Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Immunorho 300 Mcg (1500 Iu)/2 Ml Im Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIIMMUNORHO 300 mikrogram (1500 IU)/2 mL IM enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakonİntramüsküler olarak (Kas içine) uygulanır.

Steril, apirojen

•Etkin madde:

Her 2 mL'lik flakon 1500* IU insan Anti-D immünoglobulini içerir.

* 100 mcg insan anti-D immünoglobülini 500 Uluslararası Birime (IU) karşılık gelir.

•Yardımcı maddeler:

Glisin, sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.


Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veyadüşük dozkullanmayınız.Bu kullanma talimatında:

1. IMMUNORHO nedir ve ne için kullanılır?


2. IMMUNORHO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. IMMUNORHO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. IMMUNORHO'nun saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. IMMUNORHO nedir ve ne için kullanılır?

IMMUNORHO, insanda bağışıklık sistemi tarafından üretilen ve Rhesus Faktör Tip D'ye karşı çalışan bir insan anti D immünoglobulin solüsyonudur. Rhesus Faktör Tip D insan kan hücrelerinin özel birkarakteristik özelliğidir; Rhesus Faktör D'yi taşıyan kişiler Rh(D) pozitif, Rhesus Faktör D'yitaşımayan kişiler Rh(D) negatif olarak adlandırılır.

Rh(D) negatif bir kişi Rh(D) pozitif kan ile karşılaştığında, örneğin Rh(D) negatif olan hamile kadının kanı Rh(D) pozitif bebeğin kanıyla temas ettiğinde, Rh(D) negatif annenin bağışıklık sistemi, Rh(D)pozitif bebeğin kırmızı kan hücrelerini yabancı kan hücreleri olarak kabul eder ve Rhesus faktör tipD'ye karşı özel antikorlar üretir.

İmmünizasyon (bağışıklık kazanma) adı verilen bu süreç genellikle 2-3 hafta sürer; bu nedenle, Rh(D) pozitif hücreler ilk temas gerçekleştiğinde yok edilmezler ve sinyal veya belirti ortaya çıkmaz. AynıRh(D) negatif kişi Rh(D) pozitif kanla ikinci kez temas ettiğinde, daha önce üretilen antikorlar bebeğin

Belge Do/g10a^ip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Rh(D) pozitif kırmızı kan hücrelerini yok ederek bebeğe zarar verecektir.

Eğer Rh(D) negatif bir kişiye insan anti-D immünoglobulin verilirse, Rhesus faktör tip D'ye karşı bağışıklık kazanma engellenerek Rh(D) pozitif kımızı kan hücrelerine karşı antikor oluşumu önlenmişolur. Bunu başarmak için, Rh(D) pozitif kırmızı kan hücreleri ile ilk temastan önce veya temastansonra yeterince erken bir zamanda IMMUNORHO ile tedaviye başlanmalıdır.

IMMUNORHO ambalajı, 300 mikrograma eşdeğer, beyaz veya hafif sarı renkli liyofilize, higroskopik toz içeren flakon ve çözücü olarak enjeksiyonluk su içeren 2 mL ampuldenoluşmaktadır.

IMMUNORHO aşağıdaki durumlar için kullanılır:

• Fetüsün Rh(D) pozitif olduğu durumlarda, Rh(D) negatif doğurganlık çağındaki kadınlarda,

- Planlanmış doğum öncesi korumada,

- Aşağıdaki gebelik komplikasyonlarını takip eden doğum öncesi korumada:Kürtaj/düşük/düşük tehlikesi, dış gebelik veya molar gebelik (mol gebeliği, bebeğinbeslenmesinden sorumlu hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğaldığı bir durum), rahim içi fetüs (cenin)ölümü, doğum öncesi kanama kökenli plasenta aracılığı ile kanama, amniyosentez (anne adayınınkarın cildinden girilen bir iğneyle amniyo sıvısından sıvı alınması), koryon villus biyopsisi(plasentadan ultrason kontrolü altında ince bir iğne veya çubuk ile 5 mg kadar doku parçasınınalınması), bebeğin ters durması nedeniyle karındayken döndürülmesi gibi gebelik ile ilgilimanipülatif (el yordamı ile yönlendirici) uygulamalar, girişimsel müdahaleler, kordosentez(ultrason kontrolü altında özel bir iğne ile karın duvarından girilerek göbek kordonundan bebeğe aitkanın alınması), karın travmaları veya fetüse ait tedavi edici müdahale.

