Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Caduet 10 Mg/10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATICADUET® 10mg/10mg film kaplı tablet

Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablet, 10 mg amlodipin baza eşdeğer 13,87 mgamlodipin besilat ve 10 mg atorvastatin baza eşdeğer 10,85 mg atorvastatin kalsiyumiçerir.

Yardımcı maddeler:

Kalsiyum karbonat (E170), kroskarmeloz sodyum (E468), mikrokristal selüloz (E460), prejelatinize nişasta, polisorbat 80 (E433), hidroksipropilselüloz (E463), silikon dioksit, koloidal (E551), magnezyum stearat (E572), opadry IImavi 85F109191 (colorcon) (kısmi olarak hidrolize edilmiş polivinil alkol (E1203),titanyum dioksit (e171), macrogol (E1521), talk (E553b), FD&C Blue #2/Indigocarmine aluminum lake (E132), opadry clear YS-2-19114-A (colorcon) (hipromelloz(E463), triasetin/gliserol triasetat (E1518)), saf su.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. Haç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. CADUET nedir ve ne için kullanıhr?


2. CADUET'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. CADUET nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. CADUET'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. CADUET nedir ve ne için kullanılır?

CADUET 30 tabletlik blister ambalajda bulunur. Mavi, oval film kaplı tabletin, bir tarafında “Pfizer” diğer tarafında ise “CDT” ve “101” yazısı bulunmaktadır.

CADUET ağız yolu ile alınır ve her tablet 10 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat ve 10 mg atorvastatine eşdeğer atorvastatin kalsiyum içerir. CADUET'in bileşimindeamlodipin (kalsiyum kanal blokeri olan bir ilaç) ve atorvastatin (statin) adında diğer bir ilaçolmak üzere iki etkin madde bulunur ve doktorunuz her iki ilacın kullanımının uygunolduğunu düşündüğünde bu ilacı size verecektir. CADUET klinik olarak belirgin koronerkalp hastalığı olmayan, kan basıncı yüksek olan ve sigara kullanımı, fazla kilolu olmak,yüksek kan kolesterolü, ailede kalp hastalığı geçmişi veya diyabet gibi ek kardiyovaskülerrisk faktörleri bulunan hastalarda kardiyovasküler olayları (örneğin; anjina, kalp krizi)önlemek için kullanılır. Yüksek kan basıncı ile ilişkili bu tür risk faktörlerinin varlığı,hastaların kardiyovasküler olayları yaşama riskini artırır.

CADUET, diyete ve farmakolojik olmayan diğer önlemlere verilen yanıtın yetersiz kaldığı durumlarda kullanılmalıdır.

Yüksek kan basıncı (hipertansiyon); kan basıncının anormal olarak ısrarcı bir şekilde yüksek olmasına ait bir tıbbi durumdur ve kalp-damar rahatsızlıklarının (anjina, kalp krizi,inme) bir risk faktörüdür.

Kolesterol, normal büyüme için gerekli olan, vücutta doğal olarak oluşan bir maddedir. Ancak, eğer kanınızda çok fazla kolesterol olursa; kan pıhtısı ve kalp-damar olayları riskiniartıracak şekilde kan damarı duvarlarınız üzerinde birikebilir ve damarların daralmasına vesonuçta tıkanmasına yol açabilir. Kalp hastalığının en genel nedenlerinden biri budur.

2. CADUET'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerCADUET'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

Amlodipin veya atorvastatin veya herhangi bir kalsiyum kanal blokerine karşı alerjikseniz (aşırı duyarlılık)

Bu ilacın içeriğindeki herhangi bir bileşene (bunlar, kullanma talimatının başında listelenmiştir) karşı alerjikseniz (aşırı duyarlılık)

Karaciğerinizi etkileyen bir hastalığınız varsa ya da geçirdiyseniz

Karaciğer fonksiyon testlerinizde açıklanamayan anormal sonuçlarınız olduysa

Hamileyseniz, hamile kalmaya çalışıyorsanız ya da emziriyorsanız

Mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan ketokonazol, itrakonazol veya bir

antibiyotik olan telitromisin kullanıyorsanız

Şiddetli düşük kan basıncınız varsa (hipotansiyon)

Aort kalp kapakçığınızda daralma varsa (aortik stenoz) veya kardiyojenik şok (kalbinizin vücudunuza yeterli kan sağlayamadığı bir durum) durumunuz varsaBir kalp krizi sonrası gelişmiş kalp yetmezliğiniz varsa

Hepatit C tedavisinde glekaprevir/pibrentasvir kombinasyonunu kullanıyorsanız

CADUET kullanımından kaçınılmalıdır.

