Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Hepabulin Sn 2.000 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIHEPABULIN SN 2.000 IU/10 mL IV enjeksiyonluk çözelti Damar içine uygulanır.Steril

Etkin madde: 200Yardımcı maddeler:

Maltoz monohidrat ve enjeksiyonluk su

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızıdoktorunuza söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. HEPABULIN nedir ve ne için kullanıhr?


2. HEPABULIN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. HEPABULIN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. HEPABULIN'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. HEPABULIN nedir ve ne için kullanılır?

• Berrak veya hafif bulanık görünümde damar içine uygulanan çözeltidir. İmmunoglobulinlerisimli bir ilaç grubuna dahildir. HEPABULIN, sizi Hepatit B'ye karşı koruyacak hepatit Binsan immunoglobulini etkin maddesini içerir. Hepatit B, hepatit B virüsünün sebep olduğukaraciğer iltihaplanmasıdır.

• 10 mL çözelti içinde 2.000 IU'luk flakon şeklinde ambalajlanmıştır.

• HEPABULIN, hepatit B ile akut karşılaşma veya karşılaşma riskinin yüksek olduğudurumlarda korunma amaçlı olarak aşağıda tanımlanan koşullarda,

1- HBsAg içeren veya içerme riski yüksek olan kan veya vücut sekresyonları ile risk yaratankarşılaşma, HBsAg pozitif anneden doğan bebekler ve akut hepatit B geçiren bir kişi ile ev içitemas durumunda aşağıda belirtilen durumlarda,

a- HBsAg içeren kan ile riskli karşılaşma, parenteral (iğne batması, ısırma, derin yaralanma) veya mukozal yüzeylerin direkt teması (kazara göze-oral mukozaya sıçrama),oral olarak yutma (kazara içme-pipetleme) ile kan, serum veya plazma ile riskli temas yada temas şüphesi veya alma,

b- Perinatal olarak bebeğin, HBsAg pozitif (HBeAg pozitif veya negatif oluşundan bağımsız olarak) anneden doğması (normal veya sezaryan ile),c- HBsAg pozitif cinsel partner ile şüpheli ilişki,

d- Ev içinde akut hepatit B enfeksiyonu geçiren birisinin varlığında, daha önce aşılanmamış 12 aydan küçük bebekler ve kan ile riskli teması olan 12 aydan büyükler,

Bu kullanımlar için; kişinin daha önce hepatit B aşısı ile aşılanmamış olması gereklidir.

2- Sağlık çalışanlarının da riskli temas sonrası değerlendirilmesinde aşı cevabı da dikkatealınmalıdır. Aşı olduğu halde antikor cevabı vermemiş kişiler aşısız gibi değerlendirilmelidir.

3- Karaciğer transplantasyonu (nakil) sonrası rekürren (tekrarlama) riski taşıyan karaciğertransplant alıcılarında kullanılır.

2. HEPABULIN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

HEPABULIN SN insan kanının sıvı olan kısmından (plazmasından) elde edilir. İlaçlar insan kanı ya da plazmasından üretildiğinde, hastalara geçebilecek enfeksiyon ajanlarınıönlemek için bir dizi önlemler alınır. Bu önlemler:

• hastalık taşıma riski olan kan vericilerini saptamak ve dışarıda bırakıldıklarından emin olmak için, plazma vericilerinin dikkatli bir şekilde seçimini,

Belge Dofta KhenzbİK Qkanmb^ğışın[iB3Yvey'plazm(a havuztaırinınyesvirüs/w/vnenfeksiyongbıelıirtileri açısından test edilmesini,

• plazmanın işlenmesi sürecine virüsleri arındıracak ya da etkisiz hale getirecek basamakları içerir.

Bütün bu önlemlere rağmen, insan kanından ya da plazmasından hazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında, bir enfeksiyonun bulaşma olasılığı tamamen ortadankaldırılamaz. Bu ayrıca henüz bilinmeyen ya da sonradan ortaya çıkan virüsler veya delidana hastalığı (Creutzfeld-Jacobs hastalığı) gibi diğer enfeksiyon çeşitleri için degeçerlidir.