- Rh(D) pozitif (D, Dzayıf ve DKısmi) bebek doğumunda

• Rh(D) negatif doğurganlık çağındaki kadınlara, Rh(D) pozitif kanın veya platelet (kan pulcuğu)konsantresi gibi kırmızı kan hücreleri içeren diğer ürünlerin uyumsuz nakli (transfüzyonu)sonrasında uygulanır.

2. IMMUNORHO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerIMMUNORHO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Rh pozitifseniz bebeğinizin kan tipi ne olursa olsun size IMMUNORHO verilmesine gerek yoktur.

• İnsan immünoglobulinlerine ya da bu ilacın içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangibirine karşı alerjiniz ( aşırı duyarlılığınız) varsa,

• Eğer kanınızda IgA'ya karşı antikorlarınız varsa,

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

IMMUNORHO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZVirüs güvenliği

IMMUNORHO insan kanının sıvı olan kısmından (plazmasından) elde edilir. Bu nedenle pek çok insanın kanı toplanmakta ve bu kanların plazmasından yararlanılmaktadır.İlaçlar insan kanı ya da plazmasından üretildiğinde, hastalara geçebilecek hastalıknedenlerini önlemek için bir dizi önlemler alınır. Bunlar, hastalık taşıma riski olan kanvericilerini saptamak ve dışarıda bırakıldıklarından emin olmak için, kan ve plazmavericilerinin dikkatli bir şekilde seçimini ve her bir kan bağışının ve plazma havuzlarının,virüs / enfeksiyon belirtileri açısından test edilmesini içerir. Bu ürünlerin üreticileri ayrıca,kanın ve plazmanın işlenmesi sürecine virüsleri arındıracak ya da etkisiz hale getirecekbasamakları da dahil ederler.

Bütün bu önlemlere rağmen, insan kanından ya da plazmasından hazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında, bir enfeksiyonun bulaşma olasılığı tamamen ortadankaldırılamaz.

Bu ayrıca bilinen (AIDS'e neden olan HIV virüsü, karaciğer hastalığına neden olan Hepatit A, Hepatit B ve Hepatit C virüsleri, parvovirüs B19 gibi zarfsız virüsler) ya dasonradan ortaya çıkan virüsler veya Creutzfeld-Jacobs hastalığı gibi diğer enfeksiyonçeşitleri için de geçerlidir.

Bu nedenle ilerde oluşabilecek bir hastalıkla kullanılmış ürün arasındaki bağlantıyı kurabilmek için, kullandığınız ürünün adı ve seri numarasını kaydederek bu kayıtlarısaklayınız.Ayrıca;

IMMUNORHO kullanmanız gerekiyorsa doktorunuz, hastalık yapıcı etkenlerin size bulaşmasını önlemek için uygun aşılarınızı (Hepatit A, Hepatit B vs.) yaptırmanızıönerebilir.

IMMUNORHO kullanmadan önce doktorunuz veya hemşireniz ile konuşunuz.

• IMMUNORHO yalnızca kas içi uygulama içindir, damar içine uygulanmamalıdır (şok riski).

• Doğumsonrasıkullanımdurumunda,ürünanneyeuygulanır.Yenidoğanbebeğe

verilmemelidir.

• Gerçek aşırı duyarlılık reaksiyonları seyrektir ancak anti-D immünoglobuline alerjik tipte cevap görülebilir (bkz. Bölüm 4. Olası yan etkiler nelerdir?).

