Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Voltaren Sr 75 Mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIVOLTAREN® SR 75 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her bir tablet 75 mg diklofenak sodyum içerir.

Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. VOLTAREN SR nedir ve ne için kullamlır?


2. VOLTAREN SR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. VOLTAREN SR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. VOLTAREN SR' nin saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. VOLTAREN SR nedir ve ne için kullanılır?

• Her tablet 75 mg etkin madde (diklofenak sodyum) içerir.

• VOLTAREN SR, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroidal olmayan iltihap gidericiilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir.

• Açık pembe renkte, üçgen şekilli, her iki yüzü dış bükey, kenarı eğimli tabletlerdir.

• 10 veya 20 tabletlik ambalaj miktarlarında bulunmaktadır.

VOLTAREN SR aşağıdaki rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir:

Kireçlenme (osteoartrit), eklemlerde ağrı ve şekil bozukluğu (romatoid artrit) ve sırt, boyun ve göğüs kafesi eklemlerinde sertleşme ile seyreden ağrılı ilerleyici romatizma (ankilozan

spondilit) belirti ve bulgulasın^^nütedavisioüe iakwteg^abl?. eklem iltihabı (akut gut artrit), akut

Belge Do


kas-iskelet sistemi ağrıları ve ameliyattan sonraki ağrı (postoperative ağrı) tedavisinde endikedir.

VOLTAREN'in nasıl etki gösterdiği ya da size neden verildiği konusunda sorularınız varsa lütfen doktorunuza danışınız.

2. VOLTAREN'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Doktorunuzun tüm talimatlarına dikkatle uyunuz. Bu bilgiler bu kullanma talimatında yer alan genel bilgilerden farklı olabilir

VOLTAREN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

Diklofenak'a ya da VOLTAREN'in bu kullanma talimatının başında listelenen diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı alerjiniz varsa,

Daha önce iltihap ya da ağrı tedavisinde kullanılan ilaçları (örneğin asetilsalisilik asit/aspirin, diklofenak ya da ibuprofen) aldıktan sonra alerji belirtileri ve bulgularıyaşadıysanız. Bunlar arasında astım (akciğerlerdeki hava yollarında daralmaya bağlıolarak ortaya çıkan nefes darlığı, öksürük, hırıltı nöbeti), burun akıntısı, deri döküntüsü,dudaklarda, dilde, boğazda ve/veya el ve ayaklarda şişlik (ödem belirtileri) yer alabilir.Bu hastalarda “steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler)a şiddetli, nadirenölümcül olabilen, anafilaksi adı verilen dilde şişme, nefes darlığı, tansiyon düşüklüğü veciltte döküntülerin eşlik edebildiği tablonun oluşabildiği bildirilmiştir. Alerjiniz olduğunudüşünüyorsanız doktorunuza danışınız.

Koroner arter cerrahisi (Kalp-damar ameliyatı, by-pass gibi) geçirdiyseniz, ameliyat öncesi, sırası ve sonrası ağrıların tedavisinde,

Kalp hastalığı ve/veya beyin damar hastalığınız varsa, kalp krizi geçirdiyseniz, inme, mini inme (TIA=geçici iskemik atak) veya kalbe veya beyne giden kan damarlarınızdatıkanmalar olduysa, bu tıkanıklıkları temizlemek veya açmak için bir operasyongeçirdiyseniz,

Mide ya da bağırsak ülseriniz (yara) varsa, ya da geçmişte yaşadıysanız,

Mide-bağırsak kanalında kanamanız ya da delinme varsa, ya da geçmişte yaşadıysanız, (kusmukta kan görülmesi, bağırsakları boşaltırken kanama, dışkıda taze kan görme veyasiyah, katranlı dışkı ortaya çıkan belirtiler arasındadır),

En az iki kez meydana gelmiş mide veya bağırsağınızda ülser veya kanama öyküsü varsa, Şiddetli böbrek ya da karaciğer hastalığınız varsa,

Ağır kalp yetmezliğiniz varsa,

Kalp damarlarında tıkanıklık; kalp dışındaki iç organlara, kollara ve bacaklara kanı taşıyan atardamarlarda tıkanıklık; beyni besleyen damarlarda tıkanıklık; kalp yetmezliği(hareketleri kısıtlayan, güçleştiren düzeyde)

Hamilelik döneminin son üç ayındaysanız.

Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys


Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse VOLTAREN'i

kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Doktorunuz bu ilacın sizin için uygun olup

olmadığına karar verecektir.

Alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışınız.

VOLTAREN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Diklofenak tedavisine, kalp damar sistemi hastalıkları için önemli risk faktörlerini(örneğin, kalp hastalığı, damar tıkanıklığı, yüksek kan basıncı, kanınızda yağ (kolesterol,trigliseritler) düzeylerinde anormal derecede yükseklik, şeker hastalığı, sigara kullanımıgibi) taşıyan hastalarda, ancak dikkatli bir değerlendirme sonrasında başlanmalıdır.

• Diklofenak tedavisinde mümkün olan en kısa tedavi süresi ve en düşük etkili doz tercihedilmelidir. Sağlık mesleği mensuplarının hastaların diklofenak tedavisine devam etmegerekliliğini düzenli olarak tekrar değerlendirmelidir.

• VOLTAREN gibi ilaçların kullanımı, kalp krizi veya inme riskinin yükselmesi ilebağlantılı olabilir. Herhangi bir risk, yüksek doz ve uzun süreli tedavide daha olasıdır.Önerilen doz veya tedavi süresini aşmayın.

• Bilinen bir kalp ya da kan damarı hastalığınız varsa [ayrıca kontrol edilemeyen yüksek kanbasıncı, konjestif kalp yetmezliği (kalbin vücudun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kanpompalayamaması), bilinen iskemik kalp hastalığı (kalbin oksijenlenmesini vekanlanmasını sağlayan damarın daralması) veya periferik arteriyel hastalık (atardamarlarındaralması ve bunun sonucunda damarın beslediği bölgeye yeterince kan gidememesidurumu) dahil kalp damar sistemi hastalığı olarak tanımlanır.] VOLTAREN ile tedavigenellikle önerilmez. (Bilinen kalp hastalığınız varsa ya da kalp hastalığı riski taşıyorsanızve özellikle 4 haftadan uzun süredir tedavi ediliyorsanız; VOLTAREN ile tedavinizisürdürmeniz gerekip gerekmediği doktorunuz tarafından yeniden değerlendirilecektir.)

• Kalp damar sistemine yönelik yan etkiler açısından riskinizi mümkün olan en düşükseviyede tutmak üzere ağrı ve/veya şişliğinizi hafifleten en düşük VOLTAREN dozunu,mümkün olan en kısa süre boyunca almanız genellikle önemlidir.

• VOLTAREN'i başka iltihap giderici ilaçlarla (asetilsali silik asit, kortikosteroidler, “kansulandırıcılar” ve SSRI olarak sınıflandırılan depresyon ilaçları dahil) eş zamanlı olarakalıyorsanız (bkz. “Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı”).

• Astımınız ya da saman nezleniz (mevsimsel alerjik nezle) veya başka alerjiniz varsa,burnunuzda polip (fazladan oluşan yumuşak doku parçası) varsa, solunumda güçlükçekiyorsanız (KOAH sebepli olabilir) veya uzun dönem solunum yolu enfeksiyonunuzvarsa.

• Daha önce mide ülseri, mide kanaması ya da siyah dışkı gibi mide-bağırsak sorunlarıgeçirdiyseniz ya da geçmişte iltihap giderici ilaçlar aldıktan sonra mide rahatsızlığı ya da

mide yanması olduysa. güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Kolon iltihabı (ülseratif kolit) ya da bağırsak iltihabı (Crohn hastalığı) varsa.

Karaciğer ya da böbrekle ilgili sorunlarınız varsa.

Vücudunuzun susuz kalmış olma olasılığı varsa (örneğin hastalık, ishal, büyük bir ameliyat öncesi ya da sonrası).

Yaşlıysanız.

Ayaklarınız şişiyorsa.

Kanama bozukluğunuz ya da kanla ilgili başka bozukluklarınız varsa (porfiri adında nadir bir karaciğer sorunu dahil olmak üzere).

Bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız (intolerans) olduğu söylenmişse.

Yakın zamanda mide veya bağırsak ameliyatı geçirmişseniz veya geçirecekseniz.

Yukarıdaki uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen

doktorunuza danışınız.

Büyük bir ameliyat geçirecekseniz bunu doktorunuza söyleyiniz.