Alınan önlemlerin, insan immun yetmezliği virüsü (HIV), hepatit B virüsü, hepatit C virüsü gibi zarflı virüsler için etkili olduğu düşünülür.

Alınan önlemlerin, hepatit A virüsü ve parvovirüs B19 gibi zarfsız virüsler için etkisi sınırlı olabilir.

HEPABULIN, hepatit A virüsü ve parvovirüs B19 ile ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önleyebilecek belirli antikorları da içermektedir.

Bu nedenle ileride oluşabilecek bir hastalıkla kullanılmış ürün arasındaki bağlantıyı kurabilmek için, kullandığınız ürünün adı ve seri numarasını kaydederek bu kayıtlarısaklayınız.

HEPABULIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

İnsan immunoglobuline veya ürünün herhangi bir bileşenine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılık) varsa. (Alerjik reaksiyon deride döküntü, kaşıntı, nefes almada güçlük veya yüz, dudak,boğaz veya dilde şişme olarak görülebilir.)

HEPABULIN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

- Diğer antikorlara karşı reaksiyonunuz olduysa (nadir durumlarda alerjik reaksiyon riskinizolabilir)

- Böbrek yetmezliğiniz varsa (Bu ilacın böbrek fonksiyonunu kötüleştirme riski vardır.) ,

- Bağışıklık sistemi yetmezliği veya bağışıklık sistemi baskılanma durumunuz varsa (İnsanparvovirus B19 enfeksiyonu olasılığı vardır. Enfeksiyon durumunda, uzun süreli anemioluşabilir.) ,

- Hemolitik veya hemorajik anemiye sahipseniz (İnsan parvovirus B19 enfeksiyonu olasılığıvardır. Enfeksiyon durumunda, ateş ve şiddetli akut anemi ile birlikte akut sistemik yanıtlarortaya çıkabilir.),

- Kiloluysanız, yaşlıysanız, diyabetseniz, veya kan basıncınız yüksekse, kan hacminiz düşükse

Belge Do


(Ja^fiâvstemâ^, s6İgAR^ks^MısiffiiftYv§rşaulAftti-igAeantik9rftireoians:haslaa£dagoaşırigid-uya-rlı[ık

oluşabilir.), kan damarlarınızla ilgili sorunlarınız (vasküler hastalıklar) varsa veya trombotik olaylar (pıhtılaşma) için riskliyseniz doktorunuz sizin için özel önlemler alacaktır.

Geçen dört hafta içerisinde Hepatit B'e karşı aşılanmış iseniz doktorunuzu bilgilendiriniz. HEPABULIN uygulanacaksa tekrar aşılanmanız gerekebilir.

HEPABULIN ile infüzyon süresince herhangi bir reaksiyon oluşmadığından emin olmak için dikkatlice izleneceksiniz. Doktorunuz size uygun hızda HEPABULIN infüzyonu yapılmasınısağlayacaktır.

HEPABULIN infüzyonu sırasında herhangi bir reaksiyon oluşursa derhal doktorunuza söyleyiniz. İnfüzyon hızı yavaşlatılabilir veya tamamen durdurulabilir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.HEPABULIN' in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Uygulama yolu nedeniyle herhangi bir özel uyarı gerekmemektedir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz doktorunuza bildiriniz.

HEPABULIN'in hamileyken kullanılıp kullanılamayacağına doktorunuz karar verecektir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınızadanışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız doktorunuza bildiriniz.

HEPABULIN'in emzirirken kullanılıp kullanılamayacağına doktorunuz karar verecektir.

Araç ve makine kullanımı

Araç ve makina kullanımına ilişkin herhangi bir etki gözlenmemiştir.

HEPABULIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

İçeriğinde uyarı gerektiren yardımcı madde bulunmamaktadır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanım

Herhangi bir ilaç kullamyorsamz ya da yakın zamanda kullandıysanız doktorunuza bildiriniz.

