Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Duaklir Genuair 340 Mikrogram/12 Mikrogram İnhalasyon Tozu Kullanma Talimatı

KULLANMA TALİMATISolunum yoluyla kullanılır.DUAKLİR GENUAİR 340 mikrogram/12 mikrogram inhalasyon tozu

Etkin madde:

Her doz (ağızlıktan çıkan doz), 340 mikrogram aklidinyuma eşdeğer 396 mikrogram aklidinyum bromür ve 11,8 mikrogram formoterol fumarat dihidrat içerir.

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (sığır sütü kaynaklı)

VBu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yanetkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


• Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


• Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


• Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza builacı kullandığınızı söyleyiniz.


• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.Bu Kullanma Talimatında:

1. DUAKLİR GENUAİR nedir ve ne için kullanılır?


2. DUAKLİR GENUAİR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


3. DUAKLİR GENUAİR nasıl kullanılır?


4. Olası yan etkiler nelerdir?


5. DUAKLİR GENUAİR'ın saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. DUAKLİR GENUAİR nedir ve ne için kullanılır?DUAKLİR GENUAİR nedir

DUAKLİR GENUAİR inhalasyon yoluyla kullanılan bir ilaçtır. DUAKLİR GENUAİR bir doz göstergesi ve turuncu bir dozaj düğmesi olan beyaz bir inhalatörde bulunan beyaz veya beyazayakın tozdur.

Genuair inhalatör, dahili bir doz göstergesi ve turuncu bir dozaj düğmesine sahip beyaz renkli bir cihazdır. Ağızlık çıkarılabilir turuncu koruyucu bir kapak ile kapatılmıştır. İnhalatör cihazı,mukavva bir kartona yerleştirilmiş kurutucu bir kese içeren koruyucu bir alüminyum laminatkese içinde kapalı olarak temin edilir.

Bu ilaç aklidinyum ve formoterol fumarat dihidrat olarak adlandırılan iki etkin madde içerir. Her ikisi de bronkodilatörler adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Bronkodilatörler, solunumyollarınızdaki kasları gevşetir, bu da solunum yollarının daha geniş açılmasını sağlar ve daha

1 / 14

kolay nefes almanıza yardımcı olur. Genuair inhalatör, etkin maddeleri soluduğunuzda doğrudan akciğerlerinize iletir.

DUAKLİR GENUAİR ne için kullanılır

DUAKLİR GENUAİR akciğerlerdeki solunum yollarının ve solunum keselerinin zarar gördüğü veya tıkandığı kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak adlandırılan akciğerhastalığı nedeniyle solunum güçlüğü çeken yetişkin hastalar için kullanılır. Solunum yollarınıaçarak nefes darlığı gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olur. DUAKLİR GENUAİR'indüzenli kullanımı KOAH'ın günlük yaşamınızdaki etkilerini en aza indirmeye yardımcıolacaktır.

2. DUAKLİR GENUAİR kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

DUAKLİR GENUAİR'ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

- Aklidinyum, formoterol fumarat dihidrat veya bu ilacın yardımcı maddesi laktozaalerjiniz varsa (bölüm 2'de ''DUAKLİR GENUAİR'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcımaddeler hakkında önemli bilgiler' başlığı altına bakınız).

DUAKLİR GENUAİR'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer aşağıdaki koşullardan/belirtilerden herhangi birine sahipseniz, DUAKLİR GENUAİR'i kullanmadan önce doktorunuz, eczacınız veya hemşirenizle konuşunuz,

- Astımınız varsa. Bu ilaç astım tedavisinde kullanılmamalıdır.

- Kalp probleminiz varsa.

- Epilepsiniz varsa.

- Tiroid bezi problemleriniz varsa (tirotoksikoz).

- Adrenal bezlerinizden birinde tümör varsa (feokromositoma).

- İdrar yapma zorluğu çekiyorsanız veya büyümüş prostat nedeniyle sorunlar yaşıyorsanız.

- Göze yüksek basınç uygulayan dar açılı glokom adı verilen bir göz hastalığınız varsa.

