Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Teveten Plus 600 Mg / 12,5 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

TEVETEN PLUS® 600/12.5 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her film kaplı tablet 600 mg eprosartana eşdeğer eprosartan mesilat ve 12,5mg hidroklorotiyazid içerir.

Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin sellüloz, sığır kaynaklı laktoz monohidrat, prejelatinizenişasta (mısır) , krospovidon, magnezyum stearat, saf su, polivinilalkol, makrogol 3350, talk,titanyum dioksit (E171), demiroksit siyah (E172), demiroksit sarı (E172).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora ve ya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. TEVETEN PLUS® nedir ve ne için kullanılır?


2. TEVETENPLUS®'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. TEVETEN PLUS® nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. TEVETEN PLUS®' ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TEVETEN PLUS® nedir ve ne için kullanılır?

• TEVETEN PLUS®, eprosartan ve hidroklorotiyazid adı verilen iki etkin maddeiçermektedir.

Eprosartan,

'anjiyotensin II reseptör antagonisti' adı verilen ilaç grubuna dahildir. Vücudunuzdaki anjiyotensin II adı verilen maddenin etkisini engeller. Bu madde sizin kandamarlarınızın daralmasına sebep olur. Bu da kanın damarlardan akışını güçleştirir veböylece kan basıncınız yükselir. Bu maddenin bloke edilmesiyle, damarlarınız gevşer vekan basıncınız düşer.

Hidroklorotiyazid,

'tiyazid diüretikleri' adı verilen ilaç grubuna dahildir. Daha sık ve daha çok idrara çıkmanızı sağlar. Bu durum, kan basıncınızın düşmesine neden olur.

• TEVETEN PLUS® , krem renginde, bir yüzünde '5147' yazılı, kapsül şeklindetabletlerdir.

• TEVETEN PLUS® yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılır.

• TEVETEN PLUS® yalnızca, tek başına eprosartan ile yapılan tedavi ile kan basıncınızınyeterli şekilde düşürülmediği durumda verilir.

TEVETEN PLUS® 'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Eğer eprosartan, hidroklorotiyazid veya TEVETEN PLUS® 'ın herhangi bir bileşenineveya sülfonamidlere karşı aşırı duyarlıysanız,

• Ciddi karaciğer hastalığınız varsa

• Ciddi böbrek hastalığınız varsa

• Böbreklerdeki kan akışı ile ilgili ciddi problemleriniz varsa veya tek böbreğiniz varsa vedarlık mevcutsa

• Kanınızda ölçülebilen kalsiyum seviyesi yüksekse, potasyum seviyesi düşükse veyasodyum seviyesi düşükse

• Safra kesesi veya safra kanalınızda problem varsa (safra kesesi taşı)

• Gut hastalığınız veya kanınızdaki “ürik asit “ seviyesinin yükseldiğine (hiperürisemi) dairbaşka belirtiler varsa

• Hamileyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız ya da emziriyorsanız

• Şeker hastalığınız veya böbrek fonksiyonunuzda bozulma varsa ve tansiyonunuzudüşürmek için aliskiren içeren bir ilaç kullanıyorsanız

Bu ilacı yukardakilerden herhangi biri sizde mevcutsa kullanmayınız. Eğer emin değilseniz,

bu ilacı kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.

TEVETEN PLUS® 'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer aşağıdakilerden herhangi biri sizde mevcutsa TEVETEN PLUS® kullanmadan önce

doktor veya eczacınıza danışınız:

• Cilt kanseri geçirdiyseniz veya tedavi sırasında beklenmedik bir cilt lezyonu geçirirseniz.Hidroklorotiyazid ile tedavi, özellikle yüksek dozlarda uzun süreli kullanımı, bazı cilt vedudak kanseri tiplerinin (melanom dışı cilt kanseri) riskini arttırabilir. TEVETEN PLUS®kullanırken cildinizi güneş ve UV ışınlarına maruziyetten koruyun.