HEPABULIN kullanılması, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi bazı canlı aşılarının etkisini azaltabilir. Bu nedenle aşı kullanmak için 3 aya kadar beklemeniz gerekebilir.İnsan hepatit B immunoglobulin, zayıflatılmış canlı aşılarla aşılamadan üç ila dört hafta sonrauygulanmalıdır. İnsan hepatit B immunoglobulin ile aşılama daha önceki bir sürede gerekliyse,insan hepatit B immunoglobulinin son uygulamasından üç ay sonra yeniden aşılamayapılmalıdır.

Kan testlerine etkisi

HEPABULIN kan testlerini etkileyebilir. HEPA^ULIN aldıktan sonra kan testi olacaksanız lütfen kanınızı alan kişiye veya doktorunuza HEPABULIN aldığınızı söyleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. HEPABULIN nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz /uygulama sıklığı için talimatlar:

HEPABULIN, bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

Damar içi (intravenöz) yoldan infüzyonla (sıvı maddeyi yavaş şekilde damar içine verme) uygulanır.

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı:

Doz ve infüzyon hızı vücut yüzey alanına göre doktorunuz tarafından ayarlanacaktır.

Yaşlılarda kullanım:

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek knrnriğer yetmez¥iğfJ®®' elektronik imza ile imzalanmıştır.


Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğunuz bulunuyorsa, bu ilacı kullanmadan önce ı

durumunuzu doktorunuza belirtiniz ve doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda HEPABULIN doktorun belirleyeceği çok düşükkonsantrasyonlarda ve pratik olarak en yavaş infüzyon hızında verilir. Böbrek fonksiyontestleri de düzenli olarak yapılmalıdır.

Eğer HEPABULIN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla HEPABULIN kullandıysanız:

HEPABULIN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.HEPABULIN'i kullanmayı unutursanız:

Bu durumda doktorunuz başka bir dozun gerekli olup olmadığına karar verecektir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.HEPABULIN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

İlacın kesilmesiyle ilişkilendirilebilecek herhangi bir etki görülmez.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, HEPABULIN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır.

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan Seyrek

Çok seyrek Bilinmiyor

: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki verilerden tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, HEPABULIN'i kullanmayı durdurun ve DERHAL

Belge DoldlsiaxVsyaSife3enla.kİtlastaneniS'alilSlümpHnwewbaşVyHrguvnrusziHk-titck-ebysmpHnwewbaşVyHrguvnrusziHk-titck-ebys


• Hipotansiyon (kan basmcmm düşmesi)

• Daha önceki uygulamalarda aşırı duyarlılık göstermeyen hastalarda bile anafilaktik şok(ciddi alerjik reaksiyon)

Karaciğer nakli yapılan hastalarda nakledilen dokunun tekrar enfeksiyonunu önlemek için yapılan tedavi sırasında, iki uygulama arasındaki sürenin uzamasına bağlı olarak vücudun ilacıtolere edememe durumu ortaya çıkabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin HEPABULIN'e karşı ciddi alerjik reaksiyonunuz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Çok seyrek:

Baş ağrısı Mide bulantısıKusma

Kan basıncı düşüklüğü Aşırı duyarlılık

Kızarıklık (eritem), kaşıntı gibi deri reaksiyonları Kalp atımının hızlanması (Taşikardi)

Eklem ağrısı Ateş

Halsizlik Üşüme

Bunlar HEPABULIN'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını, .arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi

Bu Delge, güvenil eleKtronıK imza ile imzalanmıştır.¦'


Belge Do

(TUFAM) ne bıraırmız. Tvieyaana gelen yan etkıleır DilaırereK KifllanınaKia olduğunuz ıracın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. HEPABULIN' in saklanması

HEPABULIN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

2-8°C'de buzdolabında ışıktan koruyarak saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünü çözüpkullanmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra HEPABULIN'i kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Ruhsat sahibi:


Centurion İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Sarıyer /İstanbul

Üretim yeri:


SK Plasma Co., Ltd.

