Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Brontio 18 Mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren Kapsül Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIBRONTIO 18 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül Bu ilaç ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.

Etkin madde:

Her bir kapsül, 18 mikrogram tiotropiuma eşdeğer 22 mikrogram tiotropium bromür içerir.

Yardımcı madde(ler):

Laktoz monohidrat (sığır sütü kaynaklı), laktoz monohidrat (Lactohale 300) (inek sütü kaynaklı).

No: 3 HPMC kapsül:

Hipromelloz, brilliant blue FCF-FD&C Blue 1, titanyum di oksit, sarı demir oksit.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında

:

1. BRONTİO nedir ve ne için kullanıhr?


2. BRONTİO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. BRONTİO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. BRONTİO'nun saklanması1. BRONTİO nedir ve ne için kullanılır?

• BRONTİO, ağızdan soluyarak (inhalasyon yoluyla) kullanıma uygun, toz zerreciklerihalinde tiotropium bromür etkin maddesini içerir.

BRONTİO, 30, 60 veya 90 kapsül ile kapsüllerin kullanılması için özel olarak geliştirilmiş inhalasyon cihazını içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

• Tiotropium, klinik tıpta genellikle antikolinerjik olarak adlandırılan, uzun etkili özgün birbronş genişletici (bronkodilatör) ajandır. Hava yollarınızın açılmasına yardımcı olur vehavanın ciğerlerinize girip çıkmasını kolaylaştırır.

• BRONTİO, Kronik Obstrüktif (tıkayıcı) Akciğer Hastalığı (KOAH) olan kişilerin daha rahatnefes alıp vermelerinde yardımcı olur. KOAH, nefes darlığına ve öksürüğe sebep olan, uzundönemli bir akciğer hastalığıdır. KOAH terimi, kronik bronşit ve amfizem hastalıklarıylailişkili bir tablo anlamında kullanılmaktadır. KOAH uzun dönemli bir hastalık olduğu için,BRONTİO'yu, sadece nefes alıp vermede problemleriniz olduğunda veya KOAH'ın diğerbelirtileri ortaya çıktığında değil, her gün düzenli olarak kullanmalısınız.

BRONTİO'nun düzenli olarak kullanılması aynı zamanda, hastalığınıza bağlı olarak, uzun süreli nefes darlığı ortaya çıkan dönemlerde de yararlı olur. Sizin daha uzun süreyle aktifolmanıza yardımcı olur. Günlük BRONTİO kullanımı ayrıca, KOAH belirtilerinizde birkaç günsürebilen kısa dönemli kötüleşmelerin (alevlenme / atak) engellenmesinde de yardımcıdır.

BRONTİO solunum yoluyla uygulandığında, bölgesel olarak bronşlar üzerinde seçici bir etki gösterir. Tiotropium solunduktan sonra bronşlarda görülen genişleme, esas olarak bölgeye özgü(havayolları üzerinde) bir etki olup, tüm vücudu ilgilendiren (sistemik) bir etki değildir.

BRONTİO orta ve ağır KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) olgularında düzenli kullanıldığında atak sıklığını azaltmakta, hastalık belirtilerini ve yaşam kalitesinidüzeltebilmektedir.

Bu ilacın etkisi 24 saat sürelidir, dolayısıyla günde sadece bir kez kullanmanız yeterlidir. BRONTİO'nun doğru bir şekilde kullanılması konusunda lütfen “3. BRONTİO nasılkullanılır?” bölümüne ve bu kılavuzun arka sayfasında bulunan kullanım talimatlarına bakınız.

2. BRONTİO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerBRONTİO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer;

- Tiotropiuma veya laktoz monohidrata karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz; laktoz monohidratsüt proteini içermektedir;

- Atropine veya ipratropium ya da oksitropium gibi atropin-benzeri maddelere karşı alerjik(aşırı duyarlı) iseniz;

- On sekiz yaşından küçük iseniz.