• IMMUNORHO az miktarda immünoglobulin A (IgA, Ter ve gözyaşı gibi salgılar ile akciğer,sindirim sistemi, idrar yolları gibi her türlü enfeksiyona açık vücut yüzeylerinde bulunanantikor türü) içerir. Anti-D immünoglobulin IgA eksikliği olan hastalarda başarıylauygulanmasına rağmen, IgA eksikliği olan hastalarda IgA antikorları gelişme potansiyelibulunmaktadır ve bu hastalarda IgA içeren plazma türevi tıbbi ürünlerin uygulanmasındansonra anafilaktik reaksiyon (ani aşırı duyarlılık tepkisi) gelişebilir. Bu nedenle hekimin aşırıduyarlılık reaksiyonları gelişmesi riskine karşı IMMUNORHO tedavisinin faydalarını gözdengeçirmesi gerekir.

• Nadiren, insan anti-D immünoglobulini ani aşırı duyarlılık tepkisi ile kan basıncını düşürebilir.Daha önceden immünoglobulin ile tedaviyi iyi tolere etmiş olsanız dahi, kan basıncınızda birdüşüş meydana gelebilir.

Belge Do/g10akip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

• Alerjik veya anafilaktik (ani aşırı duyarlılık tepkisi) tipte reaksiyon meydana gelirse, hemendoktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz ilacı uygulamayı durduracaktır ve sizi yan etkinindoğasına ve şiddetine bağlı olarak tedavi edecektir.

• Uyumsuz kan nakli sonrası yüksek dozlarda anti-D immünoglobulin uygulanan hastalarda,kırmızı kan hücrelerinin parçalandığı (hemolitik) bir reaksiyon meydana gelebilir. Bu sebepledoktorunuz sizi yakından izleyecektir ve size özel kan testleri yapmak isteyebilir.

• Trombotik olaylar yaşıyorsanız,

Nefes darlığı, bir uzuvda ağrı ve şişlik, vücudun bir tarafında güçsüzlük veya uyuşukluk (fokal nörolojik defisit), göğüs ağrısı gibi belirtiler varsa, hemen doktorunuza başvurmalısınız, devameden bir trombotik olay yaşıyor olabilirsiniz.

Çocuklarda kullanım:

Çocuklarda özel önlem veya izlem gerekmemektedir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

IMMUNORHO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

Kas içine uygulandığından aç veya tok karnına kullanılabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer doktorunuz öneriyorsa hamile olmanız halinde bu ilacı kullanabilirsiniz. Mevcut çalışmalar insan Anti-D immünoglobulinin gebeliğe veya anne karnındaki bebeğe/yeni doğan bebeğe zararvermediğini göstermektedir. Ayrıca, sizin daha sonraki hamileliklerinize ve hamile kalmakapasiteniz üzerine de bir etki yapmaz.

IMMUNORHO ile hayvanlarda üreme yeteneği (fertilite) üzerine herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

İnsan anti-D immünoglobulin ile edinilen klinik deneyimler, bu ilacın fertilite üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını öngörmektedir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


IMMUNORHO emzirme döneminde kullanılabilir. İmmünoglobulinler insan sütüne geçer.

Araç ve makine kullanımı

IMMUNORHO'nun araç ve makine kullanım becerileri üzerine etkisi yoktur.

IMMUNORHO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

IMMUNORHO, her bir flakonda maksimum 7,8 mg sodyum içermektedir. IMMUNORHO her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum (tuz) ihtiva eder; yani esasında sodyum içermediğikabul edilebilir.

Belge Do/§10a^P Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebysDiğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka herhangi bir ilaç alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alacaksanız doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

Aşılama


IMMUNORHO kızamık, kızamıkçık, kabakulak gibi canlı zayıflatılmış virüs aşıları ile yapılan aşılamanın etkililiğini azaltabilir. Bu tip aşılar IMMUNORHO uygulamasından 3 ay sonrasınaertelenmelidir.

