Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Norlevo 1.5 Mg Tablet Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATINORLEVO 1.5 mg tablet Ağızdan alınır.

• Etkin madde:

Bir tablette 1,5 mg levonorgestrel.

• Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (sığır sütü), mısır nişastası, povidon, kolloidal susuzsilika, magnezyum stearat.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksekveya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. NORLEVO nedir ve ne için kullanılır?


2. NORLEVO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. NORLEVO nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. NORLEVO'nun saklanması


6. Ek bilgilerBaşlıkları yer almaktadır.1.NORLEVO nedir ve ne için kullanılır?

NORLEVO, “ertesi gün hapı” olarak da bilinen bir acil doğum kontrol hapıdır.

Acil doğum kontrol yöntemi, korunmasız bir cinsel ilişki sonrasında istenmeyen hamileliği önlemek için tasarlanmış bir doğum kontrol yöntemidir.

Her bir NORLEVO paketi bir yüzünde “NL 1.5” baskısı bulunan beyaz, yuvarlak, bikonveks bir adet tablet içerir. Her bir NORLEVO tablet etkin madde olarak 1,5 mg levonorgestrel içerir.

Bu hamile kalmayı önleyici yöntem, korunmasız cinsel ilişkiden sonra, 72 saatlik (3 gün) bir süreyi aşmaksızın, mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içinde kullanılmalıdır. NORLEVO,korunmasız cinsel ilişkiden sonra mümkün olduğunca erken alındığında daha etkilidir. NORLEVOancak korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde alındığında hamile kalmayı önleyebilir.

1 / 10

Eğer hamilelik durumu söz konusuysa NORLEVO etki etmeyecektir. NORLEVO alındıktan sonra korunmasız bir cinsel ilişkiye girilecek olursa NORLEVO hamile kalmayı engellemeyecektir.

Çalışmalarda NORLEVO'nun beklenen hamileliklerde %52-85 koruma sağladığı gösterilmiştir.

NORLEVO özellikle aşağıdaki durumlarda kullanılmalıdır:

• Hamileliği önleyici bir korunma yöntemi olmaksızın bir cinsel ilişkide bulunduysanız;

• Hamilelik önleyici (doğum kontrol) hapınızı zamanında almayı unuttuysanız;

• Partnerinizin kondomu (prezervatifi) yırtıldıysa, sıyrıldıysa veya uygunsuz bir şekildekullanıldıysa

• Rahim-içi aracınızın (spiralinizin) çıkmış olduğundan endişe duyuyorsanız;

• Vajinal diyafram veya gebelik önleyici bariyeriniz yerinden oynadıysa ya da onu erkençıkardıysanız;

• Geri çekme yönteminde başarısızlıktan endişeleniyorsanız veya ritm metodu (takvim yöntemi)kullanırken hamile kalabilecek bir dönemde cinsel ilişkide bulunduysanız;

• Tecavüz durumunda.

NORLEVO, yumurtalıklardan yumurta salımını engelleyerek etki gösterir. Döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesi sürecini durduramaz.

NORLEVO sadece bir acil doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmalı, düzenli bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır çünkü böyle bir kullanımda, düzenli olarak her gün alınan doğumkontrol hapından daha az etkilidir.

NORLEVO ilk adet kanamasından (menarştan) önce kullanıldığında etkili değildir.

2. NORLEVO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerNORLEVO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Levonorgestrele ya da NORLEVO'nun bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık (alerji) durumunuz söz konusuysa ve hamile iseniz bu ilacı kullanmayınız.

NORLEVO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz, NORLEVO kullanmanız tavsiye edilmez.

Eğer,

• Geçmişte bir dış (ektopik) gebeliğiniz (bebeğin rahim dışında bir bölgede geliştiğihamilelik) olduysa,

• Yumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca bir enfeksiyon varsa (salpinjit),

• İlaçların vücudunuzda emilimini bozan şiddetli bir sindirim sistemi hastalığınız varsa,

• Kanın damar içinde pıhtılaşmasına (tromboz) neden olabilecek kişisel ya da ailesel biröykünüz varsa

• Ciddi karaciğer işlev bozukluğunuz ya da ciddi barsak emilim sorununuz (Crohn hastalığıgibi) varsa

Daha önceki bir ektopik gebelik ya da yumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca enfeksiyon, yeni ektopik gebelik riskini artırır. Bu nedenle, daha önce bir ektopik gebeliğiniz olmuşsa ya da

2 / 10

yumurtalıktan rahminize uzanan kanal boyunca enfeksiyon geçirdiyseniz, NORLEVO almadan önce doktorunuza danışmaksınız.

