Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Ruxience 100 Mg/10 Ml I.v. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Konsantre Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATIRUXIENCE 100 mg/10 mL I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak için Konsantre SterilApirojenDamar içine uygulanır.

rituximab içerir. Edetat disodyum

Etkin madde:

Her bir flakon 10 mL'lik çözelti içinde 100 mgÇözeltinin her mL'sinde 10 mg rituximab bulunur.

Yardımcı maddeler:

L-histidin, L-histidin hidroklorür monohidrat, dihidrat, Polisorbat 80, Sukroz, enjeksiyonluk su.

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.


• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuzabu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. RUXIENCEnedir ve ne için kullanılır?


2. RUXIENCE'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. RUXIENCE nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. RUXIENCE'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. RUXIENCE nedir ve ne için kullanılır?

RUXIENCE'ın etkin maddesi rituximab'dır.

RUXIENCE berrak ile hafifçe opalesan, renksiz ile soluk kahverengimsi sarı renkte bir sıvı olup, infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon şeklinde bulunur. 10 mL'lik flakonlar, 1adet flakon içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

1

RUXIENCE, bir tür protein olan bir antikor (rituximab) içerir. Rituximab bir çeşit beyaz kan hücresi olan B lenfositinin yüzeyine bağlanır. Rituximab bu hücrenin yüzeyine bağlandığında,hücrenin ölmesine neden olur. Rituximab, Çin Hamster Yumurtalık hücrelerinden elde edilenbir biyobenzerdir.

RUXIENCE birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Doktorunuz RUXIENCE'ı şu hastalıkların tedavisinde reçete edebilir:

a) Hodgkin-dışı lenfoma

Hodgkin-dışı lenfoma lenf (akkan) sisteminin bir hastalığıdır ve B lenfositleri adı verilen beyaz kan hücrelerini etkiler.

RUXIENCE yetişkin hastalarda tek başına veya kemoterapi adı verilen diğer ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

RUXIENCE aynı zamanda başlangıç (indüksiyon) tedavisine yanıt veren yetişkin hastalarda tedaviye devam etmek amacıyla (idame) 2 yıl süreyle kullanılabilir.

Çocuklarda ve ergenlerde RUXIENCE kemoterapi ile kombinasyon halinde kullanılabilir.

b) Kronik lenfositik lösemi

Kronik lenfositik lösemi (KLL), yetişkinlerde görülen en yaygın lösemi türüdür. KLL, kemik iliğinde oluşan ve lenf (akkan) düğümlerinde gelişen spesifik bir lenfosit olan B hücresinietkiler. KLL hastalığı bulunan hastalar, özellikle kemik iliğinde ve kanda biriken çok fazlasayıda anormal lenfosite sahiptir. KLL hastalığınız sebebiyle sizde görülen belirtilerin sebebi,bu anormal B-lenfositlerinin çoğalmasıdır. RUXIENCE, kemoterapi ile kombinasyon halindebu hücreleri tahrip ederek, biyolojik işlemler ile vücuttan kademeli olarak uzaklaştırır.

c) Granulamatoz polianjiitis veya Mikroskobik polianjiitis

RUXIENCE, siklofosfamide dirençli veya siklofosfamid verilemeyen granulamatoz polianjiitis (genellikle Wegener granülomatozu olarak adlandırılır) ve mikroskobikpolianjiitisi olan yetişkin hastaların tedavisinde glukokortikoidlerle kombinasyon halindekullanılabilir.

RUXIENCE, granulamatoz polianjiitis ve mikroskobik polianjiitisi olan 2 yaşından büyük çocuk hastalarda glukokortikoidlerle kombinasyon halinde kullanılabilir.

