Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Trodelvy® 200 Mg İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi İçin Toz Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATITRODELVY® 200 mg infüzyonluk çözelti konsantresi için toz Damar içine uygulanır.

Steril, sitotoksik

Etkin madde:

Sacituzumab govitekan. İnfüzyonluk çözelti konsantresi için toz içeren bir flakon 200 mg sacituzumab govitekan (rekombinant monoklonal antikor (hRS7 IgGİK)) içerir.Sulandırma sonrasında, bir mL çözelti 10 mg sacituzumab govitekan içerir.

Yardımcı maddeler:

2-(#-morfolino)etan sülfonik asit (MES) hidrat (pH 6,5), polisorbat 80 (E 433), trehaloz dihidrat

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz.Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölüm'ün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz; çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatım saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. TRODELVY nedir ve ne için kullanıhr?


2. TRODELVY'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. TRODELVY nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. TRODELVY'nin saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. TRODELVY nedir ve ne için kullanılır?

TRODELVY etkin madde olarak sacituzumab govitekan içeren bir kanser ilacıdır. İlacın bir parçası, meme kanseri hücrelerinin yüzeyinde bulunan, Trop-2 adı verilen bir proteine spesifikolarak bağlanan bir monoklonal antikordur. TRODELVY'nin diğer aktif parçası, kanserhücrelerini öldüren bir madde olan SN-38'dir. İlaç kanser hücrelerine bağlandığında, SN-38kanserli hücrelere girerek onları öldürür ve kanserle savaşmanıza yardımcı olur.

TRODELVY üçlü negatif meme kanseri olarak adlandırılan ve yetişkinlerde görülen bir tür meme kanserinin tedavisinde kullanılır.

İlaç, kanser meme yakınındaki alanlara yayılmış (bölgesel olarak ilerlemiş) olduğundan ameliyatla çıkartılamadığı veya vücudun diğer bölümlerine yayıldığı (metastaz yaptığı)durumlarda kullanılır. Kanserin beyine yayıldığı durumlarda TRODELVY yalnızca beyindekihastalık cerrahi ve/veya radyoterapi ile durağan hale getirildikten sonra kullamlabilir.TRODELVY, sadece, en az bir basamağı metastatik evrede olmak üzere, daha önce en az ikibasamak kemoterapi almış hastalar tarafından kullanılmalıdır.

TRODELVY'nin nasıl çalıştığı veya bu ilacın size neden reçetelendiği hakkında sorularınız varsa doktorunuza veya hemşirenize danışınız.

İlaç, cam bir flakon içerisinde, infüzyonluk çözelti konsantresi için beyazımsı ila sarımsı bir tozdur. Her ambalaj bir flakon içerir.

2. TRODELVY'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerTRODELVY'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer; sacituzumab govitekana veya bu ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa TRODELVY'yi kullanmayınız. Alerjik olabileceğinizidüşünüyorsanız doktorunuza danışınız.

TRODELVY'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer; size TRODELVY verilirken veya verildikten sonra aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz acil tıbbi yardım alınız:

İnfüzyonla ilişkili reaksiyonlar


TRODELVY damar içine damla damla verilir. Bazı kişilerde infüzyonla ilişkili şiddetli veya yaşamı tehdit edici reaksiyonlar gelişebilir.

İnfüzyonla ilişkili reaksiyonlarınacil tıbbi yardım alınız

:

• Kaşıntı

• Ciltte aniden şişmiş, soluk kırmızı kabarıklıklar veya plaklar (kabarcıklar) belirmesi

• Ateş

• Soğukluk hissinin eşlik ettiği ani şiddetli titreme

• Aşırı terleme

• Solunum güçlüğü ve hırıltı

• Göğüste ağrı, kalp çarpıntısı

Doktorunuz bu semptomları hafifletmeye yardımcı olması için TRODELVY'den önce size ilaçlar verebilir. Her infüzyon sırasında ve sonrasındaki 30 dakika boyunca, infüzyonla ilişkilireaksiyonların bu belirti ve semptomları için yakından izleneceksiniz. İnfüzyonla ilişkili ciddibir reaksiyon geliştirirseniz, doktorunuz infüzyon hızını yavaşlatacak veya durduracaktır.

