Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Jemvy 20 Mg/0,4 Ml Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIJEMVY 20 mg/0,4 mL enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır enjektörDeri altı enjeksiyon yoluyla uygulanır.

Steril

Etkin madde:

Her bir kullanıma hazır enjektör 0,4 mL çözeltide 20 mg ofatumumabiçerir (50 mg/ml).

Ofatumumab, rekombinant DNA teknolojisi ile bir murin hücre hattında (NS0) üretilen tamamen insan bir anti-CD20 monoklonal antikordur.

Yardımcı maddeler:

Arjinin, sodyum asetat trihidrat, sodyum klorür, polisorbat 80,disodyum edetat, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularımız olursa, lütfen doktorumuza veya eczacımıza danışımız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarıma vermeyiniz.


• Bu ilacım kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğimizde bu ilacıkullandığınızı doktorumuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyumuz. İlaç hakkımda size önerilen dozum dışımdayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1.JEMVYnedir ve ne için kullanıhr?


2.JEMVYkullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3.JEMVYnasıl kullanılır?


4. Olası istenmeyen etkiler nelerdir?5.JEMVY'ninsaklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. JEMVY nedir ve ne için kullanılır?

JEMVY, kullanıma hazır enjektör içinde berrak ila hafif bulanık ve renksiz ila hafif kahverengimsi-sarı renkte enjeksiyonluk çözeltidir. JEMVY, 1 kullanıma hazır enjektör içeren

paket halinde takdim edilmektedir. elektronik imza ile imzalanmıştır.

JEMVY, ofatumumab etkin maddesini içerir. Ofatumumab monoklonal antikorlar olarak adlandırılan bir ilaçlar grubuna aittir.

JEMVY, relapsla seyreden multipl skleroz (RMS) tiplerinin görüldüğü yetişkinlerin tedavisinde kullanılır.

JEMVY, B hücrelerinin yüzeyindeki CD20 olarak adlandırılan bir hedefe bağlanarak etki eder. B hücreleri bağışıklık sisteminin (vücudun savunması) bir parçası olan ve multipl sklerozdarole sahip bir beyaz kan hücresi tipidir. Multipl sklerozda, bağışıklık sistemi sinir hücrelerininetrafındaki koruyucu tabakaya saldırır. B hücreleri bu süreçte yer alır. JEMVY, B hücrelerinihedef alıp, uzaklaştırarak, atak olasılığını azaltır, semptomları hafifletir ve hastalığınilerlemesini yavaşlatır.

2. JEMVY'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerJEMVY'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer,

• Ofatumumab veya bu ilacın diğer bileşenlerinden herhangi birine alerjiniz varsa,

• Size bağışıklık sisteminiz ile ciddi sorunlarınız olduğu söylenmişse,

• Ciddi bir enfeksiyon geçiriyorsanız,

• Kanser hastalığınız varsa.

Yukarıda belirtilen durumlar sizin için geçerliyse, doktorunuza durumunuzu bildiriniz.

Böyle bir durumda JEMVY kullanmamalısınız.

JEMVY'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerliyse, JEMVY'yi kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz:

• JEMVY, hepatit B virüsünün yeniden aktif hale gelmesine neden olabilir. Doktorunuzhepatit B enfeksiyonu riski taşıyıp taşımadığınızı kontrol etmek için bir kan testiyapacaktır. Bu test hepatit B'niz olduğunu veya hepatit B taşıyıcısı olduğunuzugösterirse, doktorunuz sizi bir uzmana sevk edecektir.

• JEMVY ile tedaviye başlamadan önce doktorunuz bağışıklık sisteminizi kontroledebilir.

• Bir enfeksiyon geçiriyorsanız, doktorunuz size JEMVY verilemeyeceğine kararverebilir ve JEMVY ile tedavinizi enfeksiyon düzelene kadar erteleyebilir.

• Doktorunuz JEMVY ile tedavinize başlamadan önce herhangi bir aşıya ihtiyacınız olupolmadığını kontrol edecektir. Canlı veya canlı-attenüe aşı olarak adlandırılan bir aşıtipine ihtiyacınız varsa, aşı JEMVY tedavisine başlamanızdan en az 4 hafta önceverilmelidir. Diğer aşı tipleri JEMVY tedavisine başlamanızdan en az 2 hafta önceverilmelidir.

