Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Postpill One 1.5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

POSTPILL ONE 1.5 mg tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Bir tablette 1.5 mg levonorgestrel.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı laktoz), mısır nişastası, patates nişastası, kolloidal silikon dioksit, talk, magnezyum stearat.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatım saklayınız, Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. POSTPILL ONE nedir ve ne için kullamlır?


2. POSTPILL ONE'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. POSTPILL ONE nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. POSTPILL ONE'nin saklanması


6. Ek bilgiler


Başlıkları yer almaktadır.1. POSTPILL ONE nedir ve ne için kullanılır?

POSTPILL ONE, “ertesi gün hapı” olarak da bilinen bir acil doğum kontrol hapıdır.



Acil doğum kontrol yöntemi, korunmasız bir cinsel ilişki sonrasında istenmeyen hamileliği önlemek için tasarlanmış bir doğum kontrol yöntemidir.

Her bir POSTPILL ONE bir tarafı 'J06' oymalı ve diğer tarafı düz, beyaz veya hafif grimsi beyaz arası, yuvarlak, eğri kenarlı, düz yüzeyli bir tablet içerir. Her bir POSTPILL ONE tablet etkinmadde olarak 1,5 mg levonorgestrel içerir.

Bu hamile kalmayı önleyici yöntem, korunmasız cinsel ilişkiden sonra, 72 saatlik (3 gün) bir süreyi aşmaksızın, mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içinde kullanılmalıdır.POSTPILL ONE, korunmasız cinsel ilişkiden sonra mümkün olduğunca erken alındığında dahaetkilidir. POSTPILL ONE ancak korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde alındığındahamile kalmayı önleyebilir.

Eğer hamilelik durumu söz konusuysa POSTPILL ONE etki etmeyecektir. POSTPILL ONE alındıktan sonra korunmasız bir cinsel ilişkiye girilecek olursa POSTPILL ONE hamile kalmayıengellemeyecektir.

Çalışmalarda POSTPILL ONE'nin beklenen hamileliklerde %52-85 koruma sağladığı gösterilmiştir.

POSTPILL ONE özellikle aşağıdaki durumlarda kullanılmalıdır:

• Hamileliği önleyici bir korunma yöntemi olmaksızın bir cinsel ilişkide bulunduysanız;

• Hamilelik önleyici (doğum kontrol) hapınızı zamanında almayı unuttuysanız;

• Partnerinizin kondomu (prezervatifi) yırtıldıysa, sıyrıldıysa veya uygunsuz bir şekildekullanıldıysa

• Rahim-içi aracınızın (spiralinizin) çıkmış olduğundan endişe duyuyorsanız;

• Vajinal diyafram veya gebelik önleyici bariyeriniz yerinden oynadıysa ya da onu erkençıkardıysanız;

• Geri çekme yönteminde başarısızlıktan endişeleniyorsanız veya ritm metodu (takvimyöntemi) kullanırken hamile kalabilecek bir dönemde cinsel ilişkide bulunduysanız;

• Tecavüz durumunda.

Her bir POSTPILL ONE tablet 1500 mikrogram levonorgestrel ismiyle bilinen bir sentetik hormon içerir.

POSTPILL ONE, yumurtalıklardan yumurta salımını engelleyerek etki gösterir. Döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesi sürecini durduramaz.

POSTPILL ONE sadece bir acil doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmalı, düzenli bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır çünkü böyle bir kullanımda, düzenli olarakher gün alınan doğum kontrol hapından daha az etkilidir.

POSTPILL ONE ilk adet kanamasından (menarştan) önce kullanıldığında etkili değildir.

2. POSTPILL ONE'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

POSTPILL ONE'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ.

Levonorgestrele ya da POSTPILL ONE'nin bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık (alerji) durumunuz söz konusuysa ve hamile iseniz bu ilacıkullanmayınız.

POSTPILL ONE' yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ.

Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz, POSTPILL ONE kullanmanız tavsiye edilmez.

