Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Neulastim ® 6 Mg/0.6 Ml S.c. Enjeksiyon İçin Kullanıma Hazır Şırınga Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATINEULASTİM® 6 mg/0,6 mL S.C. enjeksiyon için kullanıma hazır şırınga SterilDeri altına uygulanır.

•Etkin madde:

Bir enjeksiyon için kullanıma hazır şırınga 0,6 mL'de 6 mg pegfilgrastimiçerir.

•Yardımcı maddeler:

Sodyum asetat, sorbitol (E420), polisorbat 20, enjeksiyonluk su.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında


_yüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. NEULASTİM®nedir ve ne için kullanılır?


2. NEULASTİM® 'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. NEULASTİM® nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. NE ULASTİM® 'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. NEULASTİM® nedir ve ne için kullanılır?

NEULASTİM®, enjeksiyon için berrak, renksiz çözelti içeren kullanıma hazır şırınga şeklinde piyasaya sunulmaktadır.

Her bir ambalaj 1 adet kullanıma hazır şırınga (6 mg/0,6 mL) içermektedir.

Etkin madde pegfilgrastimdir. Herbir kullanıma hazır şırınga 0,6 mL çözeltide 6 mg pegfilgrastim içerir. Diğer maddeler, sodyum asetat, sorbitol (E420), polisorbat 20 veenjeksiyonluk sudur. Her kutuda 1 adet şırınga bulunmaktadır. Her şırınga tek kullanımlıktır.

Pegfilgrastim,

E. coli

adı verilen bir bakterinin içinde biyoteknoloji kullanılarak üretilen bir proteindir. Sitokinler adı verilen bir protein grubuna aittir ve vücudunuz tarafından üretilendoğal bir proteine (granülosit koloni uyarıcı faktörü) çok benzerdir.

Beyaz kan hücreleri (akyuvarlar), vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olduklarından dolayı önemlidirler. Kanser tedavisi vücudunuzdaki bu hücrelerin azalmasınasebep olabilir. Bu sebeple kanser tedavisine karşı çok duyarlıdırlar. Eğer kanda beyaz kan

1

hücrelerinin (akyuvarların) seviyesi düşerse (nötropeni), bakterilere karşı savaşmaya yetecek hücre bulunmayabilir ve bu da enfeksiyona yakalanma riskinizin artmasına sebep olabilir.

Doktorunuz NEULASTİM®'i kemik iliğinizin (kemiğin kan hücreleri üreten kısmı) vücudunuzun enfeksiyonla savaşmasına yardım eden beyaz kan hücrelerini (akyuvarlar) dahafazla üretmesini desteklemek amacıyla vermektedir.

NEULASTİM®, daha önce sitotoksik kemoterapiye (hızla büyüyen hücreleri yok eden ilaçlar) bağlı ateşle birlikte seyreden beyaz kan hücrelerinin sayısındaki düşüş (febrilnötropeni) veya beyaz kan hücrelerinin sayısındaki ciddi düşüş (ağır nötropeni) (mutlakbeyaz kan hücresi (nötrofil) sayısı < 500 mikrolitre) geliştiği gösterilen hastalarda uygulanır.

2. NEULASTİM®'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerNEULASTİM®'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

E. coliNEULASTİM®'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

güçsüzlük hissi, kan basıncında düşme, nefes almada zorluk, yüzde şişme (anafilaksi), kızarma ve kızarıklık, deri döküntüsü ve ciltte kaşıntılı bölgeleri içeren alerjikreaksiyon yaşarsanız.

latekse alerjiniz varsa. Kullanıma hazır şırınganın iğne kabı lateks türevi içerebilir ve şiddetli alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

öksürük, ateş ve nefes alma zorluğu varsa. Bu Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu (ARDS) belirtisi olabilir.

aşağıdaki yan etkilerden biri veya bir kaçına sahipseniz:

İdrara seyrek çıkmak ile ilişkili olabilen şişlik veya şişkinlik, nefes alma zorluğu, karında şişlik ve doluluk hissi, genel yorgunluk hissi.

