Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Spravato 28 Mg Burun Spreyi, Çözelti Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATISPRAVATO 28 mg burun spreyi, çözelti Burun içerisine sprey olarak uygulanır.

Etkin madde:

Esketamin. Her burun spreyi cihazı 28 mg esketamine karşılık gelenesketamin hidroklorür (32,3 mg) içerir.

Yardımcı maddeler:

Sitrik asit monohidrat, disodyum edetat, sodyum hidroksit (pH ayarıiçin), enjeksiyonluk su

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen, yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölüme bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya iht^^aç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksekveya düşük doz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. SPRAVATO nedir ve ne için kullanıhr?


2. SPRA VATO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SPRA VATO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. SPRA VATO'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. SPRAVATO nedir ve ne için kullanılır?

• SPRAVATO, antidepresanlar (depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar) olarakadlandırılan ilaç grubundan esketamin etkin maddesini içerir ve bu ilaç sizedepresyonunuzu tedavi etmek için verilmiştir.

• SPRAVATO, yetişkinlerde üzgün, kaygılı veya değersiz hissetme, uyuma güçlüğü, iştahdeğişikliği, sevilen aktivitelere ilgi kaybı, yavaşlama hissi gibi depresyon belirtileriniazaltmak için kullanılmaktadır. Daha önce en az 2 başka antidepresan ilaç denemiş, fakatonlardan yarar görmemişseniz başka bir antidepresan (SSRI/SNRI-serotonin geri alımınıengelleyen bir antidepresan ilaç grubu/serotonin ve noradrenalin geri alımını engelleyenbir antidepresan ilaç grubu) ile birlikte verilir.

• SPRAVATO ayrıca yetişkinlerde, acil tedavi gerektiren bir durumda (psikiyatrik acildurum olarak da bilinir) depresyon semptomlarını hızla azaltmak için kullanılır.

• SPRAVATO burun spreyi çözeltisidir. Bu ilaç, tek kullanımlık burun spreyi cihazındatemin edilen berrak, renksiz bir çözeltidir.

• SPRAVATO, 1, 2 veya 3 burun spreyi cihazı içeren ambalaj boyutlarında mevcuttur.

• Her bir burun spreyi cihazı, yalıtılarak kapatılmış blistere ayrı olarak ambalajlanmıştır.

• Tüm ambalaj boyutları pazarlanmayabilir.

2. SPRAVATO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Antidepresan ilaçların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının, intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavininbaşlangıcı ve ilk aylarda ilaç dozunun artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanıngösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya daintihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse tedavi edicilerce yakinenizlenmesi gereklidir.


SPRAVATO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

esketamine, anestezi için kullanılan ketamin adlı benzer bir ilaca veya SPRAVATO'nun içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa;

aşağıda belirtilen bazı rahatsızlıkları geçirdiyseniz:

- anevrizma (bir kan damarının duvarında genişleme veya şişliklerin oluştuğu zayıfnokta)

- beyinde kanama

• yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz (6 hafta içinde)

Bunun sebebi, SPRAVATO'nun bu durumlarda ciddi komplikasyonlara yol açabilecek geçici bir kan basıncı artışına neden olabilmesidir.

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri sizin için geçerliyse SPRAVATO'yu kullanmayınız. Emin değilseniz, SPRAVATO'yu kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz; builacı kullanıp kullanamayacağınıza doktorunuz karar verecektir.

SPRAVATO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

kalbin kan damarlarında yetersiz kan akışı ve sıkça eşlik eden göğüs ağrısı (anjina gibi), yüksek kan basıncı, kalp kapakçığı hastalığı veya kalp yetmezliği gibi iyi kontrol edilmeyenbir kalp hastalığınız olduysa;

beyne giden kan akışıyla ilgili sorunlar yaşadıysanız (inme gibi);

reçeteli ilaçlar veya yasa dışı maddelerle ilaç suistimali ile ilgili sorunlar yaşadıysanız;

doğru olmayan şeylere inandığınız (sanrılar) veya olmayan şeyleri gördüğünüz, hissettiğiniz

veya duyduğunuz (halüsinasyonlar) psikoz adı verilen bir rahatsızlık yaşadıysanız;

bipolar bozukluk (iki uçlu duygudurum bozukluğu) adı verilen bir rahatsızlık ya da mani

belirtileri (aşırı aktif veya aşırı heyecanlı olduğunuz bir durum) yaşadıysanız;

düzgün şekilde tedavi edilmeyen fazla çalışan tiroidiniz olduysa (hipertiroidizm);