Eğer;

• Geçmişte bir dış (ektopik) gebeliğiniz (bebeğin rahim dışında bir bölgede geliştiği hamilelik)olduysa,

• Yumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca bir enfeksiyon varsa (salpinjit),

• İlaçların vücudunuzda emilimini bozan şiddetli bir sindirim sistemi hastalığınız varsa,

• Kanın damar içinde pıhtılaşmasına (tromboz) neden olabilecek kişisel ya da ailesel biröykünüz varsa

• Ciddi karaciğer işlev bozukluğunuz ya da ciddi barsak emilim sorununuz (Crohn hastalığıgibi) varsa

Daha önceki bir ektopik gebelik ya da yumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca enfeksiyon yeni ektopik gebelik riskini artırır. Bu nedenle, daha önce bir ektopik gebeliğiniz olmuşsa ya dayumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca enfeksiyon geçirdiyseniz, POSTPILL ONEalmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Acil doğum kontrol yöntemi sadece zorunlu hallerde kullanılmalı ve düzenli bir hamilelik önleyici yöntemin yerini almamalıdır çünkü;

- Her zaman hamileliği önlemez.
- Düzenli kullanıldığı taktirde aşırı hormonal yük oluşturarak adet döngüsü bozukluğuna sebepolabilir.

Acil doğum kontrol yöntemi, oluşmuş bir hamileliği sonlandırmaz.

72 saatten daha uzun bir süre önce başka bir korunmasız cinsel ilişkiniz oldu ise, hamile kalma gerçekleşmiş olabilir. İkinci cinsel ilişkiden sonra POSTPILL ONE ile tedavi bu durumdahamileliği önlemede etkisiz kalabilir.

Bir adet periyodu sırasında POSTPILL ONE'nin mükerrer kullanılması tavsiye edilmez, çünkü adet düzeninizi bozabilir.

POSTPILL ONE, düzenli doğum kontrol yöntemi olarak işe yaramaz. Doktorunuz, size, hamile kalmanın önlenmesinde daha etkili olan uzun süreli doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgiverebilir.

Bu ilacı aldıktan sonra:

• Gelecek adet döngünüz beş günden daha fazla gecikirse ya da

• Beklenen adet döneminde bile anormal bir kanama olması halinde bir hamilelik testi yaparakhamilelik olasılığını dışlamak zorunludur.

Tüm kadınların, korunmasız cinsel ilişkiden hemen sonra mümkün olan en kısa süre içerisinde acil doğum kontrol hapı alması gerekmektedir. POSTPILL ONE'nin vücut ağırlığını veya vücut kütleindeksini (VKİ) arttırmada daha az etkili olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır, ancak bu kanıtlarsınırlı ve yetersizdir. Bu nedenle, POSTPILL ONE vücut ağırlığı veya VKİ'ne bakılmaksızın tümkadınlar için önerilmektedir.

Acil doğum kontrol hapı almak ile ilgili herhangi bir endişeniz varsa, bu konuyu bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.

Cinsel ilişki sırasında prezervatif yırtıldıysa veya kaydıysa ya da prezervatif kullanmadıysanız, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa ya da HIV (AIDS) virüsüne yakalanmanız mümkün olabilir.POSTPILL ONE cinsel yolla bulaşan bir hastalığa karşı sizi korumayacaktır. Böyle bir durumdanendişe duyuyorsanız, doktorunuza, hemşirenize, aile planlama kliniğinize veya eczacınızadanışınız.

Çocuklar ve Adölesanlar

POSTPILL ONE ilk adet kanamasından (menarştan) önce kullanılmamalıdır.

POSTPILL ONE'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

POSTPILL ONE'yi, aç ya da tok karnına alabilirsiniz.

Eğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında endişe duyuyorsanız

Cinsel ilişki sırasında kondom (kondom yırtıldıysa veya kaydıysa) kullanmadıysanız, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa ya da HIV virüsüne yakalanmanız mümkün olabilir.

POSTPILL ONE cinsel yolla bulaşan bir hastalığa karşı sizi korumayacaktır, bunu sadece kondom yapabilir.

Böyle bir durumdan endişe duyuyorsanız, doktorunuza, hemşirenize, aile planlama kliniğinize veya eczacınıza danışınız.

