Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Solian 100 Mg/ml Oral Çözelti Kullanma Talimatı

SOLIAN 100 mg/mL oral çözelti Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Amisülpirid 100 mg

•Yardımcı maddeler:

Gesweet®, hidroklorik asit, metil parahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat, potasyum sorbat, karamel aroması, saf su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularımz olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. SOLİAN nedir ve ne için kullanıhr?


2. SOLİAN'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. SOLİAN nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5.SOLİAN'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. SOLİAN nedir ve ne için kullanılır?

SOLİAN'ın içinde amisülpirid etkin maddesi bulunur. Oral solüsyonun 1 mL'sinde 100 mg etkin madde vardır. Ambalaj, içinde 60 mL'lik kahverengi cam şişede, 0,5 mL'lik aralıklarlaişaretlenmiş 5 mL'lik ölçekli şırınga ile birlikte kullanıma sunulmuştur.

SOLİAN'ın ayrıca piyasada, bir tablet içinde 200 mg amisülpirid içeren 60 ve 90 tabletlik formu ile bir tablet içinde 400 mg amisülpirid içeren 30 tabletlik formu da bulunmaktadır.

SOLİAN bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna (antipsikotik) dahildir. Beyinde dopamin adlı bir maddenin bağlandığı reseptörleri seçici vegüçlü bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.

SOLİAN, aşağıdaki belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:

• İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, düşünce bozuklukları, huzursuzluk, taşkınlık, sanrı(hezeyan) gibi pozitif denilen belirtilerin ve/veya

• Duygulanım küntleşmesi, duygusal ve sosyal olarak içe kapanma gibi negatif denilenbelirtilerin görüldüğü akut ve kronik şizofreni gibi psikiyatrik hastalıklar ve

• Psikoz adı verilen ruhsal bozukluklar.

Enerji düşüklüğü veya yorgunluk, kendini değersiz hissetme, zayıf konsantrasyon veya karar vermede güçlük, ümitsizlik hissi, iştah ve uyku bozuklukları belirtileri ile kendinigösteren ve distimi denilen kronik depresif ruh hali

2. SOLIAN'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerSOLİAN'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• SOLİAN'ın içindeki etkin madde olan amisülpiride veya ilacın içerdiği diğermaddelerden birine karşı alerjiniz varsa,

• Sizde, prolaktin adı verilen vücutta süt üretimini sağlayan bir hormon salgılayanhipofiz tümörü veya meme kanseri veya hipofiz bozuklukları varsa veya olmasındanşüpheleniliyorsa,

• Sizde böbreküstü bezinizle ilgili olan ve aşırı tansiyon yükselmesi krizleriyle seyredenfeokromositoma denen bir hastalık varsa veya bu hastalıktan şüpheleniliyorsa,

• 15 yaşından küçük olan çocuklarda,

• SOLİAN kullanırken alınmaması gereken bir ilaç kullanıyorsanız (diğer ilaçlarlabirlikte kullanımı bölümüne bakınız).

Eğer emin olmadığınız bir durum varsa, doktorunuzun veya eczacınızın tavsiyesine başvurunuz.

SOLİAN'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer,

• Doktorunuz tedaviye başlamadan önce elektrokardiyografinizin (EKG) çekilmesiniisteyebilir. Bu ilaç kalp ritim bozukluklarına neden olabilir (“4. Olası yan etkiler nedir?”bölümüne bakınız.)

• Aşağıdaki durumlarda bu ilaç dikkatle kullanılmalıdır:

o

Yaşlı hastalarda: Tansiyonunuzu düşürme ve sersemlik yapma riski olduğundan özellikle hafıza ve düşünme ile ilgili problem yaşayan (demans hastalığı) bulunanyaşlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Böbrek yetmezliği durumunda, doktorunuzilaç dozunuzu azaltabilir.

o
o
o
o
o
o

Beyindeki kan akışının aniden kesilmesi ile ortaya çıkan inme (felç) açısından risk faktörleri taşıyorsanız.

Böbrek hastalığınız (böbrek yetmezliğiniz) varsa. Bu durumda, doktorunuz ilacınızın dozunu azaltacaktır.

Sizin veya aile bireylerinizden birinin kanda pıhtı oluşması öyküsü varsa (çünkü antipsikotik ilaçlar kanda pıhtı oluşumuna neden olabilir).

Sara (epilepsi) veya Parkinson (titreme, katılık hissi, yavaş hareket ve denge sağlamada sorunlar gibi belirtileri olan sinir sistemi hastalığı) hastasıysanız.

