Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cibacen 10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI CİBACEN 10 mg film kaplı tabletAğız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablet 10 mg benazepril hidroklorür içermektedir.

Yardımcı maddeler:

Silikon dioksit, mikrokristalin selüloz, hidrojenize kastor yağı,polivinil polipirolidon, prejelatinize mısır nişastası, laktoz monohidrat (sığır sütünden eldeedilmiştir), mikronize polietilen glikol (PEG 8000), hidroksipropil metil selüloz, talk,titanyum dioksit, sarı demir oksit.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. CİBACEN nedir ve ne için kullanıhr?


2. CİBACEN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. CİBACEN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. CİBACEN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. CİBACEN nedir ve ne için kullanılır?

CİBACEN, sarı renkte, ortadan çentikli film kaplı tablettir. Tablette bulunan çentik, tabletin eşit dozlara bölünmesini sağlar. CİBACEN, alüminyum blister ambalajlarda 28 film kaplı tabletiçeren bir üründür.

CİBACEN, etkin madde olarak benazepril hidroklorür içerir.

CİBACEN içeriğindeki laktoz monohidrat, hayvansal kaynaklı sığır sütünden elde edilmiştir. Benazepril, anjiotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörü adı verilen bir ajandır.CİBACEN, yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır.

2. CİBACEN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Herhangi bir ilacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

CIBACEN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Benazeprile veya CİBACEN'in içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırıduyarlılığınız (alerjiniz) varsa

• Başka bir ADE inhibitörüne (bir tür tansiyon ilacı) veya diğer sülfonamid türevlerine(bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için kullanılan bir tür antibiyotik) karşı alerjiniz varsa

• Daha önce bir ADE inhibitörü ile tedavi sonucu ses kısılması, yüz, ağız, ellerde veyaayaklarda şişme ya da ani solunum problemleri olduysa

• Hamileyseniz

• Şeker hastalığınız veya böbrek yetmezliğiniz varsa ve aliskiren içeren bir kan basıncınıdüşüren ilaçla tedavi oluyorsanız

• Kronik kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan sakubitril/valsartan içeren bir ilaçkullanıyorsanız. CİBACEN tedavisinin son dozunu aldıktan sonraki 36 saat içerisindesakubitril/valsartan'a başlanmamalıdır. Eğer sakubitril/valsartan tedavisi durdurulursa,CİBACEN tedavisine sakubitril/valsartan'ın son dozunu aldıktan en az 36 saat sonrabaşlanmalıdır.

CİBACEN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

• Yüksek kan basıncını tedavi etmek için kullanılan aşağıdaki ilaçların herhangi birini alıyorsanız:

- Bir anjiyotensin II reseptör blokeri (ARB) (sartanlar olarak da bilinir - örneğin,valsartan, telmisartan, irbesartan), özellikle şeker hastalığına bağlı böbrek sorunlarınızvarsa

- Aliskiren

Uzun süredir idrar söktürücü (diüretik) ilaç alıyorsanız Emziriyorsanız

Lupus eritematozus, romatoid artrit veya sistemik skleroz gibi kollajen damar hastalığınız (bağ dokusu hastalığı) varsa

Himenoptera venom (böcek sokması alerjisini test etmek veya tedavi etmek için kullanılır) tedavisi almak üzereysenizTuz kısıtlayıcı diyet yapıyorsanızDiyalize giriyorsanız veya gireceksenizUzun süreli ishaliniz veya kusmanız varsaBaşka kan basıncı düşürücü ilaç alıyorsanız

Kalp kapaklarında sorununuz (aort ve mitral kapaklarında darlık) varsa Bir veya her iki böbrek atar damarınızda darlık varsa

Kan damarlarınızda herhangi bir bağ dokusu hastalığınızın olduğu söylenmişse Kemik iliği veya kan sayımıyla ilgili bir sorununuz varsaKaraciğer rahatsızlığınız veya karaciğer enzimlerinde yükselmeler varsaKanda potasyum, sodyum, kalsiyum düzeylerinizde yükselme veya düşme varsaŞeker hastası iseniz