• Başka karaciğer probleminiz varsa

• Böbrek nakli yapıldıysa

• Başka böbrek probleminiz varsa. Doktorunuz, tedaviye başlamadan önce ve tedavinizsırasında belirli aralıklarla böbreklerinizin çalışmasını kontrol edecektir. Doktorunuzayrıca kanınızdaki potasyum, kreatinin ve 'ürik asit' seviyesini kontrol edecektir.

• Aliskiren veya ADE inhibitörü gibi (tansiyon düşürücü bir ilaç grubu, örn: enalapril,lisinopril, ramipril), yüksek tansiyonunuzu tedavi edici bir ilaç kulanıyorsanız veözellikle diyabet (şeker hastalığınız) ve böbrek rahatsızlıklarınız varsa doktorunuzböbrek fonksiyonlarınızı, kan basıncınızı ve kanınızdaki elektrolit seviyelerini (örn:potasyum) düzenli aralıklarla kontrol edebilir.

• Koroner kalp hastalığı (kalp damarlarında hastalık), kalp yetmezliği, kan damarlarınızdaveya kalp kapakçıklarında daralma gibi bir kalp probleminiz ya da kalp kasınız ile ilgili birprobleminiz varsa

• 'Sistemik Lupus Eritematozus (SLE)' denilen bir hastalığınız varsa

• Şeker hastalığınız (diyabet) varsa. Doktorunuzun diyabet ilaçlarınızın dozunu değiştirmesigerekebilir.

• Vücudunuz 'aldosteron' denen bir hormonu çok üretiyorsa

• Geçmişte alerjiniz varsa

TEVETEN PLUS®'ın içeriğinde yer alan hidroklorotiyazid (idrar söktürücü) vücudunuzda elektrolit dengesizliğine yol açabilir. Bu nedenle doktorunuz düzenli aralıklarla elektrolitdengenizi kontrol edebilir.

• Düşük tuz diyeti yapıyorsanız, 'idrar söktürücü' denilen bir ilaç (diüretik) alıyorsanız veyakusuyorsanız ya da ishalseniz tansiyonunuz düşebilir (hipotansiyon). Bu durumlar, kanhacminizin veya kanınızdaki sodyum seviyesinin azalmasına ve elektrolit dengesizliğineneden olabilir. TEVETEN PLUS® ile tedaviye başlamadan önce bu durumlarındüzeltilmesi gereklidir.

• Yüksek tansiyon nedeniyle, ADE inhibitörleri, anjiyotensin II reseptör blokörü grubundanilaçlar ya da eş zamanlı olarak aliskiren içeren ilaç alıyorsanız, bu ilaçların birliktekullanımı sonunda tansiyon düşüklüğü, bayılma, potasyum artışı ve böbrek işlevlerindebozulma (böbrek yetmezliği dahil) olabilir. Bu nedenle A^E inhibitörleri, anjiyotensin IIreseptör blokörleri ya da aliskireni eş zamanlı kullanmayınız.

Eğer bu gruplardan ikisinin birlikte kullanımı mutlaka gerekli görülüyorsa, sadece uzman gözetimi altında kullanılmalı ve böbrek fonksiyonunuz, elektrolitleriniz (potasyum gibi) vekan basıncınız doktorunuz tarafından sık sık takip edilmelidir.

• Şeker hastalığına bağlı böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa, A^E inhibitörleri veanjiyotensin II reseptör blokörlerini birlikte kullanmayınız.

• Şeker hastalığınız veya böbrek fonksiyonunuzda bozulma varsa A^E inhibitörleri,anjiyotensin II reseptör blokörleri ve aliskireni eş zamanlı kullanmayınız.

• Serum potasyumunu artırabilecek başka ilaçlar alıyorsanız (“Diğer ilaçlar ve Teveten Plus”bölümüne bakınız).