BRONTİO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

- BRONTİO sizdeki kronik tıkayıcı akciğer hastalığının (KOAH) uzun süreli idametedavisinde kullanılmak içindir. Ani ortaya çıkan nefes darlığı veya hırıltılı solumanöbetlerinde (akut bronkospazm episodları) kurtarma tedavisi olarak kullanılmamalıdır.

- BRONTİO uygulamasından sonra aniden deride döküntüler, şişlik, kaşıntı, hırıltılı solumaveya nefes alamama gibi ani alerjik olaylar ortaya çıkabilir. Eğer böyle bir durum ortayaçıkarsa, derhal doktorunuza başvurunuz.

- Dar açılı glokom (göz tansiyonu) hastalığınız varsa ya da prostat veya mesane sorunlarıyüzünden idrar yapmada güçlük çekiyorsanız; BRONTİO bu tabloların ağırlaşmasına nedenolabilir. Bu durumda doktorunuza danışınız.

- Böbreklerinizde herhangi bir sorun varsa, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzlakonuşunuz.

- BRONTİO gibi inhalasyon (soluma) yoluyla kullanılan ilaçlar, inhalasyondan hemen sonra,göğüste sıkışma, öksürük, hırıltılı soluma veya nefessiz kalmaya sebep olabilir. Eğer böylebir durum ortaya çıkarsa, derhal doktorunuza başvurunuz.

- İnhalasyon tozunun gözünüze kaçmaması için dikkatli olmalısınız. Bu durum, bir gözhastalığı olan dar açılı glokomun (göz tansiyonu) ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir veya eğerböyle bir tablo var ise ağırlaştırabilir. Göz kızarmasıyla birlikte gözde ağrı veya rahatsızlıkhissi, bulanık görme, ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntüler görme, akut dar açılıglokom belirtileri olabilir. Gözdeki bu belirtilere baş ağrısı, bulantı veya kusma eşlikedebilir. Dar açılı glokom belirtileri ortaya çıkarsa, tiotropium kullanmayı bırakmalı vehemen bir doktora, tercihen bir göz doktoruna başvurmalısınız.

- Antikolinerjik ilaçlar ile tedavide gözlenen ağız kuruluğu, uzun dönemde diş çürümelerinesebep olabilir. Bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmelisiniz.

- Son 6 ay içinde kalp krizi geçirdiyseniz veya son bir yıl içinde kalbinizde hayati tehlikeoluşturan/stabil olmayan (kararsız) ritm bozukluğunuz olduysa veya şiddetli kalp yetmezliğiyaşadıysanız lütfen doktorunuzla konuşunuz. Böyle bir durumda, BRONTİO kullanıpkullanamayacağınıza karar verilmesi önemlidir.

- BRONTİO'yu günde bir defadan daha sık kullanmayınız.

- BRONTİO'nun doğru bir şekilde nasıl kullanılacağını öğrenmelisiniz.

- BRONTİO'yu yalnızca kendi özel inhalasyon cihazı ile kullanınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

BRONTİO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

BRONTİO solunum yoluyla uygulanan bir ilaç olduğu için yiyecek ve içeceklerden etkilenmez. Ancak ilaç uygulanırken aynı anda herhangi bir şey yenilmemeli ya da içilmemelidir.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuz özel olarak tavsiye etmediği sürece, bu ilacı hamilelik sırasında kullanmamalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuz özel olarak tavsiye etmediği sürece, bu ilacı bebeğinizi emzirme döneminde kullanmamalısınız.

Araç ve makine kullanımı

Baş dönmesi, bulanık görme ve baş ağrısı gibi etkilerin ortaya çıkması, araç ve makine kullanma becerilerini etkileyebilir. Böyle bir durum var ise, araç veya makine kullanma gibizihin açıklığı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.

