Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cibinqo 50 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

UYARI:

MAJÖR

CİDDİ ENFEKSİYONLAR, MORTALİTE, MALİGNİTE, KARDİYOVASKÜLER ADVERS OLAYLAR (MAKO) VE TROMBOZ

CİDDİ ENFEKSİYONLAR

CİBİNQO ile tedavi edilen hastalarda, hastaneye yatış veya ölüme yol açabilecek ciddi enfeksiyonların gelişmesi açısından risk artmıştır (bkz. bölüm 4.4 ve 4.8). Bu enfeksiyonlarıngeliştiği hasyaların çoğu, eş zamanlı olarak metotreksat veya kortikosteroidler gibiimmünosupresanlar kullanmaktaydı.

Eğer ciddi bir enfeksiyon gelişirse, enfeksiyon kontrol altına alınana kadar CİBİNQO'ya ara veriniz.

Bildirilen enfeksiyonlar aşağıdakileri içerir:

Pulmoner veya ekstrapulmoner hastalık ile ortaya çıkabilen aktif tüberküloz. Aktif tüberkülozlu hastalara CİBİNQO verilmemelidir. Hastalar, CİBİNQO kullanmadan önce ve tedavi sırasındalatent tüberküloz açısından test edilmelidir. Latent enfeksiyon tedavisi, CİBİNQO kullanımındanönce değerlendirilmelidir.

Kriptokokoz ve pnömositoz dahil olmak üzere invazif fungal enfeksiyonlar.

Herpes zoster dahil olmak üzere bakteriyel, viral enjeksiyonlar ve fırsatçı patojenlerin neden olduğu diğer enfeksiyonlar.

Kronik veya tekrarlayan enfeksiyonu olan hastalarda, tedaviye başlanmadan önce CİBİNQO ile tedavinin risk ve yararları dikkatle değerlendirilmelidir.

Tedaviye başlamadan önce latent tüberküloz enfeksiyonu testi negatif çıkan hastalarda olası tüberküloz gelişimi de dahil olmak üzere CİBİNQO ile tedavi süresince ve tedaviden sonra belirtive semptomların gelişimi açısından hastalar yakından izlenmelidir (bkz. bölüm 4.4).

MORTALİTE

En az bir kardiyovasküler (KV) risk faktörü bulunan, 50 yaş ve üzeri romatoid artrit (RA) hastalarında başka bir Janus kinaz (JAK) inhibitörü ile tümör nekroz faktörü (TNF) blokerlerinikarşılaştıran geniş, randomize, pazarlama sonrası güvenlilik çalışmasında, ani kardiyovaskülerölümler dahil olmak üzere JAK inhibitörü ile tüm nedenlere bağlı daha yüksek mortalitegözlenmiştir (bkz. bölüm 4.4).

MALİGNİTELER

CİBİNQO ile tedavi edilen hastalarda lenfoma ve diğer maligniteler gözlenmiştir. Başka bir JAK inhibitörü ile tedavi edilen romatoid artrit (RA) hastalarında, TNF blokörü ile karşılaştırıldığındadaha yüksek malignite (melanom dışı deri kanserleri (MDCK) hariç) oranı gözlenmiştir.Halihazırda sigara içen veya geçmişte sigara içmiş hastalar ek yüksek risk altındadır (bkz. bölüm4.4).

MAJÖR KARDİYOVASKÜLER ADVERS OLAYLAR

TNF blokörü ile karşılaştırıldığında başka bir JAK inhibitörü ile tedavi edilen en az bir kardiyovasküler risk faktörü olan 50 yaş ve üzeri romatoid artritli (RA) hastalarda, daha yüksekoranda majör kardiyovasküler advers olaylar (MAKO) (kardiyovasküler ölüm, miyokardiyalenfarktüsü ve inme olarak tanımlanır) gözlenmiştir. Halihazırda sigara içen veya geçmişte sigaraiçmiş hastalar ek yüksek risk altındadır. Miyokard enfarktüs veya inme geçirmiş olan hastalardaCİBINQO'ya ara verilmelidir (bkz. bölüm 4.4).