Eğer yukarıdakilerden herhangi birisi sizde mevcutsa (veya emin değilseniz), TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.

TEVETEN PLUS® kullanımından sonra bir veya iki gözünüzde görme değişikliği veya ağrı olursa doktorunuza söyleyiniz. TEVETEN PLUS® kullanımından saatler veya haftalar sonragözün vasküler tabakasında sıvı birikimi (koroidal efüzyon) veya glokom geliştirmekteolduğunuza dair bir işaret, gözünüzde/gözlerinizde basınç artışı belirtisi olabilir. Bu durumtedavi edilmezse kalıcı görme kaybına yol açabilir. Daha önce bir penisilin veya sülfonamidgrubu ilaca alerjiniz olduysa, bu yan etki açısından daha yüksek risk altında olabilirsiniz. Budurumda ürün tedavisini bırakmalı ve tıbbi yardım almalısınız.

• Geçmişte hidroklorotiyazid alımını takiben solunum veya akciğer problemleri(akciğerlerde iltihaplanma veya sıvı birikimi dahil) yaşadıysanız. TEVETEN PLUS®aldıktan sonra ciddi bir nefes darlığı veya nefes almada zorluk yaşarsanız ürün tedavisinibırakmalı ve tıbbi yardım almalısınız.

Aşağıdaki durumlarda, TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktorunuz veya eczacınıza danışınız:

• Ameliyat olacaksanız.

• Anti-doping testi yaptıracaksınız. Bu ilacın içindeki hidroklorotiyazid testte pozitif sonuçverebilir.

• Diğer kan testlerini yaptıracaksınız.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

TEVETEN PLUS® aç veya tok olarak alınabilir.

TEVETEN PLUS® kullanırken alkol alınması kan basıncınızı düşürebilir, ve yorgunluk veya sersemlik hissedebilirsiniz.

Düşük tuz diyeti yapıyorsanız TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Yeterli miktarda tuz almamak, kan hacminizin veya kanınızdaki sodyum seviyesininazalmasına neden olabilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Hamile olduğunuzu veya hamile kalabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuzasöyleyiniz. Doktorunuz, hamile kalmadan önce veya hamile olduğunuzu fark ettiğinizanda TEVETEN PLUS® alımını durduracak ve TEVETEN PLUS® yerine başka bir ilaçalmanızı söyleyecektir.

• Hamileyseniz TEVETEN PLUS®'ı kullanmayınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziren kadınlarda TEVETEN PLUS® kullanımı önerilmemektedir. Özellikleyenidoğan veya prematüre (erken doğan) bebek emziriyorsanız doktorunuz başka birtedaviye geçecektir.

• Emziriyorsanız TEVETEN PLUS® kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

TEVETEN PLUS

® ' ın araç ve makine kullanma yeteneğini etkileyeceği düşünülmemektedir. Bununla birlikte TEVETEN PLUS®kullanırken, uykulu olma hali veya sersemlik

hissedebilirsiniz. Böyle hissederseniz araç ve makine kullanmayınız ve doktorunuza danışınız.

TEVETEN PLUS'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TEVETEN PLUS,Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

TEVETEN PLUS® bazı ilaçların (bitkisel ilaçlar dahil olmak üzere) işlevini etkileyebilir. Bazı ilaçlar da TEVETEN PLUS®'ın işlevini etkileyebilir.

Özellikle aşağıdaki ilaçları alıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz:

• Ruhsal problemler için kullanılan lityum. TEVETEN PLUS® lityum seviyesiniartırabileceği için doktorunuz kanınızdaki lityum seviyesini kontrol etmelidir.

• Metformin veya insülin gibi diyabet ilaçları. Doktorunuzun diyabet ilacınızın dozunudeğiştirmesi gerekebilir.

