Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Xarelto 10 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIXARELTO® 10 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde:

Her bir film kaplı tablette 10 mg rivaroksaban.

Yardımcı maddeler:

Mikrokristalin selüloz, kroskarmelloz sodyum, laktoz

monohidrat (sığır kaynaklı), hipromelloz, sodyum lauril sülfat, magnezyum stearat, Makrogol 3350, titanyum dioksit (E171), kırmızı demir oksit (E172).

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak size reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. XARELTO nedir ve ne için kullanıhr?


2. XARELTO kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. XARELTO nasıl kullanıhr?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. XARELTO'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. XARELTO nedir ve ne için kullanılır?

• XARELTO film kaplı tabletlerin her biri 10 mg etkin madde (rivaroksaban) içerir.XARELTO laktoz monohidrat (sığır kaynaklı) içermektedir. Rivaroksaban pıhtılaşmayıönleyici ilaçlar olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir ve etkisini kanınpıhtılaşmasında rol oynayan faktör Xa'yı engelleyerek ve böylece kanın pıhtı oluşturmaeğilimini azaltarak gösterir.

• XARELTO 5, 10, 30 ve 100 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. Ambalajın içindekitabletler yuvarlak, bikonveks şekilde ve açık kırmızı renklidir. Tabletlerin bir yüzündeBayer logosu, diğer yüzünde “10” ifadesi ve bir üçgen şekli bulunur.

• XARELTO yetişkin hastalarda aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

- XARELTO, bacaklarınızdaki ciddi bir ortopedik ameliyatı sonrası, bacaklarınızdakidamarlarda kan pıhtısı oluşumunu önlemek için kullanılır. Örneğin bu ameliyatkalçanızda ya da dizinizde olabilir. Doktorunuz ameliyat sonrasında kan pıhtılaşmariskiniz yüksek olduğu için bu ilacı size reçete etmiştir.

- Bacak damarlarınızdaki kan pıhtısının (derin ven trombozu) tedavisi ve akciğerdamarlarınızdaki kan pıhtısının (pulmoner emboli) tedavisi ve bacak ve akciğerdamarlarınızdaki kan pıhtısının tekrar oluşmasını önlemek için kullanılmaktadır.

2. XARELTO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerXARELTO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

• Rivaroksabana veya ilacın içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşıalerjiniz varsa,

• Aşırı kanamanız varsa,

• Vücudunuzda yer alan herhangi bir organda, ciddi kanama riskini artıracak birhastalığınız veya rahatsızlığınız varsa (örneğin mide ülseri, beyinde hasar veyakanama, yakın zamanda geçirilen beyin veya göz ameliyatı),

• Pıhtı önleyici tedavinin değiştirilmesi veya toplardamar veya atardamar hattını açıktutmak için heparin alınması durumu hariç olmak üzere, kanın pıhtılaşmasınıönleyecek ilaçlar kullanıyorsanız (örneğin, varfarin, dabigatran, apiksaban, edoksabanveya heparin),

• Kanama riskinde artışa yol açacak karaciğer hastalığınız varsa,

• Hamileyseniz veya emziriyorsanız.

Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse XARELTO kullanmayınız ve

doktorunuza söyleyiniz.

XARELTO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer;

• Kanama riskini arttıran aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz:

• Böbrek fonksiyonu vücudunuzda etki gösterecek ilaç miktarınıetkileyebileceğinden orta dereceli ya da ciddi derecede böbrek hastalığı,

• Pıhtı önleyici tedavinin değiştirilmesi veya toplardamar ya da atardamar hattınıaçık tutmak için heparin alınması durumunda, kanın pıhtılaşmasını önleyecekbaşka ilaçlar (örn. varfarin, dabigatran, apiksaban, edoksaban veya heparin)kullanıyorsanız (bkz. "Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı"),

• Kanama bozuklukları,

• İlaç tedavisiyle kontrol altına alınamayan çok yüksek kan basıncı

• Mide veya bağırsakta kanamaya yol açabilecek hastalıklar; örn. bağırsak veyamidede iltihaplanma ya da gastroözofageal reflü hastalığına (mide asidininyemek borusuna doğru çıktığı hastalık) bağlı olarak yemek borusunda veyutakta iltihaplanma, (özofagus enflamasyonu) veya midede veyabağırsaklarda veya genital yol veya idrar yolunda bulunan tümörler

• Gözün arkasındaki kan damarlarında problem (retinopati),

• Bronşların genişleyerek iltihapla dolduğu bir akciğer hastalığı (bronşektazi)veya akciğer kanaması öyküsü.