Nötropeni


Bu ilaç, enfeksiyon riskinin artmasıyla sonuçlanan, kanınızda çok az nötrofilin bulunduğu bir rahatsızlık olan nötropeniye neden olabilir. Bu enfeksiyonlar şiddetli ve yaşamı tehdit ediciolabilir. Nötropeni veya enfeksiyona ilişkin aşağıdaki belirti ve semptomlardan herhangi birinesahipseniz acil tıbbi yardım alınız:

• Ateş (38,5°C veya daha yüksek ateş)

• Ürperme veya terleme

• Boğaz ağrısı, ağızda yaralar veya diş ağrısı

• Mide ağrısı

• Makat yakınında ağrı

• İdrar yaparken ağrı veya yanma veya daha sık idrara çıkma

• ishal veya makat çevresinde yaralar

• Öksürük veya nefes darlığı

Doktorunuz kanınızdaki nötrofiUerin düzeyini izlemek için kan numuneleri alacaktır. NötrofiUer herhangi bir tedavi döngüsünün 1. gününde veya 8. gününde belirli bir düzeyinaltındaysa size TRODELVY verilmeyecektir.

Şiddetli nötropeniniz varsa doktorunuz size verilen ilaç miktarını ayarlayacaktır.

İshal


TRODELVY alırken şiddetli

ishalacil tıbbi yardım alınız

. TRODELVY tedaviniz, ishaliniz düzelene kadar ertelenecektir. Enfeksiyonunuz olmadığı sürece, ishalinizi tedavietmek için size loperamid içeren bir ilaç (Lopermid gibi) verilecektir. Uygunsa size sıvı daverilecektir.

Doktorunuz ayrıca bir sonraki tedavi infüzyonunuzdan önce mide krampları, ishal ve ağızda aşırı tükürük gibi şikayetlere yardımcı olması için atropin gibi ilaçlar da verebilir.

Bulantı ve kusma


Bu ilaç bulantı ve kusmaya neden olabilir. TRODELVY alırken şiddetli

mide bulantısı ve kusmaacil tıbbi yardım alınız

.

Doktorunuz size kanser tedavinizden önce ve infüzyon seansları arasında bulantı ve kusmayı gidermeye yardımcı olacak bazı ilaçlar verecektir.

Şiddetli mide bulantınız ve kusmanızvarsaverilmeyecek

ve yalnızca semptomlar kontrol altına alındığındaTRODELVY verilecektir.

UGT1A1*28 geni olan hastalar


Bazı hastaların, genetik yapıları nedeniyle, ilacın belirli yan etkilerini yaşaması daha olasıdır. UGT1A1*28 genine sahipseniz, vücudunuz ilacı daha yavaş parçalar. Bu, belirli yan etkiler(örneğin, ateşli veya ateş olmadan nötropeni ve düşük düzeyde kırmızı kan hücreleri (anemi)),geliştirme olasılığınızın bu gene sahip olmayanlardan daha yüksek olduğu anlamına gelir. Buhastalar doktorları tarafından yakından takip edilecektir.

Aşağıdaki durumlar mevcutsa size TRODELVY verilmeden önce doktorunuzla veya hemşirenizle konuşunuz:

• Karaciğer sorunlarınız varsa

• Böbrek sorunlarınız varsa

• Çocuk doğurma çağında bir kadınsanız (Bkz. “Hamilelik”, “Erkek ve kadınlardakontrasepsiyon (doğum kontrolü)” ve “Emzirme”)

• Diğer durumların tedavisi için ilaç alıyorsanız (Bkz. “Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı”)

• Geçmişte herhangi bir infüzyon aldıktan sonra herhangi bir sorun yaşadıysanız.

Size TRODELVY uygulanırken doktorunuz sizi yan etkilere karşı yakından izleyecektir. Herhangi bir ciddi yan etki yaşamanız halinde, doktorunuz size bu yan etkileri tedavi etmekiçin başka ilaçlar verebilir, aldığınız TRODELVY miktarını değiştirebilir veya TRODELVYvermeyi tamamen kesebilir.

