Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Onbrez Breezhaler 150 Mcg Inhaler Kapsül Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATI ONBREZ BREEZHALER 150 mcg İnhaler Kapsül

Yutulmaz. Kutudan çıkan cihaz (ONBREZ BREEZHALER) aracılığıyla ağızdan solunarak kullanılır.

Etkin madde:

Her kapsül 150 mikrogram indakaterole eşdeğer miktarda 194 mikrogram indakaterol maleat içerir. Her inhalasyonda ağızlıktan 120 mikrogram indakaterol dağılır.

Yardımcı maddeler:Kapsül dolumu:Boş kapsül kabuğu:Baskı mürekkebi:

Şellak (E904),siyah demir oksit (E172), n-bütil alkol, saf su, propilen glikol (E1520), susuz etanol, izopropilalkol, güçlü amonyak çözeltisi.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı doktorunuzakullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. ONBREZ BREEZHALER nedir ve ne için kullanılır?


2. ONBREZBREEZHALER'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. ONBREZ BREEZHALER nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. ONBREZBREEZHALER'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. ONBREZ BREEZHALER nedir ve ne için kullanılır?

ONBREZ BREEZHALER, solunum yollarını genişletici (bronkodilatör) ilaç grubundandır. Etkin madde olarak indakaterol içermektedir. Bu maddeyi içinize çektiğinizdeakciğerlerinizdeki küçük hava yollarının duvarlarındaki kasları gevşetir. Böylece solunumyollarınız açılır ve havanın girip çıkması kolaylaşır.

ONBREZ BREEZHALER, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) olarak adlandırılan bir akciğer hastalığı nedeniyle solunum güçlüğü yaşayan yetişkinlerde kullanılmaktadır. İlaç dahakolay nefes almanızı sağlar ve KOAH'nin etkilerini en aza indirir.

ONBREZ BREEZHALER 150 mikrogram kapsüller, şeffaf ve renksizdir. Kapsül gövdesindeki siyah çizginin üst kısmına siyah renkte ürün kodu “IDL 150”, alt kısmına ise yine siyah renkte

firma logosu ^ ^ basılmıştır.

ONBREZ BREEZHALER, 30 ya da 60'ar kapsüllük blister ambalajlarda bulunmaktadır.

1

Her kutunun içinde, ilacı içinize çekmenizi sağlayan cihaz (Onbrez Breezhaler) ile blisterler içinde bu cihaza yerleştirerek kullanacağınız, ilacı toz olarak içeren kapsüller bulunmaktadır.

Bu ilacı, sadece bu ambalajda bulunan ONBREZ BREEZHALER isimli cihaz (inhaler) ile kullanınız.

2. ONBREZ BREEZHALER'ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerONBREZ BREEZHALER'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer:

• Daha önce indakaterol, laktoz ya da bu ilacın içeriğindeki herhangi bir yardımcı maddeyekarşı ya da jelatine karşı olağan dışı ya da alerjik bir reaksiyon verdiyseniz

Eğer bunlardan herhangi birisi sizin için geçerliyse, ONBREZ BREEZHALER kullanmadan önce doktorunuza haber veriniz.

Eğer alerjik olabileceğinizi düşünüyorsanız, doktorunuza danışınız.

ONBREZ BREEZHALER'ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer:

• İlacı kullandıktan hemen sonra göğüste sıkışma, öksürük, hırıltılı solunum veya nefes almagüçlüğü hissederseniz, (bronkospazm belirtileri),

• Nefes alma ya da yutkunma güçlüğü, dil, dudaklar ve yüzde şişme, ürtiker (deri döküntüsü,kaşıntı ve kurdeşen) (alerjik reaksiyon işaretleri) yaşarsanız,

• Kalple ilgili sorununuz (çarpıntı, yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı) varsa,

• Epilepsiniz (sara) varsa,

• Tiroid bezi probleminiz varsa (tirotoksikozis),

• Kan potasyum düzeyiniz düşük ise,

• Diyabetiniz (şeker hastalığı) varsa,

• Akciğer hastalığınız için benzer ilaçlar kullanıyorsanız (bkz. Bölüm 'Diğer ilaçlar ilebirlikte kullanılması'),

• Astım hastası iseniz (bu durumda ONBREZ BREEZHALER kullanmamalısınız).