CADUET'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

• Şiddetli solunum yetmezliğiniz varsa

• Ağızdan ya da enjeksiyon yolu ile fusidik asit (bakteri enfeksiyonu tedavisindekullanılan bir ilaç) kullanıyorsanız veya son 7 gün içerisinde kullandıysanız. Fusidikasit ve CADUET kombinasyonu ciddi kas problemlerine (rabdomiyoliz) neden olabilir.

Böbrek problemleriniz varsa

Tiroid beziniz normalden az çalışıyorsa (hipotiroidizm)

Tekrarlayan veya açıklanamayan kas ağrısı, kişisel veya ailesel bir genetik kas problemi öykünüz varsa

Diğer kolesterol (lipid) düşürücü ilaçlar (örn. diğer 'statinler' veya 'fibrat' ilaçlar) ile

tedavi sırasında önceden kas problemleri yaşadıysanız

Düzenli olarak çok miktarda alkol alıyorsanız

Geçmişte karaciğerinizi etkileyen bir hastalık geçirdiyseniz

70 yaşından büyük iseniz

Beyin içi kanama ile birlikte inme geçirdiyseniz veya önceki inmelerden kaynaklanan beyinde sıvı kesecikleriniz varsa

Miyasteni (bazı durumlarda nefes alırken kullanılan kaslar da dahil olmak üzere genel kas güçsüzlüğü ile seyreden bir hastalık) veya oküler miyasteni (göz kaslarındagüçsüzlüğe neden olan bir hastalık) geçirmekteyseniz veya geçirdi iseniz, statinlerbazen durumu ağırlaştırabilir ya da miyasteni oluşumuna yol açabilir. (bkz. bölüm 4)

Eğer bunlardan herhangi biri sizin için geçerli ise kas sistemi ile ilgili yan etkiler açısından risklerinizi öngörebilmek için doktorunuz CADUET tedavisi öncesinde ve sırasında kantestleri yapmaya ihtiyaç duyacaktır. Kasla ilişkili yan etkilerin, örneğin rabdomiyolizin, eşzamanlı olarak belli ilaçların alınmasıyla arttığı bilinmektedir (bkz. “Diğer ilaçlarla birliktekullanım”).

Tanımlanamayan kas ağrısı, hassasiyeti ya da zayıflığı şikayetlerini, özellikle de kırıklık ya da ateş ile birlikte seyrediyorsa, derhal doktorunuza bildiriniz. Bu durumun tanı ve tedavisiiçin ek testler ve ilaçlar gerekebilir.

Bağışıklık sisteminin çalışmasını değiştiren bir ilaç olan siklosporin, AIDS (HIV) tedavisinde kullanılan tipranavir ile ritonavir kombinasyonu ve Hepatit C tedavisindekullanılan telaprevir ile birlikte CADUET kullanımından kaçınılmalıdır.

AIDS (HIV) tedavisinde kullanılan lopinavir ile ritonavir, darunavir ile ritonavir, fosamprenavir ile ritonavir, sakinavir ile ritonavir kombinasyonları, fosamprevir, nelfinavir;Hepatit C tedavisinde kullanılan boceprevir ile birlikte CADUET kullanırken doktorunuzdozunuzu uygun şekilde ayarlayacaktır.

Diyabetiniz varsa veya diyabet gelişimi bakımından risk taşıyorsanız, doktorunuz ilacı kullandığınız sürece sizi yakından takip edecektir. Kanınızda yüksek seviyede şeker ve yağvarsa, fazla kilolu iseniz ve kan basıncınız yüksek ise diyabet gelişmesi bakımından riskaltında olmanız olasıdır.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

CADUET'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

CADUET'i günün herhangi bir saatinde aç veya tok karnına, tek doz halinde alabilirsiniz.