Acil doğum kontrol yöntemi sadece zorunlu hallerde kullanılmalı ve düzenli bir hamilelik önleyici yöntemin yerini almamalıdır çünkü;

- Her zaman hamileliği önlemez.

- Düzenli kullanıldığı taktirde aşırı hormonal yük oluşturarak adet döngüsü bozukluğuna sebepolabilir.

Acil doğum kontrol yöntemi, oluşmuş bir hamileliği sonlandırmaz.


72 saatten daha uzun bir süre önce başka bir korunmasız cinsel ilişkiniz oldu ise, hamile kalma gerçekleşmiş olabilir. İkinci cinsel ilişkiden sonra NORLEVO ile tedavi bu durumda hamileliğiönlemede etkisiz kalabilir.

Bir adet periyodu sırasında NORLEVO'nun mükerrer kullanılması tavsiye edilmez, çünkü adet düzeninizi bozabilir.

NORLEVO, düzenli doğum kontrol yöntemi olarak işe yaramaz. Doktorunuz, size, hamile kalmanın önlenmesinde daha etkili olan uzun süreli doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgiverebilir.

Bu ilacı aldıktan sonra:


• Gelecek adet döngünüz beş günden daha fazla gecikirse ya da

• Beklenen adet döneminde bile anormal bir kanama olması halinde bir hamilelik testi yaparakhamilelik olasılığını dışlamak zorunludur.

Tüm kadınlarda, korunmasız bir cinsel birleşmeden sonra mümkün olan en kısa zamanda acil hamilelik önleyici ilaç kullanılması gerekir. Vücut ağırlığının veya vücut kitle indeksinin (VKİ)artmasıyla NORLEVO'nun etkinliğinin azaldığına işaret eden bazı bulgular vardır, fakat bu verilersınırlı ve yetersizdir. Bu nedenle, NORLEVO, vücut ağırlığına veya VKİ'ne bakılmaksızın tümkadınlar için tavsiye edilmektedir.

Acil doğum kontrol hapı almak ile ilgili herhangi bir endişeniz varsa, bu konuyu bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.

Cinsel ilişki sırasında prezervatif yırtıldıysa veya kaydıysa ya da prezervatif kullanmadıysanız, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa ya da HIV (AIDS) virüsüne yakalanmanız mümkün olabilir.NORLEVO cinsel yolla bulaşan bir hastalığa karşı sizi korumayacaktır. Böyle bir durumdan endişeduyuyorsanız, doktorunuza, hemşirenize, aile planlama kliniğinize veya eczacınıza danışınız.

Çocuklar ve Adölesanlar

NORLEVO ilk adet kanamasından (menarştan) önce kullanılmamalıdır.

NORLEVO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

NORLEVO'yu, aç ya da tok karnına alabilirsiniz.

3 / 10

Hamilelik

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya bir bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


NORLEVO, var olan hamileliği sonlandırmaz.

Hamileyseniz NORLEVO'yu kullanmamalısınız. NORLEVO kullandıktan sonra hamile kaldıysanız, doktorunuza görünmeniz önemlidir. NORLEVO'nun rahminizde gelişen bebeğe zararvereceği ile ilgili kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte, doktorunuz gebeliğin rahmin dışındagelişip gelişmediğini (ektopik gebelik) kontrol etmek isteyebilir. Bu özellikle NORLEVO'nunkullanılmasından sonra ciddi karın ağrısı görüldüğünde veya geçmişte bir ektopik gebelik öyküsüsöz konusu olduğunda, yumurta kanalı ameliyatı veya pelvis (leğen kemiği) bölgesindeki iltihaplıbir hastalık durumunda önem arz etmektedir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Etkin madde levonorgestrel anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle, tabletinizi emzirdikten sonra almanız ve tablet alımını takiben 8 saat boyunca bir göğüs pompası ile sütünüzü tahliye etmenizve levonorgestrel uygulamasını takiben emzirmekten en az 8 saat boyunca kaçınmanız önerilir. Buşekilde, tabletinizi bir sonraki emzirme öncesinde alabilir ve bebeğinizin anne sütü ile alacağı aktifmadde miktarını azaltabilirsiniz.