DUAKLİR GENUAİR'i aşağıdaki durumlarda kullanmayı bırakınız ve derhal tıbbi yardım alınız:

- Ani solunum veya yutma güçlüğü yaşıyorsanız, dil, boğaz, dudak veya yüzünüzde şişmeveya derinizde kızarıklık ve/veya kaşıntı varsa. Bunlar alerjik reaksiyonun belirtileriolabilir.

- İlacı kullandıktan hemen sonra göğsünüzde ani bir sıkışma, öksürme, hırıltı solunumvarsa veya nefes darlığı yaşadıysanız. Bunlar, bir bronkodilatörle tedavinin hemenardından solunum kaslarının aşırı ve uzun süreli bir kasılması olan “paradoksalbronkospazm” olarak adlandırılan bir durumun belirtileri olabilir.

DUAKLİR GENUAİR, KOAH için idame (uzun süreli) tedavisi olarak kullanılmaktadır. Bu ilacı ani bir nefes darlığı ya da hırıltı solunum nöbetini tedavi etmek için kullanmamalısınız.

Eğer normal KOAH semptomlarınız (nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürük), DUAKLİR GENUAİR'i kullanırken iyileşmez veya daha da kötüye giderse, DUAKLİR GENUAİR'ikullanmaya devam etmelisiniz, ancak başka bir ilaca ihtiyaç duyabileceğinizden dolayıdoktorunuzu mümkün olan en kısa sürede görmelisiniz.

2 / 14

Işıkların veya renkli görüntülerin etrafında ışık halkaları görüyorsanız, göz ağrınız veya rahatsızlığınız varsa ya da geçici görme bulanıklığı yaşıyorsanız, mümkün olan en kısa süredetavsiye için doktorunuzu görmelisiniz.

DUAKLİR GENUAİR gibi ilaçlarla ağız kuruluğu gözlemlenmiştir. Uzun vadede, ağız kuruluğu diş çürümesine neden olabilir, bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmek önemlidir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

DUAKLİR GENUAİR 'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

DUAKLİR GENUAİR'i yiyecek veya içeceklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileysenizdoktorunuz size kullanmanızı söylemediği sürece DUAKLİR GENUAİR kullanmamalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


Emziriyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Emziriyorsanız doktorunuz size kullanmanızı söylemediği sürece DUAKLİR GENUAİR kullanmamalısınız.

Araç ve makine kullanımı

DUAKLİR GENUAİR'in araç ve makine kullanma yeteneğinizi etkilemesi muhtemel değildir. Bu ilaç bazı hastalarda bulanık görmeye veya baş dönmesine neden olabilir. Bu yan etkilerinherhangi birinden etkilenirseniz, baş ağrısı geçinceye veya görmeniz normale dönünceye kadararaç veya makine kullanmayınız.

DUAKLİR GENUAİR'ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka bir ilaç alıyorsanız, yakın zamanda aldıysanız veya alabilme olasılığınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz. DUAKLİR GENUAİR'i başka ilaçlarla birliktekullanırsanız, DUAKLİR GENUAİR'in veya diğer ilaçların etkisi değişebilir.

Eğer aşağıdaki ilaçları alıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz:

3 / 14

- Solunum güçlüğünü tedavi etmek için DUAKLİR GENUAİR'e benzer olabilecek ilaçlar.

- Kanınızdaki potasyum miktarını düşüren ilaçlar. Bunlar aşağıdakileri içerir:

o Ağız yoluyla aldığınız kortikosteroidler (prednisolon gibi), o Diüretikler (furosemid veya hidroklorotiyazid gibi),

o Solunum koşullarını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar (teofilin gibi).

- Yüksek tansiyon veya diğer kalp problemlerini tedavi etmek (atenolol veya propranololgibi) veya glokomu tedavi etmek (timolol gibi) için kullanılabilecek beta bloker adı verilenilaçlar.