Greyfurt suyu: Günde bir veya iki bardaktan fazla greyfurt suyu tüketmeyiniz, çünkü bol miktarda greyfurt suyu CADUET'in etkilerini değiştirebilir.

Alkol: CADUET kullanırken yüksek miktarda alkol almaktan kaçınınız. Daha fazla bilgi için “CADUET'i dikkatli kullanınız” bölümüne bakınız.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Gebe iseniz veya gebe kalmaya çalışıyorsanız CADUET'i kullanmayınız.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, CADUET veya herhangi bir ilaç kullanırken yeterli doğum kontrol önlemi almalıdır. Eğer bu ilacı alırken gebe kalırsanız, tedavinizhemen kesilmelidir.

Herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Amlodipinin küçük miktarlarda anne sütüne geçtiği gösterilmiştir. Emziriyorsanız veya emzirmeye başlayacaksanız CADUET'i kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.CADUET kullanan kadınlar emzirmemelidir.

Araç ve makine kullanımı

Bu ilacı aldıktan sonra baş dönmesi hissederseniz araç veya makine kullanmayınız.

CADUET'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgilerDiğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz ilaçlar da dahil, başka herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandıysanız veya kullanma olasılığınız varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.CADUET ile etkileşebilecek bazı ilaçlar bulunmaktadır. Bu etkileşim, ilaçlardan birininveya her ikisinin de etkisini azaltabilir. Alternatif olarak, rabdomiyoliz olarak bilinenönemli bir iskelet kası yıkımı durumunu ve miyopatiyi içeren yan etkilerin risk veyaşiddetini artırabilir (Bölüm 4'e bakınız).

• Bazı antibiyotikler örn.; rifampisin, fusidik asit veya 'makrolid antibiyotikleri' örn.;eritromisin, klaritromisin, telitromisin veya mantara bağlı enfeksiyonlarıntedavisinde kullanılan bazı ilaçlar örn.; ketokonazol, itrakonazol

• Lipid seviyelerini kontrol altında tutmak için kullanılan ilaçlar: fibratlar (örn.;gemfibrozil) veya kolestipol

• Kalp ritmini kontrol etmek için kullanılan ilaçlar örn. amiodaron, diltiazem,verapamil

• Sara tedavisinde kullanılan antikonvülzan ilaçlar örn. karbamazepin, fenobarbital,fenitoin, fosfenitoin, primidon

Bağışıklık sisteminizin çalışmasını değiştirmek için kullanılan ilaçlar örn.; Siklosporin, takrolimus, sirolimus, temsirolimus, everolimusİnsan immün yetmezlik virüsü (HIV) tedavisinde kullanılan ilaçlar örn.; ritonavir,lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, tipranavir/ritonavir kombinasyonu vs.,nelfinavir gibi ilaçlar

Hepatit C tedavisinde kullanılan ilaçlar örn.; telaprevir, boceprevir ve elbasvir/grazoprevir kombinasyonu, ledipasvir/sofosbuvirLetermovir (sitomegalovirüs hastalığına yakalanmanıza engel olan bir ilaç)Ezetimib (kolesterolü düşüren)

Varfarin (kan inceltici bir ilaç)

Antiasitler (mide asidini azaltmak için kullanılan, alüminyum veya magnezyum içeren hazımsızlık ilaçları)

Doğum kontrolü için kullanılan ağızdan alınan ilaçlar (oral kontraseptifler) Stiripentol (epilepsi için bir anti-konvülzan)

Simetidin (mide ekşimesi ve peptik ülserler için kullanılır)

Fenazon (bir ağrı kesici)

Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar örn. nefazodon ve imipramin

Ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlar örn. nöroleptikler (klorpromazin

gibi)

Kalp yetmezliğinin tedavisinde kullanılan ilaçlar örn. beta blokerler (bisoprolol, karvedilol, metoprolol gibi)

Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar örn. anjiyotensin II antagonistleri (losartan, irbesartan, olmesartan gibi), anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE)inhibitörleri (benazepril, lizinopril, ramipril gibi) ve diüretikler (idrar akışını artıranilaçlar) (hidroklorotiyazid gibi)

