Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Fixatom 80 Mg Sert Kapsül Kullanma Talimatı

FİXATOM 80 mg sert kapsül Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir sert kapsül 80 mg atomoksetine eşdeğer miktarda atomoksetinhidroklorür içerir.

Yardımcı maddeler:

Prejelatinize nişasta, kapsül içeriği olarak; jelatin (sığır jelatini),titanyum dioksit (E171), kırmızı demir oksit (E172 ii), sarı demir oksit (E172 iii)

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç durabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızıdoktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size/çocuğunuza önerilen dozundışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. FİXATOMnedir ve ne için kullanıhr?


2. FİXATOMkullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. FİXATOM nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. FİXATOM'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. FİXATOM nedir ve ne için kullanılır?

FİXATOM sert kapsüller gövdesi opak beyaz ve kapağı opak kremit renkli kapsüller içinde beyaz toz olarak sunulmaktadır. Her kutuda 28 kapsül vardır.

FİXATOM beyinde noradrenalin miktarını artıran atomoksetin isimli etkin maddeyi içeren bir ilaçtır ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisinde 6 yaş üzerindekiçocuklar, ergenler ve yetişkinlerde kullanılır.

Danışmanlık ve davranış tedavisi gibi ilaç içermeyen başka tedavileri de gerektiren bu hastalığın daha kapsamlı tedavisinin sadece bir bölümü olarak kullanılır.

FİXATOM, 6 yaşından küçüte^ço.cuklafdatişfikyârayd&yaçamadığı ya da güvenli olup olmadığı

Belge D<biliinmed^ınden,^butçocfiKiirdaki'tDEH^tedavisindeköHaAıımamab^r^^- tu^kiye ¦gov.tr/saglik-titck-ebys

FİXATOM yetişkinlerde, çocuklukta yaşanan hastalığın belirtileri gibi; çok sıkıntılı, iş veya sosyal hayatı etkileyen semptomların olduğu DEHB tedavisinde kullanılır.

Noradrenalin, beyinde doğal olarak üretilen bir kimyasal olup, DEHB olan hastalarda dikkati artırır ve düşünmeden hareket etmeyi ve aşırı hareketliliği azaltır.

Bu ilaç DEHB belirtilerini kontrol etmeye yardımcı olmak için reçete edilmiştir. FİXATOM bir uyarıcı değildir ve bu nedenle bağımlılık yapmaz.

İlacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizin tamamen düzelmesi birkaç haftayı alabilir.

DEHB olan çocuklar ve ergenlerde hareketsizce oturma güçlüğü ve dikkatini toplama güçlüğü görülür. Bunları başaramamaları, hastaların kendi hataları değildir. Çocuk ve ergenler bunlarıyapmak için çaba gösterir ancak, DEHB olduğunda, bunlar günlük yaşamda sorunlara nedenolabilir. DEHB olan çocuklar ve ergenler, öğrenme ve ev ödevlerini yapmakta güçlükçekebilir. Evde, okulda ya da başka yerlerde iyi davranmakta zorlanırlar. DEHB, çocuklar yada ergenlerin zekasını etkilememektedir.

DEHB olan yetişkinler, çocukların zor buldukları her şeyi yapmakta zorlanırlar ancak, bu durum iş, ilişkiler, düşük öz saygı ve eğitim zorlukları konularında da sorun yaşadıklarıanlamına gelebilir.

2. FIXATOM'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

FİXATOM'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Atomoksetine veya FİXATOM'un içeriğindeki diğer maddelerden herhangi birine karşıalerjikseniz (aşırı duyarlılığınız varsa).

• Son iki hafta içinde fenelzin gibi monoamin oksidaz inhibitörü (MAOİ) adı verilenilaçlardan kullandıysanız. MAOİ bazen depresyon (ruhsal çökkünlük) ve diğer zihinselsağlık problemleri için kullanılmaktadır. FİXATOM'u MAOİ ile birlikte kullanmak ciddiveya hayatı tehdit edici yan etkilere yol açabilir (FİXATOM kullanımına son verdiktenen az 14 gün sonra MAOİ kullanmaya başlayabilirsiniz).

• Göz tansiyonu (dar açılı glokom) olarak adlandırılan göz hastalığınız varsa.

