Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Rivoksar 10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIRİVOKSAR 10 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablette 10 mg rivaroksaban.

Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin selüloz (Tip 102), Laktoz granül (laktoz monohidratSD) (sığır sütünden elde edilir), Kroskarmelloz sodyum, Hidroksipropil metil selüloz (E5)(hipromelloz), Magnezyum stearat, Poloksamer 188 (mikronize), Opadry 04F240011 pink(HPMC 2910/hipromelloz, makrogol/PEG, titanyum dioksit, kırmızı demir oksit)

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^açduyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. RİVOKSAR nedir ve ne için kullanıhr?


2. RİVOKSAR'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. RİVOKSAR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. RIVOKSAR'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. RİVOKSAR nedir ve ne için kullanılır?

• RİVOKSAR film kaplı tabletlerin her biri 10 mg etkin madde (rivaroksaban) içerir. RİVOKSAR laktoz granül (laktoz monohidrat SD) (sığır sütünden elde edilir) içermektedir.Rivaroksaban pıhtılaşmayı önleyici ilaçlar olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir ve

etkisini kanın pıhtılaşmasında rol oynayan faktör Xa'yı engelleyerek ve böylece kanın pıhtı oluşturma eğilimini azaltarak gösterir.

RİVOKSAR pembe renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü “R2” baskılı diğer yüzü düz film kaplı tablettir, 10 ve 30 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır.

RİVOKSAR yetişkin hastalarda aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

-RİVOKSAR, bacaklarınızdaki ciddi bir ortopedik ameliyatı sonrası, bacaklarınızdaki damarlarda kan pıhtısı oluşumunu önlemek için kullanılır. Örneğin bu ameliyatkalçanızda ya da dizinizde olabilir. Doktorunuz ameliyat sonrasında kan pıhtılaşmariskiniz yüksek olduğu için bu ilacı size reçete etmiştir.

-Bacak damarlarınızdaki kan pıhtısının (derin ven trombozu) tedavisi ve akciğer damarlarınızdaki kan pıhtısının (pulmoner emboli) tedavisi ve bacak ve akciğerdamarlarınızdaki kan pıhtısının tekrar oluşmasını önlemek için kullanılmaktadır.

2. RIVOKSAR'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerRİVOKSAR'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

• Rivaroksabana veya ilacın içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjinizvarsa,

• Aşırı kanamanız varsa,

• Vücudunuzda yer alan herhangi bir organda, ciddi kanama riskini artıracak birhastalığınız veya rahatsızlığınız varsa (örneğin mide ülseri, beyinde hasar veya kanama,yakın zamanda geçirilen beyin veya göz ameliyatı),

• Pıhtı önleyici tedavinin değiştirilmesi veya toplardamar veya atardamar hattını açık tutmakiçin heparin alınması durumu hariç olmak üzere, kanın pıhtılaşmasını önleyecek ilaçlarkullanıyorsanız (örneğin, varfarin, dabigatran, apiksaban, edoksaban veya heparin),

• Kanama riskinde artışa yol açacak karaciğer hastalığınız varsa,

• Hamileyseniz veya emziriyorsanız.

Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse RİVOKSAR kullanmayınız ve doktorunuza söyleyiniz.

RİVOKSAR'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;

• Kanama riskini arttıran aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz:

• Böbrek fonksiyonu vücudunuzda etki gösterecek ilaç miktarını etkileyebileceğindenorta dereceli ya da ciddi derecede böbrek hastalığı,

• Pıhtı önleyici tedavinin değiştirilmesi veya toplardamar ya da atardamar hattını açıktutmak için heparin alınması durumunda, kanın pıhtılaşmasını önleyecek başka ilaçlar

(örn. varfarin, dabigatran, apiksaban, edoksaban veya heparin) kullamyorsamz (bkz. "Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı"),