Gyeongsangbuk-do/Kore Cumhuriyeti

Bu kullanma talimatı 07.07.2023 tarihinde onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Uygulama yolu ve metodu:

10.000 lU'luk HEPABULIN 150 mL % 5 glukoz çözeltisi ile seyreltilir ve aşağıdaki rejime göre intravenöz damla infüzyonu ile uygulanır:


HBV-DNA(-) ve HBeAg(-)

HBV-DNA(+) ya da HBeAg(+)

Operasyon sırasında

10.000 IU

20.0000 IU

Operasyon sonrası 1 haftaya kadar

10.000 IU/gün

Operasyon sonrası 1 aya kadar

10.000 IU/hafta

1. aydan itibaren

10.000 IU/ 4 hafta

Bu tıbbi ürün 1 yıldan fazla uygulanacaksa, bu tıbbi ürünle ilgili geçmiş deneyime sahip hekimin gözetiminde anti-HBs konsantrasyonunun korunması için uygulanmalıdır.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Tromboembolik komplikasyonlar normal IVIg kullanımı ile ilişkilendirilmiştir. Bu yüzden, özellikle trombotik risk faktörü olan hastalara dikkat edilmesi önerilmektedir.

Uygulamaya bağlı tromboz riski tamamen yadsınamaz, risk faktörü ve uygulama yolundan bağımsız olarak ortaya çıkabilir.

Yaşlı, uzun süre hareketsiz kalmış, hiperkoagulabilite bozuklukları bulunan, venöz veya arteriyel tromboz öyküsü olan, östrojen kullanımı olan, santral ven kateteri takılı olan, hiperviskozitesi vekardiyovasküler hastalık risk faktörü olduğu bilinen ya da şüphe edilen hastalar risk altındaolabilir. Risk altında olan hastalar için HEPABULİN en düşük uygulama hızında en düşükkonsantrasyon ile dikkatli uygulanmalıdır.

Hasta tromboz riskinin farkında olmalı, risk faktörü veya endişeleri hakkında doktorla görüşmeli ve uygulama sırasında veya sonrasında trombotik semptomlar ortaya çıktığında doktorlagörüşmelidir. Trombotik semptomlar; kollarda ve bacaklarda ağrı ve şişme ile hafif ateş, kol vebacaklarda renk değişikliği, nedeni bilinmeyen dispne, derin nefes alma sırasında kötüleşen göğüsağrısı veya rahatsızlığı, nedeni bilinmeyen artmış nabız, göğüs ağrısı, vücudun bir tarafındauyuşma veya güçsüzlük, vb. belirtileri içerir.

Bu tıbbi ürünü reçete eden sağlık personeli, tromboz riski konusunda hastayı bilgilendirmeli, uygulama sırasında ve sonrasında hastayı dikkatle gözlemlemeli ve hastayı oluşabilecek semptomve bulgular konusunda uyarmalıdır.

Hastalar anti-HBs antikor seviyeleri için düzenli olarak izlenmelidir.

İnfüzyon hızına bağlı olarak bazı ciddi yan etkiler oluşabilir. "uygulama şekli" başlığı altında önerilen infüzyon hızı takip edilmelidir. Hastalar, infüzyon süresince olası semptomlar içinizlenmeli ve gözlem altında tutulmalıdır. İnfüzyonla ilgili yan etki meydana gelirse infüzyon hızıazaltılmalı veya infüzyon durdurulmalıdır.

HEPABULIN az miktarda IgA içermektedir. IgA seviyesi yetersiz olan kişilerde IgA antikoru gelişme potansiyeli bulunur ve bu kişilerde IgA içeren kan bileşiklerinin uygulanmasını takibenanafilaktik reaksiyonlar görülebilir. Dolayısıyla doktor HEPABULIN tedavisinin faydalarını aşırıhassasiyet reaksiyonlarının risk potansiyeline karşı değerlendirmelidir.