Şeker hastalığınız varsa veya şeker hastalığı riskiniz varsa.
Vücutta süt üretimini sağlayan prolaktin adı verilen hormonunuzun kandaki seviyesinin çok yüksek olması (hiperprolaktinemi) öykünüz varsa veya meme kanseri,hipofiz tümörü gibi prolaktin hormonuna bağımlı tümörünüz veya hipofizbozuklukları varsa. Bu durumda, doktorunuz sizi yakından takip edecektir.o Normal gece uykusundayken kısa periyotlarda nefes durması (uyku apnesi olarak ifadeedilir) durumu yaşıyorsanız veya yaşadıysanız ve aldığınız ilaçlar normal beyinaktivitelerinizi yavaşlatıyorsa (depresanlar)

• SOLİAN ile ciddi karaciğer problemleri bildirilmiştir. Eğer yorgunluk, iştah kaybı,bulantı, kusma, karın ağrısı veya cildinizin veya gözlerinizin sararması gibi durumlaryaşarsanız derhal doktorunuzu bilgilendiriniz.

• Tedaviniz sırasında sebebi bilinmeyen ateş ile birlikte, kaslarınızda katılık veyabilincinizde bulanıklık meydana gelirse derhal ilacı kesin ve hemen doktorunuza başvurun.

• Eğer tedaviniz sırasında, görme bozuklukları veya baş ağrıları yaşarsanız vakitkaybetmeden doktorunuza başvurunuz.

Sizde enfeksiyon veya açıklanamayan ateş ortaya çıkarsa, doktorunuz derhal kan testleri yapılmasını isteyebilir. Çünkü, bu ilaç kan hücrelerinize etki etmiş olabilir (örneğin beyaz kanhücrelerinizde azalma). Bu sorun kan testlerinden anlaşılabilir (4 “Olası ya n etkiler nelerdir?”bölümüne bakınız).

SOLİAN tedavisi aniden kesilmemelidir. Aksi takdirde uykusuzluk, bulantı ve kusma gibi belirtiler gösteren kesilme sendromu denilen bir duruma neden olabilir ve anormal hareketlerile ruhsal bozukluklar yeniden görülebilir.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen d oktorunuza danışınız.

SOLIAN'm yiyecek ve içecek ile kullanılması

tedavi sırasında alkollü içeceklerden

Bu gruptaki tüm antipsikotik ilaçlarda olduğu gibi, kaçınmalısınız.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamilelik sırasında SOLİ AN kullanımının güvenliliği tam olarak tespit edilmemiştir.

Hamilelik sırasında veya çocuk doğurma potansiyeli bulunan ve etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmayan kadınlarda SOLİAN kullanılması önerilmemektedir.

Hamilelik sırasında bu ilacı kullanıp kullanmayacağınıza doktorunuz karar verecektir. Nasıl kullanacağınız konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz.

Hamileliğinizin son 3 ayında SOLİAN kullandığınızda, doğumu takiben bebeğiniz anormal kas hareketleri, huzursuzluk, kaslarda aşırı gerginlik, kasların gerginliğini yitirmesi, titreme,uykulu olma hali, solunum güçlüğü veya beslenme bozukluğu riski altındadır. Eğerbebeğinizde bu belirtilerden herhangi biri mevcutsa, vakit kaybetmeden doktorunuzabaşvurunuz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


SOLİAN ile tedaviniz sırasında emzirmemelisiniz. Eğer SOLİAN kullanıyorsanız, bebeğinizi en iyi şekilde besleyebilmek için doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

SOLİAN, merkezi sinir sistemi fonksiyonlarında azalmaya neden olabilir. İlacı aldığınızda kendinizi uykulu hissedebilirsiniz, dikkatiniz dağılabilir, bulanık görebilir, araç ve makinekullanma yeteneğiniz bozulabilir. SOLİAN tedavisi sırasında, tedaviye verdiğiniz yanıtıdoktorunuz değerlendirip izin verinceye kadar araç ve makine kullanmayınız.

SOLIAN'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün metil parahidroksibenzoat ve propil parahidroksibenzoat içerir. Alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Bu tıbbi ürün, her bir mL'sinde 2 mg potasyum ihtiva eder. Bu durum, böbrek fonksiyonlarında azalma olan hastalar ya d a kontrollü potasyum diyetinde olan hastalar içingöz önünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer başka bir ilaç kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise ya da kullanma ihtimaliniz varsa doktorunuza veya eczacınıza bild iriniz.