Yüksek tansiyon ya da anjina (kalbi besleyen damarların daralması / tıkanması ile ortaya çıkan göğüs ağrısı) için kullanılan bazı kalsiyum kanal blokerleri; örneğinverapamil, diltiazem

Yüksek tansiyon ve prostat tedavisinde kullanılan alfa blokerler (prazosin, alfuzosin, doksazosin, tamsulosin, terazosin gibi)

Amifostin (kanser tedavisinde kullanılır)

Sildenafil (peniste sertleşme güçlüğü için)

Dantrolen ve baklofen (kas gevşeticiler)

Steroidler (iltihabı ve bağışıklık yanıtını önleyen veya baskılayan ilaçlar) (prednizolon gibi)

Sarı kantaron isimli reçetesiz bitkisel ürün Kolşisin (gut hastalığı için kullanılan bir ilaç)

Bir bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için ağızdan fusidik asit içeen ilaç kullanmanız gerekiyorsa, bu ilacı geçici olarak kullanmayı bırakmanız gerekecektir.CADUET'e yeniden başlamanın ne zaman uygun olduğunu doktorunuz sizesöyleyecektir. CADUET'i fusidik asit ile kullanmak nadiren kas zayıflığına,hassasiyetine veya ağrıya (rabdomiyoliz) yol açabilir. Rabdomiyoliz ile ilgili dahafazla bilgi için Bölüm 4'e bakınız.

Eğer hâlihazırda yüksek kan basıncınızın tedavisine yönelik başka ilaçlar kullanıyorsanız, CADUET kan basıncınızın daha fazla düşmesine sebep olabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgivermız.3. CADUET nasıl kullanılır?• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Olağan başlangıç dozu günde bir defa 5 mg/10 mg CADUET tablettir. Bir hastanın daha sıkı kan basıncı kontrolüne ihtiyaç duyduğunun belirlenmesi durumunda, günde bir kez 10mg/10 mg uygulanabilir.

Doktorunuz CADUET dozuna; sizin bireysel durumunuzu değerlendirerek karar verecektir.

CADUET kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına kesin olarak uyunuz. Emin olmadığınızda doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Kullanacağınız tabletleri elinizde bulundurmanız önemlidir. Doktorunuzu görmeden önce tabletlerinizin bitmesini beklemeyiniz.

• Uygulama yolu ve metodu:

Ağızdan alınır. Bütün olarak su ile birlikte alınmalıdır.

CADUET günün herhangi bir saatinde aç veya tok olarak tek doz halinde uygulanmalıdır. Ancak, tabletinizi her gün aynı saatte almaya çalışınız.

Doktorunuzun diyet önerilerini dikkate alınız, özellikle yağ açısından kısıtlı diyet alınız, sigara içmeyiniz ve düzenli olarak egzersiz yapınız.

• Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

CADUET'in çocuklarda kullanımına dair etkililik ve güvenlilik çalışması bulunmamaktadır.

CADUET'in çocuklarda ve ergenlerde kullanımı önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.

• Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Doktorunuz sizin için özel bir doz ayarlaması yapmayacaktır.

CADUET'in etkin maddelerinden amlodipin yüksek oranda kan proteinlerine bağlandığı için kan diyalizinin amlodipin temizlenmesini (klerensini) önemli ölçüde arttırmasıbeklenmemektedir.

CADUET'in diğer etkin maddesi olan atorvastatin de yüksek oranda kan proteinlerine bağlandığı için kan diyalizinin atorvastatin temizlenmesini (klerensini) önemli ölçüdearttırması beklenmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

CADUET karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Eğer CADUET'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla CADUET kullandıysanız:

Kullanmadığınız tabletleri, ambalajı ve kutuyu yanınıza alınız, böylece hastane personeli ne kadar ilaç aldığınızı kolaylıkla söyleyebilir.

Akciğerlerinizde aşırı sıvı birikebilir (pulmoner ödem) ve bu durum, alımdan sonra 24-48 saate kadar gelişebilen nefes darlığına neden olabilir.