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) gibi solunum güçlüğüne neden olan akciğer sorunları yaşadıysanız (pulmoner yetmezlik);uyku apneniz varsa ve aşırı kiloluysanız;

nefes darlığına, çarpıntı veya göğüste rahatsızlık hissine, sersemlik veya bayılmaya yol açan yavaş veya hızlı kalp atışlarınız olduysa;

özellikle beyinde basıncın yüksek olduğu yerlerde ciddi kafa yaralanması veya beyni etkileyen ciddi sorunlar yaşadıysanız;ciddi karaciğer sorunlarınız varsa;

Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse (ya da emin değilseniz), SPRAVATO'yu kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz. Bu ilacı kullanıp kullanmamanız gerektiğinedoktorunuz karar verecektir.

Kötüleşen depresyon

Herhangi bir zamanda kendinize zarar verme veya kendinizi öldürme düşünceleriniz varsa derhal doktorunuza söyleyiniz veya en yakın hastaneyi ziyaret ediniz.

Depresyondaysanız bir yakınınız veya yakın bir arkadaşınızla konuşmayı faydalı bulabilir ve depresyonunuzun kötüleştiğini düşünüp düşünmediklerini ya da davranışınız hakkında endişeliolup olmadıklarını sorabilirsiniz. Onlardan bu kullanma talimatını okumalarını isteyebilirsiniz.

Tansiyon

SPRAVATO kullanıldıktan sonra yaklaşık 1-2 saat için tansiyonunuzu yükseltebilir, bu nedenle SPRAVATO'yu kullanmaya başlamadan önce ve SPRAVATO'yu kullandıktan sonratansiyonunuz ölçülecektir.

Tansiyonunuz bu ilacı kullanmadan önce yüksekse, doktorunuz ilaca başlama veya tansiyonunuz düşene kadar bekleme konusunda karar verecektir. Tansiyonunuz bu ilacı kullandıktan sonrayükselir ve birkaç saatten fazla süreyle yüksek kalırsa, size başka testler yapılması gerekebilir.

Bu ilaç, bir doz alındıktan sonra geçici tansiyon yüksekliğine sebep olabilir. Bu ilacı kullanmadan önce ve kullandıktan sonra tansiyonunuz ölçülecektir. Bu ilacı kullandıktan sonragöğüs ağrısı, nefes darlığı, ani şiddetli baş ağrısı, görme değişikliği ya da nöbetler (ataklar)yaşarsanız, derhal tıbbi personele söyleyiniz.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse, lütfen doktorunuza danışınız.

SPRAVATO'yu kullanırken aşağıdakilerden herhangi birini yaşarsanız doktorunuzla konuşunuz:

• dikkat, yargı ve düşünme güçlüğü (bkz. “Araç ve makine kullanımı” ve “Olası yan etkiler”).Bu ilacın her kullanımı sırasında ve sonrasında, doktorunuz durumunuzu kontrol edecek vesizi ne kadar izleyeceğine karar verecektir.

• uyuklama (sedasyon), bayılma, baş dönmesi, dönme hissi, kaygı hali ya da kendinizden,düşüncelerinizden, duygularınızdan, zaman ve mekan algısından kopukluk hissi(dissosiyasyon), nefes alma zorlukları (solunum depresyonu). Uyanık kalamadığınızıdüşünüyor veya bayılacakmış gibi hissediyorsanız, derhal tıbbi personele söyleyiniz.

• idrar yaparken ağrı veya idrarda kan - bunlar mesane sorunlarının belirtileri olabilir. Bunlar,benzer bir ilacın (ketamin adı verilen) yüksek dozlarda uzun süreli kullanımıyla meydanagelebilir.

SPRAVATO'yu kullanırken yukarıdakilerden birini yaşarsanız doktorunuzla konuşunuz. SPRAVATO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

SPRAVATO kullanan bazı hastalar bulantı veya kusma yaşayabilir. Tedaviden önce 2 saat boyunca yemek yememeli ve ilacı kullanmadan önce 30 dakika boyunca bir şey içmemelisiniz.

Burun spreyleri

Burun spreyi olarak steroid ya da dekonjestan (burun tıkanıklığını açmak için kullanılan ilaçlar) ilaçlara ihtiyaç duyarsanız, bu ilaçları SPRAVATO tedavinizden önceki bir saat içindekullanmayınız.

Hamilelik ve emzirme

Hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Doğum kontrolü

Hamile kalabiliyorsanız tedaviniz boyunca doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Kullanabileceğiniz uygun doğum kontrol yöntemleri hakkında doktorunuzla konuşunuz.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz SPRAVATO kullanmayınız.