Uzun etkili beta agonist preparatlarına bağlı olarak nadiren, ciddi ve bazen ölümcül olabilen astım ile ilgili solunum problemleri meydana gelebilir.

ONBREZ BREEZHALER astım hastalığının tedavisi için önerilmez.

İnhale kortikosteroidlere ek olarak uzun etkili beta agonist kullanan pediyatrik ve adölesan hastalarda, her iki ilaca uyumu garanti altına almak için, hem inhale kortikosteroid hem de uzunetkili beta agonist içeren bir kombinasyon preparatı kullanılması önerilir.

KOAH semptomlarınız (nefes darlığı, hırıltı, öksürük) düzelmezse veya kötüleşirse

derhal doktorunuza bildiriniz

.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahil olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

2

ONBREZ BREEZHALER'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması:

ONBREZ BREEZHALER'ı yiyecek ya da içecek tüketiminden önce veya sonra inhalasyon yoluyla kullanabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız ONBREZ BREEZHALER kullanmayınız. Hamile olma olasılığınız varsa ya da hamile kalmayı planlıyorsanız hemen doktorunuzubilgilendirmeniz önemlidir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Doktorunuz ONBREZ BREEZHALER'ı kullanıp kullanamayacağınız konusunu sizinle konuşacaktır. Emzirmesırasında ONBREZ BREEZHALER tedavisi tavsiye edilmemektedir.

Araç ve makine kullanımı

ONBREZ'in araç ve makine kullanımı üzerine hiçbir etkisi yoktur ya da ihmal edilebilir bir etkisi vardır.

ONBREZ BREEZHALER'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

ONBREZ laktoz (süt şekeri) içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı duyarlılığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzlatemasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Aşağıdaki ilaçlardan birini alıyorsanız, dozu değiştirmeniz ve/veya başka önlemler almanız gerekebilir:

• ONBREZ BREEZHALER'a benzeyen, solunum problemleri için kullanılan ilaçlar (yanetkilerin meydana gelme olasılığı artabilir) (örn. salmeterol ve formoterol).

• Yüksek kan basıncı ya da diğer kalp problemlerinin (örn., propranolol) ya da glokom (göztansiyonu) olarak adlandırılan göz probleminin tedavisinde kullanılan ve beta blokörlerolarak adlandırılan ilaçlar (örn. timolol içeren göz damlaları),

• Depresyon tedavisi için ilaç kullanıyorsanız (örn. trisiklik antidepresanlar, monoaminoksidaz inhibitörleri)

• Akciğer hastalığınız için kullanılan ONBREZ BREEZHALER ile aynı sınıftan ilaçlar(bunların kullanılması olası yan etkilerin riskini artırabilir).

• Kanda potasyum düzeyini düşüren ilaçlar. Bunlar aşağıdakileri kapsamaktadır:

o steroidler (yaygın olarak bilinen adıyla kortizonlar örn. prednizolon) o yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılan hidroklorotiyazid gibi diüretikler ('idrarsöktürücüler' olarak da bilinir),o teofilin gibi solunum problemlerinde kullanılan ilaçlar

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınızsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


3

3. ONBREZ BREEZHALER nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Olağan doz her gün bir kapsül içeriğinin inhale edilmesidir (1 kapsül = 1 inhalasyon). Doktorunuz, durumunuza ve ilaca nasıl yanıt verdiğinize bağlı olarak tedaviniz için 150mikrogram ya da 300 mikrogram kapsülü kullanacağınızı söyleyecektir. Doktorunuzunsöylediğinden daha fazla ilaç kullanmayınız.

İnhalasyon cihazınızın etkisi 24 saat süreceğinden her gün aynı saatte kullanın. Bu uygulama, vücudunuzda gündüz ve gece boyunca daha kolay nefes almanıza yardımcı olacak yeterlimiktarda ilacın mevcut olmasını sağlayacaktır. Ayrıca ilacı kullanmayı hatırlamanıza dayardımcı olacaktır.

