Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Dapgeon 10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIDAPGEON 10 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablet 10 mg dapagliflozin içerir.

Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin selüloz PH 112, laktoz susuz (sığır kaynaklı laktoz),krospovidon CL, kolloidal silikon dioksit, magnezyum stearat, polivinil alkol, polietilen glikol,talk, titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E172)

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. DAPGEON nedir ve ne için kullanıhr?


2. DAPGEON kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. DAPGEON nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. DAPGEON'un saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. DAPGEON nedir ve ne için kullanılır?

• DAPGEON sarı, oblong film kaplı tabletlerdir. DAPGEON 28 veya 90 film kaplı tabletiçeren Al/Al folyo blister ve karton kutu ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır.

• DAPGEON etkin madde olarak 10 mg dapagliflozin içerir. Dapagliflozin sodyum-glukozko-transporter 2 inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlarböbreklerinizdeki SGLT2 proteinini bloke ederek etki gösterir. Bu proteinin blokeedilmesiyle, kandaki şeker (glukoz), tuz (sodyum) ve su vücudunuzdan idrar yoluyla atılır.

DAPGEON yetişkin hastalarda (18 yaş ve üzeri) aşağıdakilerin tedavisi için kullanılır:

•Tip 2 diyabet

- Tip 2 diyabetin, diyet ve egzersiz ile kontrol altına alınamadığı durumlarda DAPGEON tekbaşına veya tip 2 diyabet tedavisine yönelik başka ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

- Doktorunuz, eczacınız veya hemşireniz tarafından verilmiş olan diyet ve egzersiztavsiyesine uymaya devam etmeniz önemlidir.

Tip 2 diyabet nedir ve tip 2 diyabet tedavisinde DAPGEON nasıl yardımcı olur?

• Tip 2 diyabette vücudunuz yeterli miktarda insülin üretemez veya üretilen insülini düzgünşekilde kullanamaz. Buna bağlı olarak kanınızda yüksek şeker (glukoz) düzeyi ortaya çıkar.Yüksek şeker düzeyleri kalp veya böbrek hastalığı, görme kaybı, kollar ve bacaklarınızdadolaşım bozukluğu gibi ciddi problemlere yol açabilir.

DAPGEON fazla şekeri vücudunuzdan atarak etki gösterir ve kalp hastalıklarını önlemeye de

yardımcı olabilir.

2. DAPGEON'u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerDAPGEON'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Dapagliflozine veya DAPGEON'un bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz olması durumunda.

DAPGEON'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlarda hemen bir doktora veya en yakın hastaneye başvurunuz

:

Diyabetik ketoasidoz:

• Diyabet hastasıysanız ve bulantı veya kusma, karın ağrısı, aşırı susama, hızlı ve derin nefesalma, konfüzyon (sersemlik hissi), alışılmadık uyku hali ya da bitkinlik, nefesinizde tatlıbir koku, ağzınızda tatlı ya da metalik bir tat ya da idrar ya da terinizde farklı bir kokuhissederseniz veya hızlı kilo kaybınız varsa,

• Yukarıdaki belirtiler “diyabetik ketoasidoz”untestlerde görülen idrar ya da kanınızda artan“keton cisimleri” nedeniyle diyabete bağlı olarak ortaya çıkabilen ciddi bazen yaşamıtehdit edici bir problembelirtisi olabilir.

• Uzun süreli açlık, aşırı alkol tüketimi, dehidratasyon (sıvı kaybı), insülin dozunda aniazalmalar ya da majör cerrahi (büyük cerrahi) ya da ciddi hastalıklara bağlı olarak dahafazla insülin gereksinimi gibi durumlarda diyabetik ketoasidoz riski artabilir.

• DAPGEON ile tedavi edildiğinizde, kan şekeriniz normal olsa dahi diyabetik ketoasidozoluşabilir.

Eğer diyabetik ketoasidozunuz olduğundan şüphelenirseniz hemen bir doktora veya en yakın hastaneye başvurunuz ve bu ilacı kullanmayınız.

Perineumda nekrotizan fasiit:

• Ateş veya genel olarak kötü hissetmenin yanı sıra genital organlarda veya genital organlarile anüs arasındaki bölgede ağrı, hassasiyet, kızarıklık veya şişlik belirtilerinin birkombinasyonunu yaşamanız durumunda derhal doktorunuza başvurun. Bu belirtilerperineal nekrotizan fasiit veya Fournier kangreni olarak adlandırılan ve deri altındakidokuyu tahrip eden seyrek görülen fakat ciddi ve hatta yaşamı tehdit edici nitelikte olan birenfeksiyonun belirtisi olabilir. Fournier kangreni derhal tedavi edilmelidir.