TROMBOZ

Enflamatuvar koşulları tedavi etmek için kullanılan JAK inhibitörleri ile tedavi edilen hastalarda

derin ven trombozu (DVT), pulmoner emboli (PE) ve arteriyel trombozun da dahil olduğu tromboz


olayları meydana gelmiştir. Bu advers olayların çoğu ciddidir ve bazıları ölümle sonuçlanmıştır. TNF blokörleri ile karşılaştırıldığında başka bir JAK inhibitörü ile tedavi edilen en az birkardiyovasküler risk faktörü olan 50 yaş ve üzeri romatoid artritli hastalarda daha yüksek orandatromboz gözlenmiştir. Risk altındaki hastalar için CİBİNQO'dan kaçınınız. Tromboz semptomlarıolan hastalarda CİBİNQO'ya ara verilmeli ve derhal değerlendirilmelidir (bkz. bölüm 4.4).


CİBİNQO 50 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her film kaplı tablet, 50 mg abrositinib içerir.

Yardımcı madde(ler):

Mikrokristalin selüloz (E460i), susuz kalsiyum hidrojen fosfat(E341ii), sodyum nişasta glikolat, magnezyum stearate (E470b), HPMC2910/Hipromelloz (E464), titanyum dioksit (E171), laktoz monohidrat (sığır kaynaklı),macrogol/PEG (E1521), triasetin (E1518), kırmızı demir oksit (E172).

^ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

L

İMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç durabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu kullanma talimatında:

1. CİBİNQO nedir ve ne için kullanıhr?


2. CİBİNQO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. CİBİNQO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. CİBİNQO'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. CİBİNQO nedir ve ne için kullanılır?

CİBİNQO bir yüzünde “PFE” ve diğer yüzünde “ABR 50” baskılı, pembe oval tablet Tabletler, 28 tablet içeren blister ambalajlarda sunulmaktadır.

CİBİNQO, abrositinib etken maddesini içerir. Bu etken madde Janus kinaz inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olur. Vücutta “Janus kinaz”adlı ve iltihap oluşumunda yer alan bir enzimin aktivitesini azaltarak cildinizin durumununiyileşmesine ve kaşıntınızın azalmasına yardımcı olur. Ek olarak uyku problemlerinizin(kaşıntıdan dolayı) azalmasını ve tüm hayat kalitenizin artmasını sağlar. Ayrıca atopik dermatitkaynaklı endişe ve depresyon belirtilerini azalttığı gösterilmiştir.

CİBİNQO erişkin ve 12 yaş ve üzeri ergenlerde orta ile şiddetli atopik dermatit (atopik egzema) tedavisinde kullanılır. Orta veya şiddetli atopik dermatitiniz varsa, size ilk olarak başka ilaçlarverilebilir. Bu ilaçlar yeteri kadar işe yaramaz ise, atopik dermatitinizi tedavi etmek için sizeCİBİNQO verilecektir.

2. CİBİNQO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerCİBİNQO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

• Abrositinib veya bu ilacın içeriğindeki diğer maddelerden herhangi birine karşı alerjinizvarsa

• Tüberkülozun (verem) da dahil olduğu ciddi bir enfeksiyon geçiriyorsanız

• Ciddi karaciğer probleminiz varsa

• Hamile iseniz veya emziriyorsanız (“hamilelik, doğum kontrolü, emzirme ve fertilitebölümüne bakınız).

CİBİNQO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlardan herhangi birini tedaviniz öncesinde yada sırasında yaşarsanız hemen doktorunuz ile konuşunuz.

Eğer,

Enfeksiyonunuz varsa veya sıklıkla enfeksiyon geçiriyorsanız

Ateş, yaralar, normalden daha yorgun hissetme veya diş problemleri gibi bulgularınız varsa doktorunuza söyleyin, çünkü bunlar enfeksiyon belirtileri olabilir. CİBİNQOvücudunuzun enfeksiyonlarla mücadele etme becerisini düşürebilir ve mevcut birenfeksiyonu kötüleştirebilir veya yeni bir enfeksiyon riskini artırabilir. Diyabetiniz varsaveya 65 yaşın üzerindeyseniz enfeksiyon kapma şansınız artabilir.

Tüberkülozunuz (verem hastalığı) varsa veya geçirdiyseniz veya tüberküloz olan birisiyle yakın temasta bulunduysanız

Doktorunuz, CİBİNQO tedavisine başlamadan önce ve gerekli görmesi durumunda tedaviniz sırasında size tüberküloz testi yapacaktır.

