Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Rapamune 0.5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI

RAPAMUNE® 0,5 mg tablet Ağızdan alınır.

Etkin madde:

Her tablet 0,5 mg sirolimus içerir.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı), polietilen glikol (E1521),magnezyum stearat (E572), talk, gliserol monooleat, farmasötik cila, kalsiyum sülfatanhidrus, mikrokristalin selüloz (E460i), sükroz, vitamin E, povidon, poloaxamer188, karnauba mumu, titanyum dioksit (E171), kırmızı opakod (etanol içerisindeşellak cila, kırmızı demir oksit, izopropil alkol, n-butil alkol, propilen alkol,amonyum hidroksit, simetikon), sarı demir oksit (E172iii), kırmızı demir oksit(E172ii), siyah demir oksit (E172i).

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

•Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


•Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


•Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveyadüşükdoz kullanmayınız._Bu Kullanma Talimatında:

1. RAPAMUNE nedir ve ne için kullanılır?


2. RAPAMUNE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. RAPAMUNE nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. RAPAMUNE'ün saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. RAPAMUNE nedir ve ne için kullanılır?

• RAPAMUNE bir yüzünde “RAPAMUNE 0,5 mg” yazan ten renkli üçgen şekillitablet halindedir. Blister ambalajda 30 ve 100'lük tabletlik kutularda sunulur.

• RAPAMUNE bağışıklık sistemini baskılayıcı (immünosupresanlar) olarak bilinenbir ilaç grubuna dahil olan sirolimus içerir.

• RAPAMUNE, yetişkin hastalarda böbrek nakli yapıldıktan sonra, vücudunbağışıklık sistemini kontrol etmeye yardımcı olur. Vücudun nakledilen böbreğireddetmesine engel olur ve genelde kortikosteroidler (böbrek üstü bezlerindensalgılanan hormonlara benzer etki gösteren bir grup ilaç) adı verilen diğer bağışıklıksistemi baskılayıcı ilaçlarla birlikte ve başlangıçta (ilk 2-3 ay) siklosporin ileberaber kullanılır. 1

2. RAPAMUNE'ü kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

RAPAMUNE'ü aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer

• Sirolimus veya RAPAMUNE'ün içerdiği diğer maddelere karşı alerjiniz (aşırı duyarlılık) varsa

• Sirolimusun immünosüpresif tedavideki etkililik ve güvenliliği karaciğer veyaakciğer transplant (nakil) hastalarında belirlenmediğinden bu amaçla kullanımıönerilmez.

RAPAMUNE'ü aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdakilerden herhangi birisi sizde mevcut ise ilacınızı almadan önce doktorunuza danışınız

Eğer

• Herhangi bir karaciğer probleminiz varsa veya karaciğerinizi etkileyen birhastalığınız varsa lütfen doktorunuzu haberdar ediniz. Bu durum almaktaolduğunuz RAPAMUNE dozunu etkileyebilir ve ek kan testleri yaptırmanızaneden olabilir.

• Bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlarda olduğu gibi RAPAMUNE devücudunuzun enfeksiyonlara karşı savaşma yeteneğini azaltabilir ve lenf dokusuve ciltte kanser oluşum riskini artırabilir.

• Beden kitle indeksiniz (BKİ-bir insanın kilosunun boyuna göre normal olupolmadığını gösteren bir parametre) 30 kg/m2'nin üzerinde ise, yara iyileşmesininbozulması bakımından artmış risk altında olabilirsiniz.

• Böbrek reddi bakımından (rejeksiyon) yüksek risk altında iseniz, örneğin dahaönce rejeksiyon ile sonuçlanan organ nakli öykünüz varsa

RAPAMUNE'ü dikkatli kullanmalısınız.

Ayrıca;

Doktorunuz RAPAMUNE'ün kanınızdaki seviyesini takip etmek için bazı testler yapacaktır.

RAPAMUNE tedavisi sırasında, doktorunuz ayrıca böbrek fonksiyonu, kan yağları düzeylerini (kolesterol ve/veya trigliseridler) ve muhtemelen karaciğer fonksiyonunuzutakip etmek için de testler yapacaktır.

