Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Human Albumin %20 Takeda 100 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIHUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA 100 mL IV infüzyon için çözelti içeren flakon Steril

Damar içine uygulanır.

Etkin madde:

Her bir 100 ml'lik flakon 20 g toplam protein içerir, bunun en az %95'i insan albuminidir.

Yardımcı maddeler:

Enjeksiyonluk su, sodyum klorür, sodyum kaprilat ve sodyum asetiltriptofanat.

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. HUMANALBUMIN %20 TAKEDA nedir ve ne için kullanılır?


2. HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. HUMANALBUMIN %20 TAKEDA nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. HUMANALBUMIN %20 TAKEDA'nın saklanması1.HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA nedir ve ne için kullanılır?

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA, kanın sıvı bileşeninde (plazma) bulunan albumin adı verilen bir protein içerir ve "plazma yerine kullanılanlar ve plazma protein fraksiyonları" adıverilen ilaçlar grubuna aittir. Donörlerden toplanan insan kanı kullanılarak elde edilir.

100 mL flakon, 20 g insan albumini içerir.

İnsan albumini belirli tıbbi durumlar nedeniyle kan veya sıvı kaybına uğramış hastalarda kan hacmini eski haline getirmek ve korumak için kullanılır. Yapay bir ikame yerine albuminseçimi ve ihtiyaç duyulan doz, hastanın bireysel klinik durumuna bağlıdır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA insan kan plazmasında bir protein tipi olan albuminin eksikliğini gidermek amacıyla aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Kan albumin düzeyi 2 g/dL'den düşük olarak saptanan kronik karaciğer hastalarında,

• Karın zarında zedelenme, şişkinlik, kızarıklık (enflamasyon) durumlarında vemikroorganizmaların varlığında (enfeksiyon) (spontan bakteriyel peritonit),

• Kanın içindeki sıvı kısmın ayrıştırılması işlemi (plazmaferez) ve plazma değişimi sırasındakan albumin düzeyinden bağımsız olarak,

• Kemik iliği naklinde (kök hücre transplantasyonu) ve karaciğer damarlarında meydanagelen daralma durumlarında (veno okluzif hastalık),

• Vücutta yetersiz kan dolaşımı ile kendini gösteren aşırı düşük kan basıncının neden olduğuşok durumunda ve kan albumin düzeyi 2 g/dL'den düşük olan yoğun bakım hastalarında,

• Böbrek hastalığı (nefrotik sendrom) olan 0-6 yaş grubu (pediyatrik yaş grubu) çocuklardave kan albumin düzeyi 2 g/dL'den düşük olan beraberinde göğüs boşluklarında sıvı birikmesidurumlarında (plevral efüzyon), karın boşluğunda sıvı toplanması (asit) ve akciğerinde de sıvıbirikmesi durumu olan çocuk hastalarda,

• Gebelik zehirlenmesinde (gebelik toksemisi) kan albumin düzeyi 2 g/dL'den düşük olanhastalarda,

• İlaç veya cerrahi girişim sonucunda yumurtalıkların aşırı uyarılması (iatrojenik ovarianhiperstimülasyon) ile; kan albumin düzeyi 2 g/dL'den düşük olan ve beraberinde göğüsboşluklarında sıvı biriken (plevral efüzyon), asit ve akciğerlerde de sıvı birikmesine nedenolan ödem belirtilerinin görülmesi durumlarında,

• Hastanede yatan, şeker hastalığından kaynaklanan böbrek hasarına (diabetik nefropati)sahip kişilerde sınıf 4 kalp yetmezliği, tedaviye yanıtsız ödem ve kan hacminin artmış olduğudurumlarda (hipervolemi) kan albumin düzeyi 2.5 g/dL'den düşük olduğunda hastada tuz vekan hacminin azalması için yapılan tedaviye (diüretik tedavi) yardımcı olarak kısa sürelikullanılabilir.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA 100 mL'lik flakonlarda sunulan ve damar içine uygulanan bir çözeltidir. 100 mL'lik flakonlar 20 gram insan kaynaklı protein (en az %95'ialbumin) içerir.

Çözelti, hafifçe viskoz berrak, hemen hemen renksiz, sarı, kehribar ya da yeşil renklidir.

2HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Belirlenmiş prosedürlerle Avrupa Farmakopesi spesifikasyonlarına göre üretilmiş albumin ile virüs bulaşımına dair rapor bulunmamaktadır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA kullanmanız gerekiyorsa doktorunuz, hastalık yapıcı etkenlerin size bulaşmasını önlemek için uygun aşılarınızı (Hepatit A, Hepatit B vb.)yaptırmanızı önerebilir.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Albumin içeren ilaçlara veya HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA içeriğindeki herhangi bir bileşene aşırı duyarlıysanız kullanmayınız.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ

KULLANINIZ

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı kullanmadan önce doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize danışınız.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA, insan kanının sıvı olan kısmından (plazmasından) elde edilir. Üretimi için pek çok insanın kanı toplanmakta ve bu kanların plazmasındanyararlanılmaktadır. İlaçlar insan kanı ya da plazmasından üretildiğinde, hastalarageçebilecek hastalık nedenlerini önlemek için bir dizi önlemler alınır. Bu önlemler,hastalık taşıma riski olan kan vericilerini saptamak ve üretimde bu kişilerden alınankanların kullanılmadığından emin olmak için, kan ve plazma vericilerinin dikkatli birşekilde seçimini ve her bir kan bağışının ve plazma havuzlarının, hastalıklara yol açanvirüs ve diğer etkenler ile enfeksiyon belirtileri açısından test edilmesini içerir. Buürünlerin üreticileri ayrıca, kanın ve plazmanın işlenmesi sürecine virüs ve diğerhastalık bulaştırıcı etkenleri arındıracak ya da etkisiz hale getirecek basamakları dadahil ederler. Bütün bu önlemlere rağmen, insan kanından ya da plazmasındanhazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında, hastalıklara yol açan etkenlerin bulaşmaolasılığı tamamen ortadan kaldırılamaz.

Bu ayrıca henüz bilinmeyen ya da sonradan ortaya çıkan virüsler bilinen (AIDS hastalığına neden olan HIV virüsü, karaciğer hastalığına neden olan Hepatit A, HepatitB ve Hepatit C virüsleri, parvovirüs B19 gibi virüsler) ya da sonrasında ortaya çıkanvirüsler veya deli dana hastalığı (Creutzfeld- Jacobs hastalığı) gibi diğer etkenler için degeçerlidir. Bu nedenle ileride oluşabilecek bir hastalıkla kullanılmış ürün arasındakibağlantıyı kurabilmek için, kullandığınız ürünün adı ve seri numarasını kaydederek bukayıtları saklayınız.

- Tedavi sırasında nefes almada güçlük, baygınlık hissi veya diğer belirtilerle birlikte alerjik bir reaksiyon yaşadığınızı düşünüyorsanız, böyle bir durumda, derhal doktorunuza veyahemşirenize söyleyiniz, çünkü infüzyonun durdurulması ve şok için tıbbi tedavininuygulanması gerekebilir.

Eğer;

- Tedavi edilmemiş (dekompanse) kalp yetmezliğiniz varsa,

- Yüksek tansiyonunuz varsa,

- Yemek borusundaki toplardamarlarınız normalden daha şişkinse (yemek borusu varisi),

- Akciğerlerinizde sıvı birikimi varsa (akciğer ödemi),

- Kendiliğinden kanamaya eğiliminiz varsa,

- Ciddi kansızlığınız (anemi) varsa,

- Azalmış veya eksik idrar üretimi (renal veya post-renal anüri) varsa HUMAN ALBUMIN%20 TAKEDA'yı DİKKATLİ KULLANINIZ.

Bunlardan herhangi birinin sizin için geçerli olduğunu düşünüyorsanız, uygun önlemleri alabilmesi için doktorunuzu bilgilendiriniz.

Doktorunuz sizin için uygun önlemleri alacaktır. Ayrıca elektrolit dengesi ve kan miktarı ile birlikte dolaşım sisteminizi kontrol etmek için izleneceksiniz.

Doz ve uygulama hızının ayarlanamadığı durumlarda hipervolemi (dolaşan kan hacminin aşırı miktarda artışı) meydana gelebilir. İlacın damarlarınızın içine verildiği sırada baş ağrısı,nefes almada güçlük, juguler ven konjesyonu belirtiler görüldüğünde ya da kan basıncıarttığında, merkezi ven basıncı yükseldiğinde ve akciğer ödemi gibi rahatsızlıklarhissederseniz, derhal doktorunuza bildiriniz. Doktorunuzun kararına göre ilacın damarınızıniçine verilme hızı yavaşlatılabilir ya da tamamen durdurulabilir.

Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nın yiyecek ve içecekle kullanımı

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA yalnızca uygun setler aracılığıyla toplardamar (ven) içi yoldan uygulanmak üzere geliştirilmiş bir ilaçtır. Uygulama şekli açısından yiyecek veiçeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyor veya çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız ilacı almadan önce doktorunuza danışınız. Hamilelik süresince HUMAN ALBUMIN %20TAKEDA'yı kullanıp kullanmayacağınıza doktorunuz karar verecektir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız, ilacı almadan önce doktorunuza danışınız. Emzirme süresince HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı kullanıp kullanmayacağınıza doktorunuz karar verecektir.

Araç ve makina kullanımı

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nın araç ve makina kullanma yeteneği üzerine bir etkisi bulunmamaktadır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün, her 100 mL'lik flakonda 230-299 mg sodyum ihtiva eder; bu da yetişkinler için önerilen günlük maksimum 2 g sodyum miktarının %11,5-15'ine karşılık gelir. Bu durumkontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka herhangi bir ilaç alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alma ihtimaliniz varsa doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA bir hastane ürünüdür. Bu nedenle, uygun sağlık personeli tarafından bir hastanede uygulanacaktır. Doktorunuz, özel durumunuza göreuygulanacak ürün miktarını, dozlama sıklığını ve tedavi süresini belirleyecektir. Uygulamasırasında doktorunuz, gereğinden fazla albumin almadığınızdan emin olmak için durumunuzuizleyecek, kan basıncınızı ve kalp atış hızınızı ölçecek ve kan testleri yapacaktır. Baş ağrısı,nefes almada zorluk veya yüksek kan basıncı yaşarsanız, lütfen doktorunuza söyleyiniz.

Uygulama yolu ve metodu:

Damar içi (intravenöz) yoldan infüzyonla kullanılır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA, doğrudan intravenöz yoldan uygulanabileceği gibi, izotonik bir çözeltiyle (örn: %5 glukoz ya da %0,9 sodyum klorür) seyreltilerek deuygulanabilir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda kullanımı ile ilgili yapılan bir çalışma yoktur. Çocuklarda doz, vücut ağırlığı başına yapılmalıdır. İnfüzyon hızı düşük tutulmalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı ile ilgili yapılan bir çalışma yoktur. 65 yaşın üzerindeki hastalarda, doktor tarafından doz ayarlaması yapılarak ve daha yavaş bir infüzyon hızında verilmelidir.

Özel kullanım durumları:

Karaciğer/ Böbrek yetmezliği

Böbrek / karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımı ile ilgili yapılan bir çalışma yoktur. Böbrek / karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavide doktor tarafından doz ayarlamasıyapılarak; infüzyon hızı, hastanın bireysel koşulları dikkate alınarak ve hastalığın bulgularınagöre ayarlanmalıdır.

Eğer HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA 'nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA kullandıysanız:

Doz ve infüzyon hızı çok yüksek olduğunda kan hacminde artış (hipervolemi) görülebilir. Bu durumda infüzyon durdurulacak ve doktorunuz tarafından uygun tedaviye hemenbaşlanılacaktır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA size hastanede eğitimli kişiler tarafından uygulanacağı için yüksek doz alma olasılığınız çok düşüktür.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir



Belge Do


FyZW56aklUZW56


Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebysHUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA uzman sağlık personeli tarafından uygulanacağından böyle bir durumun oluşmaması için gereken önlemler alınacaktır.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA kullanım dozu, enjeksiyon aralıkları ve tedavi süresi doktor tarafından dikkatle belirlenmesi gereken bir ilaçtır. Tedaviniz tamamlandıktan sonraortaya çıkabilecek etkiler konusunda doktorunuza başvurunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acilbölümüne başvurunuz:

- Nefes almada zorluk, göğüste daralma hissi, mide bulantısı, yüzün, dudakların, dilin veyaboğazın şişmesi (anafilaktik şok) (çok seyrek)

- Aşırı hassasiyet / alerjik reaksiyonlar (sıklığı bilinmiyor)

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerekolabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nın kullanımı sırasında görülen istenmeyen etkiler ve görülen advers reaksiyonların sıklık sınıflandırması şu şekildedir:

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek:

Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

10 hastanın 1'inden az, fakat 100 hastanın 1'inden fazla görülebilir.

100 hastanın 1'inden az, fakat 1.000 hastanın 1'inden fazla görülebilir.

1.000 hastanın 1'inden az, fakat 10.000 hastanın 1'inden fazlagörülebilir.

10.000 hastanın 1'inden az görülebilir.

Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Seyrek:

- Bulantı,

- Ciltte döküntü,

- Ciltte kızarıklık

- Ateş

Bilinmiyor:

- Baş ağrısı,

- Tat alma bozukluğu,

- Kalp krizi,

- Dü7ensİ7 ka1P atı şigüvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

- Hızlı kalp atışı,

- Kan basıncında anormal düşme,

- Akciğerde sıvı birikmesi,

- Nefessiz kalma veya zor soluk alıp verme,

- Kusma,

- Kurdeşen,

- Kaşıntı,

- Titreme

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'nm saklanması

HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'yi geçmeyen oda sıcaklığında saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Ambalajı açtıktan sonra hemen kullanınız.

Tek kullanımlıktır. Kısmen kullanılmış ilaç saklanmamalı; uygulamanın yapıldığı sağlık kuruluşunun tıbbi atık prosedürlerine uygun olarak imha edilmelidir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA 'yı kullanmayınız.


Eğer üründe bulanıklık ya da partikül fark ederseniz HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA'yı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Üretim Yeri:


Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Levent-Şişli/İSTANBUL

Takeda Manufacturing Austria AG Viyana/AVUSTURYA

Belge Do


Brulullanma^a/imatı8^^!?.O^İ.talilfndeonaylanl|ltlr.^p“A!lres.https://www.turloye.gov.tr/sagHk-titck-ebys

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER YALNIZCA İLACI UYGULAYACAK OLAN SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

- HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA doğrudan intravenöz yoldan uygulanabileceği gibiizotonik bir çözeltiyle (örn. % 5 dekstroz ya da % 0,9 sodyum klorür) seyreltilerek dekullamlabilir.

- Uygulanan kişide hemolize neden olabileceğinden, albumin çözeltilerinin enjeksiyonluk suile seyreltilmemesi gerekir.

- Flakon sızdırıyorsa kullanılmamalıdır. Eğer sızıntı varsa atınız.

- Çözeltiler berrak, hafif viskoz, hemen hemen renksiz, sarı, kehribar ya da yeşil renkliolmalıdır. Bulanık veya tortu gösteren çözeltiler kullanılmamalıdır, çünkü bu, proteininkararsız olduğunu veya çözeltinin kontamine olduğunu gösterebilir. Paket açıldıktan sonraiçerik hemen kullanılmalıdır.

- İnfüzyon, tek kullanımlık steril ve apirojen bir infüzyon setiyle intravenöz olarak gerçekleştirilir. İnfüzyon seti flakona bağlamadan önce flakonun infüzyon portu uygun birantiseptikle dezenfekte edilmelidir. Flakona infüzyon seti bağlandıktan hemen sonrakullanılmalıdır. Kullanılmayan çözelti uygun bir şekilde atılmalıdır.

- İnfüzyon hızı hastanın bireysel klinik durumuna ve kullanıldığı endikasyona göre ayarlanmalıdır.

- Plazma değişiminde infüzyon hızı, albuminin ortamdan uzaklaşma hızına göreayarlanmalıdır.

- Büyük miktarlarda kullanılacağı zaman, ürün oda ya da vücut sıcaklığına getirilmelidir.

- Konsantre albumin uygulandığında, hastanın yeterli hidrasyonu sağlanmalıdır. Dolaşımınaşırı yüklenmesini ve aşırı hidrasyonu önlemek için hastalar izlenmelidir.

- Diğer kan bileşenlerinin (pıhtılaşma faktörleri, elektrolitler, trombositler ve eritrositler)yeterli olduğundan emin olunmalıdır.

- Güvenlik nedenleriyle, uygulanan HUMAN ALBUMIN %20 TAKEDA parti numarasıkaydedilmelidir.

- İnsan albumini diğer tıbbi ürünler (% 5 glikoz veya % 0,9 sodyum klorür gibi önerilenseyrelticiler hariç), başka medikal ürünlerle ya da tam kan ve eritrosit süspansiyonlarıyla ilekarıştırılmamalıdır. Ayrıca proteinlerde presipitasyona neden olabileceğinden uygulamasırasında protein hidrolizatları (örn. parenteral beslenme) ve alkol içeren çözeltilerlekarıştırılmamalıdır.

- İnfüzyonun dozajı ve uygulama hızı hastanın dolaşım durumuna göre ayarlanmazsahipervolemi oluşabilir. Kardiyovasküler yüklenmenin erken belirtilerinde (baş ağrısı, dispne,juguler ven konjesyonu) ya da kan basıncının artması, santral venöz basıncının yükselmesiveya pulmoner ödem belirtilerinden birisi tespit edildiği an infüzyon derhal durdurulmalı vehastanın hemodinamik parametreleri dikkatlice izlenmelidir.

İlaç Bilgileri

Human Albumin %20 Takeda 100 Ml Iv İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon

Etken Maddesi: İnsan Albumini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.