Aşağıdaki durumlarda DAPGEON almaya başlamadan önce doktorunuzla, eczacınızla ya da hemşirenizle görüşünüz:

• “Tip 1 diyabetiniz” varsa. Bu durum, genellikle genç yaşlarda başlayan ve vücudunuzunhiç insülin üretmediği diyabet tipidir.

• Diyabet hastasıysanız ve böbrek sorununuz varsa doktorunuz kan şekerinizi kontrol altınaalmak için ilave veya farklı bir ilaç almanızı isteyebilir.

• Karaciğer sorununuz varsa doktorunuz tedaviye daha düşük dozda başlamanızı isteyebilir.

• Kan basıncınızı düşüren ilaçlar (anti-hipertansifler) kullanıyorsanız ve düşük kan basıncı(hipotansiyon) öykünüz varsa. Aşağıda, diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı başlığı altındadaha fazla bilgi verilmektedir.

• Kanınızda, sizde dehidratasyona (çok fazla sıvı kaybı) yol açan çok yüksek düzeylerdeşeker varsa. Dehidratasyonun olası belirtileri bölüm 4'te verilmektedir. Bu belirtilerdenherhangi biri sizde varsa DAPGEON almaya başlamadan önce bu durumu doktorunuzasöyleyiniz.

• Bulantı, kusma veya ateş yaşıyorsanız ya da bir şey yiyip içemiyorsanız. İçemiyorsanız,dehidratasyon söz konusu olabilir. Doktorunuz dehidratasyonu önlemek için iyileşinceyekadar DAPGEON almayı bırakmanızı isteyebilir.

• İdrar yolunuzda sık iltihaplanma oluyorsa.

Eğer yukarıdakilerden herhangi biri size olduysa (veya olduğuna şüpheleniyorsanız), doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize danışınız.

Diyabet ve ayak bakımı

Eğer diyabetiniz varsa, ayaklarınızı düzenli olarak kontrol etmek ve doktorunuz tarafından verilen ayak bakımı ile ilgili diğer tüm tavsiyelere uymanız önemlidir.

İdrarda şeker

DAPGEON'un etki gösterme şekli nedeniyle, bu ilacı aldığınız sürece idrarda şeker testleriniz pozitif sonuç verecektir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

DAPGEON'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

DAPGEON'u yiyeceklerle birlikte ya da tek başına alabilirsiniz.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamile iseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız, bu ilacı almaya başlamadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileliğin ikinci veüçüncü 3 aylık dönemlerinde önerilmediğinden, eğer hamile kalırsanız bu ilacı almayıdurdurmalısınız. Hamileliğiniz süresince kan şekerinizi kontrol etmenin en iyi yolu hakkındadoktorunuzla görüşünüz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emzirme niyetiniz varsa veya emziriyorsanız, bu ilacı almaya başlamadan önce doktorunuzla görüşünüz. Emziriyorsanız DAPGEON kullanmayınız. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediğibilinmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

DAPGEON, araç ve makine kullanma becerisi üzerine herhangi bir etkisi bulunmamakta ya da ihmal edilebilir düzeyde etkileri olabilmektedir. Sülfonilüreler adı verilen başka ilaçlarla ya dainsülin ile birlikte bu ilacın alınması sonucunda çok düşük kan şekeri düzeyleri söz konusuolabilir ve bu durum titreme, terleme, görüşte değişiklik gibi belirtilere neden olarak araç vemakine kullanma becerinizi etkileyebilir. DAPGEON alırken sersemlik hissediyorsanız araçveya makine kullanmayınız.

DAPGEON'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

DAPGEON laktoz (bir çeşit şeker) içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından size bazı şekerlere karşı dayanıksız olduğunuz söylendiyse, bu ilacı almaya başlamadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka bir ilaç alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız ya da alma olasılığınız varsa doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize söyleyiniz.

Özellikle aşağıdaki durumlarda doktorunuzu bilgilendiriniz:

• Vücudunuzdan sıvı uzaklaştırmak için kullanılan bir ilaç (diüretik) alıyorsanız.

• Kan basıncınızı düşüren ilaçlar (anti-hipertansifler) kullanıyorsanız.