TRODELVY ile ilişkili tüm olası yan etkilerin bir listesi için bölüm 4'e bakınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

TRODELVY'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamilelik sırasında TRODELVY kullanılmamalıdır çünkü bebeğe zarar verebilir. Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanızdoktorunuzu derhal bilgilendiriniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Erkek ve kadınlarda kontrasepsiyon (doğum kontrolü)

Hamile kalabilecek durumda olan kadınlar TRODELVY tedavisi sırasında ve son TRODELVY dozundan sonra 6 ay boyunca etkili bir doğum kontrolü kullanmalıdır.

Hamile kalabilecek durumda olan kadın partnerleri olan erkekler, tedavi sırasında ve son TRODELVY dozundan sonra 3 ay boyunca etkili bir doğum kontrolü kullanmalıdır.

Emzirme

hacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


TRODELVY ile tedavi sırasında ve son dozdan sonra 1 ay boyunca emzirmeyiniz. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği ve bebeği etkileyip etkilemeyeceği bilinmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

TRODELVY, baş dönmesi, yorgunluk gibi etkiler sebebiyle araç ve makine kullanma becerinizi etkileyebilir. Bu nedenle, TRODELVY aldıktan sonra araç, alet veya makinekullanırken dikkatli olunuz.

TRODELVY'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Sodyum


Bu tıbbi ürün, sodyum içeren çözeltiyle birlikte uygulanmak üzere hazırlanacaktır ve bu, hastanın günlük olarak tüm kaynaklardan alacağı toplam sodyumla ilişkili olarakdeğerlendirilmelidir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka herhangi bir ilaç alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alma ihtimaliniz varsa doktorunuzu bilgilendiriniz. Bazı ilaçlar TRODELVY'nin çalışma biçimini etkileyebilir veTRODELVY'nin etkin maddesinin kanınızdaki düzeyini yükseltebilir, bu da yan etki riskiniartırır.

Bu ilaçlar şunlardır:

- Cerrahide anestezik olarak verilen propofol.

- Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ketokonazol.

- Kanser tedavisinde kullanılan tirozin kinaz inhibitörleri (-nib ile biten ilaçlar).

Bazı ilaçlar TRODELVY'nin etkin maddesinin kanınızdaki düzeyini düşürebilir, bu da etkilerini azaltır:

- Epilepsi tedavisinde kullanılan karbamazepin veya fenitoin.

- Tüberküloz tedavisinde kullanılan rifampisin.

- İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) tedavisinde kullanılan ritonavir veya tipranavir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3. TRODELVY nasıl kullanılır?

TRODELVY size yalnız kanser hastalığı tedavilerinin kullanımında deneyimli bir doktor veya hemşire tarafından verilecektir.

Tedavinizle ilgilenen doktorunuzun veya hemşirenizin tedavinizden önce size kan tahlili yaparak bu ilacı alabileceğinizi teyit etmesi önemlidir.

TRODELVY tedavisinden önce verilen ilaçlar


TRODELVY almadan önce, infüzyonla ilişkili reaksiyonları ve herhangi bir bulantı ve kusmayı durdurmaya yardımcı olması için size bazı ilaçlar verilecektir. Hangi ilaçları ne kadaralacağınıza doktorunuz karar verecektir.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Kanser hastalığınız için tedavi, 21 günlük (3 haftalık) döngüler halinde tekrarlanır. TRODELVY'nin önerilen dozu, her bir döngünün başında (her bir döngünün 1. gününde) vebir hafta sonra (her bir döngünün 8. gününde) vücut ağırlığınızın her bir kg'ı için 10 mg'dır.

Uygulama yolu ve metodu:

İlacı, bir doktor veya hemşire, intravenöz infüzyon yoluyla (damarınıza damlalar halinde) verecektir.

Birinci infüzyon: İlacın ilk infüzyonu 3 saatlik bir süre boyunca verilecektir.

İkinci ve sonraki infüzyonlar: Birinci infüzyonunuzda sorun yaşamadıysanız diğer infüzyonları 1 ila 2 saatlik bir sürede alacaksınız.

Doktorunuz veya hemşireniz infüzyon sırasında ve infüzyondan sonra 30 dakika boyunca sizi belirti ve semptomlar açısından gözlemleyecektir.