Granulamatoz polianjiitis ve mikroskobik polianjiitis, başlıca akciğer ve böbrekleri etkileyen fakat aynı zamanda diğer organlara da etki edebilecek, kan damarları iltihabının iki formudur.B lenfositler bu sağlık sorununun sebeplerindendir.

d) Pemfigus vulgaris

RUXIENCE, orta ila şiddetli pemfigus vulgarisi olan hastaların tedavisinde kullanılır. Pemfigus vulgaris, ağız, burun, boğaz ve cinsel organların derisinde ve astarında ağrılıkabarcıklara neden olan otoimmün bir durumdur.

2

2. RUXIENCE'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerRUXIENCE'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Rituximab'a, diğer benzer proteinlere veya ilacın içerdiği yardımcı maddelerden herhangibirine alerjik (aşırı duyarlı) iseniz.

• İlacı kullanacağınız zaman, aktif, ciddi bir enfeksiyon geçiriyorsanız

• Bağışıklık sisteminiz zayıflamışsa.

• Ciddi kalp yetmezliğiniz veya ciddi, kontrol altına alınamayan kalp rahatsızlığınız ilebirlikte granulamatoz polianjiitisiniz, mikroskobik polianjiitisiniz ya da pemfigusvulgarisiniz varsa

Bu durumlardan emin değilseniz, doktorunuza danışınız.

RUXIENCE'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ


•İnfüzyon reaksiyonları:

İnfüzyon reaksiyonları RUXIENCE tedavisinin en yaygın görülen yan etkisidir. RUXIENCE infüzyonu sırasında veya 24 saat sonrasında ciddiinfüzyon reaksiyonları meydana gelebilir. Doktorunuzun, RUXIENCE infüzyonuöncesinde, ciddi infüzyon reaksiyonu yaşama riskinizi azaltmak için size ilaçlar vermesigerekir.

RUXIENCE infüzyonu sırasında veya sonrasında aşağıdaki yakınmaları yaşıyorsanız hemen doktorunuza söyleyiniz veya tıbbi yardım alınız:

• ürtiker (kaşıntılı, kırmızı noktalar) veya döküntü

• kaşıntı

• dudak, dil, boğaz veya yüzün şişmesi

• ani öksürük

• nefes darlığı, nefes alma güçlüğü veya hırıltılı ses çıkarma

• güçsüzlük

• sersemlik veya baygınlık hissi

• çarpıntı

• göğüs ağrısı

•Progresif Multifokal Lökoensefalopati (PML):

PML, bir virüs sebebiyle meydana gelen, seyrek görülen ciddi bir beyin enfeksiyonudur. PML, bağışıklık sistemi zayıflamışolan insanlarda görülebilir. Yalnızca RUXIENCE ile veya bağışıklık sisteminizibaskılayan diğer ilaçlarla tedavi ediliyorsanız sizde PML görülme riski artar. PML, ölümveya ciddi sakatlıkla sonuçlanabilir. PML için bilinen bir tedavi, önleme yolu veya ilaçyoktur. Eğer aşağıdaki yakınmaları yaşıyorsanız veya bir yakınınız sizde bu yakınmalarıfark ettiyse hemen doktorunuza söyleyiniz:

• düşünme zorluğu veya kafa karışıklığı

• denge kaybı

• yürüme veya konuşma tarzınızda değişiklik

• vücudunuzun bir tarafında güçsüzlük veya zayıflık


3

• bulanık görme veya görme kaybı

•Tümör Lizis Sendromu (TLS):

TLS, bazı kanser hücrelerinin hızlı bir şekilde yayılması sonucu meydana gelir.

TLS aşağıdaki sorunları yaşamanıza sebep olabilir:

• böbrek yetmezliği ve diyaliz tedavisi

• kalp ritminde bozukluklar

Doktorunuz, yapılacak kan testleri ile sizde TLS meydana gelip gelmediğini kontrol edebilir, TLS'nin meydana gelmesini önlemek için ilaç verebilir.