BRONTİO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Tavsiye edilen doz olan günde bir kapsül şeklinde alındığında, her doz 9,978 mg'a kadar laktoz monohidrat (süt şekeri) sağlamaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlerekarşı intoleransınız olduğu (vücudunuzun tahammülsüz olduğu) söylenmişse bu tıbbi ürünükullanmadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Akciğer hastalığınız için, ipratropium ya da oksitropium gibi benzeri ilaçlar kullanıyorsanız veya yakınlarda kullanmışsanız, lütfen doktorunuza söyleyiniz.

BRONTİO, KOAH tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar ile birlikte kullanıldığında, herhangi özel bir yan etki bildirilmemiştir. İnhalasyon yoluyla kullanılan kurtarıcı ilaçlar (örn.salbutamol), metilksantinler (örn. teofilin) ve ağızdan yutularak alınan veya inhalasyon yoluylakullanılan steroidler (örn. prednizolon) bu ilaçlar arasındadır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bu konu hakkında bilgi veriniz.3. BRONTİO nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Erişkinler/yaşlılar


İlacınızı ne zaman ve nasıl alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarını izleyiniz. Eğer emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.

Kapsülü her gün aynı saatte kullanmaya özen gösteriniz. BRONTİO 24 saat süreyle etkili olduğundan, bu konu önem taşımaktadır.

Uygulama yolu ve metodu

Tavsiye edilen doz, günde bir defa, 1 kapsül içeriğinin (18 mikrogram tiotropium) ağızdan soluyarak alınmasıdır (inhale edilmesidir). Tavsiye edilen dozdan daha fazlasını almayınız.

Kapsülleri yutmayınız.

BRONTİO kapsülünü içine koyacağınız inhalasyon cihazı, kapsülde delikler açmakta ve içindeki tozu soluyarak almanızı sağlamaktadır.

İnhalasyon cihazınız yanınızda bulunmalı ve siz bu cihazı uygun bir şekilde kullanmayı öğrenmiş olmalısınız. İnhalasyon cihazının kullanımına ilişkin talimatlar, bu kılavuzun arkayüzünde yer almaktadır.

İnhalasyon cihazının içine doğru soluk vermeyiniz.

İnhalasyon cihazının kullanımında herhangi bir sorun yaşarsanız, doktorunuz, hemşireniz veya eczacınızdan size cihazın nasıl çalıştığını göstermesini isteyiniz.

BRONTİO kullanırken, tozun gözünüze kaçmaması için dikkatli olmalısınız. Eğer gözünüze toz kaçarsa, görmeniz bulanıklaşabilir, gözleriniz ağrıyabilir ve/veya kızarabilir. Böyle birdurumda gözlerinizi hemen ılık su ile yıkayınız. Daha sonra, başka ne yapmanız gerektiğikonusunda hemen doktorunuzla konuşunuz.

Eğer soluk alıp vermelerinizin kötüleştiğini hissediyorsanız, bu durumu mümkün olan en kısa sürede doktorunuza söylemelisiniz.

İnhalerin Kısımları


İnhaler Kullanımı:


BRONTİO'yu kullanırken, doktorunuzun talimatlarını dikkatle izlemeyi unutmayınız. İnhaler cihazı, BRONTİO kapsüllerinin inhalasyonu için özel olarak tasarlanmış bir inhalasyoncihazıdır. Başka hiçbir ilacı almak için kullanmayınız.


2. Cihazın alt kısmını sıkıca tutarken ağız parçasını ok yönünde çevirerek açın.




3. Kapsülü, ambalajından kullanmadan hemen önce çıkarın. Cihazın tabanındaki kapsül şeklindeki hazneye birkapsülü yerleştirin.