• Belirtisi olan kalp damar (kardiyovasküler) hastalığınız varsa, orta ya da ciddi yüksektansiyonunuz varsa veya kalp atım hızınızın (nabzınızın) ve/veya tansiyonunuzunartmasından etkilenebilecek ciddi kalp damar (kardiyovasküler) bozukluklarınız varsa(FİXATOM kalp atım hızınızın artmasına ve/veya tansiyonunuzun artmasına nedenolabilir),

• Beyinde kan damarlarınızda herhangi bir problem varsa - inme, kan damarının birbölümünde şişme ve zayıflama (anevrizma) ya da kan damarlarının daralması veyatıkanması gibi

• Eğer böbrek üstü bezlerinizde tümör varsa (feokromositoma)

Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerli ise FIXATOM kullanmayınız. Emin değilseniz, FİXATOM kullanmadan önce doktorunuz ya da eczacınızla konuşunuz. ÇünküFİXATOM bu sorunları kötüleştirebilir.

FIXATOM'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• İntihar ile ilgili düşünceleriniz ya da intihar teşebbüsünüz varsa

• Kalp ile ilgili problemleriniz (kalp bozuklukları dahil) veya kalp atımlarınızda artış varsa.FİXATOM kalp atım hızınızı (nabzı) artırabilir. Kalp bozuklukları olan hastalarda aniölüm bildirilmiştir.

• Yüksek tansiyonunuz varsa. FİXATOM kan basıncını artırabilir.

• Düşük tansiyonunuz varsa. FİXATOM düşük tansiyonlularda baş dönmesi ve baygınlığaneden olabilir.

• Tansiyonunuzdaki veya kalp atım hızınızdaki (nabzınızdaki) ani değişikliklerle ilgilisorunlarınız varsa.

• Kalp damar hastalığınız varsa veya daha önce felç geçirdiyseniz,

• Karaciğer ile ilgili probleminiz varsa (daha düşük bir doza gereksinimiz olabilir),

• Tansiyonunuzun veya kalp atım hızınızın artmasıyla kötüleşebilen yüksek tansiyon, kalpatışının hızlanması veya kalp damar (kardiyovasküler) ya da beyin damar(serebrovasküler) hastalığınız varsa,

• Sesler duyma veya olmayan şeyleri görmeyi (halüsinasyonları = varsanıları); gerçekolmayan şeylere inanma veya şüpheci olmayı içeren psikotik (şizofreni benzeri)belirtileriniz varsa,

• Anormal davranışlara neden olabilen mutlu olma veya aşırı heyecan (mani) vehuzursuzluğunuz varsa,

• Saldırgan duygularınız varsa,

• Dostça olmayan ve kızgın (düşmanca) duygularınız varsa,

• Geçmişinizde sara (epilepsi) veya herhangi bir nedenle geçirilmiş nöbetler varsa(FİXATOM nöbet sıklığında artışa neden olabilir),

• Normalden farklı duygularınız varsa (ani duygusal değişiklikler) ya da kendinizi çokmutsuz hissediyorsanız,

• Kontrol güçlüğünüz, vücudun herhangi bir bölümünde tekrarlayan kas seğirmelerinizvarsa ya da sesler ve sözcükleri tekrarlıyorsanız, FİXATOM kullanmaya başlamadanönce doktorunuz ile konuşunuz.

Tedaviye başlamadan önce doktorunuz ya da eczacınıza bilgi veriniz. FİXATOM bu sorunları

kötüleştirebilir. Doktorunuz, ilacın sizi nasıl etkilediğini izlemek isteyecektir.

Doktorunuz FİXATOM'u almaya başlamadan önce ve FİXATOM'u aldığınız dönem boyunca tansiyonunuz ve kalp atım hızınızın (nabzınız) ve eğer FİXATOM'u çocukluk ya daergenlik çağında kullanıyorsanız, boyunuz ve kilonuzun ölçülmesini isteyecektir. Bukontrollerin amacı, FİXATOM'un sizin için doğru bir ilaç olup olmadığına karar vermektir.

Doktorunuz aşağıdaki konularda da sizinle konuşacaktır:

• Kullanmakta olduğunuz diğer tüm ilaçlar

• Geçmişte ailenizde açıklanamayan ani bir ölüm meydana gelip gelmediği

• Sizde ya da ailenizde bulunabilecek diğer tüm tıbbi sorunlar (kalp sorunları gibi)

Olabildiğince fazla bilgi vermeniz önemlidir. Bu bilgiler, FİXATOM'un sizin için doğru ilaç olup olmadığı konusunda karar vermesi açısından doktorunuza yardımcı olacaktır.Doktorunuz, bu ilacı kullanmaya başlamadan önce başka tıbbi testlerin gerekli olduğuna kararverebilir.