•Ciddi cilt reaksiyonları:

RUXIENCE tedavisi sırasında herhangi bir zamanda aşağıdaki yakınmaları yaşarsanız hemen doktorunuza söyleyiniz veya tıbbi yardım alınız:

• cildinizde, dudaklarınızda veya ağzınızda ağrılı yaralar veya ülserler

• kabarcıklar

• ciltte soyulmalar

• döküntü

• çıbanlar

•Hepatit B Virüs (HBV) Reaktivasyonu:kemoterapi ilaçlarını kesebilir.

_

Biyobenzer tıbbi ürünlerin izlenebilirliğini arttırmak için uygulanan ürünün ticari adı ve seri numarası hastanın dosyasına açık şekilde kaydedilmelidir.

Diğer tüm terapötik proteinlerde olduğu gibi RUXIENCE için de potansiyel olarak bağışıklık sisteminin ilaca reaksiyon verme (immünojenisite) riski söz konusudur.

Eğer,

• Daha önce hepatit enfeksiyonu geçirdiyseniz veya halihazırda geçiriyorsanız. RUXIENCEçok nadir olarak ölümcül olabilen hepatit B'nin tekrar aktif hale gelmesine nadiren de olsaneden olabilmektedir. Bu sebeple daha önce hepatit B enfeksiyonu geçirmiş olan hastalar,bu enfeksiyonun belirtileri için doktorları tarafından dikkatlice kontrol edilmelidir.

• Herhangi bir kalp rahatsızlığı geçirdiyseniz (örneğin kalp spazmı, çarpıntı veya kalp yetersizliği) veya geçmişte nefes alma sorunları çektiyseniz.

Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse (yada geçerli olma ihtimali varsa), RUXIENCE almadan önce doktorunuz, eczacınız veya hemşirenizle konuşun. RUXIENCE iletedaviniz sırasında doktorunuzun sizinle özel olarak ilgilenmesi gerekebilir.

Diğer ülkelere yapılacak seyahatler sırasında zorunlu olanlar da dahil, yakın zamanda aşılamaya ihtiyacınız varsa. Bazı aşılar RUXIENCE ile aynı zamanda veya RUXIENCEaldıktan sonraki aylarda verilmemelidirler. RUXIENCE almadan önce aşılanmakzorundaysanız doktorunuz bu konuyu değerlendirecektir.

4

Granulamatoz polianj iitis, Mikroskobik polianjiitis ya da Pemfigus vulgaris hastasıysanız ayrıca doktorunuza şu durumları da bildiriniz.

Eğer,

• Soğuk algınlığı gibi hafif bile olsa, herhangi bir enfeksiyon geçirdiğinizi düşünüyorsanız. RUXIENCE ile etkilenen hücreler enfeksiyonla savaşa yardım ederler ve RUXIENCEkullanmadan önce bu enfeksiyonun geçmesini beklemeniz gerekir. Ayrıca eğer geçmişteçok fazla sayıda enfeksiyon geçirdiyseniz veya şiddetli enfeksiyonlar nedeniyle sıkıntıçektiyseniz bunları da doktorunuza bildiriniz.

Çocuklar ve ergenler

Hodgkin-dışı lenfoma

RUXIENCE, Hodgkin dışı lenfoma, özellikle CD20 pozitif difüz büyük B hücreli lenfoma (DBBHL), Burkitt lenfoma (BL) / Burkitt lösemi (olgun B hücreli akut lösemi) (BAL) veyaBurkitt benzeri lenfoma (BLL) olan 6 aylık ve daha büyük çocukların ve ergenlerintedavisinde kullanılabilir.

Siz veya çocuğunuz 18 yaşından küçükseniz, bu ilacı almadan önce doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşunuz.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Granulamatoz polianjiitis veya Mikroskobik polianjiitis

RUXIENCE, granulamatoz polianjiitis (genellikle Wegener granülomatozu olarak adlandırılır) ve mikroskobik polianjiitisi bulunan 2 yaş ve üzeri çocuk ve ergenlerintedavisinde kullanılabilir. RUXIENCE'ın başka hastalıkları olan çocuk ve ergenlerdekullanımı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Siz veya çocuğunuz 18 yaşından küçükseniz, bu ilacı almadan önce doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşun.