• Potasyum kaybına nedenüaslârknısutabletleri', 'laksatifler' (kabızlığa

Belge Do

(ağız yaralarının tedavisinde kullanılan bir ilaç) ve 'ACTH' denen ve hipofiz bezinden salgılanan bir hormon olabilir. TEVETEN PLUS® bu ilaçlarla birlikte alındığında kandakipotasyum seviyesinin düşmesi riskini artırabilir.

Kanınızdaki sodyum miktarını azaltabilen ilaçlar. Bunlar; depresyon, psikoz (ruhsal denge bozukluğu) ve epilepsiyi (sara hastalığı) tedavi eden ilaçları içerir. TEVETEN PLUS®, builaçlarla birlikte alındığında, kandaki sodyum seviyesinin düşmesi riskini artırabilir.

Ağrı ve iltihabı giderici ilaçlar. Non-Steroidal Antienflamatuvar İlaçlar' (NSAİİ'ler) örn. İbuprofen, naproksen, diklofenak, indometasin, asetilsalisilik asit, selekoksib veyaetorikoksib .

Kalp yetmezliği veya hızlı ve düzensiz nabız için kullanılan digoksin gibi dijitalis glikozidleri. TEVETEN PLUS® düzensiz nabız riskini artırabilir.

Beta blokörler (kalp ritmini düzenleyici) ve diazoksit (Kan şekeri düşüklüğü ve yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan bir ilaç). TEVETEN PLUS® ile birlikte alındığındakanınızdaki şeker seviyesi artabilir.

'Metotreksat' ve 'siklofosfamid' gibi kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar Noradrenalin gibi kan damarlarını daraltan veya kalbi uyaran ilaçlarBaklofen' ve 'tubokurarin' gibi kaslarınızı gevşeten ilaçlarAnestezi ilaçları

Parkinson hastalığı veya viral hastalıkların tedavisinde kullanılan amantadin. TEVETEN PLUS® amantadinin neden olduğu yan etkilerin riskini artırabilir.

Eğer yukarıdakilerden herhangi birisi sizin için geçerliyse (veya emin değilseniz), TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.

ADE inhibitörleri, anjiyotensin II reseptör blokörleri ya da aliskiren içeren ilaçları birlikte kullanırsanız, bu ilaçları tek olarak kullanmanıza kıyasla, tansiyon düşüklüğü, potasyum artışıve böbrek işlevlerinde azalma (böbrek yetmezliği dahil) gibi yan etkilerin oluşma riski artar.

Aşağıdaki ilaçlar TEVETEN PLUS®' ın etkisini azaltabilir:

• 'Kolestipol' ve 'kolestiramin' gibi kanınızdaki yağ miktarını azaltan ilaçlar

Eğer yukarıdakilerden herhangi birisi sizin için geçerliyse (veya emin değilseniz), TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.

Aşağıdaki ilaçlar TEVETEN PLUS®' ın etkisini artırabilir:

'Sakinleştiriciler' ve 'narkotikler' gibi uyku ilaçları Depresyonu tedavi etmek için kullanılan ilaçlar'Biperiden' gibi Parkinson hastalığında kullanılan bazı ilaçlarKan basıncınızı düşüren ilaçlar

Hücreleri kemoterapiden koruyan 'amifostin' isimli bir ilaç

Eğer yukarıdakilerden herhangi birisi sizin için geçerliyse (veya emin değilseniz), TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız doktorunuz kan testi yapabilir:

• Potasyum içeren ilaçlar veya potasyum tutucu ilaçlar

• 'Heparin' (kan sulandırıcı), trimetoprim ve 'ADE inhibitörleri' (tansiyon düşürücü) gibipotasyum seviyelerini artıran ilaçlar

• 'Probenesid', 'sülfinpirazon' ve 'allopurinol' gibi gut ilaçları

• 'Metformin' ve 'insülin' gibi şeker ilaçları

• Kinidin, disopiramid, amiodaron ve sotalol gibi kalp ritmini kontrol eden ilaçlar

• 'Tetrasiklinler' gibi bazBıa^tibiyotiklEEtronik İmza ile imzalanmıştır.