Cilt kanseri riskindeki artıştan dolayı, koruyucu elbiseler giyerek ve yüksek koruma faktörlü kremler kullanarak güneş ışığı ve UV ışınlara mümkün olduğu kadar az maruzkalmalısınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

RAPAMUNE' ün yiyecek ve içecek ile kullanılması

RAPAMUNE düzenli ve devamlı olarak gıdalarla birlikte veya tek başına kullanılmalıdır. Eğer RAPAMUNE'ü gıdayla birlikte almayı tercih ederseniz daha sonra da devamlı olarakgıdayla birlikte almaya devam etmelisiniz. Yiyecekler ilacın kan dolaşımına geçenmiktarını etkileyebilir; dolayısıyla bu uyum ilacın kan seviyesindeki durumunu daha sabitkılacaktır.

RAPAMUNE greyfurt suyu ile birlikte kullanılmamalıdır.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Açıkça gerekli olmadığı durumlar dışında hamilelik süresince RAPAMUNE kullanılmamalıdır.

RAPAMUNE ile tedavi süresinde ve tedavi kesildikten sonraki 12 hafta boyunca etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamileolabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacıkullanmaya başlamadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Sperm sayısında azalma, RAPAMUNE kullanımı ile ilişkilidir ve RAPAMUNE kullanımı kesilince sperm sayısı genellikle normale döner.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


RAPAMUNE'ün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. RAPAMUNE kullanan hastalar emzirmeyi kesmelidir.

Araç ve makine kullanımı

RAPAMUNE tedavisinin araba sürme kabiliyetine bir etkisi olabileceği beklenmemesine rağmen, eğer bir sorunuz olursa lütfen doktorunuza danışınız.

RAPAMUNE'ün içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ilaç, laktoz ve sükroz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan öncedoktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar RAPAMUNE ile etkileşime girebilir ve bu sebeple RAPAMUNE dozunun ayarlaması gerekebilir. Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birisini alıyorsanız RAPAMUNEkullanmaya başlamadan önce, mutlaka doktorunuza veya eczacınıza başvurunuz:

• Siklosporin gibi bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar.

• Klaritromisin, eritromisin, telitromisin, troleandomisin, rifabutin, klotrimazol,flukonazol, itrakonazol gibi enfeksiyonların tedavisinde kullanılan antibiyotik 3

veya antifungal ilaçlar. RAPAMUNE'ün rifampisin, ketokonazol veya vorikonazol ile kullanılması önerilmez.

• Ağızdan alınan doğum kontrol ilaçları

• Nikardipin, verapamil ve diltiazemin de dahil olduğu yüksek tansiyon ilaçları vekalp problemleri için kullanılan ilaçlar.

• Karbamazepin, fenobarbital ve fenitoin gibi sara ilaçları (anti-epileptik ilaçlar)

• Sisaprid, simetidin, metoklopramid gibi ülser ve diğer mide bağırsakrahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar.

• Bromokriptin (Parkinson hastalığında ve çeşitli hormonal bozukluklardakullanılır), danazol (bazı kadın hastalıklarında kullanılır) veya proteazinhibitörleri (örn; AIDS ve hepatit C tedavisi içın kullanılan ritonavir, indinavir,boseprevir ve telaprevir gibi)

• St. John's Wort (Sarı kantaron otu). Sarı kantaron otu, depresyon, uyku bozuklukları ve bazı virüs kaynaklı enfeksiyonların tedavisine yardım içinkullanılan bir bitki özütüdür.

• Letermovir (Sitomegalovirüsten hastalanmayı önleyen bir antiviral ilaç)

• Kannabidiol (nöbet tedavisi gibi diğer kullanımlar)

RAPAMUNE kullanımı esnasında canlı aşıların kullanımından kaçınılmalıdır. Aşılanmadan önce, RAPAMUNE kullandığınıza dair doktorunuzu veya eczacınızıbilgilendiriniz.

RAPAMUNE kullanımı kanınızdaki kolesterol ve trigliserit (kandaki yağlar) seviyelerinde yükselmeye sebep olabilir ve tedavi edilmesi gerekebilir. Yüksek kolesterol ve trigliserittedavisinde kullanılan statinler ve fibratlar olarak bilinen ilaçlar kas harabiyetine(rabdomiyoliz) sebep olabilir. Bu nedenle eğer kandaki bu tip yağ maddelerini düşürücüilaçlar kullanıyorsanız lütfen doktorunuzu bilgilendiriniz.