POSTPILL ONEyi ne kadar sıklıkla kullanabilirsiniz

POSTPILL ONE'yi düzenli bir korunma yöntemi olarak değil, sadece acil durumlarda kullanmalısınız. POSTPILL ONE'yi bir menstrüel periyodunuz dahilinde birden çok kezkullandıysanız, bu yöntem daha az güvenilir olacaktır ve menstrüel periyodunuz büyük olasılıkladaha düzensiz bir hal alacaktır.

POSTPILL ONE düzenli korunma yöntemleri kadar başarılı değildir. Doktorunuz, hemşireniz veya aile planlama kliniğiniz hamile kalmanızı önleyecek daha etkili uzun süreli korunmayöntemleri hakkında size bilgi verecektir.

POSTPILL ONE'yi kullandıktan sonra

POSTPILL ONE'yi kullandıktan sonra, cinsel ilişkiye girmek isterseniz ve doğum kontrol hapı kullanmıyor iseniz, bir sonraki adet dönemine dek kondom veya bir kapaklı spermisidkullanmalısınız. Bunun nedeni, bir sonraki periyodunuzun bitiminden önce tekrar korunmasızcinsel temasta bulunursanız ürünün etki göstermeyecek/etkisinin görülmeyecek olmasıdır.

POSTPILL ONE'yi kullandıktan yaklaşık 3 hafta sonra, POSTPILL ONE 'nin çalıştığından emin olmak için bir doktor muayenesi önerilir. Adet kanamanız 5 günden daha fazla bir süregecikmişse ya da beklenenden daha az veya fazla miktarda ise mümkün olduğunca kısa süredebir doktora başvurmalısınız POSTPILL ONE'yi kullandıktan sonra hamile kalırsanız, bir doktoragörünmeniz önem taşımaktadır.

Doktorunuz, size, hamile kalmanızı engelleme konusunda daha etkili olan daha uzun süreli doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verecektir.

Doğum kontrol hapı gibi düzenli hormonal korunma yöntemine devam ediyorsanız ve hapsız dönemde bir kanamanız olmadıysa, gebe olmadığınızdan emin olmak için bir doktoragörünmelisiniz.

POSTPILL ONE kullandıktan sonraki ilk adet döngünüz

POSTPILL ONE kullandıktan sonraki adet kanamanız genelde normal miktarda ve beklenen gününde gerçekleşecektir. Bununla birlikte, bazen beklenen tarihten birkaç gün önce ya dasonra adet görülmesi mümkündür.

Adet kanamanız 5 günden daha fazla bir süre gecikmişse ya da beklenenden daha az veya fazla miktarda ise ya da herhangi bir nedenle hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, hamilelikolasılığını dışlamak için bir hamilelik testi yaptırmalısınız. POSTPILL ONE'yi kullandıktansonra hamile kalırsanız, bir doktora başvurmanız önem taşımaktadır.

Hamilelik

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya bir bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


POSTPILL ONE, var olan hamileliği sonlandırmaz.

Hamileyseniz POSTPILL ONE 'yi kullanmamalısınız. POSTPILL ONE kullandıktan sonra hamile kaldıysanız, doktorunuza görünmeniz önemlidir. POSTPILL ONE'nin gösterildiği gibikullanılması halinde, rahminizde gelişen bebeğe zarar vereceği ile ilgili kanıt bulunmamaktadır.Bununla birlikte, doktorunuz gebeliğin rahmin dışında gelişip gelişmediğini (ektopik gebelik)kontrol etmek isteyebilir. Bu özellikle POSTPILL ONE'nin kullanılmasından sonra ciddi karınağrısı görüldüğünde veya geçmişte bir ektopik gebelik öyküsü söz konusu olduğunda, yumurtakanalı ameliyatı veya pelvis (leğen kemiği) bölgesindeki iltihaplı bir hastalık durumunda önem arzetmektedir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Etkin madde levonorgestrel anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle, tabletinizi emzirdikten sonra almanız ve tablet alımını takiben 8 saat boyunca bir göğüs pompası ile sütünüzü tahliye etmenizve levonorgestrel uygulamasını takiben emzirmekten en az 8 saat boyunca kaçınmanız önerilir.Bu şekilde, tabletinizi bir sonraki emzirme öncesinde alabilir ve bebeğinizin anne sütü ile alacağıaktif madde miktarını azaltabilirsiniz.