Bunlar “Kapiller Kaçış Sendromu” adı verilen küçük kan damarlarından kanın vücuda sızmasına sebep olan durumun belirtisi olabilir. Bakınız Bölüm 4.sol üst karın bölgenizde veya omuz ucunda ağrı varsa. Bu dalağınızla ilgili birproblemin (dalak büyümesi) belirtisi olabilir.

son zamanlarda ciddi bir akciğer enfeksiyonu (zatürre), akciğerde sıvı birikimi (akciğer ödemi), akciğerlerde iltihaplanma (interstisyel akciğer hastalığı) veya anormal göğüsröntgeni (akciğerlerde infiltrasyon) geçirdiyseniz.

kan sayımınızda değişiklikler (örneğin beyaz kan hücrelerinin sayısında artış veya anemi) veya kanınızın pıhtılaşma özelliğini azaltan kan trombosit (kan pulcuğu) sayısıdüşüşünden haberdarsanız (trombositopeni). Doktorunuz durumunuzu daha yakın takipetmek isteyebilir.

orak hücreli kansızlık (anemi) hastalığınız varsa. Doktorunuz durumunuzu daha yakın takip edebilir.

meme ya da akciğer kanseri olan bir hastaysanız NEULASTİM®, kemoterapi ve/veya radyasyon terapisiyle birlikte uygulandığında myelodisplastik sendrom (MDS) denilenprekanseröz kan durumu ya da akut myeloid lösemi (AML) denilen kan kanseririskinizi artırabilir. Semptomlar arasında yorgunluk, ateş ve kolay morarma ya dakanama olabilir.

2

• kızarıklık, ciltte kaşıntı veya döküntü, yüzde, dudakta, dilde veya vücudun diğer birbölgesinde şişme, nefes darlığı, hırıltılı veya güçlükle solunum gibi ani alerji belirtileriyaşarsanız. Bunlar ciddi alerjik reaksiyon belirtisi olabilir.

• aort iltihabı (kalpten kanı vücuda taşıyan büyük kan damarının iltihaplanması)semptomlarınız varsa. Kanser hastalarında ve sağlıklı donörlerde bu semptomlarnadiren bildirilmiştir. Belirtileri, ateş, karın ağrısı, halsizlik, sırt ağrısı ve artmış iltihapbelirteçleri olabilir. Bu belirtilerle karşılaşırsanız doktorunuza söyleyiniz.

Doktorunuz kanınızı ve idrarınızı düzenli olarak kontrol edecektir çünkü NEULASTİM® böbreklerinizdeki küçük filtrelere (glomerülonefrit) zarar verebilir.

NEULASTİM® kullanımı ile şiddetli cilt reaksiyonları (Stevens-Johnson sendromu) bildirilmiştir. Bölüm 4'te açıklanan semptomlardan herhangi birini fark ederseniz,NEULASTİM® kullanmayı bırakınız ve derhal tıbbi yardım isteyiniz.

Kan kanseri oluşma riskiniz hakkında doktorunuzla konuşmalısınız. Eğer kanınızda kanser oluşursa veya oluşması muhtemelse, doktorunuz yönlendirmedikçe NEULASTİM®kullanmamalısınız.

Diğer tüm terapötik proteinlerde olduğu gibi, NEULASTİM® için de potansiyel immunojenisite riski söz konusudur.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Pegfilgrastime yanıtın kaybı

Pegfilgrastim tedavisine yanıt kaybı veya yanıtı devam ettirmede başarısızlık yaşarsanız, doktorunuz pegfilgrastimin etkililiğini azaltan antikorlar geliştirip geliştirmediğiniz dahilolmak üzere bunun nedenlerini araştıracaktır.

Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

NEULASTİM®'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Yiyecek ve içeceklerin NEULASTİM® üzerindeki etkisi bilinmemektedir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


NEULASTİM® hamile kadınlarda yeterince denenmemiştir. NEULASTİM®'in hamilelerde kullanımı önerilmemektedir. Eğer;

• hamile iseniz,

• hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya

• hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bunusöylemeniz önemlidir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


3

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Doktorunuzun aksini bildirmedikçe, NEULASTİM®kullanıyorsanız emzirmeyi

bırakmalısınız.

Araç ve makine kullanımı

NEULASTİM®'in araç ve makine kullanım üzerine önemli ölçüde bir etkisi yoktur.

NEULASTİM®'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ilaç, her bir kullanıma hazır şırıngada 50 mg/mL eşdeğerinde 30 mg sorbitol (bir tür şeker) ihtiva eder. eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı duyarlılığınız(intolerans) olduğu söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Bu ilaç her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez” olarak kabul edilebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

NEULASTİM®, her bir kemoterapi kürünün sonunda, son kemoterapi dozunuzu aldıktan en az 24 saat sonra enjekte edilmelidir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. NEULASTİM® nasıl kullanılır?

NEULASTİM® 18 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından kullanılır.

NEULASTİM®'i daima doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin olmadığınız konular varsa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Her bir kemoterapi kürünün sonunda, son kemoterapi dozunuzu aldıktan en az 24 saat sonra, 6 mg'lık enjeksiyon için kullanıma hazır şırınga subkutan enjeksiyon (deri altına enjeksiyonyapılması) yoluyla uygulanır.