• Kanama bozuklukları,

• İlaç tedavisiyle kontrol altına alınamayan çok yüksek kan basıncı,

• Mide veya bağırsakta kanamaya yol açabilecek hastalıklar; örn. bağırsak veya midedeiltihaplanma ya da gastroözofageal reflü hastalığına (mide asidinin yemek borusuna doğruçıktığı hastalık) bağlı olarak yemek borusunda ve yutakta iltihaplanma (özofagusinflamasyonu) veya midede veya bağırsaklarda genital yol veya idrar yolunda bulunantümörler,

• Gözün arkasındaki kan damarlarında problem (retinopati),

• Bronşların genişleyerek iltihapla dolduğu bir akciğer hastalığı (bronşektazi) veyaakciğer kanaması öyküsü.

Protez bir kalp kapağınız varsa,

Antifosfolipid antikor sendromu adlı bir hastalığınız (kanda pıhtı oluşması riskini yükselten bir bağışıklık sistemi hastalığı) olduğunu biliyorsanız, bunu doktorunuza söyleyin,tedavinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğine doktorunuz karar verecektir.

Doktorunuz kan basıncınızın kontrol altında olmadığına karar verirse veya kan pıhtısını akciğerlerinizde uzaklaştırmaya yönelik başka bir tedavi ya da cerrahi prosedürplanlanıyorsa.

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, RİVOKSAR almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu ilaçla tedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakın gözetimaltında tutulmanız gerekip gerekmediğine karar verecektir.

Bir ameliyat geçirmeniz gerekiyorsa:

• RİVOKSAR'ı ameliyat öncesinde ve sonrasında tam olarak doktorunuzun söylediğizamanlarda almanız çok önemlidir.

• Ameliyatınızda kateter kullanılacaksa veya omurganıza enjeksiyon yapılacak ise (örneğinepidural veya spinal anestezi):

-RİVOKSAR'ı enjeksiyondan önce ve sonra veya kateter çıkarılmadan önce tam olarak doktorunuzun söylediği saatlerde almanız çok önemlidir.

-Anestezi sonlandıktan sonra bacaklarınızda uyuşma ya da güçsüzlük olursa ya da, bağırsak veya idrar kesesi problemleri yaşarsanız derhal doktorunuza söyleyiniz; bu türdurumlarda acil müdahale gerekir.

Çocuklar ve ergenler


RİVOKSAR'ın çocuk ve ergenlerde kullanımına ilişkin yeterli bilgi yoktur. RİVOKSAR 18 yaşın altındaki kişilere önerilmemektedir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

RIVOKSAR'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

RİVOKSAR 10 mg yemeklerle birlikte ya da ayrı kullanılabilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


RİVOKSAR hamilelerde kullanılmamalıdır.

Ancak etkili bir korunma yöntemiyle birlikte kullanılabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


RİVOKSAR, emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı

RİVOKSAR baş dönmesi (yaygın yan etki) ya da bayılma (yaygın olmayan yan etki) gibi yan etkilere neden olabilir (bkz. bölüm 4. “Olası yan etkiler nelerdir?”). Bu gibi belirtileriniz var isearaba, bisiket, herhangi bir alet ya da makine kullanmayınız.

RIVOKSAR'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

RİVOKSAR laktoz içerir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (tahammülsüzlüğünüz) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız:

• Yalnızca deriye uygulandıkları durumlar hariç, mantar tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar(örn. flukonazol, itrakonazol, vorikonazol ve posakonazol),

• Ketokonazol tabletler (vücudun aşırı miktarda kortizol üretmesi olan Cushing sendromutedavisinde kullanılır),

• Bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılan bazı ilaçlar (örn. klaritromisin, eritromisin),

• HIV / AIDS tedavisinde kullanılan bazı antiviral ilaçlar (örn. HIV proteaz inhibitörleri,ritonavir),

• Kan pıhtılaşmasını azaltmak için kullanılan diğer ilaçlar (örn: enoksaparin, klopidogrelya da varfarin veya asenokumarol gibi K vitamini antagonistleri),

• Anti-inflamatuvar (iltihaplanma önleyici) ve ağrı kesici ilaçlar (örn. naproksen veya

asetilsalisilik asit), gu belge

• Kalpteki ritm bozukluğu (anormal kalp atışı) tedavisinde kullanılan dronedaron,

• Depresyon tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar [selektif serotonin geri alım inhibitörleri(SSRI) veya serotonin norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI)].