FIXATOM'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

FİXATOM'u aç veya tok karnına kullanabilirsiniz.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız,FİXATOM kullanmadan önce doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.

• FİXATOM, doktorunuz tavsiye etmediği sürece hamilelik sırasında kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


FİXATOM'un anne sütüne ya da hamilelik sırasında bebeğe geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, eğer emziriyorsanız FİXATOM kullanmamalısınız ya daemzirmeyi bırakmalısınız.

Araç ve makine kullanımı

FİXATOM kullandıktan sonra kendinizi yorgun, uykulu hissedebilirsiniz veya başınız dönebilir. FİXATOM'un sizi nasıl etkilediğinden emin oluncaya kadar araç veya herhangi birmakine kullanırken dikkatli olmalısınız. Eğer kendinizi yorgun, uykulu veya sersemhissediyorsanız araç veya makine kullanmayınız.

FIXATOM'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Kapsülün içeriğindeki maddeler gözü tahriş edebileceğinden FİXATOM sert kapsüller açılmamalıdır. Eğer kapsül açılıp içindeki toz gözle temas ederse, etkilenen göz derhal su ileyıkanmalı ve tıbbi yardım alınmalıdır. Kapsül içeriği ile temas eden eller ve vücudun diğerkısımları hemen yıkanmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


Bunlar reçetesiz satılan ilaçları da içerir. Doktorunuz, diğer ilaçlarınız ile birlikte FİXATOM kullanıp kullanamayacağınıza karar verecektir ve bazı durumlarda doktorunuz, ilaçdozunuzun ayarlanmasını ya da dozunuzun çok daha yavaş artırılmasını gerekli görebilir.

FİXATOM MAOİ adı verilen ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. “FİXATOM'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ” bölümüne bakınız.

Başka ilaçlar kullanıyorsanız, FİXATOM bu ilaçlarla olan tedaviyi etkileyebilir ya da yan etkilere neden olabilir. Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, FİXATOMkullanmaya başlamadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

Tansiyonu yükselten ilaçlar ya da tansiyonu kontrol etmede kullanılan ilaçlar İmipramin, venlafaksin, mirtazapin, fluoksetin ve paroksetin gibi antidepresan (ruhsalçökkünlük tedavisinde kullanılan) ilaçlar

Tansiyonu etkileyebilen maddeler içeren bazı öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları. Bu ürünlerden herhangi birini satın alırken eczacınıza danışmanız önemlidir.

Ruh sağlığı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar Nöbet riskini artırdığı bilinen ilaçlar

FİXATOM'un vücutta normalden daha uzun süre kalmasına neden olan bazı ilaçlar (kinidin ve terbinafin gibi)

Astım tedavisi için kullanılan salbutamol, ağız yoluyla ya da enjeksiyon yoluyla alındığında, kalbinizin yarışır gibi attığını hissedebilirsiniz, ancak bu astımınızı daha dakötüleştirecektir.

Aşağıdaki ilaçlar FİXATOM ile birlikte kullanıldığında anormal kalp ritmi riskinin artmasına yol açabilir:

• Kalp ritminin kontrolü için kullanılan ilaçlar

• Kandaki tuz konsantrasyonunu değiştiren ilaçlar

• Sıtmanın önlenmesi ve tedavisi için kullanılan ilaçlar

• Bazı antibiyotik (eritromisin ve moksifloksasin gibi)

Yukarıdaki listede yer alan herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığınız konusunda şüpheniz varsa FİXATOM kullanmaya başlamadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

3. FIXATOM nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• FİXATOM'u her zaman doktorunuzun önerdiği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz doktor veya eczacınızla kontrol ediniz. Bu genellikle, sabahları ve öğleden sonra geç saatte

[12 kaB§üldSr.^ imzalanmıştır.

Y3RG8J BELGE TAKIP ADRESI:

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

veya akşam üzeri alınan günde'lve-
iğralama Kodu: lZW56SHY3ZW56I«j83S3k0S3k0

Belge Do


• Günde bir kez FİXATOM kullanırken uyku hali ortaya çıkarsa ya da hasta hissederseniz,doktorunuz ilacı günde iki kez almanız üzere değişiklik yapabilir.