• Protez bir kalp kapağınız varsa,

Antifosfolipid antikor sendromu adlı bir hastalığınız (kanda pıhtı oluşması riskini yükselten bir bağışıklık sistemi hastalığı) olduğunu biliyorsanız, bunu doktorunuzasöyleyin, tedavinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğine doktorunuz karar verecektir.Doktorunuz kan basıncınızın kontrol altında olmadığına karar verirse veya kanpıhtısını akciğerlerinizde uzaklaştırmaya yönelik başka bir tedavi ya da cerrahiprosedür planlanıyorsa.

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, XARELTO almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu ilaçla tedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakıngözetim altında tutulmanız gerekip gerekmediğine karar verecektir.

Bir ameliyat geçirmeniz gerekiyorsa:

• XARELTO'yu ameliyat öncesinde ve sonrasında tam olarak doktorunuzun söylediğizamanlarda almanız çok önemlidir.

• Ameliyatınızda kateter kullanılacaksa veya omurganıza enjeksiyon yapılacak ise(örneğin epidural veya spinal anestezi):

- XARELTO'yu enjeksiyondan önce ve sonra veya kateter çıkarılmadan önce tamolarak doktorunuzun söylediği saatlerde almanız çok önemlidir.

- Anestezi sonlandıktan sonra bacaklarınızda uyuşma ya da güçsüzlük olursa ya da,bağırsak veya idrar kesesi problemleri yaşarsanız derhal doktorunuza söyleyiniz;bu tür durumlarda acil müdahale gerekir.

Çocuklar ve ergenler


XARELTO'nun çocuk ve ergenlerde kullanımına ilişkin yeterli bilgi yoktur. XARELTO 18 yaşın altındaki kişilere önerilmemektedir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

XARELTO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

XARELTO 10 mg yemeklerle birlikte ya da ayrı kullanılabilir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


XARELTO, hamilelerde kullanılmamalıdır.

Ancak etkili bir korunma yöntemiyle birlikte kullanılabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


XARELTO, emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı

XARELTO baş dönmesi (yaygın yan etki) ya da bayılma (yaygın olmayan yan etki) gibi yan etkilere neden olabilir (bkz. bölüm 4. “Olası yan etkiler nelerdir?”). Bu gibi belirtileriniz varise araba, bisiklet, herhangi bir alet ya da makine kullanmayınız.

XARELTO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

XARELTO laktoz içerir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (tahammülsüzlüğünüz) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Bu ilaç film kaplı tablet başına 1 mmol'den (23 miligram) daha az sodyum içerir, yani esasen “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız:

• Yalnızca deriye uygulandıkları durumlar hariç, mantar tedavisinde kullanılan bazıilaçlar (örn. flukonazol, itrakonazol, vorikonazol, ve posakonazol),

• Ketokonazol tabletler (vücudun aşırı miktarda kortizol üretmesi olan Cushing sendromutedavisinde kullanılır),

• Bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılan bazı ilaçlar (örn. klaritromisin, eritromisin),

• HIV/AIDS tedavisinde kullanılan bazı antiviral ilaçlar (örn. HIV proteaz inhibitörleri,ritonavir),

• Kan pıhtılaşmasını azaltmak için kullanılan diğer ilaçlar (örn: enoksaparin, klopidogrelya da varfarin veya asenokumarol gibi K vitamini antagonistleri),

• Anti-inflamatuvar (iltihaplanma önleyici) ve ağrı kesici ilaçlar (ör. naproksen veyaasetilsalisilik asit),

• Kalpteki ritm bozukluğu (anormal kalp atışı) tedavisinde kullanılan dronedaron,

• Depresyon tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar [selektif serotonin geri alım inhibitörleri(SSRI) veya serotonin norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI)].

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise, XARELTO'nun etkisi artabileceğinden XARELTO almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu ilaçlatedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakın gözetim altında tutulmanız gerekip gerekmediğinekarar verecektir.

Doktorunuz mide ya da bağırsağınızda ülser oluşma riskinin yüksek olduğunu düşünür ise, önleyici ülser tedavisi de uygulamaya karar verebilir.

Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız:

• Sara hastalığında kullanılan bazı ilaçlar (fenitoin, karbamazepin, fenobarbital),

• Depresyon tedavisinde kullanılan bitkisel bir ürün olan sarı kantaron (St. John's Wort -

Hypericum perforatum),


Antibiyotik olarak kullanılan rifampisin.

XARELTO'nun etkisini azaltabilen bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyor iseniz, XARELTO'yu kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Doktorunuz XARELTO ile tedavi edilip edilmeyeceğinize ve yakın gözetim altında tutulup tutulmayacağınıza karar verecektir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. XARELTO nasıl kullanılır?

Bu ilacı daima tam olarak, doktorunuzun belirttiği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuz veya eczacınızla kontrol ediniz.

Uygun kullanım/doz uygulama sıklığı için talimatlar:

- Ciddi ortopedik ameliyatlardan sonra:

Önerilen doz günde bir kez bir adet XARELTO 10 mg tablettir.