JEMVY ile tedavi sırasında aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerliyse derhal doktorunuza söyleyiniz:

Belge Do

yaşarsanız. Bunlar JEMVY tedavisinin en yaygın yan etkileri olup, Bölüm 4'te açıklanmaktadır. Genellikle JEMVY enjeksiyonu sonrası, özellikle de ilk enjeksiyonsonrası 24 saat içinde meydana gelirler. İlk enjeksiyon bir sağlık uzmanı denetimialtında gerçekleşmelidir.

• Bir enfeksiyon geçiriyorsanız. Daha kolay enfeksiyon kapabilirsiniz veya zatengeçirmekte olduğunuz bir enfeksiyon kötüleşebilir. Bunun nedeni JEMVY'nin hedefaldığı bağışıklık hücrelerinin aynı zamanda enfeksiyonla savaşmaya yardımcıolmalarıdır. Enfeksiyonlar ciddi olabilir ve bazen hayati risk taşıyabilir.

• Aşı yaptırmayı planlıyorsanız. Doktorunuz ihtiyacınız olan aşının bir canlı aşı, canlı-attenüe aşı mı yoksa başka bir tip aşı mı olduğunu size söyleyecektir. JEMVY iletedavi sırasında canlı veya canlı-attenüe aşı yaptırmamalısınız, çünkü bu enfeksiyonlasonuçlanabilir. Diğer aşı tipleri JEMVY ile tedavi sırasında verilirse daha az işeyarayabilir.

JEMVY ile tedaviniz sırasında aşağıdakilerden herhangi birini yaşarsanız bunlar ciddi bir durumun belirtileri olabileceği için derhal doktorunuza söyleyiniz:

• Multipl sklerozunuzun kötüleştiğini düşünüyorsanız (örn., güçsüzlük veya görme değişiklikleri) veya yeni ya da olağandışı semptomlar fark ettiyseniz. Bu etkiler,progresif multifokal lökoensefalopati (PML) olarak adlandırılan bir virüsenfeksiyonunun neden olduğu nadir bir beyin bozukluğuna işaret edebilir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Biyoteknolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

JEMVY'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

JEMVY'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması hakkında veri bulunmamaktadır.

Hamilelik ve çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız JEMVY'yi kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

JEMVY kullanırken ve bıraktıktan sonraki 6 ay boyunca hamile kalmaktan kaçınmalısınız.

Hamile kalma ihtimaliniz varsa tedavi sırasında ve JEMVY'nin durdurulmasından sonraki 6 ay boyunca etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Mevcut seçenekleri doktorunuzadanışınız.

Tedavi sırasında veya son dozun ardından 6 ay içinde hamile kalırsanız veya hamile olduğunuzu düşünürseniz derhal doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz JEMVY'nin hamileliküzerindeki potansiyel riskleri konusunda sizinle görüşecektir. Bunun nedeni JEMVY'nin hem

annede_ hem de anne kam^ftda,kivebeb§kto%ıkbağ\şıkka„hücrelerinin (B hücreleri) sayısını

azaltabilmesidir.

Emzirmehacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

JEMVY anne sütüne geçebilir. JEMVY kullanırken bebeğinizi emzirmeden önce faydalar ve riskler hakkında doktorunuzla konuşunuz.

Yenidoğan bebeklerin aşılanması

Eğer hamileliğiniz sırasında JEMVY kullandıysanız yenidoğan bebeğinizi aşılamadan önce doktorunuzdan veya eczacınızdan tavsiye alınız.

Araç ve makine kullanımı

JEMVY'nin araç ve makine kullanma üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmemektedir.

JEMVY'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında 'sodyum içermez'.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler de dahil olmak üzere eğer herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandıysanız veya kullanma ihtimalinizvarsa, doktorunuzu bilgilendiriniz.

Özellikle aşağıdaki durumlarda doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz:

• Bağışıklık sistemini etkileyen ilaçları alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya almaihtimaliniz varsa. Bunun nedeni bu ilaçların bağışıklık sisteminiz üzerinde ilave biretkiye sahip olma ihtimalidir.

• Aşı yaptırmayı planlıyorsanız.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. JEMVY nasıl kullanılır?

JEMVY'yi her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği gibi kullanınız. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

DoktorUnuzun reçetelediği dozuaşmıay^J^İFonik imza ile imzalanmıştır.