Tedaviden önceki 2-4 hafta içinde size aşı yapıldıysa doktorunuzu bilgilendiriniz. İnsan anti-D immünoglobulinlerin canlı virüs aşılarıyla aşılama yapıldıktan 2 veya 4 hafta sonra uygulanmasıgerekmektedir; eğer insan anti-D immünoglobulinin canlı virüs aşılarıyla aşılama yapılmasındansonraki 2-4 hafta içinde uygulanması gerektiyse, böyle bir aşılamanın etkililiği azalabilir; bunedenle doktorunuz aşınızın etkililiğini kontrol etmeyi planlamalıdır.

Kan testleri


Eğer IMMUNORHO aldıktan sonra kendinize veya yeni doğan bebeğinize kan testi yaptırmanız gerekirse, doktorunuza bu ilaç ile tedavi edildiğinizi söyleyiniz.

Bu ilaç size verildikten sonra, A, B, D gibi eritrosit antijenlerine pasif olarak geçen antikorların kanınızda geçici olarak yükselmesi, bazı kan testi sonuçlarının yanıltıcı pozitif sonuç vermesineneden olabilir. Eğer doğum yapmadan önce bu ilacı aldıysanız, yeni doğan bebeğinizde kırmızı kanhücreleri için yapılan antiglobulin testi (Coombs testi) gibi bazı kan testlerinin sonuçları daetkilenebilir.

Çocuklarda kullanım


Çocuklara özel etkileşim çalışması gerçekleştirilmediği için, yetişkinler ile çocuklar arasında farklılık beklenmemektedir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. IMMUNORHO nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

İntramüsküler olarak (kas içine) uygulanır.

Eğer yüksek doz (çocuklar için > 2 mL, ya da yetişkinler için > 5 mL) uygulanması gerekirse, bölünmüş dozlar şeklinde farklı enjeksiyon bölgelerine uygulanmalıdır.

İntramüsküler uygulamanın kontrendike olduğu (kanama bozuklukları) durumlarda, alternatif bir intravenöz ürün kullanılmalıdır.

Aşırı kilolu hastalar


Aşırı kilolu/obez hastaların, intravenöz bir anti-D ürününü kullanması düşünülmelidir.

Belge Do/§10a^P Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebysDeğişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

IMMUNORHO'nun çocuklarda etkililiği ve güvenliliği henüz kanıtlanmamıştır. Uygun doz/uygulama sıklığı kan nakli konusunda uzman tavsiyesiyle hesaplanmalıdır.

Yaşlılarda kullanımı:

IMMUNORHO'nun yaşlılarda kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

IMMUNORHO'nun böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır.

Eğer etkisininçokgüçlüveyazayıfolduğuna dairbirizleniminizvarisedoktorunuz veya


eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla IMMUNORHO kullandıysanız:

Aşırı dozun sonuçları bilinmemektedir.

IMMUNORHO'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuunuz.IMMUNORHO'yu kullanmayı unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


IMMUNORHO ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

Herhangi bir veri bulunmamaktadır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi IMMUNORHO'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdaki yan etkiler intramüsküler kullanılan insan anti-D immünoglobulin ile tedavi sonrası meydana gelebilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, IMMUNORHO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyon (aşırı duyarlılık reaksiyonları)

• Anaflaktik şok (Ani aşırı duyarlılık tepkisi)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin IMMUNORHO'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Belge Do/§10a^ip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Diğer yan etkiler:

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir fakat 10.000 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

Bilinmiyor

• Baş ağrısı

• Kalp atımının hızlanması (taşikardi)

• Düşük kan basıncı (hipotansiyon)

• Bulantı, kusma

• Cilt reaksiyonları, deride kızarıklık (eritem), kaşıntı, pirürit

• Eklem ağrısı (artralji)

• Ateş, halsizlik, üşüme

• Uygulama yerinde reaksiyon: şişme, ağrı, kızarıklık (eritem), sertleşme, sıcaklık hissi, pirürit,döküntü, kaşıntı

Çocuklarda kullanım


Çocuklara özel bir veri mevcut değildir.

Virüs güvenliği hakkında bilgiler için bölüm 2 “IMMUNORHO kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler” e bakınız.

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 31400 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'nebildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkındadaha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. IMMUNORHO'nun saklanması

IMMUNORHO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için dış kartonun içinde, orijinal ambalajında saklayınız.