- Bacak damarlarındaki kan pıhtılarını ve akciğerler kan damalarındaki kan pıhtılarınıtedavi etmek ve kan pıhtılarının yeniden oluşumunu önlemek için:

En az 6 aylık kan pıhtısı tedavisinden sonra, önerilen doz ya günde bir kez 1 adet 10 mg tablet ya da günde bir kez bir adet 20 mg tablettir. Doktorunuz size günde bir kezXARELTO 10 mg reçete etmiştir.

Uygulama yolu ve metodu:

Tabletler su ile yutulmalıdır. XARELTO yemeklerle birlikte ya da aç karnına kullanılabilir.

Tableti bütün olarak yutmakta zorlanıyorsanız, XARELTO'yu almanın diğer yolları hakkında doktorunuza danışınız. Tablet, kullanılmadan hemen önce ezilip suyla veya elma püresiylekarıştırılabilir.

Gerekir ise doktorunuz ezilmiş XARELTO tableti size bir mide tüpü vasıtasıyla da verebilir. Doktorunuz size bırakmanızı söyleyene kadar tabletleri her gün alınız.

İlacı almayı unutmamak için, tabletleri her gün aynı zamanda almaya çalışınız. Tedaviyi ne kadar sürdürmeniz gerektiğine doktorunuz karar verecektir.

Bir kalça veya diz protezi ameliyatından sonra damarlarda kan pıhtısı oluşmasını önlemek için:

İlk tablet ameliyatınızdan sonraki 6-10 saat içinde alınmalıdır.

Eğer ciddi bir kalça protezi ameliyatı geçirdiyseniz, önerilen, genellikle 5 hafta boyunca tabletleri almanızdır.

Eğer ciddi bir diz protezi ameliyatı geçirdiyseniz, önerilen, genellikle 2 hafta boyunca tabletleri almanızdır.

Dozu tükürürseniz veya kusarsanız

• XARELTO'yu aldıktan 30 dakikadan kısa bir süre sonra yeni bir doz alın.

• XARELTO'yu aldıktan 30 dakikadan fazla bir süre sonra yeni bir doz almayınız. Budurumda, bir sonraki Xarelto dozunu her zamanki saatte alın.

Xarelto'yu aldıktan sonra dozu tekrar tekrar tükürürseniz veya kusarsanız doktora başvurun.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım:

XARELTO 18 yaşın altındaki kişilere önerilmemektedir. Çocuklar ve adolesanlarda kullanıma ilişkin yeterli bilgi yoktur.

Yaşlılarda kullanım:

Yaşlılarda, aynı şekilde kullanılabilir, özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta derece böbrek yetmezliğinde aynı dozda kullamlabilir. Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Çok ağır böbrek yetmezliğiniz varsa, XARELTOkullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Kanama riskine neden olabilecek nitelikte karaciğer hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Eğer XARELTO 'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla XARELTO kullandıysanız:

XARELTO 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmanız gerekenden çok daha fazla XARELTO kullanımı kanama riskini arttırır.

XARELTO'yu kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, hatırladığınızda hemen alınız. Bir sonraki tableti ertesi gün alıp, sonraki günler normaldeki gibi günde bir tablet almaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.XARELTO ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan XARELTO ile tedavinizi sonlandırmayınız. XARELTO ciddi bir sağlık durumunun ortaya çıkışını engellemektedir.

XARELTO'nun kullanımı ile ilgili sorularınız olması halinde doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, XARELTO'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, XARELTO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:

Benzer diğer ilaçlar gibi (kan pıhtılaşmasını engelleyici ilaçlar), XARELTO da hayatı tehdit edici kanamalara neden olabilir. Aşırı kanama, tansiyonda ani düşüşlere (şok) neden olabilir.Bazen bu kanamalar açıkça anlaşılmayabilir.

Kanama belirtisi

• Beyin veya kafatasının içine kanama (Belirtiler baş ağrısı, tek taraflı zayıflık, kusma,nöbetler, bilinç düzeyinin azalması ve boyun sertliğini içerebilir. Ciddi, acil tıbbi birdurumdur. Derhal tıbbi yardım alınmalıdır.)

• Uzun süreli ya da fazla kanama,

• Normal olmayan güçsüzlük, yorgunluk, solgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı, vücudunbir yerinde açıklanamayan şişmeler, nefes alamamak, göğüs ağrısı veya anjinapektoris gibi belirtiler.

Doktorunuz sizi daha yakın bir gözlem altında tutabilir ya da tedavi şeklinizi değiştirebilir.

Ciddi deri reaksiyonu belirtisi

• Yayılan yoğun deri döküntüsü, kabarcıklar veya mukozal lezyonlar (örn. ağızda veyagözlerde) (Stevens-Johnson sendromu/toksik epidermal nekroliz).