SOLİAN'ı aşağıdaki ilaçlarla

birlikte kesinlikle kullanmayınız:


• Vücudun süt üretimi bozukluğunda kullanılan ilaçlar olan kabergolin, kinagolid,

• Endişe veya depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar olan sitalopram ve essitalopram,

• Bulantı ve kusma tedavisinde kullanılan domperidon,

• Endişe veya kurdeşen tedavisinde kullanılan hidroksizin,

• Sıtma tedavisinde kullanılan piperakin.

SOLİAN'ı aşağıdaki ilaçlarla

birlikte kullanmaktan kaçınınız:


• Parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan, levodopa veya diğer bazı ilaçlar (amantadin, apomorfin, bromokriptin, entakapon, lizürid, pergolid, piribedil,pramipeksol, razagilin, ropinirol, rotigotin, selejilin, tolkapon)

• Narkolepsi (gündüz uyku eğilimi ve uyku atakları belirtileri olan bir hastalık) tedavisinde kullanılan bir ilaç olan sodyum oksibat

• Torsades de Pointes adı verilen yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi durumunaneden olabilen ilaçlar:

o Kinidin, hidrokinidin, dizopiramid gibi sınıf la antiaritmikleri adı verilen kalpteki ritim bozuklukları için kullanılan ilaçlaro Amiodaron, dronedaron, sotalol, dofetilid ve ibutilid gibi sınıf IIIantiaritmikleri adı verilen kalpte ritim bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçlaro Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar: Klorpromazin,siyamemazin, droperidol, flupentiksol, flufenazin, haloperidol,levomepromazin, pimozid, pipamperon, pipotiazin, sülpirid, sültoprid, tiaprid,zuklopentiksol

o Parazit tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar: klorokin, halofantrin, lumefantrin, pentamidin

o Bazı ilaçlara olan bağımlılığın tedavisinde kullanılan bir ilaç olan metadon o Bazı diğer ilaçlar (arsenik bileşikleri, difemanil, damar yoluyla uygulanandolasetron, damar yoluyla uygulanan eritromisin, hidroksiklorokin,levofloksasin, mekitazin, mizolastin, prukaloprid, damar yoluyla uygulananvinkamin, moksifloksasin, damar yoluyla uygulanan spiramisin, toremifen,vandetanib)o Alkol içeren ilaçlar

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandmız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. SOLIAN nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz ilacınızı ne kadar dozda alacağınızı, ne şekilde alacağınızı ve piyasadaki farklı takdim şeklindeki SOLİAN ürünlerinden hangisinin sizin için daha uygun olduğunusöyleyecektir.

• Duygulanım küntleşmesi, duygusal ve sosyal olarak içe kapanma gibi negatifsemptomların baskın olduğu durumlar: Tavsiye edilen dozaj günde 50 mg ile 300 mg'dır.Dozlar hastanın durumuna göre bireysel olarak ayarlanmalıdır. En uygun doz gündeyaklaşık 100 mg'dır (1 mL SOLİAN oral solüsyon)

• İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, düşünce bozuklukları, huzursuzluk- taşkınlık, sanrı(hezeyan) gibi pozitif semptomların, negatif semptomlarla karışık bulunduğu durumlar:

Tedavinin başlangıcında, pozitif sempt omların kontrol altına alınmasını sağlayacak bir dozaj, yani günde 400 mg ile 800 mg (günde 4 mL veya 8 mL SOLİAN oral solüsyon)uygulanmalıdır. Bundan sonra dozaj etkili en düşük dozu eld e etmek üzere, hastanın yanıtınagöre bireysel olarak ayarlanmalıdır.

• Akut psikotik ataklar: Tedavinin başlangıcında: Oral yoldan tavsiye edilen dozaj günde400 ila 800 mg'dır (günde 4 mL veya 8 mL SOLİAN oral solüsyon); en yüksek doz hiçbirzaman 1200 mg'ı aşmamalıdır (günde 12 mL SOLİAN oral solüsyon)

• Bundan sonra: Dozlar hastadan alınan yanıta göre sürdürülmeli ya da ayarlanmalıdır.

Her durumda, idame tedavisinin dozu, etkili en düşük doz kullanılarak, bireysel olarak belirlenmelidir.

•Distimi (Kronik depresyon):Uygulama yolu ve metodu:

• SOLİAN ağızdan alınır.

• Uygulanacak oral çözelti dozunu hazırlamak için ambalaj içindeki derecelendirilmişenjektörü kullanınız.