Herpes enfeksiyonu (Zona) geçirdiyseniz, CİBİNQO, hastalığın geri gelmesine neden olabilir. Kabartılı ve ağrılı cilt döküntünüz olursa doktorunuza söyleyiniz; çünkü bunlarzona belirtisi olabilir.

Hepatit B veya Hepatit C (karaciğeri etkileyen virüsler) enfeksiyonu geçirdiyseniz. Yakın zamanda aşı (bağışıklama) olmuş veya olmayı planlıyorsanız. Bunun sebebi bazıaşıların (canlı aşılar) CİBİNQO kullanımı sırasından önerilmemesidir.

Daha önce bacak toplar damarlarınızda (derin ven trombozu) ya da akciğerinizde (pulmoner emboli) kan pıhtıları olduysa veya bu durumun gelişme riski artmışsa(örneğin:yakın zamanda büyük bir ameliyat geçirdiyseniz, hormonal

kontraseptifler/hormonal replasman tedavisi kullanıyorsanız, sizde veya yakın akrabalarınızda bir pıhtılaşma bozukluğu varsa).

Doktorunuz CİBİNQO'nun sizin için uygun olup olmadığını sizinle konuşacaktır. Aniden nefes darlığı veya nefes almada zorluk, göğüs ağrısı veya üst sırt ağrısı, bacak veyakollarda şişme, bacak ağrısı veya hassasiyeti, bacak veya kollarda kızarık veya renkdeğişikliği gibi damarlarda kan pıhtılarına işaret edebilecek belirtileriniz varsadoktorunuza söyleyiniz.

Mevcut herhangi bir kanser durumunuz varsa veya daha önce geçirdiyseniz, sigara içiyor veya geçmişte içtiyseniz doktorunuz CİBİNQO'nun sizin için uygun olup olmadığınısizinle konuşacaktır.

- CİBİNQO kullanan hastalarda melanom dışı cilt kanseri gözlemlenmiştir. Doktorunuz CİBİNQO alırken düzenli cilt muayeneleri yaptırmanızı önerebilir. Tedavi sırasında veyasonrasında yeni cilt lezyonları ortaya çıkarsa veya mevcut lezyonlar görünüm değiştirirsedoktorunuza söyleyiniz.

Ek izlem testleri

Doktorunuz, CİBİNQO tedavisine başlamadan önce ve tedavi sırasında kan testleri yapacak ve gerekli ise dozunuzu ayarlayacaktır.

Çocuklar

CİBİNQO'yu 12 yaş ve altındaki çocuklara vermeyiniz çünkü bu yaş grubunda güvenliliği ve etkililiği henüz belirlenmemiştir.

65 yaş ve üstü hastalar

Bu hasta grubu enfeksiyon, kalp krizi ve bazı kanser türleri açısından artmış riske sahiptir. Doktorunuz CİBİNQO'nun sizin için uygun olup olmadığına karar verecektir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

CİBİNQO 'yu almadan önce doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.CİBİNQO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

CİBİNQO'yu yiyeceklerle veya yiyeceklerden bağımsız olarak alabilirsiniz. Bu ilacı alırken kendinizi hasta hissediyorsanız (mide bulantınız varsa) tabletinizi yemekle birlikte almak midebulantınıza iyi gelebilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Çocuk doğurma potansiyeliniz bulunuyorsa CİBİNQO tedavisi alırken ve son dozunuzdan 1 ay sonraya kadar etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Doktorunuz size uygun birdoğum kontrol yöntemi önerebilir.

Hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmayınız. CİBİNQO, gelişen bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle CİBİNQOkullanırken hamile kalırsanız ya da hamile olduğunuzdan şüphe ediyorsanız, bu durumu derhaldoktorunuza bildiriniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


CİBİNQO'nun anne sütüne geçip geçmediği ve bebeği etkileyip etkilemediği bilinmediğinden emzirirken CİBİNQO kullanılmamalıdır. Emzirme veya ilacı kullanma kararını siz vedoktorunuz beraber vermelisiniz.

Doğurganlık

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda CİBİNQO geçici olarak doğurganlığı azaltabilir. Bu etki ilaç bırakıldığında yok olur.

Araç ve makine kullanımı

CİBİNQO'nun araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur.