Belge D(-raiangaşliangıç5ğoz;u^Aives2kohöfiaiarda^ygulan8ng20imğdjEMVY^^r^F3y'haftadai>fenieksiyon

yoktur.

4. haftadan itibaren her ayda önerilen doz 20 mg JEMVY'dir.

Zaman

Doz

0. hafta (tedavinin başlangıcı)
20 mg
1. hafta
20 mg
2. hafta
20 mg
3. hafta
Enjeksiyon yapılmayacaktır
4. hafta
20 mg
Ardından her ay
20 mg

Doktorunuzun size söylediği sürece JEMVY'yi her ay kullanmaya devam ediniz.

Doktorunuz tedavinin istenen etkiyi gösterip göstermediğini belirlemek üzere durumunuzu düzenli olarak kontrol edecektir.

JEMVY'yi ne kadar süre kullanacağınızla ilgili sorularınız varsa, doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşunuz.

Uygulama yolu ve metodu:

JEMVY'i günün istediğiniz saatinde kullanabilirsiniz (sabah, öğle veya akşam).

JEMVY deri altı enjeksiyonu ile uygulanır.

İlk enjeksiyon bir sağlık uzmanı denetimi altında uygulanmalıdır.

JEMVY kullanıma hazır enjektörler sadece tek kullanımlıktır.

JEMVY'nin nasıl enjekte edileceği ile ilgili detaylı açıklamalar için bu kullanma talimatının sonunda yer alan “JEMVY kullanıma hazır enjektör için kullanma talimatları” başlığı altınabakınız.

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı:

JEMVY, 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

55 yaşın üzerindeki hastalar için özel bir doz ayarlama önerisi yoktur.

Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Eğer JEMVY'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla JEMVY kullandıysanız:

JEMV^'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız hemen bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.JEMVY'yi kullanmayı unutursanız

JEMVY'den tam fayda sağlamak için her bir enjeksiyonu zamanı geldiğinde uygulamanız önemlidir.

Bir JEMVY enjeksiyonunu unuttuğunuzu fark ederseniz, mümkün olan en kısa zamanda enjeksiyonu kendinize yapınız. Bir sonraki planlanmış doza kadar beklemeyiniz. Ardındangelecek enjeksiyonların zamanlaması, orijinal programa göre değil unutulan enjeksiyonuuyguladığınız günden itibaren hesaplanmalıdır.

Unutulan bir dozu telafi etmek için çift doz almayınız.JEMVY ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuz ile konuşmadan JEMVY kullanmayı bırakmayınız veya dozunuzu değiştirmeyiniz.

Kanınızda düşük B hücresi düzeylerine sahip olmakla ilişkili bazı yan etkiler söz konusu olabilir. JEMVY ile tedaviyi bıraktıktan sonra, kanınızdaki B hücrelerinin düzeyi kademeliolarak normale yükselecektir. Bu durum birkaç ay sürebilir. Bu süre zarfında bu kullanmatalimatında tanımlanan bazı yan etkiler halen görülebilir.

Bu ilacın kullanımı ile ilgili daha fazla sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi, JEMVY ile tedavi edilen hastalar bazı yan etkiler yaşayabilir; ancak yan etkiler tüm hastalarda görülmez.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek Çok seyrekSıklığı bilinmeyen

:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

:100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastada birden fazla görülebilir. :10.000 hastanın birinden az görülebilir.

:Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Aşağıdakilerden herhangi3birıin,igfaskderaefflM,ıdoktosMnuza söyleyiniz:şağıdakilerden herhangi3birıin,igfaskderaefflM,ıdoktosMnuza söyleyiniz:


Çok yaygın:

- Boğaz ağrısı veya burun akıntısı gibi semptomlarla üst solunum yolu enfeksiyonları

- Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, ağrı, kaşıntı ve şişlik gibi enjeksiyon bölgesireaksiyonları

- Ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, titreme ve yorgunluk gibi enjeksiyonla ilişkili reaksiyonlar-Bunlar genellikle, bilhassa ilk enjeksiyondan sonra olmak üzere bir JEMVYenjeksiyonundan sonraki 24 saat içinde meydana gelir.

- İdrar yolu enfeksiyonları

Yaygın:

- Enfeksiyona karşı korumaya yardımcı olan immünoglobulin M olarak adlandırılan birproteinin kan düzeyinde azalma

- Ağız uçukları

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.
5.