Üreme yeteneği / Fertilite

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


POSTPILL ONE, zaman zaman yumurtlama tarihinin daha öncesi veya sonrasında fertilite zamanının değişmesi ile sonuçlanabilen döngü bozuklukları olasılığını arttırır. Uzun dönemdehiçbir veri bulunmamasına rağmen, POSTPILL ONE ile tedaviden hemen sonra fertiliteye hızlıbir geri dönüş beklenir ve bu nedenle, POSTPILL ONE ile acil doğum kontrolünün hemenardından mümkün olan en kısa süre içerisinde düzenli bir doğum kontrol yöntemine devamedilmesi veya başlanması gerekir.

Araç ve makine kullanımı

POSTPILL ONE 'nin araç veya makina kullanımını etkilemesi olası değildir. Bununla birlikte, yorgunluk veya baş dönmesi hissederseniz, araç ya da makine kullanımından kaçınmalısınız. (bkz.bölüm 4 - Olası Yan Etkiler).

POSTPILL ONE'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

POSTPILL ONE laktoz monohidrat içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı duyarlılığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar POSTPILL ONE'nin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Aşağıda belirtilen ilaçlardan herhangi birini son 4 hafta içerisinde kullandıysanız POSTPILL ONE sizin için uygunolmayabilir. Doktorunuz, sizin için hormonal olmayan başka bir acil doğum kontrol yöntemireçete edebilir (ör: bakırlı spiral (Cu-RİA)). Şayet bu yöntem sizin için uygun değil ise veyakullanmaya uygun değilseniz, hemen doktorunuza görününüz, bu durumda çift doz POSTPILLONE almanız gerekebilir.

- Barbitüratlar ve sara (epilepsi) hastalığı tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar (örneğin,primidon, fenitoin ve karbamazepin)

- Tüberküloz tedavisinde kullanılan ilaçlar (örneğin, rifampisin, rifabutin)

- HIV virüsü ile bulaşan hastalıkların (AIDS) tedavisinde kullanılan ilaçlar (ritonavir, efavirenz)

- Mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar (griseofulvin)

- Sarı kantaron (Hypericum perjoratum) içeren bitkisel ilaçlar

Sizin için uygun dozun belirlenebilmesi için ilave bir öneriye ihtiyaç duyarsanız doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

POSTPILL ONE kullandıktan hemen sonra uygun bir doğum kontrol yöntemi hakkında tavsiye almak ve gebeliğin önlenmesi için doktorunuza danışınız (Daha geniş bilgi için bkz. Bölüm 3“POSTPILL ONE nasıl kullanılır?”)

POSTPILL ONE, diğer ilaçların uygun şekilde etki gösterme yolunu değiştirebilir.

-siklosporin isimli (bağışıklık sistemini baskılamak için kullanılan) bir ilaç.

-ulipristal asetat (bir başka acil doğum kontrol yöntemi) içeren ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınızsa, lütfen doktorunuza ve eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. POSTPILLONE nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/ uygulama sıklığı için talimatlar:

POSTPILL ONE'yi daima tam olarak bu kullanma talimatında gösterildiği gibi veya doktorunuzun ya da eczacınızın size anlattığı gibi kullanınız. Emin değilseniz, doktorunuza veyaeczacınıza danışınız.

• Korunulmamış cinsel temastan sonra, 72 saatlik (3 gün) bir süreyi aşmaksızın, mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içinde alınmalıdır. POSTPILL ONE, gebe değilseniz veyagebe kalmayı düşünmüyorsanız adet döneminizin herhangi bir zamanında alınabilir. Tabletiçiğnemeyiniz, su ile bütün olarak yutunuz. Tablet almayı geciktirmeyiniz.

Korunmasız cinsel temastan sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar iyi çalışır.