SPRAVATO ile tedaviniz sırasında hamile kalırsanız, tedaviyi sonlandırıp sonlandırmamaya karar vermek ve diğer tedavi seçeneklerini öğrenmek için derhal doktorunuzu bilgilendiriniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız SPRAVATO kullanmayınız. Emziriyorsanız SPRAVATO kullanmadan önce doktorunuzla konuşunuz. Doktorunuz emzirmeyi bırakmanız veya bu ilacı kullanmayıbırakmanız konusunda sizinle konuşacaktır. Doktorunuz, emzirmenin siz ve bebeğiniz içinyararını ve tedavinin size olan yararını göz önünde bulunduracaktır.

Araç ve makine kullanımı

SPRAVATO uykulu hissetmenize, başınızın dönmesine sebep olabilir. Araç ve makine kullanma ve tamamen uyanık olmanızı gerektiren aktiviteleri yapma becerinizi geçici olarak etkileyenbaşka yan etkilere yol açabilir. Bu ilacı kullandıktan sonra, ertesi gün dinlendirici bir uykudansonrasına kadar bu tür aktivitelerde yer almayınız.

SPRAVATO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Uyarı gerektiren bir yardımcı madde içermemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka ilaçlar alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alma ihtimaliniz varsa doktorunuza söyleyiniz.

SPRAVATO'nun bazı ilaçlarla birlikte kullanımı yan etkilere neden olabilir. Aşağıdaki ilaçları alıyorsanız, doktorunuza mutlaka söyleyiniz:

• Sinir bozuklukları veya şiddetli ağrı tedavisinde kullanılan ilaçlar (benzodiazepinler,opioidler gibi) ya da alkol içeren ilaçlar veya içecekler

• Narkolepsi gibi durumlar için kullanılan uyarıcı ilaçlar veya dikkat eksikliği hiperaktivitebozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçlar (örneğin amfetaminler, metilfenidat, modafinil,armodafinil)

• Tiroid hormonları, ksantin türevleri gibi astım ilaçları, doğum sonrası kanamalar içinkullanılan ilaçlar (ergometrin) ve vasopressin adlı kalp ilacı gibi tansiyonunuzuyükseltebilecek ilaçlar

• Depresyon veya Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOI) adlı ilaçlar (örneğin tranilkipromin, selegilin, fenelzin)

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3.

SPRAVATO nasıl kullanılır?

Bu ilacı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde ve bir sağlık çalışanı gözetimi altında kullanınız. Emin değilseniz doktorunuzla konuşunuz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz 1, 2 ya da 3 burun spreyi cihazına ihtiyacınız olduğuna ve ilaç uygulaması için uygulama merkezine ne sıklıkta gitmeniz gerektiğine karar verecektir.

• Bir burun spreyi cihazı, iki sprey uygular (her bir burun deliğine birer sprey).

• SPRAVATO ilk 4 hafta boyunca haftada iki kez kullanılır.

Eğer tedavinize devam ediliyorsa:

• SPRAVATO, genellikle sonraki 4 hafta boyunca haftada bir kez kullanılır.

• Bundan sonra, SPRAVATO genellikle haftada bir kez ya da 2 haftada bir kez kullanılır.

Bu ilacın her kullanımı sırasında ve sonrasında, doktorunuz sizi kontrol edecek ve sizi ne kadar izleyeceğine karar verecektir.

Uygulama yolu ve metodu:

SPRAVATO burun spreyini uygulama merkezinde doktorunuzun ya da başka bir sağlık çalışanının gözetimi altında kendiniz uygulayacaksınız.

2 saat boyunca ve sağlık merkezinden ayrılmaya hazır oluncaya kadar bir sağlık çalışanı tarafından izlem altında tutulacaksınız.

Doktorunuz veya başka bir sağlık çalışanı size burun spreyi cihazını nasıl kullanacağınızı gösterecektir (bkz. Kullanım Kılavuzu).

Değişik yaş grupları:

Çocuklar ve ergenlerde kullanımı:

Bu ilacı 18 yaşından küçük çocuklara ve ergenlere vermeyiniz. Çünkü SPRAVATO bu yaş grubunda tedaviye dirençli depresyon için araştırılmamıştır.

SPRAVATO'nun, 17 yaş ve altındaki pediyatrik hastalarda güvenlilik ve etkililiği gösterilmemiştir. Bu konuda veri bulunmamaktadır. SPRAVATO'nun, 7 yaş altındakiçocuklarda tedaviye dirençli depresyon endikasyonunda ilişkili kullanımı bulunmamaktadır.