RAPAMUNE ve anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörlerinin (kan basıncını düşüren ilaçlardan) eş zamanlı olarak uygulanması alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Builaçları kullanıyorsanız, lütfen doktorunuzu bilgilendiriniz.

Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilaç kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. RAPAMUNE nasıl kullanılır?

• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

RAPAMUNE'ü her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz, RAPAMUNE'ü hangi dozda ve ne sıklıkta almanız gerektiğine karar verecektir. Doktorunuzun talimatlarını tam olarak takip ediniz ve asla dozda kendinizbir değişiklik yapmayınız.

RAPAMUNE düzenli ve devamlı olarak gıdalarla birlikte veya tek başına kullanılmalıdır.

4

Doktorunuz böbrek nakil operasyonunuzdan sonra en kısa zamanda 6 mg'lık başlangıç dozu verecektir. Daha sonra, doktorunuz başka türlü önermediği takdirde,RAPAMUNE'ü günde 2 mg almanız gerekecektir. Dozunuz RAPAMUNE'ünkanınızdaki seviyesine göre ayarlanacaktır. Doktorunuzun kanınızdaki RAPAMUNEdüzeyini ölçmek için kan testi yapması gerekecektir.

Ayrıca siklosporin de kullanıyorsanız, iki ilacı yaklaşık 4 saat arayla almanız gerekir.

RAPAMUNE'ün ilk olarak siklosporin ve kortikosteroidlerle birlikte kullanılması önerilir. 3 ay sonrasında doktorunuz RAPAMUNE veya siklosporin kullanımınıdurdurabilir. Bu dönemden sonra bu ilaçların birlikte kullanımı önerilmez.

• Uygulama yolu ve metodu:

RAPAMUNE sadece ağız yolu ile kullanılır. Tabletleri ezmeyiniz, çiğnemeyiniz, bölmeyiniz. Tabletin kullanımında zorluk çekiyorsanız doktorunuza bildiriniz.

İlaç daima doktorunuzun önerdiği biçimde kullanılmalıdır. Bu konuda bir şüpheniz olursa mutlaka doktorunuz veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz söylemediği takdirde ilaç alımını bırakmayınız. Eğer ilaç kullanımını bırakırsanız, vücudun nakledilen böbreği reddetmesine neden olursunuz.

Farklı yitilikleri doğrudan olarak birbirine uyarlanabilir olamadığından 0,5 mg tabletin katları 1 mg tabletin yerine kullanılmamalıdır.

• Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

RAPAMUNE'ün 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanımı ile ilgili kısıtlı deneyim bulunmaktadır. Bu yaş grubunda RAPAMUNE kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş üstündeki hastaların daha genç hastalardan daha farklı cevap verip vermeyeceklerine karar vermek için RAPAMUNE oral çözelti ile yapılan klinikaraştırmalar, yeterli sayıda 65 yaş üstü hasta içermemektedir.

• Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Herhangi bir doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur

Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda, idame dozun yaklaşık yarısı oranında azaltılması önerilir. RAPAMUNE yükleme dozunda değişiklik yapılmasına gerekyoktur.

Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalar, uzamış yarılanma ömründen dolayı kararlı duruma ulaşmadaki gecikme sebebiyle doz yüklemesi veya doz ayarlamasının ardındanüç ardışık ölçümde çukur düzeyleri kararlı sirolimus konsantrasyonu gösterene kadarher 5-7 günde bir izlenmelidir.

5

Eğer RAPAMUNE'ün etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa, doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla RAPAMUNE kullandıysanız:

RAPAMUNE'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Boşalmış dahi olsa ilaç blisterini yanınızda götürünüz.