• Eğer Tip 2 diyabetiniz varsa ve insülin veya “sülfonilüre” ilacı gibi, kanınızdaki şekermiktarını düşüren diğer ilaçlar alıyorsanız. Doktorunuz, sizde düşük kan şekeridüzeylerinin (hipoglisemi) ortaya çıkmasını önlemek için diğer ilaçların dozunu azaltmakisteyebilir.

• DAPGEON kanınızdaki lityum miktarını azaltabileceğinden lityum alıyorsanız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. DAPGEON nasıl kullanılır?

Bu ilacı daima doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Eğer emin değilseniz doktorunuz eczacınız veya hemşireniz ile görüşünüz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• Önerilen doz, her gün bir adet 10 mg tablettir.

• Eğer karaciğer sorununuz varsa, doktorunuz tedavinizi 5 mg doz ile başlatabilir.

• Doktorunuz, sizin için uygun olan dozu reçete edecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

• Tablet yeteri kadar su ile bölünmeden bütün halinde yutulmalıdır.

• Tableti öğünlerden bağımsız olarak aç veya tok karna alabilirsiniz.

• Tabletinizi günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz, ancak her gün aynı saatte almayaçalışınız. Bu sizin tableti almanız gerektiğini hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Doktorunuz kanınızdaki şeker miktarını azaltmak için DAPGEON'u diğer ilaçlarla birlikte reçete edebilir. Tüm ilaçları doktorunuzun size söylediği gibi almayı unutmayınız. Bu,sağlığınız için en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacaktır.

Diyet ve egzersiz vücudunuzun kan şekerini daha iyi kullanmasına yardımcı olabilir. Eğer diyabetiniz varsa, DAPGEON alırken doktorunuz tarafından önerilen diyet ve egzersizprogramına uymanız önemlidir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Dapagliflozin, çocuklarda ve 18 yaş altı ergenlerde incelenmemiş olduğundan bu hastalarda kullanılması önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş ve üzeri hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonunuza göre herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Böbrek sorununuz varsa DAPGEON kullanmadan önce doktorunuzla görüşmelisiniz.

Ağır derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi <25 mL/dak) dapagliflozin tedavisine başlanması önerilmez.

Orta derecede böbrek yetmezliği olan tip 2 diyabet hastalarında (kreatinin klerensi <45 mL/dak), kandaki şeker düzeyi kontrolü için ek bir şeker düşürücü ilaç eklenmesi gerekebilir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif veya orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalar için herhangi bir doz ayarlamasına gerek duyulmamaktadır. Ağır derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda 5 mg başlangıçdozu önerilmektedir. İyi tolere edildiği takdirde doz 10 mg'a çıkarılabilir.

Eğer DAPGEON'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla DAPGEON kullandıysanız

DAPGEON'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, derhal bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.DAPGEON'u kullanmayı unutursanız

Tablet almayı unutmanız halinde ne yapacağınız, bir sonraki dozu almanıza ne kadar süre kaldığına bağlıdır.

• Bir sonraki doza 12 saat veya daha fazla zaman var ise, hatırlar hatırlamaz DAPGEONdozunu alınız. Bir sonraki dozunu her zamanki saatinde alınız.

• Bir sonraki doza 12 saatten az zaman kalmışsa, unuttuğunuz dozu atlayınız. Bir sonrakidozunuzu normal saatinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.DAPGEON ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan DAPGEON kullanmayı bırakmayınız. Eğer diyabetiniz varsa, bu ilacı almadığınızda kan şekeriniz yükselebilir.

Bu ilacın kullanımı ile ilgili başka herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza, eczacınıza veya

® Bu DeTge, güvemi eleKu^ık imza ıTe imzalanmıştır. '

hemşirenize sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, DAPGEON'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinde veya birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinde veya birinden fazlagörülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinde veya birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Sıklığı bilinmeyen: Eldeki veriler ile tahmin edilememektedir.

Aşağıdakilerden herhangi biri olursa, DAPGEON'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastaneye başvurunuz.Çok seyrek:

•Anjiyoödem

Anjiyoödemin belirtileri:

- yüz, dil ya da boğazda şişme,

- yutma güçlüğü

- ürtiker ve nefes alma problemleri

Seyrek:

•Diyabetik ketoasidoz (Tip 2 diyabetli hastalarda)

Diyabetik ketoasidoz belirtileri:

- idrar ya da kanınızda “keton cisimleri” düzeylerinde artış

- bulantı veya kusma

- karın ağrısı

- aşırı susama

- hızlı ve derin nefes alma

- sersemlik (konfüzyon)

- alışılmadık uyku hali ya da bitkinlik

- nefesinizde bir koku, ağzınızda tatlı ya da metalik bir tat ya da idrar ya da terinizde farklıbir koku

- hızlı kilo kaybı

Bu durum kan şekeri düzeyinizden bağımsız olarak ortaya çıkabilir. Doktorunuz geçici ya da

olai^ D^AEGBSN.teİaVig^r'-


jpza ile imzalanmıştır.