• Kuru inatçı öksürüğünüz varsa

• Anestezi uygulanacak ve/veya ameliyat olacaksanız (diş cerrahisi dahil)

• Arı sokmalarına karşı duyarsızlaştırma tedavisi olacaksanız

• Rasekadotril, (ishal tedavisinde kullanılır), rapamisinin mekanistik hedefi (mTOR)inhibitörleri (örneğin; böbrek nakli yapıldıktan sonra vücudun bağışıklık sistemini kontroletmeye yardımcı olan sirolimus, vücudun nakledilen bir böbreği, kalbi ya da karaciğerireddetmesini engellemeye yardımcı olmak için kullanılan everolimus, böbrek hücresikanserinin tedavisinde kullanılan temsirolimus) ve vildagliptin (şeker hastalığınıntedavisinde kullanılan bir antidiyabetik) ile ADE inhibitörlerinin birlikte kullanımıanjiyoödem riskini arttırabilir. Bu nedenle, CİBACEN kullanıyorsanız doktorunuzrasekadotril, mTOR inhibitörleri (örneğin; sirolimus, everolimus, temsirolimus) vevildagliptin ile tedaviye başlanmadan önce dikkatli bir fayda-risk değerlendirmesiyapmalıdır.

• CİBACEN ile tedavi sırasında, böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa ve/veya potasyumtakviyesi (tuz ikameleri dahil), potasyum tutucu diüretikler, trimetoprim veyatrimetoprim/sulfametoksazol olarak da bilinen ko-trimoksazol ve özellikle aldosteronantagonistleri ve anjiotensin reseptör blokerleri alıyorsanız kandaki potasyum seviyenizyükselebilir. Bu sebeple doktorunuz kanınızdaki potasyum seviyesini ve böbrekfonksiyonlarınızı takip edebilir.

• Siklosporin veya heparin ile ADE inhibitörlerinin birlikte kullanımı sırasında hiperkalemi(kanda potasyum seviyesinin normalden daha yüksek olması) oluşabilmektedir. Doktorunuzkanınızdaki potasyum seviyesini takip edebilir.

• Tedaviye başlamadan önce su kaybınız, kan hacminizdeki azalma (hipovolemi) ve/veya tuzeksikliği durumunuz düzeltilmelidir.

• Tedavi sırasında kan basıncınızda aşırı düşme meydana gelirse (hipotansiyon), sırtüstü veayaklar zeminden yukarda olacak şekilde yatar duruma geçiniz. Gerekirse başka tedbirlerlebirlikte eksilen sıvı ihtiyacınızın yerine konması gerekir. Kan basıncı ve hacmi normaledöndükten sonra, CİBACEN tedavisine devam edebilirsiniz.

• Ağır kalp yetmezliğiniz varsa, kan basıncında düşme daha da belirginleşebilir ve böbrekfonksiyonlarınız azalabilir, CİBACEN ile tedavi sırasında bu yönden dikkatli takipedilmeniz gerekebilir.

• Böbreklerinizi çalışmasıyla ilgili bir sorununuz varsa, tedavinin ilk haftalarında böbrekfonksiyonunuzun izlenmesi gerekir.

• Siyahi kökenliyseniz; yüz veya boğazda şişkinliğe neden olan ciddi alerjik reaksiyon gibiyan etkilere maruz kalma olasılığınız daha yüksek olabilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza

danışın.

CİBACEN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

CİBACEN kullanırken alkollü içecekler almayınız. Alkol kan basıncını daha fazla düşürebilir ve/veya baş dönmesi ya da bayılma ihtimalini artırabilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.


Hamile kalmayı planlıyorsanız CİBACEN kullanmayınız. Hamile kalma ihtimaliniz varsa tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Tedavi sırasında hamileolduğunuzu fark ederseniz CİBACEN tedavisini derhal kesiniz.

CİBACEN tedavisi hamilelik sırasında başlatılmamalıdır.