Uygulanan NEULASTİM® dozu ile bir sonraki kemoterapi kürü arasında en az 14 gün süre olmalıdır.

Uygulama yolu ve metodu:

Aktivitesini etkileyebileceğinden, NEULASTİM®'i kuvvetli şekilde çalkalamayınız.

NEULASTİM®, derinin hemen altındaki dokuya yapılan enjeksiyon yoluyla uygulanır (subkutan enjeksiyon olarak bilinir).

4

Kendi kendine NEULASTİM® enjeksiyon için kullanıma hazır şırınganın uygulanması için bilgiler:

Doktorunuz NEULASTİM® enjeksiyonunu kendi kendinize uygulamanın daha uygun olacağına karar verebilir. Doktorunuz veya hemşireniz kendi kendinize nasıl enjeksiyonyapacağınızı size gösterecektir. Doktor veya hemşirenizden eğitim almadığınız sürece kendikendinize enjeksiyon yapmaya çalışmayınız. Nasıl enjeksiyon yapacağınız ile ilgilisorularınız varsa doktor veya hemşireye sorunuz.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

NEULASTİM®, çocuklarda ve 18 yaşın altındaki ergenlerde kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalarda kullanılan doz yetişkinlerde kullanılan doz ile aynıdır.

Özel kullanım durumları:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği durumunda doz ayarlaması gerekli değildir.

Eğer NEULASTİM® 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla NEULASTİM® kullandıysanız:

NEULASTİM®'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.NEULASTİM®'i kullanmayı unutursanız

Eğer NEULASTİM® enjeksiyonunuzun bir dozunu yaptırmayı unuttuysanız, bir sonraki dozu ne zaman almanız gerektiği konusunda derhal doktorunuzla temasa geçiniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.NEULASTİM® ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bu konuda bilgi bulunmamaktadır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, NEULASTİM®'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, NEULASTİM®'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Anafilaksiyi (halsizlik, kan basıncında düşüş, nefes darlığı, yüzde şişme) de içeren ciddi alerjik reaksiyonlar.

5

• İdrara seyrek çıkmak ile ilişkili olabilen şişlik veya şişkinlik, nefes alma zorluğu, karında şişlik ve doluluk hissi, genel yorgunluk hissi. Bu belirtiler genelde çok hızlıortaya çıkarlar. Bunlar, seyrek olarak görülen “Kapiller Kaçış Sendromu” adı verilenküçük kan damarlarından kanın vücuda sızmasına sebep olan durumun belirtisi olabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NEULASTİM®'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

Diğer yan etkiler:

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın:
Yaygın:
Yaygın
olmayan:
Seyrek:
Çok seyrek:
Sıklık
bilinmiyor:

10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok yaygın:

• Kemik ağrısı.Kemik ağrınızı geçirmek için ne kullanmanız gerektiğini doktorunuz

söyleyecektir.

• Bulantı.

• Baş ağrısı.

Yaygın:

• Enjeksiyon yerinde ağrı.

• Eklemlerde ve kaslarda ağrılar (sırt ağrısı, boyun ağrısı, uzuvlarda ağrı).

• Kanınızda bazı değişiklikler meydana gelebilir, fakat bu durum rutin kan testlerindetespit edilecektir. Kısa bir süre için beyaz kan hücresi sayınız yükselebilir. Morarma ilesonuçlanabilecek şekilde trombosit (kan pulcuğu, pıhtılaşmayı sağlayan kan hücresi)sayınız düşebilir.

• Kalple ilişkisi olmayan göğüs ağrısı.

Yaygın olmayan:

• Cilt kızarıklığı ve kızarma, ciltte döküntü ve kaşıntılı kabarıklıklar gibi alerjik tiptereaksiyonlar.

• Anafilaksiyi (Halsizlik, kan basıncında düşüş, nefes darlığı, yüzde şişme) de içerenciddi alerjik reaksiyonlar.

• Dalak büyümesi.

• Dalak yırtılması. Bazı dalak yırtılması vakaları ölümcül olmuştur. Dalağınızda birproblemin habercisi olabilen, sol omuzda ağrı veya karnınızın sol üst tarafında ağrıhissederseniz derhal doktorunuza bildiriniz.

• Solunum problemleri. Öksürük, ateş ve nefes almada zorluk yaşıyorsanız doktorunuzasöyleyiniz (Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu).