• POSTPILL ONE'nin uygun etki göstermesine engel olabilecek ilaçlardan birisini kullamyoriseniz (bkz. Bölüm 2 “POSTPILL ONE'nin diğer ilaçlar ile kullanımı”) veya bu ilaçlardanbirisini son dört hafta içinde kullandı iseniz POSTPILL ONE 'nin sizin için etkisi azalmış olabilir.Bu durumda, doktorunuz sizin için bakırlı spiral (Cu-RİA) hormonal olmayan acil doğum kontrolyöntemi önerebilir (reçete edebilir). Şayet bu yöntem sizin için uygun değil ise veya doktorunuzuhemen görme şansınız yok ise, POSTPILL ONE'den iki doz kullanabilirsiniz.

• Halihazırda doğum kontrol hapı gibi bir düzenli korunma yöntemi kullanıyorsanız, bunu düzenliolarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Sonraki hapsız dönemde adet kanamanız olmamasıdurumunda, hamileliği dışlamak için bir hamilelik testi yaptırmalısınız.

POSTPILL ONE kullanımından sonra, bir sonraki adet dönemine dek, bölgesel bir hamile kalmayı önleyici yöntem (kondom, spermisit (spermi öldüren ve bir tür doğum kontrol yöntemiolarak kullanılan kimyasal bir madde), servikal başlık (spermin rahme ulaşmasını önleyen birdoğum kontrol cihazı)) kullanılması önerilir. POSTPILL ONE aldıktan sonra başka birkorunmasız cinsel ilişki gerçekleşirse (ve bu aynı adet döngüsü içindeyse), tabletler hamilelikönleyici etkilerini göstermezler ve yine hamile kalma riski vardır.

POSTPILL ONE kullanımı, düzenli olarak alınan hamileliği önleyici doğum kontrol haplarını kullanmaya devam etmek için bir engel oluşturmaz.

Doktorunuz, size, hamile kalmanızı engelleme konusunda daha etkili olan daha uzun süreli doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

Ağız yoluyla kullanılır.

Tablet bir bardak suyla alınmalı ve çiğnenmemelidir.

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda kullanılmaz.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği: Doz ayarlaması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği: Ağır karaciğer yetmezliğinde kullanımı önerilmez.

Eğer POSTPILL ONE 'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Hastalanırsanız (kusarsanız) ne yapmalısınız

Tableti aldıktan sonraki üç saat içinde kusarsanız, hemen bir tablet daha almalısınız.

Kullanmanız gerekenden daha fazla POSTPILL ONE kullandıysanız:

Birkaç tabletin bir kerede alınması durumunda, herhangi bir ciddi yan etki rapor edilmemiş olmasına rağmen, kendinizi kötü hissedebilirsiniz ya da gerçekten hastalanabilirsiniz(kusabilirsiniz) ya da vajinal kanamanız olabilir. Özellikle kendinizi kötü hissederseniz, tabletolması gerektiği şekilde çalışmıyor olabileceğinden, eczacınıza, doktorunuza, hemşirenize veyaaile planlama kliniğinize öneride bulunması için danışmalısınız.

POSTPILL ONE'nin kullanımı ile ilgili herhangi başka sorunuzun olması halinde, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.POSTPILL ONE'yi kullanmayı unutursanız

Bir dozun unutulması durumunda, POSTPILL ONE'nin etkinliği garanti değildir.

POSTPILL ONE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

POSTPILL ONE tedavisi sonlandırıldığında, herhangi bir olumsuz etki oluşması beklenmez.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, herkeste görülmemesine rağmen POSTPILL ONE yan etkilere sebep olabilir. Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın:10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek:1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

POSTPILL ONE ile aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir:

Çok yaygın(10 hastanın en az birinde görülebilir):

• Baş dönmesi, baş ağrısı

• Bulantı, karın ağrısı

• Memelerde hassasiyet, adet gecikmesi, şiddetli adet, kanama, rahimde ağrı

• Yorgunluk

Yaygın(10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir):

• İshal, kusma

• Ağrılı adet kanaması

Bilinmiyor:

Pazarlama sonrası dönemde tromboembolik olaylar (kanın damar içinde pıhtılaşması) bildirilmiştir

Aşağıdakilerden biri olursa, POSTPILL ONE'yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Boğaz ve yüzde şişme ve deri döküntüleri gibi alerjik reaksiyonlar Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin

POSTPILL ONE'ye

karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkilerin raporlanması:


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 31400 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)' nebildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliğihakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. POSTPILL ONE'nin saklanması

•POSTPILL ONE 'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, orijinal ambalajı içerisinde ve ışıktan uzakta saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra POSTPILL ONE kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz POSTPILL ONE'yi kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

DKT INTERNATIONAL İstanbul Sağlık Ürünleri İthalat Tic. Ltd. Şti.