• VOLTAREN kullanırken herhangi bir zamanda göğüs ağrısı, nefes darlığı, güçsüzlük ya dageveleyerek konuşma gibi kalp ya da kan damarları problemlerine işaret eden belirti veyasemptomlar yaşarsanız derhal doktorunuzu arayınız.

• VOLTAREN, bir enfeksiyonun belirtilerini (örneğin baş ağrısı, yüksek ateş) hafifletebilirve dolayısıyla enfeksiyonun saptanmasını ve yeterli derecede tedavi edilmesinigüçleştirebilir. Kendinizi iyi hissetmiyor ve doktora görünme ihtiyacı duyuyorsanız,VOLTAREN kullandığınızı doktorunuza söylemeyi unutmayınız.

• Steroid olmayan ağrı ve iltihap giderici ilaç (NSAİİ) tedavisi ile bağlantılı olarak ciddi derireaksiyonları bildirilmiştir. Bu tip reaksiyon riskinin, tedavinin başlangıcında en yüksekolduğu görülmektedir. Ateş, mukoza zarı lezyonları, kabarcıklar veya diğer alerji belirtileridahil bir deri döküntüsü yaşarsanız, VOLTAREN'i kesmeli ve derhal tıbbi tedavialmalısınız. Çünkü bunlar çok şiddetli bir deri reaksiyonunun ilk belirtileri olabilir (bkz.“Olası yan etkiler nelerdir?”).

• Sistemik lupus eritematozus (SLE) (vücudun birçok sistemini etkileyen kronik enflamatuarbir hastalık) veya diğer karma bağ dokusu hastalığınız var ve bu ilacı kullanıyorsanız,aseptik menenjit (çoğu zaman virüs kaynaklı olan beyin ve omuriliği çevreleyen zarlarıniltihabı) riski artabilir.

• Ağrı ve iltihap giderici NSAİ türü ilaçları kullandığınızda mide problemi geçmişiniz varsa,özellikle yaşlıysanız ve olağandışı belirtiler fark ederseniz derhal doktorunuza bildiriniz.

Eğer yukarıda tanımlanan belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza haber

veriniz.

VOLTAREN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

• VOLTAREN bir bardak su ya da başka bir sıvıyla yutulmalıdır.

• VOLTAREN'in öğünler esnasında kullanılması önerilmektedir.

Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebysHamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz ya da hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, bunu doktorunuza söyleyiniz.

Kesinlikle gerekli olmadıkça ve size bir doktor tarafından reçete edilmedikçe VOLTAREN'i kullanmayınız. Bu ilacı hamileliğin ilk 6 ayında alıyorsanız, doz mümkün olduğu kadar düşükolmalı ve tedavi mümkün olduğunca kısa sürmelidir. Gebeliğin 20. haftasından itibaren steroidolmayan iltihap giderici ilaçlar (NSAİİ) almak, doğmamış bebeğinize zarar verebilir. NSAİİ'leri2 günden fazla kullanmanız gerekiyorsa, doktorunuzun rahminizde bebeğinizin etrafındaki sıvımiktarını izlemesi gerekebilir.

Diğer iltihap giderici ilaçlarda olduğu gibi VOLTAREN de hamilelik döneminin son üç ayında kullanılmamalıdır, çünkü anne karnındaki bebeğin böbrek fonksiyonlarını ve dolaşımını, hemannede hem de bebekte kan pıhtılaşmasını ve doğumu etkileyebilir.

VOLTAREN hamile kalınmasını güçleştirebilir. Hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile kalma konusunda sorunlarınız varsa, gerekli olmadıkça VOLTAREN'i kullanmamalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, bunu doktorunuza söyleyiniz.

VOLTAREN alıyorsanız bebeğinizi emzirmemelisiniz, çünkü bu bebeğiniz için zararlı olabilir. Araç ve makine kullanımı

VOLTAREN kullanan hastalarda nadir olarak görme bozuklukları, sersemlik ya da uyku hali gibi yan etkiler görülebilir. Bu tür etkilerini fark ederseniz, araç ve makine kullanmamalı ya dadikkatli olmanızı gerektiren başka aktivitelerde bulunmamalısınız. Bu tür bir etkiylekarşılaştığınız takdirde bunu mümkün olan en kısa sürede doktorunuza bildiriniz.