RUXIENCE'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Eğer hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya hamile kalmaya niyetliysenizbunu doktorunuza bildiriniz. Bunun nedeni RUXIENCE'ın plasentayı geçip bebeğinizietkileyebilmesidir.

• Eğer hamile kalabilme durumunuz varsa, RUXIENCE tedavisi sırasında ve son RUXIENCE tedavinizden 12 ay sonrasına kadar etkili bir doğum kontrol yöntemikullanmalısınız.

5

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


•Araç ve makine kullanımı

RUXIENCE'ın araç ve makine kullanımı üzerine etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.

RUXIENCE'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu tıbbi ürün her “doz”unda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer bir başka ilaç kullanıyorsanız ya da kullanma ihtimaliniz varsa, bu bilgiyi mutlaka doktorunuz, eczacınız ya da hemşirenizle paylaşınız. Buna reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ilaçlarda dahildir. Çünkü RUXIENCE diğer bazı ilaçların çalışma şeklini etkileyebilir. Aynızamanda diğer bazı ilaçlar da RUXIENCE'ın çalışma şeklini etkileyebilir.

Özellikle:

• Yüksek kan basıncı için ilaç almaktaysanız doktorunuza bilgi veriniz. Bu diğer ilaçları RUXIENCE kullanmadan 12 saat önce almamanız istenebilir. Çünkü bazı kişilerdeRUXIENCE alırken kan basıncı düşebilir.

• Kemoterapi (kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmalarını durdurmayı veya yok etmeyiamaçlayan özel ilaç tedavisi) veya immünosupresif (bağışıklık sistemini baskılayıcı)ilaçlar gibi immün (bağışıklık) sisteminizi etkileyen ilaçlar almışsanız doktorunuza bilgiveriniz.

Yukardakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse (veya emin değilseniz), RUXIENCE kullanmadan önce doktorunuz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


6

3. KİMİ NCE nasıl kullanılır?a) Eğer Hodgkin-dışı Lenfoma için tedavi ediliyorsanızUygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Eğer tek başına RUXIENCE kullanıyorsanız, RUXIENCE size 4 hafta boyunca haftada bir kez verilecektir. RUXIENCE ile tedavi kürleri tekrarlanabilir.

Eğer kemoterapiyle birlikte RUXIENCE kullanıyorsanız, RUXIENCE size kemoterapi ile aynı günde verilecektir. Bu tedavi genellikle 3 haftada bir en fazla 8 kez verilmektedir.

Eğer tedaviye iyi yanıt verirseniz, iki yıl boyunca 2 ya da 3 ayda bir idame tedavisi olarak RUXIENCE alabilirsiniz. Doktorunuz, ilaca nasıl yanıt verdiğinize göre bunu değiştirebilir.

Eğer 18 yaşından küçükseniz, RUXIENCE size kemoterapi ile birlikte verilecektir. 3,5 - 5,5 aylık bir süre içinde 6 defaya kadar RUXIENCE alacaksınız.

b) Eğer kronik lenfositik lösemi için tedavi ediliyorsanızUygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

RUXIENCE'ı diğer kemoterapi ilaçları ile birlikte kullanıyorsanız, RUXIENCE

infüzyonlarınızı 1. kürün 0. gününde ve sonra her kürün ilk gününde toplam 6 kür olacak şekilde alacaksınız. Her bir kür 28 gün sürer. Kemoterapi, RUXIENCE infüzyonundan sonraverilmelidir. Doktorunuz, aynı zamanda destekleyici tedavi alıp almayacağınıza kararverecektir.

c) Granulamatoz polianjiitis veya mikroskobik polianjiitis için tedavi ediliyorsanızUygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

RUXIENCE ile tedavi haftalık aralıklarla verilen dört ayrı infüzyon şeklinde kullanılır.