Belge Dqğruianfö'nda2in,<iloıprömaz!Fvelevöpi®mazin gibt'basıınti'psiK©ti'k'flâçlar"g°''t''/^^g'''"-*"'"-"''>'^

• Kalsiyum tuzları veya D vitamini

• Steroidler

• Aliskiren; şeker hastası iseniz ya da böbrek yetmezliğiniz varsa aliskiren kullanmayınız.

TEVETEN PLUS® kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız. Kan testlerinizin sonuçlarına göre, doktorunuz bu ilaçlarla veya TEVETEN PLUS®'la olan tedavinizideğiştirmeye karar verebilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. TEVETEN PLUS® nasıl kullanılır?

•Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Yetişkinlerde olağan doz,günde 1 defa sabahları alınan 1 tablettir.

TEVETEN PLUS®'ı doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Emin olmadığınız zaman doktor veya eczacınıza danışınız.

•Uygulama yolu ve metodu:

TEVETEN PLUS®, sadece ağızdan kullanım içindir.

TEVETEN PLUS®, aç veya tok olarak alınabilir.

Tablet bir bütün olarak bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletleri ezmeyiniz veya çiğnemeyiniz Tabletleri her gün aynı saatte sabah alınız.

•Değişik yaş grupları:

Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı:

TEVETEN PLUS® çocuklar ve 18 yaşın altındaki ergenlerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:•Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Kandanki kreatin maddesini temizleme kabiliyeti 30ml/dk'nın üzerinde böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir. Ağır böbrek yetmezliği olan hastalardaTEVETEN PLUS® kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif-orta dereceli karaciğer yetmezliği olan hastalarda TEVETEN PLUS®'ın kullanılması tavsiye edilmemektedir. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda TEVETEN PLUS®kullanılmamalıdır.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Eğer TEVETEN PLUS® 'ın etkisinin çok güçlü ya da zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuzla veya eczacınız ile konuşunuz.


TEVETEN PLUS® 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden daha fazla TEVETEN PLUS® kullanmışsanız, veya başkası kazayla kullanmışsa, doktorunuza danışınız veya derhal hastaneye gidiniz. İlaç paketinizi yanınızdagötürünüz. Aşağıdaki etkiler görülebilir:

• kan basıncınızdaki düşüşten dolayı (hipotansiyon) sersemlik ve baş dönmesi

• mide bulantısı

• uyku hali

• susuzluk (dehidrasyon)

TEVETEN PLUS®'ı kullanmayı unutursanız

İlacınızı almayı unutursanız, hatırladığınız anda ilacınızı alınız. İlacınızı almayı unutursanız ve bir sonraki dozunuz yaklaşmışsa, unuttuğunuz dozu atlayınız. 12 saat içinde iki dozalmayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


TEVETEN PLUS® ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan TEVETEN PLUS® tedavisini bırakmayınız. Eğer ilacınızın kullanımı ile ilgili sorularınız olursa, doktor veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, TEVETEN PLUS®'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Bu ilacın kullanımı ile aşağıdaki yan etkiler ortaya çıkabilir:

Gözlenen yan etkilerin sıklığı aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır:

Çok yaygın

10 hastanın en az birinde görülebilir

Yaygın

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir

Yaygın olmayan

100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir

Seyrek

1000 hastanın birinden az görülebilir

Çok seyrek

10000 hastanın birinden az görülebilir

Bilinmiyor

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

Aşağıdakilerden biri olursa, TEVETEN PLUS®'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Eğer alerjik reaksiyon gerçekleşirse, TEVETEN PLUS®'ı kullanmayı bırakıp derhal doktora gidiniz. Belirtiler aşağıdakileri içerebilir:

• Döküntü veya şişme ile birlikte kurdeşen (ürtiker) gibi deri reaksiyonları (10 hastanınbirinden az görülen)