6 yaş ve üzerindeki çocuklar ve ergenler:

Doktorunuz size ne kadar FİXATOM kullanmanız gerektiğini kilonuza göre hesaplayarak söyleyecektir. Doktorunuz, aşağıdaki talimatlara göre FİXATOM dozunu artırmadan öncenormalde tedavinize daha düşük dozla başlayacaktır:

- Vücut ağırlığı 70 kg'a kadar olanlar: FİXATOM'a günlük toplam yaklaşık 0.5 mg/kg vücutağırlığı olarak başlanmalı ve bu doza en az 7 gün boyunca devam edilmelidir. Doktorunuzdaha sonra bunu günlük yaklaşık 1.2 mg/kg vücut ağırlığı olan devam dozuna artırabilir.

- Vücut ağırlığı 70 kg'ın üzerinde olanlar: FİXATOM'a günlük 40 mg dozda başlanmalı vebu doza en az 7 gün boyunca devam edilmelidir. Doktorunuz daha sonra bunu günlük 80 mgdevam dozuna artırabilir. Doktorunuzun size günlük reçete edebileceği en yüksek doz 100mg'dır.

Yetişkinler:

- FİXATOM'a en az 7 gün boyunca uygulanan günlük toplam 40 mg dozda başlanmalıdır.Doktorunuz daha sonra bunu günlük 80-100 mg olan normal devam dozuna artırabilir.Doktorunuzun size günlük reçete edebileceği en yüksek doz 100 mg'dır.

Eğer karaciğeriniz ile ilgili probleminiz varsa doktorunuz ilacınızı daha düşük dozda reçete edebilir.

Uygulama yolu ve metodu:

• FİXATOM ağız yoluyla kullanım içindir.

• Çocuklar bir yetişkinin yardımı olmadan bu ilacı kullanmamalıdır.

• Kapsülünüzü su ile birlikte bütün olarak yutunuz.

• FİXATOM'u aç veya tok karnına alabilirsiniz.

• FİXATOM sert kapsülleri hergün aynı saatte almanız, bu ilacınızı ne zaman alacağınızıhatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Değişik yaş grupları:6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı:

FİXATOM, 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yeterli veri yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Yeterli veri yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Eğer karaciğeriniz ile ilgili probleminiz varsa doktorunuz ilacınızı daha düşük dozda reçete edebilir.

Doktorunuz FİXATOM ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedavinizi erken kesmeyiniz.

Eğer FİXATOM'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FIXATOM kullandıysanız

FİXATOM'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.Ya da en yakın hastanenin acil servisi ile temasa geçerek onlara kaç tane kapsülaldığınızı söyleyiniz. Aşırı dozla birlikte en yaygın bildirimi yapılan belirtiler mide vebağırsakta görülen belirtiler, uyuklama, sersemlik, titreme ve anormal davranışlardır.FIXATOM'u kullanmayı unutursanız

Eğer bir dozu atladıysanız, unuttuğunuz dozu hemen alınız; ancak 24 saatlik süre içinde size önerilen günlük toplam dozdan fazla kullanmamalısınız.

Unutulan dozları dengelemek içinçift doz almayınızFİXATOM ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

FİXATOM kullanmayı durdurursanız normalde hiç bir yan etki ile karşılaşmazsınız ancak DEHB belirtileriniz geri dönebilir. Tedaviyi sonlandırmadan önce doktorunuzla konuşunuz.

Tedaviniz sırasında doktorunuzun yapacağı testler

• Tedaviye başlamadan önce: FİXATOM'un güvenli olduğundan ve yarar sağlayacağındanemin olmak

• Tedaviye başladıktan sonra: Testler en azından 6 ayda bir ancak muhtemelen daha sıkolarak yapılacaktır.

Doz değiştirildiğinde de aynı testler yapılacaktır. Bu testler:

• Çocuklar ve ergenlerin boy ve kilo ölçümü

• Tansiyon ve kalp atım hızı ölçümü

• FİXATOM kullanımı sırasında yan etkilerin kötüleşip kötüleşmediğini ya da herhangi birsorun olup olmadığının kontrol edilmesi

Uzun süreli tedavi:

FİXATOM'un sürekli olarak kullanılması gerekli değildir. Bir yıldan uzun bir süredir FİXATOM kullanıyorsanız, doktorunuz ilacın hala gerekli olup olmadığını anlamak içintedavinizi gözden geçirecektir.

Bu ürünün kullanımına ait ilave sorularınız varsa, doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, FİXATOM'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yan etkiler olabilir. Bazı kişilerde yan etkiler ortaya çıkmakla birlikte, kullananların çoğu, FİXATOM'unkendilerine yardımcı olduğunu düşünmektedir. Doktorunuz bu yan etkiler konusunda sizebilgi verecektir.

Aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal bir doktora başvurunuz.

Yaygın olmayan yan etkiler

(100 hastadan 1 kişiden azını etkileyebilir)

• Çok hızlı kalp atımı ya da böyle hissedilmesi, anormal kalp ritimleri

• İntihar düşüncesi ya da intihara teşebbüs

• Saldırganlık

• Dostça olmayan ve kızgın (düşmanca) duygular

• Duygusal dalgalanmalar veya değişkenlik

• Aşağıdaki belirtileri gösteren ciddi alerjik reaksiyon

-Yüzde ve boğazda şişme -Nefes almada güçlük

-Ürtiker (kabarık, kaşıntılı küçük deri döküntüleri)

• Nöbetler

• Gerçek olmayan şeylere inanma veya şüpheci olma gibi psikotik reaksiyonlar, sesler duymaveya olmayan şeyleri görme gibi halüsinasyonlar

18 yaşından küçük çocuklar ve ergenlerde, aşağıda belirtilenler gibi yan etkilerin riski artmaktadır

• İntihar düşüncesi ya da intihar isteği (100 hastadan 1 kişiden azını etkileyebilir)

• Duygusal değişkenlik (10 hastadan 1 kişiden azını etkileyebilir)

Yetişkinlerde, aşağıda belirtilenler gibi yan etkilerin riski azalmaktadır

(1000 hastadan 1 kişiden azını etkileyebilir)

• Nöbetler

• Sesler duyma veya olmayan şeyleri görmeyi (halüsinasyonları); gerçek olmayan şeylereinanma veya şüpheci olmayı içeren psikotik belirtiler

Seyrek

(1000 hastadan 1 kişiden azını etkileyebilir)

• Karaciğer hasarı

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• İdrarın koyulaşması

• Derinin ve gözlerin sarılaşması

• Kaburgalarınızın sağ alt tarafına elinizle bastırdığınızda karın ağrısı (hassasiyet)

Belge • Açıklanamayan şekilde mide bulantısı Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

• Yorgunluk

• Kaşıntı

Grip benzeri belirtilerle çökkünlük hissi

Bildirilen diğer yan etkiler aşağıda sıralananları içerir. Bu etkiler ciddileşirse doktorunuza ya da eczacınıza bilgi veriniz.

Çok yaygın yan etkiler

(10 hastada 1 kişiden fazlasını etkileyebilir)

6 yaş üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde bildirilen yan etkiler:

Yetişkinler:

• Baş ağrısı

• Bulantı

• Midede ağrı

• Ağız kuruluğu

• İştah azalması (aç hissetmeme)

• Baş ağrısı

• Bulantı

• İştah azalması (aç hissetmeme)

• Kusma

• Uykuya dalma, uykunun sürekliliği ve

• Uyuklama

sabah erken uyanma sorunları

• Tansiyonun yükselmesi

• Tansiyonun yükselmesi

• Kalp atım hızının (nabzın) artması

• Kalp atım hızının (nabzın) artması

Hastaların çoğunda bu etkiler bir süre sonra ortadan kaybolabilir.


Yaygın yan etkiler

(10 hastada 1 kişiden azını
etkileyebilir)

6 yaş üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde

Yetişkinler:

bildirilen yan etkiler:


• Sinirlilik ya da gerginlik hali

• Gerginlik hali

• Sabah erken uyanmayı da içeren uyku

• Cinsel ilgide azalma

sorunları

• Uyku bozukluğu

• Depresyon

• Depresyon

• Üzüntü ya da ümitsizlik hissi

• Üzüntü ya da ümitsizlik hali

• Kaygı

• Kaygı

• Tikler

• Sersemlik

• Göz bebeklerinin (gözün koyu renkli

• Anormal tat alma ya da düzelmeyen tat

merkezi) büyümesi

alma değişikliği

• Sersemlik

• Titreme

• Kabızlık

• Ellerde veya ayaklarda karıncalanma ya da

• İştah kaybı

uyuşukluk

• Mide bozukluğu, hazımsızlık

• Uyuklama, uyuşukluk, yorgunluk

• Deride şişme, kızartı ve kaşıntı

• Kabızlık

• Döküntü

• Mide ağrısı

Haisizi!ktlfitatji).w,.,n,":;:ss:";;sr°''^

_s i:lıttps://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ehys_

• Yorgunluk

• Göğüs ağrısı


Kilo kaybı

• Gaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlik

• Kusma

• Sıcak basması ya da cilt kızarması

• Çok hızlı kalp atımı ya da böylehissedilmesi

• Deride şişme, kızarıklık ve kaşıntı

• Terlemede artış

• Döküntü

• İdrar yapamama, sık idrara çıkma ya dakesintili idrar akışı, idrar yaparken ağrı gibituvalete çıkma sorunları