Bu kutuda bir inhalasyon cihazı ve inhalasyon tozu formunda ilaç içeren kapsüller (blisterler içinde) bulacaksınız. İnhalasyon cihazı Onbrez Breezhaler, kapsül içinde bulunan ilacı inhaleetmenizi (içinize çekmenizi) sağlamaktadır.

Kapsülleri sadece bu kutu içinde bulunan inhalasyon cihazı ile birlikte kullanın (Onbrez Breezhaler). Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazını başka bir kapsül ilacı almak içinkullanmayın. Kapsüllerin kullanılacağı zamana kadar blisterin içinde kalması gerekmektedir.

Yeni bir kutuya başladığınızda, kutu içinde bulunan yeni inhalasyon cihazı Onbrez Breezhaler'ı kullanın. Her yeni kutu içinde bir inhalasyon cihazı yer aldığından kutu içindeki kapsüllerbittiğinde o kutunun içinden çıkan cihazı atınız. ONBREZ BREEZHALER kapsülleriniyutmayınız.

ONBREZ BREEZHALER'ı her zaman doktorunuzun talimatları doğrultusunda kullanınız. Nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz doktorunuza başvurmalısınız.

Uygulama yolu ve metodu:

Kullanma talimatının 'ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsüllerinin Kullanımına İlişkin Talimatlar' bölümü, ONBREZ BREEZHALER'ı nasıl kullanacağınızı ve inhalerin bakımınıaçıklamaktadır. Lütfen dikkatli okuyunuz ve bu talimata uyunuz.

Sorunuz varsa doktorunuz veya eczacınıza sorunuz.

Değişik yaş grupları Çocuklarda kullanım:

18 yaş altındaki çocuklarda ve ergenlerde ONBREZ BREEZHALER kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda kullanım:

Yaşlı hastalarda doz ayarlamasına gerek bulunmamaktadır

Özel kullanım durumları:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği :

Hafif ila orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda ve böbrek yetmezliğinde doz ayarlamasına gerek bulunmamaktadır. Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda ONBREZBREEZHALER kullanımı ile ilgili veri mevcut değildir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

4

Doktorunuz ONBREZ BREEZHALER ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz, çünkü istenen sonucu alamazsınız. KOAH uzun vadeli birhastalıktır ve ONBREZ BREEZHALER'ı yalnızca solunum problemleriniz olduğunda ya daKOAH'ın diğer semptomları ortaya çıktığında değil, her gün kullanmanız gerekmektedir.

Eğer ONBREZ BREEZHALER 'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla ONBREZ BREEZHALER kullandıysanız:

ONBREZ BREEZHALER dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız veya bir başkası sizin ilacınızı kullanmışsa, hemen doktorunuza bildiriniz ve/veya size en yakınhastanenin acil servisine başvurunuz. ONBREZ BREEZHALER paketini gösteriniz. Tıbbimüdahale gerekebilir. Kalbinizin normalden daha hızlı attığını fark edebilir veya baş ağrınızolabilir, uykulu hissedebilirsiniz, mide bulantısı hissedebilirsiniz veya kusmanız gerekebilir.

ONBREZ BREEZHALER'ı kullanmayı unutursanız:

ONBREZ BREEZHALER'ı her gün aynı saatte inhale etmeniz, gündüz ve gece boyunca hastalık belirtilerinin en aza inmesine yardımcı olacaktır. İlacı kullanmayı hatırlamanıza dayardımcı olacaktır. Eğer ONBREZ BREEZHALER'ı almayı unutursanız bu dozu, bir sonrakiolağan saatinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.ONBREZ BREEZHALER ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

ONBREZ BREEZHALER ile tedavinizi durdurmak hastalığınızın kötüleşmesine neden olabilir. Doktorunuz size söylemedikçe ilacınızı almayı bırakmayın.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, ONBREZ BREEZHALER'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek

Çok seyrek Sıklığı bilinmeyen

:10 hastanın en az 1'inde görülebilir.
:10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazlagörülebilir.

:1.000 hastanın birinden az görülebilir fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

:10.000 hastanın birinden az görülebilir.

:Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Aşağıdakilerden biri olursa ONBREZ BREEZHALER'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz ve/veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz.

• Ezici göğüs ağrınız varsa (yaygın).

• Kanınızda şeker düzeyi yükselirse (diyabet). Yorgun, çok susamış ve aç (kilo almadan)hissedersiniz ve normalden daha fazla idrar yaparsınız (yaygın olmayan).

• Düzensiz kalp atışınız varsa (yaygın olmayan).

• Döküntü, kaşıntı, kurdeşen, nefes alma veya yutma güçlüğü, baş dönmesi gibi alerjikreaksiyon belirtileri yaşarsanız (yaygın olmayan).

• Hırıltı veya öksürüğün eşlik ettiği nefes alma güçlüğü çekerseniz (yaygın olmayan).

5

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Diğer yan etkiler:Yaygın:

• Üst solunum yolu enfeksiyonları boğaz ağrısına yol açabilecek gırtlak tahrişi

• Ateş ile birlikte veya ateş olmadan baş ağrısı,

• Baş dönmesi,

• Yanaklarda ya da alında basınç ya da ağrı hissi (sinüslerde iltihap),

• Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma,

• Öksürük,

• Boğaz ağrısı,

• Kas spazmı,

• Eller, ayak bilekleri ya da ayaklarda şişme (ödem),

• Göğüste rahatsızlık hissi (kalple bağlantılı olmayan),

• Çarpıntı.

Yaygın olmayan:

• Nefes alma ya da yutkunma güçlüğü, dil, dudaklar ve yüzde şişme, ürtiker, deridöküntüsü gibi aşırı duyarlılık reaksiyonu işaretleri,

• Hırıltı ve öksürük ile birlikte nefes alma güçlüğü gibi paradoksal bronkospazmbelirtileri,

• Düzensiz kalp atışı,

• Baskı tarzında göğüs ağrısı (kalp problemleri),

• Kaslarda, kemiklerde ya da eklemlerde ağrı (kas-iskelet ağrısı),

• Kaslarda ağrı (miyalji),

• Kaşıntı/döküntü,

• Karıncalanma ya da uyuşma.,

• Bronşitte olduğu gibi solunum güçlüğü,

• Aşırı susama, normalden daha fazla idrara çıkma, kilo kaybı ile seyreden iştah artışı,yorgunluk, yüksek kan şekeri düzeyi (bunlar diyabet isimli hastalığın belirtileridir).

Bazı hastalarda nadiren ilacı inhale ettikten kısa bir süre sonra öksürük gözlenir. Öksürük KOAH'ta gözlenen yaygın bir şikayettir. Eğer ilaç inhalasyonundan kısa süre sonraöksürürseniz endişelenmeyin. Kapsülün boş olup olmadığını ve tam doz alıp almadığınızıgörmek için inhalasyon cihazını kontrol edin. Eğer kapsül boşsa endişelenmenize gerek yoktur,tam dozu almış bulunmaktasınız. Eğer kapsül boş değilse, talimatlara uygun olarak yenideninhalasyon yapın.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz .


Yan etkilerin raporlanması


Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi”ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirebileceğinizgibi, 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.

6

ONBREZ BREEZHALER'ın saklanması

5.

ONBREZ BREEZHALER 'ıçocuklarıngöremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


ONBREZ BREEZHALER, 30°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Nemden korumak için orijinal ambalajı içinde saklayın ve yalnızca kullanımdan hemen önce çıkarın.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanım tarihinden sonra ONBREZ BREEZHALER'ıkullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz ONBREZ BREEZHALER'ı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Ruhsat sahibi:Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Kavacık/Beykoz/İstanbul

Üretim yeri:Novartis Pharma Stein AG,

Schauffhauserstrasse 4332, Stein, İsviçre

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


7

ONBREZ BREEZHALER İNHALER KAPSÜLLERİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN TALİMATLAR

Kullanma talimatının bu bölümünde, ONBREZ BREEZHALER'ı nasıl kullanacağınız ve cihaz bakımı konusunda bilgi verilmektedir. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve talimatları takip ediniz.