RAPAMUNE'ü kullanmayı unutursanız:

RAPAMUNE almayı unuttuysanız, hatırladığınız anda son 4 saat içinde siklosporin kullanmadığınız sürece ilacınızı alabilirsiniz. Bundan sonra ilacınızı eskisi gibikullanmaya devam ediniz. Unutulan dozun yerine geçmesi için kesinlikle çift dozalınmamalı ve her zaman siklosporin ile RAPAMUNE doz alımları arasında 4 saatbulunmalıdır. Eğer bir RAPAMUNE dozunu tamamıyla unuttuysanız lütfen doktorunuzubilgilendiriniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.RAPAMUNE ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

RAPAMUNE tedavisini doktorunuz size kesmenizi söylemediği sürece kesmeyiniz, nakledilen organınızı kaybedebilirsiniz.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorunuz varsa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi RAPAMUNE'ün içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir ancak bu etkiler herkeste görülmez.

Alerjik reaksiyonlar

Eğer yüzünüzde, dilinizde ve/veya yutakta (ağzın arkası) şişme ve/veya solunum güçlüğü (anjiyoödem) veya derinizin soyulması (eksfoliatif dermatit) gibi bir durumlakarşılaşırsanız acilen doktorunuzu bilgilendiriniz. Bunlar ciddi alerjik reaksiyonlarınbelirtileri olabilir.

Düşük kan hücresi sayısı ile böbrek hasarı (trombositopenik purpura/hemolitik üremik sendrom)

RAPAMUNE kalsinörin inhibitörü ilaçlar (siklosporin ya da takrolimus gibi) ile birlikte alındığı zaman, döküntülerle veya döküntü oluşturmaksızın trombositopenik purpura (ateş,iğne başı şeklinde kırmızı noktalar, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı ve trombositlerin sayısındaazalma ile görülen hastalık) /hemolitik üremik sendrom (düşük kan pulcuğu ve düşükeritrosit sayısı ile böbrek hasarı) riskini artırabilir. Çürük veya kızarıklık, idrarınızdadeğişiklikler veya davranışlarınızda değişiklikler veya bunlar gibi ciddi, normal olmayan yada uzun süreli belirtiler yaşarsanız, doktorunuza başvurunuz.

6

Enfeksiyonlar

RAPAMUNE vücudunuzun kendi savunma mekanizmasını zayıflatır. Bu sebeple vücudunuz enfeksiyonlarla savaşmada normal zamanki kadar güçlü olmayacaktır. Busebeple RAPAMUNE alıyorsanız her zamankinden daha fazla; deri, ağız, mide vebağırsaklar, akciğerler ve idrar yolları enfeksiyonları gibi enfeksiyonlara yakalanabilirsiniz.Eğer ciddi, normal olmayan ve uzamış bir şikayetiniz varsa lütfen doktorunuza bildiriniz.

Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın 1'inden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın

• Böbrek çevresinde sıvı tutulumu

• El ve ayaklar dahil olmak üzere vücutta şişme

• Ağrı

• Ateş

• Baş ağrısı

• Kan basıncında artış

• Karın ağrısı, ishal, kabızlık, mide bulantısı

• Kırmızı kan hücrelerinde ve kan pulcuğu (pıhtılaşmadan sorumlu kan hücresi)sayısında azalma

• Yapılan testlerde kandaki yağ seviyesinde (kolesterol ve/veya trigliseridler) artış,kan şekerinde artış, kanda düşük potasyum seviyesi, kanda düşük fosfor seviyesi,kanda laktat dehidrogenazda artış, kanda kreatinin seviyesinde artış

• Eklem ağrısı

• Akne

• İdrar yolu enfeksiyonu

• Pnömoni (zatürre) ve diğer bakteriyel, viral ve fungal (mantar) enfeksiyonlar

• Enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinde (beyaz kan hücreleri) azalma

• Şeker hastalığı (diyabet)

• Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, AST ve/veya ALT gibi karaciğerenzimlerinde yükselme

• Döküntü

• İdrarda artmış protein

• Adet döngüsünde bozukluk (adet görememe, düzensiz veya yoğun adet görme)

• Yavaş iyileşme (bu durum ameliyat yarasının veya dikişinin tabakalara ayrılmasınıkapsayabilir.)