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, RIVOKSAR'ın etkisi artabileceğinden RİVOKSAR almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu ilaçlatedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakın gözetim altında tutulmanız gerekip gerekmediğinekarar verecektir.

Doktorunuz mide ya da bağırsağınızda ülser oluşma riskinin yüksek olduğunu düşünür ise, önleyici ülser tedavisi de uygulamaya karar verebilir.

Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız:

• Sara hastalığında kullanılan bazı ilaçlar (fenitoin, karbamazepin, fenobarbital),

• Depresyon tedavisinde kullanılan bitkisel bir ürün olan sarı kantaron (St. John's Wort -

Hypericum perforatum),


Antibiyotik olarak kullanılan rifampisin.

RlVOKSAR'ın etkisini azaltabilen bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, RİVOKSAR'ı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Doktorunuz RİVOKSAR ile tedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakın gözetim altında tutulup tutulmayacağınıza karar verecektir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. RİVOKSAR nasıl kullanılır?

Bu ilacı daima tam olarak, doktorunuzun belirttiği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuz veya eczacınızla kontrol ediniz.

Uygun kullanım/doz uygulama sıklığı için talimatlar:

- Ciddi ortopedik ameliyatlardan sonra:

Önerilen doz günde bir kez bir adet RİVOKSAR 10 mg tablettir.

- Bacak damarlarındaki kan pıhtılarını ve akciğerler kan damalarındaki kan pıhtılarınıtedavi etmek ve kan pıhtılarının yeniden oluşumunu önlemek için:

En az 6 aylık kan pıhtısı tedavisinden sonra, önerilen doz ya günde bir kez 1 adet 10 mg tablet ya da günde bir kez bir adet 20 mg tablettir. Doktorunuz size günde bir kezRİVOKSAR 10 mg reçete etmiştir.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletler su ile yutulmalıdır. RİVOKSAR yemeklerle birlikte ya da aç karnına kullamlabilir.

Tableti bütün olarak yutmakta zorlanıyorsanız, RİVOKSAR'ı almanın diğer yolları hakkında doktorunuza danışınız. Tablet, kullanılmadan hemen önce ezilip suyla veya elma püresiylekarıştırılabilir.

Gerekir ise doktorunuz ezilmiş RİVOKSAR tableti size bir mide tüpü vasıtasıyla da verebilir. Doktorunuz size bırakmanızı söyleyene kadar tabletleri her gün alınız.

İlacı almayı unutmamak için, tabletleri her gün aynı zamanda almaya çalışınız. Tedaviyi ne kadar sürdürmeniz gerektiğine doktorunuz karar verecektir.

Bir kalça veya diz protezi ameliyatından sonra damarlarda kan pıhtısı oluşmasını önlemek için: İlk tablet ameliyatınızdan sonraki 6-10 saat içinde alınmalıdır.

Eğer ciddi bir kalça protezi ameliyatı geçirdiyseniz, önerilen, genellikle 5 hafta boyunca tabletleri almanızdır.

Eğer ciddi bir diz protezi ameliyatı geçirdiyseniz, önerilen, genellikle 2 hafta boyunca tabletleri almanızdır.

Dozu tükürürseniz veya kusarsanız

• RİVOKSAR'ı aldıktan 30 dakikadan kısa bir süre sonra yeni bir doz alın.

• RİVOKSAR'ı aldıktan 30 dakikadan fazla bir süre sonra yeni bir doz almayınız. Budurumda, bir sonraki Rivoksar dozunu her zamanki saatte alın.