VOLTAREN SR'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

VOLTAREN sukroz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız bunu doktorunuza söylemeniz özellikle önemlidir:

• Lityum (bazı psikolojik sorunlar) ya da seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar);(bazı depresyon tiplerinin tedavisinde kullanılan ilaçlar).

• Kardiyak glikozidler (sıklıkla kalp yetersizliğinde kullanılan bir ilaç grubu).

Bu belgp, güvenli eleknonik im^a ile^mzalanmıştır.

Mifepriston (istenmeyen gebelikleri sonlandırmak için kullanılan bir ilaç).

Diüretikler (idrar söktürücü ilaçlar).

ACE inhibitörleri ya da beta-blokörler (yüksek kan basıncınm ve kalp yetmezliğinin tedavisinde kullanılan ilaçlar).

Diğer iltihap giderici ilaçlar (asetilsalisilik asit/aspirin ya da ibuprofen gibi) Kortikosteroidler (vücudun iltihaptan etkilenen bölgelerinde rahatlama sağlamak içinkullanılan kortizon ve benzeri ilaçlar).

Kan sulandırıcılar (kanın pıhtılaşmasını önlemek için kullanılan varfarin ve benzeri ilaçlar). Diyabet (şeker hastalığı) tedavisinde kullanılan ilaçlar (metformin gibi, insülin hariç).Metotreksat (bazı kanser ya da eklem iltihabı türlerinin tedavisinde kullanılan bir ilaç).Siklosporin, takrolimus (özellikle organ nakli yapılan hastalarda kullanılan ilaçlar).Trimetoprim (idrar yolu enfeksiyonlarından korunmada ve bu enfeksiyonların tedavisindekullanılır).

Kinolon türevi antibakteriyel ilaçlar (Enfeksiyona karşı kullanılan bazı ilaçlar). Vorikonazol (mantar enfeksiyonlarında kullanılan bir ilaç).

Fenitoin (epilepsi tedavisinde kullanılan bir ilaç).

Kolestipol ve kolestiramin (kolesterol düşürücü olarak kullanılan ilaçlar)

Rifampisin (bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotik)

Oral steroidler (iltihaba ve alerjiye karşı kullanılır, prednizolon gibi)

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.3. VOLTAREN nasıl kullanılır?

Doktorunuzun verdiği talimatlara dikkatle uyunuz. Önerilen dozu ve tedavi süresini aşmayınız. Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Önerilen dozu aşmayınız. Ağrınızı kontrol edebilen en düşük dozu kullanmanız ve VOLTAREN'i gerektiğinden uzun süre almamanız önemlidir.

Doktorunuz tam olarak kaç tane VOLTAREN alacağınızı size söyleyecektir. Tedaviye verdiğiniz yanıta bağlı olarak doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir.

Erişkinlerde:


Erişkinler için önerilen günlük doz olarak genellikle 75-150 mg'dır. Daha hafif vakalarda ve uzun süreli tedavilerde, günde 75 mg genellikle yeterli olmaktadır. VOLTAREN günde bir veyaiki kez alınır. Günde 150 mg'ı aşmayınız.

Yakınmalar geceleri ya da sabahları daha yoğunsa, VOLTAREN tercihen akşamları alınmalıdır.

Uygulama yolu ve metodu:

VOLTAREN, bir bardak suyla veya başka bir sıvıyla birlikte bütün olarak yutulmalıdır. VOLTAREN'nin yemek sırasında alınması önerilir. Tabletleri bölmeyiniz veya çiğnemeyiniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

VOLTAREN, dozu nedeniyle çocuklara ve ergenlere (18 yaş altı) verilmemelidir.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalar VOLTA^EN'in etkilerine diğer erişkinlerden daha duyarlı olabilir. Bu nedenle, yaşlılar doktor talimatlarına uymaya özellikle dikkat etmeli ve şikayetlerin hafifletilmesi içingereken en düşük miktarda tablet kullanmalıdır. Yaşlı hastaların istenmeyen etkileri derhaldoktorlarına bildirmeleri son derece önemlidir.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

VOLTAREN böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda yapılmış çalışmalar mevcut olmadığından, doz ayarlamasına ilişkin önerilerdebulunulamaz. Hafif ila orta şiddette böbrek yetmezliğiniz varsa VOLTA^N'in dikkatliuygulanması konusunda doktorunuz sizi uyaracaktır. Lütfen doktorunuza danışınız.