Normalde doktorunuz hamileliğinizin başlamasından önce veya hamile olduğunuzu öğrenince CİBACEN tedavisini kesmenizi önerecektir ve tedaviye bir ADE inhibitörü ile devamedilmesinin kesinlikle gerekli olması dışında, size başka bir ilaç almanızı önerecektir.CİBACEN hamilelikte kullanılmamalıdır, çünkü az olsa da teratojenite (bebekte yapısal veyaişlevsel olarak bozukluk yaratma) riskini artırabilir ve bebeğinize ciddi zarar verebilir(“CİBACEN'i aşağıdaki durumlarda kullanmayınız” bölümüne bakınız).

İlk üç aylık hamilelik döneminden sonra bir ADE inhibitörüne maruz kalmanız halinde, doktorunuz anne karnındaki bebeğin böbrek fonksiyonu ve kafatasının ultrason kontrolünüyaptırmanızı tavsiye edecektir ve daha sonra yeni doğan bebeğin hipotansiyon riskiniinceleyecektir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız CİBACEN'i kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

CİBACEN ile tedavi sırasında araç veya makine kullanırken tedbirli olmalısınız. Özellikle tedavinizin başlarında kan basıncı düşmelerine daha duyarlı olabilirsiniz ve bu durum araç yada makine kullanmanızı güçleştirebilir. Eğer baş dönmesi veya kendinizi uykulu hissederseniz,bu etkiler geçinceye kadar araç ve makine kullanmayınız.

CİBACEN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ürün, laktoz monohidrat içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzlatemasa geçiniz.

İçerdiği hidrojenize kastor yağı mide bulantısı ve ishale veya ciddi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

CİBACEN aşağıdaki ilaçlarla, kullanılmamalıdır. . ,

* * Bubelge, güvenli elektroniK imza ile imzalanmıştır.


3. CİBACEN nasıl kullanılır?

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz:

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

CİBACEN tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Almanız gereken-CİBACEN dozunu ve tedavinin süresini doktorunuz size belirtecektir. CİBACEN tek başına veya diğer kan basıncı düşürücüilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Benazeprilin ani kesilmesinin kan basıncında ani yükselmelere neden olması beklenmez.

Yüksek kan basıncı tedavisi için:


Önerilen günlük dozu 2,5 - 20 mg'dır.

Diüretik almayan hastalarda tavsiye edilen başlangıç dozu günde 10 mg'dır (1 tablet). Dozaj kan basıncı cevabına göre, genellikle 1-2 hafta aralıklarla ayarlanır ve günde 20 mg'a (2 tablet)çıkılabilir. Bazı hastalarda doz aralığının sonuna doğru kan basıncı düşürücü etkide azalmaolabilir. Böyle hastalarda toplam günlük doz sabah ve akşam olmak üzere iki eşit doza bölünür.

Daha önce diüretik ile tedaviye başladıysanız, tedaviyi nasıl keseceğinizi ve CİBACEN'e nasıl

İzin verilen maksimum günlük doz, 40 mg'dır (4 tablet) (tek doz veya 2 doz şeklinde).

Yüksek kan basıncı ve böbrek fonksiyonu azalmış olan hastalar:


Doktorunuz belli durumlarda (kreatinin klerensi 30 ml/dk'nın altında) dozunuzu azaltabilir. Başlangıç dozu 5 mg'dır (yarım tablet). Dozaj günde 10 mg'a (1 tablet) artırılabilir.

Karaciğer rahatsızlığı olan hastalar:


Başlangıç dozu 5 mg'dır (yarım tablet).

CİBACEN, 10 mg tablet formunda bulunmaktadır ve tablette bulunan çentik, tabletin iki eşit doza bölünmesini sağlar. Bu sebeple uygulanabilecek en düşük doz 5 mg'dır. Kalpyetmezliğiniz varsa CİBACEN dozunu ve tedavinin süresini doktorunuz size belirtecektir.

Yüksek kan basıncı ve kalp yetmezliği olan hastalar:


Düşük başlangıç dozu 5 mg (yarım tablet) önerilir.

Uygulama yolu ve metodu:

CİBACEN, ağız yolundan kullanım içindir, yemeklerden önce, yemek sırasında veya sonrasında bir miktar su ile alınız, tabletleri çiğnemeyiniz.