Yaşlılarda kullanımı (65 yaş üzeri):

Eğer yaşlı (65 yaş üzeri) bir hastaysanız, tedaviden sonra hareket etmeye başladığınızda düşme riskiniz artabilir. Bu nedenle dikkatle izleneceksiniz.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ila şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalar için doz ayarı gerekli değildir. Diyaliz hastaları araştırılmamıştır.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif (Child Pugh sınıf A) veya orta şiddetli (Child Pugh sınıf B) karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarı gerekli değildir. Bununla birlikte, orta şiddetli karaciğer yetmezliği olanhastalarda 84 mg olan maksimum doz dikkatle kullanılmalıdır.

SPRAVATO, şiddetli karaciğer yetmezliği (Child-Pugh sınıf C) olan hastalarda araştırılmamıştır. Bu popülasyonda kullanılması önerilmemektedir.

Eğer SPRAVATO'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SPRAVATO kullandıysanız

Bu ilacı doktorunuzun muayenehane veya kliniğinde doktorunuzun gözetimi altında kullanacaksınız. Bu nedenle, gerekenden fazla kullanılması olası değildir.

Çok fazla SPRAVATO kullanırsanız, yan etki yaşama olasılığınız artar (bkz. “Olası yan etkiler”).

SPRAVATO'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.SPRAVATO'yu kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.SPRAVATO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

İlacın sizde etkili olabilmesi için, önceden planlanan randevularınıza gelmeniz önemlidir.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktorunuza sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, SPRAVATO'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler meydana gelebilir.

Tüm ilaçlar gibi, herkeste görülmese de SPRAVATO yan etkilere sebep olabilir.

Aşağıdaki yan etkilerden birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz.

Yan etkiler şu şekilde sınıflandırılır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek Çok seyrekBilinmiyor

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.
Çok yaygın

• kendinizden, düşüncelerinizden, duygularınızdan ve etrafınızdaki şeylerden kopukhissetme

• baş dönmesi

• baş ağrısı

• uyku hali

• tat alma duyusunda değişiklik

• ağız çevresi dahil his ve duyarlılık azalması

• dönme hissi (“vertigo”)

• kusma

• bulantı

• artan kan basıncı

Yaygın

• tedirgin hissetme

• aşırı mutluluk hali (“öfori”)

• kafası karışmış hissetme

• gerçeklikten kopukluk hissi

• asabi hissetme

• olmayan şeyleri görme, hissetme, duyma veya koklama (halüsinasyonlar)

• kaygılı hissetme

• görme, işitme veya dokunma duyusunda yanılsama (olduğundan farklı algılama)

• panik ataklar

• zaman algısında değişiklik

• ağızda normal olmayan bir his (uyuşma veya karıncalanma)

• kas titremesi

• düşünmeyle ilgili sorunlar

• düşük enerjili uyku hali

• konuşma güçlüğü

• konsantrasyon zorluğu

• bulanık görme

• kulaklarda kalıcı çınlama (tinnitus)

• gürültü veya seslere duyarlılık artışı

• hızlı kalp atışı

• yüksek tansiyon

• burunda rahatsızlık

• boğaz tahrişi

• boğaz ağrısı

• burunda kabuk oluşumunu da içeren burun kuruluğu

• burun kaşıntısı

• ağızda his veya duyarlılık azalması

• ağız kuruluğu

• aşırı terleme

• sık idrara çıkma ihtiyacı

• idrar yaparken ağrı

• acil idrara çıkma ihtiyacı

• anormal hissetme

• sarhoşluk hissi

• halsiz hissetme

• ağlama

• vücut sıcaklığında değişme hissiYaygın olmayan

• düşünceler, konuşma ve fiziksel hareketlerde yavaşlama

• duygusal rahatsızlık

• huzursuz veya gergin hissetme

• kontrol edilemeyen hızlı göz hareketleri

• hiperaktif olma

• tükürük artışı

• soğuk ter

• yürüme sorunları

Seyrek

• nefes almada güçlük (solunum depresyonu)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 31400 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'nebildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliğihakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.
5.