İnfüzyon ile ilişkili reaksiyonlar


İnfüzyon ile ilişkili bir reaksiyon yaşamanız halinde doktorunuz ilacınızın infüzyon hızını yavaşlatacaktır. İnfüzyon ile ilişkili reaksiyon hayatı tehdit ediciyse ilaç kesilecektir (Bkz.Bölüm 2).

Bazı yan etkiler yaşanırken uygulanacak ilaç dozu


Belirli yan etkileri yaşamanız halinde doktorunuz dozunuzu değiştirebilir veya tedavinizi kesebilir (Bkz. Bölüm 4).

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

18 yaşından küçük çocuklarda ve ergenlerde bu ilacın nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi olmadığından, TRODELVY bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş ve üzeri hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir. 75 yaş ve üzeri hastalarda sacituzumab govitekandan elde edilen veriler sınırlıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Sacituzumab govitekan hafif böbrek yetmezliği olan hastalara uygulanırken başlangıç dozunda herhangi bir ayarlama gerekli değildir.

Sacituzumab govitekan orta şiddette böbrek yetmezliği, şiddetli böbrek yetmezliği veya son evre böbrek hastalığı olan hastalarda incelenmemiştir.

Karaciğer yetmezliği:

Sacituzumab govitekan hafif karaciğer yetmezliği olan hastalara uygulanırken başlangıç dozunda herhangi bir ayarlama gerekli değildir.

Sacituzumab govitekanın güvenliliği orta veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda henüz belirlenmemiştir. Bu hastalarda sacituzumab govitekan kullanımından kaçınılmalıdır.

Eğer TRODELVY'nin etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla TRODELVY kullandıysanız:

İnfüzyonu size doktorunuz veya gerekli eğitimi almış başka personel verdiği için doz aşımı olasılığı düşüktür. lıkla gereğinden fazla ilaç uygulanması durumunda doktorunuz sizigözlemleyecek ve gerektiğinde size ek tedavi verecektir.

TRODELVY'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.TRODELVY'yi kullanmayı unutursanız

Randevunuzu unutur veya kaçırırsanız doktorunuzu veya tedavi merkezinizi arayarak mümkün olan en kısa zamana yeni bir randevu alınız. Planlanmış bir sonraki randevunuza kadarbeklemeyiniz. Tedavinin tamamen etkili olabilmesi için hiçbir dozu kaçırmamanız çokönemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.TRODELVY ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Doktorunuzla konuşmadan tedaviyi erken bırakmayınız.

TRODELVY ile meme kanseri tedavisi için genellikle birkaç tedavi gereklidir. Alacağınız infüzyonların sayısı, tedaviye nasıl yanıt verdiğinize bağlı olacaktır. Bu nedenle, belirtilerinizde

iyileşme görseniz dahi ve doktorunuz TRODELVY'yi bırakmanıza karar verinceye dekTRODELVY'yi almaya devam ediniz. Tedaviyi erken bırakırsanız belirtileriniz yeniden ortayaçıkabilir.

Bu ilacın kullanımına ilişkin ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya hemşirenize danışınız.

4.Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi TRODELVY'nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

10 hastanın en az birinde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle sıklığı tahmin edilemiyor.Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Çok yaygın

• Düşük akyuvar sayısı (nötropeni) aşağıdaki bulgu ve belirtilere neden olabilir:

o

38,5°C veya daha yüksek vücut ısısı olan bir ateş: Bu durum febril nötropeni olarak adlandırılır.

o

Üşüme veya terlemeBoğaz ağrısı, ağız yaraları veya diş ağrısıMide ağrısı

o

Makat civarında ağrı veya makat çevresinde yaraİdrara çıkarken ağrı veya yanma veya sık idrara çıkmaİshal

o

Öksürük veya nefes darlığı

• İshal (başka belirtiler olmadan da)