• Hızlı kalp ritmi

• Çeşitli dokularda sıvı birikimine yatkınlık

7

Yaygın

• Enfeksiyonlar (dolaşımda hayat tehdit edici enfeksiyonlar dahil)

• Bacaklarda kan pıhtılaşması

• Akciğerlerde kan pıhtılaşması

• Ağızda yaralar

• Karında sıvı birikmesi

• Döküntülü veya döküntü olmadan, düşük kan pulcuğu ve düşük kırmızı kan hücresisayısı ile böbrek hasarı (hemolitik üremik sendrom)

• Nötrofil adı verilen beyaz kan hücrelerinin bir çeşidinde azalma

• Kemik dokusunun canlılığını kaybetmesi

• Akciğerde hasara ve akciğer çevresinde sıvı birikmesine sebep olabilen inflamasyon

• Burunda kanama

• Cilt kanseri

• Böbrek enfeksiyonu

• Yumurtalık kistleri

• Kalbin kan pompalama yeteneğini azaltan bazı durumlarda kalbin çevresindekikesede sıvı birikmesi

• Pankreas iltihabı

• Alerjik reaksiyonlar

• Zona hastalığı

• Sitomegalovirus adında bir virüsün neden olduğu enfeksiyon

Yaygın olmayan

• Kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve kan pulcuğu azalması ile birlikte lenfdokusunda kanser (lenfoma/ nakil sonrası görülen lenfoid dokularda, lenfositlerdeanormal bölünmenin eşlik ettiği bozukluk)

• Akciğerde kanama

• Nadiren ciddi ve şişme gibi yan etkilerle ilişkilendirilebilen idrarda protein bulunması

• Böbrek fonksiyonlarını azaltabilen böbrek yaraları

• Düzensiz lenf fonksiyonu nedeniyle dokularda aşırı sıvı birikimi

• Döküntülerle veya döküntü oluşturmaksızın düşük kan pulcuğu sayısı (trombositopenik purpura)

• Derinin soyulmasına neden olabilecek ciddi alerjik reaksiyon

• Verem (tüberküloz)

• Epstein-Barr adında bir virüsün neden olduğu enfeksiyon

Clostridium difficileadında bir bakteri ile ilişkili enfeksiyonlu ishal

• Ciddi karaciğer hasarı

Seyrek

• Solunum güçlüğüne sebep olabilen akciğerlerdeki hava keseciklerinde proteinbirikimi

• Kan damarlarını etkileyebilecek ciddi alerjik reaksiyonlar (alerjik reaksiyonlarla ilgili üstteki paragrafa bakınız)

8

Bilinmiyor

• Baş ağrısı, bulantı, kusma, kafa karışıklığı, nöbet ve görme kaybı belirtileri ilegözlenen ciddi bir sinir sistemi sendromu (Posterior geri dönüşlü ensefalopatisendromu -PRES).

• Cildin nöroendokrin karsinomu

Bunların herhangi biri birlikte oluşursa, lütfen doktorunuzla irtibata geçin.

RAPAMUNE dahil bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi uygulanan hastalarda bazen ölümcül olabilen interstisyel akciğer hastalığı (zatürre, seyrek olarak tıkayıcı bronşite yolaçan zatürre akciğerlerdeki küçük hava keselerinin duvarlarının kalınlaşması olarak bilenenpulmoner fibroz hastalığı) oluşmuştur. Bazı durumlarda, interstisyel akciğer hastalığıRAPAMUNE'ün kesilmesi veya doz düşürülmesini takiben düzelmiştir. Risk, sirolimuseşik seviyeleri artınca yükselebilir.

Sirolimus alan hastalarda

Clostridium difficileisimli bir bakterinin sebep olduğu ince ve kalın bağırsağın birlikte iltihaplanması vakaları bildirilmiştir.

Yukarıda belirtilen yan etkiler tıbbi müdahale gerektirebilir ve bazıları hayatı tehdit edici olabilir veya ölüme sebebiyet verebilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5.RAPAMUNE'ün saklanması

Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

RAPAMUNE 0,5 mg Tabletleri ışıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RAPAMUNE 'ü kullanmayınız.


Son kullanma tarihi, ambalajda belirtilen ayın en son günüdür.


Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:

Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Şişli / İstanbul

9

Üretim yeri:Bu kullanma talimatı........................tarihinde onaylanmıştır.



10

1


2


3


İlaç Bilgileri

Rapamune 0.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Sirolimus

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Rapamune 0.5 Mg Tablet - KUB
  • Rapamune 0.5 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.