Sulandırılmış ürün derhal kullanılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

.

Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra IMMUNORHO 'yu kullanmayınız.


Eğer ürün ve/veya ambalajında bozukluk fark ederseniz

IMMUNORHO 'yu

kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat sahibi:


Kedrion Betaphar Biyofarmasötik İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Çankaya Mahallesi Cemal Nadir Sk. No: 18/1 Çankaya/ AnkaraTel: 312 - 419 15 27Faks: 312 - 419 66 30

Üretim yeri:


Kedrion S.p.A. - S.S 7 bis Km 19.5 - 80029 Sant'Antimo (Na) İtalya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU ÜRÜNÜ UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR Pozoloji

Anti-D immünoglobulin dozu, maruz kalınan Rh(D) pozitif kırmızı kan hücrelerinin seviyesine göre ve 0,5 mL Rh(D) pozitif kırmızı kan hücreleri veya 1 mL Rh(D) pozitif kanın, yaklaşık 10mikrogram (50 IU) anti-D immünoglobulin ile nötralize olduğu bilgisine dayandırılarakbelirlenmelidir.

İntramüsküler kullanım için insan anti-D immünoglobülinin dozu ve doz şeması, diğer resmi ya da Üye Devletlerin kılavuzlarında yer alan öneriler dikkate alınarak belirlenmelidir.

Rh(D) negatif kadınlarda Rh(D) bağışıklığının önlenmesinde


• Antenatal profilaksi: Genel önerilere uygun olarak, mevcut uygulanan dozlar 50-330 mikrogram veya 250-1650 IU aralığındadır.o Planlanan antenatal profilaksi:

Gebeliğin 28 - 30. haftasında tek bir doz veya 28. ve 34. haftalarda iki doz. o Gebelik sırasında gelişen komplikasyonlar sonrasında antenatal profilaksi:

Tek bir doz mümkün olan en kısa sürede ve 72 saat içinde uygulanmalı ve eğer gerekirse, doz gebelik süresince 6-12 haftalık aralıklarla tekrar edilmelidir.

Belge Do/§10a^P Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

• Postnatal profilaksi: Genel önerilere uygun olarak, mevcut uygulanan dozlar 100 ila 300 mikrogram veya 500 ila 1500 IU aralığındadır. Eğer düşük doz (100 mikrogram veya 500 IU)uygulanırsa, fetal-maternal kanamanın boyutunu belirlemek için bir test yapılmalıdır.

Postnatal kullanım için, Rh pozitif (D, Dzayıf ve DKısmi) bebek doğumdan sonraki 72 saat içinde mümkün olan en kısa sürede ürün anneye uygulanmalıdır. Eğer 72 saatten daha fazla süregeçmişse, kullanımdan kaçınılmamalı ve mümkün olan en kısa sürede uygulanmalıdır.

Antenatal profilaksi dozu uygulandığı durumlarda ve maternal serumda antenatal profilaksiden kalan aktivite gösterilmiş olsa dahi postnatal doz mutlaka verilmelidir.

Fetal/neonatal anemi veya intrauterin fetal ölüm gibi büyük bir feto-maternal kanama [> 4 mL (kadınların %0,7-%0,8'i)] şüphesi varsa, fetal HbF'yi (fetal hemoglobin) tespit eden Kleihauer-Betke asit elüsyon testi veya özel olarak Rh(D) pozitif hücreleri tespit eden akış sitometrisi gibiuygun bir yöntem ile kanamanın boyutu belirlenmelidir. Bu doğrultuda ilave anti-Dimmünoglobulin dozları (her 0,5 mL fetal kırmızı kan hücresi başına 10 mikrogram veya her 0,5mL fetal kırmızı kan hücresi başına 10 mikrogram 50 IU) uygulanmalıdır.