• Prostat bezinde enflamasyon (prostatit)

• Erkeklerde kasık ağrısı

• Sertleşme sağlayamama

• Orgazm gecikmesi

• Sertleşmeyi sürdürme güçlüğü

• Adet krampları

• Güç ya da enerji eksikliği

• Yorgunluk

• Halsizlik (letarji)

• Üşüme

• Sinirlilik, gerginlik hali

• Susuzluk hissi

• Kilo kaybı


Yaygın olmayan yan etkiler

(100 hastada 1 kişiden azını etkileyebilir)

6 yaş üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde bildirilen yan etkiler:

Yetişkinler:

• Bayılma

• Huzursuzluk

• Titreme

• Tikler

• Migren

• Bayılma

• Bulanık görme

• Migren

• Deride yanma, uyuşma, kaşınma ya da

• Bulanık görme

karıncalanma gibi anormal hisler

• Anormal kalp ritmi

• Ellerde veya ayaklarda karıncalanma ya da

• El ve ayak parmaklarında üşüme

uyuşukluk

• Göğüs ağrısı

• Nöbetler

• Nefes darlığı

• Çok hızlı kalp atımı ya da böyle

• Kabarık, kırmızı, kaşıntılı döküntüler

hissedilmesi

)0puNcfssddaE^^;ı SHY3ZW56RG83S3k0S3k0SUY3RG83

(ürtiker)

Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys



• Terlemede artış

• Kas spazmları

• Derinin kaşınması

• İdrar sıkıştırması

• Güç ya da enerji eksikliği

• Anormal orgazm ya da orgazm olmaması


• Adet düzensizliği


• Boşalma sağlanamaması

Seyrek yan etkiler

(1000 hastada 1 kişiden azını etkileyebilir)

6 yaş üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde bildirilen yan etkiler:

Yetişkinler:

• Kan dolaşımının zayıf olması sonucu el veayak parmaklarının uyuşması ve solgun birrenk alması (Raynaud hastalığı)

• Sık idrara çıkma ya da kesintili idrar akışı,idrar yaparken ağrı gibi tuvalete çıkmasorunları

• Sertleşmenin uzaması ve ağrılı olması

• Erkeklerde kasık ağrısı

• Kan dolaşımının zayıf olması sonucu el veayak parmaklarının uyuşması ve solgun birrenk alması (Raynaud hastalığı)

• Sertleşmenin uzaması ve ağrılı olması

Büyüme üzerindeki etkiler

Atomoksetin kullanmaya başladıklarında bazı çocuklarda büyüme (boy ve kilo) hızında azalma ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte, uzun süreli tedavi ile çocukların kilosu ve boyuyaş aralıkları için normal düzeye dönmektedir. Doktorunuz, zaman içerisinde çocuğunuzunboyu ve kilosunu takip edecektir. Çocuğunuz beklendiği şekilde kilo almıyor ya dabüyümüyorsa, doktorunuz çocuğunuzun dozunu değiştirebilir ya da FİXATOM tedavisinigeçici olarak durdurmaya karar verebilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.Yan etkilerin raporlanması

Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.com.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. FIXATOM'un saklanması

FİXATOM'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra FİXATOM'u kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz, FİXATOM'u kullanmayınız. Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik veİklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Üretim Yeri:


Celtis İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü
Teknoloji Geliştirme Bölgesi
Esenler / İSTANBUL
Telefon: 0 850 201 23 23
Faks: 0 212 481 61 11

e-mail: [email protected]

Neutec İlaç San. Tic. A.Ş. 1. OSB. 1. Yol No: 3Arifiye / SAKARYA

Bu kullanma talimatı 28.10.2023 tarihinde onaylanmıştır.



İlaç Bilgileri

Fixatom 80 Mg Sert Kapsül

Etken Maddesi: Atomoksetin Hidroklorür

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Fixatom 80 Mg Sert Kapsül - KUB
  • Fixatom 80 Mg Sert Kapsül - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.