JEMVY'nın saklanması

JEMVY'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra JEMVY^yi kullanmayınız.


Karton kutu ve blister folyo üzerinde SKT ibaresinden sonra belirtilen son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayınız. Son kullanma tarihi, o ayın son gününe işaret eder.

Kullanıma hazır enjektörleri ışıktan korumak üzere dış kartonunda muhafaza edin. Buzdolabında (2°C-8°C) saklayınız. Dondurmayınız.

Eğer çözeltinin görünür partiküller içerdiğini veya bulanık olduğunu fark ederseniz JEMVY'yi kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz JEMVY'yi kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Farmanova Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi Suryapı & Akel İş Merkezi, Rüzgarlıbahçe Mah.Şehit Sinan Eroğlu Cad. No: 6,

Ruhsat Sahibi:


Üretim Yeri:


34805 Kavacık, Beykoz/İstanbul

Novartis Pharma Stein AG, Schaffhauserstrasse, 4332Stein/İsviçre

tarihinde onaylanmıştır.



Bu kullanma talimatı.




JEMVY'yi enjekte etmeden önce bu kullanma talimatlarım anlamanız ve izlemenizönemlidir.

JEMVY'yi ilk kez kullanmadan önce sorularınız olursa doktorunuzla, eczacınızla veya

hemşirenizle konuşunuz.

Unutmayınız:

• JEMVY kullanıma hazır enjektörü, dış kartondaki mühür veya blister mührü kırılmışsa

kullanmayınız

. JEMVY kullanıma hazır enjektörü kullanıma hazır olana kadar mühürlükartonunda muhafaza ediniz.

• JEMVY kullanıma hazır enjektörü

sallamayınız.

• Kullanıma hazır enjektör, enjeksiyon bittiğinde iğneyi kaplayacak bir iğne muhafazasınasahiptir. İğne muhafazası kullanıma hazır enjektörü enjeksiyondan sonra tutan kişileriiğne batması yaralanmalarına karşı korumaya yardımcı olur.

• İğne kapağını, enjeksiyonu yapmaya hazır olana kadar çıkarmayınız.

• Kullanmadan önce enjektör muhafazası kanatlarına dokunmaktan kaçınınız. Bunlaradokunmak iğne muhafazasının iğneyi çok erken kaplamasına neden olabilir.

• JEMVY kullanıma hazır enjektörü kullandıktan hemen sonra atınız.

JEMVY kullanımahazır enjektörü tekrar kullanmayınız.JEMVY'yi nasıl saklamalıyım?

• JEMVY kullanıma hazır enjektör kartonunu 2°C-8°C arasında buzdolabında saklayınız.

• JEMVY kullanıma hazır enjektörü ışıktan korumak üzere kullanıma hazır olana kadarorijinal kartonunda muhafaza ediniz.

• JEMVY kullanıma hazır enj ektörü

dondurmayınız.JEMVY'yi çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği bir yerde saklayınız.JEMVY kullanıma hazır enjektör kısımları (bkz. Resim A):Resim A

kanatları

Enjeksiyonunuz için gerekenler:

Resim B

Kartona dahil edilen:

• Bir yeni JEMVY kullanıma hazır enj ektörKartona dahil edilmeyen (bkz.

Resim B)

:

• 1 alkollü mendil

• 1 pamuk yumağı veya gazlı bez

• Sivri uçlu atık kabı

Bu Kullanma Talimatlarının sonundaki “Kullanılmış JEMVY kullanıma hazır enjektörü nasıl imha etmeliyim?” bölümünü inceleyiniz.

JEMVY kullanıma hazır enjektörü hazırlayınız

Adım 1. Temiz, iyi aydınlatılmış, düz bir çalışma yüzeyi bulunuz.

Adım 2. JEMVY kullanıma hazır enjektörü içeren kutuyu buzdolabından çıkarınız ve oda sıcaklığına gelmesi için çalışma yüzeyinde

açmadan

yaklaşık 15-30 dakika bekletiniz.

Adım 3. Ellerinizi su ve sabunla iyice yıkayınız.

Adım 4. Kullanıma hazır enjektörü dış kartonundan çıkarınız ve enjektör muhafazası gövdesinden tutarak blisterden çıkarınız.