CADUET'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.CADUET'i kullanmayı unutursanız

Bir dozunuzu almayı unutursanız, bir sonraki dozu kullanmanız gereken zamanda alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.CADUET ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuz CADUET'i ne kadar süre kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. Doktorunuz size söylemedikçe, ilacınızı kesmeyiniz.

CADUET'in nasıl kullanılacağına ilişkin herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi CADUET'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yan etkiler olabilir ancak bu etkiler herkeste görülmez.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, CADUET'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Nefes almada büyük zorluğa sebep olabilecek yüz, dil ve nefes borusunda şişme

• Açıklanamayan kas zayıflığınız, kas hassasiyetiniz, kaslarınızda ağrı veya yırtılmavarsa veya idrarda kırmızı-kahverengi renk değişimi varsa ve herhangi bir zamandakendinizi rahatsız hissederseniz veya yüksek ateşiniz varsa (Çok nadir olarak buetkilerin birlikte görülmesi rabdomiyoliz denilen hayatı tehdit eden ciddi bir durumadönüştüğünün işaretidir.)

• Lupus benzeri sendrom (döküntü, eklem hastalıkları ve kan hücreleri üzerindekietkileri dahil)

• Geniş cilt döküntüsünü içeren şiddetli cilt reaksiyonları, ürtiker, tüm vücudunuzdacildinizin kızarması, şiddetli kaşıntı, cildin kabarcıklanması, soyulması ve şişmesi,muköz membranlarda inflamasyon (Stevens Johnson Syndrome, toksik epidermalnekroliz) veya diğer alerjik reaksiyonlar

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi seyrek görülür.

Çok yaygın

• Kol, el, bacak, eklem veya ayaklarda şişme

Yaygın

Alerjik reaksiyon

Baş ağrısı (özellikle tedavinin başlangıcında), sersemlik, yorgun hissetme, uyku hali Düzensiz kalp atışı, yüzün kızarması (sıcak basması)

Çarpıntı (kalp atışında anormallik farketme), nefes darlığı

Burun ile yutak arası bölgenin iltihabı, yutak ile gırtlak arası bölgede ağrı (faringolaringeal ağrı), burun kanaması

Hasta hissetme, karın ağrısı, hazımsızlık, değişmiş barsak durumu (ishal, kabızlık ve gazı içeren)

Kas ve eklem ağrısı, kas krampları ve spazmları, sırt ağrısı, kol ve bacaklarda ağrı, kas yorgunluğu

Kan şeker seviyelerinde artış (şeker hastalığınız varsa, kan şeker seviyelerinizin dikkatle izlenmesi gerekir), kan kreatin kinaz seviyesinde artış, karaciğerfonksiyonunuzun normal olmayabileceğini gösteren laboratuvar testleriGörme sorunları (çift görmeyi içeren), bulanık görme

Yaygın olmayan

• Hepatit (karaciğer iltihabı)

• Burun akıntısı, iştah kaybı, kan şeker değerlerinde azalma (şeker hastalığınız varsa,kan şeker seviyelerinizin dikkatle izlenmesi gerekir), kilo artışı veya kaybı

Uyku güçlüğü, kabus görmek, duygu durum değişimleri (anksiyeteyi içeren),

depresyon, titreme, kollara ve bacaklara giden duyu sinirlerinin hasarı (azalmış

hassasiyet), hafıza kaybı

Kulaklarda çınlama ve uğultu

Bayılma hissi, terlemede artış, düşük kan basıncı

Ağız kuruluğu, tat alma duyusunda değişiklikler, kusma, geğirme

Saç dökülmesi, ciltte yara veya küçük lekeler, cildin renksizleşmesi, deride

dokunma veya ağrı hissinde azalma, el ve ayak parmaklarında uyuşukluk veya

karıncalanma, deri döküntüsü, kurdeşen veya kaşıntı

Üriner hastalıklar (gece aşırı idrar çıkarma ve idrar sıklığının artışı), cinsel güçsüzlük, erkeklerde meme büyümesi