RİVOKSAR'ı aldıktan sonra dozu tekrar tekrar tükürürseniz veya kusarsanız doktora başvurun.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım:

RİVOKSAR 18 yaşın altındaki kişilere önerilmemektedir. Çocuklar ve adolesanlarda kullanıma ilişkin yeterli bilgi yoktur.

Yaşlılarda kullanım:Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta derece böbrek yetmezliğinde aynı dozda kullamlabilir. Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Çok ağır böbrek yetmezliğiniz varsa, RİVOKSARkullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Kanama riskine neden olabilecek nitelikte karaciğer hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Eğer RİVOKSAR'm etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla RİVOKSAR kullandıysanız:

RİVOKSAR'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden çok daha fazla RİVOKSAR kullanımı kanama riskini arttırır.

RİVOKSAR'ı kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, hatırladığınızda hemen alınız. Bir sonraki tableti ertesi gün alıp, sonraki günler normaldeki gibi günde bir tablet almaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.RİVOKSAR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan RİVOKSAR ile tedavinizi sonlandırmayınız. RİVOKSAR ciddi bir sağlık durumunun ortaya çıkışını engellemektedir.

RİVOKSAR'ın kullanımı ile ilgili sorularınız olması halinde doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, RİVOKSAR'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, RİVOKSAR'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

Benzer diğer ilaçlar gibi (kan pıhtılaşmasını engelleyici ilaçlar), RİVOKSAR da hayatı tehdit edici kanamalara neden olabilir. Aşırı kanama, tansiyonda ani düşüşlere (şok) neden olabilir.Bazen bu kanamalar açıkça anlaşılmayabilir.

Kanama belirtisi olabilecek muhtemel yan etkiler:

Aşağıdaki yan etkilerden biri olursa derhal doktorunuza bildiriniz:

• Beyin veya kafatasının içine kanama (Belirtiler baş ağrısı, tek taraflı zayıflık, kusma,nöbetler, bilinç düzeyinin azalması ve boyun sertliğini içerebilir. Ciddi, acil tıbbi birdurumdur. Derhal tıbbi yardım alınmalıdır.)

• Uzun süreli ya da fazla kanama,

• Normal olmayan güçsüzlük, yorgunluk, solgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı, vücudun biryerinde açıklanamayan şişmeler, nefes alamamak, göğüs ağrısı veya anjina pektoris gibibelirtiler.

Doktorunuz sizi daha yakın bir gözlem altında tutabilir ya da tedavi şeklinizi değiştirebilir.

Ciddi deri reaksiyonu belirtisi olabilecek muhtemel yan etkiler:

Aşağıdaki deri reaksiyonlarından birini yaşarsanız derhal doktorunuza bildiriniz:

• Yayılan yoğun deri döküntüsü, kabarcıklar veya mukozal lezyonlar (örn. ağızda veyagözlerde) (Stevens-Johnson sendromu/toksik epidermal nekroliz).

• Döküntüye, ateşe, iç organ iltihaplanmasına, hematolojik anormalliklere ve sistemikhastalığa (DRESS sendromu) yol açan bir ilaç reaksiyonu. Bu yan etkinin görülmesıklığı çok seyrektir.

Bu yan etkilerin görülme sıklığı çok seyrektir (10.000 hastanın birinden az görülebilir).

Ciddi alerjik reaksiyon belirtisi olabilecek olası yan etkiler:

• Yüzün, dudakların, ağzın, dilin veya boğazın şişmesi; yutkunma güçlüğü, kurdeşen veyasoluk alıp verme güçlükleri; ani tansiyon düşmesi. Bu yan etkilerin görülme sıklığı çokseyrek anafilaktik şok dahil anafilaktik reaksiyonlar için çok seyrektir (10.000 hastanınbirinden az görülebilir); ve alerjik ödem için ise yaygın değildir (100 hastanın birindenaz, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin

RİVOKSAR'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye

yatırılmanıza gerek olabilir.