Adım 5. Kullanıma hazır enjektördeki teftiş penceresinden bakınız. İçindeki sıvı berrak ila hafif yanardöner olmalıdır. Sıvıda küçük hava kabarcıkları görebilirsiniz; bu normaldir. Sıvı,görünür partiküller içeriyorsa veya bulanıksa kullanıma hazır enjektörü

kullanmayınız

.

Adım 6. Eğer kullanıma hazır enjektör hasar görmüşse enjektörü

kullanmayınız

. Kullanıma hazır enjektörü ve içinde geldiği ambalajı eczaneye geri götürünüz.

Adım 7. Son kullanma tarihi geçmişse kullanıma hazır enjektörü

kullanmayınızbkz. Resim C)

. Tarihi geçmiş kullanıma hazır enjektörü ve ambalajını eczaneye geri götürün.

Resim C



Enjeksiyon bölgesini seçiniz ve temizleyiniz

Vücudunuzun JEMVY'yi enjekte etmek için

Resim D

kullanabileceğiniz alanlan şunları içerir:

• uyluklarınızın önü (

bkz. Resim D)

• alt karın bölgesi (abdomen), ancakgöbek deliği çevresindeki 5 cm'likbölgeyi

kullanmayınızbkz. Resim D)

• Enjeksiyonu bakıcı veya sağlık uzmanıyapıyorsa, üst kolların dışı

(bkz. ResimE)

Resim E (sadece bakıcı ve sağlık uzmanı)


• JEMVY'yi enjekte ettiğiniz herseferinde farklı bir bölge seçiniz.

• Derinin hassas olduğu, morardığı,kırmızı, pullu veya sert olduğu bölgelereenjeksiyon

yapmayınız

. Yaralı veyaçatlaklı veya enfeksiyonlu bölgelerdenkaçınınız.

Adım 8. Dairesel bir hareketle, enjeksiyon bölgesini alkollü mendille temizleyiniz. Enjeksiyonu yapmadan önce kurumasını bekleyiniz. Temizlenmiş alana enjeksiyon öncesinde tekrardokunmayınız.

Enjeksiyonu uygulayınız

Resim F

Adım 9. Kullanıma hazır enjektörden iğne kapağını dikkatli bir şekilde çıkarınız (

bkz.Resim F)

. İğne kapağını atınız. İğnenin ucundabir damla sıvı görebilirsiniz. Bu normaldir.


Adım 10. Bir elle enjeksiyon bölgesindeki deriyi nazikçe sıkıştırınız. Diğer elinizle iğneyigösterildiği gibi derinize sokunuz (bkz. ResimG). İğneyi ilacın tamamen uygulanmasınıgarantilemek için sonuna kadar itiniz.

Resim G

Resim H

Resim I

Adım 11. Kullanıma hazır enjektör parmak tutamaçlarını şekilde gösterildiği gibi tutunuz(bkz. Resim H). Pistonu, piston başı tamamenenjektör muhafaza kanatları arasında yeralacak şekilde yavaşça gittiği yere kadar itiniz.

Adım 12. Enjektörü yerinde tutarken pistonu 5 saniye tamamen basılıtutmaya devam ediniz.

Adım 13. Pistonu, iğne kaplanana kadar yavaşça serbest bırakınız (bkz. Resim I) veardından enjektörü enjeksiyon bölgesindençıkarınız.

Adım 14. Enjeksiyon bölgesinde biraz kan görülebilir. Enjeksiyon bölgesine pamuk veyagazlı bez bastırınız ve yaklaşık 10 saniyebasılı tutunuz. Enjeksiyon bölgesiniovuşturmayınız. Enjeksiyon bölgesini eğerkanama devam ederse küçük bir yara bandıile kapatabilirsiniz.


Adım 15. Kullanılmış kullanıma hazır enjektörünüzü sivri uçlu atık kabına (yanikapatılabilir, delinmeye dayanıklı kap veyabenzeri) atınız

(bkz. Resim J)

:

Resim J

• Kullanıma hazır enjektörü ev atıklarınızla

imha etmeyiniz.

• Kullanıma hazır enjektörünüzü asla tekrarkullanmayınız.

Sivri uçlu atık kabını çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız.


İlaç Bilgileri

Jemvy 20 Mg/0,4 Ml Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

Etken Maddesi: Ofatumumab

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.