Araç ve makine kullanımı

NORLEVO'nun araç veya makine kullanımını etkilemesi olası değildir. Bununla birlikte, yorgunluk veya baş dönmesi hissederseniz, araç ya da makine kullanımından kaçınmalısınız.

NORLEVO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

NORLEVO laktoz monohidrat içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı duyarlılığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasageçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bazı ilaçlar NORLEVO'nun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Aşağıda belirtilen ilaçlardan herhangi birini son 4 hafta içerisinde kullandıysanız, NORLEVO sizin için uygun olmayabilir.Doktorunuz, sizin için hormonal olmayan başka bir acil doğum kontrol yöntemi reçete edebilir (ör:bakırlı spiral (Cu-RİA)). Şayet bu yöntem sizin için uygun değil ise veya kullanmaya uygundeğilseniz, hemen doktorunuza görününüz, bu durumda çift doz NORLEVO almanız gerekebilir.

- Barbitüratlar ve sara (epilepsi) hastalığı tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar (örneğin, primidon,fenitoin ve karbamazepin)

- Tüberküloz tedavisinde kullanılan ilaçlar (örneğin, rifampisin, rifabutin)

- HIV (AIDS) tedavisinde kullanılan ilaçlar (ritonavir, efavirenz)

4 / 10

- Mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar (griseofulvin)

- Sarı kantaron

(Hypericum perforatum)

içeren bitkisel ilaçlar

Sizin için uygun dozun belirlenebilmesi için ilave bir öneriye ihtiyaç duyarsanız doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

NORLEVO kullandıktan hemen sonra uygun bir doğum kontrol yöntemi hakkında tavsiye almak ve hamileliğin önlenmesi için doktorunuza danışınız (Daha geniş bilgi için bkz. Bölüm 3"NORLEVO nasıl kullanılır?"

NORLEVO,

- siklosporin (bağışıklık sistemini baskılamak için kullanılan bir ilaç) ve başka diğer ilaçların uygunşekilde etki gösterme yolunu değiştirebilir.

NORLEVO, ulipristal asetat (bir başka acil doğum kontrol yöntemi) içeren ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. NORLEVO nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

NORLEVO'yu daima tam olarak bu kullanma talimatında gösterildiği gibi veya doktorunuzun ya da eczacınızın size anlattığı gibi kullanınız. Emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınızadanışınız.

NORLEVO, hamile değilseniz veya , hamile kalmayı düşünmüyorsanız adet dönemi sırasında herhangi bir zamanda alınabilir.

Tableti çiğnemeyiniz, su ile bütün olarak yutunuz.

Korunmasız cinsel ilişkiden sonra,mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içinde

alınmalıdır. Tablet almayı geciktirmeyiniz. Korunmasız cinselilişkiden sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar iyi çalışır. NORLEVO, ancak korunmasız cinselilişkiden sonraki 72 saat içinde alırsanız hamile kalmanızı önleyebilir.

• NORLEVO'nun uygun etki göstermesine engel olabilecek ilaçlardan birisini kullanıyor iseniz(bkz. Bölüm 2 “NORLEVO'nun diğer ilaçlar ile kullanımı”) veya bu ilaçlardan birisini son 4hafta içinde kullandı iseniz NORLEVO'nun sizin için etkisi azalmış olabilir. Bu durumda,doktorunuz sizin için hormonal olmayan bir acil doğum kontrol yöntemi olan bakırlı spirali(Cu-RİA) önerebilir (reçete edebilir). Şayet bu yöntem sizin için uygun değil ise veyadoktorunuzu hemen görme şansınız yok ise, NORLEVO'dan iki doz kullanabilirsiniz.