Karaciğer yetmezliği:

VOLTAREN karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda yapılmış çalışmalar mevcut olmadığından, doz ayarlamasına ilişkin önerilerdebulunulamaz. Hafif ila orta şiddette karaciğer yetmezliğiniz varsa VOLTA^EN'in dikkatliuygulanması konusunda doktorunuz sizi uyaracaktır. Lütfen doktorunuza danışınız.

Bilinen kardiyovasküler hastalık ya da önemli kardiyovasküler risk faktörleri:

VOLTAREN ile tedavi, bilinen kalp ve damar hastalığı, kontrol altında olmayan ya da tansiyonu yüksek olup kontrol altına alınamayan hastalarda önerilmez. VOLTA^N'in kalp vedamar hastalıklarına ait riskleri doz ve maruz kalma süresi ile birlikte artabileceğinden, endüşük etkili günlük doz mümkün olan en kısa süre için kullanılmalıdır. Bu yüzden,VOLTAREN tedavisinde mümkün olan en kısa tedavi süresi ve en düşük etkili doz tercihedilmelidir. Özellikle 4 haftayı aşan tedavilerde, doktorunuz, VOLTAREN tedavisine devametme gerekliliğinizi düzenli olarak tekrar değerlendirmelidir.

Eğer VOLTAREN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla VOLTAREN kullandıysanız:

Kazayla doktorunuzun size söylediğinden çok daha fazla tablet aldıysanız, derhal doktorunuzla ya da eczacınızla temas kurunuz ya da bir hastanenin acil servisine başvurunuz. Tıbbi bakımgörmeniz gerekebilir.

VOLTAREN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.VOLTAREN kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


Bir dozu almayı unutursanız, hatırladığınızda vakit geçirmeden bu dozu alınız. Ancak bu süre bir sonraki dozunuzun saatine yakınsa, sadece bir sonraki tableti zamanında almanız yeterliolacaktır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi VOLTAREN'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa VOLTAREN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Ani ve basıcı göğüs ağrısı (miyokard enfarktüsü veya kalp krizi belirtileri).

Nefessizlik, uzanırken soluma güçlüğü, ayak veya bacaklarda şişlik (kardiyak yetmezlik belirtileri).

Yüz, kol veya bacakta özellikle vücudun bir tarafında ani güçsüzlük veya uyuşma; ani görme kaybı veya bozukluğu; konuşmada veya konuşmayı anlama yeteneğinde ani zorluk;görme bozukluğunun eşlik ettiği veya etmediği, ilk kez meydana gelen ani migren benzeribaş ağrıları. Bu belirtiler inmenin erken bir belirtisi olabilir.

Karın ağrısı, hazımsızlık, mide ekşimesi, gaz, mide bulantısı veya kusma.

Mide veya bağırsakta herhangi bir kanama belirtisi (örn., kusmukta kan görülmesi, siyah ya da koyu renkli dışkı).

Deri döküntüsü, kaşıntı, morarma, ağrılı kırmızı bölgeler, deri soyulması veya kabarma gibi alerjik reaksiyonlar.

Hırıltı veya nefes darlığı (bronkospazm: akciğer alt solunum yollarının geçici olarak daralması).

Yüz, dudak, eller veya parmaklarda şişlik.

Derinin veya gözün beyazının sararması.

Sürekli boğaz ağrısı veya yüksek ateş.

İdrar miktarında ve/veya görüntüsünde beklenmeyen bir değişim.

VOLTAREN ile tedavinin başlamasından kısa bir süre sonra başlayan ve genellikle karın ağrısının başlamasından sonraki 24 saat içinde rektal kanama veya kanlı ishalin takip ettiğikarında hafif kramp ve hassasiyet.

Stevens-Johnson sendromu (ciltte, ağızda, gözlerde ve cinsel organlarda kabarcıklarla seyreden ciddi hastalıklar).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : Yaygın :

Yaygın olmayan Seyrek :

Çok seyrek : Bilinmiyor :

10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Diğer yan etkiler:

Yaygın :

Baş ağrısı,

Sersemlik hissi,

Vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi),

Yüksek tansiyon (hipertansiyon).

Kusma Bulantı

Sindirim güçlüğü (dispepsi (hazımsızlık, sindirim bozukluğu) belirtisi),

İshal,

Karın ağrısı,

Midede şişkinlik (gaz)

İştah kaybı,

Anormal karaciğer fonksiyonu test sonuçları (örneğin transaminaz düzeylerinin yükselmesi),

Deri döküntüsü,

Dokularda, hücreler arası boşluklarda aşırı miktarda sıvı birikmesi (sıvı retansiyonu ve/veya ödem).