• Yüzde, deride ve mukoz membranında şişme (anjiyoödem) (100 hastanın birinden azgörülen)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin TEVETEN PLUS®'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

TEVETEN PLUS®' ın diğer olası yan etkileri aşağıdakileri içerir:Çok yaygın

• Baş ağrısı

Yaygın

Sersemlik hissi Karıncalanma, sinir ağrısıBulantı, kusma veya ishalGüçsüzlük (asteni)

Döküntü Kaşıntı

Hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı (rinit)

Ayağa kalktığınızda oluşan tansiyon düşmesi dahil düşük tansiyon. Baş dönmesi veya sersemlik hissedebilirsiniz.

• Kan testlerinde değişim, örneğin:

- Kandaki glukoz seviyesinin artması (hiperglisemi)

Yaygın olmayan

Uyumada güçlük (insomni)

Depresif hissetme Endişeli veya sinirli hissetmeCinsel işlev bozukluğu ve/veya cinsel istekte değişimKas kramplarıAteş

Baş dönmesi (vertigo)

Kabızlık

Kan testlerinde değişim, örneğin:

- Ürik asit seviyesinde artış (gut)

- Yağ seviyesinde artış (kolesterol)

- Potasyum, sodyum ve klorür seviyelerinde azalma

- Beyaz kan hücrelerinin sayısında azalma

Seyrek

• Akciğerlerde su birikmesi

• Akciğer iltihabı

• Pankreas iltihabı

Çok seyrek

• Hemolitik anemi (kırmızı kan hücrelerinin yıkımına bağlı kansızlık)

• Akut solunum sıkıntısı (belirtiler şiddetli nefes darlığı, ateş, halsizlik ve bilinç bulanıklığı,konfüzyon)

Bilinmiyor

• İştah kaybı

• Sarılık

• Huzursuzluk

• Kan sayımında değişim: granülositler ve trombositlerde azalma

. Btirbelge, güvenli elektronik miza ne imzalanmıştır.

• Kandaki magnezyum seviyesinin azalması

• Kandaki kalsiyum ve trigliserid seviyesinin artması

• Böbrek bozuklukları

• Böbrek iltihabı

• Akut böbrek yetmezliği

• Kan damarı duvarının iltihabı

• Ölü deri hücreleri (toksik epidermal nekroliz) dahil ciltte kabarcık oluşumu, ışığaduyarlılık

• Kutanöz lupus eritematozus (bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu genelliklevücudumuzun güneşe maruz kalan bölgelerinde oluşan kurdeşen veya deri lezyonları)

• Sistemik lupus eritematozus (bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu vücutta deri veorgan iltihabına yol açan rahatsızlık)

• Eklem ağrısı (artralji)

• Ciddi alerjik reaksiyonlar (anafilaktik reaksiyonlar)

• Güneş ışınlarına karşı hassasiyetin artması (ışığa duyarlılık)

• Cilt ve dudak kanseri (Melanom dışı cilt kanseri)

• Yüksek basınç nedeniyle gözlerinizde görme bozuklukları veya ağrı (gözün vaskülertabakasında sıvı birikimi (koroidal efüzyon) veya akut açı kapanması glokomunun belirtisiolabilir)

Herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktor veya eczacınıza danışınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak yada0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. TEVETEN PLUS®'m saklanması

TEVETEN PLUS®'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TEVETENPLUS® 'ı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Abbott Laboratuarları İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti.

Saray Mah., Dr. Adnan Büyükdeniz Cad., No:2,

Kelif Plaza, 34768 Ümraniye -İstanbul

Üretim Yeri:


Mylan Laboratories SAS Route de Belleville,

Lieu dit Maillard 01400 Chatillon-sur-Chalaronne/Fransa

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.



İlaç Bilgileri

Teveten Plus 600 Mg / 12,5 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Eprosartan / Hidroklortiyazid

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.