önemli bir sorun teşkil edecek şekildedeğişmiş veya artmış cinsel ilgi ve davranış. Örneğin, aşırı cinsel istek.

- Kontrol edilemeyen aşırı alışveriş yapma veya para harcama durumu

- Aşırı yeme (kısa bir süre içinde çok fazla besin tüketme) ya da kompülsif yeme(açlığı gidermek için gerekli olandan çok daha fazla besin tüketme)

• Saldırgan şekilde hareket etme

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması:


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. REQUIP XL'in saklanması

REQUIP XL 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalaj üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra REQUIP XL 'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

Büyükdere Cad. No.173, 1. Levent Plaza B Blok 34394 1. Levent/İstanbul

Üretim yeri:


Glaxo Wellcome S.A. Aranda de Duero/Burgos, İspanya

Bu kullanma talimatı... tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Requip Xl 4mg Uzaltılmış Salımlı Tablet

Etken Maddesi: Ropinirol

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.