Yaygın olmayan :

• Kalbi besleyen damarlardaki tıkanıklığa bağlı olarak sıklıkla ani gelişen göğüs ağrısı venefes darlığı ile ortaya çıkan hastalık tablosu (kalp krizi, miyokard infarktüsü)

• Kalp yetersizliği (kalbin diğer organ ve dokulara yeterli kan pompalayamaz hale gelmesi;başlıca yakınmalar, nefes darlığı, ayak ve bacaklarda şişlik, yorgunluk)

• Çarpıntı

• Göğüs ağrısı

Seyrek :

• Nefes almada ve yutmada güçlük, deri döküntüsü, kaşıntı, kurdeşen, baş dönmesi (aşırıduyarlılık, anafilaktik ve anafilaktoid reaksiyonlar),

Uyku hali,

Yorgunluk,

Göğüste hırıltı ve öksürükle seyreden ani solunum güçlüğü ve sıkışma hissi (ateş varsa astım veya Pnömoni belirtileri).



Kan kusması (hematez belirtileri) ve / veya siyah veya kanlı dışkı (gastrointestinal kanama belirtileri).

Kanlı ishal (hemorajik ishal belirtileri).

Siyah dışkı (melena belirtileri).

Mide ağrısı, bulantı (mide-bağırsak ülseri belirtileri, kanama veya delinme).

Cildin veya gözlerin sararması (sarılık belirtileri), bulantı, iştah kaybı, koyu renkli idrar (hepatit / karaciğer yetmezliği belirtileri).

Genelleştirilmiş şişme (ödem belirtileri).

Çok seyrek :

• Kendiliğinden oluşan kanama ya da morluklar (trombositopeni yani kanamayı durdurantrombosit adı verilen hücrelerin azalmasına bağlı belirtiler),

• Yüksek ateş sık tekrarlayan enfeksiyonlar, sürekli boğaz ağrısı (agranülositoz yanivücudun enfeksiyonlara karşı savunmasında rol alan bazı hücrelerin azalmasına bağlıbelirtiler),

• Düşük kırmızı kan hücresi düzeyi (anemi belirtisi),

• Düşük beyaz kan hücresi düzeyi (lökopeni belirtisi),

• Yüzde ve boğazda şişme (anjiyonörotik ödem belirtileri),

• Zaman, yer, yön algılarında bozulma (Dezoryantasyon),

• Depresyon,

• Uyuma güçlüğü (uykusuzluk belirtisi),

• Kabus görme,

• Uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu, tepki gösterme yeteneği (irritabilite),

• Rahatsız edici düşünceler veya ruh halleri (psikotik bozuklukların belirtileri),

• Ellerde ya da ayaklarda karıncalanma ya da uyuşukluk (parestezi belirtisi),

• Anksiyete,

• Hafıza bozukluğu,

• Havale (konvülsiyon belirtileri),

• Titreme (tremor),

• Tutulmuş boyun, ateş, bulantı, kusma, baş ağrısı (aseptik menenjit belirtileri),

• Ani ve şiddetli baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, uyuşukluk, konuşma yetersizliği veyazorluğu, uzuvların veya yüzün zayıflığı veya felci (serebrovasküler kaza veya inmebelirtileri),

• Tat alma duyusunda bozulma (disgözi belirtileri),

• Duymada güçlük (işitme bozukluğunun belirtisi),

• Görme bozuklukları* (görmede bozukluk, bulanık görme, çift görme belirtileri),

• Kulak çınlaması,

• Döküntü, morumsu-kırmızı lekeler, ateş, kaşıntı (vaskülit belirtileri),

• Akciğer iltihabı (pnömonit),

• İshal, karın ağrısı, ateş, bulantı, kusma (hemorajik kolit dahil kolit belirtileri ve ülseratifkolit veya Crohn hastalığının alevlenmesi),

• Kabızlık, ağızda yaralar (stomatit [ağız içinde iltihap] belirtileri),

Dilde şişme, kızarıklıkeve ağr4i(giû6sit fdM ii4tihabı]ıbelirtileri),

Belge Do



Besinleri boğazdan mideye taşıyan boruda bozukluk (özofagus bozukluğu),

Özellikle yemekten sonra üst karın ağrısı (intestinal diyafram hastalığı belirtisi),