Vücutta rahatsızlık hissi, kas yorgunluğu, pankreatit (karın ağrısına da neden olan

pankreasın iltihaplanması), ağrı, boyun ağrısı, göğüs ağrısı

İdrarda beyaz kan hücrelerinin görülmesi

Anormal kalp ritmi

Öksürük

Seyrek

Beklenmeyen kanama veya yaralanma

Şiddetli kas iltihaplanması, çok güçlü kas ağrısı veya krampları, çok seyrek olarak rabdomiyolize (kas hücrelerinin yıkımı) ve anormal kas yıkımına yol açabilen kasyırtılması. Anormal kas yıkımı, CADUET'i almayı bıraksanız bile her zamanortadan kalkmaz ve böbrek problemlerine yol açabilir ve hayatı tehdit edici olabilirKanınızdaki kan pulcuğu sayısının azalması

Karaciğer problemleri (derinin ve gözlerdeki beyaz bölgenin sararması)

Alerjik kökenli şiddetli deri reaksiyonları, ciltte kırmızılık, kabarcıklı döküntü, hızla tüm vücuda yayılabilen ve yüksek ateşle birlikte nezle benzeri semptomlarlabaşlayabilen deri soyulması

Dudakların, göz kapaklarının ve dilin şişmesini içeren derinin derin tabakalarında şişme

İskelet kaslarının iltihabı veya şişmesi, kabarcıklı döküntü, bir bölgede derinin ani, şiddetli derecede şişmesi

Kasların kemiğe bağlanmasını sağlayan dokularda (tendon) iltihap ve zedelenme Kafa karışıklığı (konfüzyon)

Görme bozuklukları

Çok seyrek

Alerjik bir reaksiyon - semptomlar ani hırıltılı solunum ve göğüs ağrısı veya

ağız, dil ve boğazın şişmesi, nefes

gerginliği, göz kapaklarının, yüz, dudaklar, almada zorluk, şok (kolaps) içerebilir.Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi)Kanınızdaki beyaz hücre sayısının azalmasıKas sertliği ve gerginliğiKalp krizi, küçük kan damarlarının iltihabıMide ağrısı (gastrit)

Dişeti büyümesi, diş eti kanaması

• İşitme kaybı

• Karaciğerin görevlerini yeterince gerçekleştirememesi (karaciğer yetmezliği)

Fotosensitivite (ışığa karşı duyarlılık)

Bilinmiyor

Sürekli kas güçsüzlüğü Cinsel problemler

Sürekli öksürük ve/veya nefes darlığı veya ateş içeren solunum problemleri Katılık, titreme ve/veya hareket bozukluğu ile beraber gözlenen bozukluklarŞeker hastalığı (diyabet). Kanınızda yüksek şeker ve yağ seviyeleriniz varsa, fazlakilolu iseniz ve yüksek kan basıncınız varsa; şeker hastalığı görülmesi daha olasıdır.Doktorunuz bu ilacı kullanırken sizi izleyecektir.

• Myastenia gravis (bazı durumlarda nefes alırken kullanılan kaslar da dahil olmak üzere genel kas güçsüzlüğüne neden olan bir hastalık). Oküler miyasteni (gözkaslarında güçsüzlüğe neden olan bir hastalık). Kol veya bacaklarınızda hareketsonrası kötüleşen güçsüzlük, yutma güçlüğü, nefes darlığı, göz kapaklarınızındüşmesi veya çift görme yaşarsanız doktorunuza danışınız.

Bu yan etkilerden herhangi birisi ciddileşirse veya bu kullanma talimatında belirtilenler dışında bir yan etki ile karşılaşırsanız, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi'ne (TÜFAM) bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. CADUET'in Saklanması

CADUET'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CADUET'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ilgili ayın son gününü belirtmektedir.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

İlaçlar atık sular veya evsel atıklarla atılmamalıdır. İhtiyacınız olmayan ilaçları nasıl imha edeceğiniz konusunda eczacınıza danışınız. Bu önlemler, çevrenin korunmasına katkıdabulunacaktır.

Ruhsat sahibi:

Viatris İlaçları Ltd. Şti.

34347 Ortaköy - İstanbul

Üretim yeri:

Pfizer Manufacturing Deutschland GmbH 79090 Freiburg ALMANYA

Bu kullanma talimatı...tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Caduet 10 Mg/10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Amlodipin Besilat, Atorvastatin Kalsiyum

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.