Kortikosteroidler genellikle RUXIENCE tedavisine başlamadan önce enjeksiyon olarak verilir. Ağızdan verilen kortikosteroidler durumunuzu tedavi etmek için doktorunuztarafından herhangi bir zamanda başlatılabilir.

18 ve üzeri bir yaştaysanız ve tedaviye iyi yanıt veriyorsanız, size idame tedavisi olarak RUXIENCE verilebilir. Bu, 2 hafta arayla verilen 2 ayrı infüzyon, ardından en az 2 yılboyunca her 6 ayda bir 1 infüzyon şeklinde uygulanacaktır. Doktorunuz ilaca nasıl yanıtverdiğinize bağlı olarak sizi RUXIENCE ile daha uzun süre (5 yıla kadar) tedavi etmeye kararverebilir.

d) Pemfigus vulgaris için tedavi ediliyorsanız

Her tedavi kürü, 2 hafta arayla verilen iki ayrı infüzyondan oluşur. Tedaviye iyi yanıt verirseniz, idame tedavisi olarak size RUXIENCE verilebilir. Bu, ilk tedaviden 1 yıl 18 aysonra ve gerektiğinde 6 ayda bir uygulanacaktır veya ilaca nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarakdoktorunuz bunu değiştirebilir.

7

Bu ilacın kullanımıyla ilgili başka sorularınız varsa, doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize danışınız

Uygulama yolu ve metodu:

RUXIENCE direkt damarlarınıza verilen damla infüzyon şeklinde uygulanır.

RUXIENCE kullanırken, infüzyon sırasında oluşabilecek olası yan etkiler nedeniyle bir sağlık mesleği mensubu tarafından izleneceksiniz.

İnfüzyondan önce RUXIENCE'ın olası yan etkilerini önlemek veya azaltmak amacıyla size bazı ilaçlar verilecektir.

Doktorunuz hastalığınızın durumuna bağlı olarak ne kadar RUXIENCE kullanılacağına karar verecektir.

Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:

Çocuk hastalarda veya 18 yaş altı adolesanlarda rituximab ile yapılan çalışmalar yetersizdir, bu nedenle kullanılması önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlı hastalarda (65 yaş ve üzeri) RUXIENCE kullanımı ile ilgili özel bir uyarı bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları:Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda özel bir kullanım söz konusu değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir kullanım söz konusu değildir.

Eğer RUXIENCE'm etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla RUXIENCE kullandıysanız:

RUXIENCE'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.RUXIENCE'ı kullanmayı unutursanız:

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir.

8

Takip eden dozun yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.RUXIENCE ile tedavinizi sonlandırdığınızda oluşabilecek etkiler:

Tedavi sonlandığında oluşabilecek etkiler bilinmemektedir.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, RUXIENCE'm içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkilerin çoğu hafif ve orta şiddettedir ancak bazıları şiddetli olabilir ve tedavi gerektirebilir. Seyrek olarak bu yan etkilerin bazıları ölümcül olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa RUXIENCE'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Aşırı duyarlılık reaksiyonları

RUXIENCE tedavisinden sonra nefes alıp verme veya yutma güçlüğü, dilde, boğazda, yüzde, dudaklarda şişme (anjiyoödem), kırmızı renkli döküntü veya şiş yumruların eşlik ettiğişiddetli deri kaşıntısı gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları gözlenebilir.

İnfüzyon reaksiyonları

İnfüzyon sırasında veya infüzyondan sonraki 24 saat içerisinde ateş, üşüme, titreme gelişebilir. Daha az sıklıkta olmak üzere bazı hastalarda infüzyon bölgesinde ağrı, şişlik,kaşıntı, bulantı, yorgunluk, baş ağrısı, nefes almada güçlük, kan basıncında artış, hırıltılıöksürük, boğaz rahatsızlığı, dil veya boğaz şişmesi, burun akıntısı veya kaşınması, kusma,ateş basması, çarpıntı, kalp krizi veya kan pulcuğu sayısında düşme görülmüştür.