SPRAVATO'nun saklanması

SPRAVATO'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SPRAVATO'yu kullanmayınız.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz

SPRAVATO'yu

kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Johnson and Johnson Sıhhi Mal. San. ve Tic. Ltd. Şti. Kavacık/Beykoz/İstanbul

Üretim yeri:

Renaissance Lakewood LLC, New Jersey (NJ), ABD

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


Aşağıdaki bilgiler yalnızca sağlık çalışanlarına yöneliktir:

Kullanım Kılavuzu

SPRAVATO (esketamin)Burun Sprey Cihazı

Her cihazda 28 mg

Her bir burun sprey cihazı, iki sprey halinde toplam 28 mg esketamin uygular.

Önemli

Bu cihaz, bir sağlık mesleği mensubunun gözetimi altında hasta tarafından uygulanmak için tasarlanmıştır. Hastayı eğitip denetlemeden önce, bu Kullanım Kılavuzunun tamamını okuyunuz.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

İlave yardım almak veya geri bildiriminizi paylaşmak istiyorsanız, Ruhsat Sahibinin iletişim bilgileri için Kullanma Talimatına bakınız.

Burun Sprey Cihazı



Burun yuvası
Gösterge

Parmak

yuvası
Piston


Her burun sprey cihazı, iki sprey halinde toplam 28 mg esketamin uygular.


Gösterge

Bir cihaz 2 sprey içerir.

(Her bir burun deliği için 1 sprey)

2 yeşil nokta (0 mg uygulandı) -Cihaz dolu



1 yeşil nokta

Bir sprey uygulandı


Yeşil nokta yok

1. Adım

WHazırlanın


r


Yalnızca ilk cihazdan önce:

Hastaya yalnızca ilk cihazdan önce burnunu silmesini söyleyin.

Gerekli cihaz sayısını doğrulayın.

r



28 mg = 1 cihaz

56 mg = 2 cihaz

84 mg = 3 cihaz

V

J


Son kullanma tarihini ('SKT') kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmişse, yeni bir cihaz alın. Blister ambalajı soyun ve cihazı çıkartın.

Sağlık mesleği mensubu:

Cihazı çalıştırmaya hazırlamayın. Bu, ilaç kaybına neden olacaktır.

Göstergenin 2 yeşil nokta gösterdiğini doğrulayın. Göstermiyorsa, cihazı atın ve yenisini alın. Cihazı hastaya verin.


Cihazı, gösterildiği gibi başparmağı pistonu nazikçe destekleyecek şekilde tutmasını ve Pistona bastırmamasını söyleyin.

Ürünü uygulayacak hastaya:

• Uygulama sırasında ilacı burnunun içinde tutmak için başını yaklaşık 45 derece arkaya yatırmasını söyleyin.

Ürünü uygulayacak hastaya:

• Cihazın ucunu ilk burun deliğine yerleştirmesini ve

• Burun yuvasının burun delikleri arasındaki deriye temas etmesi gerektiğini söyleyin.

Diğer burun deliğini kapatmasını ve

Pistonu, durduğu noktaya kadar tamamen iterken burnundan nefes almasını söyleyin.

Ürünü uygulayacak hastaya:

• Spreyi uyguladıktan sonra ilacı burnunun içinde tutmak için burnunu hafifçe çekmesini söyleyin.

Ucu ikinci burun deliğine yerleştirmek için el değiştirmesini ve İkinci spreyi uygulamak için 4. Adımı tekrarlamasını söyleyin.

>5. AdımUygulamanın doğrulanması ve dinlenme



Cihazı hastadan alın.

Göstergenin hiç yeşil nokta göstermediğini doğrulayın. Yeşil nokta görürseniz, hastadan ikinci burun deliğine tekrar sprey sıkmasını isteyin.

Cihazın boş olduğunu doğrulamak için göstergeyi tekrar kontrol edin.


Ürünü uygulayacak hastaya:

• Her cihaz uygulamasından sonra 5 dakika rahat bir pozisyonda (tercihen yarı yatık) dinlenmesini

A

Sıvı dışarı akarsa, burnunu hafifçe kurulamasını söyleyin. Burnunuzu sümkürmeyin.

Sonraki cihaz (gerekirse)


28 mg

--5-

56mg-^-5--^-5-

J

84mg-p



Birden fazla cihaz gerekli olursa, 2-5. Adımları tekrarlayın.

ÖNEMLİ: Hastanın, ilacın emilmesi için her cihaz uygulamasından sonra 5 dakika

beklediğinden emin olun.


İmha

Kullanılan cihazı/cihazları yerel gerekliliklere uygun olarak bertaraf edin.


Revizyon tarihi:

İlaç Bilgileri

Spravato 28 Mg Burun Spreyi, Çözelti

Etken Maddesi: Esketamin Hidroklorür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.