- Kalbin elektriksel aktivitesinde QT aralığı uzaması olarak bilinen bir elektro-kardiyogramda gözlemlenen bir değişime neden olabilen ilaçlar. Bunlar, aşağıdakirahatsızlıkların tedavisi için kullanılan ilaçları içerir:

o Depresyon (örneğin monoamin oksidaz inhibitörleri veya trisiklik antidepresanlar), o Bakteriyel enfeksiyonlar (eritromisin, klaritromisin, telitromisin gibi),o Alerjik reaksiyonlar (anti-histaminler).

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkına bilgi veriniz.3. DUAKLİR GENUAİR nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Bu ilacı daima doktorunuzun veya eczacınızın aynen size söylediği şekilde kullanınız. Emin değilseniz doktorunuzdan veya eczacınızdan kontrol ediniz.

Önerilen doz sabah ve akşam günde iki kez bir inhalasyondur.

DUAKLİR GENUAİR'in etkileri 12 saat sürmektedir, bu nedenle DUAKLİR GENUAİR inhalatörünüzü her sabah ve her akşam aynı saatlerde kullanmaya çalışınız. Bu, gündüz ve geceboyunca daha kolay nefes almanıza yardımcı olacak yeterli ilacın daima vücudunuzda olmasınısağlamaktadır. İlacınızı düzenli zamanında almanız, kullanmayı hatırlamanıza da yardımcıolacaktır.

Uygulama yolu ve metodu:

Bu ilaç ağızdan solunarak (inhalasyon yoluyla) kullanılır.

Uygulama talimatları

GENUAİR inhalatörün nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlar için aşağıda bulunan uygulama talimatlarına bakınız. DUAKLİR GENUAİR'i nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz,doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

KOAH uzun süreli bir hastalıktır; bu nedenle, DUAKLİR GENUAİR'in her gün, günde iki kez kullanılması ve sadece solunum problemleri veya KOAH'ın diğer semptomlarının yaşanmasıdurumunda kullanılmaması tavsiye edilir.

4 / 14

Uygulama TalimatlarıBaşlarken

İlacı kullanmaya başlamadan önce bu Uygulama Talimatlarını okuyunuz.

Genuair inhalatör cihazınızın parçalarını tanıyınız.

Doz

göstergesi Turuncu düğme

* Ağızlık


Kontrol penceresi

Yeşil = inhalatör kullanıma hazır

Kontrol penceresi

Kırmızı = doğru inhalasyonu onaylar


Koı

Kın


Şekil AKullanmadan önce:

a. İlk kullanımdan önce, kapalı keseyi yırtarak açınız ve inhalatörü çıkarınız. Keseyi vekurutucuyu atınız.

b. Dozu almaya hazır oluncaya kadar turuncu düğmeye basmayınız.

c. Her iki taraftaki ok işaretlerini hafifçe sıkarak kapağı çıkarınız (Şekil B).

Burayı sıkınız ve çekiniz


Şekil BADIM 1: Dozunuzu hazırlayınız

1.1 Ağızlığın açık olduğunu görünüz ve hiçbir şeyin onu engellemediğinden emin olunuz(Şekil C).

1.2 Kontrol penceresine bakınız (kırmızı olmalı, Şekil C).

5 / 14

Şekil C

1.3 İnhalatörü, ağızlık size dönük ve turuncu renkli düğme üstte olacak şekilde yatay olaraktutunuz (Şekil D).

1.4 Dozunuzu yüklemek için turuncu düğmeye sonuna kadar aşağıya basınız (Şekil E).Düğmeye sonuna kadar bastığınızda, kontrol penceresi kırmızıdan yeşile döner.

Turuncu düğmenin üstte olduğundan emin olunuz.

Cihazı yatırmayınız.

1.5 Turuncu düğmeyi serbest bırakınız (Şekil F).

İnhalatörün düzgün çalışabilmesi için düğmeyi serbest bıraktığınızdan emin olunuz.

6 / 14

Durunuz ve Kontrol Ediniz:

1.6 Kontrol penceresinin şimdi yeşil olduğundan emin olunuz (Şekil G).İlacınız solumaya hazır.
'ADIM 2: İlacınızı soluyunuz' bölümüne geçiniz.