• Halihazırda doğum kontrol hapı gibi bir düzenli korunma yöntemi kullanıyorsanız, bunudüzenli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Sonraki hapsız dönemde adet kanamanızolmaması durumunda, hamileliği dışlamak için bir hamilelik testi yaptırmalısınız.

5 / 10

Tableti aldıktan sonraki 3 saat içinde kusarsanız, hemen 1 tablet daha almalısınız.

NORLEVO kullanımından sonra, bir sonraki adet dönemine dek, bölgesel bir hamile kalmayı önleyici yöntem (kondom, spermisit (spermi öldüren ve bir tür doğum kontrol yöntemi olarakkullanılan kimyasal bir madde), servikal başlık (spermin rahme ulaşmasını önleyen bir doğumkontrol cihazı)) kullanılması önerilir. NORLEVO aldıktan sonra başka bir korunmasız cinsel ilişkigerçekleşirse (ve bu aynı adet döngüsü içindeyse), tabletler hamilelik önleyici etkilerinigöstermezler ve yine hamile kalma riski vardır.

NORLEVO kullanımı, düzenli olarak alınan hamileliği önleyici doğum kontrol haplarını kullanmaya devam etmek için bir engel oluşturmaz.

Doktorunuz, size, hamile kalmanızı engelleme konusunda daha etkili olan daha uzun süreli doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verecektir.

NORLEVO kullandıktan sonraki ilk adet döngünüz

NORLEVO kullandıktan sonraki adet kanamanız genelde normal miktarda ve beklenen gününde gerçekleşecektir. Bununla birlikte, bazen beklenen tarihten birkaç gün önce ya da sonra adetgörülmesi mümkündür.

Adet kanamanız 5 günden daha fazla bir süre gecikmişse ya da beklenenden daha az veya fazla miktarda ise ya da herhangi bir nedenle hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, hamilelik olasılığınıdışlamak için bir hamilelik testi yaptırmalısınız. NORLEVO'yu kullandıktan sonra hamilekalırsanız, bir doktora başvurmanız önem taşımaktadır.

Uygulama yolu ve metodu:

Ağız yoluyla kullanılır.

Tablet bir bardak suyla alınmalı ve çiğnenmemelidir.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Çocuklarda kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanımı:

Yaşlılarda kullanılmaz.

Özel kullanım durumları:

Böbrek yetmezliği:

Doz ayarlaması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer yetmezliğinde kullanımı önerilmez.

Eğer NORLEVO'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla NORLEVO kullandıysanız

6 / 10

Birkaç tabletin bir kerede alınması durumunda, herhangi bir ciddi yan etki rapor edilmemiş olmasına rağmen, kendinizi kötü hissedebilirsiniz ya da gerçekten hastalanabilirsiniz(kusabilirsiniz) ya da vajinal kanamanız olabilir. Özellikle kusarsanız tablet olması gerektiğişekilde çalışmıyor olabileceğinden, eczacınıza, doktorunuza, hemşirenize veya aile planlamakliniğinize öneride bulunması için danışmalısınız.

NORLEVO'yu kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.NORLEVO'yu kullanmayı unutursanız

Bir dozun unutulması durumunda, NORLEVO'nun etkinliği garanti değildir.

NORLEVO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

NORLEVO tedavisi sonlandırıldığında, herhangi bir olumsuz etki oluşması beklenmez.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, NORLEVO'nun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın :10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan:100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek :10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor :Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıda belirtilen yan etkiler görülmüştür:

Çok yaygın:

• Baş dönmesi, baş ağrısı

• Bulantı, karın ağrısı

• Memelerde hassasiyet, adet gecikmesi, şiddetli adet, kanama, rahimde ağrı

• Yorgunluk

Yaygın:

• İshal, kusma

• Ağrılı adet kanaması

Bilinmiyor:

• Pazarlama sonrası dönemde tromboembolik olaylar (kanın damar içinde pıhtılaşması) bildirilmiştir

7 / 10

Aşağıdakilerden biri olursa, NORLEVO'yu kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Boğaz ve yüzde şişme ve deri döküntüleri gibi alerjik reaksiyonlar Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NORLEVO'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri

www.titck.gov.tr

sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 31400 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'nebildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliğihakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. NORLEVO'nun saklanması

NORLEVO 'yu çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


25°C altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklanmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NORLEVO 'yu kullanmayınız. Son kullanma tarihi, o ayın son gününü ifade eder.


Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz NORLEVO'yu kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi:


Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Reşitpaşa Mahallesi, Eski Büyükdere Caddesi No:4 34467 Maslak /Sarıyer/ İstanbul

Üretim Yeri:


CENEXI

17 Rue de Pontoise 95520 Osny - FRANSA

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


8 / 10

6. Ek bilgiler• Adet döngüsü ve gebelik önleme hakkında bazı bilgilerAdet döngüsü:

Adet döngüsü, iki adet dönemi arasındaki süredir. Uzunluğu bir kadından diğerine değişmekle birlikte, normalde bu süre 28 gündür.

Bir kadın hamile kalmadığında normal olarak adetini görür.

Döllenme:

Adet döngüsünün ortasında, 2 yumurtalıktan biri tarafından bir yumurta (ovum) atılır (bu an “yumurtlama = ovülasyon” olarak adlandırılır). Genellikle ovülasyon, adet döngüsünün ortasındagerçekleşir, ancak döngü sırasında herhangi bir anda da oluşabilir.

Sperm hücreleri (erkek üreme hücreleri), salıverildiği sırada ovumun yakınında ise, döllenme (fertilizasyon = bir embriyo oluşturmak için sperm hücresinin ovum hücresi ile kaynaşması)gerçekleşebilir.

Birkaç gün sonra döllenmiş yumurta rahim içine yerleşir ve gebelik başlar.

Hamile kalmayı önleme:

Hamilelik önleyici yöntemler şunları önlemeyi amaçlar:

- Ovülasyon: doğum kontrol hapları (gebelik önleyici haplar),

- Döllenme: kondom (prezervatif),

- Rahime yerleşme (implantasyon): rahim içi araç (spiral)

Acil doğum kontrol hapı:

Acil doğum kontrol hapı, cinsel ilişkiden sonra ovülasyonu bloke ederek veya implantasyonu önleyerek etki gösterir. İmplantasyon bir kez başladıktan sonra, acil doğum kontrol yöntemi artıketkili değildir.

Hamilelik önleyici bir yöntem kullanılmaksızın bir cinsel ilişki olursa, hamilelik olasılığı dışlanamaz.

NORLEVO'yu aldıysanız, ancak düzenli bir hamilelik önleyici yöntem kullanmıyorsanız, size uygun hamilelik önleyici bir yöntem hakkında tavsiye almak için, hekiminize veya aile planlamakliniğinize başvurmanızı öneririz.

• Cinsel yolla bulaşan hastalık geçiş riski hakkında öneri

Cinsel ilişki sırasında korunmadıysanız, özellikle partnerinizin cinsel geçmişini bilmiyorsanız veya birden fazla sayıda partneriniz varsa, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma riskiniz olabilir.Eğer bu konuda bir sorunuz varsa lütfen eczacınıza, hekiminize veya aile planlama kliniğinizedanışınız.

9 / 10

• Dış gebelik: Rahminizin dışında, genellikle yumurtalıktan rahminize uzanan kanallardan biriiçinde gelişen bir hamilelik. Bu hamileliğin belirtileri arasında inatçı karın ağrısı, kaçırılan adetdönemleri, vajinal kanama, hamilelik belirtileri (mide bulantısı, meme hassasiyeti) sayılabilir.Bu semptomları yaşarsanız, derhal doktorunuzla görüşünüz.

• Salpinjit: Yumurtalıktan rahminize uzanan kanalların enfeksiyonu. Belirtileri arasında karınağrısı, ateş ve ağır vajinal akıntı sayılabilir.

10 / 10

İlaç Bilgileri

Norlevo 1.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Levonorgestrel

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Norlevo 1.5 Mg Tablet - KUB
  • Norlevo 1.5 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Norlevo 1,5 Mg 1 Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.