• Sweet sendromu (kol ve bacak gibi uzuvlarda ve bazen yüz ve boyunda, mor renkli,kabarık, ağrılı yaralar ve buna eşlik eden ateş) meydana gelmiştir ancak bu yan etkininortaya çıkmasında başka faktörlerin de rolü olabilir.

6

Kütanöz vaskülit (derideki kan damarlarının iltihaplanması).

Böbreklerindeki küçük filtrelerin hasar görmesi (glomerülonefrit).

Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık.

Orak hücre krizi (kemiklerde, göğüste, bağırsaklarda ve eklemlerde şiddetli ağrı).

Ürik asit seviyesinde yükselme.

Kapiller kaçış sendromu (damarlardan protein, mineral ve suyun sızması şeklinde tanımlanmaktadır).

Akciğerlerle ilişkili yan etkiler (akciğerlerde iltihaplanma, akciğer ödemi (akciğerde şişme ve/veya sıvı birikmesi), pulmoner infiltrasyon (akciğerin röntgen görüntülerindeanormallikler), pulmoner fibrozis (akciğer sertleşmesi olarak tanımlanan bir akciğerhastalığıdır)).

Karaciğer enzimlerinde yükselme (laktat dehidrojenaz ve alkalen fosfataz seviyelerinde yükselme; ALT veya AST'nin karaciğer fonksiyon testlerinde geçici yükselme).Öksürürken ağza kan gelmesi (hemoptizi).

Kan hastalıkları (myelodisplastik sendrom [MDS] veya akut myeloid lösemi [AML]).

Seyrek:

• Aort iltihabı (kanı kalpten vücuda taşıyan büyük kan damarlarının iltihabı), bölüm 2'yebakınız.

• Akciğer kanaması (pulmoner kanama).

• Stevens-Johnson sendromu, genellikle gövdede kırmızımsı hedef benzeri veyagenellikle merkezinde içi sıvı dolu kabarcıklar olan dairesel yama tarzında lekeler;derinin soyulması; ağız, boğaz, burun, cinsel organlar veya gözlerde ülserler ile ortayaçıkabilir ve ateş veya grip benzeri belirtiler bütün bu bulguların öncesinde görülebilir.Bu bulgular sizde görülürse NEULASTİM® kullanmayı bırakın ve doktorunuzabaşvurun veya derhal tıbbi yardım alın. Ayrıca bkz. Bölüm 2.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacıngüvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

5. NEULASTİM®'in saklanması

NEULASTİM® 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

2°C-8°C arasında buzdolabında saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için ilacı orijinal ambalajında muhafaza ediniz.

7

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki ve şırınga etiketi üzerinde yer alan son kullanma tarihinden sonra NEULASTİM'i kullanmayınız.


Son kullanma tarihi ilgili ayın son gününü belirtir.


NEULASTİM® berrak, renksiz bir sıvıdır, eğer renk bozukluğu, bulanıklık veya partikül (parçacık) görürseniz bu tıbbi ürünü kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Amgen İlaç Tic. Ltd. Şti.

İş Kuleleri, Levent Mah., Meltem Sok.

No: 10 Kule: 2 Kat: 25,

4. Levent, Beşiktaş, İstanbul

Üretim Yeri:


Amgen Manufacturing Limited Porto Riko 00777-4060, ABD

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


8

NEULASTİM® enjeksiyon için kullanıma hazır şırınga ile enjeksiyondan önce

yapılması gerekenler:


Bu bölüm, NEULASTİM® enjeksiyonun nasıl yapılmasına dair bilgi içermektedir.

Önemli

: Doktorunuz veya hemşireniz tarafından eğitim verilmediyse kendinize enjeksiyon

yapmayı denemeyiniz.

NEULASTİM®, hemen cilt altındaki doku içerisine enjekte edilir. Bu subkutan (cilt altı)

enjeksiyon olarak bilinir.

Enjeksiyon için gereken malzemeler

Kendi kendinize subkutan (cilt altı) enjeksiyon yapabilmek için:

• yeni bir NEULASTİM® enjeksiyona hazır şırınga ve

• alkollü mendil veya benzeri.

Enjeksiyondan önce

1. Bir şırınga içeren blisteri buzdolabından çıkartınız, direk güneş ışığına maruzbırkamayınız ve yaklaşık olarak 30 dakika süresince oda sıcaklığında bırakınız veyabirkaç dakika nazikçe elinizde tutunuz. Bu enjeksiyonu daha konforlu hale getirecektir.NEULASTİM®'i diğer herhangi bir şekilde

ısıtmayınız

(örn. mikrodalga fırın veyasıcak su kullanarak ısıtmayınız).