Kullanmadan önce 2.1 - 2.7 arası adımları tamamen okuyunuz.

Cihazı yatırmayınız.


2.1 İnhalatörü ağzınızdan uzaklaştırınız ve

nefesinizi tamamen veriniz.

Nefesi asla inhalatörün içine vermeyiniz (Şekil I).

7 / 14

Şekil I

2.2 Başınızı dik tutunuz, ağızlığı dudaklarınızın arasına koyunuz ve dudaklarınızı etrafındasıkıca kapatınız (Şekil J).

Şekil J

Solurken turuncu düğmeyi aşağıda basılı tutmayınız.


2.3 Ağzınızdan

güçlü, derinnefes

alınız. Nefesi mümkün olduğunca uzun süre tutunuz.

'Klik' sesi, doğru şekilde soluduğunuzu göstermektedir. 'Klik' sesini duyduktan sonra, nefesinizi mümkün olduğu kadar uzun süre tutunuz. Bazı hastalar 'klik' sesi duymayabilir.Doğru soluduğunuzdan emin olmak için kontrol penceresini kullanınız.


2.4 Ağzınızdan inhalatörü çıkarınız.

2.5 Nefesinizi mümkün olduğunca uzun süre tutunuz.

2.6 Nefesinizi inhalatörden uzakta ve yavaşça veriniz.

Bazı hastalar ağızlarında kumlu bir his hissedebilir veya biraz tatlı veya acı bir tat alabilir. Soluduktan sonra hiçbir şey tatmasanız veya hissetmeseniz bile fazladan bir doz almayınız.

Durunuz ve Kontrol Ediniz:

2.7 Kontrol penceresinin şimdi kırmızı olduğundan emin olunuz (Şekil K). Bu ilacınızı doğrubir şekilde soluduğunuz anlamına gelir.

8 / 14

Şekil K

İnhalasyon sonrası kontrol penceresi hala yeşilse ne yapmalı (Şekil L).


Şekil L

Bu ilacınızı doğru bir şekilde solumadığınız anlamına gelir.

'ADIM 2: İlacınızı soluyunuz' bölümüne geri dönünüz ve 2.1 - 2.7 arası adımları tekrarlayınız.

Kontrol penceresi hala kırmızıya dönmediyse, solumadan önce turuncu düğmeyi bırakmayı unutmuş olabilir veya yeterince kuvvetli solumamış olabilirsiniz. Bu gerçekleşirse tekrardeneyiniz. Turuncu düğmeyi bıraktığınızdan ve nefesi tamamen verdiğinizden emin olunuz.Ardından ağızlıktan güçlü, derin bir nefes alınız.

Tekrarlanan denemelerden sonra kontrol penceresi hala yeşilse, lütfen doktorunuza başvurunuz.


İnhalatörün toz veya başka maddelerle kirlenmesini önlemek için her kullanımdan sonra koruyucu kapağı tekrar ağızlığa yerleştiriniz (Şekil M). Kapağı kaybederseniz inhalatörünüzüatmanız gerekir.

Şekil M Ek bilgiler

lıkla bir doz hazırlarsanız ne yapmalısınız?


İnhalatör cihazını ilacınızı soluyacağınız zamana kadar koruyucu kapağı yerinde olacak şekilde saklayınız, daha sonra kapağı çıkarınız ve Adım 1.6'dan başlayınız.

Doz göstergesi nasıl çalışır?


• Doz göstergesi inhalatörde kalan toplam doz sayısını gösterir (Şekil N).

• İlk kullanımda, her inhalatör ambalaj boyutuna bağlı olarak en az 60 doz veya en az 30doz içerir.

9 / 14

• Turuncu düğmeye basarak bir dozu her yüklediğinizde, doz göstergesi bir sonraki sayıya doğru (50, 40, 30, 20, 10 veya 0) azalarak hareket eder.

Ne zaman yeni bir inhalatör almalısınız?