-Yalnızca bu kutu içinde bulunan Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazını kullanın.

ONBREZ BREEZHALER kapsüllerini başka bir inhalasyon cihazı ile birlikte kullanmayın ya da Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazını başka bir kapsül ilacı almak için kullanmayın.

- Yeni bir kutuya başladığınızda, paket içinde bulunan yeni Onbrez Breezhaler'ı kullanın.

- Her yeni kutu içinde bir inhalasyon cihazı yer aldığından kutu içindeki kapsüller bittiğindeo kutunun içinden çıkan cihazı atınız.

-Kapsülleri yutmayın.ONBREZ BREEZHALER paketi:

Her bir ONBREZ BREEZHALER paketi şunları içermektedir:

- bir Breezhaler inhalasyon cihazı

- inhalasyon cihazında kullanılacak ONBREZ BREEZHALER kapsülleri içeren bir ya dadaha fazla blister şerit

Breezhaler inhalasyon cihazı, ONBREZ BREEZHALER kapsüllerinin içerisinde yer alan ilacı inhalasyon yoluyla almanızı sağlamaktadır.

Ağızlık

Taban

Kapsül haznesi

İnhalasyon cihazı (Onbrez Breezhaler)

Breezhaler blisterleri

İnhalasyon cihazının (Breezhaler) iç görünümü


8

ONBREZ BREEZHALER inhalasyon cihazınızı nasıl kullanacaksınız?

Onbrez Breezhaler'ı kullanmadan önce lütfen Kullanma Talimatlarının tamamını okuyun.

Takın


Delin ve bırakın




Kapsülün boş olup olmadığını kontroledin


Adım 1a:

Kapağı çekerekçıkarın

Adım 3 a:

Tamamen nefes verin

İnhalerin içine doğru üflemeyin.



Adım 2a:

Kapsülü bir kez delin

İnhaleri dik tutun. Her iki yan düğmeyeaynı anda sıkıcabasarak kapsülüdelin.

Kapsülün boş olup olmadığını kontroledin

Kapsülde toz kalıp kalmadığını görmekiçin inhaleri açın.

9


Adım 1b:

İnhaleri açın



Adım 1c:

Kapsülü çıkarın

Blisterden bir kapsül çıkarın.

Kapsülü yutmayın.


Nefesinizi tutun

Nefesinizi 5 saniyeye kadar tutun.

10


Adım 3b:

İlacı derin bir nefesle içinize çekin

İnhaleri resimde gösterildiği gibitutun.
Ağızlığı ağzınıza yerleştirin vedudaklarınızıetrafına sıkıcakapatın.

Yan düğmelere basmayın

.Olabildiğince hızlıve derin nefes alın.Nefesinizi çektiğinizsırada bir vızıltı sesiduyacaksınız.
Nefes alırken ilacın tadını alabilirsiniz.


Kapsülde toz kalmışsa:

• İnhaleri kapatın.

• 3a ila 3carasındakiadımlarıtekrarlayın.


Toz kalmış Boş



Boş kapsülü çıkarın

Boş kapsülü evsel atıklarınıza koyun.İnhaleri kapatın vekapağı takın.


Adım 1d:

Kapsül yerleştirin

Asla doğrudan ağızlığa bir kapsülyerleştirmeyin.



İnhaleri kapatın


Önemli bilgiler

• Onbrez Breezhalerkapsülleri herzaman blister karttasaklanmalı veyalnızca

kullanımdan hemen önce çıkarılmalıdır.

• Kapsülü yutmayın.

• Onbrez Breezhalerkapsüllerini başkaherhangi bir inhalerile kullanmayın.

• Onbrez Breezhalerinhaleri başka birkapsül ilacı almakiçin kullanmayın.

• Kapsülü aslaağzınıza veyainhalerin ağızlığınayerleştirmeyin.

• Yan düğmelerebirden fazlabasmayın.

• Ağızlığın içineüflemeyin.

• Ağızlıktan nefesalırken yandüğmelerebasmayın.

• Kapsülleri ıslakellerle tutmayın.

• İnhalerinizi aslasuyla yıkamayın.