Eğer mide rahatsızlığınız varsa, özellikle bulantı, kusma veya ishal şiddetliyse ya da geçmiyorsa hemen doktorunuza danışın. Bu rahatsızlıklar çok fazla su kaybetmenize neden olabilir vedüşük kan basıncına yol açabilir. Ayrıca egzersiz yaparken veya sıcak havalarda baş dönmesiveya bayılma da meydana gelebilir. Aşırı terleme size çok fazla su kaybettirir ve düşük kanbasıncına neden olur. Egzersiz ya da sıcak havalarda dikkatli olun.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

CİBACEN'in çocuklarda güvenliliği ve etkililiği tespit edilmemiştir. Bu nedenle kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanımı:

Hipertansiyondaki başlangıç dozu genellikle günde tek doz olarak 5 mg olup, doktorunuzun gerekli görmesi halinde 10 mg'a kadar artırılabilir.

Özel kullanım durumları İdrar Söktürücü kullanıyorsanız:

CİBACEN tedavisine başlanmadan 2-3 gün önce idrar söktürücü ilacı kesmelisiniz. Eğer kan basıncı CİBACEN ile yeterince kontrol altına alınamaz ise tedavinize daha sonra idrarsöktürücü eklenebilir.

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonlarınız değerlendirildikten sonra yetmezliğin ağırlığına göre tedavinizin ayarlanması gerekebilir. Hafif ve orta derece yetmezlik durumunuz var ise normal dozlardatedaviye devam belirtilecektir. Eğer şiddetli böbrek yetmezliğiniz var ise doktorunuz günde5 mg (yarım tablet) CİBACEN gibi düşük dozla başlamanızı söyleyecektir.

Karaciğer yetmezliği:

Ciddi olanlar dahil karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda başlangıç dozu günde 5 mg'dır.

Eğer CİBACEN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise, doktorunuz ve eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla CİBACEN kullandıysanız

CİBACEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer gerekenden daha fazla CİBACEN kullandıysanız, ilacın istenmeyen etkileri ve şiddeti artabilir. Aşırı doz alımında en çok karşılaşılan etki düşük kan basıncıdır. Belirgin düşük kanbasıncı (baş dönmesi veya bayılma gibi belirtiler) durumunda uzanıp bacaklarınızı yukarıkaldırınız.

CİBACEN'i kullanmayı unutursanız

Eğer CİBACEN almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alınız ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız. Unuttuğunuzu farkettiğinizde, sonraki doz saatineyaklaştıysanız, o zaman unuttuğunuz dozu atlayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.CİBACEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

CİBACEN'i doktorunuz söylemediği sürece kullanmayı bırakmayınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, CİBACEN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkileri olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastadan birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, CİBACEN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL

^ Bu belge

Belge DcdoktoKnnuza toödiKiffiz^vey^ısizegnHyafcıffihastaBeninkaciBıbölüfflüne . ıbaşv^wnu»:-titck-ebys

• Yüzünüzde, dudaklarınızda, boğazınızda yutmayı ve nefes almayı zorlaştıracak derecedeşişme bununla birlikte şiddetli kaşıntı ve kızarıklık,

• Döküntü, ağızda ülser, mevcut deri hastalıklarının kötüleşmesi, kızarma, kabarma, ve derideiçi sıvı dolu kesecikleri kapsayan şiddetli ciddi deri reaksiyonları (Stevens-Johnsonsendromu, pemfigus)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin CİBACEN'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerekolabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yaygın

• Öksürük, nefes darlığı, yüksek ateş gibi solunum şikayetleri

Seyrek

• Kalp rahatsızlıkları (kalp atış hızının artması, düzensiz ya da şiddetli kalp atışı, göğüs ağrısı,kalp krizi)

• Hepatit ve sarılık (karaciğer safra yollarında tıkanmayla halsizlik, iştahsızlık, mide bulantısı,karnın sağ üst tarafında ağrı, derinin ve gözakının sararması ve idrarın koyulaşması gibibelirtilerle seyreder)

Çok seyrek

• Pankreas iltihaplanması (karın üst bölümünde, özellikle sırta ve kuşak tarzında bele yayılanşiddetli ağrı ile birlikte, bulantı, kusma ve ateş ile seyreder)