4. Ağız parçasını kapalı konuma getirmek için çevirin.

5. Cihazı dik tutun (ağız parçası yukarıda olacak şekilde) ve kenardaki çıkıntılara eş zamanlı olarak SADECE BİRKEZ basın. Bu şekilde kapsül delindikten sonra kenarçıkıntılarını bırakın. Lütfen dikkat: Bu işlemi yaparkenkapsül parçalanabilir ve soluma sırasında küçük kapsülparçalarının ağız ve boğaza kaçma olasılığı vardır. Kapsülparçaları zararsızdır ve yutulduktan sonra hazmedilir.Kapsülün kullanımdan hemen önce ambalajındançıkarılması ve kapsülü patlatmak için kenar çıkıntılarınasadece bir kez basılması kapsülün parçalanma riskini enaza indirir (bkz. 3. basamak).



6. Nefesinizi kuvvetlice dışarı verin.

7. Ağız parçasını ağzınıza yerleştirin ve başınızı hafifçe geriye eğin. Ağız parçası etrafında dudaklarınızı sıkıcakapatın ve olabildiğince hızlı ve derin bir nefes alın. Tozdağılırken kapsülün bölmesinde dönmesindenkaynaklanan bir ''vızıltı'' sesi duyacaksınız. Bu sesiduymadıysanız kapsül bölmesinde sıkışmış olabilir. Budurumda cihazı açınız ve kapsülü bölmesinde oynatarakgevşetiniz. Kapsülü gevşetmek için düğmelere birdenfazla BASMAYINIZ.


8. Vızıltı sesini duyduktan sonra cihazı ağzınızdan çıkarırken nefesinizi rahatsız olmadan olabildiğince uzun süre içinizde tutun. Daha sonra normal şekilde nefes almaya devam edin.Cihazı açarak kapsülün içinde toz kalıp kalmadığını kontrol edin. Kapsülün içinde toz

kalmışsa, 6, 7 ve 8. basamakları tekrarlayın.

_

9. Kullandıktan sonra boş kapsülü atın ve ağız parçasını kapatın.Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanımı:

BRONTİO 18 yaşından küçük çocuk ve ergenlerde deneyim bulunmadığı için kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

BRONTİO böbrekleri normal çalışan yaşlılarda önerilen dozlarda kullanılabilir.

Özel kullanım durumları Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar, BRONTİO'yu önerilen dozlarda kullanabilirler. Ancak, esas olarak böbrekler yoluyla atılan bütün ilaçlarda olduğu gibi, orta ile şiddetli böbrek bozukluğuolan hastalarda BRONTİO kullanımı yakından izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar, BRONTİO'yu önerilen dozlarda kullanabilirler.

Eğer BRONTİO 'nun etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla BRONTİO kullandıysanız:

BRONTİO 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Eğer günde bir kapsülden fazla BRONTİO inhale ederseniz, derhal doktorunuzla konuşmalısınız. Böyle bir durumda ağız kuruluğu, kabızlık, idrar yapmada güçlük, kalpatışlarında hızlanma veya bulanık görme gibi yan etkilerin ortaya çıkma riski artabilir.

BRONTİO'yu kullanmayı unutursanız

Bir dozu almayı unutursanız, gün içinde bunu hatırlar hatırlamaz ilacınızı kullanınız. Ancak aynı anda veya aynı gün içerisinde iki doz almayınız. Daha sonraki dozunuzu, her zamankivaktinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.BRONTİO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

BRONTİO almayı kesmeden önce doktorunuzla konuşmalısınız.

Eğer BRONTİO almayı bırakırsanız KOAH belirtileriniz ağırlaşabilir.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktor veya eczacınıza sorunuz.

4. Olası yan etkileri nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, BRONTİO'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar her kullanıcıda ortaya çıkmaz.

Aşağıdakilerden biri olursa BRONTİO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

BRONTİO uygulanmasından sonra, ciddi yan etkiler olan ve yüzünüzde ve boğazınızda şişmeye yol açan (anjiyoödem) alerjik reaksiyonlar veya diğer aşırı duyarlılık reaksiyonları(kan basıncınızın aniden düşmesi veya baş dönmesi) tek tek veya şiddetli bir alerjik reaksiyontablosunun (anaflaktik reaksiyon) bir kısmı şeklinde ortaya çıkabilir. Ek olarak, inhalasyon yoluile kullanılan tüm ilaçlarda olduğu gibi, bazı hastalarda inhalasyondan hemen sonrabeklenmedik şekilde göğüste sıkışma hissi, öksürük, hırıltılı solunum veya nefessiz kalmadurumu görülebilir (bronkospazm).