• Aşırı duyarlılık reaksiyonları (infüzyonla ilişkili reaksiyonlar dahil) aşağıdaki bulguve belirtilere neden olabilir:

o

Dudak, dil, göz, boğaz veya yüzde şişmeŞişlik veya deride kabarık, kaşıntılı, kızarık döküntü

o

Ciltte aniden beliren şişmiş, soluk kırmızı şişlikler veya plaklar (kabarcıklar)Ateş

o

Soğukluk hissinin eşlik ettiği ani şiddetli titreme nöbetiAşırı terleme

o

Hırıltılı solunum, göğüs veya boğazda sıkışma, nefes darlığı, baş dönmesi, bayılma hissi, nefes kesilmesiGöğüste ağrı, kalp çarpıntısı• Mide bulantısı, kusma

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın

• İdrara çıkarken yanma hissi ve sık ve acil idrara çıkma ihtiyacı

• Öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, baş ağrısı ve hapşırma

• Anemi

• Akyuvar (lenfosit veya lökosit) düzeylerinde azalma

• İştah kaybı

• Kanda düşük potasyum veya magnezyum düzeyi

• Yüksek kan şekeri düzeyi

• Uyku sorunu

• Baş dönmesi

• Kabızlık, karın ağrısı

• Saç dökülmesi, döküntü, genel kaşıntı

• Sırt ağrısı, eklem ağrısı

• Yorgunluk

• Kilo kaybı

Yaygın

• Burun tıkanıklığı

• Yüzde ağrı, hırıltılı solunum

• Grip benzeri semptomlar, ağızda herpes enfeksiyonu (uçuk)

• Kanda düşük fosfat veya kalsiyum düzeyi

• Kaygı

• Tat duyunuzda değişiklik

• Burun kanaması, egzersiz sırasında nefes darlığı, balgamlı öksürük

• Ağızda inflamasyon ve yara, mide ağrısı, reflü, mide şişkinliği

• Deride kuruluk

• Göğüste kas ağrısı, kas spazmları

• İdrarda kan

• Üşüme

• Alkalen fosfataz olarak adlandırılan enzimde artış ve koagülasyona ilişkin anormal kantahlilleri

Bunlar TRODELVY'nin yan etkileridir. Bu yan etkilerin herhangi birinin şiddetli veya ciddi hale gelmesi durumunda derhal doktorunuzu bilgilendiriniz.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5.TRODELVY'nin saklanması

TRODELVY'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TRODELVY'yi kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ilacın kullamlabileceği ayın son gününe işaret etmektedir.

2°C-8°C arasında buzdolabında saklayınız. Dondurmayınız.

Işıktan korumak için flakonu dış ambalajı içinde saklayınız.

Sulandırma ve seyreltmeden sonra hemen kullanılmayacaksa, seyreltilmiş çözelti içeren infüzyon torbası buzdolabında (2°C-8°C) 4 saate kadar ışıktan korunarak saklanabilir.

Eğer sulandırılan çözeltide bulanıklık veya renk değişimi fark ederseniz TRODELVY'yi kullanmayınız.

TRODELVY sitotoksik bir ilaçtır.

Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız TRODELVY'yi şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Sitotoksik ve sitostatik beşeri tıbbi ürünlerin kullanımları sonucu boşalan iç ambalajlarının atıkları

TEHLİKELİ ATIKTIR

ve bu atıkların yönetimi 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılıResmi Gazetede yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre yapılır.

Ruhsat sahibi:


Gilead Sciences İlaç Tic. Ltd. Şti.

İçerenköy Mah. Umut Sk. Quick Tower Sitesi No: 10-12 İç Kapı No: 21

Ataşehir/İstanbul

Tel: 0216 559 03 00

Üretim yeri:


BSP Pharmaceuticals S.p.A.,

Latina Scalo (LT)

İtalya

Bu kullanma talimatı 25/01/2023 tarihinde onaylanmıştır.


AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

TRODELVY sitotoksik bir ilaçtır. Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, yerel

düzenlemelere uygun olarak atılmalıdır.

Bu tıbbi ürün, aşağıda belirtilenler haricinde hiçbir tıbbi ürünle karıştırılmamalıdır.

Sulandırma


• Her tedavi siklusunun başlangıcında (veya önceki uygulama itibariyle hastanın vücut ağırlığı%10'dan daha fazla değiştiyse daha sık olarak) hastanın vücut ağırlığına göre gerekliTRODELVY dozunu (mg) hesaplayınız.

• Gerekli sayıda flakonun oda sıcaklığına (20°C-25°C) gelmesini bekleyiniz.