• Kolay morarma ve normalden fazla kanama, normalden çabuk enfeksiyon kapma, boğazdailtihaplanma, ateş, yorgunluk, bitkinlik, sersemlik hissi varsa ya da deriniz solgunsa, bubelirtiler kemik iliği ve kanla ilgili problemlerin birer göstergesi olabilir.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın

• Baş ağrısı

• Baş dönmesi

• Çarpıntı

• Ortostatik semptomlar (baş dönmesi, halsizlik, bilişsel zorluklar, bulanık görme, kaygı,titizlik, çarpıntı, mide bulantısı, huysuzluk veya terleme gibi)

• Yüzde kızarma

• Öksürük, üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri

Mide-bağırsak rahatsızlıkları

Ciltte döküntü, kaşıntı

Cildin ışığa hassasiyeti

Sık idrara çıkma, idrar yaparken ağrı

Yorgunluk

Seyrek

Dudaklarda, göz kapaklarında ve/veya yüzde ödem Uyku bozuklukları

Depresyon, normalden daha fazla sinirlilik ya da iç gerginliği Denge bozuklukları (vertigo)

Uyuşma, karıncalanma veya hissizlik gibi normal olmayan deri hassasiyeti Aniden ayağa kalkarken baş dönmesi, tansiyon düşmesiGöğüs ağrısı, sıkışma ve baskı hissiKalpte ritm bozukluğuBulantı ve kusmaİshal veya kabızlıkKarın ağrısı

Eklem ağrısı ve eklemlerde şişlik Kas ağrısı

Sırt ağrısı ve sırtta baskı artışı Cildin sararmasıGöz beyazının sararması

Pemfigus (çoğunlukla deride ve ağızda olan ancak bazen burun içerisinde, boğazda, gözlerde ve cinsel organlarda da olabilen, yanık benzeri içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlayıpbunların kısa sürede patlayıp açılması ile üzeri kabuklanan yüzeysel yaralar şeklindeseyreden bir deri hastalığı)

Kan üre azotunda ve kreatinin değerlerinde artış

Çok seyrek

• Kan hücrelerinde azalma (trombositopeni, anemi)

• Tat alma bozukluğu

• Kulak çınlaması

• Kalp krizi

• Pankreatit (pankreas iltihabı)

• Stevens-Johnson sendromu (döküntü, ağızda ülser, mevcut deri hastalıklarının kötüleşmesi,ciltte kızarma, kabarma)

• Böbrek fonksiyonlarında bozulma

Bilinmiyor

• Kanda potasyum yüksekliği

A ^,, Bu belge, güvenlûelek^anik İmza İle İmzalanmıştır.,,x

titck-ebysAgra^^ositoz3(^c»ttaT^vl«sllsge^şfiSilen akyeuv%rksayâsıPAnaz^asfc^urumu)ik-,gra^^ositoz3(^c»ttaT^vl«sllsge^şfiSilen akyeuv%rksayâsıPAnaz^asfc^urumu)ik-,


• Nötropeni (kandaki nötrofülerin sayısının anormal derecede azalması)

• Anafılaktoid reaksiyonlar (Aniden başlayan, yüzde, dudaklarda, boğazda yutmayı ve nefesalmayı zorlaştıracak derecede şişme, bununla birlikte şiddetli kaşıntı ve kızarıklık ve aciltıbbi müdahale gerektiren alerjik reaksiyonlar)

• İnce bağırsaklarda ödem oluşması

• Psoriyazisin (sedef hastalığı hastalığı - en yaygın olarak dizlerde, dirseklerde, gövdede vekafa derisinde kırmızı, kaşıntılı pullu kabartılara neden olan cilt hastalığı) şiddetlenmesi

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. CİBACEN'in saklanması

CİBACEN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30oC altındaki oda sıcaklığında saklayınız ve nemden koruyunuz.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanımz.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CİBACEN'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığında belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:Üretim yeri:

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Esenyurt/İstanbul

Bu kullanma talimatı .^./^./tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Cibacen 10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Benazepril Hidroklorür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.