Onbrez Breezhaler İnhaler paketiniz şunları içerir:

• Bir adet Onbrez Breezhaler inhaler

• Her biri inhalatörde kullanılacak 6 veya10 Onbrez Breezhaler kapsülü içeren birveya daha fazla blister kart


Ağızlık


BlisterBlister kart


11

Sıkça Sorulan Sorular

Teneffüs ettiğimde solunum cihazıneden sesçıkarmadı?İnhalerin

temizlenmesi

Toz kalıntılarını gidermek içinağızlığın içini vedışını temiz, kuru, tüybırakmayan bir bezlesilin. İnhaleri kurututun. Solunumcihazınızı asla suylayıkamayın.


Kapsül, kapsül haznesine sıkışmışolabilir. Böyle birdurumda, inhalerintabanına hafifçevurarak kapsülüdikkatlice gevşetin. 3 aila 3 c arasındakiadımları tekrarlayarakilacı tekrar soluyun.

Kapsülün içinde toz kalırsa neyapmalıyım?

İlacınızdan yeterince almadınız. İnhalerikapatın ve 3a ila 3carasındaki adımlarıtekrarlayın.

Teneffüs ettikten sonra öksürdüm - buönemli mi?

Bu olabilir. Kapsül boş olduğu süreceilacınızdan yeterincealdınız.

Kapsülün küçük parçalarını dilimdehissettim - bu önemlimi?

Bu olabilir. Zararlı değildir. Kapsülbirden fazla delinirsekapsülün küçükparçalara ayrılmaşansı artacaktır.

İnhalerin

kullanımdan sonra atılması

Her inhaler, tüm kapsüller
kullanıldıktan sonra atılmalıdır. Eczacınızaartık gerekli olmayanilaçları ve inhalerlerinasıl atacağınızısorun.

UNUTMAYIN:-ONBREZ BREEZHALER kapsüllerini yutmayın.

-Kapsülleri yalnızca bu kutu içinde bulunan Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazı ilekullanın.

- ONBREZ BREEZHALER kapsülleri blister içinde saklanmalı ve yalnızca kullanımdanhemen önce çıkarılmalıdır.

- Bir ONBREZ BREEZHALER kapsülünü kesinlikle doğrudan Onbrez Breezhalerinhalasyon cihazının ağızlığına yerleştirmeyin.

12

-Yandaki düğmelere birden fazla defa basmayın.

- Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazının ağızlığının içine üflemeyin.

- İnhalasyondan önce yandaki düğmeleri serbest bırakın. İlacı içinize çektiğiniz sıradadüğmeler basılı olmamalıdır.

- Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazını su ile yıkamayın. Cihazı kuru tutun. Bkz.“İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?”.

- ONBREZ Breezhaler inhalasyon cihazını parçalara ayırmayın.

- Her yeni ONBREZ BREEZHALER ilaç kutusundan çıkan yeni Onbrez Breezhalerinhalasyon cihazını kullanın. Her kutu içeriği bittiğinde o kutudan çıkan cihazı atın.

- Kapsülleri Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazı içinde saklamayın.

- Onbrez Breezhaler inhalasyon cihazını ve ONBREZ BREEZHALER kapsüllerini kuru biryerde saklayın.

İlave bilgiler:

Nadiren kapsülün küçük parçacıkları eleği geçerek ağzınıza gelebilir. Bu durumda parçacıkları dilinizin üzerinde hissedebilirsiniz. Bu parçacıkların yutulması ya da solunması zararlı değildir.Eğer kapsül birden çok kez delinirse (bkz. 6. Adım) kapsülün parçalanma şansı artacaktır.

İnhalasyon cihazı nasıl temizlenir?

İnhalasyon cihazını haftada bir kere temizleyin.

- Geriye kalan tozları uzaklaştırmak için ağızlığın içini ve dışını, temiz, kuru ve havsız birbezle silin.

- İnhalasyon cihazını su ile yıkamayın. Kuru tutun.

- İnhalasyon cihazını parçalara ayırmayın.

13

İlaç Bilgileri

Onbrez Breezhaler 150 Mcg Inhaler Kapsül

Etken Maddesi: Indakaterol Maleat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.