RIVOKSAR kullanırken hissedeceğiniz yan etkiler genellikle hafiftir. Ancak, aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse doktorunuza danışınız.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Yaygın

Cildin solgun olmasına ve güçsüzlüğe ya da nefes darlığına neden olan kırmızı kan hücrelerinde azalma,

Mide ya da bağırsakta kanama, ürogenital kanama (idrarda kan ve şiddetli adet kanaması dahil), burun kanaması, dişeti kanaması,

Göz içi kanaması (gözün beyaz kısmında kanama dahil),

Doku veya vücut boşluğuna kanama (hematom, çürük),

Kanlı öksürük,

Deriden veya derialtına kanama,

Ameliyat sonrası kanama,

Cerrahi yara yerinde kan veya sıvı sızıntısı,

Kol ve bacaklarda şişlik,

Kol ve bacaklarda ağrı,

Ateş,

Böbrek işlevinde bozulma (doktorunuz tarafından gerçekleştirilen testlerde görülebilir), Mide ağrısı, hazımsızlık, hasta hissetme veya olma, kabızlık, ishal,

Düşük tansiyon (belirtileri ayağa kalkınca baş dönmesi veya baygınlık hissi olabilir), Genel kuvvet ve enerji azalması (yorgunluk, bitkinlik), baş ağrısı, baş dönmesi,

Deride kaşıntı, döküntü,

Kan testlerinde bazı karaciğer enzimlerinde artış gösterebilir.

Yaygın

Beyin veya kafatası içine kanama (bakınız kanama belirtisi bölümü),

Ağrıya veya şişmeye neden olan eklem içi kanama,

Trombositopeni (kanın pıhtılaşmasına yardım eden hücreler olan trombositlerin (kan lulcuklarının) düşük sayıda olması),

Alerjik deri reaksiyonları dahil alerjik reaksiyonlar,

Karaciğer işlevinde bozukluk (doktorunuz tarafından gerçekleştirilen testlerde görülebilir),

Kan testlerinde bilirubin, bazı pankreas veya karaciğer enzimlerinde artış ya da kan lulcuğu sayısında artış görülebilir,

Baygınlık hissi,

İyi hissetmeme,

Kalp atış hızının artması,

Ağız kuruluğu,

Kurdeşen.

Seyrek

• Kas içine kanama,

• Kolestaz (safra akışında azalma), hepatoselüler yaralanma dahil hepatit (karaciğeryaralanması dahil karaciğer iltihaplanması),

• Derinin veya gözlerin sararması (sarılık),

• Bölgesel şişlik,

• Bacağınızdaki atardamara kateter yerleştirerek yapılan, kalp ile ilgili bir işleminkomplikasyonu olarak (psödoanevrizma) kasıkta kan toplanması (hematom).

Çok seyrek

• Akciğerde iltihaba neden olan bir tür beyaz granülositik kan hücresi olan eozinofillerin birikmesi (eozinofilik pnömoni)

Sıklığı bilinmeyen

• Şiddetli kanama sonrası böbrek yetmezliği,

• Ağrı, şişme, duyularda değişiklik, uyuşma veya felce neden olan kanama sonrası bacakya da kol kaslarında artan basınç (kanama sonrası kompartman sendromu).

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. RİVOKSAR'ın saklanması

RİVOKSAR 'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RİVOKSAR 'ı kullanmayınız.


“Son Kull. Ta.:” ibaresinden sonra yazılan rakam ayı temsil eder ve o ayın son günü son kullanım tarihidir.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz RİVOKSAR'ı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Ruhsat Sahibi:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Reşitpaşa Mahallesi Eski Büyükdere Cad. No:4 34467 Maslak / Sarıyer / İstanbul

Üretim Yeri:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Esenyurt / İstanbul

Bu kullanma talimatı ../../^. tarihinde onaylanmıştır.



İlaç Bilgileri

Rivoksar 10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Rivaroksaban

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.