• Günlük doz 400 mg veya altındaysa (4 mL veya altında SOLİAN Oral Solüsyon) dozu birdefada veriniz.

• Günlük doz 400 mg'ı aşıyorsa (4 ml'nin üstünde SOLİAN Oral Solüsyon) dozu iki defadaveriniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

15 yaşından 18 yaşına kadar olan dönemde amisülpirid kullanımı tavsiye ed ilmemektedir; 15 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda tansiyon düşmesi ve sakinleştirici etkiye karşı artmış hassasiyet riski olduğu için, yaşlılarda kullanım sırasında dikkatli olunmalıdır. Konvansiyonel ve atipik antipsikotik ilaçlardemansa bağlı psikozu olan yaşlı hastaların tedavisinde kullanıldığında ölüm riskinde artışaneden olmaktadır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

SOLİAN böbrekler yoluyla atıldığından böbrek yetmezliğinde hastalığınızın şiddetine göre, doktorunuz sizin için en uygun dozu ve tedavi şeklini ayarlayacaktır.

Karaciğer yetmezliği:

SOLİAN düşük oranda metabolize olur; bu yüzden karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun azaltılması gerekli değildir.

Eğer SOLİAN'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla SOLİAN kullandıysanız:

SOLİAN'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


SOLİAN'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, sizde uyuşukluk, uyku hali, düşük tansiyon, yerinde duramama, titreme, kasılma gibi ekstrapiramidal belirtiler ve komaortaya çıkabilir.

SOLİAN'ı başka antipsikotik ilaçlarla birlikte, gerekenden fazla miktarda kullanmışsanız ölüm görülebilir.

Bu durumda hastaneye başvurunuz. Doktorunuz sizi iyileşene kadar hastanede takip edecek, kalbinizin çalışmasını izleyecek ve şiddetli hareket bozukluklarınız varsa, bunları ortadankaldıracak ilaçlar verecektir.

SOLİAN'ı kullanmayı unutursanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.SOLİAN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

SOLİAN tedavisini doktorunuzun onayı olmadan bırakırsanız, tedavinin yararlı etkileri ortadan kalkabilir ve hastalığınızın belirtileri yeniden başlayabilir.

SOLİAN tedavisini birdenbire bırakırsanız, sizde yerinde duramama hali, kaslarda istemsiz kasılmaların neden olduğu hareket bozukluğu ve istemli hareketlerde bozukluk gibi belirtilerortaya çıkabilir. Bu nedenle SOLİAN'ın, doktorunuzun önerdiği şekilde, kademeli olarakkesilmesi gerekir.

Doktorunuza danışmadan SOLİ AN tedavisine ara vermeyiniz veya tedaviyi sonlandırmayız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi SOLİAN'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, SOLIAN'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Tedaviniz sırasında, açıklanamayan ateş ile birlikte kaslarınızda sertlik ve bilinçbozuklukları meydana gelirse tedavinizi derhal durdurunuz ve acilen tıbbi yardımalınız.

• Ciddi bayılma (bilinç kaybı) ve ölümle sonuçlanabilen kalp ritim bozuklukları (“2.SOLİAN'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler” bölümüne bakınız).

• Bacaklarda şişme, ağrı ve kızarıklık. Özellikle bacaklarınızdaki toplardamarlarda, kandamarları aracılığıyla akciğere taşınarak göğüs ağrısı ve nefes almada zorluğa yolaçabilen kan pıhtıları oluşması nedeniyle meydana gelir.

• Yaşamı tehdit edebilen ve nefes almakta güçlüğe neden olan yüz ve/veya boğazdaaniden şişme (anjiyoödem), ciltte kızarıklık, kaşıntılı döküntü (kurdeşen).

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Diğer yan etkiler Çok yaygın:

• Titreme, kaslarda katılık, kramplar, anormal hareketler, aşırı tükürük salgılama

Yaygın:

• Boyun tutulması, göz kaslarında anormal hareketler (okülojirik kriz), çene kilitlenmesi

• Uyku hali

• Uykusuzluk

,

endişe, huzursuzluk

• Kabızlık, bulantı, kusma, ağızda kuruluk

• Kadında cinsel soğukluk (frijidite)

• Prolaktin denilen vücutta süt üretimini sağlayan hormonun kandaki seviyesinin çokartması (hiperprolaktinemi);

o Kadınlarda adet kanamalarının kesilmesine, anormal şekilde memeden süt gelmesine ve meme ağrısına neden olabilir.o Erkeklerde memelerin şişmesine ve penisin sertleşmesinde bozukluğa(iktidarsızlık) neden olabilir.