2. Kullanıma hazır şırıngayı çalkalamayınız.

3. Tablayı elinize yerleştiriniz ve tablanın kağıdını çıkartınız.

4. Kullanıma hazır şırıngayı avucunuza yerleştirmek için tablayı çeviriniz.

5. Enjeksiyona hazır olmadığınız sürece iğne ucundaki kılıfı

çıkarmayınız.

6. Kullanıma hazır şırınga üzerindeki son kullanma tarihini (SKT) kontrol ediniz.Belirtilen ayın son gününü geçtiyse ilacı kullanmayınız.

7. NEULASTİM®'in görünümünü kontrol ediniz. Çözelti berrak ve renksiz olmalıdır.Eğer renk bozukluğu, bulanıklık veya içinde partiküller (parçacıklar) varsakullanmamalısınız. Şırınganın herhangi bir yeri kırıksa kullanmayınız.

Ellerinizi iyice yıkayınız

.

9. Enjeksiyonu rahatsız edilmeden yapabileceğiniz sakin ve temiz bir yere geçiniz veihtiyacınız olan malzemelerin tümünü erişebileceğiniz bir yere koyunuz.

NEULASTİM® enjeksiyonu nasıl hazırlamalı?

NEULASTİM® enjeksiyonunu yapmadan önce aşağıdakileri yapmalısınız:

1. İğnenin bükülmesini önlemek için, kullanıma hazırenjektörü cam kısmından güvenli bir şekilde kavrayınız.

Resim 1 ve 2'de gösterildiği şekilde döndürmeden kapağı iğneden nazikçe çekiniz.

2. İğneye dokunmayınız veya pistonu itmeyiniz.

3. Kullanıma hazır enjektörde küçük hava kabarcığı farkedebilirsiniz. Enjeksiyon öncesinde hava kabarcığınıçıkarmanıza gerek yoktur. Çözeltiyi hava kabarcığı ileenjekte etmek zararsızdır.

4. Şimdi kullanıma hazır enjektörü kullanabilirsiniz.

9

Enjeksiyonu nereye yapmalı?

Enjeksiyon yapmak için en iyi yer uyluklarınızın üst dış kısımları ve karnınızdır (göbek deliğinin 5 cm genişliğinde çevresi hariç). Eğer başka birisize enjeksiyon yapıyorsa, enjeksiyon kolunuzun arkasına da yapılabilir.

Eğer enjeksiyon bölgesinde kızarıklık veya ağrı olduğunu fark ederseniz, enjeksiyon bölgesini değiştirebilirsiniz.

NEULASTİM® enjeksiyonu nasıl yapılır?

1. Alkollü mendil kullanarak cildinizi dezenfekte ediniz ve cildinizi başparmağınız ileişaret parmağınız arasında tutunuz (sıkıştırmadan).

2. İğneyi hemşireniz veya doktorunuz tarafından gösterildiği şekilde cildin içerisinetamamen yerleştiriniz.

3. Kan damarının delinmediğini kontrol etmek için pistonu hafifçe çekiniz. Eğer şırıngadakan görürseniz, iğneyi çıkarınız ve başka bir bölgeye tekrar yerleştiriniz.

4. Şırınga boşalana kadar, cildinizi her zaman parmaklarınızın arasında tutarak, pistonuyavaş sabit basınçla itiniz.

5. İğneyi çıkarınızı ve cildinizi bırakınız.

6. Eğer kan damlası fark ederseniz, pamuk topu veya parçası ile nazikçe kompresyapabilirsiniz. Enjeksiyon bölgesini ovalamayınız. Eğer gerekirse, enjeksiyon bölgesiniyara bandı ile kapatabilirsiniz.

7. Her bir şırıngayı sadece bir defa kullanınız. Şırıngada kalabilen NEULASTİM®'ikullanmayınız.

Unutmayınız:Kullanılmış şırıngaların imhası

Kullanılmış iğnelerin kabını tekrar takmayınız, kaza ile kendinize iğneyi batırabilirsiniz.

Kullanılmış şırıngaları çocukların erişemeyeceği ve göremeyeceği yerlerde saklayınız. Şırıngalar ev çöpüne atılmamalıdır. Eczacınız kullanılmış şırıngaların veya ihtiyaçduyulmayacak şırıngaların nasıl imha edilmesi gerektiğini bilmektedir.

10

İlaç Bilgileri

Neulastim ® 6 Mg/0.6 Ml S.c. Enjeksiyon İçin Kullanıma Hazır Şırınga

Etken Maddesi: Pegfilgrastim

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.