Talatpaşa Bulvarı No:35 Akgün Apt. No:5 Alsancak/İZMİR/TÜRKİYE

Üretim Yeri:

JAGSONPAL PHARMACEUTICALS LIMITED Plot no: 14-16, 55-57, Sektör-5, IIE

Pantnagar Dist. Udham Singh Nagar (Rudrapur)-263153, Uttarakhand, Hindistan

Bu kullanma talimatı .. /.. /^. tarihinde onaylanmıştır.

6. Ek bilgiler

• Adet döngüsü ve gebelik önleme hakkında bazı bilgilerAdet döngüsü:

Adet döngüsü, iki adet dönemi arasındaki süredir. Uzunluğu bir kadından diğerine değişmekle birlikte, normalde bu süre 28 gündür.

Bir kadın hamile kalmadığında normal olarak adetini görür.

Döllenme:

Adet döngüsünün ortasında, 2 yumurtalıktan biri tarafından bir yumurta (ovum) atılır (bu an “yumurtlama = ovülasyon” olarak adlandırılır). Genellikle ovülasyon, adet döngüsünün ortasındagerçekleşir, ancak döngü sırasında herhangi bir anda da oluşabilir.

Sperm hücreleri (erkek üreme hücreleri), salıverildiği sırada ovumun yakınında ise, döllenme (fertilizasyon = bir embriyo oluşturmak için sperm hücresinin ovum hücresi ile kaynaşması)gerçekleşebilir.

Birkaç gün sonra döllenmiş yumurta rahim içine yerleşir ve gebelik başlar.

Hamile kalmayı önleme:

Hamilelik önleyici yöntemler şunları önlemeyi amaçlar:

- Ovülasyon: doğum kontrol hapları (gebelik önleyici haplar),

- Döllenme: kondom (prezervatif),

- Rahime yerleşme (implantasyon): rahim içi araç (spiral)

Acil doğum kontrol hapı:

Acil doğum kontrol hapı, cinsel ilişkiden sonra ovülasyonu bloke ederek veya implantasyonu önleyerek etki gösterir. İmplantasyon bir kez başladıktan sonra, acil doğum kontrol yöntemi artıketkili değildir.

Hamilelik önleyici bir yöntem kullanılmaksızın bir cinsel ilişki olursa, hamilelik olasılığı dışlanamaz.

POSTPILL ONE'yi aldıysanız, ancak düzenli bir hamilelik önleyici yöntem kullanmıyorsanız, size uygun hamilelik önleyici bir yöntem hakkında tavsiye almak için, hekiminize veya aileplanlama kliniğinize başvurmanızı öneririz.

Cinsel yolla bulaşan hastalık geçiş riski hakkında öneri

Cinsel ilişki sırasında korunmadıysanız, özellikle partnerinizin cinsel geçmişini bilmiyorsanız veya birden fazla sayıda partneriniz varsa, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma riskinizolabilir. Eğer bu konuda bir sorunuz varsa lütfen eczacınıza, hekiminize veya aile planlamakliniğinize danışınız.

• Dış gebelik: Rahminizin dışında, genellikle yumurtalıktan rahminize uzanan kanallardan biriiçinde gelişen bir hamilelik. Bu hamileliğin belirtileri arasında inatçı karın ağrısı, kaçırılan adetdönemleri, vajinal kanama, hamilelik belirtileri (mide bulantısı, meme hassasiyeti) sayılabilir. Busemptomları yaşarsanız, derhal doktorunuzla görüşünüz.

• Salpinjit: Yumurtalıktan rahminize uzanan kanalların enfeksiyonu. Belirtileri arasında karınağrısı, ateş ve ağır vajinal akıntı sayılabilir.

İlaç Bilgileri

Postpill One 1.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Levonorgestrel

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Postpill One 1.5 Mg Tablet - KUB
  • Postpill One 1.5 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.