• Kilo artışı

• Tansiyon d üşmesi

• Bulanık görme

Yaygın olmayan:

• Dil veya yüzde kontrol edilemeyen ritmik hareketler

• Nöbetler (bir veya daha fazla kasta istemsiz kasılmalar)

• Kan şekerinin yükselmesi (hiperglisemi)

• Kalp atım sayısında azalma (bradikardi)

• Bazı karaciğer enzim seviyelerinde, özellikle de transaminaz adı verilen karaciğerenzimlerinde artış

• Alerjik reaksiyonlar

• Kandaki yağın (trigliserid) yükselmesi (hipertrigliseridemi)

• Kandaki kolesterolün yükselmesi (hiperkolesterolemi)

• Karaciğer doku hasarı

• Kemik yoğunluğunda azalma veya kemik yapısında değişme (osteopeni, osteoporoz),kemiklerin zayıflaması

• Zihin karışıklığı (konfüzyon)

• Burun tıkanması

• İltihaplanma, nefes alma güçlüğü, enfeksiyon, öksürük şeklinde kendini gösterebilenakciğer bozuklukları (aspirasyon pnömonisi) (esas olarak merkezi sinir sisteminiyatıştırıcı etkisi olan diğer ilaçlarla birlikte kullanımı durumunda)

• Kan basıncında yükselme

• İdrar yapmada güçlük

• Akyuvar sayısında azalma (lökopeni)

• Kandaki parçalı hücre sayısında azalma (nötropeni)

Seyrek:

• Beyaz kan hücreleri sayısında azalma (agranülositoz)

• Baş ağrıları verya görme bozuklukları gibi belirtilere neden olabilen iyi hu ylu hipofizbezi tümörü

• Kand a sodyum düzeyinin normalin altına düşmesi (hiponatremi), uygunsuz antidiüretik hormon (vücudun su dengesini düzenleyen hormon) salgılanmasısendromu

• Genel ve nörolojik (sinir sistemi ile ilgili) bozuklukların eşlik ettiği açıklanamayanateş

• Ciddi bayılma (bilinç kaybı), ölüme neden olabilen kalp ritim bozuklukları

• Bacaklarda şişme, ağrı ve kızarıklık. Bu durum, damarlardaki kan pıhtılarının (özellikle bacaklarda), kan damarları boyunca akciğerlere ulaşmak üzere hareketetmesi ve göğüs ağrısı ve nefes almada güçlüğe neden olması sebebiyle oluşur.

• Yüz ve/veya boyunda, hayatı tehdit edici olabilen nefes almayı güçleştirecek şekildeani şişme (anjiyoödem), deride kırmızı, kaşıntılı benekler (kurdeşen)

• Venöz tromboembolik olay (VTE) riski

• Normal gece uykusundayken kısa periyotlarla nefes durması (uyku apnesi)

Bilinmiyor:

• Doğumu takiben bebeğinizde anormal kas hareketleri, huzursuzluk, kaslarda aşırıgerginlik, kasların gerginliğini yitirmesi, titreme, uykulu olma hali, solunum güçlüğüveya beslenme bozukluğu (ilaç kesilme sendromu) (“2. SOLİAN'ı kullanmadan öncedikkat edilmesi gerekenler” bölümünde “Hamilelik” başlığı altına bakınız).

• Huzursuz bacak sendromu (bacaklarda, hareket ettirilerek geçici rahatlama sağlananve günün sonunda daha kötüleşen, rahatsız edici his)

• Güneş veya ultraviyole ışığa maruz kalındığında artan deri hassasiyeti

• Denge kaybı nedeniyle kırıklara neden olabilen düşmeler

• Kas liflerinin yıkımı ve kas ağrısı (rabdomiyoliz)

• Kanda artan kreatin fosfokinaz seviyeleri (kas hasarını gösteren kan testi)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Y an etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. SOLİAN'ın saklanması

SOLİAN'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklayınız.

Şişe açıldıktan sonra 2 ay içinde kullanılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SOLİAN'ı kullanmayınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd. Şti.

Şişli-İstanbul

Üretim yeri:


Sanofi İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Lüleburgaz-Kırklareli

Bu kullanma talimatı.........tarihinde onaylanmıştır


İlaç Bilgileri

Solian 100 Mg/ml Oral Çözelti

Etken Maddesi: Amisülpirid

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.