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin BRONTİO'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerekolabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Yan etkilerin ortaya çıkış sıklıkları şöyle tanımlanmıştır:

Çok yaygın: 10 kişide 1 kişiden daha fazlasında görülür.

Yaygın: 10 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir.

100 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir

Yaygın olmayan: Seyrek:
Çok seyrek: Bilinmiyor:

1.000 kişiden 1 kişiye kadarını etkileyebilir

10.000 kişide 1 kişiye kadarını etkileyebilirEldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdaki yan etkiler, bu ilacı alan hastalarda bildirilmiştir ve görülme sıklıkları ile verilmiştir: Yaygın

• Ağız kuruluğu

Yaygın olmayan

Baş dönmesi Baş ağrısı

Tat almada bozukluklar Görmede bulanıklık

Kalp atım hızında düzensizlikler (atriyal fibrilasyon)

Boğazda iltihaplanma (farenjit)

Sesin kısılması ÖksürükReflü hastalığıKabızlık

Ağız boşluğunda ve boğazda mantar enfeksiyonu Döküntü

İdrar yapmada güçlük Ağrılı idrar yapma

Seyrek

Uyumada güçlük

Gözde kızarma ile ilişkili olarak ışıkların etrafında haleler veya renkli görüntüler görme (glokom)

Göz basıncı ölçümlerinde yüksek değerler Düzensiz kalp atışları (supraventriküler taşikardi)

Kalp atım hızında artma (taşikardi)

Kalp atışlarının hissedilmesi (palpitasyon)

İnhalasyondan hemen sonra göğüste sıkışma ile birlikte öksürük, hırıltılı nefes veya nefes alamama hali (bronkospazm)

Burun kanaması Gırtlakta iltihaplanma (larenjit)

Sinüslerde iltihaplanma (sinüzit)

Bağırsakların tıkanması veya bağırsak hareketlerinin olmaması Diş etlerinin iltihaplanmasıDilin iltihaplanmasıYutmada güçlük

• Ağızda iltihaplanma

• Bulantı

• Aniden ortaya çıkanlar dahil, aşırı duyarlılık reaksiyonları

• Yüzün veya boğazın şişmesine yol açan ciddi alerjik reaksiyon (anjiyoödem)

• Kurdeşen

• Kaşıntı

• İdrar yolu enfeksiyonuBilinmiyor

• Vücuttan su atılması

• Diş çürükleri

• Şiddetli alerjik reaksiyon (anafilaktik reaksiyon)

• Deride enfeksiyonlar veya ülserler

• Deride kuruma

• Eklemlerde şişme

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu ya da eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. BRONTİO'nun saklanması

BRONTİO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Saşe bir kez açıldıktan sonra 29 gün içinde kullanılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanımz.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra BRONTİO 'yu kullanmayınız.


Son kullanma tarihi belirtilen ayın son günüdür.

İlaçlar atık su veya evsel çöp yoluyla atılmamalıdır. Artık gerekli olmayan ilaçları nasıl elden çıkaracağınızı eczacınıza sorunuz. Bu önlemler çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz BRONTİO'yu kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Deva Holding A.Ş.

Küçükçekm ece/İstanbul

Tel: 0212 692 92 92

Faks: 0212 697 00 24

E-mail: [email protected]

Üretim yeri:


Deva Holding A.Ş.

Kapaklı/TEKİRDAĞ

Bu kullanma talimatı ../../^. tarihinde onaylanmıştır.


İlaç Bilgileri

Brontio 18 Mcg İnhalasyon İçin Toz İçeren Kapsül

Etken Maddesi: Tiotropium Bromür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.