Kalp hastalığınız veya kalp spazmınız varsa bunlar kötüleşebilir. Bu belirtilerden herhangi biri gelişirse,

derhal size infüzyon yapan kişiye haber verinizEnfeksiyonlar

RUXIENCE tedavisinden sonra ateş, öksürük, boğaz ağrısı, idrar yaparken yanma gibi enfeksiyon belirtileri yaşıyorsanız, kendinizi zayıf veya genel olarak kötü hissediyorsanız

doktorunuza bildiriniz.

RUXIENCE tedavisinden sonra enfeksiyona daha kolay yakalanabilirsiniz. Bunlar sıklıkla soğuk algınlığı şeklindedir ancak, akciğer iltihabı (pnömoni) veya idrar yolları ile ilgilienfeksiyon vakaları da görülmüştür.

9

Çok seyrek olarak, RUXIENCE kullanan bazı hastalarda ölümcül olabilen ciddi beyin enfeksiyonu meydana gelmiştir. Hafıza kaybı, düşünmede zorluk, yürüme güçlüğü veyagörme kaybı yaşarsanız bu durumu

derhal doktorunuza bildirinizDeri reaksiyonları

Çok seyrek olarak, hayatı tehdit edici olabilen ciddi kabartılı cilt durumları ortaya çıkabilir. Derinizde veya ağız içi, genital bölgeler veya göz kapaklarında gibi mukoz membranlardaoluşan genellikle kabarma ile ilişkili kızarıklık meydana gelebilir, ateş görülebilir. Eğer bubelirtilerden herhangi birini yaşarsanız bu durumu

derhal doktorunuza bildiriniz

.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan Seyrek

Çok seyrek Bilinmiyor

: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. :1000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki verilerle tahmin edilemiyor.

Diğer yan etkiler

a) Hodgkin-dışı lenfoma veya kronik lenfositik lösemi için tedavi görüyorsanızÇok yaygın :

• bakteriyel veya viral enfeksiyonlar veya bronşların iltihaplanması (bronşit)

• beyaz kan hücrelerinin azalması (ateşle birlikte veya ateşsiz seyreden), kan pulcuklarınınazalması

• mide bulantısı

• kafa derisinde saçsız bölgelerin oluşması, titreme, baş ağrısı

• düşük bağışıklık- kanda bulunan ve enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olan bazı özel proteinlerin (immünoglobulinler) miktarında azalma sebebiyle oluşur.

Yaygın :

• kanın iltihaplanması (sepsis), zatürre, zona, soğuk algınlığı, bronşiyal tüp iltihaplanmaları, mantar iltihaplanmaları, kaynağı bilinmeyen iltihaplanmalar, sinüs iltihaplanması, hepatit B

• kırmızı kan hücrelerinin sayısının az olması (anemi - kansızlık), tüm kan hücrelerinin sayısının az olması

• alerjik reaksiyonlar (aşırı duyarlılık)

10

• kan şekeri yüksekliği, kilo kaybı, yüz ve vücutta şişme, kandaki LDH adı verilen enzim seviyelerinin artması ve düşük kan kalsiyum seviyesi

• deride uyuşma, karıncalanma, iğnelenme, yanma, kabarma gibi olağan dışı hisler ve dokunma duyusunda azalma.

• huzursuz hissetme, uykuya dalmada zorluk

• baş dönmesi, kaygı

• kan damarlarının genişlemesi sonucu yüzün çok kızarması

• gözyaşı miktarında artma, gözyaşı kanalı bozuklukları, gözde iltihaplanma (konjonktivit)

• kulak çınlaması, kulak ağrısı

• kalple ilgili rahatsızlıklar (kalp krizi, düzensiz kalp atışı, kalbin anormal hızlı atması)

• yüksek veya düşük kan basıncı (özellikle ayağa kalkıldığında kan basıncında düşme)