Aşağıdaki durumlarda yeni bir inhalatör almalısınız:

• Eğer inhalatörünüz hasarlı görünüyorsa veya kapağı kaybederseniz veya

• Doz göstergesinde

kırmızı bir bant

göründüğünde, bu son dozunuza yaklaştığınızanlamına gelir (Şekil N) veya

• Eğer inhalatörünüz boş ise (Şekil O).

Doz göstergesi yavaşça 60'tan 0'a doğru: 60, 50, 40, 30, 20, 10, 0 arasında hareket eder.

Şekil N

İnhalatörünüzün boş olduğunu nasıl anlarsınız?


Turuncu düğme tam üst konumuna dönmediğinde ve orta konumda kilitlendiğinde, son doza ulaştınız (Şekil O). Turuncu düğme kilitli olsa bile, son dozunuz hala solunabilir. Bundan sonra,inhalatör tekrar kullanılamaz ve yeni bir inhalatör kullanmaya başlamalısınız.

\

Kilitli

- MV_J

Şekil O

İnhalatörünüzü nasıl temizlemelisiniz?


10 / 14

İnhalatörünüzü temizlemek için ASLA su kullanmayınız, çünkü su ilacınıza zarar verebilir.

İnhalatörünüzü temizlemek istiyorsanız, sadece ağızlığın dış kısmını kuru bir bez veya kağıt havluyla siliniz.

Değişik yaş grupları:Çocuklar ve ergenlerde kullanımı:

DUAKLİR GENUAİR, 18 yaşın altındaki çocuklarda veya ergenlerde kullanılmamaktadır.

Yaşlılarda kullanımı:

Önerilen doz yaşlı hastalar için kullanılabilir. Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları:Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Önerilen doz böbrek veya karaciğer problemleri olan hastalar için kullanılabilir. Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Eğer DUAKLİR GENUAİR' in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla DUAKLİR GENUAİR kullandıysanız

DUAKLİR GENUAİR'i kullanmanız gerekenden daha fazla bir süre önce kullandığınızı düşünüyorsanız, bulanık görme, ağız kuruluğu, hasta hissetme, sallanma/titreme, baş ağrısı,çarpıntılar veya kan basıncında bir artış gibi bazı yan etkilerini yaşama olasılığınız dahayüksektir, bu nedenle derhal doktorunuza başvurmanız veya en yakın acil servise gitmenizgerekir. DUAKLİR GENUAİR'in ambalajını gösteriniz. Tıbbi yardım gerekebilir.

DUAKLİR GENUAİR'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.DUAKLİR GENUAİR kullanmayı unutursanız

Bir DUAKLİR GENUAİR dozunu unutursanız, dozu mümkün olan en kısa sürede alınız ve bir sonraki dozu normal zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.DUAKLİR GENUAİR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bu ilaç uzun süreli kullanım içindir. Tedaviyi durdurmak istiyorsanız, belirtileriniz kötüleşebileceğinden dolayı önce doktorunuzla konuşunuz.

Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorunuz olursa, doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize sorunuz.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi bu ilaç da herkeste olmasa da yan etkilere neden olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden azında, fakat 100 hastanın birinden fazlasında

görülebilir.

11 / 14

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden azında, fakat 1.000 hastanın birinden fazlasında

görülebilir.

Seyrek: 1.000 hastanın birinden azında, fakat 10.000 hastanın birinden

fazlasında görülebilir

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden azında görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle sıklık derecesi tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa, DUAKLİR GENUAİR'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümünebaşvurunuz:Seyrek:

- İlacı kullandıktan hemen sonra göğüste sıkışma, öksürme, hırıltılı solunum veya nefesdarlığı

- Solunumda veya yutmada ani zorluk, dil, boğaz, dudak veya yüzün şişmesi, deridöküntüsü ve/veya kaşıntı - bunlar bir alerjik reaksiyon belirtileri olabilir

Bilinmiyor:

- Yüzünüz, boğazınız, dudaklarınız veya dilinizde şişme (nefes almada veya yutmadazorluk olsun veya olmasın), deride şiddetli kaşıntılı şişlikler (kurdeşen), bunlar bir alerjikreaksiyon belirtileri olabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlar dan biri sizde mevcut ise, sizin DUAKLİR GENUAİR' e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Yaygın olmayan:

- Kas zayıflığı, seğirmesi ve/veya anormal kalp ritmi, bunlar kanınızdaki potasyummiktarında bir düşüşün belirtileri olabilir

- Yorgunluk, susuzluk artışı ve/veya normalden daha sık idrar yapma ihtiyacı; bunlarkanınızdaki şeker miktarında bir artışın belirtileri olabilir

- Çarpıntılar, bunlar alışılmadık derecede hızlı bir kalp atışı belirtisi veya anormal bir kalpritmi olabilir

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Eğer bunlar dan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

DUAKLİR GENUAİR kullanırken oluşabilecek diğer yan etkiler:Yaygın

- Boğaz ağrısı ve burun akıntısı kombinasyonu - bunlar nazofarenjit belirtileri olabilir

- Baş ağrısı

- Ağrılı ve/veya sık idrara çıkma - bunlar idrar yolu enfeksiyonu belirtileri olabilir

- Öksürük

12 / 14

- İshal

- Tıkalı, akan veya tıkalı burun ve/veya yanaklarda veya alında ağrı veya basınç hissi -bunlar sinüzit belirtileri olabilir

- Baş dönmesi

- Kas kasılmaları

- Mide bulantısı (hasta hissetme)

- Uyuma güçlüğü

- Ağız kuruluğu

- Kas ağrısı

- Bir diş tabanında dokularda apse (enfeksiyon)

- Kasta bulunan kreatin fosfokinaz denilen bir proteinin kan düzeylerinde artış

- Sallanma/titreme

- Endişe

Yaygın olmayan

- Hızlı kalp atışı (taşikardi)

- Göğüs ağrısı ve göğüste sıkışma (anjina pektoris)

- Bulanık görme

- Ses tınısında değişiklikler (disfoni)

- İdrar yapma zorluğu veya idrar torbanızın tamamen boşalmamış olduğu hissi (idrarretansiyonu)

- Potansiyel olarak anormal bir kalp ritmine yol açan anormal bir kalp çizgisi (QT aralığıuzaması)

- Bozuk tat alma duyusu (disguzi)

- Boğaz tahrişi

- Ağız iltihabı (stomatit)

- Kan basıncı artışı

- Gerginlik

- Döküntü

- Cilt kaşınması

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


Yan etkilerin raporlanması


Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yanetkileri

www.titck.gov.tr5. DUAKLİR GENUAİR'ın saklanması

DUAKLİR GENUAİR'ı çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

13 / 14

Bu ilacı, “SKT” ifadesinden sonra inhalatörün etiketi ve kartonunda belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız. Son kullanma tarihi, o ayın son gününü ifade eder.

30°C altında saklayınız.

Genuair inhalatörünü, uygulama dönemi başlayana kadar kapalı kesenin içinde muhafaza ediniz.

Kese açtıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır.

Ambalajın hasar gördüğünü veya kurcalanma belirtileri gösterdiğini fark ederseniz DUAKLİR GENUAİR'i kullanmayınız.

Son dozunuzu aldıktan sonra, inhalatörün atılması gerekir. Herhangi bir ilacı atık su veya ev atıklarıyla atmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş, veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.


Ruhsat sahibi:


AstraZeneca İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Büyükdere Cad. Yapı Kredi Plaza B Blok, Kat 3-4Levent/ İstanbul

Üretim yeri:


INDUSTRIAS FARMACEUTICAS ALMIRALL, S.A. (IFA)

Ctra. Nacional II, Km 593 08740 Sant Andreu de la BarcaBarselonaİspanya

Bu kullanma talimatıtarihinde onaylanmıştır.


14 / 14

İlaç Bilgileri

Duaklir Genuair 340 Mikrogram/12 Mikrogram İnhalasyon Tozu

Etken Maddesi: Aklidinyum Bromür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.