CİBİNQO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün, her tablette laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Özellikle aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılan bazı ilaçları kullanıyorsanız CİBİNQO almadan önce doktorunuza söyleyiniz.

• Mantar enfeksiyonları (örn. flukonazol), depresyon (örn. fluoksetin veya fluvoksamin),inme (örn. tiklopidin) tedavisinde kullanılan ilaçlar CİBİNQO'nun yan etkileriniarttırabilir.

• Mide asit reflüsü (örn. antasid, famotidin veya omeprazol) tedavisinde kullanılan ilaçlarkandaki CİBİNQO miktarını azaltabilir.

• Depresyon (örn. sitalopram, klobazam veya essitalopram) tedavisinde kullanılan ilaçlarile birlikte CİBİNQO kullanıldığında CİBİNQO bu ilaçların etkisini arttırabilir.

• Nörofibromatozis tip I (örn. selumetinib) tedavisinde kullanılan ilaçlar ile birlikteCİBİNQO kullanıldığında CİBİNQO bu ilaçların etkisini arttırabilir.

• Kalp yetmezliği (örn. digoksin) veya inme (örn. dabigatran) gibi durumlarda kullanılanilaçlar ile birlikte CİBİNQO kullanıldığında CİBİNQO bu ilaçların etkisini arttırabilir.

• Nöbet (örn. S-mefenitoin) gibi durumlarda kullanılan ilaçlar ile birlikte CİBİNQOkullanıldığında CİBİNQO bu ilaçların etkisini arttırabilir.

• İnme (örn. klopidogrel) gibi durumlarda kullanılan ilaçlar ile birlikte CİBİNQOkullanıldığında CİBİNQO bu ilaçların etkisini azaltabilir.

• Astım, romatoid artrit, veya atopik dermatit (örn. biyolojik antikor tedavileri, immünyanıtı kontrol eden siklosporin, diğer Janus kinaz inhibitörleri (barisitinib, upadasitinib)gibi ilaçlar) gibi durumlarda kullanılan ilaçlar yan etki riskini arttırır.

Aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılan bazı ilaçları alıyorsanız doktorunuz CİBİNQO kullanmamanızı veya bırakmanızı söyleyebilir.

• Tüberküloz (örn. rifampisin), nöbetler (örn. fenitoin), prostat kanseri (örn. apalutamid,enzalutamid) veya HIV enfeksiyonu (örn. efavirenz) gibi durumların tedavisindekullanılan ilaçlar CİBİNQO'nun etkinliğini azaltabilir.

Eğer yukarıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise veya emin değilseniz CİBİNQO almadan önce doktorunuz ile konuşunuz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bu ilaçlar hakkında bilgi veriniz.3. CİBİNQO nasıl kullanılır?• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Bu ilacı daima doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Çoğu hasta için önerilen başlangıç dozu günde bir kez 200 mg'dır. Eğer 65 yaş ve üstünde iseniz, ergen iseniz (12-17 yaş arası) veya belirli bir medikal durumunuz veya hikayenizvarsa doktorunuz size daha düşük bir başlangıç dozu olan günde bir kez 100 mg dozuverebilir. Maksimum günlük doz 200 mg'dır.

Tedaviye başladıktan sonra doktorunuz ilacın ne kadar etkili olduğuna ve yan etki varlığına göre dozunuzu günde bir kez 100 mg'a düşürebilir yada günde bir kez 200 mg'ayükseltebilir.

Orta veya ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa veya belli bazı ilaçlar kullanıyorsanız başlangıç dozu günde bir kez 50 mg veya 100 mg olabilir. Ciddi böbrek yetmezliğinizvarsa CİBİNQO başlangıc dozu günde bir kez 50 mg'dır. Kan testlerinde düşük beyazkan hücresi veya trombosit sayısı durumunda doktorunuz tedaviye ara verebilir veyadurdurabilir.

Eğer CİBİNQO'yu 12 hafta boyunca aldıysanız ve kısmi yanıt aldıysanız tedavinin daha uzun süre devam etmesi ek bir iyileşme sağlayabilir. İlk 12 haftadan sonra bir iyileşmeolmazsa, doktorunuz tedaviyi kalıcı olarak durdurabilir.