• solunum yollarındaki kaslarda hırıltıya neden olan daralma (bronkospazm), akciğer, boğaz veya sinüslerde iltihaplanma ve tahriş, nefes darlığı, burun akıntısı

• kusma, ishal, karın ağrısı, ağız ve boğazda tahriş ya da yara olması, yutma güçlüğü,kabızlık, hazımsızlık

• yeme bozuklukları; yeterince yemek yememe ve bunun sonucunda zayıflama

• kurdeşen (ürtiker), terlemede artış, gece terlemeleri

• kas rahatsızlıkları (sertleşmiş kaslar gibi), eklem ya da kas ağrısı, sırt ve boyun ağrısı

• tümör ağrısı

• genel rahatsızlık ve huzursuzluk, grip belirtileri, titreme

• çoklu organ yetmezliği

Yaygın olmayan :

• kanda pıhtılaşma sorunları, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde düşüş ve kırmızı kan hücrelerinin yıkımında artış (aplastik hemolitik anemi: vücudun kendi dokularını antijenolarak algılaması ve bu dokulara karşı antikor oluşması), lenf bezlerinin şişmesi veyabüyümesi

• bir şey yapmaktan zevk almaya olan ilgiyi kaybetme ve o ruh halinde olmama, endişeli hissetme

• yiyeceklerin tadında değişiklik olması gibi tat almada sorunlar

• kalple ilgili sorunlar (kalp atım hızının azalması, göğüs ağrısı)

• astım, vücut organlarına çok az oksijen ulaşması

• karın şişmesi

Seyrek :

• ciddi viral enfeksiyon

• Pnömositis jiroveci (bir mantar türü) 'nin sebep olduğu zatürre

• ciddi alerjik reaksiyonlar (anafilaksi)

• şiddetli kalp rahatsızlıkları

• akciğer enflamasyonu (interstisyel akciğer hastalığı)

11

Çok seyrek :

• kanda bulunan enfeksiyonlardan korunmaya yardımcı olan bazı spesifik (özel) proteinlerin(immünoglobulinler) kısa dönemli artması, ölü kanser hücrelerinin parçalanmasındankaynaklanan kanda kimyasal bozukluklar

• kol ve bacaklarda sinir hasarı, yüz felci

• kalp yetmezliği

• cilt semptomlarına (belirtilerine) yol açabilecekleri de içeren kan damarı iltihaplanması

• solunum bozukluğu

• bağırsak duvarında delinme

• böbrek yetmezliği

• hayatı tehdit edici olabilecek ciddi kabartılı cilt durumu. Ağız içi, genital bölge veya göz kapakları gibi cilt veya mukoza tabakasında çoğu zaman su dolu kabarcıklarının eşlikettiği kızarıklık görülebilir.

• ciddi görüş kaybı (beyin sinirlerinde hasarın işareti)

Bilinmeyen sıklıkta görülen olaylar:

• hemen gerçekleşmeyen beyaz kan hücrelerinde azalma

• infüzyondan hemen sonra kan pulcuklarının azalması bu geri dönebilir ama seyrekvakalarda ölümcül olabilir

• işitme kaybı

• diğer duyuların kaybı

Hodgkin dışı lenfomalı çocuklar ve ergenler:

Genel olarak, Hodgkin dışı lenfomalı çocuk ve ergenlerdeki yan etkiler, Hodgkin dışı lenfoma veya kronik lenfositik lösemili erişkinlerdekine benzerdir. Görülen en yaygın yan etkiler, birtür beyaz kan hücresinin (nötrofil) düşük seviyeleri ile ilişkili ateş, ağız çeperindeiltihaplanma veya yaralar ve alerjik reaksiyonlardır (aşırı duyarlılık).

b) Granulamatoz polianjiitis veya Mikroskobik polianjiitis için tedavi görüyorsanız

Çok yaygın :

• enfeksiyonlar, göğüs enfeksiyonu, idrar yolları enfeksiyonu (idrar yaparken ağrı), herpes (uçuk) enfeksiyonu gibi

• alerjik reaksiyonlar, genellikle infüzyon sırasında oluşur fakat infüzyondan sonra 24 saate kadar da oluşabilir.