¥y 'Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys


kalıcı

)grulama


Belge Do



•Perineal nekrotizan fasiit

veya Fournier kangreni, genital organlarda veya genitalorganlar ile anüs arasındaki bölgede ortaya çıkan, çok seyrek görülen, ciddi yumuşak dokuenfeksiyonudur.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin DAPGEON'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Yaygın:

•İdrar yolu enfeksiyonu

Şiddetli idrar yolu enfeksiyonu belirtileri:

- ateş ve/veya üşüme

- idrara çıktığınızda yanma hissi

- sırt veya yan ağrısı

Her ne kadar yaygın olmasa da eğer idrarınızda kan görürseniz derhal doktorunuza bildiriniz.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir.

Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın:

•Bu ilacı bir sülfonilüre veya insülin ile alan diyabetli hastalarda düşük kan şekeriseviyeleri (hipoglisemi)

Düşük kan şekeri belirtileri:

- Titreme, terleme, çok endişeli hissetme, hızlı kalp artışı

- Aç hissetme, baş ağrısı, görüşte değişiklik

- Ruh halinizde değişiklik veya zihin karışıklığı

Doktorunuz size düşük kan şekeri düzeylerinin nasıl tedavi edileceğini ve yukarıdaki belirtilerden herhangi birinin sizde ortaya çıkması halinde ne yapılması gerektiğinisöyleyecektir.

DAPGEON'un diğer yan etkileri şunlardır:

Çok yaygın:

• Hipoglisemi (insülin veya “sülfonilüre” ilacı gibi, kanınızdaki şeker miktarını düşüren

diğer ilaçlar alıyorsanız) belge

Yaygın:

• Penis veya vajinanızda genital enfeksiyonu (pamukçuk) (belirtiler; tahriş, kaşıntı, beklenmedik akıntı veya koku olabilir)

İdrar yolu enfeksiyonu Sırt ağrısı

Normalden daha fazla idrar veya daha sık idrara çıkma isteği Kan yağları veya kolesterol düzeyinde değişimler (testlerle tespit edilir)

Kırmızı kan hücrelerinin sayısında yükselme (testlerle tespit edilir)

Tedavi başlangıcında kreatinin böbrek klerensinde düşüş (testlerle tespit edilir)

Baş dönmesini de içeren sersemlik hali Deride döküntü

Yaygın olmayan :

• Mantar enfeksiyonu

• Vücudunuzdan aşırı miktarda sıvı kaybı (dehidrasyon, belirtiler arasında ağızda şiddetlikuruluk veya yapışkanlık, çok az idrar yapma veya hiç idrar yapmama veya kalp atışınınhızlı olması bulunabilir)

Susama hissi Kabızlık

Gece sık idrara çıkma Ağız kuruluğuGenital bölgede kaşıntıKilo kaybı

Tedavinin başlangıcında kreatinin artışı (laboratuvar kan testlerinde tespit edilir) Tedavinin başlangıcında üre artışı (laboratuvar kan testlerinde tespit edilir)

Çok seyrek:

• Perineal nekrotizan fasiit veya Fournier kangreni (genital organlarda veya genital organlarile anüs arasındaki bölgede ortaya çıkan, çok seyrek görülen, ciddi yumuşak dokuenfeksiyonu)

• Anjiyoödem (yüz, dil ya da boğazda şişme, yutma güçlüğü, ürtiker ve nefes almaproblemleri)

• Böbrek iltihabı (tübülointerstisyel nefrit)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri

www.titck.gov.tr5. DAPGEON'un saklanması

DAPGEON'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Blisterin ve kartonun üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra DAPGEON'u kullanmayınız.


Son kullanma tarihi belirtilen ayın son gününü ifade etmektedir.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz DAPGEON'u kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Üretim yeri:


GENVEON İlaç San. ve Tic. AŞ. Maslak-Sarıyer/İSTANBULTel : 0212 376 65 00Faks : 0212 213 53 24

SANOVEL İlaç San. ve Tic. A.Ş. Silivri/ İSTANBUL

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.



İlaç Bilgileri

Dapgeon 10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Dapagliflozin

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.