Uygulama yolu ve metodu:

CİBİNQO ağızdan alınması gereken bir tablettir. Derinize uyguladığınız diğer egzema ilaçları ile birlikte veya tek başına kullanılabilir. Tabletinizi bütün olarak su ile yutunuz.Yutmadan önce tabletinizi ezmeyiniz, parçalamayınız ya da çiğnemeyiniz. Bu, ne kadarilacın vücudunuza girdiğini değiştirebilir.

CİBİNQO tabletinizi her gün aynı saatlerde almak, ilacınızı almayı hatırlamayı kolaylaştıracaktır.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

CİBİNQO'yu 12 yaş ve altındaki çocuklara vermeyiniz çünkü bu yaş grubunda güvenliliği ve etkililiği henüz belirlenmemiştir.

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş ve üzeri hastalarda önerilen başlangıç dozu günde bir kez 100 mg'dır.

Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Hafif böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Orta düzey böbrek yetmezliği olan hastalarda, önerilen CİBİNQO dozu yarıya düşürülerek günde100 mg veya 50 mg olarak verilmelidir. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda,önerilen başlangıç dozu günde 50 mg'dır. Günlük maksimum doz ise 100 mg'dır.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif (Child Pugh A) veya orta (Child Pugh B) karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Şiddetli (Child Pugh C) karaciğer yetmezliği olan hastalardaCİBİNQO kullanılmamalıdır.

Eğer CİBİNQO 'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla CİBİNQO kullandıysanız

CİBİNQO 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız hemen bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Almanız gerekenden daha fazla CİBİNQO alırsanız, “CİBİNQO'nun olası yan etkileri nelerdir” başlığı altındaki yan etkilerin bazılarını yaşayabilirsiniz.

CİBİNQO'yu kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Bir dozu atlarsanız ve hatırladığınızda bir sonraki dozunuza 12 saaten fazla kaldı ise hatırlar hatırlamaz alınız.

Bir sonraki dozunuza 12 saaten az kaldı ise atlanan dozu almayınız ve bir sonraki dozunuzu normal şekilde alınız.

CİBİNQO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

CİBİNQO kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmamalısınız.

Bu ilacın kullanımı konusunda başka sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. CİBİNQO'nun olası yan etkileri nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi CİBİNQO da herkestee olmasa da bazı kişilerde yan etkilere sebep olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa CİBİNQO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Ateşin eşlik ettiği kabartılı ve ağrılı cilt döküntüsü (zona)

• Ağrılı şiş bacaklar, göğüs ağrısı veya nefes darlığı bulguları ile kendini gösterenakciğer, bacaklar veya alt karın ve kalça arası bölgede (pelviste) kan pıhtısı

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Her 100 kişide 1'e kişiye kadar etkileyebilir (yaygın olmayan). Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır.

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 'inde görülebilir.

Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinde veya birinden fazla

görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1,000 hastanın birinde veya birinden fazla görülebilir.

Seyrek : 1,000 hastanın birinden az fakat 10,000 hastanın birinde veya birinden

fazla görülebilir.

Çok seyrek : 10,000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın:

• Hasta hissetme (mide bulantısı)

Yaygın:

• Uçuklar ve diğer herpes simpleks enfeksiyon çeşitleri

• Kusma

• Mide ağrısı

• Baş ağrısı

• Sersemlik

• Sivilce

• Kan testiyle gösterilen kreatin fosfokinaz adlı bir enzimde artış

Yaygın olmayan:

• Zatürre (akciğer enfeksiyonu)

• Kan testiyle gösterilen düşük trombosit sayısı (pıhtılaşmayla ilgili hücre parçacıkları)

• Kan testiyle gösterilen düşük lenfosit sayısı (bir beyaz kan hücresi tipi)

• Kan testiyle gösterilen kanda yüksek seviyelerde kolesterol (kandaki bir yağ tipi) (uyarılarve önlemler bölümüne bakınız)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. CİBİNQO'nun saklanması

CİBİNQO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Orijinal ambalajında saklayınız.

Bu ilacı, karton kutu veya blister üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

Tabletlerde gözle görülür bozulma belirtisi (örneğin, kırılma veya renk değişimi) fark ederseniz, bu ilacı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CİBİNQO 'yu kullanmayınız.


Ruhsat sahibi:

Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Şişli / İstanbul

Üretim yeri:

Pfizer Manufacturing Deutschland GmbH, Freiburg, Almanya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Cibinqo 50 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Abrositinib

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.