• Steril bir şırınga kullanarak her bir flakonun içerisine yavaşça 20 mL sodyum klorür 9mg/mL (%0,9) enjeksiyonluk çözeltisi enjekte ediniz. 10 mg/mL'lik bir konsantrasyon eldeedilecektir.

• Flakonları nazikçe döndürerek karıştırınız ve 15 dakika boyunca çözünmesini bekleyiniz.Çalkalamayınız. Ürün uygulama öncesinde partikül madde ve renk değişimi olupolmadığının anlaşılması için görsel olarak incelenmelidir. Çözelti gözle görünür partiküliçermemeli, saydam ve sarı olmalıdır. Bulanık veya rengi değişmiş sulandırılmış çözeltilerkullanılmamalıdır.

• Seyreltilmiş bir infüzyon çözeltisi hazırlamak için derhal kullanınız.

Seyreltme


• Hastanın vücut ağırlığına göre uygun dozun elde edilmesi için gereken sulandırılmışçözeltinin hacmini hesaplayınız.

• 1,1 mg/mL ila 3,4 mg/mL'lik bir sacituzumab govitekan konsantrasyon aralığında uygundozu vermek için infüzyon çözeltisinin son hacmini belirleyiniz.

• Son infüzyon torbasından, gereken sulandırılmış çözelti hacmine eşdeğer 9 mg/mL (%0,9)sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisini çekip atınız.

• Sulandırılmış çözeltinin hesaplanan miktarını bir şırınga kullanarak flakon(lar)dan çekiniz.Flakon(lar)da kalan kullanılmamış kısmı atınız.

• Köpüklenmeyi en aza indirmek için gerekli hacimde sulandırılmış çözeltiyi polivinilklorür,polipropilen veya polipropilen kopolimer infüzyon torbasına yavaşça enjekte ediniz. İçeriğiçalkalamayınız.

• Gerekirse, 1,1 mg/mL ila 3,4 mg/mL'lik bir sacituzumab govitekan konsantrasyonu eldeetmek için infüzyon torbasındaki hacmi sodyum klorür 9 mg/mL (%0,9) enjeksiyonlukçözeltisi ile gerektiği gibi ayarlayınız (toplam hacim 500 mL'yi geçmemelidir). İnfüzyontemelli diğer çözeltiler ile sulandırılan ürünün stabilitesi belirlenmediğinden, yalnız 9mg/mL (%0,9) sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisi kullanılmalıdır.

• Vücut ağırlığı 170 kg'ı aşan hastalar için, toplam TRODELVY dozunu iki adet 500 mL'likinfüzyon torbasına eşit olarak bölünüz ve ilk infüzyon için sırayla 3 saatten fazla ve sonrakiinfüzyonlar için 1-2 saatten fazla infüze ediniz.

• Hemen kullanılmayacaksa, seyreltilmiş çözelti içeren infüzyon torbası buzdolabında 2°C-8°C arasında 4 saate kadar ışıktan korunarak saklanabilir. Dondurmayınız. Soğutulduktansonra seyreltilmiş çözeltiyi 4 saat içinde uygulayınız (infüzyon süresi dahil).

Uygulama


• Hastaya infüzyon uygulanırken, dozlama tamamlanana kadar, infüzyon torbasının üzeriörtülmelidir. İnfüzyon sırasında infüzyon hortumunun üzerinin örtülmesi veya ışıktan

koruyucu hortum kullanılması gerekmez.

• TRODELVY'yi intravenöz infüzyon olarak uygulayınız. İnfüzyon torbasını ışıktankoruyunuz.

• İnfüzyon pompası kullanılabilir.

• TRODELVY'yi başka tıbbi ürünlerle karıştırmayınız veya başka tıbbi ürünlerle birlikteinfüzyon şeklinde uygulamayınız.

• İnfüzyonun tamamlanmasını takiben intravenöz hattı 20 mL sodyum klorür 9 mg/mL (%0,9)enjeksiyonluk çözeltisi ile yıkayınız.

İmha


Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve

“Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlaç Bilgileri

Trodelvy® 200 Mg İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi İçin Toz

Etken Maddesi: Sacituzumab Govitekan

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.