• ishal

• öksürük veya nefes daralması

• burun kanaması

• yüksek kan basıncı

• eklem ve sırt ağrısı

• kas seğirmesi veya titremesi

12

• sersemlemiş hissetme

• titreme (sıklıkla ellerde titreklik)

• uyuma zorluğu (insomnia)

• eller veya bileklerde şişlik

Yaygın :

• hazımsızlık

• kabızlık

• leke ve sivilceyi içeren deri döküntüsü

• cilt kızarması

• ateş

• burun tıkanıklığı veya burun akıntısı

• gergin ve ağrılı kaslar

• kaslarda veya ellerde veya ayaklarda ağrı

• kırmızı kan hücresi sayısında azalma (anemi)

• kandaki kan pulcuğu sayısında azalma

• kandaki potasyum miktarında artma

• kalp ritminde değişiklikleri veya normalden daha hızlı kalp atışıÇok seyrek :

• hayatı tehdit edici olabilen ciddi kabartılı cilt durumları ortaya çıkabilir. Derinizde veyaağız içi, genital bölgeler veya göz kapaklarında gibi mukoz membranlarda oluşangenellikle kabarma ile ilişkili kızarıklık meydana gelebilir, ateş görülebilir.

• daha önceki Hepatit B enfeksiyonunun tekrarlaması

Granulamatoz polianjiitis veya Mikroskobik polianjiitisli çocuk veya ergenler

Genel olarak, çocuk ve ergen granulamatoz polianjiitis veya mikroskobik polianjiitis hastalarındaki yan etkiler, erişkin granulamatoz polianjiitis veya mikroskobik polianjiitishastaları iler benzer tiptedir. Görülen en yaygın yan etkiler; enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlarve mide bulantısıdır.

c) Pemfigus vulgaris için tedavi görüyorsanızÇok yaygın :

• İnfüzyon sırasında meydana gelme olasılığı en yüksek olan, ancak infüzyondan sonraki 24saat içinde de görülebilecek olan alerjik reaksiyonlar

• baş ağrısı

• göğüs enfeksiyonu gibi enfeksiyonlar

• uzun süreli depresyon

• saç dökülmesi

13

Yaygın :

• soğuk algınlığı, uçuk enfeksiyonları, göz enfeksiyonu, ağızda pamukçuk ve idrar yolu enfeksiyonları (idrar yaparken ağrı) gibi enfeksiyonlar

• sinirlilik ve depresyon gibi duygudurum bozuklukları

• kaşıntı, kurdeşen ve (iyi huylu) şişlikler gibi cilt bozuklukları

• yorgun veya sersemlemiş hissetmek

• ateş

• sırt veya eklem ağrısı

• karın ağrısı

• kaslarda ağrı

• normalden daha hızlı kalp atışı

RUXIENCE doktorunuz tarafından uygulanan laboratuvar testlerinde değişikliklere sebep olabilir.

Eğer diğer ilaçlarla beraber RUXIENCE kullanıyorsanız, yaşadığınız yan etkilerin bir kısmı diğer ilaca da bağlı olabilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. RUXIENCE'ın saklanması

RUXIENCE'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


Ürünü buzdolabında (2-8°C) saklayınız. Flakonları direkt güneş ışığından koruyunuz. Ürün dondurulmamalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki/flakondaki son kullanma tarihinden sonraRUXIENCE'ı kullanmayınız.


Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız RUXIENCE'ı şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

14

Ruhsat Sahibi:

Pfizer PFE İlaçları A.Ş. Şişli / İstanbul

Üretim yeri:Bu kullanma talimatı 23.08.2022 tarihinde onaylanmıştır.


15

İlaç Bilgileri

Ruxience 100 Mg/10 Ml I.v. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Konsantre

Etken Maddesi: Rituximab

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.