• Döküntüye, ateşe, iç organ iltihaplanmasına, kan anormalliklere ve sistemik hastalığa(DRESS sendromu) yol açan bir ilaç reaksiyonu.

Bu yan etkilerin görülme sıklığı çok seyrektir (10.000 hastanın birinden az görülebilir).

Ciddi alerjik reaksiyon belirtisi

• Yüzün, dudakların, ağzın, dilin veya boğazın şişmesi; yutkunma güçlüğü, kurdeşen, soluk alıp verme güçlükleri, ani tansiyon düşmesi. Bu ciddi alerjik reaksiyonların görülmesıklığı anafilaktik şok dahil anafilaktik reaksiyonlar için çok seyrektir (10.000 hastanınbirinden az görülebilir); anjiyoödem ve alerjik ödem için ise yaygın değildir (100 hastanınbirinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin XARELTO'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

XARELTO kullanırken hissedeceğiniz yan etkiler genellikle hafiftir. Ancak, aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse doktorunuza danışınız.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın

Cildin solgun olmasına ve güçsüzlüğe ya da nefes darlığına neden olan kırmızı kan hücrelerinde azalma,

Mide ya da bağırsakta kanama, ürogenital kanama (idrarda kan ve şiddetli adet kanaması dahil), burun kanaması, dişeti kanaması,

Göz içi kanaması (gözün beyaz kısmında kanama dahil),

Doku veya vücut boşluğuna kanama (hematom, çürük),

Kanlı öksürük,

Deriden veya derialtına kanama,

Ameliyat sonrası kanama,

Cerrahi yara yerinde kan veya sıvı sızıntısı,

Kol ve bacaklarda şişlik,

Kol ve bacaklarda ağrı,

Ateş,

Böbrek işlevinde bozulma (doktorunuz tarafından gerçekleştirilen testlerde görülebilir),

Mide ağrısı, hazımsızlık, hasta hissetme veya olma, kabızlık, ishal,

Düşük tansiyon (belirtileri ayağa kalkınca baş dönmesi veya baygınlık hissi olabilir),

Genel kuvvet ve enerji azalması (yorgunluk, bitkinlik), baş ağrısı, baş dönmesi, Deride kaşıntı, döküntü,

Kan testlerinde bazı karaciğer enzimlerinde artış gösterebilir.

Yaygın olmayan

Beyin veya kafatası içine kanama (bakınız kanama belirtisi bölümü),

Ağrıya veya şişmeye neden olan eklem içi kanama,

Trombositopeni (kanın pıhtılaşmasına yardım eden hücreler olan trombositlerin -kan pulcuklarının- düşük sayıda olması),

Alerjik deri reaksiyonları dahil alerjik reaksiyonlar,

Karaciğer işlevinde bozukluk (doktorunuz tarafından gerçekleştirilen testlerde görülebilir),

Kan testlerinde bilirubin, bazı pankreas veya karaciğer enzimlerinde artış ya da kan pulcuğu sayısında artış görülebilir,

Baygınlık,

İyi hissetmeme,

Kalp atış hızının artması,

Ağız kuruluğu,

Kurdeşen.

Seyrek

Kas içine kanama,

Kolestaz (safra akışında azalma), hepatoselüler yaralanma dahil hepatit (karaciğer yaralanması dahil karaciğer iltihaplanması),

Derinin veya gözlerin sararması (sarılık),

Bölgesel şişlik,

Bacağınızdaki atardamara kateter yerleştirerek yapılan, kalp ile ilgili bir işlemin komplikasyonu olarak (psödoanevrizma) kasıkta kan toplanması (hematom).

Çok seyrek

• Akciğerde iltihaba neden olan bir tür beyaz granülositik kan hücresi olan eozinofillerin birikmesi (eozinofilik pnömoni)

Sıklığı bilinmeyen

• Şiddetli kanama sonrası böbrek yetmezliği,

• Ağrı, şişme, duyularda değişiklik, uyuşma veya felce neden olan kanama sonrasıbacak ya da kol kaslarında artan basınç (kanama sonrası kompartman sendromu).

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye FarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmaktaolduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamışolacaksınız.

5. XARELTO'nun saklanması

XARELTO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihinden sonra XARELTO'yu kullanmayınız.


“Son Kull. Ta.:” ibaresinden sonra yazılan rakam ayı temsil eder ve o ayın son günü son kullanım tarihidir.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluk fark ederseniz XARELTO'yu kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Üretim yeri:


Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. Fatih Sultan Mehmet Mah.Balkan Cad. No: 53 34770Ümraniye/İstanbulTel: 0216 528 36 00Faks: 0216 645 39 50

Sanofi İlaç San. ve Tic. A.Ş., Lüleburgaz/Kırklareli

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Xarelto 10 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Rivaroksaban

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.