Şiddetli üst karın ağrısı (pankreatit belirtileri),

Grip benzeri semptomlar, yorgun hissetmek, kas ağrıları, kan testi sonuçlarında karaciğer enzimlerinin artması (fulminan hepatit, karaciğer nekrozu, karaciğer yetmezliği dahilkaraciğer bozukluklarının belirtileri),

Blister (büllöz dermatit belirtileri),

Kaşıntılı, kırmızı ve yanma hissine neden olan döküntü (egzema belirtileri),

Deri üzerinde oluşan kızarıklık (eritem),

Kırmızı veya mor cilt (olası kan damarı iltihabı belirtileri), kabarcıklı cilt döküntüleri, dudakların, gözlerde ve ağızda kabarcıklar oluşması, dökülme veya soyulma ile seyredencilt iltihabı (eritema multiforme belirtileri veya eğer ateş varsa Stevens-Johnson sendromuveya toksik epidermal nekroliz (Lyell sendromu)),

Dökülme veya soyulma ile seyreden cilt döküntüleri (eksfolyatif dermatit belirtileri),

Saç dökülmesi (alopesi),

Cildin güneşe karşı artan duyarlılığı (ışığa duyarlılık reaksiyonu belirtileri),

Mor cilt lekeleri (bir alerjiden kaynaklanıyorsa purpura veya Henoch-Schoenlein purpura belirtileri),

Kaşıntı (prurit),

İdrarda kan tespit edilmesi (hematüri),

Şişme, zayıf hissetme veya anormal idrara çıkma (akut böbrek yetmezliği belirtileri), İdrarda protein fazlalığı (proteinüri belirtileri),

Şişmiş yüz veya karın, yüksek tansiyon (nefrotik sendrom belirtileri),

Yüksek veya düşük idrar çıkışı, uyku hali, konfüzyon, bulantı (tubulointerstisyel nefritin belirtileri),

Ciddi derecede azalmış idrar çıkışı (renal papiller nekroz belirtileri),

İktidarsızlık (impotans).

*Görme bozuklukları: Görme bozuklukları belirtileri VOLTAREN ile tedavi sırasında ortaya çıkarsa, diğer nedenleri dışlamak için göz muayenesi gerekebilir, bunu doktorunuza danışın.

Bilinmiyor:

• Bilinç bulanıklığı

• Halüsinasyon (sinir veya ruh hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilen gerçekte olmayannesne, ses, görüntülerin varmış gibi algılanması durumu)

• Duyu bozukluğu (tat, görme, işitme, dokunma, koku algısında bozukluk)

• Halsizlik

• Görme sinirinin iltihabı (başlıca belirtisi bulanık görme)

• Göğüs ağrısı ve alerjik reaksiyonların tesadüfi oluşumu (Kounis sendromunun belirtileri)

• Kalın bağırsakta dolaşım bozukluğu (bulantı, kusma, karın ağrısı, dışkılama sorunları,kanamaya neden olabilir; yaşlanma, şeker hastalığı, kalp yetersizliği, karın bölgesindengeçirilmiş ameliyat veya ışın tedavisi gibi durumlara bağlı olarak gelişebilir)

• DRESS sendromu (Eozinofili ve Sistemik Semptomların Eşlik Ettiği İlaç Döküntüsü) olarak bilinen ciddi bir deri reaksiyonu meydana gelebilir. DRESS semptomları arasındaderi döküntüsü, ateş, şişmiş lenf düğümleri ve eozinofillerde (bir tür beyaz kan hücresi)artış yer alır.

Bu yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz.

Eğer VOLTAREN'i birkaç haftadan daha uzun süredir alıyorsanız, farketmediğiniz istenmeyen etkilere sahip olmadığınızdan emin olmak için doktorunuza düzenli kontrole gitmelisiniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması

Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi”ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirebileceğinizgibi, 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.

5

VOLTAREN'in saklanması

VOLTAREN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra VOLTAREN'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Üretim Yeri:


Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Kavacık / Beykoz /İstanbul

Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Pendik / İstanbul

Bu kullanma talimatı 16.11.2022 tarihinde onaylanmıştır.


Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

1^! -t >



İlaç Bilgileri

Voltaren Sr 75 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Diklofenak Sodyum

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.