Kırmızı kan hücrelerinin uyumsuz transfüzyonları

Önerilen doz transfüze edilen her 2mL'lik Rh(D) pozitif kan veya her 1 mL' konsantre başına 20 mikrogram (100 IU) anti-D immünoglobulindir

Dolaşımdaki D pozitif kırmızı hücre yükünü azaltacak bir kırmızı hücre değişim prosedürünün uygulanabilirliğinin değerlendirilmesi ve bağışıklamayı baskılamak için gereken anti-Dimmünoglobulin dozunun belirlenebilmesi için ilaç transfüzyonu konusundaki bir uzmanadanışılması önerilir. D pozitif kırmızı kan hücreleri için her 48 saatte bir takip testleri yapılmalı vedolaşımda saptanabilir Rh(D) pozitif kırmızı hücreler kalmayıncaya kadar anti-D immünoglobulinuygulamasına devam edilmelidir. Her bir durumda, olası hemoliz riski nedeniyle, 3000mikrogramlık (15.000 IU) bir maksimum dozun aşılmaması önerilir.

Gerekli plazma düzeyine anında ulaşılması açısından alternatif bir intravenöz ürünün kullanılması önerilir. Eğer intravenöz bir ürün mevcut değilse, çok yüksek doz birkaç günlük bir periyodsüresince intramüsküler olarak uygulanmalıdır.

Tromboembolizm


Miyokard infarktüsü, felç, derin ven trombozu dahil arteriyel ve venöz tromboembolik olaylar ve pulmoner embolizm immünglobulinlerin kullanımıyla ilişkilendirilmiştir. IMMUNORHO alanhastalarda tromboembolik olaylar gözlenmemiş olsa dahi, bu hastalar immünoglobulinkullanımından önce yeterli derecede hidrate edilmelidir.

Trombotik olaylar için önceden var olan risk faktörleri olan hastalarda (örn: hipertansiyon, diabetes mellitus ve vasküler hastalık ya da trombotik episod hikayesi, edinilmiş veya kalıtsal trombofilikbozuklukları olan hastalar, uzun süreli hareketsizlik dönemleri olan hastalar, şiddetli hipovolemikhastalar, kan viskozitesini arttıran hastalıkları olan hastalar), özellikle yüksek dozlardaIMMUNORHO reçete edildiğinde, dikkatli olunmalıdır.

Belge Do/§10a^ip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Hastalar, nefes darlığı, bir uzvun ağrısı ve şişmesi, fokal nörolojik defisitler ve göğüs ağrısı dahil tromboembolik olayların ilk belirtileri hakkında bilgilendirilmelidir ve semptomların başlangıcındaderhal doktorları ile temasa geçmeleri tavsiye edilmelidir.

Uygun kullanım için talimatlar

IMMUNORHO diğer tıbbi ürünler ile karıştırılmamalıdır.

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü


IMMUNORHO kullanılmadan önce, oda sıcaklığına veya vücut sıcaklığına getirilmelidir.

1. Liyofilize toz içeren flakonun kauçuk tıpasından merkez korumayı çıkartınız;

2. Çözücü ampul içeriğini bir enjeksiyon şırıngasıyla çekiniz;

3. Çözücüyü liyofilize toz içeren flakona enjekte ediniz. Bu aşamada, sulandırılmış çözeltininkontaminasyonunu önlemek için flakonun kauçuk tıpasını yırtmamaya dikkat ediniz;

4. Hafifçe çalkalayınız ve sulandırılmış çözeltiyi şırınga ile çekiniz; iğneyi değiştiriniz veenjeksiyonu yapınız.

Tam olarak çözünmeme etki kaybıyla sonuçlanır.

Toplam sulandırma işlemi ortalama 5 dakika içerisinde gerçekleştirilmelidir.

Sulandırıldıktan sonra ürün renksiz soluk sarı renktedir.

Sulandırılmış ürünler uygulanmadan önce partiküler madde veya renk değişimi için görsel olarak kontrol edilmelidir.

Bulanık veya tortu olan çözeltileri kullanmayınız.

Liyofilize ürün çözücü ile sulandırıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır.

Belge Do. turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

İlaç Bilgileri

Immunorho 300 Mcg (1500 Iu)/2 Ml Im Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: İnsan Anti-d İmmunoglobulini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.