Greft enfeksiyonunun tekrarlanmasını önleyici tedavi sırasındaki çok nadir intolerans reaksiyonları, uygulamalar arasındaki sürenin artmasına bağlı olabilir.

Hastalara, mümkün olan her durumda, HEPABULIN uygulamasının ardından ürünün isim ve seri numarasını kayıt etmeleri önerilir.

Alerj ik veya anafilaktik tipteki reaksiyonlardan şüphe edildiğinde, enj eksiyon hemen kesilmelidir. Şok durumunda standart tıbbi şok tedavisi uygulanmalıdır.

Normal insan immunoglobuliniyle serum kreatinin seviyelerinde artış ve/veya ani başlangıçlı böbrek yetmezliği (akut renal yetmezlik) gözlenmiştir. İnfüzyon hızı yavaşlatılmalı veyadurdurulmalıdır. Karaciğer nakli yapılan hastalar anti-HBs antikor seviyeleri için düzenli olarakizlenmelidir.

Geçimsizlikler

% 5 glukoz enjeksiyonu dışındaki diğer tıbbi ürünlerle karıştırmayınız. (Saline çözeltisi ile karıştırmayınız.)

Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Etiket ve dış ambalaj üzerinde yazan son kullanma tarihinden sonra HEPABULIN'i kullanmayınız.

Ürün, kullanmadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir.

Çözelti berrak ya da hafif opalesan olmalıdır. Bulanık ya da tortular oluşmuş çözeltileri

kullanmayınız.

Doz

Aksi belirtilmediği sürece, aşağıdaki öneriler takip edilmelidir:

Hepatit B'nin aneden olduğu karaciğer yetmezliği için karaciğer nakli sonrası Hepatit B enfeksiyonunun nüksetmesinin önlenmesi:

Yetişkinlerde:


Transplantasyon gününde perioperatif olarak 10.000 IU, transplantasyonu takip eden 7 gün içerisinde günlük 2.000-10.000 IU aralığında, uzun süreli idamede HBV-DNA negatif hastalardaantikor seviyesini 100-150 IU/L seviyesi üzerinde, HBV-DNA pozitif hastalarda antikorseviyesini 500 IU/L seviyesi üzerinde tutacak şekilde uygulanmalıdır.

Çocuklarda:


Pozoloji, 10.000 IU/1,73 m2 temel alınarak, vücut yüzey alanına göre ayarlanmalıdır.

Hepatit B'nin immunoprofilaksisi:

- Bağışıklığı olmayan kişilerde kazara maruz kalma durumunda Hepatit B'nin önlenmesi:Maruziyetin yoğunluğuna bağlı olarak maruziyetten hemen sonra ve tercihen 24-72 saat içinde enaz 500 IU.

- Hemodiyaliz hastalarında Hepatit B'nin immunoprofilaksisi:

Aşılamadan sonra serokonversiyona kadar her 2 ayda bir maksimum 500 IU olacak şekilde 8-12 IU/kg.

- Hepatit B virus taşıyıcı anneden doğan bebeklerde Hepatit B'yi önlemek için doğumdaveya doğumdan sonra mümkün olan en kısa sürede:

30-100 IU/kg. Hepatit B immunoglobulin uygulaması aşılamayı takiben serokonversiyona kadar tekrarlanabilir.

Bu durumların tümünde, Hepatit B virüsüne karşı aşı yapılması şiddetle tavsiye edilir. Aşının ilk dozu, insan Hepatit B immunoglobulini ile aynı günde ancak farklı bir bölgeden yapılabilir.Aşılama sonrasında immun yanıt geliştiremeyen kişiler (hepatit B antikoru ölçülemeyenler) vesürekli koruma gereken kişilerde 2 ayda bir yetişkinlere 500 IU ve çocuklara 8 IU/kguygulanabilir; minimum koruyucu antikor titresi en az 10 mIU/mL olarak kabul edilmektedir.

İlaç Bilgileri

Hepabulin Sn 2.000 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: İnsan Hepatit B Immünoglobulini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.